5 Αυγ 2011

Και ταφόπλακα σε άλλο ένα σκάνδαλοΗττήθηκαν οι διορισμένοι φίλοι, νίκησαν οι αιρετοί του καθήκοντος
Ήττα της κυβέρνησης των «διορισμένων φίλων» και νίκη των αιρετών που λογοδοτούν στον λαό και την συνείδησή τους είναι ο πολιτικός απολογισμός τριών εβδομάδων κινητοποιήσεων εκ μέρους των ταξιτζήδων.

Είναι επίσης ήττα του «αποφασίζομεν και διαττάσσομεν» και νίκη της λογικής και του αγώνα κατά της διαπλοκής.

Η ίδια η χώρα πάντως, βγαίνει ηττημένη από την περιπέτεια, με σοβαρές απώλειες εσόδων και δυσφήμησή της ανά την υφήλιο και η κυβέρνηση βαριά τραυματισμένη, στιγματισμένη από την πρωτοφανή ανικανότητα που επέδειξε να επιλύσει ένα θέμα που οι περιφερειάρχες, με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό, κατόρθωσαν να οδηγήσουν σε μια συμφωνία κυρίων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Την ώρα που η υπόθεση της απεργίας των ταξί περνούσε στους 13 περιφερειάρχες, στη Βουλή ψηφιζόταν το «πολυνομοσχέδιο απ’ όλα έχει ο μπαξές».
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/283/ent.12283.asp

***********************

Για να ξεχάσουμε τους ταξιτζήδες, θα πέσουμε στα ναρκωτικά;
05/08/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τελικά πάντα υπάρχουν θέματα στην «καβάτζα». Μέσα στη γενική σύγχυση, καλοκαιριάτικα, την ώρα που η Βουλή υποτίθεται ότι «τρέχει» για να νομοθετήσει όσα έχουν συμφωνηθεί – επιβληθεί δια του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος, παρουσιάσθηκαν και οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Του λοιπού θα θεωρείται συμπεριφορά «ενέχουσα αποκλειστικά και μόνο αυτοπροσβολή του ίδιου του χρήστη».

Το θέμα αντιμετωπίστηκε με σχετική αδιαφορία, αν και ο βασικός προπαγανδιστικός σκοπός ήταν να αποσπαστεί η προσοχή της κοινής γνώμης από το χάος που έχει προκληθεί λόγω των κινητοποιήσεων των ταξιτζήδων.

Αλλά μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο ένα χρόνο, το να... πέσει κανείς στα ναρκωτικά μάλλον δεν θεωρείται και σπουδαία υπόθεση.

Οπότε, ο προπαγανδιστικός σκοπός δεν επετεύχθη.

Επί της ουσίας, όμως, μπορεί να προκληθεί νέα, μεγαλύτερη βλάβη.

Δεν γνωρίζω από πότε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου έγινε ειδικός στα ναρκωτικά.

Δεν γνωρίζω επίσης ποιοι εργάσθηκαν για την εκπόνηση του νομοσχεδίου και τίνος η γνώμη ζητήθηκε.

Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/253/ent.12253.asp

***********************

ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΡΙΚΗΣ» ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑΕπιμένουν για «μειονότητα» στη Ρόδο
Ο τουρκικός Τύπος κατά διαστήματα αναθερμαίνει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας σχετικά με την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Ρόδο. 

Φαίνεται ότι δεν δίνει σημασία στην απόφαση της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία απορρίπτονται ως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της.

Η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την Έκθεση του Ελβετού βουλευτή Άντριου Γκρος για τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Ρόδου και της Κω.

Αυτά, όμως, δεν αφορούν την Άγκυρα, η οποία ακολουθώντας την πάγια τακτική της επιμένει σε αυτά που θέλει αδιαφορώντας για  νόμους, κανόνες, συνθήκες .

Στην εφημερίδα  Ζαμάν, ο κ. Βαχίτ Γιαζγκάν θυμήθηκε ξανά την «τουρκική μειονότητα» της Ρόδου.

Σε άρθρο του με τίτλο «Τα παιδιά μιας χαμένης γενιάς στη Ρόδο μαθαίνουν τουρκικά», γράφει: «Στη Ρόδο όπου ζουν οι περισσότεροι Τούρκοι από όλα τα ελληνικά νησιά,  τα παιδιά συνεννοούνται μεταξύ τους στα ελληνικά.  Αυτή είναι η χαμένη τουρκική γενιά της Ρόδου. Η μειονότητα των 3.500 ατόμων δεν διδάσκεται στα σχολεία τη μητρική της γλώσσα. 
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/254/ent.12254.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.