8 Αυγ 2011

Ξυπόλητη στ’ αγκάθια η ΕλλάδαΤον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις, αλλά… φοράνε μαγιό!
Θύματα ενός αφορισμού που ουδέποτε έχει επιβεβαιωθεί έχουν πέσει οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Ο λόγος για την γνωστή ρήση του Ουμπέρτο Έκο, σύμφωνα με την οποία «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις», που διαψεύδεται κάθε φορά, κάθε χρόνο.

Η εμπειρία έχει δείξει πως τα σημαντικότερα γεγονότα συμβαίνουν τον Αύγουστο- χαρακτηριστικά παραδείγματα το πραξικόπημα στη Ρωσία και ο πόλεμος στη Γεωργία.

Η διάψευση του Έκο επιβεβαιώθηκε και φέτος, με την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο Standard & Poor’s - αυγουστιάτικα!

Η αναταραχή από την υποβάθμιση, βρήκε την Ελλάδα να περπατά ξυπόλητη στ’ αγκάθια της διεθνούς οικονομικής κρίσης και εντελώς απογυμνωμένη από όλα της τα όπλα – δυνατότητα δανεισμού, αυτονομία κινήσεων, πολιτική και οικονομική αξιοπιστία.

Ουσιαστικά η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κινδύνου, την ώρα ακριβώς που η παγκόσμια οικονομία μπαίνει σε ένα πολύ επικίνδυνο σπιράλ.
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/359/ent.12359.asp

***********************

Οι διεφθαρμένοι της Ελλάδας κατηγορούν τον λαό στους φοροκλέφτες της Ευρώπης
08/08/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τον Ιούλιο του 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ηγέτες του G8 συναντήθηκαν στο Τογιάκο της Ιαπωνίας.

Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που τώρα δίνουν κουράγιο ο ένας στον άλλο, τρέχουν από τηλεδιάσκεψη σε τηλεδιάσκεψη, βλέπουν τις οικονομίες τους να υποβαθμίζονται η μία μετά την άλλη και συνεχίζουν να λαμβάνουν «γενναίες» - κατά τον Έλληνα πρωθυπουργό – αποφάσεις, που την επόμενη στιγμή δηλώνουν ότι πρέπει να τις αναθεωρήσουν.

Εκεί, στο Τογιάκο της Ιαπωνίας, λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί αποδείχθηκε πως ήσαν τα πιο… γερά στομάχια στον κόσμο!

Είχαν συναντηθεί για να μιλήσουν για την επερχόμενη παγκόσμια κρίση και ειδικά για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης – αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Αφρική, αποδεικνύουν πόσο καλά την αντιμετώπισαν.

Στη διάρκεια εκείνης της Συνόδου έφαγαν του σκασμού – 385 εκ ευρώ κόστισε η εκδρομή τους στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μαζί με τα λουκούλλεια γεύματά τους.

Πήγαιναν από γεύμα σε γεύμα και από δείπνο σε δείπνο. Κατανάλωσαν απίθανες ποσότητες εκλεκτών εδεσμάτων – χαβιάρια, καπνιστούς σολομούς, κρέατα, θαλασσινά και ό,τι άλλο βάζει ο νους του ανθρώπου.
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/348/ent.12348.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.