24 Αυγ 2011

Τώρα λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό τουΑλαλούμ με τις εγγυήσεις, ενώ η Μεσόγειος φλέγεται!
Με τη Μεσόγειο κυριολεκτικά να φλέγεται - αλλά εδώ φλέγεται ο... Βόλος - την Κύπρο να ετοιμάζεται για εξόρυξη πετρελαίου, την Τουρκία να απειλεί και να τρέχει, δια του Νταβούτογλου, να «πιάσει πόστα» στη Λιβύη, την ώρα, δηλαδή, που γύρω μας γίνεται κοσμογονία, η Ελλάδα απλώς προσπαθεί να κρατήσει το κεφάλι της πάνω από το νερό.

Μεταξύ δύο… αναπνοών, τελευταία και καταϊδρωμένη, η Αθήνα αναγνώρισε – και αφού ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών βρέθηκε για δεύτερη φορά στο προπύργιο των εξεγερμένων, την Βεγγάζη – το λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Χωρίς, βέβαια, ούτε μια λέξη για τον «αδελφό» Καντάφι τον οποίο ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε δύο φορές ως πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, η συζήτηση για τις εγγυήσεις καλά κρατεί.

Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/810/ent.12810.asp

***********************

Η πικρή αλήθεια για τις (φινλανδικές) εγγυήσεις
24/08/2011
Της Σοφίας Βούλτεψη
Και να θέλουν να μας ξεχάσουν και να μας αφήσουν στην ησυχία μας να δούμε τι θα κάνουμε με τη χώρα, όπως την καταντήσαμε, είναι αδύνατον. Δεν προλαβαίνει να κλείσει ένα θέμα και ανοίγει ένα άλλο.

Μια απίστευτη κατάσταση, ένα πρωτοφανές μπλέξιμο έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της μόνιμης κυβερνητικής αδυναμίας να προβλέπει τις εξελίξεις, αποδεχόμενη κάθε φορά με το καλημέρα σας ό,τι της σερβίρουν στα διάφορα Eurogroupμ και τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια.

Το τελευταίο σίριαλ συνδέεται με την περίφημη υπόθεση των εγγυήσεων. Από τη στιγμή που ετέθη το θέμα, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η «συμφωνία» (λέμε τώρα) του κ. Βενιζέλου με τη Φινλανδία (προσοχή, όχι της Ελλάδας με τη Φινλανδία, διότι η Ελλάς, όπως και ο απατημένος σύζυγος, τα μαθαίνει πάντα τελευταία), ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου νέα περιπέτεια.

Οι διεθνείς οίκοι προειδοποίησαν αμέσως ότι σε περίπτωση που επεκταθούν οι διμερείς συμφωνίες, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ολοσχερώς.

Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτου (IIF), με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών διατείνεται ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή, αποφαίνεται πως η υπόθεση των εγγυήσεων μπορεί να δυναμιτίσει και την άλλη (τραγική) υπόθεση της συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό χρέος – για την οποία επίσης, ως… απατημένοι σύζυγοι, ελάχιστα γνωρίζουμε.
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/809/ent.12809.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.