10 Αυγ 2011

Δεν είναι σε κρίση η Ελλάδα, κυρία Σμιθ, αλλά κάποιοι από τους συνομιλητές σας!
10/08/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω. Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» έχει εδώ και μήνες δημιουργήσει μια μόνιμη στήλη υπό τον γενικό τίτλο «Greece in Crisis» (Η Ελλάδα σε κρίση).

Την επιμελείται η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Ελλάδα Ελένα Σμιθ, ενώ κατά καιρούς συνδράμουν και άλλοι Βρετανοί δημοσιογράφοι που επισκέπτονται τη χώρα.

Η γενική εικόνα που δίνεται είναι μια χώρα σε διάλυση, βουτηγμένη στην ανεργία, με στρατιές νεόπτωχων, με διαλυμένα νοσοκομεία και με απεργίες και ταραχές που κάνουν δύσκολη τη ζωή του τουρίστα – ενώ την ίδια ώρα το κόστος των υπηρεσιών παραμένει υψηλό.

Πρέπει να ψάξεις πολύ – και κυρίως στη γνώμη ξένων που αγαπούν την Ελλάδα – για να ανακαλύψεις κάτι από τον χαμένο δυναμισμό της χώρας, κάτι από την αίγλη του παρελθόντος.

Οι καθημερινοί άνθρωποι, διηγούνται εμπειρίες δραματικές από τους χώρους της δουλειάς τους – από τα νοσοκομεία ως τα ναυπηγεία – προφανώς μη λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτά αναμεταδίδονται και δημιουργούν κακές εντυπώσεις για όποιον θα θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Έχουν τον πόνο τους και θέλουν να τον πουν. Δεν είναι εκπαιδευμένοι να σκέπτονται, να φέρονται εθνικά, να βάζουν πάνω απ’ όλα το Κοινό Καλό.

Δυστυχώς, όμως, το ίδιο κάνουν και κάποια δημόσια πρόσωπα.
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/413/ent.12413.asp

***********************

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ «ΚΟΜΑΝΤΟ»Τα πάντα για την Task Force
10/08/2011
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Ποια, ακριβώς είναι η αποστολή της Ομάδας δράσης (task force) για την Ελλάδα, πού έχει συστήσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο, και η οποία θα είναι πλήρως επιχειρησιακή από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2011;

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντά σε  όλες τις ερωτήσεις και διευκρινίζει το ρόλο και το έργο της ειδικής αυτής ομάδας εμπειρογνωμόνων, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Horst Reichenbach, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και  Γενικός Διευθυντής στην Επιτροπή.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δράσης θα είναι στελέχη της Επιτροπής και αποσπασμένοι εθνικοί εμπειρογνώμονες.

Όπως είναι γνωστό, στις 20 Ιουλίου 2011 ο Πρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Eπιτροπής Μπαρόζο συνέστησε ομάδα δράσης για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Στόχος της ομάδας δράσης είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να υποστηριχθεί η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής ΕΕ/ΔΝΤ και να επιταχυνθεί η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων.

Οι εργασίες της θα εστιαστούν στην ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση. Η ομάδα θα υποβάλλει τριμηνιαίες εκθέσεις προόδου στις ελληνικές αρχές και στην Επιτροπή, θα έχει δε ως έδρα τις Βρυξέλλες ενώ στην Αθήνα θα λειτουργεί ομάδα επικοινωνίας και υποστήριξης σε στενή συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Το γενικό συντονισμό των εργασιών της θα έχει ο Επίτροπος Όλι Ρεν.
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/430/ent.12430.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.