30 Αυγ 2011

Στα αζήτητα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς η επιστολή των Κυπρίων Σοσιαλιστών
30/08/2011
Της Σοφίας Βούλτεψη
Συνεχίζοντας τον προβληματισμό μου σχετικά με την επί δύο μήνες εξαφάνιση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παρά τις συνταρακτικές εξελίξεις, θα ήθελα να μάθω τι απέγινε και μια επιστολή που η ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσσαρίδη απέστειλε στις 8 του Αυγούστου στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Με την επιστολή, οι Κύπριοι σοσιαλιστές καλούσαν την Διεθνή να αντιδράσει στις τουρκικές απειλές  και να πράξει αυτό που μέχρι σήμερα έχει αποφύγει: Να καταδικάσει δηλαδή τις πρόσφατες τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου σχετικά με την έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ΕΔΕΚ καταγγέλλει πως «ενώ η Τουρκία αρνείται επίμονα να κυρώσει την διεθνή συνθήκη για το Δίκαιο της θάλασσας, παραβιάζει την ίδια ώρα τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών προβλημάτων για την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή».

Έκτοτε, άκρα του τάφου σιωπή εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του προέδρου της. Η επιστολή λιμνάζει στο γραφείο του, δεν είδαμε καμία μέχρι στιγμής αντίδραση και όλοι συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Όσον αφορά σ’ αυτές καθαυτές τις τουρκικές απειλές και τις απειλές του τουρκοκυπριακού καθεστώτος, υπήρξαν κάποιες απαντήσεις σε επίπεδο υπουργού Άμυνας και εκπροσώπου του υπουργείου των Εξωτερικών, αλλά ως εκεί.
Συνέχεια...http://www.elzoni.gr/html/ent/980/ent.12980.asp

***********************

Σε λίγο θα μας στείλουν σε off-shore!Εγγυήσεις μέσω Λουξεμβούργου ζητά τώρα η Φινλανδία
«Βελτιώνει» τις προτάσεις της η Φινλανδία όσον αφορά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με το αίτημά της για εγγυήσεις, στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με μια εξαιρετικά παράδοξη «συμφωνία», που δεν γίνεται αποδεκτή από κανέναν.

Αν κρίνουμε από τη νέα πρόταση – που κάθε άλλο παρά νέα είναι, αφού έχει διατυπωθεί με διάφορους τρόπους - το επόμενο που πρέπει να περιμένουμε είναι να μεταβιβάσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας σε… off-shore!

Κάτι τέτοιο προτείνει αυτή τη φορά το Ελσίνκι, που, σύμφωνα με το Ρόιτερ’ς, θεωρεί λογικό να συσταθεί στο Λουξεμβούργο εταιρία στην οποία θα μεταβιβαστούν τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, ως εξασφάλιση για το νέο δάνειο.

Είναι σαφές πως κάθε πρόταση αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη, καθώς και η τελευταία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα, καθώς θα θεωρηθεί άκρως υποτιμητική, αφού η χώρα καλείται να εκχωρήσει τα περιουσιακά της στοιχεία σε εταιρία εκτός του εδάφους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.