22 Αυγ 2011

Θεωρίες πάλι από Παπανδρέου - ΒενιζέλοΚανό τέλος! Τώρα αναζητείται σανίδα σωτηρίας!
Τα ήρεμα νερά που εξασφάλισαν άφθονες βόλτες με το κανό, έδωσαν τη θέση τους στο φουρτουνιασμένο πέλαγος. Με τις απαιτήσεις για εγγυήσεις να φθάνουν κατά κύματα και πρωθυπουργό και υπουργό των Οικονομικών να αναζητούν απεγνωσμένα σανίδα σωτηρίας - ο ένας στην επιστολογραφία και ο άλλος στη ΔΕΘ.

Έτσι, η κυβέρνηση κατέφυγε και πάλι στην προσφιλή μέθοδο των επιστολών και των διαρροών. Προσπαθώντας για άλλη μια φορά να αποτινάξει τις βαριές ευθύνες της για όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο, τόσο σε επίπεδο Eurogroup, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.






ΣΥΝΕΧΕΙΑ...http://www.elzoni.gr/html/ent/745/ent.12745.asp

************************

Κυβερνώντας με συνεντεύξεις και πομφόλυγες
22/08/2011
Αν δεν κάνουμε λάθος, σήμερα ο μήνας έχει 20. Επομένως, χωρίς αμφιβολία, αύριο έχουμε 21 και μεθαύριο 22. Αυγούστου. Του σωτηρίου έτους 2011.

Μας χωρίζει δηλαδή ένας ακριβώς μήνας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21ης Ιουλίου, οπότε και πάλι είχαν ληφθεί σημαντικές και γενναίες και σωτήριες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Τότε που, σύμφωνα με όσα ο πρωθυπουργός είχε πει, ακριβώς στις 21 Ιουλίου, στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, και στις 22 Ιουλίου στο υπουργικό συμβούλιο, όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, «έγινε ένα τεράστιο βήμα μπροστά», «επιτέλους το ελληνικό χρέος έγινε διαχειρίσιμο» και «εξασφαλίσθηκε η μακροχρόνια βιωσιμότητά του», ελήφθησαν «σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη», «οι θυσίες πιάνουν τόπο», εξασφαλίζεται «το δικαίωμα του Έλληνα και της Ελληνίδας στην ελπίδα», «διαπραγματευθήκαμε σκληρά, βάσει σχεδίου», βάσει «συγκεκριμένης διαπραγματευτικής τακτικής», «κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος της προσπάθειας», καταρρίφθηκε ο μύθος «ότι είμαστε έρμαια των ξένων δυνάμεων».

Και πως όλα αυτά ήταν ένα δικό του «προσωπικό στοίχημα» και πως έδωσε «τον αγώνα με αυταπάρνηση», αν και αντιμετώπισε πολλές φορές «μια κριτική δυσανάλογη της ευθύνης» του και τέλος ότι επέστρεψε φέροντας στην Ελλάδα το δώρο του «ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ»!
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...http://www.elzoni.gr/html/ent/742/ent.12742.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.