25 Μαΐ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 24-5-13

Posted: 24 May 2013 11:05 AM PDT
Οι πολιτικές λιτότητας που υπαγορεύει η τρόικα στην Κύπρο οδηγούν τη χώρα σε εσκεμμένη ύφεση, όπως ακριβώς συνέβη και στην Ελλάδα, υποστηρίζει με σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Στο ερώτημα εάν η κυπριακή οικονομία οδηγείται στην καταστροφή, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η πρόσφατη συμφωνία της τρόικας...
στην Κύπρο δείχνει ότι η ύφεση δεν είναι απλώς «ατύχημα», αλλά μέρος συγκεκριμένου προγράμματος.
«Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέρ Μπλανσάρ παραδέχθηκε δημόσια ότι η λιτότητα που επέβαλε το ταμείο στον ευρωπαϊκό νότο προκάλεσε οικονομική καταστροφή. Παρ'όλα αυτά η εφαρμογή της λιτότητας συνεχίζεται», αναφέρει το δημοσίευμα.
Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, να προχωρήσει σε δημοσιονομική εξυγίανση ισάξια με το 7% του ΑΕΠ. Στη συμφωνία αναφέρεται με απλά λόγια ότι «αν δεν αποδώσει η λιτότητα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμα περισσότερες περικοπές».
Η πτωτική πορεία της οικονομίας δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον των δανειστών, επισημαίνει ο αρθρογράφος. Η ύφεση θα δυναμιτίσει την αποπληρωμή των πιστώσεων και θα οδηγήσει σε νέο δανεισμό. Κατά τη γνώμη του, δύο λόγοι υπάρχουν πίσω από τη συγκεκριμένη πολιτική.
Είτε επιδιώκεται εξασθένηση του εθνικού κράτους και μεταφορά κυριαρχικών δικαιωμάτων στις Βρυξέλλες, είτε συμβαίνει αυτό που περιγράφει στο βιβλίο του «Showdown» ο Ντιρκ Μίλερ, ότι στόχος είναι η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Κύπρου από τρίτους με ελάχιστο κόστος.
Η Λευκωσία θα πρέπει να καταθέσει στην τρόικα προς έγκριση σχέδιο εκποίησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης. Και επειδή οι διαπραγματεύσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών δεν θα μάθουμε ποτέ ποια συμφέροντα εκπροσωπεί η τρόικα, καταλήγει το δημοσίευμα.
Πηγή: Deutsche Welle
Από:  naftemporiki.gr

Posted: 24 May 2013 10:17 AM PDT
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη 

Αμήχανοι οι εγχώριοι φωταδιστές μπροστά στα γεγονότα του Λονδίνου, με τους παλαβούς ισλαμιστές – αποκεφαλιστές και τις συνεχιζόμενες ταραχές της Στοκχόλμης, όπου Ιρακινοί, Τούρκοι, Σομαλοί κι άλλα καλά παιδιά κάνουν θρύψαλλα την καλογυαλισμένη βιτρίνα του «σουηδικού μοντέλου».

Οι Σουηδοί, πιο δουρικοί κι από τη Ρένα του Άκη, έσπευσαν από χρόνια να δώσουν όλα τα καλούδια στους μετανάστες και πρόσφυγες. «Ανοικτά κέντρα φιλοξενίας» δεν ήθελε η σκιώδης ντεκαπάζ Εξωτερικών της Κουμουνδούρου; Κι ύστερα από τόσα χρόνια «πολιτικά ορθού» service, τί ανακάλυψαν κι οι Σουηδοί; Ότι η πλειοψηφία των μουσουλμάνων, παρά τα επιδόματα, τις εν γένει παροχές, παραμένουν εν πολλοίς ξένο σώμα και δεν αφομοιώνονται. Μόλις δε χειροτέρεψε λίγο η κοινωνική κατάσταση και με αφορμή τον θάνατο από αστυνομικά πυρά ενός τύπου που κράδαινε μια ματσέτα, δεν έμεινε πέτρα πάνω στην πέτρα.

Θα είχε δε πολύ πλάκα, αν δεν ήταν τραγικά τα γεγονότα, ο αμήχανος τρόπος που πολλά ΜΜΕ ανά τον κόσμο παρουσιάζουν τα γεγονότα της Στοκχόλμης. Μιλούν για ταραχές σε «συνοικίες όπου ζουν κυρίως μετανάστες από το Ιράκ, την Σομαλία, την Τουρκία». Με απλά ελληνικά έχουμε μαζική εξέγερση μουσουλμάνων μεταναστών, αλλά μην το πείτε στον Αλέξη και τον Ρουπακιώτη. Σσσσσσσστ, η ελληνική αριστερά κοιμάται με το κεφάλι χωμένο στην «πολιτικά ορθή» άμμο.

Κι αυτό το πάθανε οι Σουηδοί με πληθυσμό μεταναστών 15%, που θεωρείται λέει ο υψηλότερος στην Ευρώπη. Ψέμα, εμείς τους ρίχνουμε στ' αυτιά. Γι' αυτό χαίρεται ο τεμενολάγνος Καμίνης κι ο κεμαλικός Μπουτάρης. Εμείς έχουμε πιο πολλούς κι ούτε ξέρουμε ποιοι είναι στ' αλήθεια, πως τους λένε, που μένουν. Και προσέξτε, οι Σουηδοί, που μέχρι προγράμματα στείρωσης κι ευγονικής έκαναν, που κάνουν ωραίες τριάδες κι εν δυο, σαν τα πρωτοξάδερφα τους, τους Γερμανούς, το 'χαν οργανωμένο το πράγμα. Δεν ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε σαν εμάς τους ανεπρόκοπους αναρχοβαλκάνιους. Παρ' όλα αυτά, παρά την καλολαδωμένη μηχανή, η συριζαίϊκη πολιτική τους στο μεταναστευτικό οδήγησε σε αυτά τα χαΐρια. Άμα λοιπόν με 15% νόμιμους και επιδοτημένους μετανάστες, οι Σουηδοί έχουν τέτοια ντράβαλα, εμείς που σίγουρα ξεπερνάμε το 20%, εκ των οποίων στρατιές οι λαθραίοι, τι θα περιμένουμε στο πρώτο τυχαίο ή προβοκατόρικο γεγονός;

Κι οι Άγγλοι; Τόσα χρόνια τους είχαν στις αποικίες, τους φέρανε και στην Μητρόπολη με επίσης χλιδάτες κοινωνικές παροχές. Πάει όμως ο μικρός τυμπανιστής από μπαλτά και πιστόλι κι άφησε κι ορφανό το παιδάκι του, δυο χρονών. Από νεοπροσήλυτους μουσουλμάνους, επόμενη γενιά νομίμων μεταναστών, με βαριά λονδρέζικη προφορά. Τι λες, βρε παιδί μου; Μα δεν μας διαβεβαιώνουν οι μύστες της βαριάς προοόδου, πως είμαστε όλοι ίδιοι; Πως έχουμε εμείς πρόβλημα που δεν θέλουμε κι άλλους μετανάστες, νόμιμους ή λαθραίους; Δεν μας λένε πως είμαστε «φασίστες», «ρατσιστές» και «χρυσαυγίτες» όσοι διαφωνούμε με τον Αλέξη, τον Ρουπακιώτη, την «Αυγή» και τις παραφυάδες τους; Πως άμα πάψουμε να είμαστε «ρατσιστές» και δώσουμε με το φτυάρι παροχές και δικαιώματα στους λαθρομετανάστες θα γίνουμε σιαμαίοι με τ' αδέρφια μας από τη Λαχώρη, ένα πάτσγουορκ αρμονίας και πολυπολιτισμού; Ε λοιπόν, όχι. Να που κι οι νόμιμοι, δυο γενιές μετά μπορεί να μην αφομοιώνονται. Κι εγώ το πάστσγουορκ, κουρελού το ξέρω και θεωρείται ευτελές πράγμα.

Ξέρετε τι ξέρω; Πως στην Συρία τα λυσσασμένα σκυλιά που χρηματοδοτούν Σαουδάραβες κι υποστηρίζουν οι Τούρκοι, κάνουν Γενοκτονία των Χριστιανών και Αλεβιτών και τα προοδευτικά  παληκάρια εδώ κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο.

Εξέφρασε κι ο φίλος Δ. Αβραμόπουλος την συμπαράσταση του στο προσφυγικό κύμα που πλήττει την Τουρκία από τη Συρία. Τώρα, το ότι τους πρόσφυγες τους προκαλεί η ίδια, ως άμεσος συνεργός των διαφόρων εκφάνσεων της Αλ Κάϊντα, δεν είναι λεπτομέρεια, φίλτατε. Ούτε η λογιστική στήριξη στους κατσαπλιάδες, τα στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών εντός της Τουρκίας, οι συλληφθέςντες από την Συρία ΜΙΤατζήδες κλπ. Ακόμη κι ο Ομπάμα τράβηξε δυο σφαλιάρες στον Ερντογάν για τον ανοιχτό εναγκαλισμό με τους μουτζαχεντίν φονιάδες, ενώ ο Πούτιν τους είπε «αν πατήσει ένας Τούρκος στρατιώτης στην Συρία, είναι σαν να μπαίνει στη Μόσχα». Και ξέρετε το σκορ στην Ιστορία Ρωσίας – Τουρκίας; 17-0.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο «ρατσισμός» των Ελλήνων αλλά ότι απρόσκλητες στρατιές έχουν πλημμυρίσει την χώρα μας.

Αυτό ξέρω. Κι ότι ξέρω εγώ κι εσείς, που δεν κάνουμε πολιτικό τουρισμό στον Άγιο Παντελεήμονα, την Πάτρα και την Κυψέλη, το ξέρει κι η Νέα Δημοκρατία. Ας πει λοιπόν στους θαυμαστές των «πολυπολιτισμικών» μοντέλων, που τώρα καίγονται την Στοκχόλμη και συναρμολογούν το σώμα του Άγγλου τυμπανιστή με το κεφάλι του στο Λονδίνο, πως εδώ έχουμε άλλες προτεραιότητες κι άλλη ανάγνωση της πραγματικότητας, βασισμένη στην ταυτότητα μας, στην Ιστορία και στα εθνικά μας συμφέροντα. Όποιος έχει μεγάλο νταλκά με το σουνίτικο Ισλάμ, ας παραιτηθεί απ' τη Βουλή να πάει εθελοντής στην Ταξιαρχία Αλ Νούσρα στη Συρία. Απ' ότι άκουσα για τις επιδόσεις του Συριακού Στρατού τελευταία, θα περάσει καλά κι έχει ουρί, πιλάφι και μέλι στον Παράδεισο…

Σχόλιο ιστολογίου: Να υποθέσουμε πως όλα αυτά ο πρωθυπουργικός φίλος και αρθρογράφος τα έχει μεταφέρει στον Αντώνη Σαμαρά. Το γιατί ο πρωθυπουργός δεν κινείται καταλλήλως, είναι ένα μεγάλο θέμα. Ή αδιαφορεί για τις συστάσεις του καλού του φίλου ή δεν κατανοεί τι ακριβώς συμβαίνει. Εκτός και εάν όλα αυτά γράφονται προς χάριν προπαγάνδας και... άγρας ψήφων.
Posted: 24 May 2013 09:40 AM PDT
Γράφει ο Δημήτρης Χ.

Είμαι τόσο απογοητευμένος πολιτικά και εθνικά, που θα μπορούσα κάλλιστα να πάω στο πιο ακραίο κόμμα (από τέρμα αριστερά, έως τέρμα δεξιά), μόνο και μόνο για να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου. 
Είμαι τόσο αηδιασμένος που πλέον δεν έχω -και δε θέλω να έχω- ιδεολογικές-πολιτικές πεποιθήσεις, γιατί καμία δεν έχει αντίκρισμα. 
Οι ίδιοι οι πολιτικοί πια δεν πιστεύουν σε τίποτε, μόνο στην «καρέκλα» και στο σουλατσάρισμα μεταξύ υπουργείων, μεγάρων, τηλεοπτικών πλατώ και ραδιοφωνικών σταθμών…

Παρότι ξέρουν ότι δεν τους εκτιμά κανείς, δεν τους θέλει κανείς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι προδότες, αυτοί παραμένουν σταθεροί και απτόητοι. 
Κάνουν ότι δεν ακούν, ότι δεν τους αφορά. 
Δεν έχουν ηθική, μπέσα, ντροπή. 
Βλέπεις το δέλεαρ της εξουσίας είναι όπως το πιο γλυκό ναρκωτικό στον εθισμένο. Ναρκομανείς είναι και αυτοί. (δείτε πως την πάτησαν οι πιο «άψητοι» όπως ο Κουίκ και ο Κίρτσος, και πως μεταμορφώθηκε η Βούλτεψη. Από σκουλήκι έγινε πεταλούδα... Αυτή στ' αλήθεια το'χει. Τι χάναμε τόσα χρόνια που το έπαιζε δημοσιογράφος!)

Είμαστε τόσο καταδικασμένοι που η όποια ελπίδα για κάποια αλλαγή και σωτηρία, από κάποιον ηγέτη, πατριώτη, ακόμη και από κάποιον τρελό, επαναστάτη, συνταγματάρχη ή «τρομοκράτη», έχει εκμηδενιστεί… 
Η δικαιοσύνη είναι ελεγχόμενη, η 4η εξουσία κατευθυνόμενη, κι ο «κυρίαρχος» λαός καθηλωμένος, μίζερος αναμένει και υπομένει τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη, μέχρι αυτή που θα τον τελειώσει.

Ο Τσίπρας είναι έτοιμος να κυβερνήσει και κάθε φορά μόλις πάρει το προβάδισμα κάνει κάποιος δικός του μια γκάφα ολκής και πάει πάλι πίσω… (τυχαίο; Δε νομίζω). 
Η Χρυσή Αυγή που κερδίζει έδαφος και δείχνει πιο καθαρή απ' όλους, δε λέει ν' απαρνηθεί τις ναζιστικές της «ρετσινιές» και αμαρτίες του παρελθόντος και να κερδίσει έτσι εύκολα ένα 15% (μην ξεχνάμε ότι ο έλληνας την ψιλοφλερτάρει, γουστάρει και τα έκτροπα της βουλής, γιατί νοιώθει ότι δικαιώνεται ή ότι εκδικείται για την κατάντια που του έχουν φέρει τα πολιτικά σκουπίδια της εποχής, αλλά χιτλερικός δε γίνεται). 
Και αναρωτιέμαι: Τόσο χαζοί είναι κι αυτοί που προτιμούν να διατηρήσουν ένα 0.5%, που είναι το σκληροπυρηνικό κομμάτι των ακρο-ακροδεξιών, αντί για ένα εύκολο επιπλέον 15-20%; Δηλαδή θα τους χάλαγε να ήταν πρώτο ή έστω δεύτερο κόμμα;

Κι επειδή τους θεωρώ όλους έξυπνους, τουλάχιστον πιο έξυπνους από εμάς, νομίζω ότι όλοι παίζουν ένα παιχνίδι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και είναι συνεννοημένοι, όπως ο καλός μπάτσος - κακός μπάτσος, όπως μια καλορυθμισμένη βαλβίδα ασφαλείας της κοινωνίας, και έτσι μας «παίζουν» και τώρα όπως και πάντα σε ένα παιχνίδι που ήταν από την αρχή «στημένο». 
Ας μην τους κάνουμε λοιπόν άλλο τη χάρη. 
Ας σταματήσουμε να παίζουμε. 
Όταν το παιχνίδι λήξει χάνουν κι αυτοί, αρκεί κάποιος να τη σφυρίξει. Και δεν πρόκειται να τη σφυρίξει κανείς άλλος από όλους εμάς, από τον καθένα μας. 
Εμείς έτσι κι αλλιώς χαμένοι ήμασταν. 
Τουλάχιστον τώρα θα χάσουν και αυτοί στο δικό τους καλοστημένο παιχνίδι.

Posted: 24 May 2013 09:10 AM PDT
Μετά από μια «περιπλάνηση» σε έναν ρόλο διαφορετικό από τον παραδοσιακό της, ως αποτέλεσμα της τραυματικής εμπειρίας της 11ης Σεπτεμβρίου, η αμερικανική κυβέρνηση Ομπάμα και ο νέος διοικητής της υπηρεσίας, Τζον Μπρέναν, «παιδί» της CIA με δεκαετίες εργασίας ως αναλυτής, ξεκινούν σταδιακά την επιστροφή της στον παραδοσιακό της ρόλο.
 
Το μισό προσωπικό της CIA προσελήφθη μετά το 2001 και οι περισσότεροι εξ αυτών ασχολούνταν με το να κυνηγούν τρομοκράτες στο Αφγανιστάν και άλλα σημεία της υφηλίου τους οποίους και εξουδετέρωναν με πυραύλους που έφεραν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) τα οποία τελούσαν υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της υπηρεσίας. Πλέον, ξεκινά μια σταδιακή απεμπλοκή της CIA από αυτά τα καθήκοντα, τα οποία περνούν σταδιακά στη διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων (special operations command), ξεκινώντας από περιοχές όπως η Υεμένη, με τη CIA να διατηρεί για ένα διάστημα την περιοχή Αφγανιστάν – Πακιστάν.

Το σταδιακό της διαδικασίας προφανώς εξηγείται τόσο από την ανάγκη να μη δημιουργηθεί «κενό» όσο και από την επιθυμία αποφυγής αντιδράσεων, αφού οι αρμοδιότητες περνούν στον έλεγχο του Πενταγώνου και η κυβέρνηση επιθυμεί να αποφύγει αντιδράσεις από αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών που θα αισθανθούν ότι υποβαθμίζεται ο ρόλος της CIA…

Οι πράκτορες της υπηρεσίας θα εκπαιδευτούν εκ νέου στα παραδοσιακά καθήκοντα της κατασκοπείας και συλλογής πληροφοριών με τη στρατολόγηση πληροφοριοδοτών, με σκοπό να επανδρωθούν κατάλληλα πόστα, όπως για παράδειγμα αυτό της Μόσχας, όπου ο ασφυκτικός έλεγχος από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχει δυσχεράνει σημαντικά το έργο της συλλογής πληροφοριών, το οποίο σίγουρα δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό από πράκτορες υπό διπλωματική ασυλία.

Ταυτόχρονα, έμφαση θα δοθεί εκ νέου στον τομέα της ανάλυσης, αφού η υπηρεσία κατηγορείται ότι δεν τα έχει καταφέρει και πολύ καλά στον τομέα των προβλέψεων της δυναμικής που λαμβάνουν οι εξελίξεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη, με χαρακτηριστικό και πιο πρόσφατο παράδειγμα τις εξελίξεις που πυροδότησε η αποκαλούμενη ως «αραβική άνοιξη».
Αυτό που δείχνουν να μην κατανοούν επαρκώς οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών του τομέα των υπηρεσιών πληροφοριών, είναι ότι η γνώση της ψυχολογίας στις χώρες ενδιαφέροντος, όσο ικανός και αν είναι ένας πράκτορας, είναι εξ ορισμού προβληματική για λόγους πολιτισμικούς. Και αν πάρουμε ως παράδειγμα την προσπάθεια συλλογής πληροφοριών εν Ελλάδι, όχι μόνο από τις ΗΠΑ, καθώς επίσης και τις εκθέσεις που διέρρευσαν από τα Wikileaks για τις αναφορές διπλωματικών αποστολών, δεν είναι και λίγες οι φορές που έχει προκληθεί θυμηδία.

Την εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία των πληροφοριών υπάρχει σε ανοικτές πηγές, ο παραδοσιακός ρόλος της συλλογής έχει μεταβληθεί σημαντικά και η ανάλυση όταν δεν συνδυάζει τα πολλαπλά και εν πολλοίς αντιτιθέμενα κίνητρα των πρωταγωνιστών μιας υπόθεσης ενδιαφέροντος, είναι καταδικασμένη να οδηγήσει σε παραπλανητικά συμπεράσματα τα οποία θα οδηγήσουν σε αρνητικές συνέπειες και ανεπαρκή ή ακόμα και σε ασυνάρτητο πολιτικό σχεδιασμό.

Κι αυτά διότι οι Αμερικανοί μάλλον δεν κάνουν το αυτονόητο: Να αναλύσουν της παραμέτρους μιας υπόθεσης στις ΗΠΑ όπου τα περιθώρια εντοπισμού όλων των παραμέτρων είναι ασύγκριτα περισσότερα και στη συνέχεια να συνειδητοποιήσουν το πόσο δυσκολότερη είναι η εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος σε μια ξένη χώρα, εισάγοντας τον παράγοντα της σχετικότητας στη σκέψη των αναλυτών τους που θα κατευθύνει στη συνέχεια τη συλλογή πληροφοριών πιο αποτελεσματικά.

Πηγή Defence-Point

Posted: 24 May 2013 08:20 AM PDT

Ο εκπρόσωποςτου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις έσπευσε χθες να σβήσει την παραφιλολογία για νέα αναδιάρθρωση («κούρεμα») του ελληνικού δημόσιου χρέους. Με την ωμή γλώσσα του ρεαλισμού, δήλωσε ότι το καθεστώς προτεινόμενου πιστωτή, τόσο για την Ελλάδα όσο και για οπουδήποτε αλλού, «δεν βρίσκεται υπό συζήτηση». Με την αυτονόητη αυτή δήλωση, όμως, παράλληλα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Το χρέος, όπως εκτιμά το ίδιο το ΔΝΤ, είναι μη βιώσιμο! Ετσι μετά τα δύο «κουρέματα» (το διαβόητο PSI και η επαναγορά), to plan C (δηλαδή το OSI) για το χρέος, παραμένει μετέωρο.

Σε σπουδαία ερώτηση του Reuters κατά πόσον ο κ. Ράις εκτιμά ότι με την πολυδιαφημισμένη αναμενόμενη νέα αναδιάρθρωση («κούρεμα») του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην ιστορία που θα αποφασίσει να αναδιαρθρώσει το χρέος της προς το ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε ότι «δεν οραματιζόμαστε» νέες συζητήσεις για τη συμμετοχή του επίσημου τομέα (OSI) σ' αυτή τη φάση, τονίζοντας παράλληλα ότι το καθεστώς προτεινόμενου πιστωτή, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για οπουδήποτε αλλού, «δεν βρίσκεται υπό συζήτηση».

Στις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η νέα αποστολή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε, επίσης χθες, ο Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Οπως είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πολ Τόμσεν παραμένει επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα. Ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει στις 31 Μαΐου για να συζητήσει την πρόσφατη έκθεση που συνέταξε η αποστολή του Ταμείου στην Αθήνα και αναμένεται να αποφασίσει την έγκριση της δόσης ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα (αντιστοιχεί στον έλεγχο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο).

Σημειώνεται ότι στην έκθεση για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος υπογραμμίζεται -κάτι που επανέλαβε και ο κ. Ράις-, ότι η Ελλάδα έκανε πρόοδο στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, αλλά χρειάζεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντιμετωπίζοντας κυρίως το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

«Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και στην τήρηση όσων προβλέπει» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας τη θέση του Ταμείου ότι για την ολοκλήρωση του προγράμματος, απαιτείται η μείωση του χρέους, όπως έχει συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους, προσθέτοντας: «Οι δικές μας εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος». Για την Κύπρο, ο κ. Ράις είπε ότι τεχνικά κλιμάκια της τρόικας βρίσκονται στη Λευκωσία για τον έλεγχο του προγράμματος, η αποστολή αναμένεται να είναι εκεί προς τα τέλη Ιουλίου, ενώ αναφέρθηκε ξανά στη διαδικασία εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα.

Τέλος, για τη δικαστική υπόθεση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ είναι ενημερωμένο και εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη» προς το πρόσωπό της.

Εμείς θα υπενθυμίσουμε στο ΔΝΤ πως η κρατική χρεοκοπία εξακολουθεί να διαλύει με ισχυρούς ρυθμούς την ελληνική οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα. Και ότι η συνταγή που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ με το πρώτο Μνημόνιο και μάλιστα με την προωθημένη στρατηγική είναι φαύλη: Οτι, για να ανακτήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητά της, η Ελλάδα οφείλει να φθηνύνει και να φτωχύνει τόσο ώστε να φτάσει στα επίπεδα των γειτονικών της χωρών.

Βασικό χαρακτηριστικό των οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα ήταν η παραμονή της οικονομίας σε βαθιά ύφεση. Η ελληνική οικονομία έχει περιπέσει σε ένα φαύλο κύκλο δημοσιονομικής προσαρμογής - ύφεσης - προσπάθειας επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, με κεντρικό σημείο αναφοράς την αβεβαιότητα, ο οποίος μπορεί να διακοπεί μόνο αν ενισχυθούν οι θετικές προσδοκίες για την οικονομία. Αν τα 11,3 δισ. ευρώ της επαναγοράς των κρατικών ομολόγων «έπεφταν» στην αγορά, τότε θα μπορούσαμε να κάναμε λόγο για πιθανή επανεκκίνηση της οικονομίας. Βεβαίως το πρόβλημα είναι ότι οι Ευρωπαίοι δύσκολα θα κατέληγαν σε μια τέτοια επιλογή. Διότι είναι θέμα αξιοπιστίας: σε ποιον να δώσουν τα λεφτά, ποιος θα τα διαχειριστεί κ.λπ. Ενώ με την επαναγορά δίνουν ομόλογα EFSF στις τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια και ξεμπερδεύουν.

Απέτυχαν να αναδιαρθρώσουν σωτήρια και αποτελεσματικά το ελληνικό χρέος και η χώρα συνεχίζει να μην έχει ουσιαστική ευκαιρία ανάκαμψης. Αλλά, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ήδη ένα άκρως επώδυνο πρόγραμμα λιτότητας.

Posted: 24 May 2013 07:58 AM PDT
Το 1996 μετά την κρίση των Ιμίων είχε διαρρεύσει στον Τύπο ένα εγχειρίδιο της Πολεμικής Ακαδημίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο οποίο παρουσιάζονταν καθαρά οι θέσεις της Τουρκίας περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι στις διερευνητικές επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία η θεωρία των «γκρίζων ζωνών» έχει ατονήσει από πλευράς των Τούρκων.

Η Ακαδημία Ιστορίας της Τουρκίας όμως δημοσίευσε ένα βιβλίο το 2004 με τίτλο «Οι ζώνες του Λυκόφωτος στο Αιγαίο – Τα μη Λησμονημένα Τουρκικά Νησιά» στο οποίο επαναλαμβάνονται όλα τα επιχειρήματα της Τουρκίας για το Αιγαίο, τα νησιά και τις βραχονησίδες του. Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται και χάρτες που δείχνουν, σύμφωνα με τους Τούρκους ιστορικούς, ποιες νησίδες και θαλάσσιες περιοχές που τις περιβάλλουν δεν παραχωρήθηκαν ποτέ στην Ελλάδα.

Το βασικό επιχείρημα που παρουσιάζει το βιβλίο είναι ότι νησίδες που δεν κατονομάζονται αλλά αναφέρονται στις συνθήκες ως «εξαρτώμενες» ή «παρακείμενες» των μεγάλων νησιών δεν έχουν μεταβιβαστεί ποτέ στην Ελλάδα. Με αυτό το επιχείρημα στο βιβλίο αμφισβητούνται όχι μόνο ακατοίκητες βραχονησίδες που σήμερα χρησιμοποιούν Ελληνες βοσκοί, όπως η νήσος Αστακίδα στα βόρεια της Κάσου, αλλά και κατοικημένα μεγάλα νησιά, όπως η Ψέριμος.

Στο βιβλίο γράφουν ότι «τα πιο γνωστά αμφισβητούμενα νησιά είναι: Αρκοί, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Λέβητα, Κίνναρος, Λιάδι, Κανδελιούσσα, Αδέλφια, Σύρνα, Πλακίδα, Σοφράνα και Αστακίδα». Τονίζεται επίσης ότι με τη Συνθήκη της Λωζάννης δεν παραχωρήθηκαν ποτέ στην Ελλάδα τα νησιά: Οινούσσα και οι γύρω βραχονησίδες, Βάτος και Ποντικονήσι ανάμεσα στη Χίο και τη Μικρά Ασία, αλλά και τα Αντίψαρα, οι Φούρνοι και οι γύρω βραχονησίδες τους και η Φιμένα.

Μία ακόμα σημαντική βραχονησίδα που αμφισβητούν είναι η Ζουράφα, 6 ναυτικά μίλια από τη Σαμοθράκη στο Θρακικό Πέλαγος, που αποτελεί το ανατολικότερο σύνορο του Βόρειου Αιγαίου, το άκρο της ελληνικής επικράτειας, αλλά και Ε.Ε.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι βραχονησίδες του συμπλέγματος Σύρνα κάτω από την Αστυπάλαια, αλλά και οι νησίδες Λέβιθα και Κίνναρος που συνδέουν τη γεωγραφική περιοχή των Κυκλάδων με τα Δωδεκάνησα επειδή είναι απομακρυσμένες από τη στεριά καθορίζουν και μία μεγάλη θαλάσσια περιοχή γύρω τους. Αμφισβητώντας αυτές τις νησίδες οι Τούρκοι καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του Αιγαίου Πελάγους. Το βασικό επιχείρημα που προβάλλει το βιβλίο είναι η αμφισβήτηση της Συμφωνίας του 1932 ανάμεσα στην Τουρκία και την Ιταλία για το σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου. Η Ελλάδα το 1947 κληρονόμησε ό, τι ήλεγχε η Ιταλία προηγουμένως.

Η συμφωνία 4ης Ιανουαρίου του 1932 αφορούσε τις βραχονησίδες μεταξύ Καστελλόριζου και μικρασιατικής ακτής, ενώ μία συμπληρωματική συμφωνία στις 28 Δεκεμβρίου του 1932 καθόριζε τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και τις τουρκικές ακτές. Οι Τούρκοι αμφισβητούν την ισχύ αυτής της συμπληρωματικής συμφωνίας με το επιχείρημα ότι δεν πρωτοκολλήθηκε στην Κοινωνία των Εθνών.

Γνωμοδότηση

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αναγκαστεί να αντικρούσει αυτά τα επιχειρήματα των Τούρκων με έγγραφό του ήδη από το 1963. Μια ομάδα Τούρκων είχε αποβιβαστεί στο Καστελλόριζο το 1961, ενώ έναν χρόνο αργότερα τουρκικό περιπολικό βύθισε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων το ελληνικό σκάφος «Μαρίτσα» σκοτώνοντας δύο μέλη του πληρώματός του.

Το επίσημο κείμενο της συμφωνίας του 1932 είχε πρωτοκολληθεί στην Κοινωνία των Εθνών το 1933 και είχε δημοσιευθεί. Οσον αφορά τη συμπληρωματική συμφωνία που υπογράφτηκε στην Αγκυρα στις 28 Δεκεμβρίου του 1932 και αμφισβητούν οι Τούρκοι, επειδή ήταν συμπληρωματική δεν πρωτοκολλήθηκε στην Κοινωνία των Εθνών.

Σύμφωνα με γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του 1956 η μη πρωτοκόλληση «ουδόλως επηρεάζει το κύρος αυτής, διότι πρόκειται περί συμπληρωματικής συμφωνίας εκτελέσεως κανονικώς πρωτοκολληθείσης πράξεως».

Στο βιβλίο επαναλαμβάνεται το επιχείρημα ότι οι Ελληνες δεν έχουν τηρήσει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νήσων που τους παραχωρήθηκαν παραβιάζοντας τις συνθήκες και θέτοντας σε αμφιβολία την ισχύ τους, ενώ αναρωτιούνται επανειλημμένως πώς ακόμα οι Ελληνες δεν έχουν εγείρει αξιώσεις για τα δύο νησιά που εποφθαλμιούν, την Ιμβρο και την Τένεδο.

Καταλήγοντας οι Τούρκοι ιστορικοί εξηγούν ότι είναι αδύνατο να λυθεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με την Ελλάδα αν πρώτα δεν ξεδιαλύνει το θέμα της κυριαρχίας των νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.
Οι διερευνητικές επαφές για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο διεκόπηκαν πριν από τις εκλογές στην Τουρκία. Αναμένουμε να δούμε ποια γραμμή σκέψης θα ακολουθήσει στην ανανεωμένη θητεία του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Πώς χαράχτηκαν τα χωρικά ύδατα

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης προέκυψε η διαφορά ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία για τις «εξαρτώμενες» νησίδες και αυτές του Καστελλόριζου και οι δύο χώρες αποφάσισαν να πάνε στο Δικαστήριο της Χάγης για να λύσουν τις διαφορές τους.

Στη συνέχεια, όμως, οι κυβερνήσεις προτίμησαν τις απευθείας διαπραγματεύσεις. Με τη συμφωνία της Αγκυρας της 4ης Ιανουαρίου του 1932 λύθηκαν οι εκκρεμότητες που αφορούσαν τις βραχονησίδες μεταξύ Καστελλόριζου και μικρασιατικής ακτής και χαράχτηκαν οριστικά τα χωρικά ύδατα ανάμεσα στο Καστελλόριζο και τη Μικρά Ασία, ενώ με τη συμπληρωματική συμφωνία στις 28 Δεκεμβρίου του 1932 καθορίστηκαν οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και στις τουρκικές ακτές.

Με την πρώτη συμφωνία, όμως, παραχωρήθηκε στην Τουρκία η νησίδα Καρά-Αντά που βρίσκεται μέσα στον όρμο της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) και κατείχε πριν η Ιταλία. Η μακρόστενη τουρκική βραχονησίδα ανήκε σύμφωνα με τον Δωδεκανήσιο ερευνητή κ. Κώστα Τσαλαχούρη στην οικογένεια Μαγκλή από την Κάλυμνο, της οικογένειας του συγγραφέα Γιάννη Μαγκλή.
Αν η Καρά-Αντά δεν είχε παραχωρηθεί στην Τουρκία, τότε σήμερα δεν θα διαπραγματευόμασταν με δυσκολίες την υφαλοκρηπίδα του Καστελλόριζου μόνο, αλλά και την υφαλοκρηπίδα μιας νησίδας μέσα σε τουρκικό κόλπο.


Posted: 24 May 2013 07:45 AM PDT

• Αρθρο-σοκ από το περιοδικό
• Οι ολονύκτιες συνεδριάσεις δεν είναι σημάδια ανάπτυξης αλλά παρακμής
• Αν δεν αναλάβουν δράση η ευρωζώνη θα διαλυθεί
• Και ο Αντώνης Σαμαράς στη φωτό με τους ...υπνοβατούντες 


Γενεές δεκατέσσερις περνά τους Ευρωπαίους ηγέτες το περιοδικό «Economist», το οποίο τους παρουσιάζει στο τελευταίο του εξώφυλλο ως... υπνοβάτες που βαδίζουν με μαθηματική ακρίβεια προς τον γκρεμό και τους καταλογίζει έλλειψη πολιτικής βούλησης.
«Για το καλό όλων, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να ταρακουνηθούν και να βγουν από τον λήθαργό τους.

Πρέπει να αντιληφθούν ότι εάν δεν αναλάβουν δράση, η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει τη στασιμότητα ή τη διάλυση - ενδεχομένως και τα δύο», γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό, που επισημαίνει ότι αυτή η χαλάρωση οφείλεται εν μέρει στην αναμονή μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, αλλά πρωτίστως στην κακή εικόνα της ΕΕ και των πολιτικών στα μάτια των πολιτών.
Η ηρεμία και η αισιοδοξία που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στις Βρυξέλλες, που απέχουν πολύ από τις «πανικόβλητες ολονύκτιες συνεδριάσεις» του περασμένου χρόνου, δεν αποτελούν για τον «Economist» σημάδια «ανάκαμψης», αλλά αντιθέτως «παρακμής».
Σαρκάζει: Αν δεν το καταλάβατε,  η ΕΕ είχε Σύνοδο Κορυφής αυτή την εβδομάδα
Με άκρως ειρωνικό τόνο το δημοσίευμα αναφέρεται στη σύνοδο κορυφής-εξπρές της περασμένης Τετάρτης. «Ισως το χάσατε, αλλά η ΕΕ είχε Σύνοδο Κορυφής αυτήν την εβδομάδα. Οι πρωθυπουργοί, οι πρόεδροι και οι καγκελάριοι της Ευρώπης αφιέρωσαν τη μισή Τετάρτη για τα σοβαρά θέματα της ενέργειας και της φορολογίας», σαρκάζει το περιοδικό, που αναφέρεται στα σημάδια ανάκαμψης τα οποία επισημαίνουν οι Ευρωπαίοι: την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην πλειοψηφία των μελών της Ευρωζώνης, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας στις χώρες του Νότου και τη μείωση των ελλειμμάτων.

Υπνοβατούν μέσα σε μια οικονομική έρημο 
«Είναι μια καθησυχαστική ιστοριούλα και όσοι έχουν κουραστεί από το βαγκνερικών διαστάσεων σίριαλ με το ευρώ, είναι πρόθυμοι να την πιστέψουν. Δυστυχώς, η ιδέα ότι το ευρώ είναι ένα πρόβλημα του παρελθόντος είναι μία επικίνδυνη μυθοπλασία. 
Στην πραγματικότητα οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπνοβατούν μέσα σε μία οικονομική έρημο», γράφει το δημοσίευμα που απαριθμεί όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες της Ευρωζώνης.
«Επειτα από χρόνια κρίσης η λίστα με όσα πρέπει να γίνουν είναι σαφής», γράφει ο «Economist». «Η ΕΕ θα έπρεπε να επεκτείνει την ενιαία αγορά στις υπηρεσίες. Αντί να επινοεί κόκκινες γραμμές, θα έπρεπε να κυνηγήσει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που προσφέρουν οι ΗΠΑ.

Θα πρέπει να χαλαρώσουν τη λιτότητα και να ενισχύσουν την απασχόληση
Θα έπρεπε να χαλαρώσει τη λιτότητα, μειώνοντας τον ρυθμό των περικοπών στις δαπάνες και αξιοποιώντας χρήματα από τον πυρήνα της Ευρωζώνης για ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και επενδύσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας».
Οι ηγέτες σαφώς και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, αλλά, όπως τονίζει το δημοσίευμα, «οι ψηφοφόροι από τη μια επιθυμούν τη διατήρηση της Ευρωζώνης και από την άλλη δεν στηρίζουν τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την έξοδο από την κρίση». «Αυτή είναι η συνταγή για αδράνεια», συμπληρώνει ο «Economist».

O Ντράγκι έπραξε σωστά
Ως μια πολύ σημαντική πτυχή της εξέλιξης της κρίσης και της αδράνειας των Ευρωπαίων ηγετών αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Economist» ο ρόλος της ΕΚΤ.
«Η απειλή του οικονομικού πανικού (από τις αγορές) κρατούσε τους ηγέτες της Ευρωζώνης μέχρι τα ξημερώματα να διαπραγματεύονται και να διαμορφώνουν συμφωνίες διάσωσης και υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις. Οι οικονομικές αγορές, όμως, αναισθητοποιήθηκαν από τη στιγμή που ο Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, υποσχέθηκε να κάνει ''ό,τι χρειάζεται'' για να προστατέψει την Ευρωζώνη από την κατάρρευση».
Οπως τονίζει το περιοδικό, οι κερδοσκόποι γνωρίζουν πως το να στοιχηματίσουν εναντίον του κοινού νομίσματος θα ισοδυναμούσε με το να τα βάζουν με τον θεωρητικά «απεριόριστο ισολογισμό της ΕΚΤ», γεγονός που θα σήμαινε ότι τουλάχιστον στην αρχή θα έπρεπε να υποστούν βαρύτατες απώλειες.

Κάποια εύσημα
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του «Economist» δεν συνοδεύεται από επικρίσεις κατά των χειρισμών του Ντράγκι. Αντιθέτως, σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ έπραξε σωστά κερδίζοντας χρόνο για την Ευρωζώνη και εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα εργαλεία για να εμποδίσει την κερδοσκοπία.
«Το πρόβλημα είναι ότι οι πολιτικοί χάνουν την ευκαιρία για μια πραγματική μεταρρύθμιση» υπογραμμίζει το δημοσίευμα. «Οι αισιόδοξοι λένε ότι όλα θα είναι μια χαρά μετά τις εκλογές στη Γερμανία, καθώς οι ηγέτες της θα έχουν τη νομιμοποίηση να μεταρρυθμίσουν την Ευρωζώνη.
Ομως η γερμανική απροθυμία να ηγηθεί ή να πληρώσει έχει βαθύτερες ρίζες. Επιπλέον, τα προβλήματα του Ολάντ σηματοδοτούν ότι ο γαλλογερμανικός άξονας έχει σταματήσει να κινείται» προειδοποιεί και επισημαίνει ότι η Ευρωζώνη δεν είναι συμπαγής και κινδυνεύει να απορριφθεί από τους πολίτες. «Εάν οι υπνοβάτες ενδιαφέρονται για το νόμισμα και τους λαούς τους, πρέπει να ξυπνήσουν» καταλήγει ο «Economist».

Από iefimerida

Posted: 24 May 2013 07:25 AM PDT
Στην Τουρκική βουλή, μπορούν να ορκιστούν οι βουλευτές στο κοράνι; Κάποτε είχα διαβάσει, ότι στην Κύπρο, πριν από τον καιρό της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων (1974), ο αρχι-Μουφτής Λευκωσίας είχε δώσει εντολή στους ιμάμηδες, η ένταση των μεγάφωνων να είναι στη διαπασών, για να υποδηλώνουν στους ελληνο-Κύπριους την παρουσία τους και για να τους εκνευρίζουν.

Όλως περιέργως, κατά το έτος 2012, όταν εκτελούσα χρέη γραμματέως της ιεράς Μουφτείας Ξάνθης, προ-εκλογικά και μετεκλογικά δόθηκαν πάνω από είκοσι (20) άδειες για μιναρέδες σε διάφορα τεμένη της Ξάνθης. Τα περισσότερα από αυτά δεν είχαν καθόλου μουσουλμάνους κατοίκους. Τότε, δεν μπορούσα να δώσω μία λογική εξήγηση.

Προ ημερών, διερχόμενος από ένα πεδινό χωριό της Ξάνθης, άκουσα από το μιναρέ τον μουεζίνη να απαγγέλει το μεσημεριανό προσκλητήριο για προσευχή. Επειδή ήταν γνωστός μου, σταμάτησα στο τζαμί. Μέχρι να πλυθώ- κατά το ισλαμικό τυπικό- ο μουεζίνης τελείωσε το εζάνι (κάλεσμα σε προσευχή), βγήκε βιαστικός από το τζαμί και έβαλε μπρος στο αυτοκίνητό του για να φύγει. Τον φώναξα και τον ρώτησα γιατί φεύγει χωρίς να τελέσει την μεσημεριανή προσευχή. Μου απάντησε ότι κανένας δεν πάει να προσευχηθεί το μεσημέρι και γι αυτό δεν ανοίγει το τζαμί. Τότε, ποιος ο λόγος για το κάλεσμα από το μεγάφωνο και στη διαπασών μέρα μεσημέρι; Η απάντηση ήταν όμοια με αυτήν της Κύπρου: «Παίρνω εντολές από αυτούς που με πληρώνουν» μου είπε (τους ψευτομουφτήδες δηλαδή). Του υπενθύμισα ότι τα τζαμιά και οι μιναρέδες δεν είναι χώροι επίδειξης δύναμης και πολιτικής, αλλά ιεροί χώροι λατρείας.

Είναι απαράδεκτο σε θρησκευτικούς χώρους, είτε πρόκειται για εκκλησίες είτε για τζαμιά, να γίνεται πολιτική και μάλιστα να προκαλούνται οι πιστοί σε εκδηλώσεις μίσους εναντίον αλλοθρήσκων. Οι χώροι λατρείας πρέπει να είναι χώροι αγάπης και ομόνοιας μεταξύ όλων των ανθρώπων που κατοικούμε στη Θράκη.

Για άλλη μία φορά θέλω να επικροτήσω την ενέργεια των Ελλήνων Βουλευτών να ψηφίσουν το νόμο για τους ιμάμηδες στη Θράκη. Οι ιμάμηδες πρέπει να έχουν σωστή θρησκευτική παιδεία και να διδάσκουν το Κοράνι στα παιδιά μας, όχι να διδάσκουν τον τουρκισμό και τον εκτουρκισμό των Πομάκων.

Ο προξενικός «Αγάς» της της Άγκυρας, με πρωτοστατούντες τους δύο ψευτομουφτήδες και τους μουσουλμάνους βουλευτές, κάθε Παρασκευή με όλο το σκυλολόι του, πηγαίνει και «προσεύχεται» σε διαφορετικά τζαμιά της Θράκης κάνοντας τουρκική προπαγάνδα. Ο ιερός άμβωνας έγινε βήμα εκστόμισης πύρινης λαύρας κατά της Ελλάδος, επειδή θέλει να διορίσει δικούς του ιμάμηδες στα τεμένη της Θράκης. Ο «Αγάς» της περιοχής παριστάνει τον θεοσεβούμενο μουσουλμάνο, ενώ στην χώρα του είναι κεμαλιστής μέχρι το κόκκαλο.

Δεν θέλω να μιλήσω για τις θρησκευτικές ελευθερίες των μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία. Θα μιλήσω και θα γράψω για τους ίδιους τους Τούρκους, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους δεν μπορεί να προφέρει την λέξη Bismillah (στο όνομα του Αλλάχ) στο κοινοβούλιο! Μέσα σε 90 χρόνια δεν αναγνώστηκε ούτε ένα εδάφιο από το Κοράνι στην τουρκική εθνοσυνέλευση. Μέχρι σήμερα, μόνο μία γυναίκα βουλευτής τόλμησε να μπει με μαντίλα στη βουλή και έχασε την ιθαγένεια της, ενώ το Κοράνιο ήταν απαγορευμένο στα σχολεία και μόνο από φέτος θα είναι προαιρετική η διδασκαλία του.

Η κεμαλική δικτατορία ζει και βασιλεύει. Όταν θα ακούσω να απαγγέλλεται Κοράνιο στην τουρκική βουλή τότε θα πιστέψω ότι οι Τούρκοι είναι μουσουλμάνοι. Στους τρεις αριστερούς (;) μουσουλμάνους βουλευτές της Ελληνικής Θράκης υπενθυμίζω ότι ορκίστηκαν στο ιερό Κοράνιο. Στην Τουρκία θα μπορούσαν να ορκισθούν στο ιερό Κοράνιο; Αναμένω απάντηση και εξήγηση.

Προστατέψτε τα τζαμιά να μείνουν χώροι λατρείας και όχι χώροι εθνικιστικής αντιπαράθεσης και πολιτικής διαμάχης.

Εφόσον σέβονται τις μειονότητες να συνεννοηθούν να ανοίξει η Σχολή της Χάλκης εκεί, και, εδώ, να ιδρυθεί ανώτερη Θεολογική Σχολή στο τοπικό Πανεπιστήμιο, για να αποφοιτούν οι θρησκευτικοί λειτουργοί από τον τόπο τους και να μην είναι καλούπια από τα τουρκικά χυτήρια, για να εκτελούν μόνο εντολές Αγάδων και να αγνοούν το Θεό.

Ιμάμ Αχμέτ ( ΖΑΓΑΛΙΣΑ)


Posted: 24 May 2013 07:10 AM PDT
Γράφει ο Βασίλης Αγγελόπουλος

Για 35.000 θέσεις επιδοτούμενης απασχόλησης για ανέργους στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» υποβλήθηκαν 126.520 αιτήσεις! Κάτι που δείχνει την αγωνία των νέων ανθρώπων αλλά και τη μεγάλη τραγωδία που ζει η χώρα. Χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος και των υποπρογραμμάτων που περιλαμβάνει, με εφαρμογή από το 2014.

Τα νέο πρόγραμμα θα προσφέρει 75.000 θέσεις απασχόλησης και ανακοινώθηκε από τον Γιάννη Βρούτση από το βήμα του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο και το οποίο είχε ως βασικό του θέμα το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την προετοιμασία της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Πρόκειται για ανακύκλωση των ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων και χωρίζονται σε εκείνα που θα τεθούν σε λειτουργία το α' εξάμηνο του 2014 και σε εκείνα που πρόκειται να εφαρμοστούν στο β' εξάμηνο του επόμενου έτους.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να εφαρμόσει, εντός του α' εξαμήνου της νέας χρονιάς, ένα πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε 25.000 νέους, ενώ με ένα δεύτερο θα δίνει την ευκαιρία σε άλλα 15.000 άτομα να απασχοληθούν σε επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού. Αντίστοιχα, στο δεύτερο μισό του 2014 θα ξεκινήσει ακόμη ένα πρόγραμμα για νέους, πάλι με στόχο να καλυφθούν 25.000 θέσεις απασχόλησης, καθώς και ένα πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε αγροτικές δουλειές, το οποίο στόχο έχει να καλύψει 10.000 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για προγράμματα που όμως δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας το οποίο αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, ειδικά νέοι, και απλά προσφέρουν ένα βοήθημα για λίγους μήνες. Το πρόγραμμα της «Επιταγής Εισόδου» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη θα παρέχει για ένα πεντάμηνο αποδοχές που κυμαίνονται από 400 έως 460 ευρώ τον μήνα καθαρά, ανάλογα εάν οι δικαιούχοι είναι απόφοιτοι λυκείου ή πανεπιστημίου. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από τις 126.520 αιτήσεις που υποβλήθηκαν οι 76.276 αφορούσαν αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι υπόλοιπες 50.244 αιτήσεις προήλθαν από αποφοίτους σχολών ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. Η επιλογή των δικαιούχων προέκυψε μέσα από διαδικασία μοριοδότησης, αφού πρώτα οι αιτήσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά.

Τα κριτήρια που τέθηκαν ήταν το χρονικό διάστημα της ανεργίας, η ηλικία του δικαιούχου, καθώς και η οικογενειακή του κατάσταση, εάν δηλαδή είναι παντρεμένος, εάν έχει παιδιά ή εάν είναι ανύπαντρος. Το δεύτερο στάδιο των προγραμμάτων αυτής της μορφής περιλαμβάνει 80 ώρες κατάρτισης όσων επελέγησαν για τις συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης. Ακολούθως, θα μπορούν να απασχοληθούν για πέντε μήνες, πραγματοποιώντας την πρακτική τους άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα αυτό, όπως και εκείνα που θα ακολουθήσουν με το νέο έτος, δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης των δικαιούχων από την επιχείρηση, αν κριθεί από τους εργοδότες ότι χρειάζεται να παραταθεί η συνεργασία. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν θα επιδοτούνται ως προς το σκέλος των ασφαλιστικών εισφορών για ένα έτος.



Posted: 24 May 2013 06:45 AM PDT
Του Γιάννη Βαρουφάκη
«Η αισιοδοξία και η ελπίδα είναι το ήμισυ της σταθεροποίησης», λένε πολλοί. Πράγματι, χωρίς αισιοδοξία δεν υπάρχει ανάκαμψη. Είναι αναγκαία συνθήκη για την σταθεροποίηση. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι ικανή συνθήκη – ιδίως όταν βασίζεται σε αέρα κοπανιστό.
Αυτόν το καιρό παρατηρώ ένα άκρως Οργουελινό φαινόμενο: την προπαγάνδα περί Greek Success Story. Μια κυβέρνηση και ένας τύπος (εγχώριος και κίτρινος ευρωπαϊκός, π.χ. Die Welt) που, βασιζόμενοι σε απείρου κάλους επιχειρήματα (π.χ. την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μιας χώρας που... δεν δανείζεται από τις αγορές – βλ. εδώ για λεπτομέρειες), τολμά να μιλά για αλλαγή κλίματος, turnaround και άλλα τέτοια αισιόδοξα. 
Κι όταν ρωτώ: Από που προκύπτει η αλλαγή κλίματος,  ακούω να μου λένε για την άνοδο του χρηματιστηρίου (που οφείλεται αποκλειστικά σε πρόσκαιρες τάσεις προερχόμενες από την ποσοτική χαλάρωση σε χώρες εκτός ευρωζώνης, που περιλαμβάνουν βραχυπρόθεσμα στοιχήματα σε διάφορα σκουπίδια από hedge funds που αγωνιούν για κέρδη της στιγμής). Σε μια χώρα που η ύφεση παραμένει τεράστια (με παγκόσμια κριτήρια) για πέμπτη χρονιά και που οι επενδύσεις το 2012 κατάφεραν να μειωθούν κατά 20% από τα σχεδόν μηδενικά επίπεδα του 2011 (και που προβλέπεται, από την ίδια την κυβέρνηση, να μειωθούν κι άλλο το 2013), αυτή η ενορχηστρωμένη δήθεν αισιοδοξία αποτελεί ύβρη απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Η κίβδηλη αισιοδοξία, την οποία χρησιμοποιεί ως όπλο ύστατης ανάγκης ένα καταρρέον καθεστώς, όχι μόνο δεν θα φέρει τη σταθεροποίηση αλλά θα λειτουργήσει αρνητικά όταν αποδειχθεί σε τι σαθρή βάση θεμελιώθηκε. Η περιρρέουσα αισιοδοξία απλά ενισχύει τις παρασιτικές βλέψεις, παράλληλα, αναπαράγει το σφάλμα των Γερμανών οικονομολόγων, πάνω στο οποίο χτίζονται οι ευρωπαϊκές πολιτικές.
Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Πρέπει επειδή το ευρώ μπορεί να σωθεί με τρόπο που να ενισχύσει τις χώρες της Περιφέρειας  χωρίς να εξασθενεί τη Γερμανία. Μια τέτοια όμως προοπτική απομακρύνεται όσο η φιλολογία για Greek Success Story ανατροφοδοτεί τις σημερινές, καταστροφικές πολιτικές.
Πηγή:  protagon.gr

Posted: 24 May 2013 06:10 AM PDT
Με αποτροπιασμό και έκπληξη παρακολουθεί η βρετανική και η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη τα ρεπορτάζ και τις αναφορές των ΜΜΕ για τη στυγερή δολοφονία Αγγλου στρατιώτη από μουσουλμάνους δράστες και τον τεμαχισμό του πτώματός του εν μέση οδώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δολοφόνοι, όσο περίμεναν την αστυνομία, έκαναν δηλώσεις σε περαστικούς και φώναζαν συνθήματα όπως «Ορκιζόμαστε στον παντοδύναμο Αλλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σας πολεμούμε» και «οφθαλμός αντί οφθαλμού».

Ταυτόχρονα, στη μαρτυρική Συρία ακόμα αγνοούνται οι απαχθέντες Συρορθόδοξοι επίσκοποι, ενώ μια ισλαμική οργάνωση δημοσιοποίησε προκήρυξη στην οποία επισημαίνεται ότι «είναι εντολή» του Θεού να δολοφονηθούν οι εν ομηρία ευρισκόμενοι επίσκοποι επειδή «είναι αμαρτωλοί». Οι αμαρτίες τους, σύμφωνα με την... τελεσίδικη απόφαση των ισλαμιστών, είναι η αποδοχή της τριαδικότητας του Θεού και η πίστη των Συρορθόδοξων επισκόπων ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο γιος της Μαρίας!

Φυσικά, υπάρχει και η Αραβική Ανοιξη, το μεγάλης έκτασης μακελειό, το οποίο χαιρετίστηκε από τις ηγεσίες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ και βύθισε σχεδόν το σύνολο της Βορείου Αφρικής στον ισλαμικό χειμώνα.

Αν συνδυαστούν όλα τα παραπάνω με την εν γένει συμπεριφορά αρκετών μουσουλμάνων που υποτίθεται ότι «ενσωματώθηκαν» στις δυτικές κοινωνίες (απειλές σε σκιτσογράφους που έκαναν χιούμορ με τον Μωάμεθ, τις επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις, τις τρομοκρατικές ενέργειες κ.ά.), καθίσταται ηλίου φαεινότερο ότι διάγουμε περίοδο ακήρυκτου πολέμου. Τα «πυρά» που ρίχνονται (από τη μία πλευρά) είναι τροχιοδεικτικά, αλλά παραμένουν πυρά.

Οι αντιστάσεις που συναντά στην επέλασή της η ημισέληνος είναι μηδενικές και οι κυβερνήσεις των δυτικών χωρών, πνιγμένες στα θολά νερά της πολιτικής «ορθότητας», του «αντιρατσισμού» και των ιδεολογημάτων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, προδίδουν τους λαούς τους ψηφίζοντας νομοθετήματα τα οποία επιταχύνουν την επέκταση του μουσουλμανικού τόξου.

Πόσο επιπλέον αίμα πρέπει να χυθεί άδικα για να συνειδητοποιήσουν οι ιθύνοντες την υποχρέωσή τους να ελέγξουν αποφασιστικά την ισλαμική απειλή;


Posted: 24 May 2013 05:58 AM PDT
Από τον κατ' επίφαση κίνδυνο της ψυχροπολεμικής περιόδου στον πραγματικό κίνδυνο του νεο-οθωμανικού δόγματος Νταβούτογλου

Μέχρι πριν από 23 χρόνια, γινόταν λόγος για τον «από βορρά κίνδυνο», με την Ελλάδα να συνορεύει με κομμουνιστικά καθεστώτα. Στην πραγματικότητα όμως, μόνον η Βουλγαρία ήταν ταυτισμένη με την Σοβιετική Ένωση δια του «Συμφώνου της Βαρσοβίας».
Η Αλβανία είχε μια στυγνή δικτατορία, με τον έλεγχό της να βρίσκεται στα χέρια της Ιταλίας, όπου από την εποχή του Μουσολίνι, στον ιταλικό προϋπολογισμό υπήρχε πάντα κονδύλι για τα αλβανικά δρώμενα. Στην δε Γιουγκοσλαβία, παρασκευάζονταν πυρομαχικά για το ΝΑΤΟ (τόσο κομμουνιστής ήταν ο Τίτο).
Και αν πάμε πιο ψηλά, και ο Τσαουσέσκου ήταν ένας ελεγχόμενος δικτάτορας, για τον οποίο μάλιστα ο τ. πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τσάτσος, είχε γράψει εγκωμιαστικά σχόλια στον πρόλογο του βιβλίου του (στην «κομμουνιστική» Ρουμανία λειτουργούσε ελεύθερος ο Προσκοπισμός!)
Αυτά όλα πέρασαν. Ήταν κίνδυνος κατ' επίφαση, αφού είναι παγκοίνως γνωστό πως Αμερικανοί, Ρώσοι και Άγγλοι είχαν μοιράσει τις χώρες κατά τα συμφέροντά τους, ο δε Στάλιν είχε συμφωνήσει να βρίσκεται η Ελλάδα υπό βρετανική επιρροή. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι εντόπιοι κομμουνιστές δεν κατάφεραν πλήγματα κατά της χώρας, ευτυχώς χωρίς ανήκεστη βλάβη.
Τώρα όμως, ήμαστε στα πρόθυρα εμφάνισης πραγματικού κινδύνου από βορρά, με την οσημέραι ισχυροποίηση του ελεγχόμενου από την Τουρκία ισλαμισμού, σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, μηδέ της Σερβίας εξαιρουμένης. Αυτή η πολιτική αποτελεί υλοποίηση του νέο-οθωμανικού δόγματος του κ. Νταβούτογλου, και έχει πολλούς στόχους. Ο κύριος στόχος αποκαλύπτεται από τον κ. Χουσείν Μπαγκτσί, πρόεδρο του τμήματος διεθνών σχέσεων στο Πολυτεχνείο Μέσης Ανατολής στην Άγκυρα:
«Η σημαντική πρόοδος στην Τουρκική διπλωματία στην περιοχή των Βαλκανίων δίνει στη χώρα ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση εντός ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Η χώρα έχει στηρίξει διεθνείς πρωτοβουλίες σχετικά με περιοχές στα Βαλκάνια που έχουν εκτεθεί σε συγκρούσεις, πολέμους και εθνικές καθάρσεις μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του 1990, και έχει διαδραματίσει ιδιαιτέρως ενεργό ρόλο σε ό,τι αφορά κρίσεις σε Β-Ε και Κοσσυφοπέδιο».
Αυτό είναι ένας από τους στόχους. Ας δούμε και έναν άλλο, που μας ενδιαφέρει άμεσα. Θα μεταφέρω ένα απόσπασμα από κείμενο του διάσημου Αλβανού λογοτέχνη Ισμαήλ Κανταρέ (γεννημένου στο Αργυρόκαστρο): «Η Οθωμανική Αυτοκρατορία φαίνεται πως επανέρχεται με μία διαφορετική μορφή. Σήμερα η Τουρκία προσπαθεί να επιδράσει μέσω του Ισλάμ για να διαμορφώσει την άποψή μας σχετικά με την κοινωνική ζωή», έγραψε στο Φιλοσοφικό γαλλικό περιοδικό "Noor". Και συνεχίζει, αναφερόμενος στον εξισλαμισμό των Αλβανών από τους Οθωμανούς:
«Ένα μέρος του φτωχού πληθυσμού, αναγκάστηκε να αλλαξοπιστήσει με την βία. Κάποιοι άλλοι άλλαξαν στρατόπεδο για οικονομικούς λόγους, κάποιοι άλλοι για ένα άλλο φαινόμενο ακόμα πιο σημαντικό για τους Αλβανούς, αφού μόνο ένας μουσουλμάνος μπορούσε να κρατάει όπλο.
» Ο οθωμανικός ζυγός δεν μας προσέφερε καμία ελευθερία. Σήμερα, μέσω της ισλαμικής θρησκείας, η Τουρκία προσπαθεί και πάλι να επηρεάσει και να διαμορφώσει την αντίληψή μας σχετικά με την κοινωνική ζωή. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία φαίνεται πως επανέρχεται υπό μια άλλη μορφή».
Η Τουρκία όμως, δεν χρησιμοποιεί μόνον τον ισλαμισμό, αλλά μετέρχεται και μεθόδους, που αναφέρει ο κ. Κανταρέ. Τον Απρίλιο του 2011, μια εβδομάδα μετά τη διαδικασία της Απογραφής στο Κοσσυφοπέδιο, παρουσιάστηκε το φαινόμενο της αλλαγής της εθνικότητας σε ένα διαφορετικό στρώμα πολιτών με αντάλλαγμα χρημάτων ή μέσω άλλων κινήτρων που προσφέρονταν, προκειμένου να εγγραφούν ως άτομα με τουρκική καταγωγή, ιδίως στην Πριζρένη.
Να ληφθεί υπόψη ότι στην διαδικασία Απογραφής, η οποία εκτελείτο από το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, επικεφαλής ήταν ο Mahir Yagcilar, τουρκικής καταγωγής και αρχηγός του τουρκικού κόμματος του Κοσσυφοπεδίου.
Κατά την Απογραφή, τουρκικές ενώσεις διοργάνωσαν ταξίδια στο Κοσσυφοπέδιο από την Τουρκία (την Προύσα, την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα) προκειμένου να δηλώσουν καταγόμενοι από το Κοσσυφοπέδιο και να δηλωθούν ως Τούρκοι του Κοσσυφοπεδίου. Με τη μέθοδο αυτή, παρουσιάζεται διογκωμένος ο αριθμός της τουρκικής μειονότητας του Κοσσυφοπεδίου».

Ο Μακεδών


Posted: 24 May 2013 05:45 AM PDT
Του Θανάση Νικολαΐδη

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΣ ο κόσμος σε Ανατολικούς και Δυτικούς, οι ιδεολογίες με τα στεγανά τους και οι Μεγάλοι… ιδιοκτήτες «οικοπέδων». Σ' ένα μεταπολεμικό παιχνίδι παγκόσμιας μοιρασιάς κρατών και ψυχών. Λίγο πριν, σφιχταγκαλιάστηκαν (αλληλομισούμενοι) για να θανατώσουν από κοινού το «τερατάκι» (Χίτλερ).

ΣΤΟ κλίμα, λοιπόν, εκείνο της «ειρηνικής» συνύπαρξης του διπόλου και των δήθεν αδέσμευτων, σε ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα και κάποιους τοπικούς πολέμους για εκτόνωση, είχα οι λαοί τ' αφεντικά τους, είχαμε κι εμείς τους… Αμερικανούς. Στο άρμα τους πριν και μετά την μεταπολεμική μοιρασιά, «ιδεολόγοι» με το στανιό, με τους «απέναντι» να νομίζουν πως χτίζουν τον σοσιαλισμό. Θέλαμε όπλα; Μας τα εξασφάλιζαν οι «Σύμμαχοι» έναντι δολαρίων ή μας τα χάριζαν για παλιοσίδερα. Και, βέβαια, το παιχνίδι άγγιζε την κοροϊδία, όταν «απειλούσαμε» πως θα πάρουμε όπλα απ' τους Σοβιετικούς…

ΕΤΣΙ το πήγαμε και μας το πήγαν, μέχρι που έφαγε χώμα η πλάτη του ενός. Ο άλλος αντίπαλος, άνετος και χωρίς το άγχος των… κομουνιστών, άπλωσε τα φτερά του κι αγκάλιασε τον κόσμο. Με την παγκοσμιοποίηση καταργώντας τα σύνορα, αλλά με την «τρομοκρατία» βολική όσο ο αντικομουνισμός του παρελθόντος. Και από «κινδύνους» μη πλακώσουν βρικολακιασμένοι μπολσεβίκοι και «κίτρινοί»;

ΕΔΩ υπάρχει παιχνίδι, υπάρχουν και (πρόσφατες) μνήμες. Τι έκαναν Κινέζοι και Ρώσοι, όταν ΝΑΤΟικές βόμβες ερήμωναν τα Βαλκάνια για «διευθέτηση» και «αχρηστεύοντας» τον Δούναβη, το Ιράκ του (δικού τους) Χουσεΐν; Βομβάρδισαν ακόμα και την κινέζικη πρεσβεία (περιμέναμε αντιδράσεις και ανταπόδοση των… πυρών απ' τον «Γίγαντα») , και μόνο τρομαγμένους διπλωμάτες είδαμε να χύνουν δάκρυ καυτό.

ΔΙΑΘΕΤΕΙ τον ΟΗΕ του ο κόσμος, το ΝΑΤΟ τους οι Δυτικοί (με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας στο…μουσείο) κι όλα κινούνται αμερικανικά(!). Για κάθε «χρήση» προς το συμφέρον των ΗΠΑ και με την (παγκόσμια) στρατηγική στα χέρια σχεδιαστών της μοίρας του κόσμου, σε ανήλιαγα γραφεία. Υπάρχει ΣΑ (Συμβούλιο Ασφαλείας) του ΟΗΕ, αλλά δεν… λειτουργεί, όταν στη Συρία σφάζονται. Υπάρχει ΝΑΤΟ που ξαμολάει βόμβες απασφαλισμένες μόνο από αμερικάνικα χέρια, όταν και αν «χρειαστεί».

ΓΙΑΤΙ, λοιπόν, να μην ανοιχτούμε σε Ρώσους και Κινέζους επιχειρηματικά, ως σύμμαχοι (διάβαζε φόρου υποτελείς) στους Αμερικανούς; Έχουν γνώση οι φύλακες. Ο αμερικανοκίνητος ΟΗΕ με τα αχρηστεμένα Veto των αντιπάλων τους, το ΝΑΤΟ-εργαλείο τους για επεμβάσεις μετά… βομβών, έχουν και οι ίδιοι (οι Αμερικανοί) τη στρατηγική τους. Αύριο «χτίζεται» ο Αγωγός (αερίου), μεθαύριο τον βομβαρδίζουν αχρηστεύοντάς τον για 5-6 χρόνια με βόμβες ΝΑΤΟικές και η ζωή συνεχίζεται.


Posted: 24 May 2013 05:43 AM PDT
Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Βολταίρος

Έντονη συζήτηση γίνεται αυτές τις μέρες σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση στην βουλή νέο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο τύπου «εχθροπάθεια».
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει βαρύτατες ποινές φυλάκισεις -έως έξι χρόνια και εξοντωτικά πρόστιμα έως 20.000 ευρώ- για όσους εκφέρουν δημοσίως «ρατσιστικό λόγο» και για όσους αρνούνται εγκλήματα πολέμου ή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή υποβιβάζουν την σημασία αυτών.
Μόνο ρίχνοντας κανείς μια ματιά στις διατάξεις που θα προβλέπει ο νέος νόμος αντιλαμβάνεται και την σκοπιμότητα, αλλά και την προέλευση του νομοσχεδίου...

Η Ελλάς με το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επιτέλους «εκσυγχρονίζεται» και ανεβαίνει στο άρμα των Εθνών, εκείνων που εδώ και δεκαετίες έχουν θεσμοθετήσει τα αδικήματα γνώμης και έχουν ποινικοποιήσει την ελεύθερη έρευνα και την αμφισβήτηση δογματικών απόψεων, σχετικά με Ιστορικά γεγονότα.
Πράγματι ο υφυπουργός δικαιοσύνης Δ. Καραγκούνης δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής»:
«Πρέπει η Ελλάδα να ενταχθεί σε αυτές τις πρωτοποριακές ρυθμίσεις και όχι να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης στην αντιρατσιστική νομοθεσία, με μισόλογα, εξαιρέσεις και αποτρεπτικές ποινές, που αντί να λύνουν μεγαλώνουν το πρόβλημα. Τέτοιες ατελέσφορες ως τώρα ως τώρα ρυθμίσεις εκμεταλλεύονται οι ξενόφοβοι και οι ρατσιστές, επικαλούμενοι τη δημόσια τάξη ώστε να ξεφύγουν και να δρουν ανενόχλητοι».

Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση θορυβημένη από τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα κάνει ακόμη μια υποχώρηση στις έντονες πιέσεις που έχει δεχθεί από «διεθνείς παράγοντες», ώστε να τεθεί εκτός νόμου συγκεκριμένος πολιτικός χώρος.
Όμως οι εμπνευστές του νόμου, μη γνωρίζοντες την Ελληνική πραγματικότητα και την δικομανία του Έλληνα, δεν μπορούν να φανταστούν τις απρόβλεπτες συνέπειες που θα έχει ο νέος νόμος στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ο Έλληνας μετά από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας, θα δει την ελευθερία της γνώμης του να περιορίζεται από την ίδια την δημοκρατία που, υποτίθεται πως προστατεύει αυτή του την ελευθερία.
Αυτό δεν θα έχει το αποτέλεσμα που προσδοκούν οι ξένοι και εγχώριοι εμπνευστές του νόμου.
Αν ο Ελληνας δει στελέχη μέλη και βουλευτές συγκεκριμένου πολιτικού χώρου να σέρνονται στα δικαστήρια με τον «αντιρατσιστικό» νόμο, απλώς θα εκλάβει αυτό ως ρατσισμό εναντίον του και οι διωχθέντες θα ηρωοποιηθούν στα μάτια του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημοκρατία.

Οι εμπνευστές αυτού του νόμου -που μάλλον έχει υπερατλαντική προέλευση- δεν μπορούν να φανταστούν πόση δουλειά θα ανοίξουν στα Ελληνικά δικαστήρια μετά από τις εμπνευσμένες διατάξεις του νέου νόμου.
Θα αρχίσει μια νέα δικαστική φάμπρικα, όπου Έλληνες διαφόρων πολιτικών χώρων αλλά και Έλληνες και ξένοι θα αλληλομηνύονται.
Αν μη τι άλλο, η ζωή, η πολιτική ζωή του τόπου μετά από ένα χρόνο σχετικής ηρεμίας θα γίνει και πάλι «ροκ»...

Με ανάλογους νόμους σαν κι αυτόν που θέλει να φέρει προς ψήφιση η σημερινή κυβέρνηση, έχουν διωχθεί και φυλακιστεί πολλές γνωστές προσωπικότητες (λ.χ. ο ιστορικός Ντέιβιντ Ίρβινγκ) για αδικήματα γνώμης.
Το μόνο όμως που κατάφεραν αυτές οι διώξεις ήταν να ηρωοποιήσουν τους διωκόμενους και να αυξήσουν την αμφισβήτηση γύρω από τον σύγχρονο κόσμο.
Η πολιτική ορθότητα, σε ρόλο Ιεράς εξέτασης, επιχειρεί να ποινικοποιήσει την ελευθερία της έκφρασης και να αναγάγει ιστορικά γεγονότα σε εξ αποκαλύψεως αλήθειες.
Η Νέα Τάξη, σκοπίμως ευνοεί κάθε είδους μειονότητα (εθνική, θρησκευτική ή σεξουαλική) εντός των εθνών, στοχεύοντας κατευθείαν στην διάλυση της Εθνικής ομοιογένειας.
Όμως, όσες έρευνες έχουν γίνει από ανεξάρτητους φορείς, έχει αποδειχθεί ότι η επιβαλλόμενη πολιτικώς ορθή συμπεριφορά δεν οδηγεί στην ομαλή συμβίωση των διαφόρων ομάδων εντός μιας κοινωνίας, αλλά -αντιθέτως- οδηγεί στην αύξηση της εχθρότητας και της καχυποψίας...

Η αλήθεια είναι αλήθεια και δεν μπορεί να φοβάται την έρευνα και την αμφισβήτηση. Η Ιερά εξέταση έκαψε πολλούς, αλλά ακόμη κι έτσι δεν μπόρεσε να ανακόψει την μεταρρύθμιση...


Posted: 24 May 2013 05:15 AM PDT
Μετά την βρώμικη προπαγανδιστική επίθεση "αισιοδοξίας" που έχει εξαπολύσει η πιό βρώμικη κυβέρνηση όλων των εποχών, με τους πιό βρωμερούς πολιτικούς που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, και μετά την χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίδραση της αντιμνημονιακής(!) αντιπολίτευσης, ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει πιά ένα πράγμα:
Είναι μόνος του!
Μόνος και προδομένος από κυβέρνηση κι αντιπολίτευση.
Μόνος και αφημένος στην τύχη του από εχθρούς και φίλους.

Και ψάχνει. Ψάχνει στα συντρίμια της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που τον οδήγησαν οι μέν, να βρεί ένα αποκούμπι από τους δε, ένα χέρι να πιαστεί να σηκωθεί, μιά φωνή τρανή να τον καλέσει σε αγώνα επιβίωσης και ανάκαμψης.

Μέγα το έγκλημα των κυβερνητικών ολετήρων. Έγκλημα από αυτά που δεν παραγράφονται στους αιώνες, και που αργά ή γρήγορα τιμωρούνται παραδειγματικά.

Αλλά τεράστιο και το λάθος, οιονεί εγκληματικό, της αντιπολίτευσης που έχει αφήσει έναν λαό ορφανό, να παραπαίει και να βουλιάζει στην λάσπη απ' το ίδιο του το αίμα. Και αυτό το λάθος, θα πάρει την τιμωρία που του αξίζει.

Η αντιπολίτευση, σύσσωμη η αντιπολίτευση, έχει αποτύχει κατά τούτο:
Δεν καλεί τον λαό σε αντίδραση και εξέγερση. Με χρονοβόρους τακτικισμούς και ελιγμούς οδηγεί στην αδράνεια.

Ζούμε μέσα σε μιά κρίση κυρίως αξιών, όπου δοκιμάζονται πρωτίστως η αλήθεια, η συνέπεια, η αποφασιστικότητα, η φαντασία των πολιτικών και της πολιτικής.
Δεν θα βρεί χέρι να πιαστεί ο λαός. Ούτε φωνή τρομερή να τον συνεγείρει.
Πρέπει μόνος του!

Ο ένας τον άλλον παρακινώντας και βαστάζοντας, παίρνοντας θάρρος απ' τις ίδιες τις φωνές και τις ανάσες μας, η μία δίπλα στην άλλη, να κάνουμε το τρομερό άλμα.

Το άλμα προς την ελευθερία ή τον τελικό όλεθρο. Αυτόν που έτσι κι αλλιώς μας τον ταϊζουν μπουκιά-μπουκιά.
Δεν θέλουμε να αργοπεθαίνουμε.
Ή θα πεθάνουμε ηρωϊκά, μιά κι έξω, ή θα νικήσουμε!
Δεν περιμένουμε να ''ωριμάσει'' η αντιπολίτευση!
Ούτε το πρόβλημα!
Οι γόρδιο δεσμοί δεν ωριμάζουν..Κόβονται!

Πηγή Ουδέν Σχόλιον


Posted: 24 May 2013 04:53 AM PDT
Τους τα βρόντηξε και έφυγε η Χιουρέμ, σουλτάνα του Σουλεϊμάν!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Θρήνος και οδυρμός στην Τουρκία μόλις έγινε γνωστό ότι η περίφημη Γερμανοτουρκάλα ηθοποιός, Meryem Uzerli, η γνωστή σαν Χιουρέμ, παράτησε σύξυλους τους Τούρκους στο εκατοστό επεισόδιο της περίφημης σειράς, «Σουλεϊμάν ο Μεγαλόπρεπης» που κάνει θραύση και στην Ελλάδα και έφυγε στην Γερμανία χωρίς να τους πει τίποτα για το πότε θα γυρίσει για να συνεχιστούν τα γυρίσματα. Αλήθεια τώρα τι θρήνος θα πέσει τους Έλληνες τουρκολάγνους που περίμεναν κάθε μέρα με αγωνία την συνέχεια του τουρκικού σήριαλ της τουρκικής ιστορικής διαστρέβλωσης και της ελληνικής αποχαύνωσης.

Όπως έγινε γνωστό εδώ και λίγες μέρες η Meryem Uzerli μετά από ολιγοήμερες διακοπές στο τουρκικό θέρετρο του Μπόντρουμ και ενώ διασκέδαζε αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποφάσισε να γυρίσει στην Κωνσταντινούπολη. Από εκεί και χωρίς σχεδόν να ειδοποιήσει κανένα πήρε το αεροπλάνο και έφυγε για την Γερμανία για να επισκεφτεί όπως διομολογήθηκε τους δικούς της που ζουν μόνιμα εκεί. Στην Γερμανία όμως όπως έγινε γνωστό εισήχθηκε σε κάποια κλινική γιατί τα σημάδια της υπερκόπωσης από τα γυρίσματα του σήριαλ είχαν γίνει εμφανή ενώ η ίδια δήλωσε πως είναι Γερμανίδα υπήκοος και θέλει να κάνει θεραπεία στην Γερμανία.

Το νέο έπεσε σαν βόμβα στην Τουρκία και οι Τούρκοι ιθύνοντες αναγκάστηκαν να διακόψουν την σειρά που είχε φτάσει αισίως στο 100ο επεισόδιο ενώ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης καθώς όπως αναφέρεται περίπου 250 εκατομμύρια τηλεθεατών στην Τουρκία και σε πολλές άλλες χώρες παρακολουθούν τον Σουλεϊμάν. Έτσι την περασμένη Τέταρτη και ενώ την συνηθισμένη ώρα, 8.μμ, είχαν στηθεί οι Τούρκοι τηλεθεατές να παρακολουθήσουν το καινούργιο επεισόδιο αυτό δεν μεταδόθηκε δίνοντας αφορμή για πολλά σχόλια αναστατώνοντας τον τηλεοπτικό κόσμο της Τουρκίας. Στα τουρκικά ΜΜΕ γράφτηκε πως η Γερμανοτουρκάλα ηθοποιός παραπονιόνταν τελευταία ότι δεν είναι δυνατό να γυρίζονται επεισόδια διάρκειας 1,30 ώρα κάτι που την κούραζε ενώ υποστήριζε πως τα επεισόδια της σειράς θα πρέπει να κοπούν λιγάκι και να γίνουν της μιας ώρας. «Έτσι όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι», δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Millıyet.

Φυσικά στην εταιρεία που έχει αναλάβει το γύρισμα των επεισοδίων έχει πέσει πανικός και όπως φαίνεται η Meryem Uzerli δεν σκοπεύει να γυρίσει σύντομα, με αποτέλεσμα αντί για επεισόδια να παίζονται συνεχώς διαφημιστικά τρέιλερ για το επόμενο επεισόδιο που κανείς δεν ξέρει πότε θα γυριστεί. Πολλοί μάλιστα άρχισαν να μιλούν για εξεύρεση κάποιας αντικαταστάτριας αλλά κάτι τέτοιο όπως αναφέρεται θα είναι καταστροφή για την σειρά καθώς η Γερμανοτουρκάλα ηθοποιός έχει ταυτιστεί με την μεγάλη επιτυχία του σήριαλ.

Εδώ στην Ελλάδα ευτυχώς για όλους τους τουρκολάγνους υπάρχουν ακόμα πολλά επεισόδια για να τα παρακολουθήσουν και μέχρι να φτάσουν εκεί που τα παράτησε η Meryem Uzerli σίγουρα θα έχει βρεθεί κάποια λύση. Έτσι να μην ανησυχούν μήπως… πάθουν και τίποτα από την αγωνία!


Posted: 24 May 2013 04:27 AM PDT
Η Ισλανδία διέκοψε μονομερώς τις συνομιλίες ένταξης στην ΕΕ, η Ουγγαρία συγκρίνει τη Μέρκελ με τον Χίτλερ και τους ναζί


Διέκοψε επ' αόριστον -ίσως και για πάντα!- με μονομερή της απόφαση τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ η νέα δεξιά κυβέρνηση της Ισλανδίας. Πριν καν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο η κυβέρνησή τους, τα δύο κόμματα που θα τη συγκροτήσουν συμφώνησαν στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα ότι σταματούν τις ενταξιακές συνομιλίες που είχε αρχίσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που κυβερνούσε τη χώρα μέχρι τα τέλη Απριλίου σε συνεργασία με την Αριστερά και τους Πράσινους.

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός συνετρίβη στις εκλογές λόγω της ενδοτικής του στάσης απέναντι στην ΕΕ και τη Βρετανία και έτσι πρωθυπουργός θα είναι τώρα ο Σίγκμουντουρ Νταβίδ Γκουνλόιγκσον του κεντροδεξιού Προοδευτικού Κόμματος, υποστηριζόμενος και από το δεξιό Κόμμα της Ανεξαρτησίας. Ο Γκουνλόιγκσον θα είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ισλανδίας, ηλικίας μόλις 38 ετών. Ο αρχηγός του δεξιού κόμματος Μπγιάρνι Μπενεντίκτσον θα αναλάβει υπουργός Οικονομικών. Τα δύο κυβερνητικά κόμματα δεν έκαναν καν τον κόπο να διαβουλευθούν με την ΕΕ για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων. Ούτε καν ενημέρωσαν επίσημα τις Βρυξέλλες, που πληροφορήθηκαν την είδηση από τα... τηλεοπτικά δελτία!

Τα κυβερνητικά ισλανδικά κόμματα μάλιστα συμφώνησαν ότι οι συνομιλίες δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν στο μέλλον, αν δεν προηγηθεί δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο ισλανδικός λαός αν θέλει ή όχι ενταξιακές συνομιλίες, καθώς το κλίμα στην Ισλανδία είναι πλέον εξαιρετικά εχθρικό απέναντι στο ευρώ και στην ΕΕ, ιδίως μετά τα όσα έκαναν οι Ευρωπαίοι εναντίον της Κύπρου, με την κατάσχεση των καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ. Ο νέος υπουργός Οικονομικών δήλωσε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου ότι η κατάσταση στην ΕΕ και την Ευρωζώνη έχει χειροτερέψει τόσο πολύ, ώστε δεν είναι καν βέβαιο ότι το ισλανδικό κοινοβούλιο θα κρίνει κάποτε στο μέλλον αν θα διεξαχθεί όντως δημοψήφισμα για επανέναρξη των συνομιλιών. «Πιστεύουμε ότι οι ενταξιακές συνομιλίες άρχισαν χωρίς την αναγκαία υποστήριξη εκ μέρους της Ισλανδίας. Δεν θα τις συνεχίσουμε. Πρέπει επίσης να ακούσουμε τι έχει να πει η ΕΕ για την προσέγγισή μας. Ισως δεν θα έχει κανένα νόημα να κάνουμε δημοψήφισμα» υπογράμμισε.

Το πλήγμα από την Ισλανδία ήρθε προχτές, πριν καν κλείσει εβδομάδα από την πληρωμένη απάντηση που έδωσε στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ο επίσης δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν, συγκρίνοντας τις σημερινές μεθόδους του Βερολίνου με εκείνες της ναζιστικής Γερμανίας.

Η ιστορία ξεκίνησε από τον κτηνώδη υποψήφιο καγκελάριο των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρικ, της ακραίας δεξιάς πτέρυγας του κόμματος, ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να... αποβληθεί (!) η Ουγγαρία από την ΕΕ, επειδή δεν συμμορφώνεται προφανώς με τη γερμανική γραμμή. Παίζοντας τον ρόλο του «καλού μπάτσου», η Μέρκελ είπε επί λέξει, απειλώντας τη Βουδαπέστη, αλλά προσπαθώντας να κάνει και χιούμορ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε την Ουγγαρία στον σωστό δρόμο, αλλά δεν θα στείλουμε αμέσως το ιππικό»!

Η απάντηση του Ούγγρου πρωθυπουργού ήρθε αμέσως συστημένη μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής που έχει κάθε Παρασκευή: «Οι Γερμανοί έστειλαν ήδη μια φορά το ιππικό τους στην Ουγγαρία και μάλιστα με τη μορφή των πάντσερ» δήλωσε αναφερόμενος στην εισβολή των ναζί στη χώρα του κατόπιν διαταγής του Αδόλφου Χίτλερ, τον Μάρτιο του 1944. «Παράκλησή μας είναι να μην τα ξαναστείλουν. Άλλωστε και τότε δεν ήταν καλή ιδέα και δεν λειτούργησε» πρόσθεσε ειρωνικά. Στη Γερμανία προκλήθηκε σάλος γιατί το κόμμα του Ορμπαν ανήκει κι αυτό, όπως το κόμμα της Μέρκελ, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της Δεξιάς.

Για «φρικτές παρομοιώσεις με τους ναζί που μέχρι τώρα περιορίζονταν στους Ελληνες διαδηλωτές και τώρα ο Ορμπαν τις χρησιμοποιεί ακόμη κι αυτές» τον κατηγόρησε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Ρούπρεχτ Πολέντς. «Πρόκειται για λυπηρή παρεκτροπή, την οποία αποκρούουμε καθαρά» δήλωσε και ο φιλελεύθερος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βέστερβελε. Από κοντά και ο σοσιαδλημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ονειρεύεται να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν με την υποστήριξη της Μέρκελ: «Γελοία δήλωση, ανάξια σχολιασμού» χαρακτήρισε όσα είπε ο Ορμπαν.

Posted: 24 May 2013 02:35 AM PDT
Κι ενώ η βρετανική, η ευρωπαϊκή και η διεθνής κοινή γνώμη προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που προκάλεσε η χωρίς προηγούμενο τρομοκρατική – κατά πάσα πιθανότητα – επίθεση εναντίον Βρετανού στρατιώτη σε κεντρικό δρόμο του νοτιοανατολικού Λονδίνου που κυριολεκτικά τον κατακρεούργησε, είναι ώρα να επιχειρηθεί η πρώτη προσέγγιση των συμπερασμάτων που προκύπτουν και αφορούν στην ασφάλεια των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης.
 
Του Μιχαήλ Βασιλείου 
 

Οι νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για Νιγηριανούς δράστες, οι πρώτες σκέψεις όσον αφορά την τακτική των τρομοκρατών προβληματίζουν πολύ, αφού φαίνεται ότι δίνουν από ελάχιστες έως μηδενικές δυνατότητες είτε πρόληψης από τις υπηρεσίες ασφαλείας ενός κράτους είτε αντίδρασης από τα υποψήφια θύματα. Ωστόσο, πληροφορίες από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι και οι δύο δράστες ήταν γνώριμοι των αρχών και συγκεκριμένα της MI5 χωρίς πάλι να προληφθεί η εκτέλεση της ενέργειας…

Τί έγινε όμως και πώς αξιολογείται από τακτική άποψης; Ο στόχος είχε προφανώς βρεθεί. Επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο ανέβηκαν στο πεζοδρόμιο και πριν καν αντιληφθεί την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει, το θύμα βρέθηκε χτυπημένο και ουσιαστικά εξουδετερωμένο. Υπήρχε όμως και εναλλακτικό σχέδιο. Εάν κάτι δεν πήγαινε καλά, ήταν οπλισμένοι, με όπλο το οποίο μάλιστα φέρονται να χρησιμοποίησαν, με σκοπό την πλήρη εξουδετέρωση κάθε ενδεχομένου προβολής αντίστασης από το θύμα.


Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν ο πυροβολισμός (ή οι περισσότεροι) επέφεραν θανάσιμο τραυματισμό στο θύμα, οπότε τουλάχιστον λες ότι δεν πρόλαβε να καταλάβει και πολλά. Ο τρόπος που το «περιποιήθηκαν» όμως στη συνέχεια και η αναμονή τους στο σημείο χωρίς να γίνει προσπάθεια διαφυγής, υποδεικνύει ότι στόχος τους ήταν η μεγιστοποίηση του επικοινωνιακού αποτελέσματος σε παγκόσμιο επίπεδο, πιστεύοντας ίσως ότι οι άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο θα φροντίσουν να κάνουν το αρρωστημένο τους όνειρο πραγματικότητα: Να τους στείλουν στον Αλλάχ όπου θα απολαύσουν όσα υποτίθεται ότι απολαμβάνουν οι πιστοί μουσουλμάνοι στον Παράδεισο…

Όπως προαναφέρθηκε, το είδος της καλά μελετημένης επίθεσης, αποτελεί τον εφιάλτη των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας και των διωκτικών μηχανισμών κάθε είδους. Στην περίπτωση της Βρετανίας, πρόσφατα είναι τα λόγια του πρώην –πλέον – επικεφαλής της βρετανικής αντικατασκοπείας, της MI5 που θα βρεθεί υπό διωγμό, ότι η μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα προέρχεται από τους «μοναχικούς δρώντες» (lone actors), εννοώντας τα πρόσωπα που δεν υπάρχει δυνατότητα «να μπεις στο μυαλό τους», αφού δεν εκτίθενται δημόσια ώστε να διαφανεί η τάση ριζοσπαστικοποίησής τους και η ροπή προς τη «λύση» της τρομοκρατίας. Άλλοι, στη σχετική βιβλιογραφία, τους ονομάζουν «μοναχικούς λύκους» (lone wolves)…

Οι βρετανικές υπηρεσίες έχουν σημειώσει επανειλημμένες επιτυχίες μετά την 7/7, την επίθεση δηλαδή στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου στις 7 Ιουλίου του 2005, όταν έχασαν τη ζωή τους 52 πολίτες. Εξουδετέρωσαν ομάδες που ήθελαν να ανατινάξουν αεροπλάνα, εμπορικά κέντρα, κέντρα διασκέδασης, το χρηματιστήριο, ή ακόμα και να αποτελέσουν οι ίδιοι τους βομβιστές αυτοκτονίας… Το 2008 μάλιστα, εξουδετέρωσαν ομάδα ισλαμιστών που σχεδίαζε την απαγωγή Βρετανού στρατιώτη με στόχο να βιντεοσκοπήσει την εκτέλεσή του, με τις γνωστές ισλαμικές μεθόδους που σε κάνουν να αναρωτιέσαι εάν οι δράστες είναι ανθρώπινα όντα ή ανήκουν… αυτοδικαίως σε κάποια άλλη κατηγορία του ζωικού βασιλείου.


Όπως αναφέρεται επίσης στα βρετανικά ΜΜΕ, είναι οι «τρομοκράτες… της NIKE», σε έναν πικρό αστεϊσμό με αφετηρία το διαφημιστικό σλόγκαν της κολοσσιαίας εταιρίας αθλητικών ειδών NIKE, το γνωστό «just do it», δηλαδή, «απλά κάνε το»! Οι Βρετανοί γνωρίζουν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα γενιά ισλαμιστών τρομοκρατών τους οποίους είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπίσουν, οι οποίοι μπορεί να χτυπήσουν τον στόχο τους οπουδήποτε. Ακόμα και να τους έχουν ξεχωρίσει ως δυνητικού ενδιαφέροντος, πόσους μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς και για πόσο διάστημα; Κι εδώ τίθεται ένα ζήτημα συσχετισμού μέσων και στόχων, όπως και στα θέματα της άμυνας…

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι από τη στιγμή που τα δεδομένα οδηγούν σε «παράλυση» τις υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή τη δημόσια ασφάλεια, η τάση που αναπτύσσεται είναι η εστίαση στο «χειρότερο σενάριο» (worst case scenario), όσο ακραίο και να είναι αυτό, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι τα μέτρα ασφαλείας που θα λαμβάνονται και παρότι απόλυτη ασφάλεια δεν μπορούν να εγγυηθούν, θα οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες στον τομέα των προσωπικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι περιπλοκές από την επίθεση που εξετάζουμε αναμένεται να είναι μεγάλες. Ακόμα πιο σημαντικό ρόλο θα παίξει το σοκ στη βρετανική κοινή γνώμη. Εάν βέβαια κάτι προσφέρεται ως γενική διαπίστωση που δεν μπορεί παρά να προβληματίσει τις διωκτικές αρχές, ακόμα και στην Ελλάδα, είναι η ετοιμότητα συγκεκριμένης κατηγορίας ανθρώπων να μετέλθουν τέτοιων μέσων για να «τιμωρήσουν» μια χώρα, μια κοινωνία, επειδή απλά αυτό που κάνει δεν τους αρέσει…


Πόσο απίθανο θεωρούμε δηλαδή ένας από αυτούς τους τρελούς να αποφασίσει να χτυπήσει στην Αθήνα, επειδή για παράδειγμα «εξοργίζεται», για παράδειγμα, λόγω των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, ή επειδή μας βρίσκει άπιστους; Κι ας μην έχει συμμετάσχει σε πόλεμο η Ελλάδα, πηγαίνοντας π.χ. στο Αφγανιστάν, αποκλειστικά για να κατασκευάσει δρόμους, σχολεία και νοσοκομεία για τον δυστυχή πληθυσμό της χώρας.

Τούτων λεχθέντων, νομίζουμε ότι μπορούν όλοι να κατανοήσουν το μέγεθος της χρησιμότητας και της ετοιμότητας στην οποία πρέπει να βρίσκονται, θεσμοί όπως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), η Αστυνομία και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της ευθύνης που βαραίνει τους ώμους της όποιας πολιτικής ηγεσίας και πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει συναίσθηση του δυνητικού κινδύνου, όσο απομακρυσμένος κι αν μας φαίνεται, διότι εάν βρεθούμε ενώπιον τετελεσμένων, πολλοί θα αναγκαστούν να εξέλθουν από τη διανοητική τους ύπνωση και τις ιδεοληψίες με πολύ βίαιο τρόπο.

Προφανώς δεν είναι σοβαρή λύση τέτοιοι άνθρωποι να υπαγορεύουν στις κοινωνίες πως θα πορευτούν, τι θα κάνουν ή δεν θα κάνουν. Αυτό που επείγει είναι η επικράτηση της λογικής και η προετοιμασία και να μην απορρίπτει τμήμα του πολιτικού συστήματος το πρόβλημα που μπορεί να γεννηθεί από το πουθενά εξαιτίας της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και του «εύφλεκτου υλικού» που προσθέτει η οικονομική κρίση…

Εν κατακλείδι, η παρούσα ανάλυση θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως περαιτέρω διευκρίνιση στην έκφραση γνήσιας αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στους προαναφερθέντες τρεις θεσμούς της ελληνικής πολιτείας. Η ανάγκη «ανασύστασης» και «αποκομματικοποίησης» είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για να θωρακιστεί στον υψηλότερο δυνατό βαθμό η χώρα.

Στόχος της «δημοσιογραφικής πένας» (πλέον του… πληκτρολογίου!) είναι να ευαισθητοποιήσει και να οδηγήσει σε αφύπνιση όταν διαπιστώνεται ένα πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Και πρόβλημα δεν αποτελεί μόνο η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων. Ίσως ακόμα μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα της εσωτερικής ασφάλειας και τάξης. Εάν όλοι σκεφτούμε από την αρχή, με ψυχραιμία, τον ρόλο μας στην κοινωνία που ζούμε, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που διέρχεται το κράτος και το έθνος, θα προβούμε σε σημαντικές αναθεωρήσεις, ενώ θα υποχωρήσει ό,τι το προσωπικό ενώπιον της δυνητικής απειλής στο συλλογικό επίπεδο.

Πηγή Defence-Point
Posted: 24 May 2013 02:15 AM PDT

Τα ψέματα στα οποία κατέφυγε η κυβέρνηση του ΑΚΡ μετά από τις εκρήξεις στο Ρεϊχανλί, κατέρρευσαν πλήρως με τα έγγραφα που δημοσίευσαν οι Redhack. Σύμφωνα με την αλληλογραφία της στρατοχωροφυλακής στην οποία έφτασαν οι Redhack, ήταν γνωστό πως μετά τις 25 Απριλίου θα γινόταν επιθέσεις εκ μέρους μελών της Ελ Κάιντα, αλλά δεν λήφθηκε κανένα μέτρο.

Τα έγγραφα της στρατοχωροφυλακής που δημοσίευσαν οι Redhack, αποτελείωσαν τα ψέματα στα οποία κατέφυγε το ΑΚΡ σχετικά με τις εκρήξεις στο Ρεϊχανλί στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες πολίτες. Το ΑΚΡ που μέχρι τώρα κατηγορούσε ως υπεύθυνη για τις εκρήξεις την συριακή κυβέρνηση, φαίνεται ξεκάθαρα από αυτά τα έγγραφα πως δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο.

Η διεύθυνση πληροφοριών της στρατοχωροφυλακής ενημέρωνε πως, από τις 25 Απριλίου στην πόλη Ράκκα της Συρίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, υπάρχουν οχήματα βόμβες που ετοιμάστηκαν από την οργάνωση Μέτωπο Ελ Νούσρα, οχήματα που αναζητούνται από την συριακή κυβέρνηση, και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για επίθεση στην Τουρκία.

Αλλά παρά το ότι η αναφορά της υπηρεσίας πληροφοριών ενημέρωνε σχετικά, η κυβέρνηση του ΑΚΡ, δεν έκανε ούτε ένα βήμα για την αποτροπή των επιθέσεων.

Μετά από τα έγγραφα αυτά που δημοσίευσαν οι Redhack, αποκαλύπτονται ξεκάθαρα τα ψέματα του ΑΚΡ. Το ΑΚΡ που σπίλωνε ως υπεύθυνους των επιθέσεων την συριακή κυβέρνηση και ακόμη και τους Αλεβίτες πολίτες του Χατάι, όπως φαίνεται είναι η υπεύθυνη και η ένοχη για αυτή την μεγάλη προβοκάτσια, για την οποία δεν έκανε τίποτε να την εμποδίσει ενώ ήξερε.

 
Haber.sol.org 22/5/2013

Σχόλιο: Απίστευτα τα έγγραφα που δημοσίευσαν οι Redhacks. Αποδεινύουν έμπρακτα πως είναι δίπλα στον τουρκικό λαό και όχι στα γομάρια που τους κυβερνάν… Τι να πεις για αυτή την κυβέρνηση που ήξερε και δεν έκανε τίποτε;…



Posted: 24 May 2013 01:58 AM PDT


Tου Στρατή Μαζίδη

Χαράς ή μάλλον ελπίδας ευαγγέλια αποτέλεσαν για πολλούς οι πρώτες ειδήσεις για απαλλαγή ορισμένων ομάδων από το χαράτσι που στην ουσία σε καθιστά ένοικο στο σπίτι σου.

Τελικώς όμως διαβάζοντας όλη τη σειρά των προαπαιτούμενων για να απαλλαγεί κανείς είτε ολικώς είτε μερικώς συμπεραίνω πως ελάχιστοι θα το κατορθώσουν.

Και αυτό γιατί μπορεί πολλοί να πιάσουν τα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται, αλλά αν όπως είναι πολύ φυσικό έχουν σπίτι με αντικειμενική αξία άνω των € 120.000,00 το όνειρο τελειώνει. Οι περισσότεροι οικογενειάρχες σήμερα σε τέτοια σπίτια διαβιούν, άνω των € 120.000,00. Είτε άνεργοι είτε χαμηλόμισθοι.

Επίσης δε θα πρέπει να έχουν άλλο περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους. Οπότε αν πάνε να το μεταβιβάσουν, ότι γλυτώσουν θα το πληρώσουν το ίδιο ή ακόμη και μεγαλύτερο εκεί.

Ειδικά για τους ανέργους ισχύουν και άλλα δαιδαλώδη όπως το εισόδημα του 2011 να ήταν μικρότερο των € 12.000,00, η αντικειμενική αξία της ακινήτου περιουσίας το 2010 χαμηλότερη των € 150.000,00, να έχουν τρία χέρια, τέσσερα κεφάλια, να ανατείλει ο ήλιος από τη δύση κτλ.

Βέβαια αν ισχύαν λογικά θα κριτήρια τότε θα έπρεπε να εξαιρεθεί σχεδόν όλη η Ελλάδα θα μας απαντούσε ο Φον Στουρνάρας.

Με αυτά τα δεδομένα πάντως οι μόνοι που θα εξαιρεθούν είναι όσοι κατοικούν σε παράγκες ή καλύβες. Αυτές όμως ούτως ή άλλως λόγω μικρής έκτασης λίγο χαράτσι θα είχαν.


Πηγή: Free Pen

Posted: 24 May 2013 01:20 AM PDT
Του Κώστα Καπνίση

Τούτες τις ημέρες κάτι σάπιο φαίνεται να υπάρχει στο ήδη σαπισμένο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Ένας περίεργος μα συνάμα και δυσώδης αχταρμάς έχει αρχίσει να πλανιέται στην ατμόσφαιρα. Η τρικομματική κυβέρνηση δείχνει πια ότι έχει χάσει κάθε έλεγχο των πραγμάτων και έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως κάθε άλλη ελληνική κυβέρνηση στο κύκνειο άσμα της. Τα πάντα έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Ούτε καν σε έναν αυτόματο πιλότο. Σε τέτοιες περιπτώσεις μια είναι η εύκολη λύση για όσους καταρρέουν. Το επικοινωνιακό παιγνίδι.

Μπορεί να υπάρχει προγραμματισμός βέβαια για μη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία αλλά αυτό δε σημαίνει πως τα πάντα πλέον είναι τόσο ρευστά που κανείς δε μπορεί να αποκλείσει οποιαδήποτε εξέλιξη, πόσο μάλλον να προβλέψει τι θα γίνει μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Από τη δική της πλευρά η πλειονότητα των πολιτών, αυτή τουλάχιστον που είναι προορισμένη να πληρώνει τους φόρους της προκειμένου να κρατιέται τούτο το Κράτος ή ότι έχει απομείνει όρθιο από αυτό, ετοιμάζεται για το πρώτο κρίσιμο ραντεβού με την Εφορία. Όπως άλλωστε βεβαιώνουν οι ειδικοί λογιστές – φοροτεχνικοί τα rendezvous με τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς θα είναι αρκετά αυτό το καλοκαίρι.

Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει τολμήσει να τα βάλει με τα λεγόμενα και ως μπάνια του λαού. Η αλήθεια είναι ότι δε θα υπάρξουν και πολλοί που θα μπορέσουν να τα κάνουν και φέτος ή τουλάχιστον θα είναι αισθητά λιγότεροι από πέρσι. Όλα αυτά για τους Έλληνες γιατί σε ότι αφορά τους τουρίστες κάτι πήρε το αυτί τους για την «ανάπτυξη» που έρχεται με βήμα ταχύ και όλο και θα αγγίξουν τα 17 εκατομμύρια, σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων – αναρμοδίων ή ανεύθυνα υπευθύνων. Αναμφίβολα, η επικοινωνία είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αρκεί κάποιος να ξέρει να το χρησιμοποιήσει. Για να μπορέσει να το κάνει θα πρέπει να έχει και ένα έργο να επιδείξει έστω και μικρό.

Μια κυβέρνηση αν σέβεται έστω και λίγο τον εαυτό της οφείλει να το γνωρίζει αυτό. Όλα αυτά μικρή σημασία έχουν από τη στιγμή που τα πάντα περιδινίζονται γύρω από μια αβεβαιότητα και μια εν γένει ανασφάλεια για το τι μέρα θα ξημερώσει στον καθένα. Ακόμα και για όσους στήριξαν και στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση. Τη χειρότερη όλων των εποχών από συστάσεως του ελεύθερου και ανεξάρτητου ελληνικού Κράτους. Ακόμα και οι αριθμοί υποφέρουν στα χέρια αυτών που τους λατρεύουν και ξημεροβραδιάζονται μαζί τους. Έχουν αποτύχει παταγωδώς. Δε θα μπορούσε βέβαια να είναι και διαφορετικά τα πράγματα από τη στιγμή που το τιμόνι του ΥΠΟΙΚ κρατά κάποιος που ακόμα και στις προηγούμενες κρατικές θέσεις που κατείχε «έπεσε» έξω σε όλες τις προβλέψεις και τα σενάρια.

Ο εθνικός προϋπολογισμός έχει ήδη εκτροχιαστεί από το πρώτο κιόλας τρίμηνο. Καλοκαίρι έρχεται βέβαια και τα ελληνικά νησιά είναι πανέμορφα. Αυτό θα πρέπει να σκέφτηκε το ελληνικό οικονομικό επιτελείο μαζί με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικα και πέρα από τη συνάντηση του Ιουνίου για τα μάτια του κόσμου έχει ήδη κλειστεί η επόμενη για τον Σεπτέμβρη. Με δεδομένη την καλοκαιρινή διάθεση που ήδη έχει αρχίσει να κάνει αισθητά τα σημάδια της έρχεται και η διάθεση για παιγνίδι. Επικοινωνιακό παιγνίδι.

Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που περιφέρεται σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, το ενιαίο «δίκαιο» φορολογικό νομοσχέδιο που θα ερχόταν τον Μάη αλλά ούτε καν αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, κυβερνητικές φιλοσοφικές αναζητήσεις για το τι ήθελε να πει ο Ζίζεκ, παρατηρήσεις σε βουλευτίνα γιατί ξέφυγε από τα περίφημα ταγιεράκια και ντύθηκε ως θηλυκό (προφανώς η συγκυβέρνηση το απαγορεύει), νεοφασίστες με νέου τύπου τρίκυκλα και λοστούς, προσπάθεια ανεύρεσης νέας εκλογικής πελατείας με προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και χαρτζιλίκι 2.500 ευρώ για μια πεντάμηνη «θέση» στον ήλιο με πρόσχημα την «κατάρτιση» για το πώς θα κάθεται κάποιος σε μια καρέκλα χωρίς να κάνει τίποτε, 12.500 ονοματεπώνυμα για απολύσεις μη επίορκων αλλά των άλλων, ταξίδια για την «ανάπτυξη», διαρκής αποκάλυψη ακόμα και λεπτομερειών σκανδάλων χωρίς να ιδρώνουν κάποια αυτιά, απανωτές δημιουργίες κομμάτων από μωρές παρθένες που δεν τα γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι αλλά τα προτιμούν οι «ψηφοφόροι» στις δημοσκοπήσεις και άλλα τινά για τα οποία ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα έρχεται να προστεθεί αυτή η περίεργη σιωπή που θυμίζει την κουφόβραση πριν έλθει η καταιγίδα. Ο κόσμος δείχνει να τα έχει χαμένα και όχι άδικα. Έχει αρχίσει να γίνεται κτήμα του καθενός όπου κι αν ανήκει ιδεολογικοπολιτικά ότι τα πράγματα όχι μόνο δεν πάνε καλά αλλά ότι κάτι χειρότερο θα συμβεί. Ίσως αυτό το καλοκαίρι να είναι και η αρχή των εξελίξεων σε ότι αφορά αυτή την πολύπαθη χώρα. Τα πάντα άλλωστε πρώτα ζυμώνονται μέσα στο μυαλό όπου και γίνεται η απαραίτητη επεξεργασία των δεδομένων. Αυτό που ονομάζεται ελληνική οικογένεια έχει πιάσει χαρτί και μολύβι και βλέπει ότι ο λογαριασμός πια δε βγαίνει. Όσες περικοπές κι αν γίνουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό, όσο κι αν οι γονείς ή όποιος μέσα από την οικογένεια έχει ένα κάποιο εισόδημα και το διαθέτει όλο για τη στήριξη των υπολοίπων, το πράγμα πια δε βγαίνει. Ο μισθός δε γεννά άλλο μισθό.

Το χρήμα δεν κάνει κύκλο στην ελληνική αγορά όπως θα όφειλε σε μια εθνική οικονομία έστω και αδύναμη. Το πρόβλημα δε βρίσκεται εκεί. Δεν υπάρχει πια κύκλος εργασιών στην ελληνική οικονομία. Δεν υπάρχει ζήτηση, δεν υπάρχει κατανάλωση. Ακόμα κι αν ξεπουληθεί όλος ο δημόσιος πλούτος και έρθουν «επενδυτές» από το εξωτερικό οι θέσεις εργασίας θα είναι ελάχιστες σε μια κοινωνία με ανεργία που πλησιάζει το 30%. Σε καμιά προηγμένη ή μη χώρα του πλανήτη δε λειτουργεί οποιαδήποτε οικονομία αποκλειστικά με εξωτερικούς επενδυτές. Αυτό το σενάριο μπορούν να το διακινούν άσχετοι ή άρρωστοι εγκέφαλοι. Αν πραγματικά το βλέπουν έτσι είναι επικίνδυνοι και αυτοί αλλά και όσοι το ανέχονται.

Τα νέα μυαλά που έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων συκοφαντούνται επειδή δεν πηγαίνουν να μαζέψουν τις φράουλες, τα ροδάκινα ή οτιδήποτε άλλο για λίγες ημέρες με πενιχρά μεροκάματα και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Να φύγει δηλαδή κάποιος από τον τόπο διαμονής του και να πάει σε ένα άλλο μέρος για ελάχιστο χρονικό διάστημα για να πάρει 500 ευρώ και να έχει ξοδέψει τα διπλάσια για διαμονή, διατροφή και άλλα έξοδα. Κάποιοι προφανώς νομίζουν ότι έτσι θα κινηθεί η οικονομία.

Το ότι πρέπει να γίνουν εσωτερικές επενδύσεις και οι τράπεζες να παίξουν τον πλέον σημαντικό ρόλο σε αυτό ανοίγοντας την κάνουλα της χρηματοδότησης στη νεανική επιχειρηματικότητα και ευρεσιτεχνία που θα δημιουργήσει σταθερές και βιώσιμες θέσεις εργασίας κανείς δεν το αναδεικνύει. Προφανώς είναι προτιμότερο τα χρήματα να πηγαίνουν σε αυτούς που δημιουργούν εταιρείες φαντάσματα και μετά τις πτωχεύουν βγάζοντας τα χρήματά τους στο εξωτερικό σε ξένες τράπεζες ή offshore. Το ότι όσα νέα μυαλά με λαμπρές σπουδές και πλήρως καταρτισμένα στην Ελλάδα πηγαίνουν στο εξωτερικό και σε πολύ σύντομο διάστημα επιτυγχάνουν και μεγαλουργούν δε λαμβάνεται υπόψη από τους εθνικούς φωστήρες του τόπου.

Τούτη η χώρα προτιμά να διώχνει αυτά τα υγιή μυαλά και να «καλλιεργεί» δούλους – πελάτες – φανατικούς οπαδούς ενός άρρωστου και μίζερου εθνικού μοντέλου «ανάπτυξης». Οι ελεύθερα και υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι προφανώς είναι «εχθροί» στα μάτια αυτού του αδηφάγου τέρατος που κατατρώει τις σάρκες του πια για να επιβιώσει με έναν και μόνο όρο. Να συνεχίσει να υπάρχει με κάθε κόστος. Η συνωμοσία των μετρίων από πάνω μέχρι κάτω και το αντίστροφο καλά κρατεί. Περίεργες μέρες όντως. Πόσο θα κρατήσουν ακόμα; Λίγος πια καιρός έμεινε για να φανεί. Ας σταθεί ο καθένας μπροστά στον καθρέφτη με το χέρι στην καρδιά και ας τολμήσει να ρωτήσει τον εαυτό του. Θα λάβει την απάντηση. Το πώς θα τη χρησιμοποιήσει είναι μια άλλη συζήτηση που είναι ώρα να αρχίσει να γίνεται…


Πηγή: Periodista 

Posted: 24 May 2013 04:30 AM PDT
Τα νέα μέτρα αναμένετα να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή

«Θά σᾶς ζητήσουν τά τουφέκια· νά ἔχετε διπλά· νά δώσετε τό ἕνα καί νά κρατήσετε τό ἄλλο. ῞Ενα τουφέκι 100 ψυχές θά γλυτώσῃ.» (Πατρο - Κοσμάς ο Αιτωλός ) 

Νέα σειρά αυστηρών μέτρων, τόσο για τον έλεγχο της οπλοφορίας όσο και για την ασφάλεια του Κοινοβουλίου, προτίθεται να εφαρμόσει ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή. Σύμφωνα με αυτά, όλοι οι βουλευτές, εργαζόμενοι και οι επισκέπτες θα είναι υποχρεωμένοι να περνούν, πλέον, μόνον από τις δύο μαγνητικές πύλες εισόδου που βρίσκονται από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας και του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η πλαϊνή είσοδος προς την πλευρά του Ζαππείου θα κλείσει οριστικά για όλους και θα επιτρέπεται η χρήση της μόνον από τον πρωθυπουργό και τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι αυτό το μέτρο ίσχυε πάντα, ωστόσο είχε «χαλαρώσει» τα τελευταία χρόνια και έτσι από αυτή την είσοδο έμπαιναν ακόμα και επισκέπτες.

Επίσης, στο εντευκτήριο της Βουλής θα εισέρχονται μόνον οι βουλευτές με την ειδική μαγνητική κάρτα που χρησιμοποιούν στις ψηφοφορίες. Τα όπλα τους, οι βουλευτές θα τα παραδίδουν στην είσοδο, θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο, ενώ θα τους παραδίδονται όταν αποχωρούν.

Σε περίπτωση που αρνηθούν να παραδώσουν τα όπλα τους, η άρνησή τους θα καταγράφεται και ο φρούραρχος της Βουλής, κάθε 15 μέρες, θα παραδίδει τα ονόματά τους στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος θα τα δημοσιοποιεί στο τέλος κάθε μήνα.

Πηγή: Βόρεια  

Posted: 24 May 2013 04:31 AM PDT

Τι κρύβεται πίσω από τις παραβιάσεις δέκα τουρκικών ελικοπτέρων στο Αιγαίο

Tους τελευταίους μήνες, λόγω οικονομικής κρίσης, οι στρατιωτικές ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Αντιθέτως, ο τουρκικός στρατός δεν έχει σταματήσει να ασκείται εντατικά και με τα σενάρια που υλοποιεί κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών παιγνίων των τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο αποκαλύπτει και τις επιδιώξεις του.

Μία από τις βασικές στοχεύσεις της Άγκυρας είναι η ανάληψη της ευθύνης για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, ή έστω η προσπάθεια να αποκτήσουν οι Τούρκοι μέρος του ελέγχου των επιχειρήσεων «Search and Rescue», που σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ανήκει στις ελληνικές αρχές για όλα τα περιστατικά εντός του FIR Αθηνών. Για να ανατρέψουν αυτό το γεγονός οι Τούρκοι προσπαθούν επί χρόνια να αποδείξουν πρακτικά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ώστε να αναλάβουν εκείνοι την ιδιαίτερα σημαντική αποστολή αυτή.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, οι Τούρκοι βάζουν τα σχετικά σενάρια σε κάθε αεροναυτική τους άσκηση. Αυτό συνέβη και την Τρίτη κατά τη διάρκεια της τουρκικής άσκησης με την επωνυμία «Ντενίζ Γκορντού» η οποία διεξάγεται σε περιοχές του Βόρειου και Κεντρικού Αιγαίου. Δέκα τουρκικά ελικόπτερα παραβίασαν 18 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο και έκαναν 15 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Τα τουρκικά ελικόπτερα συνόδευαν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, δύο από τα οποία έφεραν πυραύλους αέρος - αέρος.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα 14 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα που παραβίασαν 18 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο «αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», ωστόσο δεν σημειώθηκαν εικονικές αερομαχίες ή εμπλοκές.


http://kostasxan.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.