27 Μαΐ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 25-5-13

Posted: 25 May 2013 05:44 AM PDT

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αποτελούν έναν αναχρονιστικό θεσμό.
Αμφιβάλλω, αν εξυπηρετούν κάποια εκπαιδευτική σκοπιμότητα.
Και σίγουρα δεν είναι ένα αντικειμενικό και αξιόπιστο σύστημα επιλογής των άξιων.

Τουναντίον, έχει μετεξελιχθεί σε μια μηχανιστική διαδικασία με πολλά τρωτά και περισσότερα προβλήματα.
  • Επιβραβεύει την παπαγαλία.
  • Εν πολλοίς, το μέλλον ενός νέου παιδιού μπορεί να προσδιοριστεί από την ατυχία του. Και αυτό είναι άδικο!
  • Έχει αναδειχθεί σ' ένα μηχανισμό γεωγραφικής κατανομής των υποψηφίων για Σχολές που στήθηκαν με προδήλως μικροκομματικές σκοπιμότητες. (Κάθε υπουργός που σεβόταν τον εαυτό του ίδρυε και ένα δυο τμήματα ΤΕΙ στην εκλογική του περιφέρεια!)
  • Σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτεί την παραπαιδεία που εξαντλεί ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά.
  • Αποβαίνει σε βάρος της μόρφωσης γιατί ένας μαθητής, από την πρώτη Λυκείου ακόμα , δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές. Αυτό μάλλον θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.
  • Τέλος, με την εισαγωγή, ειδικά στα ΤΕΙ, υποψηφίων με βαθμούς πολύ κάτω από τη βάση του 10,ουσιαστικά ακυρώνεται ο ίδιος ο θεσμός των εξετάσεων.
  • Κοντά σ' όλα αυτά να προσθέσουμε τον ετήσιο τραγέλαφο με τα λάθος θέματα!
Αν είναι δυνατόν να δίνονται λάθος θέματα! Αυτοί οι ανεύθυνοι που τα βάζουν, δεν έχουν προηγουμένως δοκιμάσει να τα λύσουν;

Από την άλλη, το σύστημα αυτό ούτε τα Πανεπιστήμια ενίσχυσε (χιλιάδες είναι κάθε χρόνο οι φοιτητές που περνούν σε σχολές και τμήματα για τα οποία δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον και τα εγκαταλείπουν στη συνέχεια), ούτε το επίπεδο της παιδείας μας αναβάθμισε.

Γιατί, λοιπόν, συνεχίζουμε;
Επειδή όλοι, λίγο πολύ, το γνωρίζουμε, δεν θα κάνω καμιά αναφορά.
Θα απαντήσω, όμως, στο προφανές ερώτημα: και μετά την κατάργηση των Πανελλαδικών πως θα μπαίνουν οι υποψήφιοι στα Πανεπιστήμια;

Συνοπτικά:
  • Πρώτον, το απολυτήριο Λυκείου, όπως του αξίζει, αποτελεί από μόνο του έναν εκπαιδευτικό τίτλο. Δυστυχώς στην Ελλάδα το έχουμε απαξιώσει εντελώς και το θεωρούμε ως απλό εισιτήριο για να δοκιμάσει κάποιος την τύχη του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Δεύτερον, οι Πανεπιστημιακές Σχολές να θέσουν οι ίδιες τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέγουν τους φοιτητές τους. Και τα κριτήρια αυτά να συνυπολογίζονται στη συνολική αξιολόγηση των Ιδρυμάτων.
  • Τρίτον, όλα τα Πανεπιστήμια, ανεξαρτήτως ειδικότητας, να προσφέρουν τα λεγόμενα μαθήματα γενικής παιδείας. Και τα μαθήματα αυτά να είναι κοινά για να δίνεται έτσι η δυνατότητα μετεγγραφής των φοιτητών σε άλλες σχολές, όταν αντιληφθούν ότι αυτό που σπουδάζουν δεν είναι αυτό που αρχικά είχαν στο μυαλό τους. Έτσι θα μπορούν να απεγκλωβίζονται όταν συνειδητοποιήσουν ότι ήταν λάθος η πρώτη τους επιλογή.
  • Τέταρτον, να θεσπιστεί μια Ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Αξιολόγησης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, η οποία σε ετήσια βάση και πριν την εγγραφή των νέων φοιτητών, θα δημοσιοποιεί την αξιολόγηση κάθε πανεπιστημιακής σχολής για να γνωρίζουμε όλοι. Ανάμεσα στα στοιχεία αξιολόγησης στην πρώτη σειρά θα πρέπει να βρίσκονται: ο τρόπος και τα κριτήρια εκλογής των καθηγητών, το συγγραφικό και ερευνητικό τους έργο, η διαδικασία επιλογής των φοιτητών, ο μέσος χρόνος αποφοίτησης, το ποσοστό εξεύρεσης εργασίας μετά την αποφοίτηση κ.λ.π. Τέτοια συστήματα υπάρχουν παντού, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα!
Προφανώς και όλα αυτά δε μπορούν να γίνουν αύριο, αλλά αν αποφασίσουμε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση, θεωρώ ότι μπορούμε να καταλήξουμε σ' ένα σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα δίνει στις νέες και τους νέους μας τη δυνατότητα να δοκιμάζουν να ακολουθήσουν τα όνειρα τους. Και αυτή η δυνατότητα να μην εξαρτάται από την τύχη, αλλά από την προσπάθεια που καταβάλλουν.

Posted: 25 May 2013 02:52 AM PDT





Εισαγωγή ιστολογίου: Η πολυδιαφημισμένη συνάντηση Ομπάμα - Ερντογάν, από αρκετούς δημοσιογράφους χαρακτηρίστηκε ως "φιάσκο", το οποίο άγγιξε και ίσως προσπέρασε και τα όρια των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Τόσο δυτικές, όσο και τουρκικές εφημερίδες "διαφήμισαν" την συνάντηση του πλανητάρχη με τον τούρκο πρωθυπουργό ως "αποτυχημένη", προσθέτοντας επιπλέον πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μπόρεσε να πάρει τίποτε από όσα ζήτησε.
Ενδεχομένως αυτή είναι η μία πλευρά του "νομίσματος", αφού υπάρχουν δύο αδιαμφισβήτητα και σαφέστατα δεδομένα: 
  • Πρώτον, το ότι ο Ομπάμα είναι ο "πλανητάρχης" και ο Ερντογάν ένα πειθήνιο (τοποθετημένο) όργανο των ΗΠΑ και 
  • δεύτερον, ότι η συνάντηση διήρκεσε 6 ολόκληρες ώρες!
Έτσι, με βάση αυτούς τους δύο αδιαμφισβήτητους "παράγοντες", είναι σαφές πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ζήτησε κάτι ο αμερικανός πρόεδρος και ο κ. Ερντογάν να αρνήθηκε να το υλοποιήσει. 
Συρία και Ιράν, καθώς και ανατολική Μεσόγειος, αποτελούν τα κορυφαία θέματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία επιθυμεί να γίνει ο απόλυτος γεωπολιτικός και γεω-οικονομικός κυρίαρχος, ικανοποιώντας στον απόλυτο βαθμό τις στοχεύσεις της στα δύο συγκεκριμένα θέματα. Και ο τοποθετημένος στην πολιτική ζωή της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (μία "φυσική" συνέχεια των κεμαλιστών, με φιλοδυτικό πρόσωπο και με το ισλάμ ως "όπλο" επιρροής σε μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας), φυσικά δεν μπορεί να αρνηθεί τίποτε από όσα του απαίτησε ο κ. Ομπάμα. Τα φληναφήματα περί "διαφωνίας" των δύο αντρών και "αποτυχίας" της συνάντησής τους, απευθύνονται προς εκείνους που δεν γνωρίζουν την πραγματική σχέση (αφεντικού και υποτακτικού) που υπάρχει μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.
Η κοινή λογική υποδεικνύει πως στην περίπτωση που υπήρχε "διαφωνία", τότε ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα ξόδευε 6 ολόκληρες ώρες για να "πείσει" τον "κυρίαρχο άντρα" της Τουρκίας. Θα του έδειχνε την έξοδο και θα ακολουθούσε σειρά διπλωματικών και "άλλων" ενεργειών, προκειμένου να επανέλθει ο κ. Ερντογάν στην "κανονική πορεία".
Γιατί, όμως, χρειάστηκαν έξι ολόκληρες ώρες για να συζητήσουν οι δύο άντρες; 
Κατ' αρχήν θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως η συνάντηση έγινε για να δοθούν εντολές που δεν δίνονται ούτε μέσω διπλωματών, ούτε -φυσικά- δια τηλεφώνου. Και προφανέστατα, δεν μίλησαν μόνο οι δύο άντρες, αλλά ομάδα ειδικών αμερικανών συμβούλων ενημέρωσε τον τούρκο πρωθυπουργό και την συνοδεία του, για το τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να κινηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα η Τουρκία. 
Σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένη την "διπλωματική τουρκική κουλτούρα" (βλ. παζάρεμα), η οποία έχει ως βάση τα ανταλλάγματα, το σημείο στο οποίο θα έπρεπε να εστιάσουμε είναι ακριβώς αυτό. Δηλαδή, τι ακριβώς ζήτησε και τι τελικά κατόρθωσε να πάρει ο κ. Ερντογάν για την Τουρκία, προκειμένου να μπορέσει να γίνει πειστικότερος στους τούρκους πολίτες. 
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα πρέπει να ανησυχεί πολύ σοβαρά για το ενδεχόμενο κάποιας συμφωνίας μεταξύ Ομπάμα και Ερντογάν, η οποία έχει δυσμενείς εξελίξεις - αποτελέσματα για τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σχετικά με το Αιγαίο, την ΑΟΖ και την Ελληνική Θράκη. 
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το δεδομένο της μη ικανοποίησης του αιτήματος για συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον αμερικανό πρόεδρο, τότε οι ανησυχίες θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερο από ισχυρές.
Αφήνοντας στην άκρη τις γελοιότητες περί "διαφωνίας", ίσως θα πρέπει να επικεντρωθούμε όχι μόνο στο τι συζήτησαν οι δύο "αρχηγοί", αλλά κυρίως στο τι ανέλαβε να υλοποιήσει ο Ερντογάν και με ποιά ανταλλάγματα. Έτσι, με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε πως η συνάντηση Ομπάμα - Ερντογάν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και -έστω και μερικώς- κατέστη δυνατό το να μην ανακοινωθούν το περιεχόμενο και τα αποτελέσματά της, αφού το γνωστό πολιτικό ρητό είναι σαφές: "γίνονται πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και γίνονται πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται"... Και η επιτυχία της συνάντησης αυτής, είναι -δυστυχώς- μία τεράστια αποτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει απωλέσει την θέση και του θεατή, αφού στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτη στις ό,ποιες εξελίξεις, συναντήσεις και συμφωνίες γίνονται για την περιοχή και πιθανότατα εις βάρος της Ελλάδας. 

Ο Ερντογάν, ο Ομπάμα και η… «πόρτα» Σαμαρά
Η σιωπή της Ελλάδας αποθρασύνει τον "βρώμικο" Ερντογάν
Οι τουρκικές προκλήσεις χωρίς όριο συνεχίζονται. Γιατί κύριοι;

Η Τουρκία είναι η ηγέτιδα δύναμη -και με τη βούλα Ομπάμα- της ευρύτερης περιοχής μας. Έντεκα χρόνια μετά την άνοδό του στην εξουσία ο Ερντογάν απάλλαξε τη χώρα του από τη «θανάσιμη αγκαλιά» του ΔΝΤ και την αναγορεύει πλέον στην κυρίαρχη πολιτική, στρατιωτική και οικονομική δύναμη σε μια τεράστια περιοχή. Από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, όπου εξελίσσονται ή παραμονεύουν σχεδόν όλες οι σημαντικές σύγχρονες εστίες κρίσεων.

Στον αντίποδα, η Ελλάδα «τρώει πόρτα». Στα ίδια χρόνια της παντοδυναμίας του Ερντογάν,
πέρασαν πέντε πρωθυπουργοί. Σημίτης, Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου φρόντισαν να «βουλιάξουν» τη χώρα, με το μερίδιο ευθύνης του ο καθένας. Παπαδήμος ο μεταβατικός διαχειριστής. Και σήμερα Σαμαράς, με μια ξεκάθαρη εμμονή στην ταύτιση με το Βερολίνο, γεγονός που αναγκάζει της ΗΠΑ να βγάλουν την Ελλάδα από το χάρτη των προτεραιοτήτων τους.

Σημειωτέον, ότι όλοι τους κορόιδευαν τον Ερντογάν για το ότι δεν ξέρει αγγλικά. Ούτε να προφέρει το «yes». Όμως εκείνος κατάφερε να «τουμπάρει» Μπους και Ομπάμα, να «βάλει από κάτω» όλους τους γείτονες και να αντιμετωπίζει τη Μέρκελ ως ίσος προς ίση, αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά το «no».

Το διπλό φιάσκο
Κάπως έτσι εξηγείται το διπλό φιάσκο της περασμένης εβδομάδας για την ελληνική κυβέρνηση και η βαριά προσωπική ήττα που υπέστη ο Έλληνας πρωθυπουργός. Καθώς ο Ομπάμα υποδεχόταν τον Ερντογάν στο Λευκό Οίκο με τιμές… Σουλτάνου, βρήκε χρόνο και εκτός πρωτοκόλλου για να συζητήσει μαζί του για πάνω από έξι ώρες, δέχτηκε στην ατζέντα θέματα που δεν ήθελε να συζητηθούν και τον ανακήρυξε «μέγα φίλο της Αμερικής». Και την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες του έστελναν το μήνυμα στην Αθήνα ότι δεν βρίσκει δυστυχώς χρόνο να δει τον Σαμαρά, τις ημέρες που θα βρισκόταν στις ΗΠΑ, μεταξύ 2-6 Ιουνίου.

Το δε πιο εκκωφαντικό είναι ότι ο Ερντογάν πήγε στην Ουάσιγκτον για να δει τον Ομπάμα έχοντας ξεκάθαρη στρατηγική και ατζέντα, που «οπλίζει» τη στρατηγική συνεργασία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, αλλά και η οποία του επέτρεψε «να βάλει από κάτω» ακόμα και τους Ισραηλινούς. Δέχτηκε την κατόπιν διαταγής Ομπάμα συγνώμη Νετανιάχου για τα γεγονότα «με τα πλοία της ειρήνης», αλλά μέχρι εκεί. Δεν παζαρεύει την πρωτοκαθεδρία του στην περιοχή. Έτσι, επιβεβαίωσε στον… εμβρόντητο Ομπάμα, ότι ετοιμάζεται να επισκεφθεί τη Γάζα, γεγονός που προκαλεί… ανατριχίλα στο άλλοτε ανίκητο Τελ Αβίβ. Που «έβηχε» και η Ουάσιγκτον πάθαινε «πνευμονία».

Παρασκήνιο και εξηγήσεις
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι ο Ομπάμα θα άλλαζε στάση. Έδιναν μάχη γι' αυτό πολλοί. Σύσσωμο το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ, αλλά και το πανίσχυρο εβραϊκό. Η συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ ενδιαφέρει τους Αμερικανούς, αλλά, όπως αποδείχτηκε, όχι και μέχρι… τρέλας. Προσπάθησαν και οι ελληνικής καταγωγής γερουσιαστές και βουλευτές, οι διπλωμάτες, οι πάντες. Όλοι τους όμως «έπεσαν σε τοίχο».

Οι εξηγήσεις είναι απλές: Οι Αμερικανοί ανέκαθεν «ανεβάζουν» ό,ποια χώρα και ηγέτη θεωρούν χρήσιμους. Ή όποιον έχει τα φόντα να τους αποδείξει, ότι με την ισχύ του δεν μπορούν να παίξουν. Με τον Ερντογάν και την Τουρκία ισχύουν όλα. Η γεωπολιτική και γεωενεργειακή στρατηγική τους, με πρώτο φόντο τις κρίσεις σε Συρία και Ιράν, αλλά και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και την ασφάλεια των ενεργειακών αγωγών, εξυπηρετείται μέσα από μια στενή συμμαχία μαζί τους σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που η σχέση τους με την Ελλάδα να παίρνει εντελώς συμπληρωματικό χαρακτήρα.

Ποιο είναι το ανησυχητικό; Τα άγνωστα ανταλλάγματα, που έχει ήδη εξασφαλίσει ο Ερντογάν για αυτή τη συμμαχία με τις ΗΠΑ. Κυρίως αυτά, που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές διαφορές και τη στάση των Αμερικανών πάνω στα δικά μας ανοικτά εθνικά θέματα.

Από την Presstime

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο.
Posted: 25 May 2013 12:45 AM PDT
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ

Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Οι διμερείς μας σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν είναι σε καλό σημείο, αφού οι διαφορές είναι πολλές και επιμελώς κρύβονται με σκοπό να μην υπάρξει κάποια γενικότερη εμπλοκή.
Πρώτα από όλα η χημεία σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του Έλληνα πρωθυπουργού δεν είναι συγκλισιακή. Οι βασικοί σύμβουλοι της Αμερικανικής κυβέρνησης θεωρούν ότι ο Α. Σαμαράς είναι υπερβολικά κοντά ως αυτοκόλλητος στην Μέρκελ και στις θέσεις του Βερολίνου. Οι Αμερικανοί μπορεί να έχουν βάλει την Ευρώπη σε δεύτερη και τρίτη μοίρα συγκριτικά με την Ασία, Αφρική και Μ. Ανατολή , αλλά δεν παύουν να έχουνε συμμαχίες και ειδικές σχέσεις με πολλές χώρες της ηπείρου μας, ειδικά στη νότια Ευρώπη. Δεν έχουν σταματήσει να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Κόσοβο, καθώς και τα ενεργειακά.

Η ελληνική πλευρά χαρακτηρίζεται από ανύπαρκτη εξωτερική παρουσία και πολιτική στα πλείστα των διεθνών και άλλων θεμάτων, με αποτέλεσμα οι δύο χώρες να απέχουν πολύ και τον Ομπάμα να μην ασχολείται μαζί μας. Κάτι που βέβαια είναι αρνητικό για εμάς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς είναι σχεδόν ένα χρόνο πρωθυπουργός και ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δει 104 ηγέτες κρατών κατ ιδίαν και σε διεθνείς διασκέψεις , δεν έχει δει τον δικό μας πρωθυπουργό.

Δεύτερο. Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος-και προφανώς λόγω κρίσης σε οικονομικό και κοινωνικό τομέα –δεν έχει κάποιες διεθνείς διαστάσεις που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην Δύση και ειδικά στις ΗΠΑ με κάποιες υπηρεσίες καλής θέλησης και οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η χώρα μας δεν εκλαμβάνεται ως σημαντικός παράγοντας στην Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ - Β.ΑΦΡΙΚΗ-ΥΠΕΡΚΑΥΚΑΣΙΑ - ΒΑΛΚΑΝΙΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαδραματίσει ορισμένους αναβαθμισμένους ρόλους που θα την ήθελαν να παίξει οι ΗΠΑ. Εμφανιζόμαστε στο διεθνές και περιφερειακό στερέωμα χωρίς λόγο και με ισχνή παρουσία, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει στην σύνθεση της άτομα με ειδικές γνώσεις και υπολογίσιμη εμβέλεια και κύρος στις διεθνείς-Ευρωατλαντικές και διμερείς σχέσεις μας. Υπάρχουν υπολογίσιμα προβλήματα στις επαφές και λόγω του ότι μας έχουνε περιθωριοποιήσει δεν μπορούμε να αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες. Ακόμα και να γίνει αύριο επίσκεψη σαμαρά στις ΗΠΑ, η αξία της δεν θα είναι υπολογίσιμη. Ας μην λησμονούμε ότι και όταν ήταν Αρχηγός της αντιπολίτευσης ούτε ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν τον είχε δεχθεί.

Τρίτο. Η Αμερικανική κυβέρνηση σε παγκόσμιο επίπεδο έχει θέσει στον χάρτη ορισμένες χώρες με υπολογίσιμη διεθνή παρουσία και συμμετοχή με τις όποιες διατηρί ιδιαίτερα στενές και εγκάρδιες σχέσεις. Μεταξύ αυτών είναι η ΤΟΥΡΚΙΑ, η ΠΟΛΩΝΙΑ, το ΚΑΤΑΡ, η ΑΛΓΕΡΙΑ, η ΙΑΠΩΝΙΑ, η ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, κα. Δεν αναφέρομαι σε χώρες που οι Αμερικανοί έχουν πολύ ειδικές σχέσεις όπως η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ο ΚΑΝΑΔΑΣ, η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, το ΙΣΡΑΗΛ κλπ Η Τουρκία του Ερντογκάν είναι από τις χώρες που από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Ομπάμα έθεσε σε ξεχωριστή θέση λόγω Ισλάμ, Αραβικής Άνοιξης, εξελίξεων στην Συρία, πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αντιπυραυλική άμυνα, Κουρδικό, ενεργειακά κα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επεμβεί σε προσωπικό επίπεδο για την προώθηση της διαδικασίας συμφιλίωσης ΑΓΚΥΡΑΣ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ , γιατί χρειάζεται και τις δύο χώρες στην υιοθέτηση και εφαρμογή των Αμερικανικών σχεδίων σε Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ και στον κόλπο των πετρελαίων , ειδικά απέναντι στην πυρηνική απειλή της Τεχεράνης. Οι Τούρκοι φιλοξενούν την βάση του ραντάρ της αντιπυραυλικής άμυνας στο Κιουρετσίκ, εξακολουθούν από την εποχή του ψυχρού πολέμου να φιλοξενούν τακτικά πυρηνικά όπλα για χρήση από τις Νατοϊκές αεροπορικές δυνάμεις, παρέχουν έδαφος για την δράση των αντικαθεστωτικών της Συρίας, ενώ συνεργάζονται πολύ στενά με τις βασικές συμμάχους των ΗΠΑ στον Κόλπο που είναι η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, το ΚΑΤΑΡ και τα ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ. Ας μην λησμονούμε το ειδικό βάρος της Τουρκίας σε ότι αφορά τις Αμερικανικές κινήσεις σε πολλές περιφερειακής και υποπεριφερειακές ζώνες. Η συμμετοχή της Τουρκίας στο G-20,καθός και σε ομάδες όπως «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ», ενισχύουν σημαντικά τις σχέσεις τους. Η χώρα μας δεν έχει κάποια διευρυμένη παρουσία και δεν εκλαμβάνεται από τις ΗΠΑ ως στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος. Για αυτό και οι Αμερικανοί σε πολλά θέματα της Μεσογείου, όπως στην Αραβική άνοιξη, στις εξελίξεις στην Λιβύη κα έχουνε με την Άγκυρα ταυτόσημες θέσεις.

Τέταρτο. Η χώρα μας και οι ΗΠΑ δεν είναι στο ίδιο «καλάθι» αναφορικά με τα ενεργειακά. Η προσπάθεια της Μόσχας να διεισδύσει σε διάφορους τομείς στην Ελληνική αγορά(παρά τις καλές σχέσεις ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ), επί χρόνια προβλημάτιζε και προβληματίζει τις ΗΠΑ. Η σημαντική πρόταση της Μόσχας αναφορικά με το φυσικό αέριο , και η τυχόν τελική επιλογή της από την Αθήνα, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει περαιτέρω παρενέργειες……με ευρύτερες επιπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκριτικά με το παρελθόν οι Αμερικανοί δεν είναι τόσο θερμοί για πολιτικές-στρατιωτικές και άλλες επαφές…Συγκεκριμένα νέα-μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κροατία έχουν ενδυναμώσει την διμερή σχέση τους με τις ΗΠΑ.

Πέμπτο. Η επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα τον άλλο μήνα στην Γερμανία αναμένεται να σηματοδοτήσει καθοριστικές αλλαγές σε πολλά σημεία. Ο Αμερικανός πρόεδρος και οι πλείστοι σύμβουλοι του δεν βλέπουν καθόλου θετικά τις κινήσεις των Γερμανών στα Βαλκάνια, ενώ δεν τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθια για τον Σαμαρά και την τρικομματική του κυβέρνηση, την όποια σε κατ ιδία συνομιλίες επικρίνουν ότι χειροτέρευσε ακόμα πιο πολύ την θέση της Ελλάδος.. Εκτιμούν ότι εφαρμοστήκαν λαθεμένες συνταγές και η χώρα μας δεν πρόκειται να ανακάμψει εύκολα. Κατ ίδιαν λένε ότι ο Γερμανικός αυταρχισμός και αυτά τα σοκαριστικά αντιαναπτυξιακά δόγματα του Βερολίνου είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο χάος. Και ως εκ τούτου όλα τα «σφιχταγκαλιάσματα» των δικών μας με το Βερολίνο τα έχουνε δει πολύ αρνητικά. Υποστηρίζουν ότι έχουνε μια άλλη πιο ευέλικτη και αναπτυξιακή συνταγή για την βελτίωση των συνθηκών στην χώρα μας, ενώ σε κατ ιδίαν συνομιλίες εκφράζονται από ουδέτερα ως αρνητικά για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Σημειώτεον ότι δεν βλέπουν για πολύ ακόμα αυτή την κυβέρνηση να διατηρείται στα πράγματα…. Μιλούν για πολύ περιορισμένο χρόνο ζωής , εδώ και μερικούς μήνες….

Τέλος παρά τα λεγόμενα δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα και η επίσκεψη του υπουργού άμυνας Παν. Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ, αν και οι προσπάθειες συνεχίζονται (συμφώνως με τον υπουργό, να γίνει η επίσκεψη μέσα στο προσεχές δίμηνο). Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές (όπως γνωρίζει ο υπογράφων) και για προφανείς λόγους δεν χρειάζεται να καταγραφούν εδώ. Ο Αμερικανός ομόλογος του και πρώην Γερουσιαστής της πολιτείας Νεμπράσκα Τσακ Χέιγκελ μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες έχει συναντήσει 46 υπουργούς Άμυνας , 16 Υπουργούς Εξωτερικών και 11 επικεφαλής Μυστικών υπηρεσιών.(με στοιχεία). Την εβδομάδα που ήταν να γίνει η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού ο βετεράνος του Βιετνάμ και τιμημένος με τα κορυφαία παράσημα των ΗΠΑ Χέιγκελ είχε επαφές με ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ-ΓΙΛΜΑΖ και τον Αρχηγό της ΜΙΤ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ. Στις ΗΠΑ δεν έχουμε πλέον επιρροή. Χρειάζεται μια άλλη επιλογή με άλλα άτομα και με υπολογίσιμους διεθνείς παίκτες. Αυτή την στιγμή και στην κατάσταση που βρισκόμαστε, οι σχέσεις μας είναι αναιμικές και οριακοτατες.

Συνεπώς για λόγους πολιτικούς-στρατιωτικούς-περιφερειακούς-αλλά και προσωπικούς οι διμερείς μας σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι στάσιμες και με την παρούσα πολιτική κατάσταση και συγκυρίες δεν πρόκειται να βελτιωθούν. Πιθανότατα γιατί οι Αμερικανοί περιμένουν στο εσωτερικό και εξωτερικό μας χώρο καταιγίδα εξελίξεων…οι οποίες είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου…
Posted: 25 May 2013 12:28 AM PDT
Γεμάτες ανησυχία και έντονο προβληματισμό φωνές των τουρκοφρόνων της Θράκης για την καταρρέουσα μειονοτική εκπαίδευση!
 
Για το πόσο προβληματική είναι πλέον η μειονοτική εκπαίδευση (αυτό το επί δεκαετίες όπλο διχασμού και γκετοποίησης της μειονοτικής νεολαίας της Θράκης) και πόσο μεγάλη η διαρροή προς τα δημόσια ελληνικά σχολεία, σας έχουμε ξαναμιλήσει και πρόσφατα στο «Προξενείο-Στοπ». Εις επίρρωσιν αυτών, έρχεται τώρα και μία επίσημη ανακοίνωση του τουρκοπροξενικού κόμματος «Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη» (DEB), που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μία αγωνιώδης έκκληση προς τους μουσουλμάνους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια δημοτικά, αλλά στα μειονοτικά. Η έκκληση αυτή έρχεται ως στήριξη μιας καμπάνιας που έχει αρχίσει πρόσφατα (από τον Σύλλογο Κηδεμόνων του Μειονοτικού Γυμνασίου Ξάνθης) με τίτλο «Να γεμίσουμε τις τάξεις μας, να μη μείνουν άδειες οι τάξεις μας».

Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε στις 17/5 από την κομματική οργάνωση Ξάνθης του DEB (και σας την παραθέτουμε σε μετάφραση από το tourkikanea.gr), τονίζονται τα εξής:
«Η μειονοτική εκπαίδευση είναι ένα δικαίωμα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, εγγυημένο από διεθνείς και διμερείς συνθήκες, καθώς και από τους νόμους της χώρας μας της Ελλάδας. Η ¨μειονοτική εκπαίδευση¨ όπως και τα ¨μειονοτικά σχολεία¨, αποτελούν τμήμα της ταυτότητας μας και του πολιτισμού μας. Αποτελεί κοινοτικό καθήκον όλων μας η διατήρηση και η ανάπτυξη των σχολείων μας.
Ως κομματική οργάνωση Ξάνθης του DEB ανακοινώνουμε στην κοινή γνώμη τη στήριξη μας στην καμπάνια με τίτλο ¨Να γεμίσουμε τις τάξεις μας, να μην μείνουν άδειες οι τάξεις μας¨ που άρχισε ο Σύλλογος Κηδεμόνων του Κεντρικού Γυμνασίου Τουρκικής Μειονότητας Ξάνθης, με σκοπό την αύξηση του αριθμού των μαθητών. Συγχαίρουμε επίσης τους κηδεμόνες που κάνοντας χρήση ενός δημοκρατικού και νόμιμου δικαιώματος τους άρχισαν αυτήν την καμπάνια για τη στήριξη του σχολείου τους.
Ως κομματική οργάνωση Ξάνθης του DEB κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέλη μας, στους εθελοντές φίλους μας και σε όλους τους κηδεμόνες των μαθητών, να στηρίξουν την καμπάνια…και τα μειονοτικά μας σχολεία. Δεν πρέπει να λησμονείται πως η μειονοτική εκπαίδευση δεν είναι θέμα μερικών ατόμων, αλλά όλης της κοινότητας
Γι' αυτόν τον λόγο δηλώνουμε: ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ».
Εις μάτην πιστεύουμε βεβαίως η ανακοίνωση (όπως και η καμπάνια), μια και ολοένα και περισσότεροι μουσουλμάνοι γονείς, συνειδητοποιώντας ότι το μόνο που πααρέχεται στα μειονοτικά σχολεία, είναι η απόλυτη αμορφωσιά, αντιδρούν και στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία. Κάτι που βέβαια δεν αρέσει καθόλου στο τουρκικό προξενείο και τους εγκαθέτους του, που συνεχίζουν να επιζητούν την πλήρη περιχαράκωση του «κοπαδιού τους» και την διατήρησή του σε κατάσταση πνευματικής και κοινωνικής υστέρησης, ώστε να μπορούν να το ελέγχουν καλύτερα. Καμμιά φορά όμως μπορεί να ξυπνάνε και οι σκλάβοι…

Posted: 24 May 2013 11:55 PM PDT
Μία καθηγήτρια των Γαλλικών τα λέει ελληνικά στον Σαμαρά...

Απόγονε του «Τρελλαντώνη» και της Πηνελόπης Δέλτα, πολύ θα ήθελα να σας αποκαλέσω «Αξιότιμε Πρωθυπουργέ», αλλά οι τίτλοι κερδίζονται…
Η Πηνελόπη Δέλτα έδωσε η ίδια τέλος στη ζωή της στις 2 Μαΐου 1941, κατά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.

Αναρωτιέμαι τι θα έκανε σήμερα αν ζούσε κι έβλεπε τον εγγονό του αδελφού της να φέρεται φασιστικότερα των φασιστών!

Η γυναίκα που το έργο της είναι έμπλεο της εθνικής της συνείδησης και της ανθρώπινης ευαισθησίας της. Η γυναίκα που στο βιβλίο της «Τρελλαντώνης» μιλάει για τον αδελφό της – παππού του σημερινού πρωθυπουργού της Ελλάδας- τον ήρωα της, που κερδίζει το θαυμασμό όλων με την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, όταν για χάρη της αλήθειας παραδέχεται αντρίκια κάθε του αταξία.

Αυτό θα περίμενε κανείς κι από έναν άξιο απόγονο. Αυτό θα περίμενε κανείς από έναν άξιο Πρωθυπουργό.

Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν θα περίμενα –εγώ προσωπικά- έναν πρωθυπουργό που λοιδορεί, χλευάζει και απαξιώνει μέχρις εσχάτων, τους χτεσινούς εκπαιδευτικούς που του χάρισαν τη μόρφωση που διαθέτει σήμερα, στο πρόσωπο των σημερινών εκπαιδευτικών που με εξαιρετικά δυσοίωνες συνθήκες, με μια ψυχή και μιαν αξιοπρέπεια πληγωμένη και κατακρεουργημένη τολμώ να πω, «φορούν» το καλύτερο χαμόγελο τους και μπαίνουν στις τάξεις για να διαπλάσουν και να διαμορφώσουν αθώες ψυχές.

Όχι κ. Πρωθυπουργέ, δεν μ' ενοχλεί που μετά από 16 χρόνια που έχω αλωνίσει τη μισή Ελλάδα, που μονογονεική οικογένεια τότε και με άρρωστο παιδί, βρέθηκα στο δυσπροσιτότερο νησάκι της Ελλάδας, που έχω γυρίσει τα απίστευτα σχολεία, για αρκετά χρόνια και 2 καθημερινά με κίνδυνο της ακεραιότητας μου στην προσπάθεια να είμαι την ώρα που χτυπάει το κουδούνι από το ένα σχολείο στο άλλο, που έχω καθίσει πολλές παραπάνω ώρες- από τις 18 ώρες που μου καταλογίζετε- στα σχολεία και μέχρι αργά το βράδυ στο σπίτι μου, δεν μ΄ ενοχλεί που ο μικρός μου γιος σήμερα με κατηγορεί ότι μόνο για τη δουλειά μου νοιάζομαι.

Τίποτα απ΄ αυτά δε μ' ενοχλεί γιατί απλά κάνω αυτό που επέλεξα με αγάπη, αυτό που λατρεύω, να είμαι κοντά στα παιδιά, ν' αγωνίζομαι να τους μεταδώσω τις γνώσεις μου – και όχι μόνο- να τα στηρίζω στις όποιες δυσκολίες τους που μου εμπιστεύονται, να τα γλιτώνω ακόμα-ακόμα κι από το θάνατο, γιατί κι αυτό μου έχει συμβεί στη σταδιοδρομία μου, να γνωρίζω τις σκέψεις τους και τα όνειρα τους και πολλά ακόμα έχω ζήσει που κανείς από σας τους πολιτικούς δεν πρόκειται ν΄ αξιωθεί, γιατί τιμή είναι για μένα η εμπιστοσύνη των μαθητών μου!

Κανένα κόπο δεν λογαριάζω γι αυτό που δεν θεωρώ καθήκον μου γιατί έτσι απλά κάνω τη δουλειά μου, αλλά γιατί είναι τιμή μου που υπηρετώ το ύψιστο λειτούργημα μου όπως το νιώθει η ψυχή μου.

Αυτό που όχι απλά μ' ενοχλεί, αλλά με θλίβει βαθιά, πληγώνει την αξιοπρέπεια μου ως ανθρώπου, με υποτιμά ως λειτουργό, καταρρακώνει τον ψυχισμό μου και με θυμώνει απίστευτα, είναι το ότι θα μπαίνω στην τάξη και δεν θα έχω κανένα μήνυμα ελπίδας, κανένα μήνυμα αισιοδοξίας, κανένα μήνυμα υπερηφάνειας να κοιτάξω στα μάτια τα «παιδιά» μου-γιατί έτσι τα νιώθω- και να μπορέσω να τους το μεταδώσω.

Πώς να εμπνεύσω, πώς να εμψυχώσω, πώς να ενθαρρύνω αυτά τα παιδιά και πώς να τα πείσω ότι η γνώση είναι δύναμη και φάρος για ένα πνευματικά ανώτερο μέλλον;

Πώς να τα πείσω ν' αγωνιστούν για το μέλλον τους, όταν εσείς με τις αποτρόπαιες αποφάσεις σας με αναιρείτε –μα τι λέω- με διαγράφετε, με ακυρώνετε, φιμώνετε όχι μόνο αυτή τη φωνή μου αλλά και τη σκέψη μου;

Ούτε για τα 3 μου παιδιά μπορώ πια να ονειρεύομαι ένα αξιοπρεπές μέλλον στη χώρα που γέννησε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που γαλούχησε γενιές και γενιές ηρώων, ποιητών, επιστημόνων, καλλιτεχνών, τη χώρα αυτή που σήμερα με πονάει……

Μακάρι να μπορούσατε να μου απαντήσετε ή μάλλον ίσως και να μπορείτε να δώσετε λύση στους προβληματισμούς μου απολύοντας με μιας κι ανήκω κι εγώ στους χιλιάδες συναδέλφους μου που έχασαν την οργανική τους θέση χάρη στο «περίφημο» 2ωρο σας...

Ελευθερία Γεωργακάκη
efsyn
Posted: 24 May 2013 11:20 PM PDT
 
Βάλθηκαν οι πολιτικο-μοδίστρες της διαφθοράς πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές και το κακό σκοτεινό συναπάντημα των μιαρών λεσχών και στοών που τους στηρίζει να αναδειχθούν νέοι σωτήρες σε ένα κράτος, το οποίο θέλουν να μην στηρίζεται σε πόδια!

Στις 29 Μαίου έχουμε την μαύρη επέτειο της άλωσης της Βασιλεύουσας! Η επέτειος αυτή συμβάλει να εξετάσουμε τα τραγικά λάθη που οδήγησαν στην πτώση της Κωνσταντινούπολης μετά 1000 σχεδόν έτη χριστιανικής διακυβέρνησης.

Είναι λοιπόν λογικό στο κατώφλι του νου μας να ανασύρονται ιστορικές μνήμες περί της κερκόπορτας που τότε άνοιξε εξ αιτίας της χαλάρωσης της πίστης στον Ιησού Χριστό! Το τι συνέβη λίγο πολύ όλοι το γνωρίζουμε. Έγιναν τραγικά λάθη που προκάλεσαν τη ρήξη στη σχέση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών τῆς χριστιανικής αυτοκρατορίας και του Θεού. Οι πολίτες της αυτοκρατορίας είχαν προσηλωθεί στα εφήμερα! Η ζωή τους στρεφόταν μόνο στην απόκτηση αγαθών! Ακόμη και οι αυτοκράτορες επιζητούσαν μανιωδώς μετά την αντίστοιχη οικονομική κρίση τά τελευταία χρόνια την υπογραφή συμφωνιών (αντίστοιχων σημερινών μνημονίων) με την «πολιτισμένη» παπικοκρατούμενη Δύση! Ευελπιστούσαν πως οι συμφωνίες αυτές, (βλ. Σύνοδο Φλωρεντίας κ. ά.) θα συνέβαλαν στη διατήρηση της καλοπέρασης των πολιτών τους, καθώς και στη διατήρηση των κεκτημένων της εποχής...

Η τρυφηλή όμως ζωή των κυβερνώντων αλλά και της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών της χριστιανικής αυτοκρατορίας έδειχνε πως υπολόγιζαν σε μία ανθρώπινη ασφάλεια και μία ζωή μακράν του Θεού! Φλέρταραν ανοικτά με μία ιδιότυπη αθεϊα που θέτει το Θεό σε δεύτερη μοίρα! Μια αθεϊα που Τον τοποθετεί (το Θεό) σε μία ακρούλα, μία γωνίτσα της ζωής μας έτσι ώστε να μην ... μας ενοχλεί η παρουσία Του! Μιά αθεϊα που Τον θέλει να εξέρχεται εξ αυτής της γωνίτσας μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης, δηλαδή σε περιπτώσεις ασθενειών, οικονομικών δυσκολιών κ.ο.κ. γιά να δίδει την λύση και μετά και πάλι να τον λησμονούμε. Μιά ιδιότυπη αθεϊα που μετατρέπει τους γεωργούς του Αμπελώνα, δηλαδή της γης σε ιδιοκτήτες και θέτει τον Κύριο του Αμπελώνα, δηλαδή τον Δημιουργό Θεό σε δεύτερη μοίρα.

Ως εκ τούτου η ζωή των υποτιθέμενων χριστιανών πολιτών της αυτοκρατορίας συνέβαλε στη σταδιακή δημιουργία μίας μόνιμης κερκόπορτας προδοσίας. Μιας κερκόπορτας η οποία τελικά αποτέλεσε και την βασική αιτία της πτώσης της χριστιανικής αυτοκρατορίας... από τους απίστους κρυφο-ειδωλολάτρες της Σελήνης μωαμεθανούς! Τους ονομάζω ειδωλολάτρες γιατί λατρεύουν το θεό της Σελήνης, τον οποίο και ονομάζουν Αλλάχ!

Ο Θεός επέστρεψε τότε τη σκλαβιά προκειμένου να εξασφαλίσει το προζύμι, μέσω του οποίου θα αναδεικνυόταν και πάλι η αλήθεια της πίστης, έτσι ώστε η γη των Ελλήνων, η γη του νέου Ισραήλ να απέδιδε στον Αναστάντα Ιησού Χριστό και πάλι τους αναμενόμενους για τον ουρανό καρπούς... Και αυτό έγινε μετά τέσσερις αιώνες όπου μια χούφτα γενναίοι πολεμιστές κίνησαν τον αγώνα για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία... Βασίστηκαν στις διδασκαλίες και τις θυσίες μαρτύρων της Ορθόδοξης πίστεως όπως των Αγίων Κοσμά του Αιτωλού, Γεδεών Καρακαλινού, Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, Μανουήλ, Νικολάου Καρπενησιώτου και άλλων πολλών που αποτέλεσαν το προζύμι για να ψηθεί ο άρτος της ελευθερίας.

Δεν πέρασαν όμως από τότε ούτε δύο αιώνες και κάποιοι υψηλά ιστάμενοι, άρχοντες του τόπου έπεσαν και πάλι στην ίδια παγίδα. Βάλθηκαν λοιπόν κι αυτοί να ξεριζώσουν από τον ευλογημένο αυτό τόπο την πίστη. Ταυτίστηκαν με τους εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας και καλλιέργησαν στο όνομα μιάς νόθου σατανικής ψευτο- Δημοκρατίας νέους κανόνες! Νομιμοποιούν την αμαρτία, ακολουθώντας πολιτικές Σοδόμων και Γομόρων. Θεμελιώνουν τις αποφάσεις τους, έτσι ώστε να εναντιώνονται συνεχώς στον νόμο, τις διδαχές και τις εντολές του Θεού! Καλλιεργούν επίμονα και συστηματικά και με κάθε δυνατό τρόπο, την κλοπή, το ψεύδος, την ασέβεια, την πορνεία, την έκτρωση (φόνος), την μοιχεία, τον εγωισμό, την ανωμαλία!

Βάλθηκαν οι πολιτικο-μοδίστρες της διαφθοράς πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές και το κακό σκοτεινό συναπάντημα των μιαρών λεσχών και στοών που τους στηρίζει να αναδειχθούν νέοι σωτήρες σε ένα κράτος, το οποίο θέλουν να μην στηρίζεται σε πόδια! Αυτά λοιπόν τα τιποτένια ανθρωπάκια της φακής ευελπιστούν να λάβουν θέση σωτήρα σε μιά παντελώς διαλυμένη χώρα... Μια χώρα που κυριεύεται από την ανασφάλεια που προκαλεί η απιστία, η αθεϊα, η πορνεία, η μοιχεία, η ανεργία, ο ευτελισμός κάθε ήθους και αξίας...

Αυτοί δυστυχώς οι νεο καλλικάτζαροι της διαφθοράς διαφέρουν από τους αντίστοιχους προδότες της Βυζαντινής περιόδου μόνο στο ότι δεν άνοιξαν απλά μιά νέα κερκόπορτα προδοσίας αλλά άνοιξαν τις κεντρικές πύλες στον μισόκαλο εχθρό, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αλωνίζει την Ελλάδα ανεξέλεγκτα... Μάχονται λυσσωδώς σαν τον Ιουλιανό τον Παραβάτη την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία και τη διδασκαλία Της καταργώντας κάθε τι που θυμίζει το βασιλιά των ουρανών και Σωτήρα του κόσμου Ιησού Χριστό.

Και πως Τον μάχονται θα με ρωτήσετε; Μα με το να προωθούν καλοί μου χριστιανοί και να ψηφίζουν νόμους μέσω των οποίων τρέφουν την πεποίθηση και πιστεύουν πως θα ανατρέψουν τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε περί της λειτουργίας μιάς σωστής κοινωνίας. Νόμους που επιβάλλουν την κάθε μορφή ανωμαλία, (βλ. ομοφυλοφιλία, κτηνοβασία, παιδεραστία) στο όνομα μιας νέας μορφής δήθεν δημοκρατίας πίσω από την οποία κρύβονται φασιστικού τύπου νοοτροπίες που καλλιεργούνται στα εργαστήρια του φασιστικού χιτλερικού νεο-σιωνισμού.
Μιλούν για ελευθερία της έκφρασης ή για ρατσισμό σχεδιάζοντας φασιστικούς νόμους που αποβλέπουν όχι μόνο στην ετσιθελική αποδοχή της ανηθικότητας (βλ. Corpus Christi) αλλά και στην επιβολή μιας διαστρεβλωμένης ιστορίας (βλ. σφαγή της Σμύρνης ως συνωστισμός (Ρεπούση) και ολοκαύτωμα Εβραίων)!

Λησμονούν ὀτι ο Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός δεν ανέχεται να διαστρεβλώνεται η αλήθεια. Και αλήθεια είναι ότι ουδέποτε ο Έλληνας πολίτης υπήρξε ρατσιστής, όπως άφησε να εννοηθεί υψηλά ιστάμενος κοσμικά ρασοφόρος... που ορέγεται αρχιεπισκοπικούς θώκους! Ρασοφόρος της ημιμάθειας που πιστεύει πως αναδεικνύεται με τα όσα κάνει και λέει ενώ αντιθέτως διολισθαίνει πνευματικά σε ένα κατήφορο χωρίς επιστροφή. Κι αυτό γιατί δεν είναι απλά θιασώτης του νοσηρού συστήματος του σκότους αλλά επιμένει να καταστεί στυλοβάτης αυτού!

Για να δείτε όμως καλοί μου άνθρωποι που καταντήσαμε, φθάσαμε στο σημείο Δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης να ηγούνται ως όψιμοι σημαιοφόροι της ανέγερσης μουσουλμανικών τεμένων σε κάθε γειτονιά! Ο ένας εξ αυτών της Αθήνας απαγορεύει να λέγεται το «Χριστός Ανέστη» από τη δημοτική ραδιοφωνική συχνότητα μη τυχόν και νιώσουν άσχημα οι λαθρομετανάστες παράνομοι μωαμεθανοί. Ο έτερος της Θεσσαλονίκης, ο γέρων σκουλαρικάκιας προγραμματίζει την αναστήλωση τζαμιών στη συμπρωτεύουσα για δήθεν λόγους προσέλκυσης τουριστών.

Και οι δύο ταυτόχρονα τίθενται για λόγους εντυπωσιασμού επικεφαλής της ανωμαλίας, διοργανώνοντας για τους δυστυχείς αυτούς ψυχασθενείς και αρρώστους συνανθρώπους μας αντί ημερίδων για την θεραπεία τους παρελάσεις και συναυλίες!!! Περιέργως πάντως αυτοί οι δημοτικοί άρχοντες της συμφοράς δεν αρθρώνουν ούτε μία λέξη, όταν υβρίζεται ο Χριστός και το ευαγγελιό του με τον πιο πλέον χείριστο τρόπο. Αντιθέτως εναντιώνονται αν και παρουσιάζονται ως Χριστιανοί όταν θίγεται το Ισλάμ.

Με την ταχύτητα που διολισθαίνουν στον κατήφορο που έχουν πάρει δεν αποκλείεται επικαλούμενοι τον τουρισμό να δώσουν εντολή στους μπόγιες να μαζέψουν τα αδέσποταζώα για να ανεγείρουν οίκους ανοχής για κτηνοβάτες και να εξυπηρετούν πολλαπλώς ...τα λοιπά ζώα μιμούμενοι τους πολιτισμένους Γερμανούς και την κυβέρνηση Μέρκελ, που προωθεί νόμους για τα δικαιώματα των κτηνοβατών!!!

Και ο προβληματισμός μας έγκειται στο ότι τα γεωμετρικώς αυξανόμενα ανιστόρητα τιποτένια φασιστοειδή αυτά ανθρωπάρια καπηλεύονται την δημοκρατία, την ελευθερία και τα χρηστά ήθη του τόπου!

Ειλικρινά καλοί μου χριστιανοί τώρα καταλαβαίνω πόσο απέραντη είναι η αγάπη του τριαδικού και μόνου αληθινού Θεού, ο Οποίος ανέχεται όλη αυτή τη δυσωδία που αναδύεται από την χώρα αυτή. Είναι βέβαιο όμως όπως λέγει σύγχρονος γέροντας ασκητής του Παγγαίου Όρους ότι ο Ιησούς Χριστός περιμένει να δει ποιοί και πόσοι θα παραμείνουν πιστοί στη διδασκαλία Του. «Ο γλυκύτατος Ιησούς δεν θα αργήσει να παρέμβει και να δώσει τέλος σ' αυτήν την πρωτοφανή κατρακύλα. Πρώτα -πρώτα θα διαλύσει το Ισλάμ, δίδοντας τέλος στα απάνθρωπα στυγνά εγκλήματα του. Κατόπιν θα στραφεί κατά της ανωμαλίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό έρχονται μεγάλες αλλαγές στην ευλογημένη χώρα μας πολύ- πολύ γρήγορα. Τώρα διερχόμαστε μία περίοδο νηνεμίας. Μια περίοδο που προηγείται πάντοτε από μία σφοδρή καταιγίδα... Ο ουρανός δεν θα εγκαταλείψει τα παιδιά του δίδοντας τα, βορά στις ορέψεις του Αντιδίκου! Θαρσείτε Χριστιανοί! Σταθείτε γενναίοι και σταθεροί στις θέσεις σας απέναντι στη λαίλαπα της ανωμαλίας και της ανηθικότητας. Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης Εξόδου. Χριστός Ανέστη!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο γέροντας ασκητής.

Επιβεβλημένο για τον Δήμαρχο Καμίνη το Τζαμί!

Η δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα είναι απολύτως επιβεβλημένη. Αφενός γιατί συνιστά ζήτημα συνταγματικής νομιμότητας και συμμόρφωσης της χώρας με τις διεθνείς συμβατικές της υποχρεώσεις. ...Άλλωστε με την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα συντάσσεται και η Εκκλησία της Ελλάδας.
Ζητήσαμε εξαρχής από την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους καταρχάς στον Ελαιώνα, έργο που θα αναβαθμίσει τον περιβάλλοντα χώρο και θα σέβεται, βεβαίως, την ιστορία της Αθήνας. Επιπλέον, επειδή εκείνο που προέχει για το τον Δήμο είναι η χωρίς υποκρισίες και στείρες προκαταλήψεις αντιμετώπιση του ζητήματος και για να μην δημιουργηθεί μια κατάσταση υδροκεφαλισμού, με χιλιάδες ανθρώπους να συρρέουν σε ένα τέμενος, κρίνουμε ότι πιο λειτουργικό θα ήταν να υπάρχουν επιπλέον ένας ή δύο χώροι άσκησης των θρησκευτικών αυτών καθηκόντων στα επτά κοινοτικά διαμερίσματα, που να πληρούν όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, βάζοντας έτσι οριστικά τέλος στο καθεστώς παράνομης λειτουργίας ανάλογων χώρων.
Για τον Δήμο της Αθήνας, αλλά και για μένα προσωπικά, η υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας αποτελεί αναπόσπαστη και μη διαπραγματεύσιμη παράμετρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσοι πρεσβεύουν το αντίθετο, είτε εθελοτυφλούν είτε έχουν κίνητρα επικίνδυνα, μισαλλόδοξα και οπωσδήποτε αντιδημοκρατικά.

Γνήσιος θιασώτης της «ανωμαλίας» ο Μπουτάρης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε ότι "Το gay parade αποτελεί τιμή για μία πόλη"!!!
«Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να απαγορεύσω την ελεύθερη έκφραση. Το gay pride είναι μια σειρά εκδηλώσεων και περιποιεί τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το ότι θα μαζευτούν 5.000 gay και λεσβίες θα έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό της πόλης!!!
Για το αν θα τελούσε «γάμο» για ένα gay ζευγάρι είπε ο γέρων σκουλαρικιάκας δήμαρχος: «Δε θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Αρκεί να υιοθετηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω. Σαφώς είμαι θετικός και στο να υιοθετούνται παιδιά από ζευγάρια gay».

Πηγή "Ορθοδοξία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.