28 Μαΐ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 27-5-13


Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Πηγή: Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Posted: 27 May 2013 04:04 PM PDT
Του Χρήστου Καπουτση

Στην επιλογή της Κυβέρνησης, για βελτίωση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία, εντάσσεται και η επίσκεψη στη Μόσχα του ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλου. Και αποτελεί προπομπό της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στη Ρωσία.

Ο ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος εξουσιοδοτημένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επέδωσε στον Ρώσο ΥΠΑΜ κ. Σοϊγκού επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, η οποία περιέχει πρόσκληση του Έλληνα Προέδρου προς τον Ρώσο ομόλογό του, για επίσημη επίσκεψη του ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ η στην Ελλάδα. Μία πρόσκληση που έγινε αποδεκτή από το Κρεμλίνο.
Οι Ελληνο-ρωσικές σχέσεις είναι ουσιαστικά «παγωμένες» από το 2010, μετά την ακύρωση της συμφωνίας, για την κατασκευή του αγωγού ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, που θα μετέφερε το ρωσικό πετρέλαιο στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας και Βουλγαρίας. Και μετά και την ακύρωση της διακρατικής συμφωνίας προμήθειας των ρωσικών τεθωρακισμένων ΤΟΜΑ BMP-3HEL, για τον Ελληνικό Στρατό.

Στη Μόσχα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, είχε συνομιλίες με Ρώσους Κυβερνητικούς αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
Οι συναντήσεις έγιναν στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια που διεξάγεται στη Ρωσική πρωτεύουσα, όπου συμμετείχε και ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ.

Ειδικότερα, οι δύο υπουργοί Άμυνας, συζήτησαν διμερή θέματα αμυντικής συνεργασίας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν η προμήθεια ανταλλακτικών και οι συμβάσεις συντήρησης των οπλικών συστημάτων ρωσικής προέλευσης, που βρίσκονται στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως τα αντιαεροπορικά Συστήματα ΤΟR-Μ1. Και ακόμη, τέθηκε και το θέμα της πρώτης βολής του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς S-300, που εδώ και μία δεκαετία βρίσκεται αποθηκευμένο στην Κρήτη και είναι ανενεργό επιχειρησιακά, λόγω των γνωστών αντιδράσεων της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ.

Έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι οι ρώσοι αξιωματούχοι, συνομιλητές του Π. Παναγιωτόπουλου, δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους, για την απόκτηση των κερδοφόρων ελληνικών επιχειρήσεων ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ από τη ρωσική Gazprom.
Φυσικά, το επίπεδο των Ελληνο-ρωσικών σχέσεων, είναι σε πλήρη συνάρτηση με τις γεωπολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο, αλλά και με τη σκληρή μάχη των Αγωγών μεταφοράς της ενέργειας (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) στην Ευρώπη. Οι εξελίξεις στη Συρία και την Αίγυπτο, η μόνιμη παρουσία Ναυτικής Δύναμης της Ρωσίας στη Μεσόγειο, που συγκροτείται από σύγχρονα πολεμικά πλοία, αλλά και τα σχέδια της Ρωσίας για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου της Α. Μεσογείου, που συγκρούονται με τα αντίστοιχα των Αμερικανών, όλα αυτά, είναι αποφασιστικοί παράγοντες στην αναθέρμανση ή στο πάγωμα των ελληνορωσικών σχέσεων.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αρκετοί Έλληνες πολιτικοί , όπως ο Σπ. Μαρκεζίνης , ο Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος και ο Κώστας Καραμανλής, απέδωσαν εξαιρετικά μεγάλη σημασία στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, παρότι αρχικά ήταν φιλοαμερικανοί, ασκώντας την Εξουσία καταλάβαιναν, ότι χρειάζονταν κάποιο αντιστάθμισμα, για να μην τους πνίξει ο ατλαντικός βρόγχος. και για αυτό, έκαναν διπλωματικά ανοίγματα, όχι μόνο στη Ρωσία , αλλά και στην Ε.Σ.Σ.Δ. ( Εν.ΣΟΒ.ΣΟΣ.ΔΗΜ.) και μάλιστα την εποχή του «ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» (Κ. Καραμανλής και Α. Παπανδρέου)!

Ωστόσο, ΠΟΤΕ οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, δεν προχώρησαν σε σε έμπρακτη συνεργασία στρατηγικής φύσεως. Αυτό οφείλεται μάλλον σε δισταγμούς των Ελληνικών Κυβερνήσεων , λόγω της συμμετοχής της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και τις προεξοφλούμενες αντιδράσεις των ΗΠΑ, όπου υπάρχουν οι γνωστές προκαταλήψεις έναντι της Ρωσίας, άλλες είναι δικαιολογούμενες, άλλες όμως ΟΧΙ.
Αλλά και από την άλλη πλευρά, η Ρωσία είναι γενικά επιφυλακτική στην υποστήριξη κρατών, που έχουν ισχυρούς δεσμούς με τις ΗΠΑ και τα ΝΑΤΟ.
Οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις είναι μάλλον ναρκοθετημένες, λόγω ισχυρών διαφωνιών σε Στρατηγικά Θέματα, όπως, η Αντιπυραυλική ασπίδα, η Ενέργεια και το ΙΡΑΝ.

Η Ρωσία, αποφεύγει να προκαλέσει τη ΔΥΣΗ, διότι αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα. ΤΟ αδύνατο σημείο της αχανούς Ρωσίας, υπήρξε πάντοτε το μαλακό υπογάστριο της χώρας, δηλαδή η περιοχή του Καυκάσου, όπου πληθυσμιακά υπερτερούν αλλογενείς ισλαμικοί, κατά το πλείστον, πληθυσμοί, όπως για παράδειγμα η Τσετσενία, όπου το αυτονομιστικό κίνημα των ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ ενισχύεται από φιλο- αμερικανικές Αραβικές χώρες. Η περιοχή του Καυκάσου, είναι μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας, λόγω της διέλευσης από κει και των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ: Βρήκα μια παλιά συνέντευξη του Προέδρου της Ρωσίας ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ , που μιλάει για την Ελλάδα. 
«Η Ελλάδα, έπαιξε τεράστιο ρόλο στη ρωσική ταυτότητα. Μας έδωσε σχεδόν τα πάντα – Πίστη, αλφάβητο, κουλτούρα, κοσμικό όραμα, την πολιτική αντίληψη της Ορθόδοξης Αυτοκρατορίας (το παράδειγμα του Βυζαντίου), την ιδέα της «κοινωνίας», τη φιλοσοφία, το νόμο… Εμείς οι Ρώσοι χρωστάμε στους 'Έλληνες
Posted: 27 May 2013 12:42 PM PDT
Μπορούμε, αρκεί να το θέλει η πολιτική ηγεσία


Η επτάωρη "βόλτα" της τουρκικής πυραυλακάτου στο Αιγαίο και εντός χωρικών υδάτων έρχεται να προστεθεί στην επίδειξη ισχύος με την τουρκική άσκηση Ντενίς Γκορντού στο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της οποίας ο τουρκικός στόλος είχε διαρκώς απέναντί του 19 πολεμικά πλοία του Στόλου μας. Κι αυτό προκάλεσε ένταση και νευρικότητα στην Άγκυρα που προχώρησε στην απροκάλυπτη πρόκληση με την πυραυλάκατο.

Όχι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αγνοηθεί η πρόκληση αλλά και το "αίσθημα υπεροχής" που όπως σωστά επεσήμανε στην συνέντευξή του ο πρώην Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης επιχειρούν να "χτίσουν" οι Τούρκοι με την παρουσία πλοίων τους στα ανοιχτά της Αττικής. Και είναι απολύτως λογικό να αγανακτεί η ελληνική κοινή γνώμη με τέτοιου είδους προκλήσεις που δείχνουν, το λιγότερο αλαζονεία. Η οποία ποτέ δεν λείπει από την Άγκυρα.

Αναμενόμενες οι απόψεις που θέλουν πιο σκληρή αντιμετώπιση τέτοιου είδους ενεργειών. Το "βυθίσατε το Χόρα" που έχει ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο μας, συχνά πυκνά επανέρχεται ως θέση και άποψη. Αλλά και τότε το Χόρα δεν βυθίστηκε.

Όχι μόνο σήμερα λόγω της κρίσης, πάντα το να πάρει μια χώρα την απόφαση να "πατήσει το κουμπί" είναι μια δύσκολη απόφαση. Στο παρελθόν, από το 1974 και μετά, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που αυτό το "πάτημα" υπήρξε ως επιλογή. Ποτέ δεν προκρίθηκε ως λύση. Και είναι επίσης αλήθεια ότι η επόμενη φορά που έπεφτε στο τραπέζι ήταν απείρως δυσκολότερη από την προηγούμενη. Στην πραγματικότητα ήταν μια επιλογή που θα έπρεπε να είχε γίνει δράση το 1974 και να κόψει κάθε διάθεση των Τούρκων για "βόλτες" στο Αιγαίο. Μετά τα πράγματα οδηγήθηκαν σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση.

Θα αναρωτηθούν όσοι με αγανάκτηση αντιμετωπίζουν την τουρκική υπεροψία τι να κάνουμε. 
Να καθόμαστε και να τους κοιτάμε; 
Να τους ανεχόμαστε; 
Να παριστάνουμε ότι τίποτα δεν συμβαίνει; 
Η απάντηση σ΄ όλα αυτά είναι να σοβαρευτούμε και να δουλέψουμε γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να δημιουργηθεί τέτοιο περιβάλλον στο Αιγαίο που οι "βόλτες" δεν θα είναι εφικτές. Και πάντως δεν θα είναι χωρίς μεγάλο ρίσκο για όποιον τις επιχειρεί.
  • θα έκαναν ότι κάνουν με υπεροψία οι Τούρκοι, αν στο Αιγαίο υπήρχαν τέσσερις και όχι ένας ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ; Όχι φυσικά. Και αυτό κάνει ακόμη πιο ακατανόητο τον σχεδόν αδιάφορο τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και ειδικά η σημερινή αντιμετωπίζουν το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η απλή έκφραση αισιοδοξίας δεν είναι αρκετή για να λυθούν τα προβλήματα και να παραλάβουμε τα υποβρύχια. Πριν το 2015 τουλάχιστον που οι Τούρκοι έχουν προγραμματίσει να παραλάβουν το πρώτο δικό τους 214.
    Εδώ φθάσαμε να... χτυπάμε τις καμπάνες επειδή θα αντικαταστήσουμε μπαταρίες στα παλιά υποβρύχια 209 θα πείτε.
  • θα τολμούσαν να κάνουν βόλτες αν έβρισκαν σταθερά απέναντί τους ισχυρές ναυτικές δυνάμεις όπως συνέβη και τις ημέρες της άσκησης Ντενίς Γκορντού; Κι αυτό προϋποθέτει "συμμάζεμα" του Στόλου, με τεχνική υποστήριξη και προμήθεια ανταλλακτικών χωρίς άλλες καθυστερήσεις και δικαιολογίες.
  • θα ήταν πολύ πιο προσεκτικοί σ΄ όλες τις κινήσεις τους αν ήξεραν ότι τα υπερσύγχρονα άρματα μάχης Leopard ήταν όλα οπλισμένα με πυρομαχικά που μπορούν να διαλύσουν τα δικά τους άρματα μάχης, ακόμη και τα εκσυγχρονισμένα από το Ισραήλ Sabra;
  • θα ήταν τόσο άνετοι αν γνώριζαν ότι οι S 300 στην Κρήτη δεν αποτελούν μέρος ενός... ντεκόρ, αλλά λειτουργούν στο 100 %; Γιατί καθυστερούμε ακόμη και την εκπαιδευτική βολή;
Πολλά τα θα και τα ερωτήματα που λογικά η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ήδη λυμένα. Δεν το έκανε και δεν δείχνει και διατεθειμένη να το πράξει. Αυτό είναι το χειρότερο.

Οι Τούρκοι, το ΄χουμε ξαναγράψει, είναι "σιγουρατζήδες". Δεν ρισκάρουν ποτέ, ούτε για το ελάχιστο κόστος που μπορούν να υποστούν. Όσες φορές κινήθηκαν εναντίον μας είχαν εξασφαλίσει από πολλές πλευρές ότι θα δράσουν ανενόχλητοι. Θέλουν να μας βρουν τελείως ξεχαρβαλωμένους και οι προκλήσεις τους έχουν και το στοιχείο της "δοκιμής". Όσο διαπιστώνουν ότι εδώ υπάρχει αντίσταση και οργανωμένο σύστημα άμυνας δεν θα τολμήσουν να κλιμακώσουν. Ας μην τους υπερεκτιμούμε και ας μην τους φοβόμαστε.

Όμως δεν πρέπει από την άλλη να υποτιμήσουμε και την αδιαφορία με την οποία οι πολιτικοί μας δείχνουν να αντιμετωπίζουν την τουρκική επιθετικότητα. 
Όλα όσα προαναφέραμε δεν θα έχουν καμία απολύτως αξία αν η κυβέρνηση δεν ασχοληθεί με ανησυχία και σοβαρότητα με το ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας. Καλές οι επισκέψεις και τα πάρε δώθε, καλές και οι φωτογραφίες με τις χειραψίες. Αλλά κανείς απ΄ όσους χαιρετάμε δεν θα έρθει να... μας σώσει όπως πολλοί ελπίζουν και διαδίδουν. 
Μόνοι μας θα βρεθούμε στην δύσκολη ώρα και γι΄ αυτό η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα. Αν σχεδιάσει και χαράξει εμφανείς κόκκινες γραμμές, αν έχει προετοιμάσει όπως πρέπει -σε συνεργασία με την στρατιωτική ηγεσία- την άμυνα της χώρας είναι βέβαιο ότι οι πιθανότητες να βρεθεί αντιμέτωπη με μια απρόβλεπτη και δύσκολη ελληνοτουρκική κρίση θα μειωθούν σημαντικά, αν δεν εξαλειφθούν. 
Όσο αντιμετωπίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις με αδιαφορία και όσο πιστεύει τους ανιστόρητους κυβερνητικούς παράγοντες του... δόγματος "δεν θα γίνει τίποτα με την Τουρκία" κινδυνεύει να χρεωθεί μία ακόμη ήττα, πολύ χειρότερη από εκείνη που υπέστη ο κ. Σημίτης το 1996. 
Κι αν εκείνος... χρύσωσε το χάπι και τον ξαναψήφισαν, με την φούσκα του χρηματιστηρίου και την Ολυμπιάδα υπερπαραγωγή, ο κ.Σαμαράς -που θεωρείται και "εθνικιστής"- δεν έχει να δώσει τίποτα. Και δεν είναι κι αυτό το ζητούμενο βέβαια. 
Αυτό που ενδιαφέρει είναι το συμφέρον της χώρας κι όχι η επόμενη δημοσκόπηση. Αυτό όλοι πρέπει να το καταλάβουν.

Posted: 27 May 2013 02:16 PM PDT

Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς 

Ένα ακόμη δείγμα για το πως αντιλαμβάνονται την Νέα Τάξη Πραγμάτων οι απανταχού εντολοδόχοι της διεθνούς τραπεζικής μαφίας είναι και το τελευταίο χτύπημα της κυβέρνησης Ολάντ στην Γαλλία.
Σε ένα κρεσέντο αντιρατσισμού ο γνωστός ανύπαρκτος σφουγγοκωλάριος της Μερκελ, Ολάντ, εκδήλωσε πρόθεση να εξαλείψει την λέξη φυλή από το Γαλλικό σύνταγμα.
Ο άχρωμος άοσμος και παντελώς ανύπαρκτος, όσον αφορά τα οικονομικά της Ευρώπης, Ολάντ, όλη του την μέριμνα και την αριστεροφροσύνη την εξαντλεί στο να πραγματοποιεί ένα προς ένα τα αιτήματα των νεοταξιτών.
Πρώτα νομοθετεί σχετικά με τον γάμο των ομοφυλόφιλων και τώρα θέλει να ξεμπερδεύει με ό,τι θυμίζει ακόμα το πάλαι ποτέ κραταιό Λευκό Έθνος των Γάλλων.

Προσφάτως, στο Παρίσι και σε άλλες Γαλλικές πόλεις, έγιναν ογκωδέστατες διαδηλώσεις εναντίον του γάμου των ομοφυλόφιλων.
Όμως όλες αυτές οι συγκεντρώσεις δυσφημίστηκαν από τα ΜΜΕ και προβλήθηκαν ως συγκεντρώσεις ολίγων φασιστών και ρατσιστών. Διαδηλώσεις 500.000 ανθρώπων θάφτηκαν από τα ΜΜΕ που έχουν πάρει εργολαβικά το καθήκον να αποδομούν κάθε Εθνική αξία προβάλλοντας μόνο τις ανωμαλίες της Νέας Τάξης.
Τώρα τα ΜΜΕ θα προβάλουν την πρόθεση της κυβέρνησης Ολάντ να αφαιρέσει την λέξη φυλή από την Γαλλική νομοθεσία σαν ένα ακόμα βήμα προς μια κοινωνία ανοχής (tollerance) και πολυμορφίας (diversity). Ανοχή και πολυμορφία είναι οι αγαπημένες λέξεις των απανταχού ''αντιρατσιστών'' και επαγγελματιών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που όλως τυχαίως τις χρησιμοποιούν πάντοτε εις βάρος των Λευκών χριστιανών Ευρωπαίων.
Καμιά οργάνωση από αυτές, που προβάλλουν το ιδεολόγημα του ενός κόσμου και της μιας ανθρώπινης φυλής, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ανοχή και την πολυμορφία κοινωνιών βαθιά συντηρητικών και θρησκευτικών όπως είναι το Ισραήλ και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής...

Όλως περιέργως η ανοχή και η πολυμορφία, τα αγαπημένα συνθήματα των οπαδών της παγκοσμιοποίησης, εξαντλούνται πάνω στους Λευκούς χριστιανικούς λαούς της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας.
Μήπως είναι ένας έμμεσος τρόπος να εξαφανιστούν από το χάρτη οι Λευκοί Ευρωπαϊκής καταγωγής λαοί, μαζί με τον πολιτισμό και την θρησκεία τους;
Μήπως ο αντιρατσισμός δεν είναι τίποτε άλλο παρά συνθηματική λέξη για να κρύψει τα αντι-λευκό και αντι-ευρωπαικό μένος των ταγών της παγκοσμιοποίησης;

Την πρόταση για κατάργηση της λέξης φυλή από την Γαλλική νομοθεσία φέρνει στην εθνοσυνέλευση το Αριστερό Μέτωπο του Ζαν Λυκ Μελανσόν. Το Αριστερό Μέτωπο είναι ένας συνασπισμός Αριστερών και «προοδευτικών» κομμάτων, κάτι σαν τον δικό μας Σύριζα δηλαδή.
Ο Αλέξης Τσίπρας, γνωστός και ως Mr Alexis, είχε εκδηλώσει την υποστήριξη του προς το αδελφό Αριστερό Μέτωπο στις τελευταίες Γαλλικές εκλογές. Με την πρόταση του Αριστερού Μετώπου έσπευσε να συμφωνήσει το κόμμα του Ολάντ, οι Σοσιαλιστές, κατά τον ίδιο τρόπο που οι δικοί μας Σοσιαλιστές σπεύδουν να συμφωνήσουν με τον «αντιρατσιστικό» νόμο Ρουπακιώτη...

Αναμένεται να δούμε ποια στάση θα τηρήσει η Γαλλική Δεξιά. Ήδη η Γαλλική Δεξιά νιώθει καυτή την ανάσα της Μαρίν Λεπέν πίσω της και κάθε υποχώρηση στις «προοδευτικές» απαιτήσεις της Παγκοσμιοποίησης θα έχει συνέπειες οδυνηρές για τα ποσοστά της.
Το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα και σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα. Νέα Εθνικιστικά κινήματα θα αναπτύσσονται σε πείσμα της Ιεράς εξέτασης της πολιτικής ορθότητας. Όσο προσπαθεί το κυρίαρχο καθεστώς της Νέας Τάξης να επιβάλει παγκοσμίως τα αντιφυσικά ιδεολογήματα του, τόσο οι Λαοί θα αντιδρούν, καθώς έχει και με έρευνες αποδειχτεί πως η επιβαλλόμενη πολιτική ορθότητα και τα μαθήματα «ανοχής» και «πολυμορφίας» στα σχολεία αντί να βοηθήσουν στην κατανόηση μεταξύ των φυλών κάνουν ακριβώς τ αντίθετο. Επιτείνουν την καχυποψία και την μισαλλοδοξία.
Ο καλύτερος τρόπος για να είναι κανείς συμφιλιωμένος με όλους τους ανθρώπους όλων των φυλών και των θρησκειών είναι να τους συναντάει στο φυσικό τους περιβάλλον.
Αυτή είναι η φύση των πραγμάτων… ο κάθε λαός στην χώρα του...

Posted: 27 May 2013 11:55 AM PDT
Μιλούν οι εκπρόσωποι της μνημονιακής συμμορίας, για κράτος δικαίου.
Αλλά ποιου δικαίου; Αφού έχουν υπερακοντίσει ακόμη και το «δίκαιο» των κανιβάλων και της ζούγκλας!…
Δεδομένου ότι τα άγρια θηρία και οι κανίβαλοι δεν σκοτώνουν, παρά μόνο, όταν πεινάνε.
Σε αντίθεση με τους ναζί και τους τοκογλύφους, οι οποίοι δεν έχουν κανένα μέτρο και κανένα όριο στην απληστία και την κακουργία τους.
Όπως βέβαια και οι εφιάλτες στην προδοσία τους.
Αφού είναι σε θέση να πουλήσουν, όχι μόνο την πατρίδα και την πίστη τους, αλλά και την ίδια τους τη μάνα, για να εισπράξουν τα αργύρια της προδοσίας.

Ο χρυσός κανόνας του δικαίου, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, είναι να αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας με τα ίδια μέτρα, που θα θέλαμε να αντιμετωπίζουν και εμάς οι άλλοι.
Και ασφαλώς η σημερινή πολιτική πραγματικότητα δεν έχει και την παραμικρή, έστω, σχέση με τον κανόνα αυτόν! Και, για του λόγου το αληθές, ανασύρουμε, μέσα απ' αναρίθμητα περιστατικά, ένα χαρακτηριστικό:

Βουλευτής, όπως γράφτηκε, επισκέφτηκε αστυνομικό τμήμα.
Και κάποιος αστυνομικός τον εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Πάραυτα ο αστυνομικός, στο όνομα, όχι του δικαίου, αλλά της κρατικής βίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Και παράλληλα δέχτηκε από τα εξωνημένα ΜΜΕ(=εξαχρειώσεως και εξαπατήσεως) καταιγισμό αποδοκιμασιών.
Δεν γνωρίζουμε τον αστυνομικό ούτε τους επικριτές του.
Ούτε, εκτός φυσικά του νεοδημοκράτη βουλευτή, την κομματική τους ταυτότητα. Αλλά αξίζει, νομίζω, να δούμε, με λίγη περισσότερη προσοχή, το περιεχόμενο των δηλώσεων κάποιων υπερασπιστών του βουλευτή, αλλά και του ίδιου. Και βέβαια όχι κάτω από το πρίσμα της μεροληπτικής κομματικής σκοπιάς, αλλά της πολιτικής και, ιδιαίτερα, της ηθικής δεοντολογίας:

Η συμπεριφορά του αστυνομικού χαρακτηρίστηκε «όνειδος», «χυδαία και υβριστική».
Και, φυσικά, οι υπερασπιστές του βουλευτή, αντιμετωπίζουν τη συμπεριφορά αυτή με «αποτροπιασμό και αγανάκτηση».
Παρότι, όπως είναι ευνόητο, ο αστυνομικός δεν κινήθηκε εναντίον του βουλευτή για λόγους προσωπικούς.

Αλλά επειδή, μαζί με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, βιώνει τη βάρβαρη και βάναυση επίθεση εκ μέρους της μνημονιακής συμμορίας. Και, ενώ στην περίπτωση του βουλευτή, ο αστυνομικός αναχαιτίστηκε, όπως ειπώθηκε, από τους συναδέλφους του, δεν βρίσκεται κανένας να αναχαιτίσει τη δολοφονική επίθεση εναντίον του ανυπεράσπιστου λαού.

Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο των ύβρεων του αστυνομικού εναντίον του βουλευτή.
Ζούμε όμως όλοι μας στο πετσί μας την υπερβάλλουσα ύβρη, σε βάρος μας, όχι μόνον «λόγω» αλλά και «έργω» του δολοφονικού σχεδίου των αρχιτεκτόνων της καταστροφής για την πατρίδα μας και της γενοκτονίας για το λαού μας.
Και είναι πλέον κοινή συνείδηση ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο όνειδος, στη μακραίωνη ελληνική ιστορία, απ' το βίο και την πολιτεία αυτών, που έφεραν την πατρίδα μας στο σημερινό της κατάντημα.
Πολύ περισσότερο, αφού η πραγματικότητα φωνάζει ότι στο κατάντημα αυτό δεν την έφεραν εξαιτίας κάποιων λαθών, αλά κατόπιν προδιαγεγραμμένου σχεδίου.
Κι ακόμη επισημαίνουμε ότι οι ίδιοι αυτοί κύριοι, που τιμωρούν τον αστυνομικό για τη συμπεριφορά του, «αποφασίζουν και διατάσσουν» τους αστυνομικούς να επιδεικνύουν τη γνωστή βαρβαρότητα απέναντι στο λαό.
Και αναγκάζουν τα παιδιά του λαού, ένστολους και απλούς πολίτες να συγκρούονται μεταξύ τους για τα ανίερα και ληστρικά συμφέροντα των διαφόρων ξένων και ντόπιων αρπακτικών της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας. Για να επαληθεύονται, έτσι, τα λόγια του Βάρναλη, σύμφωνα με τα οποία «σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ». Ή μήπως δεν είδατε τι γίνεται εκεί επάνω στη Χαλκιδική, για τα καναδικά και τα μπομπολικά συμφέροντα!…

Απ' τη μεριά του ο Βουλευτής παρατηρεί ότι:
«Το θλιβερό επεισόδιο καταδεικνύει πού οδηγεί η άρνηση και η υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Γεγονός, που ασφαλώς «πρέπει να αφυπνίσει όλους»!…
Αλά τι σημαίνει δημοκρατία;
Δεν σημαίνει το κράτος του λαού, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης άνεργος, άστεγος και πεινασμένος; Κανένας ικανός, χωρίς εργασία και κανένας ανήμπορος, χωρίς κοινωνική πρόνοια! Και όχι ασφαλώς το κράτος, στο οποίο οι αρχιμαφιόζοι «αποφασίζουν και διατάσσουν» να υπάρχουν αστρονομικές διαφορές, ανάμεσα στη δική τους χλιδή και στα εκατομμύρια των ανέργων, άστεγων και χαμηλόμισθων, που λιμοκτονούν και αυτοκτονούν! Και το οποίο συνιστά κραυγαλέα φασιστοναζιστική τυραννία, που βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με τη δημοκρατία!…

Αλλά, ας υποθέσουμε ότι-πράγμα που δεν ισχύει- ο αστυνομικός έκαμε λάθος.
Μήπως έκαμε λάθος και η κ. Χαρά Νικοπούλου, η φωτισμένη δασκάλα της Θράκης, που αρνήθηκε να πάρει από τα χέρια του νεοδημοκράτη βουλευτή την τιμητική πλακέτα; Κάθε άλλο! Μια χαρά ενήργησε η κ. Χαρά. Και μια χαρά ενήργησε και ο αστυνομικός. Και μια χαρά θα ήταν, αν όλοι οι Έλληνες αφυπνίζονταν, για να κάμουν κάτι παρόμοιο. Στο όνομα του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος!…
Έτσι, ώστε οι εκπρόσωποι της φασιστοναζιστικής συμμορίας να ξεκουμπιστούν. Και όχι να έχουν το απύθμενο θράσος να μας μιλούν, από πάνω, και για δημοκρατία και κράτος δικαίου!….

Posted: 27 May 2013 10:37 AM PDT
Εχουν τρελάνει τον κοσμάκη στο παραμύθι της «ανάπτυξης» αυτοί οι απερίγραπτοι πολιτικοί απατεώνες που μας κυβερνούν.
Οι αριθμοί όμως λένε το εντελώς αντίθετο.

Παρά τη λεηλασία του «κουρέματος» και της «επαναγοράς» των ελληνικών κρατικών ομολόγων και παρά τα τρία μνημόνια που λεηλάτησαν τις ζωές όλων των Ελλήνων, το δημόσιο χρέος παραμένει... ίδιο κι απαράλλαχτο, παρόλο που όλα αυτά υποτίθεται ότι έγιναν για να μειωθεί το χρέος στο 40% του αρχικού!

Στα τέλη του 2009 το χρέος της Ελλάδας ανερχόταν στα 299,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Με τα μνημόνια το ανέβασαν στα 329,5 δια το 2010 και στα 355,2 δισεκατομμύρια το 2011, για να το ρίξουν στα 303,9 δισ. ευρώ το 2012. Με άλλα λόγια 4 δισ. ευρώ... περισσότερα (!!!!) από όσο το παρέλαβαν πριν τεθεί η χώρα σε καθεστώς μνημονιακής υποδούλωσης. Κατέκλεψαν δηλαδή τους ομολογιούχους, ρήμαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία, καταβαράθρωσαν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και το χρέος... αυξήθηκε!

Κι όχι μόνο αυτό. Έριξαν στα Τάρταρα το ΑΕΠ της χωράς. Από 231 δισ. ευρώ το 2009 το καταπόντισαν στα 193,7 το 2012, μειώνοντας το κατά 37,3 δισ. Το αποτέλεσμα είναι ότι έτσι παρέλαβαν το χρέος στο 129,7% του ΑΕΠ το 2009 και το ...εκτίναξαν στο 156,9% του ΑΕΠ το 2012!

Η Κομισιόν υπολογίζει επισήμως μάλιστα ότι το 2013 το χρέος της Ελλάδας θα αυξηθεί στο ...175% του ΑΕΠ! Σχεδόν ...50 εκατοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από όσο το παρέλαβαν! Όσο για την ανάπτυξη που θα αρχίσει από του χρόνου, αρκεί να πούμε ότι η χώρα θα πρέπει να πληρώσει για τα μνημονιακά δάνεια και ομόλογα 25 δισ. ευρώ και άλλα 16 δισ. ευρώ τον επόμενο χρόνο, το 2015! Μιλάμε για τρελή ανάπτυξη!

Πηγή: "Πριν"


Posted: 27 May 2013 09:57 AM PDT

Κυριολεκτικά έκπληκτος έμεινε όποιος παρέμεινε το βράδυ της Κυριακής στον τηλεοπτικό του δέκτη προκειμένου να παρακολουθήσει μία μίνι συνέντευξη του κ. Φώσκολου στον κ. Τράγκα και στην εκπομπή του «Ελεύθερος Σκοπευτής».

Οι δηλώσεις του Έλληνα καθηγητή (και συνεργαζόμενου με Καναδική Εταιρεία εξόρυξης υδρογονανθράκων) κ. Φώσκολου, ήταν κάτι περισσότερο από σοκαριστικές, αφού σε επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου ομολόγησε πως ένα από τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης (τα οποία βρίσκονται σε βάθος 5 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και όχι του βυθού), έχει φυσικό αέριο που είναι διπλάσιο της Σαουδικής Αραβίας, πως υπάρχει και το πάρα πολύ καλό κοίτασμα του Ηροδότου, ενώ το Ιόνιο με τη σειρά του είναι πάρα πολύ πλούσιο σε φυσικό αέριο. 

Όμως, ο κ. Φώσκολος συνεχίζοντας τις ανακοινώσεις του –οι οποίες προκύπτουν, όπως ο ίδιος δήλωσε από τα αποτελέσματα των ερευνών της Νορβηγικής εταιρείας που τις έχει αναλάβει- λέγοντας πως αναφέρεται μόνο στα υποθαλάσσια συμβατικά κοιτάσματα!!!
Και συνέχισε λέγοντας πως τα μη συμβατικά κοιτάσματα, δηλαδή αυτά των υδριτών και ασβεστιτών, είναι μοναδικά παγκοσμίως σε μέγεθος και μεταφράζονται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια αναφέρθηκε σε 35 τρισεκατομμύρια ευρώ, μόνο για τα μη συμβατικά ορυκτά κοιτάσματα)!!!


Η μεγάλη έκπληξη, όμως, ήρθε όταν ο κ. Φώσκολος ανέφερε πως η Ελλάδα θα πάρει το 20% της αξίας αυτών των κοιτασμάτων!!! Κι ενώ κατέθεσε αυτό το σοκαριστικό στοιχείο, όλως παραδόξως δεν ρωτήθηκε από τον κ. Τράγκα γιατί το ποσοστό είναι τόσο χαμηλό και ποιοι άλλοι μοιράστηκαν και σε ποια ποσοστά τον πλούτο της χώρας… 
Επίσης, ο κ. Φώσκολος δεν ρωτήθηκε από που και πως γνωρίζει για το ύψος του ποσοστού που αναλογεί στην Ελλάδα, εάν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά με άλλες χώρες και εταιρείες ή εάν πρόκειται για διαδόσεις που υπέπεσαν στην αντίληψή του.

Δεδομένου του τεράστιου μεγέθους των κοιτασμάτων (ο κ. Φώσκολος χαμογελούσε όταν δήλωνε στην εκπομπή του κ. Τράγκα αυτά τα τεράστια μεγέθη του Ελληνικού ορυκτού πλούτου) και φυσικά της αντιστοιχίας τους σε αρκετά τρισεκατομμύρια ευρώ (με ποσοστό της τάξης του 20% ξεπερνούν κατά πολύ τα 6 τρισεκατομμύρια μόνο από τα μη συμβατά ενεργειακά ορυκτά), είναι απορίας άξιο το γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού αναφέρθηκε πρόσφατα σε «ευρωπαϊκή ΑΟΖ» (εκχωρώντας ουσιαστικά ένα μέρος του Ελληνικού ορυκτού πλούτου στους «εταίρους» που δολοφονούν την Ελληνική οικονομία), δεν έχει προχωρήσει σε πλήρη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών και –κυρίως- το γιατί συνεχίζει να υποβάλει τους κατοίκους της χώρας στα βασανιστήρια των μνημονίων.

Μετά από τις συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Φώσκολου, αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις ό,ποιες εξελίξεις και φυσικά τις δηλώσεις και την ενημέρωση που είναι υποχρεωμένη να κάνει η κυβέρνηση προς τους πολίτες της χώρας. Με μεγαλύτερο ενδιαφέρον περιμένουμε να μάθουμε και τους πραγματικούς λόγους που συνεχίζεται το καταστροφικό μνημόνιο, τη στιγμή που η χώρα όχι μόνο δεν είναι φτωχή, αλλά βρίσκεται –επισήμως- στο κέντρο του ενεργειακού χάρτη και της τροφοδοσίας της ευρωπαϊκής ηπείρου με ενέργεια για εκατοντάδες χρόνια.
Ταυτόχρονα, περιμένουμε τις κυβερνητικές δηλώσεις σχετικά με τις εντολές προάσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες κατέχουν μείζονα θέση και ρόλο στο συγκεκριμένο θέμα, αφού η Τουρκία έχει δηλώσει ευθαρσώς πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί τίποτε χωρίς την δική της παρουσία…

ΥΓ: Τώρα πρέπει να καταλαβαίνουμε γιατί ήρθαν τα μνημόνια και καταστρέφεται η χώρα; Γιατί μόνο εάν μας πτωχεύσουν πλήρως, θα μπορέσουν να αρπάξουν -προσφέροντας ψίχουλα- τον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας... 

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο.

Posted: 27 May 2013 08:28 AM PDT
Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», όπου αναφέρεται ότι πνέει τα λοίσθια η αυστηρή και τιμωρητική στάση του Βερολίνου προς τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απομακρύνεται από την πολιτική λιτότητας στη νότια Ευρώπη και με νέα δισεκατομμύρια, για τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών θέλουν να τονώσουν την ανάπτυξη».
Η πρόθεση τόνωσης της ανάπτυξης χωρών όπως η δική μας δεν είναι αποτέλεσμα δεύτερων σκέψεων και... τύψεων για το δράμα των λαών που στερούνται πλέον και τα βασικά. Το αίτιο της γερμανικής αναδίπλωσης είναι άλλο και ευκόλως εξηγήσιμο. Η ύφεση του Νότου συμπαρασύρει και την «ατμομηχανή» της Ευρώπης, τη Γερμανία. Η ανάπτυξή της είναι οριακή και η κατάσταση δεν απέχει πολύ από το να καταστεί προβληματική και για τους ίδιους τους Γερμανούς.
Κάτι τέτοιο θεωρείται από την καγκελαρία απευκταίο και -εν όψει των εκλογών του φθινοπώρου- πιθανότατα καταστροφικό για την πολιτική σταδιοδρομία της κυρίας Μέρκελ.
Γι' αυτό συντάχθηκε και η επιστολή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Φίλιπ Ρέσλερ, την οποία αποκαλύπτει το «Spiegel». Εκεί ο μέχρι πρότινος «σκληρός» κ. Σόιμπλε ζητεί την ανάληψη δράσης ώστε οι χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να υποστηριχθούν και διμερώς σε θέματα ανάπτυξης μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KfW.
Το όψιμο ενδιαφέρον των επιτελών της κυρίας Μέρκελ δεν είναι κακό. Κάκιστη είναι η απρονοησία και η αλαζονεία τους όταν αγνοούσαν τις προειδοποιήσεις όλων των σοβαρών αναλυτών, που τόνιζαν την ανάγκη να σταματήσει η πολιτική της αφαίμαξης των οικονομικά αδύνατων χωρών της Ε.Ε. και η εξαΰλωση των εισοδημάτων των πολιτών τους.
Δυστυχώς, έπρεπε να φτάσει η ανάγκη -η κατά τους αρχαίους Ελληνες συνθήκη, που πείθει ακόμα και τους θεούς- να τους χτυπήσει την πόρτα για να ξυπνήσουν. Μακάρι να το κάνουν για να γλιτώσουμε όλοι τα χειρότερα.

Σόιμπλε: H Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμη υψηλή ανεργία
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει τόσο υψηλούς δείκτες ανεργίας για πολύ ακόμη» σημείωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.
Την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρώπη, ειδικά των νέων, εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πορτογάλο ομόλογό του Βιτόρ Γκασπάρ Σόιμπλε και Γκασπάρ συμφώνησαν ότι η αντιμετώπιση των ποικίλων περιορισμών στην οικονομία και η προώθηση της ανάπτυξης συνιστούν προτεραιότητες για την Ευρώπη.
Όπως επισήμανε ο κ. Σόιμπλε η τόνωση της ανάπτυξης είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ΕΕ. «Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει τόσο υψηλούς δείκτες ανεργίας για πολύ ακόμη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.
«Η δημιουργία θέσεων εργασίας και η απασχόληση των νέων γενικότερες είναι οι βασικές προτεραιότητες για την Ευρώπη στο σύνολό της» τόνισαν οι δυο υπουργοί.

Posted: 27 May 2013 08:12 AM PDT
Μην περιμένετε να σας έρθει φέτος στο σπίτι.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έβγαλε μόνο ηλεκτρονικά το γνωστό «βιβλιαράκι» με το οποίο μας ενημερώνει για το πώς να υποβάλουμε τη φορολογική μας δήλωση κάθε χρόνο.



Posted: 27 May 2013 06:33 AM PDT
Φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αποκορύφωμα οι παραβιάσεις των Ελληνικών χωρικών υδάτων στις οποίες προέβαινε συνεχώς σήμερα Τουρκική πυραυλάκατος η οποία διέσχιζε επί ώρες τον εθνικό χώρο από την περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Νάξου μέχρι την περιοχή μεταξύ Σίφνου και Σερίφου και την περιοχή μεταξύ Κύθνου και Τζιας! Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες αλλεπάλληλες παραβιάσεις του ελληνικού F.I.R. και επικίνδυνες χαμηλές πτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές του Αιγαίου.

Μέχρι στιγμής η αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης ήταν σε πολιτικό επίπεδο ουσιαστικά ανύπαρκτη και περιορίστηκε μόνο στην παρακολούθηση της πυραυλάκατου και σε αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών.

Διερωτόμαστε:
  • Δεν υπάρχει Ελληνική εξωτερική πολιτική για να καταγγείλει στην διεθνή κοινή γνώμη και στα διεθνή φόρα το γεγονός;
  • Δεν υπάρχουν ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας στην Ε. Ένωση υπό εξέλιξη ώστε να τεθεί Ελληνικό Βέτο προκειμένου να ανασχεθεί η τρομοκρατική αυτή πολιτική της Άγκυρας;
  • Δεν υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή δυνατότητες για αμοιβαία επωφελείς συμμαχίες με χώρες που ενδιαφέρονται να ανακοπεί ο τουρκικός σωβινισμός;
  • Για πόσο καιρό ακόμη η Ελληνική άρχουσα τάξη και οι κυβερνήσεις της θα "βάζουν πλάτη" στον Τουρκικό επεκτατισμό και στα σχέδια των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ για διχοτόμηση του Αιγαίου;
  • Για πόσο καιρό θα διευκολύνουν και θα συγκαλύπτουν την δημιουργία "προηγούμενων" και ντε φάκτο καταστάσεων σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας και της ειρήνης στην περιοχή;
  • Για πόσο καιρό ακόμη η Ελλάδα θα συμμετέχει σε κοινά υπουργικά συμβούλια με την Άγκυρα υλοποιώντας την συμφωνία του Ερζερούμ που υπέγραψε το 2011 ο Γ. Παπανδρέου, και θα δίνει έτσι στην Άγκυρα το άλλοθι για τις αθλιότητές της;
  • Μήπως τελικά επιδιώκουν να οδηγηθούν οι εξελίξεις στο Αιγαίο σε οριακό σημείο για να φορτώσουν τη χώρα και με μια νέα, γεωπολιτική - εθνική κρίση;
Γραφείο Τύπου ΔΗΚΚΙ


Posted: 27 May 2013 06:10 AM PDT
Γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας

Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος έγραφε  και τραγουδούσε (το 1979) για την «Ελλάδα, γλώσσα τυφλή στην γεωγραφία/ Ελλάδα, οικόπεδο και αποικία» δεν θα μπορούσε να του περάσει απ το μυαλό  ότι μετά από τριάντα και κάτι χρόνια, η πραγματικότητα θα ξεπερνούσε την καλλιτεχνική του έμπνευση: Η Ελλάδα είναι δια νόμου οικόπεδο προς πώληση. Αυτός μάλιστα ο νόμος ρυθμίζει με απόλυτη σαφήνεια πως ότι εισπραθτεί από την πώλησή (της) θα αποδοθεί στους τοκογλύφους δανειστές.


Όλα αυτά, παρ ότι είναι  πια γνωστά και παρά την  τρομακτική δύναμη του προπαγανδιστικού Μιθριδατισμού, δημιουργούν  σοκ όταν τα βλέπει κανείς να υλοποιούνται  ωμά και απροκάλυπτα μέσα  στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ. Μια περιήγηση στην εν λόγω ιστοσελίδα θα πείσει ακόμη και τον πλέον κακόπιστο ότι η μόνη σοβαρή δουλειά που έχει αναλάβει και υλοποιεί η κυβέρνηση είναι το ξεπούλημα. Κάτι άλλωστε που δεν το κρύβει ούτε το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο αυτοπροβάλλεται σαν το μεγαλύτερο  κτηματομεσιτικό γραφείο του κόσμου!   Κάνοντας  μια περιήγηση στην ιστοσελίδα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι  δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής. Το ΤΑΙΠΕΔ  είναι πράγματι το μεγαλύτερο κτηματομεσητικό γραφείο του κόσμου, καθώς έχει αναλάβει να (ξε) πουλήσει μια ολόκληρη χώρα. Στην κυριολεξία και με τον νόμο!

Το πλαίσιο
Στον εν λόγω νόμο που υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ∆ηµοσιονοµικής Στρατηγικής 2012−2015) ιδρύθηκε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου  (ΤΑΙΠΕΔ). Στο άρθρο 2 του εν λόγω νόμου διαβάζουμε:
2. «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα µε όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επομένου άρθρου».

Στην παράγραφο 17 του άρθρου 3 διαβάζουμε:
 Έσοδα του Ταµείου είναι:
α) Το τίµηµα από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που µμεταβιβάζονται και περιέρχονται σε αυτό.
β) Οι τόκοι, τα µερίσµατα και οι κάθε είδους αποδόσεις των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων και των χρηματικών διαθεσίμων του.
γ) Επιχορηγήσεις από το ∆ηµόσιο, ανάλογα µε το πρόγραµµα αξιοποίησης και τις ανάγκες του.
δ) Έσοδα από κάθε άλλη νόµιµη αιτία.

Στην παράγραφο 18 του άρθρου 3 διαβάζουμε:
 Τα έσοδα του Ταμείου διατίθενται για:
α) Την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.
β) Την αποπληρωμή τυχόν χρεών του.
γ) Την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων.
δ) Την πληρωμή των κάθε είδους δαπανών που απαιτούνται για την εκπλήρωση του σκοπού του

Με πιο απλά λόγια, το ΤΑΙΠΕΔ «κατασκευάστηκε» δια νόμου ως μια ιδιωτική επιχείρηση στην οποία μεταβιβάζονται όλα τα Δημόσια περιουσιακά στοιχεία για να πουληθούν. Τα έσοδα από αυτό το ξεπούλημα , δια νόμου επίσης, μεταβιβάζονται στους δανειστές!

Το πλιάτσικο
Έχοντας εξασφαλίσει το νομικό περίβλημα όλα είναι έτοιμα για την εξέλιξη της λεηλασίας του Δημόσιου πλούτου. Μια λεηλασία, μάλιστα την οποία μπορεί να παρακολουθήσει κανείς on line βήμα προς βήμα μέσα από την ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ. Εκεί μπορεί να δει κανείς  τι «δημοπρατείται», πότε και με ποιους όρους. Πρόκειται για μια «κρυστάλλινη  διαδικασία ξεπουλήματος», παρά το γεγονός ότι όλη αυτή η  διαφάνεια δεν είναι αρκετή για να αποσείσει τις υποψίες για τα χοντρά παιχνίδια του παρασκηνίου  περί των οποίων έχουμε την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθούν και άλλοι θεσμοί της χώρας.
Προς το παρόν ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στην πραμάτεια που είναι στο τσιγκέλι του ΤΑΙΠΕΔ:

Αξιοποίηση γης
  • Ελληνικό
  • Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης
  • Κασσιώπη, Κέρκυρα
  • Αφάντου, Ρόδος
  • Αστέρας Βουλιαγμένης
  • Sale; Repo 28 Κτήρια
  • Ακίνητα Εξωτερικού
  • Κάμπινγκ ; Ξενία Παλιουρίου
  • Ιαματικές Πηγές
  • Ερμιόνη
  • Ξενοδοχεία Ξενία
  • Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας
  • Βόρας
Περί της γης που πρόκειται να αξιοποιηθεί με τον τρόπο του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πιο πάνω κατάλογος είναι ενδεικτικός, καθώς εδώ θα πρέπει να προστεθούν άπειρες ενδιαφέρουσες τοποθεσίες οι οποίες περνούν δια νόμου «προς αξιοποίηση» στο ΤΑΙΠΕΔ. Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η νησίδα Κουκουμίτσα  στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Για όσους δεν γνωρίζουν την περιοχή το ξεπούλημα της εν λόγω νησίδας δημιουργεί στους κατοίκους την ίδια αίσθηση που θα δημιουργούσε στους κατοίκους της Κυψέλης η απόφαση για την πώληση του Πεδίου του Άρεως.
Ωστόσο, όλα αυτά φαντάζουν ψιλά γράμματα για τους dealer  του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς και τροικανούς managers κρέμασαν στο τσιγκέλι μέχρι και το σκοπευτήριο της Καισαριανής…

Υποδομές
Οι «χοντρές δουλειές» παρουσιάζονται στο site του ΤΑΙΠΕΔ ως υποδομές. Εκεί διαβάζουμε τα εξής:
Η Ελληνική Κυβέρνηση διαθέτει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο έργων υποδομής διαθέσιμων για χρήση, μίσθωση και/ή πώληση. Αυτά μεταβιβάζονται σταδιακά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα ενημερωθούν μέσω ανακοινώσεων για διαγωνισμό και για εκδήλωση ενδιαφέροντος. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα:
  •  ΟΣΕ (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος): Διαχειριστής Σιδηροδρόμου (ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.), Σιδηροδρομικούς Σταθμούς, Συντήρηση Τροχαίου Υλικού και Σιδηροδρομικού Εξοπλισμού (ROSCO)
  • το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
  • τα Τοπικά Αεροδρόμια
  • 4 αεροσκάφη τύπου Airbus 340 – 300
  • την Εγνατία Οδό 
  • την Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι Α.Ε. (εταιρεία εκμετάλλευσης μεγάλων αυτοκινητοδρόμων)
  • την Εταιρεία Ύδρευσης κι Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.)
  •  την Εταιρεία Ύδρευσης κι Αποχέτευσης  Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.)
  • 12 λιμάνια ως εταιρείες περιορισμένης ευθύνης
  • Μικρά λιμάνια και μαρίνες
  • Τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ)
  • Την Εγκατάσταση Αποθήκευσης Φυσικού Αερίου «Νότια Καβάλα»
  • Τις Άδειες Κινητής Τηλεφωνίας (Φάσμα Συχνοτήτων (900-1800 MHZ)
Εταιρικό Χαρτοφυλάκιο
Το εκτεταμένο εταιρικό χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου περιλαμβάνει τομείς όπως παίγνια, τραπεζική, βαριά βιομηχανία και ενέργεια. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία βρίσκονται σε διαδικασία μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την Αποκρατικοποίηση. Το εταιρικό χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει μέρος ή όλο το μερίδιο του Ελληνικού Δημοσίου στις ακόλουθες επιχειρήσεις.
  • Κρατικά Λαχεία
  • Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ)
  • Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ)
  • Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. (ΕΑΣ)
  • Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ)
  • Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ)
  • Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας (ΕΚΠ)
  • Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ)
  • ΛΑΡΚΟ
Οι… ειδικοί
Είναι προφανές ότι το (ξε)πούλημα μιας ολόκληρης χώρας, πέρα από τις πολιτικές αποφάσεις απαιτεί και μια ομάδα ειδικών η οποία μπορεί να το φέρει σε πέρας. Τους εν λόγω ειδικούς του ΤΑΙΠΕΔ, έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα τους γράψει η ιστορία και ως εκ τούτου τους αφιερώνουμε και εμείς «δύο αράδες», συμβάλλοντας στην προβολή  των άξιων που, μετά το σκοπευτήριο της Καισαριανής ποιος ξέρει, μπορεί να αναλάβουν να πουλήσουν και τον εθνικό κήπο!

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από πέντε μέλη:

Στέλιος Σταυρίδης, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Συμβουλίου
O Στέλιος Σταυρίδης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Ήταν επιμελητής στο Πολυτεχνείο Ζυρίχης (έδρα Θερμοδυναμικής). Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά.
Είναι Πρόεδρος του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Έχει μακρά και πετυχημένη πορεία επαγγελματία manager, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως ο Όμιλος Lavipharm, η Κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον», τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα ΕΛΔΑ και η ΕΥΔΑΠ που ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι την 1η Απριλίου 2013. Η πλούσια καριέρα του περιλαμβάνει, επίσης, εκτενή διεθνή δραστηριότητα σε πολλές χώρες.

Γιάννης Εμίρης, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO)
O Γιάννης Εμίρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ και ΜΒΑ από το Columbia Business School, καθώς και Certified Public Accounting στις ΗΠΑ. Εργάσθηκε ως ορκωτός λογιστής στην Price Waterhouse Coopers στη Νέα Υόρκη, ενώ από το 1991 εργάσθηκε στον χώρο της Επενδυτικής Τραπεζικής, ξεκινώντας την καριέρα του στην Alpha Finance. Από το 2004 ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Επενδυτικής Τραπεζικής και Χρηματοδοτήσεων Project Finance της Alpha Bank. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος συμβουλευτικών εργασιών στον χώρο των εξαγορών, συγχωνεύσεων, εταιρικών αναδιαρθρώσεων και κεφαλαιαγοράς, ενώ ήταν υπεύθυνος πολυάριθμων έργων ιδιωτικοποιήσεων. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει χρηματοδοτήσεις σε βάση Project Finance για ενεργειακά έργα, ανάπτυξη υποδομών και εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ανδρέας Ταπραντζής, Εντεταλμένος Σύμβουλος
Ο Δρ. Ανδρέας Ταπραντζής έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι πρώην COO και Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ πριν κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Αντώνιος Βαρθολομαίος, Μέλος του Συμβουλίου
Ο κος Αντώνιος Βαρθολομαίος έχει 25 χρόνια εμπειρίας κυρίως στον οικονομικό κλάδο. Είναι πρώην Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της ΕΥΔΑΠ, της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας και πρώην Γενικός Διευθυντής της «Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου και Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρεία».

Γεώργιος Κουτσουδάκης, Μέλος του Συμβουλίου
O Γεώργιος Κουτσουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Έχει πτυχίο Oικονομικών από το Queen Mary College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα με τομέα ευθύνης τις Επιχειρήσεις και την Επενδυτική Τραπεζική.  Προηγουμένως ήταν Γενικός Διευθυντής στη Γενική Τράπεζα, Επικεφαλής Εταιρικής & Επενδυτικής Τραπεζικής, ενώ έχει διατελέσει Στέλεχος της ΕΤΕΒΑ (Όμιλος Εθνικής Τραπέζης) και της Alpha Finance (Όμιλος Alpha Bank).
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει πραγματοποιήσει ένα ευρύ φάσμα συμβουλευτικών έργων στο χώρο της Κεφαλαιαγοράς, Εταιρικών Αναδιαρθρώσεων, Συμβουλευτικής και Συγχωνεύσεων & Εξαγορών. Έχει επίσης διατελέσει μέλος σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια.

Άρης Καλλιπολίτης, Μέλος του Συμβουλίου
Ο Άρης Καλλιπολίτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Πτυχιούχος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Master's του Πανεπιστημίου Παρισίων (D.E.A., Sorbonne), Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, διπλωματούχος του Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων Παρισίων. Εργάσθηκε για πέντε χρόνια σαν ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Παρισίων (Sorbonne) και την Ecole Superieure de Chimie. Στέλεχος επιχειρήσεων στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Εντεταλμένος Σύμβουλος στην ΑΓΕΤ – Ηρακλής, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΑΤΕ – Τεχνική ΑΕ, Πρόεδρος στην ΑΤΕ – Κάρτα ΑΕ, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΣΥΝΕΡΓΑΛ ΑΕ, Σύμβουλος στην Ε.Α.Σ.Θ. ΑΓΝΟ, Αντιπρόεδρος στην ΕΠΑΣ ΑΕ, Διευθύνων Σύμβουλος στην Πειραϊκή Πατραϊκή ΑΕ και την Γαβριήλ ΑΕ, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΒΙΟΕΛΛΑΣ ΑΕ, Σύμβουλος στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, Διευθυντής στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004, τ. Διευθυντής στην ΑΤΕ – Bank.

Παρατηρητές- χωρίς δικαίωμα ψήφου--  των συνεδριάσεων του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό προφανώς της τρόικας είναι οι Ζήνων Κοντολαίμης και Hervé Le Roy.

Συμπέρασμα :Ας το αφήσουμε στον Μάρκο που τραγουδά με τον τρόπο του για τους υποταγμένους στην γοητεία της εξουσίας και του χρήματος...


Posted: 27 May 2013 05:45 AM PDT
Οι συγκυρίες πάντα υπάρχουν και όταν τις εκμεταλλεύεσαι προχωράς

Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων

Ελλάδα και Κύπρος έχουν περάσει για τα καλά στο προσκήνιο με την σύγκρουση συμφερόντων που λαμβάνει χώρα να έχει δώσει περιθώρια ανάσας για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Προσοχή! Οι πάντες εποφθαλμιούν την χώρα. Ωστόσο στην πολιτική υπάρχουν κινήσεις από σχεδιασμό και από ανάγκη. Τουτέστιν μια χώρα δεν μπορεί να παριστάνει πάντα τον ηγεμόνα, ειδικά όταν δεν είναι η απόλυτη υπερδύναμη.

Έτσι διαβάζουμε για αλλαγή στην συμπεριφορά των Γερμανών σε σχέση με την πολιτική λιτότητας στην Μεσογειακή Ευρώπη, η οποία οφείλεται καθαρά στις πιέσεις Πεκίνου και Μόσχας που επιθυμούν ομαλό κλίμα, προκειμένου να επενδύσουν με την ησυχία τους στην Ελλάδα και κατ' επέκτασην στην ΕΕ.

Οι Γερμανοί υπόσχονται μάλιστα τώρα, χαμηλότοκα δάνεια μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας ΚfW για χώρες του Νότου, γεγονός που θα ευνοήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε συνδυασμό πάντα με συγκεκριμένες ελαφρύνσεις. Οι Έλληνες επιχειρηματίες, επί παραδείγματι, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν άλλο και ζητούν επίμονα μείωση της παράλογης φορολογίας με την κυβέρνηση να φέρεται να μεταφέρει την συγκεκριμένη πίεση στους δανειστές, αφού και η ίδια βλέπει τα έσοδα τους κράτους να μειώνονται.

Τα συμφέροντα όλων είναι να αρπάξουν! Εντούτοις, όπως επανειλημμένα έχω γράψει στο παρελθόν, μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική θα αξιοποιούσε τις συνθήκες της παρούσας παγκόσμιας παρασκηνιακής κόντρας και θα έδινε χρόνο σε Ελλάδα και Κύπρο να προετοιμαστούν σωστά και με τις κατάλληλες συμμαχίες για την μπόρα που βρίσκεται πολύ κοντά. Μην περιμένει κανείς ριζική αλλαγή, η οποία θα επέλθει μετά κόπων και βασάνων και με άλλα πρόσωπα εκτός αυτού του φθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Τα συμφέροντα που δεν ευνοούνται από τις παρούσες εξελίξεις στην περιοχή μας και εκφράζονται κυρίως μέσω Η.Π.Α., θα αντιδράσουν τους επόμενους μήνες και περιμένουμε να δούμε απλά που και πως.

Ο Ελληνισμός οφείλει να επαγρυπνά, έχοντας τα μάτια ανοιχτά. Στο στόχαστρο, εκτός από τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες, έχουμε μπει κυρίως οι νέοι. Προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε άβουλα όντα δίχως επίγνωση της ιστορίας και της ιδιοσυγκρασίας των Ελλήνων. Μάλιστα στην Κύπρο οι κυβερνώντες, απαγορεύουν το «Δεν ξεχνώ» που αποτελεί ένα από τα διαχρονικά συνθήματα του Ελληνισμού και εν προκειμένω αφορά την λεηλασία της Κύπρου από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής, κάτι που ίσως αποτελεί προεόρτιο για ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν ως απόρροια των επιλογών της Λευκωσίας αναφορικά με το Μνημόνιο.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ οι Έλληνες. Εάν ξεχάσουμε εμείς θα ξεχάσει όλη η οικουμένη και τότε το σκοτάδι θα σκεπάσει τα πάντα.

Πηγή ΠΥΓΜΗ




Posted: 27 May 2013 05:28 AM PDT
Να διευκρινίσω τρία πράγματα:
α) Δεν αποκαλώ εγώ «αφεντικό» τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, ο οποίος δήλωσε ότι «Ο Σαμαράς είναι το πιο σκληρό αφεντικό για το οποίο έχω δουλέψει ποτέ».
β) Όταν το Κράτος πουλάει μια μονοπωλιακή επιχείρησή του, δεν καταργείται το μονοπώλιο, απλώς γίνεται ιδιωτικό.
γ) Η φάρσα της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έχει ως στόχο τη «Διατήρηση ή αποκατάσταση της υγιούς ανταγωνιστικής δομής της αγοράς» και χρησιμοποιεί ως μέσο την «Καταπολέμηση των πρακτικών που περιορίζουν ή νοθεύουν τον ανταγωνισμό και καταλήγουν σε βλάβη των καταναλωτών» γίνεται ακόμη χειρότερη όταν σκεφτείς το καρτέλ των τραπεζών και πόσο αυτό λειτούργησε «υπέρ» των καταναλωτών.

Το αφεντικό, λοιπόν, πουλάει αν και στην ουσία χαρίζει. Το αφεντικό καλεί επενδυτές, όχι για να δημιουργήσουν ή να κατασκευάσουν, αλλά να πάρουν τα έτοιμα. Το θέμα είναι, ποια είναι αυτά τα έτοιμα. 

Πρόκειται για υποδομές! Είτε του ΟΠΑΠ, είτε της ΔΕΗ, είτε της ΕΥΔΑΠ είτε ό,τι άλλο χαρίζεται. Υποδομές που χρυσοπληρώσαμε οι φορολογούμενοι. Υποδομές που φτιάχτηκαν και με χρήματα της Ε.Ε., τα οποία αντιστοιχούσαν ξεχωριστά στον κάθε πολίτη αυτής της χώρας.
Υποδομές που επίσης χρυσοπληρώσαμε, είναι τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και οι δρόμοι. Κι αυτά πωλούνται ή μάλλον χαρίζονται. Δεν ξέρω σε ποιους. Ούτε θα μάθουμε. Μπροστά θα υπάρχει πάντα ένα ελληνικό όνομα για βιτρίνα κι από πίσω διάφορα funds που δεν ξέρουμε ούτε σε ποιον ανήκουν, ούτε την αξιοπιστία τους. Βασικά, το πρόβλημα είναι ότι όταν παρατήσουν ρημαγμένες μια μέρα τις υποδομές που χρυσοπληρώσαμε, δε θα υπάρχει κάποιος να του ζητηθούν ευθύνες. Απλώς θα κληθούμε να ξαναχρυσοπληρώσουμε τις υποδομές για να έχουμε νερό να πιούμε.

Θα μου πείτε «και τι έγινε που ξέρουμε τον ιδιοκτήτη του ΟΤΕ;». Θα σας πω «σωστό κι αυτό». Μήπως δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις υποδομές που εμείς είχαμε χρυσοπληρώσει για να δημιουργηθούν; Όλα τ' αφεντικά σε αυτή τη χώρα ήταν πάντα τρελά και μοίραζαν με το άλλοθι της κατάργησης του μονοπωλίου. Καμία διαφωνία ως προς αυτό.

Έτσι δε χαρίστηκε η Ολυμπιακή; Είδατε εσείς κάποιο μονοπώλιο να καταργείται; Ένα ιδιότυπο καρτέλ δύο αεροπορικών εταιρειών δημιουργήθηκε, το οποίο θέλει να μετατραπεί επίσημα σε μονοπώλιο, αλλά η Κομισιόν επιμένει να κρατηθούν τα προσχήματα για τα μάτια του κόσμου όπως μπορείτε να θυμηθείτε διαβάζοντας εδώ.

Όσο για τις τράπεζες, εκεί θα γίνει το μεγάλο γλέντι. Δύο πρέπει να απομείνουν. Η ALPHA και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Πριν εξαγοραστούν κι αυτές από κάποιο γερμανικό κολοσσό. Με δύο τράπεζες, τι ανταγωνισμός να δημιουργηθεί στα επιτόκια; Η τοκογλυφία επιτέλους θα αγιοποιηθεί και θα φορέσει το φωτοστέφανο του «υγιούς τραπεζικού τομέα».

Όλα τ' αφεντικά της Ελλάδας ήταν τρελά. Όμως αυτό το αφεντικό είναι το πιο τρελό απ' όλα. Θεωρεί επιτυχία του να χαρίσει ό,τι χρυσοπληρώσαμε οι πολίτες για να κατασκευαστεί. Θεωρεί επιτυχία του να δημιουργούνται ιδιωτικά μονοπώλια. Θεωρεί επιτυχία του ν' αναρωτιέται ο Έλληνας γιατί πρέπει να πληρώνει ξανά και ξανά για να χρησιμοποιεί υποδομές που κατασκευάστηκαν με τους φόρους του.

Παρ' όλα αυτά, καλείται να πληρώσει κι άλλους, μεγαλύτερους φόρους. Δίχως να γνωρίζει το λόγο. Δίχως να απολαμβάνει την ανταποδοτικότητα των φόρων. Γιατί, αυτό το αφεντικό είναι ταυτόχρονα και μπράβος. Αν δεν πληρώσεις, θα σου κάψει το σπίτι. Ή έστω θα στο πάρει. Δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία. Πουλάει ύδωρ και γη. Παραδίδει μεταλλεία, βαφτίζοντάς το επιτυχία ενώ τα ταυτόχρονα υποκρίνεται πως δε γνωρίζει τη σημερινή διεθνή πραγματικότητα στο χώρο.

Αυτή είναι η αλήθεια και κάθε «ναι μεν, αλλά…» είναι άλλοθι για τη σιωπή μας που γίνεται όλο και πιο συνένοχη κάθε μέρα που περνά από πάνω μας.

Από τον ΚΑΡΤΕΣΙΟ, μοντάζ Γρέκι

Posted: 27 May 2013 05:10 AM PDT
Την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αυτόφωρη διαδικασία σε περιπτώσεις διακράτησης ΦΠΑ ή ΦΚΕ, επικαλείται ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, για το ενδεχόμενο δημιουργίας χώρων κράτησης ειδικά για οφειλέτες.

«Εν όψει του αριθμού των αδικημάτων φοροδιαφυγής, πρόδηλη παρίσταται η αναγκαιότητα ιεραρχήσεως και ταξινομήσεως κατά το οικονομικό τους μέγεθος, προηγουμένων πάντοτε των κακουργηματικών πράξεων μεγάλου αντικειμένου» αναφέρει, στην απάντησή του, ο κ. Μαυραγάνης.

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι «σύμφωνα με την άποψη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία έχει διατυπωθεί σε εγκύκλιο προς τους Διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών και δι΄ αυτών προς τους Διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών του Κράτους, η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας είναι απολύτως επιβεβλημένη στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το ύψος του διακρατηθέντος ποσού ΦΠΑ, ΦΚΕ κλπ υπερβαίνει σε ετήσια βάση το ποσό των 75.000 ευρώ, πέραν του οποίου η πράξη καθίσταται κακούργημα, ή το ύψος του βεβαιωμένου χρέους που δεν έχει καταβληθεί υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες παρίσταται η αναγκαιότητα ιεραρχήσεως».

Ο βουλευτής είχε απευθύνει την ερώτηση του σε δύο υπουργεία, το Οικονομικών και το Δικαιοσύνης, ζητώντας να ενημερωθεί η Βουλή αν διερευνάται από την κυβέρνηση η αξιοποίηση στρατοπέδων για οικονομικούς εγκληματίες ήπιας μορφής.

Στον κ. Καπερνάρο έχει απαντήσει εγγράφως και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, διαβιβάζοντας πρακτικά από παλαιότερη συζήτηση στην Ολομέλεια, κατά την οποία ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης είχε ενημερώσει ότι πρόθεση του υπουργείου είναι ο διαχωρισμός των κρατουμένων ήπιας εγκληματικότητας από τους κρατούμενους για βαριά εγκλήματα και γι΄ αυτό αναζητούνται χώροι. Ανάμεσα στις λύσεις που εξετάζει το υπουργείο, σύμφωνα με την απάντηση του κ. Καραγκούνη, είναι και η δημιουργία δομών μέσα στα αγροτικά καταστήματα κράτησης για κρατούμενους ήπιας εγκληματικότητας ή κρατούμενους με ποινές έως δύο έτη και γι΄ αυτούς που έχουν διαπράξει οικονομικά αδικήματα.


Posted: 27 May 2013 04:56 AM PDT
Αντί να μπουν φυλακή τα κυκλώματα που έκαναν μπίζνες πάνω στην πλάτη της πατρίδας, ως φαίνεται συνεχίζουν να λειτουργούν;
Στα ψιλά η είδηση από το Πρώτο Θέμα για ένα τεράστιο ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα το ΥΠΕΞ. Αντιγράφουμε από το "Athinapoli":

Η φάμπρικα με τις βίζες είναι από τα πιο ελεεινά σκάνδαλα που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Εκτός από τους πακτωλούς χρημάτων που έχουν καρπωθεί "λειτουργοί" που ανοίγουν κερκόπορτα στην ίδια τους την χώρα, προκαλούν και αλγεινές καταστάσεις που τις πληρώνει ο λαός φτάνοντας ακόμα και στην αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Ποιός θα ξεχάσει τις αναφορές στο ημερολόγιο του Τσοχατζόπουλου για την "αγορά" ψήφων από …τσετσένους και τα γεγονότα του 2000…

Φαίνεται όμως ότι αυτή η φάμπρικα είναι υπερκομματική και διαχρονική αφού ουδείς την έχει αγγίξει. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα από το "Πρώτο Θέμα", που υπό ομαλές συνθήκες θα έπρεπε να είχε σημάνει συναγερμό στα αυτιά του κυρίου Αβραμόπουλου. Εμείς με μία σύντομη έρευνα μάθαμε ότι η καμπάνα χτυπάει για την Διευθύντρια της Γ4 και οτι τα τραπεζώματα στην "κυρία από την Ινδία" γίνονται στο σπίτι της!
 
Σε αυτή τη χώρα ακόμα να βάλετε μυαλό; Ακόμα συνεχίζονται οι φάμπρικες πάνω σε θέματα Εθνικής σημασίας; Γιατί οπωσδήποτε τέτοια φαινόμενα δεν γίνονται μα το "αζημίωτο". Αν οποιοσδήποτε θέλει να έχει "δημόσιες σχέσεις", ας το κάνει απαλλαγμένος από τα δικαιώματα που απορρέουν από την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος. Είναι καταδικαστέο κύριε Αβραμόπουλε να μπαίνουν οι ύπόπτες business των προηγούμενων κάτω από το χαλί, εάν όμως αυτές συνεχίζονται τότε δεν μιλάμε για συγκάλυψη, αλλά για συνευθύνη. Έτσι δεν έφαγε τα ισόβια ο κύριος Παπαγεωργόπουλος; "Άγνοια" σε πιθανή διαπλοκή τέτοιου τύπου δεν συγχωρείται.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας, αφού το θέμα είναι σοβαρότατο και δεν θα το αφήσουμε.


Posted: 27 May 2013 04:40 AM PDT
Οι Τούρκοι δεν λένε να αφήσουν τα «κακά χούγια» τους και χθες επέτρεψαν στο πολεμικό πλοίο "Ατάκ" να προσεγγίσει την Κύθνο.
Με τον πιο προκλητικό τρόπο, οι θερμοκέφαλοι του τουρκικού Γενικού Επιτελείου υποτίθεται ότι... κάνουν τα «δοκιμαστικά» της αεροναυτικής άσκησης «Ντενίζ Γκορντού» (Θαλασσόλυκος).
Οι «ψευτοτσαμπουκάδες» των Τούρκων συμπίπτουν με την περίοδο όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις, και στη συγκεκριμένη περίπτωση το Πολεμικό Ναυτικό, πλήττονται από την οικονομική κρίση και τις πρακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και η ελαχιστοποίηση των δαπανών για τον εξοπλισμό μας.

Φαίνεται ότι οι Τούρκοι αποφάσισαν να μας λύσουν το… ακτοπλοϊκό πρόβλημα και της σύνδεση με τα λιμάνια του Αιγαίου. Γι' αυτό και έβαλαν στη γραμμή μια πυραυλάκατο, την «Ατάκ» η οποία ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και για πάνω από 7 ώρες έκοβε βόλτες στα ελληνικά χωρικά ύδατα περιπλέοντας σε 8 ελληνικά νησιά.
Να είναι άραγε νέα τακτική των Τούρκων; Να μπουκάρουν δηλαδή στο Αιγαίο και να προκαλούν με την αβλαβή διέλευσή τους μέσα στα ελληνικά ύδατα; Ας μας το πουν να κάνουν και κανένα δρομολόγιο μεταφέροντας και κόσμο.
Οσο για τις διεθνείς συμβάσεις, γραμμένες τις έχουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Φαίνεται ότι ξεκινά ένας νέος κύκλος πιέσεων προς την Αθήνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας:
«Η τουρκική ΤΠΚ "ATAK", προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 26η Μαΐου (07:00) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μυκόνου και Ν. Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με Δυτική πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Σερίφου, με Βόρεια, Βόρειο-Ανατολική πορεία μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Κύθνου και εξήλθε στις 14:25 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα).
Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ' όλη την διάρκεια του πλου του».
Οι στρατηγοί και ο Ερντογάν μάλλον θέλουν να τραβήξουν το σχοινί.

Μέσω... twitter απάντησε ο ΑΓΕΕΘΑ στην πρόκληση των Τούρκων

«Οι προκλήσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα είναι πάντα εκεί που απαιτείται για τη διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας», σχολιάζει, μέσω του προσωπικού του Twitter, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, με αφορμή την πτήση πάνω από το Αγαθονήσι δύο φωτογραφικών Φάντομ στις 23 Μαΐου και την παραβίαση χθες των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκική πυραυλάκατο στην περιοχή των Κυκλάδων.
Εξάλλου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Στόλου «που επιτηρούν και διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο», σχολιάζοντας την αποτελεσματική εκτέλεση της αποστολής τους στην παρακολούθηση της τουρκικής άσκησης που διεξήχθη στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο σε διεθνή ύδατα και του πλου τής τουρκικής πυραυλακάτου στις Κυκλάδες.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συγχαίρει την «εκπληκτική ομάδα επιδείξεως του F16 Demo Team υπό τον σμηναγό Γ. Ανδρουλάκη», της Πολεμικής Αεροπορίας για την «εντυπωσιακή παρουσία της» στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 72η επέτειο της μάχης της Κρήτης.
Αναφερόμενος στη Μάχη της Κρήτης και στις εκδηλώσεις, ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος γράφει: «Θα αισθανόμαστε πάντα ευγνωμοσύνη και θαυμασμό για τους γενναίους συμμάχους στρατιώτες που πολέμησαν στη Κρήτη και κάποιοι έμειναν για πάντα εκεί. Το πιο συγκινητικό μέρος των εορτασμών στη Κρήτη είναι οι Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί βετεράνοι που ξαναγυρίζουν στα μέρη που πολέμησαν».
Τέλος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εκφράζει τη συγκίνησή του με αφορμή το ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (89 αξιωματικοί και 611 οπλίτες) που πραγματοποιήθηκε χθες στο Καβούρι Βουλιαγμένης. «Τιμή και δόξα στους αθάνατους ΛΟΚατζήδες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εν κατακλείδι και προφανώς, η παραβίαση εκ μέρους της Τουρκίας, είναι ένα καθημερινό γεγονός για τον κ. Κωσταράκο, ο οποίος το σχολιάζει με άλλα θέματα της καθημερινής διάταξης και με την βαρύτητα του... twitter!!!
Posted: 27 May 2013 04:28 AM PDT
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα διασπάσει τη χώρα με τη πολιτική του ανέφερε σε συγκέντρωση μελών του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) στα Άδανα ο ηγέτης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, φιφουλκώντας εναντίον του κυβερνώντος κόμματος, όπως άλλωστε κάνει και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Η εντυπωσιακή δήλωση του Ν. Μπαχτελί σχετίζεται φυσικά με τη διαδικασία ειρήνευσης της Άγκυρας με τους Κούρδους και το ΡΚΚ και έχει ως εξής «Ο Ερντογάν προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα με το ΡΚΚ και να ικανοποιήσει τον δολοφόνο στο Ιμραλί (εννοεί τον Οτσαλάν). Διαπραγματεύεται στο να διαμελίσει τη χώρα».

Ο Ν. Μπαχτελί συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ένας «ψεύτης, και έχει παραισθήσεις», με αποτέλεσμα να θέτει σε αμφισβήτηση και σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας. «Το να είσαι Τούρκος έχει καταντήσει έγκλημα», ενώ «το να είσαι κάποιος που επιδιώκει τον διαμελισμό της χώρας, έχει καταντήσει κάτι το αξιοσέβαστο και μία δημοφιλής ενασχόληση».

Ο ηγέτης του ΜΗΡ κατέληξε επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θα αναθεωρήσει όλες αυτές τις συμφωνίες της κυβέρνησης με τους Κούρδους.

Είναι προφανές ότι η κόντρα νεοθωμανών και κεμαλικών θα βρει ένα καυτό πεδίο αντιπαράθεσης, το οποίο δεν είναι άλλο από το κουρδικό, με τους εθνικιστές και τους «Γκρίζους Λύκους» να κατηγορούν τους Ισλαμιστές ότι με τη πολιτική που ακολουθούν θα διαμελίσουν τη χώρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη νίκη που έχει – για την ώρα – καταγάγει κατά των στρατιωτικών, δεν φαίνεται να τρομάζει από τις απειλές του ΜΗΡ και αντιθέτως προσπαθεί με τους υποτάξει με τον προσφιλή του τρόπο, να τους ρίξει στη φυλακή, αφού έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για τις συνθήκες στις οποίες η Τουρκία οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Υπενθυμίζεται, ότι το ΜΗΡ ήταν μέλος κυβερνητικού σχήματος με τρία κόμματα, με αποτέλεσμα να ελέγχεται η δράση της ηγετικής του ομάδας και στο πως έφεραν την Τουρκία σε μία κατάσταση η οποία την οδήγησε στις αγκάλες του ΔΝΤ, από τις οποίες, όπως θα θυμούνται από πρόσφατη ανάρτηση οι φίλοι του «defence-point.gr», μόλις τώρα ξεμπέρδεψε. «Υπήρξαν πάνω από 111 τετράκις εκατομμύρια τουρκικές λίρες απώλειες από τις τράπεζες» και η Τουρκία πέρασε από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίσης της ιστορίας της διατείνεται ο Ρ. Τ. Ερντογάν και απειλεί για τα περεταίρω.

Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική κρίση στη γειτονική μας χώρα εντείνεται με τη μία τους κεμαλικούς να κατηγορούν του νεοθωμανούς για εθνική μειοδοσία, και μία πολιτική που θα οδηγήσει στη διάλυση της Τουρκίας και τους νεοθωμανούς να απειλούν του κεμαλικούς πως θα τους στείλουν να κάνουν παρέα στους ένστολους ομοϊδεάτες τους στις φυλακές της χώρας λόγω κακοδιαχείρισης και οικονομικών σκανδάλων.

«Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα… είμαστε» δηλαδή, για να μη λέμε μόνο για τα δικά μας.

Posted: 27 May 2013 04:10 AM PDT
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι κυβερνήσεις Γ.Παπανδρέου, Λ.Παπαδήμου και Αν.Σαμαρά, αλυσόδεσαν την πατρίδα μας στα δεσμά των Μνημονίων. Αυτά τα μνημόνια που επέβαλαν αυτοί οι πολιτικοί αναρχοσυμμορίτες, παραχώρησαν την Εθνική μας κυριαρχία και εξαθλίωσαν οικονομικά το λαό μας. Έχουν επιβάλλει έναν εργασιακό μεσαίωνα με κύριο αποδέκτη το παραγωγικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι είναι άνεργοι και οι πιο πολλοί εξ αυτών εγκαταλείπουν την πατρίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον. 
Οι εναπομείναντες, αδυνατούν να δημιουργήσουν οικογένεια και έτσι συντελείται, από την μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση, μια σύγχρονη Γενοκτονία των Ελλήνων με απρόβλεπτες συνέπειες ύπαρξης, πλέον, για το Έθνος μας.

Ωστόσο, οι τροϊκανοί επιδρομείς-εισβολείς της πατρίδας μας σε συνεργασία με τους εγχώριους δοσίλογους του πολιτικού μας συστήματος, αφού διέλυσαν την κοινωνία μας, τώρα αρχίζουν το πλιάτσικο αυτής της χώρας των ερειπίων. Αυτή η λεηλασία θα ολοκληρωθεί με τη σύσταση και την εφαρμογή σε όλη την Ελληνική επικράτεια, των Ειδικών Οικονομικών ή Επενδυτικών Ζωνών. 
Διά μέσω αυτών των Ε.Ο.Ζ. θα πραγματοποιηθεί, για άλλη μια φορά στην ιστορία, η απόβαση των γερμανικών «στρατευμάτων» στην πατρίδα μας. 

Εν ονόματι, λοιπόν, της υποτιθέμενης ανάπτυξης και των φανταστικών επενδύσεων, θα εκμεταλλευτούν τις εργασιακές συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης που έχουν δημιουργήσει, με τα χαμηλά μεροκάματα ένδειας και δυστυχίας, στοχεύοντας σε ένα αποικιοκρατικού χαρακτήρα κράτος. 
Αυτές τις Ε.Ο.Ζ, προς το παρόν, δεν τις προβλέπουν για την επικράτειά τους, ενώ αντίθετα για μας τις ετοιμάζουν ταχύτατα. 
Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να αντιδράσει στην επερχόμενη λαίλαπα και να μην επιτρέψει τις Ε.Ο.Ζ σε καμιά περιοχή της Ελλάδας. Να μην υποκύψει στα ψεύτικα διλλήματα των ξένων και εγχώριων τρομοκρατών για ανάπτυξη και επενδύσεις.

Ο Ελληνικός λαός, οφείλει να γνωρίζει, πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη από τη στιγμή που κανείς επιχειρηματίας δεν θα επενδύσει τα χρήματά του σε μια χώρα φτωχοποιημένη, η οποία δεν μπορεί να απορροφήσει το παραγόμενο υλικό. 
Σε μια χώρα στην οποία η επένδυση θα είναι υποθηκευμένη στους τροικανούς δανειστές μας, οι οποίοι έχουν αλώσει την Εθνική μας κυριαρχία διά μέσω των επαχθών μνημονίων. 
Σε μια χώρα που η υψηλή φορολογία απαγορεύει την όποια υγιή επένδυση, όταν στις γειτονικές μας χώρες ο φορολογικός συντελεστής είναι πολύ χαμηλότερος. 
Και το σπουδαιότερο, πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε μια χώρα υπό απόλυτη κατάρρευση, όταν το νόμισμα δεν της ανήκει και το ισχύον ευρώ το αγοράζει πανάκριβα από τις χώρες που μας οδήγησαν στην απόλυτη εξαθλίωση και υποδούλωση.

Συνεπώς, όλος ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να αντιδράσει κατά της εγκαθίδρυσης των Ειδικών Οικονομικών ή Επενδυτικών Ζωνών στην πατρίδα μας, γιατί οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι κατακτητές μας και ο μόνος χαμένος θα είναι ο ίδιος ο λαός μας και η πατρίδα μας!

Επικοινωνία με τον συντάκτη


Posted: 27 May 2013 03:42 AM PDT
  • Η πραγματική εικόνα της Ελληνοτουρκικής φιλίας από την πλευρά της Τουρκίας
  • Ανύπαρκτη η Ελληνική κυβέρνηση σε όλες τις τουρκικές προκλήσεις εις βάρος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας

Η Τουρκία του Ερντογάν, του καλού φίλου των Ελλήνων (και κουμπάρου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή) δεν διστάζει να προχωρά σε απτά δείγματα των αισθημάτων της απέναντι στην Ελλάδα. Έτσι μέσω έργων κατεδάφισης μίας χριστιανικής εκκλησίας, ενός μνημείου της Ριζούντας, και ενεργώντας νύχτα, με μηχανήματα του Δήμου Ριζούντας, ισοπεδώθηκε μία εκκλησία η οποία είχε προταθεί από τους κατοίκους να γίνει μνημείο και φυσικά πόλος έλξης χριστιανών τουριστών.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, μέσα από τον τουρκικό Τύπο (μετάφραση) πως οι κάτοικοι της Ριζούντας ισχυρίζονται πως πραγματοποιήθηκε κατεδάφιση εκκλησίας στην περιοχή τους, προσκομίζοντας μάλιστα και το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό.
Κάτοικοι του χωριού Οτζάκ της επαρχίας Παζάρ της Ριζούντας, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό είχαν προσφύγει στην Διεύθυνση Μουσείων ζητώντας να τεθεί υπό προστασία η 400 ετών εκκλησία, υποστήριξαν πως τα ερείπια της εκκλησίας κατεδαφίστηκαν νύχτα με μηχάνημα έργου.
Οι χωρικοί υποστήριξαν πως η κατεδάφιση έγινε από άτομα μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος του Παζάρ και μέλος του ΑΚΡ Αχμέτ Μπασά, που διαθέτουν οικόπεδα στην περιοχή, και υπέβαλαν σχετική μήνυση. Ο δήμαρχος Μπασά ανέφερε πως για την εν λόγω εκκλησία μέχρις σήμερα δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο ή αρχείο.
Ο Μπασά δήλωσε πως "Δεν υπάρχει κάτι σχετικό. Και καθώς δεν υπάρχει, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει"...
Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα πραγματοποιούνται ανεγέρσεις νέων τζαμιών στην Θράκη, αναστηλώσεις ιερών μουσουλμανικών τεμένων – τζαμιών, ενώ η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά προγραμμάτισε και προχωρά στην υλοποίηση ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα, επιβαρύνοντας τον Έλληνα φορολογούμενο!!!
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την Ελληνική πλευρά και το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο προΐσταται ο περί πολλών τυρβάζων και μηδενικού ουσιαστικού έργου κ. Δ. Αβραμόπουλος
Δεν επιθυμούμε τον περαιτέρω σχολιασμό, επειδή κάποιες φορές οι λέξεις δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την πραγματικότητα ή επειδή δεν υπάρχουν ευγενείς λέξεις που να μπορούν να εκφράσουν το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και του ανθελληνισμού που επικρατεί τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ελλάδα.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο.

Posted: 27 May 2013 02:10 AM PDT
Του Γιώργου Κράλογλου

Οι Πορτογάλοι επιχειρηματίες που θα επενδύσουν έως 5 εκατ. ευρώ μέσα στο 2013 θα κερδίσουν 20% μείωση του φορολογικού τους συντελεστή. Η δική μας κυβέρνηση μελετάει πόσο ακόμη να αυξήσει την προκαταβολή φόρου όταν γνωρίζει ότι χωρίς ρευστότητα δεν γίνεται ούτε ένα βήμα. Πως θα πάρει εμπρός η οικονομία;

Ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών κ. Βίτορ Γκασπάρ εξασφάλισε πρώτα την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέτρο, ετοίμασε το νομοθέτημα και μετά βγήκε και ανακοίνωσε την παραπάνω φορολογική απαλλαγή λέγοντας ότι «...η Πορτογαλία μπορεί τώρα να κοιτάει την ανάπτυξη αρχίζοντας με μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων που δέχθηκαν το πλήγμα αδυναμίας χρηματοδότησης από τις Τράπεζες».

Η δική μας κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη αλλά παράλληλα δια του αρμοδίου προϊσταμένου των κρατικών υπαλλήλων κ. Μανιτάκη υπόσχεται και για 3000 προσλήψεις στο κράτος.

Την ίδια στιγμή τόσο η κυβέρνηση όσο και οι διεκδικητές της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ «ανταγωνίζονται», ο ένας τον άλλο, μόνο σε αναμορφώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων και ξεχνάνε όλα αυτά που τους έχουν πει συνομιλητές τους από την επιχειρηματική αγορά για φορολογικές ελαφρύνσεις.

Όσο όμως το κράτος έχει βαθιά το χέρι στην τσέπη μας η ιστορία της ανάπτυξης θα μείνει απλή ιστορία... για περνάμε σήμερα την ώρα μας και να ψάχνουμε (όπως κάνουμε πάντα) από την μια τους υπεύθυνους και από την άλλη τις ευκαιρίες που χάσαμε...

Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η μόνιμη ψευδολογία για προοπτικές ανάπτυξης όσο δεν δίνουμε κίνητρα και ευκαιρίες στις παραγωγικές δυνάμεις που έχουν διάθεση να επενδύσουν και να δράσουν.

Αν πράγματι θέλετε να κάνετε ανάπτυξη μειώστε το κράτος και τις δαπάνες για το κράτος ακόμη περισσότερο και δώστε την ευκαιρία σε όσους ακόμη επιμένουν παρά την κακοδαιμονία που μας δέρνει.

Μια καλή πρώτη κίνηση θα είναι να ολοκληρωθεί η πρωτοβουλία που ανέλαβε ήδη η κυβέρνηση να αναγνωρίσει φορολογικά τις δαπάνες που κάνει ο κλάδος παραγωγής φαρμάκων με νέα γενόσημα και άλλες παραγωγές (όπως οι ίδιοι οι αρμόδιοι υποστηρίζουν) έχοντας επενδύσει 300 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια προκειμένου να φθάσουν τον τζίρο τους στο 1 δισ. ευρώ με παραγωγές και με εξωστρέφεια.

Η υπόθεση αυτή έχει πάρει καλό δρόμο και αυτό δείχνει μια αρχική ωριμότητα στις σκέψεις για τον ρόλο της φορολογικής πολιτικής.

Πάνω στον ίδιο δρόμο θα μπορούσαν να γίνουν και άλλα βήματα. Χρησιμοποιώ, ως παράδειγμα, επιχειρηματικές ιδέες που κατά καιρούς έχουν αναλυθεί στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών ως άμεσα εφαρμόσιμες και με κέρδη αν υπάρξουν κίνητρα φορολογικής αναγνώρισης των ερευνών για την υλοποίησή τους.
  • Στον ενεργειακό τομέα φθηνή αποθήκευση ηλεκτρισμού.
  • Στο γεωργικό τομέα νέες μορφές καλλιέργειας από διασταυρώσεις.
  • Στην παραγωγή βελτιωμένων τροφίμων.
  • Στην πληροφορική και τα ηλεκτρονικά μέσα.
Με την πρωτοβουλία δε αυτή θα ήταν ευχής έργο μια δεύτερη κίνηση που θα έχει στόχο την ενεργοποίηση επιχειρηματιών στην καινοτομία.

Θυμίζω σε πολιτικούς και πολλούς άλλους... ότι πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή αρμόδιοι φώναξαν βιομηχανικούς Συνδέσμους και τους βεβαίωσαν ότι η ανάπτυξη προϊόντων καινοτομίας είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Βρήκαν έτσι την ευκαιρία οι επιχειρηματίες της κατηγορίας αυτής και είπαν ότι «...το 2004 φτιάξατε και τον Νόμο 3292/2004 για να μας ενθαρρύνετε πάλι την καινοτομία και την έρευνα σε προϊόντα τεχνολογίας καθιερώνοντας φορολογικά κίνητρα. Αλλά λόγω της κρίσης το θέμα βάλτωσε. Μήπως λοιπόν πρέπει να ξανακοιτάξουμε τον νόμο;»

Είπαν ακόμη οι ίδιοι επιχειρηματίες:
  • Να κάνουμε ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης Τεχνολογικών Πάρκων στην χώρα και ένα Εθνικό Σχέδιο Υποδομών Ανοικτής Καινοτομίας.
  • Να δημιουργήσουμε και μια νέα Επενδυτική Τράπεζα, που θα αναλάβει την ενίσχυση των συγκεκριμένων επενδυτικών προγραμμάτων.
Και για να μην ξεχαστούν τα έγραψαν όλα αυτά σε ένα τεράστιο υπόμνημα που παραδόθηκε σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς τον Οκτώβριο του 2012.

Τι έγινε από τότε;
Σε διοικητικό επίπεδο η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας παραμένει ακόμη χωρίς οριστική στέγη και πατρίδα αφού οι διαμάχες για το ποιος την δικαιούται καλά κρατούν και σε πολιτικό επίπεδο. Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Ανάπτυξης, ισχυρίζονται πως η ανάκαμψη θα βασισθεί και στην καινοτομία...

Βγάζετε άκρη εσείς;
Όμως οι Πορτογάλοι που περνάνε, μέσα στο 2013, σε φάση αναθέρμανσης βρήκαν ήδη ένα δρόμο, γενικεύοντας φορολογικά κίνητρα για μικρές επιχειρήσεις που συνθέτουν και το 90% της μεταποιητικής τους παραγωγής.

Αλλά εμείς ακόμη το συζητάμε με κενολογίες και υποσχέσεις.
Και μέχρι να αποφασίσουμε θα εφαρμόζονται αυτά που ξέρουν οι πολιτικοί μας και τα έχουν «μεταλαμπαδεύσει» και στην κρατική μηχανή.

Ιδέες για να μπαίνει όσο το δυνατόν βαθύτερα το χέρι τους στην τσέπη και να μην αλλάζει τίποτε που μπορεί να έχει πολιτικό κόστος. Έτσι θα περνάνε οι κυβερνήσεις την θητεία και άσε τους επόμενους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.


Posted: 27 May 2013 01:44 AM PDT
Είναι εντυπωσιακή η περιφρόνηση των Ισλανδών προς την ΕΕ. Πολύ σοβαρότερη είναι η σχεδόν ασυγκράτητη δυναμική αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ που έχει αναπτυχθεί


Αγριεύουν ολοένα και περισσότερο τα πράγματα στην Ευρώπη. Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ μετέτρεψαν την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος -δηλαδή τους τυχοδιωκτισμούς των ιδιωτών τραπεζιτών και των ιδιωτών αχαλίνωτων κερδοσκόπων- σε κρίση δημόσιου χρέους, φορτώνοντας τις ζημιές των τραπεζιτών στους ανυποψίαστους πολίτες. Η Γερμανία μετέτρεψε την κρίση χρέους σε τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη. Τα μνημόνια που επιβάλλει στη μια χώρα της Ευρωζώνης μετά την άλλη φέρνουν απερίγραπτη φτώχεια και δυστυχία. Μισθοί και συντάξεις καταρρέουν. Η ανεργία εκτινάσσεται σε πρωτοφανή ύψη.

Σε πολιτική κρίση της ΕΕ μεταλλάσσεται η κοινωνική κρίση. Με διττό τρόπο. Αφενός με την καταβαράθρωση της εμπιστοσύνης εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων προς το ευρώ και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η οποία προκαλεί φυγόκεντρες δυνάμεις πρωτοφανούς έντασης. Αφετέρου με την αναβίωση του μίσους όλων κατά της Γερμανίας.

Είναι τόσο αντιπαθές το ευρώ στον ισλανδικό πληθυσμό και τόσο αντιπαθής πλέον η ΕΕ, ώστε η νέα, δεξιά κυβέρνηση του Ρέικιαβικ αποφάσισε να διακόψει επ' αόριστον τις ενταξιακές συνομιλίες της Ισλανδίας με τις Βρυξέλλες. Μονομερώς πήρε αυτή την απόφαση, χωρίς καμιά συζήτηση με την ΕΕ. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν, αν δεν γίνει προηγουμένως δημοψήφισμα έγκρισης ή όχι της έναρξής τους από τον ισλανδικό λαό. Εντυπωσιακή η περιφρόνηση των Ισλανδών προς την ΕΕ, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Πολύ σοβαρότερη είναι η σχεδόν ασυγκράτητη δυναμική αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ που έχει αναπτυχθεί. Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να την αναχαιτίσει ο Αγγλος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Η ρήξη Γαλλίας - Γερμανίας, που συνεχώς διευρύνεται, έχει ακόμη μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα, καθώς οι Βρετανοί ήταν ανέκαθεν εχθρικοί προς την ΕΕ. Μια σύγκρουση όμως ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο θα ήταν μοιραία για το ευρώ. Παρ' όλα αυτά, οι τόνοι υψώνονται διαρκώς και από τις δύο πλευρές του Ρήνου. «Πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο άνθρωπος;» ήταν για παράδειγμα τίτλος ανάλυσης της γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» αναφερόμενης στον... Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ! «Ο πρόεδρος της Γαλλίας δεν έχει καμιά συνταγή για να βγάλει τη χώρα του από την ύφεση» τιτλοφορούσε άρθρο της και η σοσιαλδημοκρατική «Ντι Τσάιτ».

Αποχώρηση της... Γαλλίας (!) από το ευρώ ήταν η πρόταση αρθρογράφου της ακραία φιλοευρωπαϊκής γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ». Πρωτοφανής σχεδόν η δημοσίευση άρθρου τέτοιου περιεχομένου για ένα έντυπο που συνδέεται στενά με το γαλλικό υπουργείο Εξωτε­ρι­κών. «Να βγούμε από το ευρώ για να σώ­σουμε την Ευρώπη» ήταν ο τίτλος του. «Απαραίτητη και αναπότρεπτη η εξαφάνιση του ευρώ» κατά τον αρθρογράφο.

«Το ευρώ ευνοεί την αυξανόμενη εχθρότητα Γαλλίας - Γερμανίας. Το τέλος του ευρώ, ξαναδίνοντας στη γαλλική κυβέρνηση την κυριαρχία της, δεν θα την υποχρεώνει να ζητάει από τη γερμανική κυβέρνηση πράγματα που το Βερολίνο δεν μπορεί να της δώσει» υποστηρίζει. Αιτία διχασμού το ευρώ, λοιπόν.

«Αναπτύσσεται αντίδραση εναντίον της ίδιας της ιδέας της Ευρώπης... Πολλοί θεωρούν ότι τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα κράτη επιβάλλουν με αντιδημοκρατικό τρόπο την πολιτική τους στους υπόλοιπους» ομολογούν με κοινό άρθρο τους δύο πολιτικοί παλιάς γενιάς, ο Γερμανός Σρέντερ και ο Γάλλος Ντελόρ.

Posted: 27 May 2013 01:10 AM PDT
Το πραγματικό τους πρόσωπο δείχνουν όσο περνάει ο καιρός οι ισλαμιστές του Ερντογάν και του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) φροντίζοντας με τον τρόπο αυτό να αναδεικνύουν και την πρωτοφανή ακαταλληλότητα του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος φαίνεται ότι πλέον δεν σέβεται τη χώρα του και τον ρόλο της στον κόσμο και χαριεντίζεται με ισλαμο-φασίστες τύπου Ερντογάν.

Είναι η πρώτη φορά που το «defence-point.gr» χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία για να περιγράψει τον Τούρκο πρωθυπουργό, όχι όμως χωρίς λόγο. Υπήρξε εξέλιξη που σημειώθηκε στην Τουρκία, αναπαράχθηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και μας εξόργισε.

Τούρκοι ισλαμιστές λοιπόν, επιτέθηκαν σε ένα γκρουπ από νεαρά ζευγάρια (περίπου 200 άτομα) που φιλιόντουσαν σε σταθμό του μετρό στην πρωτεύουσα Άγκυρα, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την παρέμβαση του Ερντογάν και της παρέας του που κυβερνά την Τουρκία στις ζωές τους και φαίνεται πως δεν θα είχε πρόβλημα να μετατρέψει τη χώρα σε Αφγανιστάν.

Ο «λύκος με προβιά προβάτου» που έχει… αποπλανήσει τον αφελή απ' ότι φαίνεται πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ανέχεται την επίθεση από κάποιους «άντρες» θαυμαστές και ψηφοφόρους του (από αυτούς που… σαπίζουν τις γυναίκες τους στο ξύλο και τη στέλνουν ενίοτε πρόωρα στον Αλλάχ), οι οποίοι ζηλεύουν τη θρησκευτική αστυνομία στη Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Αυτή είναι η χώρα μοντέλο που θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάποιοι ως παράδειγμα προς μίμηση στον αραβικό κόσμο…

Και φυσικά, για μια ακόμη φορά όταν προβαίνουν ισλαμιστές σε «θεάρεστες» πράξεις, φώναζαν όλοι μαζί ότι «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» (Αλλάχ Άκμπαρ), ενώ ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια, με αποτέλεσμα ένας από τους «αμαρτωλούς λαϊκούς» συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, να μαχαιρωθεί.
Posted: 27 May 2013 12:58 AM PDT
Αλλαγή σκυτάλης στον διαβόητο αλυτρωτικό «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» με παρόντες όχι μόνο Τούρκους επισήμους, αλλά και «Έλληνες» πολιτικούς!
Πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών (19/5/2013) στην Κωνσταντινούπολη, η 53η Γενική Συνέλευση του BTTDD (δηλαδή του «Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği» – ή επί το ελληνικότερον «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης»).

Πρόκειται βέβαια για το πολύ γνωστό αλυτρωτικό σωματείο με πολλά παραρτήματα σε όλη την Τουρκία, αλλά και με πανθομολογούμενη (και οικονομικά και με κάθε άλλο μέσο) στήριξη από το τουρκικό κράτος. Η Συνέλευση ήταν – θα λέγαμε – εκλογοαπολογιστική και οδήγησε σε αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του τουρκοσυλλόγου, καθώς πρόεδρος του νέου ΔΣ – στη θέση του αποχωρήσαντος δικηγόρου Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ (στην 1η φωτογραφία, τον βλέπετε στο βήμα της συνέλευσης) – ανέλαβε ο Τανέρ Μουσταφάογλου (2η φωτογραφία). Ή όπως αναφέρει γλαφυρά το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί», ο Μουσταφάογλου «παρέλαβε το καθήκον της συνέχισης του δίκαιου αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (σ.σ. γουάου)!

Από τη συνάντηση πάντως αυτή διαθέτουμε και άλλες πληροφορίες, όπως π.χ. την παρουσία σε αυτήν του καταγόμενου από τα μέρη μας δημάρχου του Οσμάνγκαζι Μουσταφά Ντουντάρ (τρίτος από αριστερά στην 3η φωτογραφία), όπως βέβαια και του (επίσης…συντοπίτη μας) υπουργού Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου (στην ίδια φωτογραφία τον βλέπετε καθιστό στην πολυθρόνα, ενώ στην 4η να απευθύνει χαιρετισμό με φόντο όλο αυτό το ωραίο σκηνικό με γιγάντιες φωτογραφίες του Κεμάλ, τούρκικες σημαίες, αλυτρωτικά σύμβολα, κλπ).

Η πιο ωραία φωτογραφία όμως απ' όλες είναι ασφαλώς η 5η, καθώς σε αυτήν μπορείτε να δείτε καθιστούς ανάμεσα στους συνέδρους και δύο «ημετέρους» πολιτικούς, τον πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ (με το πράσινο μπλουζάκι), και ακριβώς δίπλα του τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ. Αν και μεταξύ μας βέβαια, μάλλον κακώς το κάνουμε θέμα, έτσι; Ε, πού θέλατε να πηγαίνανε δηλαδή, βρε, τα παιδιά, ανήμερα της 19ης Μαΐου; Μήπως σε τίποτε εκδηλώσεις μνήμης για την…ποντιακή γενοκτονία; Αλίμονο…





Πηγή Προξενείο Στοπ
Posted: 26 May 2013 11:50 PM PDT
Γράφει ο Στέλιος Κράλογλου

Πάνω από 212.000 πολίτες με χρέη άνω των 5.000 ευρώ ο καθένας απειλούνται με φυλάκιση λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς την Εφορία!

Βάσει της νομοθεσίας μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη για οφειλές που ξεπερνούν τα 5.000 εφόσον δεν έχουν μπει σε διαδικασία ρύθμισης. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία» δείχνουν ότι πάνω από 212.000 φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί, συνταξιούχοι, εισοδηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες) με ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 19 δισ. ευρώ βρίσκονται με το ένα πόδι στη φυλακή αν δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Μόνο η ένταξη στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο μπορεί να αναστείλει την ποινική δίωξη (σύλληψη, αυτόφωρο, δίκη κ.λπ.) και εφόσον ο οφειλέτης πληρώνει κανονικά τις δόσεις του.

Παρ' όλα τα σκληρά μέτρα που προέβλεπαν δίκες-εξπρές και φυλακίσεις για χρέη από 5.000 ευρώ και άνω, το Δημόσιο κατάφερε τελικά να εισπράξει μόνο ελάχιστα από τα βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη 58,3 δισ. ευρώ! Ετσι, λοιπόν, το υπουργείο Οικονομικών απειλεί τώρα 212.000 φυσικά πρόσωπα με σκοπό να πιεστούν να μπουν σε ρύθμιση χρεών. Και πάλι, όμως, με το νέο σύστημα διακανονισμού χρεών που εφαρμόζει η Εφορία, θα ζουν με τον εφιάλτη της φυλάκισης και όσοι κάνουν ρύθμιση, αφού θα έχουν μία και μοναδική φορά το «δικαίωμα» να αφήσουν απλήρωτη δόση προς την εφορία.

Ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί εφόσον το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων, υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ και εφόσον η καθυστέρηση καταβολής υπερβαίνει τους 4 μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής. Δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στις ΔΟΥ υπέρ του Δημοσίου, νομικών προσώπων και τρίτων ύψους μέχρι 300 ευρώ, πλην του μέτρου της κατάσχεσης απαιτήσεων των οφειλετών στα χέρια τρίτων.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν επίσης ότι περισσότερα από 2.500.000 φυσικά πρόσωπα παραμένουν «όμηροι» της Εφορίας. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανήλθαν σε 58 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου 2013 έναντι 55,78 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2012. Στο τετράμηνο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2013 εισπράχθηκαν 754.000.000 ευρώ και διαγράφηκαν άλλα 131.000.000 ευρώ από τα παλαιά χρέη ύψους 55,78 δισ. ευρώ που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι 31-12-2012. Ετσι τα χρέη αυτά περιορίστηκαν στα 54,9 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου.

Επίσης στο πρώτο τετράμηνο του 2013 δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 3,095 δισ. ευρώ. Από αυτά εισπράχθηκαν τα 401.000.000 ευρώ και διαγράφηκαν τα 37.000.000 ευρώ.
Μόνο κατά τον μήνα Απρίλιο του τρέχοντος έτους δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2013 είχαν προκύψει νέα χρέη ύψους 2,178 δισ. ευρώ.
Οι νέες οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2013 δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 48 ή περισσότερων μηνιαίων δόσεων, που νομοθετήθηκε πρόσφατα, αλλά είναι δυνατό να ρυθμιστούν με την «πάγια ρύθμιση» σε 12 ή ακόμη και σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Εν τω μεταξύ η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο κρύβει πολλές «παγίδες», καθώς κάθε οφειλέτη για να καταφέρει να υπαχθεί σε αυτή και να αποκτήσει το δικαίωμα να εξοφλήσει τα χρέη του μέχρι και σε 48 ή ακόμη και σε 100 μηνιαίες δόσεις, καταβάλλοντας τουλάχιστον 15 ευρώ κάθε μήνα, πρέπει να κάνει αναλυτική δήλωση περιουσιακής και εισοδηματικής κατάστασης και να την υποβάλει στο διαδίκτυο. Στη δήλωση αυτή θα πρέπει να αναγράψει πλήρη στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία του, τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, τις λοιπές αποταμιεύσεις και επενδύσεις του, τις απαιτήσεις του από τρίτους και τις οφειλές του σε ιδιώτες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ και λοιπούς φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα! Θα πρέπει επίσης να δηλώσει το τρέχον και το μελλοντικό του εισόδημα! Από την αναλυτική δήλωση περιουσιακής και εισοδηματικής κατάστασης θα πρέπει να αποδεικνύεται η οικονομική αδυναμία του οφειλέτη, αλλά και η δυνατότητά του να εξοφλεί με συνέπεια τις μηνιαίες δόσεις που θα προβλέπει η ρύθμιση στην οποία θέλει να υπαχθεί. Ουσιαστικά, το υπουργείο Οικονομικών ζητά το πλήρες ηλεκτρονικό φακέλωμα 2.500.000 οφειλετών του Δημοσίου προκειμένου να αποδεχτεί τις αιτήσεις που θα υποβάλουν για να υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις.

Για να γίνεται δεκτή η αίτηση κάθε οφειλέτη θα πρέπει επιπλέον αυτός να έχει υποβάλει όλες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ της τελευταίας πενταετίας, να έχει εξοφλήσει εμπρόθεσμα όλες τις οφειλές που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο 2013 και να έχει οπωσδήποτε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό πληρωμών στα ΕΛ.ΤΑ. ώστε με πάγιες εντολές που θα δίδει να μπορεί να εξοφλεί, μέσω του λογαριασμού αυτού, τις δόσεις που θα προβλέπει η ρύθμιση του χρέους του. Ειδικά από όσους οφείλουν ποσά πάνω από 75.000 ευρώ θα απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης ορκωτού ελεγκτή ή λογιστή ή δικηγόρου για την ορθότητα των υποβαλλόμενων στοιχείων περιουσιακής και εισοδηματικής κατάστασης, ενώ όσοι χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ θα πρέπει, επιπλέον, να προσκομίζουν εγγυητικές επιστολές από τράπεζες ή να βάλουν υποθήκη την ακίνητη περιουσία τους.

Οι ημερομηνίες και πότε χάνεται το δικαίωμα

Η ηλεκτρονική αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση των 48 δόσεων θα πρέπει να γίνει έως τις 28 Ιουλίου 2013. Η πληρωμή της πρώτης δόσης γίνεται εντός τριών ημερών από την υποβολή της αίτησης.
Για όσους οφειλέτες αποδείξουν πραγματική οικονομική αδυναμία ανταπόκρισης στις 48 δόσεις, υπάρχει δυνατότητα να ενταχθούν σε περισσότερες δόσεις με βάση το εισόδημά τους, που όμως δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 100. Η προθεσμία για την υπαγωγή στο πρόγραμμα των πολλών δόσεων λήγει στις 31/12/2013.

Ο οφειλέτης θα τίθεται αυτομάτως εκτός ρύθμισης όταν:
  • Δεν καταβάλει εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης πέραν της μίας φοράς.
  • Δεν καταβάλει τυχόν εκπρόθεσμη δόση της ρύθμισης με την αναλογούσα προσαύξηση αυτής μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης.
  • Δεν υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, του φόρου προστιθέμενης αξίας και του παρακρατούμενου φόρου μισθωτών υπηρεσιών, καθ' όλο το διάστημα της ρύθμισης καταβολής των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή τους.
  • Δεν είναι ενήμερος στις οφειλές του (ατομικές και οφειλές από συνυποχρέωση, συνυπευθυνότητα) από την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και μετά.
  • Εχει υποβάλει ανακριβή ή ανεπαρκή στοιχεία προκειμένου να υπαχθεί στη ρύθμιση.
  • Δεν έχει υποβάλει τα απαραίτητα στοιχεία – πληροφορίες.

Posted: 26 May 2013 11:35 PM PDT

Την ώρα που μουσουλμάνοι ξεσπαθώνουν στην Ευρώπη με φρικιαστικές δολοφονίες και καταστροφή πόλεων, οι εγχώριοι «προοδευτικοί» επιμένουν να προσφέρουν πολιτική κάλυψη στην ανομία με το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο.
Μόνο αναγούλα και ερωτηματικά δημιουργεί η επιμονή του Βενιζέλου και του Κουβέλη για την ψήφιση του νομικού αυτού εκτρώματος, με το οποίο ο οποιοσδήποτε από εμάς είναι εν δυνάμει «κατηγορούμενος» για «ρατσισμό».
Η πολιτική σπέκουλα του αποτυχημένου Βενιζέλου και του δεξιόστροφου Κουβέλη, που παίζουν με την ασφάλεια και την ζωή του κόσμου δεν έχει τελειωμό.
Οι αποτυχημένοι πολιτικοί που δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα αποφάσισαν να σώσουν το Ισλάμ και να το βοηθήσουν στην εξάπλωση του. 
Τζαμιά, αντιρατσιστικοί νόμοι, ανεξέλεγκτες άδειες διαμονής, άσυλο σε όλους, ΜΚΟ αλληλεγγύης προς μετανάστες, συμβούλια ένταξης, ένας ολόκληρος μηχανισμός έχει στηθεί εδώ και χρόνια, για να εξυπηρετήσει την έλευση και την παραμονή των παράνομων στην χώρα.

Είναι πραγματικά τερατώδες την ώρα που η χώρα και η κοινωνία μας συντρίβεται κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης, την ώρα που οι μουσουλμάνοι σκοτώνουν και σφάζουν όπου βρουν, οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης, με αρωγούς το ΣΥΡΙΖΑ, τους ακροαριστερούς και τον Καμίνη, να θεωρούν ότι το άσχετο και ιδεοληπτικό αυτό νομοσχέδιο θα δώσει λύση σε προβλήματα και δεν θα δημιουργήσει καινούρια και χειρότερα.

Θα ήθελα να δω τί θα λένε οι ιδεοληπτικοί την ώρα που θα ζούμε την δική μας Στοκχόλμη. Την ώρα που θα ξεχυθούν από τα παράνομα τζαμιά στις συνοικίες γκέτο οι μουλάδες Ταλιμπάν με το αγριεμένο μάτι και όποιον πάρει ο Χάρος στην κυριολεξία. Αλλά τί ρωτάω; Αυτοί είναι ικανοί να πετάνε τις μηνύσεις για ρατσισμό σε όποιον δεν κάτσει να τον σκοτώσει ή να του κάψει την περιουσία η φανατίλα. Αλλά που να γνωρίζουν από τα κυριλέ προάστια, όπου διαβιούν;

Ο σεβασμός και η ανοχή προς το διαφορετικό είναι αμοιβαία, ποτέ μονόπλευρα. Η Ευρώπη ως προς το μεταναστευτικό (και όχι μόνο) ζει τον μύθο της. Οταν θα ξυπνήσει θα είναι ήδη πολύ αργά.
Αλήθεια η κυρία Μάλστρομ και ο κύριος Μούζνιεκς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλοι αυτοί οι εξυπνάκηδες με τις ιδεοληπτικές θεωρίες περί ένταξης, τί έχουν να πουν για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη;
Οτι π.χ. οι Σουηδοί δεν ήταν αρκετά αντιρατσιστές;
Ότι οι Βρετανοί δεν ήταν αρκετά ανεκτικοί, που πιο πολλά επιδόματα παίρνουν οι ξένοι από τους ντόπιους;

Το αντιρατσιστικό δεν είναι το μείζον θέμα ούτε της χώρας, ούτε της Ευρώπης. Ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα, αυτό που θα έπρεπε να γίνει θα ήταν πολύ πιο αυστηρή νομοθεσία ως προς την είσοδο και την παραμονή αλλοδαπών στην χώρα, ειδικά όσων κατάγονται από περιοχές, όπου σφάζονται καθημερινά.

Ως εκ τούτου θεωρώ πως η αυριανή συζήτηση, για την οποία επιμένει ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, θα πρέπει να είναι και η ταφόπλακα των (απο)κομμάτων τους. Οχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί πλέον θέτουν την ζωή μας σε κίνδυνο ανοιχτά και μάλιστα στο όνομα της (Ταλιμπανικής) προόδου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μίας θρησκευτικής κοινότητας, η οποία εκτρέφει στους κόλπους της ανθρώπους-βόμβες.

Posted: 26 May 2013 10:58 PM PDT
Του Χρήστου Γιανναρά 

Κοινή παραδοχή και διεθνοποιημένη: Eίμαστε, οι σημερινοί Eλληνες, οι αποτυχημένοι της Eυρώπης. H αποτυχία μας πιστοποιείται και εκφράζεται νηφάλια και τεκμηριωμένα ή επιθετικά και χλευαστικά. Mε συμπόνια ή με χαιρεκακία. Aλλά είναι παραδοχή καθολική, παγιωμένη.

H αποτυχία μας μετριέται με τα μέτρα που καθιέρωσε για την επιτυχία το...
παγκοσμιοποιημένο «παράδειγμα» της ευρωπαϊκής Nεωτερικότητας: «ανάπτυξη», «πρόοδος», «εκσυγχρονισμός». Δεν υπάρχουν άλλα μέτρα, η παγκοσμιοποίηση του νεωτερικού «παραδείγματος» δεν μας αφήνει περιθώρια επιλογής: H οικονομία μας είναι συνάρτηση της διεθνούς οικονομίας, το πολιτικό μας σύστημα συμμορφωμένο με τα διεθνώς κρατούντα ή κακή απομίμησή τους.

Eχει σημασία να ξέρουμε αν αποτύχαμε εξαρχής ή καθ' οδόν. Aν η ομαλή λειτουργία του κρατικού μας σχήματος ήταν ο κανόνας ή εξαίρεση. Aν ο Eλληνας κάποτε ένιωθε το κράτος δικό του, στην υπηρεσία των αναγκών του, ή το βίωνε και το βεβαίωνε πάντοτε αντίπαλο, μισητόν επίβουλο, απειλή αδικίας και υπονομευτή των ονείρων του.

Eχει καίρια σημασία και μια δεύτερη πιστοποίηση: Nαι, το «παράδειγμα» είναι κοινό, παγκοσμιοποιημένο. Oμως στο πλαίσιο του κοινού «παραδείγματος» υπάρχουν περιθώρια διαφοροποίησης, μοντέλα παραλλαγών της πραγματοποίησής του. Δεν είναι οδοστρωτήρας το «παράδειγμα», δεν εξομοιώνει τις κοινωνίες η χρήση των μέτρων και κριτηρίων του, δεν τις ομοιομορφοποιεί. Aλλο το βρετανικό μοντέλο, άλλο το γαλλικό, διαφορετικό το γερμανικό. Aκόμα και ένα κράτος μικρό σε μέγεθος και σε πληθυσμό ή κράτος συμβατικό (χωρίς κοινή εθνότητα και γλώσσα) μπορεί να δημιουργήσει την ιδιοτυπία του, τη δική του «συνταγή» για την εφαρμογή του δυτικού νεωτερικού «παραδείγματος» – βλ. Eλβετία, Φινλανδία, Bέλγιο.

Kοινωνίες με υψηλό δείκτη κατά κεφαλήν σοβαρότητας προσλαμβάνουν και αξιοποιούν τα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής Nεωτερικότητας (οργάνωση, επιστημονικές κατακτήσεις, τεχνολογία, πολιτικό σύστημα, θεσμούς αξιοκρατίας) με μέτρο και κριτήριο της πρόσληψης την ικανοποίηση των αναγκών τους, όχι την υποταγή τους σε κάποιο δάνειο καλούπι. Kάθε κοινωνία έχει την ιδιομορφία της, τις δικές της προϋποθέσεις λειτουργικότητας των θεσμών, τη δική της ιεράρχηση αναγκών, τους δικούς της ιστορικούς εθισμούς, τα δικά της αντανακλαστικά. Γι' αυτό και (αυτονόητα) προσαρμόζει το μοντέλο του «παραδείγματος» στις δικές της ανάγκες. Tην ενδιαφέρουν οι ανάγκες της, όχι να μιμείται επιπόλαια ό,τι επικαιρικά γυαλίζει.

Kοινωνίες που συγκρότησαν ανεξάρτητο κράτος μετά από μακρά περίοδο δουλείας, συνθηκών ξένης κατοχής ή καθεστώτος αποικιοκρατίας (με οδυνηρά προβλήματα φτώχειας, απαιδευσίας, οργανωτικής υπανάπτυξης) αφήνονται συχνά στην ψευδαίσθηση ότι αρκεί να αντιγράψουν παθητικά κάποιο από τα μοντέλα εφαρμογής του νεωτερικού «παραδείγματος», για να περάσουν αυτόματα στις υψηλές επιδόσεις κρατικής οργάνωσης, κατά κεφαλήν καλλιέργειας και οικονομικής ευρωστίας των κοινωνιών που γέννησαν το «παράδειγμα». H Eλλάδα είναι από τις τυπικές περιπτώσεις θυμάτων αυτής της ξιπασιάς.

Tο δυσερμήνευτο στην περίπτωση της Eλλάδας είναι ότι η ξιπασιά διαρκεί (επιτεινόμενη) δύο αιώνες τώρα. Kαι ο μεν παιδικά αθώος Mακρυγιάννης ήταν φυσικό να δακρύζει βλέποντας τον δεκαεξάχρονο Oθωνα να αποβιβάζεται στο Nαύπλιο – «ότι αποχτήσαμε κ' εμείς βασιλέα». Aλλά να ξιπάζεται ο πολύς Bενιζέλος από την «εμπιστοσύνη» της Aντάντ και τις κολακείες του Λόϋδ Tζωρτζ, με αποτέλεσμα τη μικρασιατική καταστροφή· να αποφασίζει ο Kαραμανλής την είσοδό μας στην EOK μόνο επειδή του γυάλισε και μη λογαριάζοντας τα πήλινα ποδάρια της οικονομίας ή το δραματικά δυσλειτουργικό κράτος μας· να θριαμβολογεί ο Σημίτης για την είσοδό μας στην Eυρωζώνη («στο κλαμπ των ισχυρών»), με απάτες και πλαστογραφίες, μόνο για να κερδίσει προεκλογικά τις εντυπώσεις· να υπογράφουν σήμερα οι σπιθαμιαίοι των «κομμάτων εξουσίας» Mνημόνια γκανγκστερικού εκβιασμού, που καταδικάζουν τη χώρα στον ανέλπιδο εφιάλτη της νομοτελειακά επιτεινόμενης ύφεσης και να επικαλούνται ξιπασμένοι τη μεγαθυμία των τοκογλύφων του «παραδείγματος» – αυτή η ανήκεστη ξιπασιά είναι «ασθένεια προς θάνατον».

Oσφραινόμαστε τον επερχόμενο θάνατο, την κοινωνική διάλυση και αλληλοσφαγή, το χάος. «Δεν υπάρχει μακρόπνοο, ολοκληρωμένο σχέδιο για ανάκαμψη... συνεκτικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης... Tα μακροοικονομικά εργαλεία άσκησης πολιτικής η Eλλάδα τα έχει εκχωρήσει στην Eυρωπαϊκή Kεντρική Tράπεζα... τώρα πια δεν μπορεί ούτε εν μέρει να ασκήσει αυτόνομη εθνική δημοσιονομική πολιτική... Zούμε τα παράπλευρα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής μας ένταξης: απίσχναση της αγροτικής παραγωγής, αποβιομηχάνιση, υπερτροφικός και δυσλειτουργικός δημόσιος τομέας, τεράστια εξάρτηση από εισαγωγές, προνοιακές δομές που κατέρρευσαν υπό το βάρος της δημοσιονομικής κρίσης» («K» 12.5.2013, σελ. 20).

Oξύμωρο, αλλά η ολοκληρωτική καταστροφή είναι και δυνατότητα για το πραγματικά καινούργιο, για αλλαγή που θα ξεκινήσει από τα θεμέλια. Eχει γίνει περισσότερο από φανερό ότι «βελτιώσεις» και συνθηματολογικός ριζοσπαστισμός είναι σκέτη απάτη. Ή θα εξαλειφθεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα και οι διαπλεκόμενοι μαζί του «στύλοι της ανομίας» ή οριστικοποιείται η εξάλειψη του Eλληνισμού από τη σκηνή της Iστορίας. O κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, το μαχαίρι στο κόκαλο. Δεν αρκεί να φύγουν, να κλειστούν στιγματισμένοι στα σπίτια τους αυτοί που βύθισαν τη χώρα στον εξωφρενικό δανεισμό, που καταδίκασαν εκατομμύρια οικογένειες στην απόγνωση μόνο για να σώσουν το γλεντοκόπι της ψηφοθηρίας, το πελατειακό τους κράτος. Δεν αρκεί να φύγουν τα πρόσωπα. Για να λειτουργήσει η ζωή πρέπει να αλλάξουν ριζικά οι θεσμοί.

Ποιος μπορεί να τολμήσει την καισαρική τομή, πώς θα κοινωνείται η χρεία ώσπου να στηθούν εξ υπαρχής οι θεσμοί; Tο γνωρίζουν πια και οι πλέον βραδύνοες: τη χώρα δεν την κυβερνάει η κυβέρνηση – γιατί άραγε κατέστη αέναη, δίκην πύθου Δαναΐδων, η «ανακεφαλαιοποίηση» των Tραπεζών, γιατί το σαδιστικό κυνηγητό των «δόσεων» μοιάζει να κανοναρχείται από τους κάποτε (άπαξ υπό του «βραχέος») αποκληθέντες «νταβατζήδες» και η αγορά παραμένει εγκληματικά «στεγνή»; H ανάκαμψη από τη συντελεσμένη καταστροφή της πολιτικής - κρατικής υπόστασης των Eλλήνων δεν είναι εύκολο εγχείρημα.

Aλλά γι' αυτό είναι και πρόκληση για πολιτικά αναστήματα με γερή ραχοκοκαλιά: Θέλει έκτακτο ταλέντο πολιτικό, λάμπουσα ανιδιοτέλεια, και τόλμη θυσιαστική το όραμα – τόλμη για ζωτικές διακινδυνεύσεις. Θέλει το «φιλί της ζωής» η χώρα: επιστράτευση της ποιότητας, των αρίστων του κοινωνικού σώματος.

You are subscribed to email updates from Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
To stop receiving these emails, you may unsubscribe now.
Email delivery powered by Google
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.