25 Μαΐ 2013

Τυχαία παραδείγματα


Γράφει ο Μήτσος ο Τούφας
Το οποίον ρε μάγκες, τον τελευταίο τον καιρό σκάζουσι στον αγέρα αβέρτα μπόμπες, σχετικές με τη διαγωγή και το ποιόν να πούμε του πολιτικού μας συστήματος. Σε κάνει να τρίβεις όχι μόνον το μάτι, απέ την έκπληξις αλλά να μαζεύεις τα κρεμασμένα σου. . .
καπάνια αναφωνώντας ως άλλος Β. Αυλωνίτης '' Ορέ που πάμε; Ορέ που πάμε''. Και απαντάς μόνος σου στο ερώτημα ωσάν χαχόλος. ''Κει που πηγαίναμε πάντα. Στο Γέρο διάολο ''. Απλά τυγχάνει ο εν λόγω μόρτης να βρίσκεται μακρά γι αυτό και το ταξίδι βαστάει πολύ, πάει να πει, μεγάλο.
Θα μο πεις σιγά ρε Μήτσε και δεν τόξερες ή δεν την ανθιζόσουνα, ή δεν έβλεπες τα κακά μαντάτα που ρχότανε;. Tόξερα ο έρμος αλλά όσο νάναι η επιβεβαίωσις είναι που κοστίζει. Είναι σαν τον κέρατο να πούμε. Όσο το υποψιάζεσαι, ξύνεις λίγο την κεφάλα σου, κει που φυτρώνει, λες ''με φάγανε τα παλιοκούνουπα, το καντήλι τους μέσα,'' ελπίζεις ότι η κερία δεν το πάει το γράμμα, το παίζεις ψυχραιμία. Όταν επιβεβαιώσεις πως όχι μόνον το πάει, άλλα το φέρνει, το στέλνει και το γράφει κιόλας, αρφ ενός μεν παίρνεις το χρίσμα, επίσημον, ''Κερατάς'', δεν περνάς ή σκύβεις σε πόρτες και καμάρες, το αποδέχεσαι σαν νομοτελειακόν γεγονός, το παίζεις μαλάκας ή τα κάνεις λαμπόγυαλο, αλλά όσο νάναι σε πειράζει. Η επιβεβαίωσις είναι που ενοχλεί πιότερο. Νομίζω;
Να πω παραδείγματα τινά τυχαία και οπωσδήποτε ούτε τα μόνα ούτε τα χαρακτηριστικότερα αλλά που δείχνουσι ποιόν και ήθος.
Παράδειγμα πρώτον (Δεξιόν) Σκάσασι το λοιπόν λέει μαντάτα περί βαλίτσες από επιχειρηματίες κατασκευαστές, που πάγαιναν συνοδεία σε πουργικά γραφεία, μάστα κάποιος το πρωτοκόλλησε κιόλας(Ρε αυτοί με τέτοιο βαθμό IQ κυβέρνησαν και κυβερνούν ολάκερη χώρα; πάντως τη λίστα με τους μεγαλοφοροφυγάδες εκτός ότι την κάνασιν γαργάρα, δεν την πρωτοκόλλησαν ) δωράκια αυτοκίνητα, ντερλικώματα γκομενιλίκια και συνεστιάσεις κουμπαριλίκια και χαριεντισμοί δημόσιοι και ιδιωτικοί, παπαγαλάκια να λιβανίζουσι αβέρτα, χρηματοδοτήσεις προεκλογικών αγώνων από τοκογλυφίες, φουσκωτοί απειλητικά τελεφωνήματα, δεκανίκι,(ξύλο) σε απείθαρχους, απειλές κι εκβιασμοί, μαύρο χρήμα σε μαύρες σακούλες κι άλλα τέτοια όμορφα κι ωραία που τελειωμό δεν έχουσι. Τι γένεται ρε; Κάτι ταινίες γκαστερικές να πούμε, μπροστά στην πραγματικότης μας, μοιάζουσι με τη Χιονάτη και τους εφτά(ζωή νά 'χουνε) νάνους. Κι όσο κόβεις το απόστημα και βρωμοκοπάει το σύμπαν, τόσο οι πολιτικοί μας παριστάνουν τους Κινέζους μη γνωρίζοντας μην ακούγοντας μη και βλέποντας τίποτις.
Παράδειγμα δύο. (κοινοβουλευτικόν) Βγήκε ο Πρόεδρας ο Βαγγέλας κι είπε ''έλα ρε παιδιά μη οπλοφορείτε μες τη βουλή να πούμε. Δεν είναι πρέπον. Το οποίον έχουμε δημοκρατία, αν δεν καταλάβατε. Δεν κινδυνεύετε. Αφήστε τα κουμπούρια σας απ όξω, ελάτε μέσα να τα λέμε όμορφα κι ωραία άντε και με κάνα μπινελίκι παραπάνω αλλά μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Μην εκτεθώμεν κιόλας. '' Τι λες ρε χασαπέμπορα; Πού χετε γένει κατσαπλιάδες ούλοι κει μέσα. Ως και η Λιάνα η πληγωμένη Πασιονάρια της Εκάλης πριν την κατραπακιάσει ο Κασιδιάρης είχε λακρεντί με τον ερίφη περί δυνατοτήτων του 357. Ίσα ρε!!!(Ναι, ναι κι ο Πάκης έχει αλλά είναι ένα μικρό. ''Μουλωχτό'') Οι Φιλιπινέζες που σας προσέχουν μην μας πάθετε και τίποτις, δεν σας φτάνουν; Ποια δημοκρατία επικαλείσαι ; Άντε μάσε τα κουμπαρλίκια σου που βρόντησε η πιάτσα περί τα τις % και μετά πουλάς δημοκρατίες και άλλα τέτοια. Τα όπλα σας μαράνανε μην σας πω τίποτα περί κι άλλας χρήσεις των.
Επιστρέφει λέει ο Καρατζαφέρης στη ΝΔ. Οποίον γεγονός!!!. Ρε μπας και σας πιάσαν οι ζέστες κει μέσα, χρωστάτε της Μιχαλούς, σας κόψαν το ρέμα και ψάχνετε ανεμιστήρες ; Ναι στροφάρει από μόνος. Άνευ έξοδα. Οικονομικός δε λέω αλλά κάνει φασαρία. Προτιμήστε Κινέζικους.
Παράδειγμα τρίτον. (Σοσιαλιστικόν, έλα!!!!) Κάνουν λέει έξωσις απ τα γραφεία το ΠΑΣΟΚ λόγω χρεών(κάνα πεντακοσάρι χιλιάρικα ζημιά). Γιατί ρε μάγκες;. Μόνο με το χρήμα που ντερλίκωσε ο Άκης αγοράζατε το κέντρο της Αθήνας. Με τα υπόλοιπα, τα ομολογημένα και παραγεγραμμένα (δόξα τω Μπέννυ του Χονδρού, του μάστορα του ξυλουργού) Τσουκάτοι και Μαντέληδες παίρνατε και λίγο προάστιο. Κακό πράγμα όμως η συνήθεια ρε παιδί. Άμα αρχίσεις το φαΐ, δεν βλέπεις τι τρως. Να τ αποτελέσματα τώρα. Ρε σεις στο τέλος θα δαγκώνεστε και μεταξύ σας εκεί μέσα. Ποια Ελλάδα και πράσινα άλογα μου λες τώρα. . . . ;
Έχετε και κειόν τον Πάγκαλο που σβουράει ανά τακτά διαστήματα κάτι κυνικές αλήθειες αναθεμάτονε που τσούζουν κι εκνευρίζουν κι όταν της ξανασκεφτείς δεν ξέρεις τι σε πειράζει περισσότερο. Οι αλήθειες που λέει αυτό το κτήνος ή ότι τις αλήθειες τις λέει αυτό το κτήνος.
Παράδειγμα επόμενον. (Η ζωή είναι ωραία). Ο Αρούλης παιδιά έχει λέει μεδέν κοινοβουλευτική δράσις. Απλά πάει, όταν πάει, σινιέ μοντελάκι να πούμε, πίνει καφέ, λέει καμιά μαλακία στο εντευκτήριο να περάσει η ώρα, τίποτις χα χα χα από δω, κάτι χου χου χου από κει (οι πληροφορίες ότι το όπλο του είναι σε ροζέ απόχρωσις, εκτός από ψευδείς είναι και κακεντρεχείς)και γεια σας παιδιά. Σε λίγο θ αρχίσει και τις κρουαζιέρες, σε φιλικά πάντα γιοτ, να ξεκουραστεί. (όχι είναι ήδη σε χρώμα bronze. Έκανε προπαίδεια με σολλάριουμ) Η αλήθεια είναι ότι το να πας μέχρι το ΑΤΜ να βλέπεις αν μπαίνουν κάθε μηνά τα 8 χιλιάρικα είναι κομμάτι κουραστικό, Μπορεί βέβαια να στέλνει τον φρουρό του αλλά όσο νάναι μια κούραση την παίρνει( κούραση είπαμε!!!). Βέβαια σαν κι αυτόνε είναι πολλοί κει μέσα. Γεμάτος ο τόπος αλλά ο Αρούλης είναι χαρακτηριστικό δείγμα χρυσοκηφήνα. (να ήταν κιόλας) Ενώ ο Γιώργος; Αυτό το παιδί δεν πατεί γη ρε παιδί μου. Όλο στον αέρα βρίσκεται. Νόμιμα όμως με άδεια. Ναι. Κάνει διαλέξεις, κονομάει, κονομάει, κάνει διαλέξεις. Αβέρτα. Στα εξωτερικά. Όχι όχι, από δω πληρώνεται. Απ την καταστροφή και την δυστυχία των άλλωνε. Ναι ναι των Ελλήνων. Τους οδήγησε κει μεν αλλά δεν τό 'θελε δε. Ναι και στενοχωριέται. Διηγείται την ιστορία τους σε διαλέξεις. Και κλαίει. Και τον λεν και ανεπιθύμητο και πράκτορα του ΔουΝουΤου. Σαν δεν ντρέπονται λέω 'γω οι αχάριστοι κι αχρείοι. Νταντά θα τους κάνει η μαμά Μάργκαρετ. Νταντά
Ο Κώστας όμως ; Κεμπάρης. Από τραπέζωμα σε τραπέζωμα σέρνεται χρόνια τώρα. Μετά από ένα διάλειμμα εργασίας, λέμε τώρα, κοντά πεντέμισι ετών με λαμπρά, για τους άλλους αποτελέσματα, έχει βρει τον πραγματικό νόημα της ζωής. Και το απόλυτο εργαλείο για την επίτευξη του στόχου. Το στόμα. Εργαλείο ντερλικώματος αυστηρώς και μόνον. Έχει μεγαλοφυώς απλοποιήσει την ουσία της ύπαρξης σε δυο συστήματα. Τρόφανσης και αποβολής(δεν γνωρίζω αν έγινα αντιληπτός μαντάμ. Μην το πω πιο χοντρά. Τρώμε και χέζουμε άντε!!!!) Αμοιβάδα. 8000 κι αυτός. Ισα που του φτάνουν. Που να πλήρωνε και το φαΐ. Τον τρέφουμε σαν μπουγά για να τον επαναφέρουμε σαν ηρώα, σωτήρα και θύμα σκοτεινών κύκλων. Ω θεοί!!!και μετά ξανά μανά πάλι τον Γιωργάκη. Σαν θύμα κι αυτός διεθνούς συνωμοσίας. Ξανά μανά ω!! Θεοί!!!
Αυτοί οι δυο παιδιά πρέπει να ήταν ότι χειρότερο σε πρωθυπουργό πέρασε τα τελευταία χρόνια. Η πρωτιά παίζεται και οι απόψεις διίστανται. (ταπεινή μου γνώμη ο Κώστας είναι ο χειρότερος)Αλλά δεν έχει σημασία. Σαν ντουέτο ήταν (είναι) άπαικτοι. Αντιπαθέστεροι; Όχι. Εκεί πρώτοι και με διαφορά, ο Μητσοτάκης κι ο Σημίτης.
Παράδειγμα αριστερόν. (Έτσι λένε!!) Βγήκε ο Τσίπρας και είπε. '' Διαλύω τις συνιστώσες'' Ρε αμάν; Τι θα γινώμεν άνευ συνιστωσών; Τι να κάνει το παιδί. ''Αν θέλεις να κυβερνήσεις, του είπαν, κείθε και δώθε του Ατλαντικού, μαζεύεις τον θίασο της αντάρας που έχεις κει μέσα και τον στέλνεις για μπαρμπούτσαλα. Ούλοι μαζί σούμα, ίσαμε με 3% δεν βγάζουν. Άσε που δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους ούτε για το τι καφέ θα πιείτε το πρωί. Να πάρεις τους ορφανούς πασόκους που στέκουν έρμοι και άστεγοι(από εξουσία) αλλά είναι και πιότεροι, δοκιμασμένοι και πιο καπάτσοι. Έχουν και αριστερή, τέλος πάντων λέμε τώρα, καταγωγή και ιστορία αφού ντε και καλά τους θες έτσι. ''
Αρχέψανε τα όργανα. Να πλουραλισμοί, να δημοκρατίες, να ελεύθερες εκφράσεις, να αυταρχισμοί, να καθεστωτικές νοοτροπίες, δωσ' του τα γκρουπούσκουλα να τσιρίζουν, (σάματις ξέρουν και τίποτα άλλο να κάνουν;) έπεσε και χαλινό σε Τασόπουλους και Διαμαντοπουλαίους. Μπας και κυβερνήσουμε. Βασικά εμείς δεν το θέλουμε αλλά. . . . . η πουτάνα η εξουσία. . . .
Ξαναβγήκε στη γύρα κι ο Αλαβάνος μπας και ξαναμπεί στο παιγνίδι αρπάζοντας τις εκπαραθυρωμένες συνιστώσες του Σύριζα κι έμεινε ο Γλέζος να οδύρεται 90 χρονώ άθρωπος, κρίμα, για την χαμένη ενότητα της αριστεράς. (καλά!!!)
Παράδειγμα βαθείας κατάψυξης. ΚΚΕ. Κουτσούμπας. Μιλάμε!!! Εκεί στον Περισσό μόρτες αποστασιοποιούνται ομαδικά απ την πραγματικότης. Βλέπουν οράματα με κατομμύρια εκατομμυρίων υψωμένες γροθιές, κόκκινες σημαίες, ακούν ανταρτικά, βλέπουν ζωντανό τον Στάλιν, τα κολχόζ, την Σοβιετική Ένωσις, μιλάν ακατάληπτες γλώσσες, κάνουν παιχνίδια με τον χρόνο. Ονειρεύονται επαναστατικά συμβούλια, συντρόφους εργάτες, και καθοδηγητές. Φτιάχνονται ζούλα και ομαδικώς να πούμε. Και δεν λένε τι παίρνουν οι κουφάλες.
Παράδειγμα νεοναζιστικό. (Η παραδοχή δική σας και τα σκυλιά δεμένα. ) Αναγνωρίζω Oh! Meine Generäle της χρυσής Αυγής την καινοτομία που εισαγάγατε στην πολιτική σκηνή. Πολιτική με ύφος, ήθος και διαλεκτική σκυλάδικου. Εύγε
Τι άλλο θα μπορούσε να προσθέσει ένα Μήτσος Τούφας, φτωχός και άνεργος οικοδόμος στο μεγαλείο σας;

Τα σέβη μου λοιπόν ντερβίσια και καλό καλοκαίρι νά 'χουμε (εσείς οι προαναφερόμενοι θα χετε, για μας τους υπόλοιπους δεν ξέρω. Ελπίζω)
Μήτσος ο Τούφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.