10 Μαρ 2014

Πλάστικ, νοτ φαντάστικ!


WWF
-->

Η πλαστική σακούλα...

Έχεις ποτέ μετρήσει πόσα μέτρα πλαστικής σακούλας έχεις αποθηκεύσει στα ντουλάπια του σπιτιού σου επειδή απλά «χρειάζονται»; Έχει εκτιμηθεί ότι κάθε Έλληνας χρησιμοποιεί κάθε χρόνο τουλάχιστον 240 πλαστικές σακούλες.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιούμε μια πλαστική σακούλα για μόλις 20 λεπτά περίπου ενώ αφού τις πετάξουμε χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να αποσυντεθούν στο περιβάλλον.
Έτσι λοιπόν, όταν μια πλαστική σακούλα «φύγει» από το σπίτι μας συναντάει άλλες 8 δισεκατομμύρια σακούλες και μαζί καταλήγουν στη χωματερή αλλά δυστυχώς και στο χερσαίο και το υδάτινο περιβάλλον. Εκεί θα απειλήσουν, πολλές φορές θανάσιμα θαλάσσια είδη όπως η Caretta caretta, τα δελφίνια και τις φάλαινες. Αλλά και σε εμάς τους ανθρώπους θα προσφέρουν γερές δόσεις ρύπανσης.
Τι μπορείς να κάνεις:
Πάρε μέρος στη νέα μας πρωτοβουλία, την Καλύτερη Ζωή για να βοηθήσεις την τσέπη σου και το περιβάλλον κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου -  όπως για παράδειγμα τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας.
Ξεκίνα να χρησιμοποιείς πάνινες τσάντες ή  τσάντες πολλαπλών χρήσεων για τα ψώνια σου. Διάλεξε αυτή που σου αρέσει περισσότερο από τοe-shop
μας!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.