21 Μαρ 2014

Η Ελλάδα που βρυχάται!


 
Ένα τεραστίων διαστάσεων - δώδεκα επί δώδε­κα μέτρα! - εντυπωσιακό λιοντάρι που βρυχάται, το οποίο ζωγράφισε ο διάσημος Ελβετός «καλ­λιτέχνης δρόμου» Βane («Όλεθρος») στον τοίχο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας με φόντο την ελληνική σημαία, είχε τίτλο «Η Ελλάδα που βρυχάται».

Το έργο κάθε άλλο παρά τυχαία έγινε, καθώς ο Βane ήθελε μέσα από αυτό να στείλει το δικό του μήνυμα για την κρίση που διέρχεται η χώρα μας, αλλά και για τη θέση της σε σχέση με την Ευρώπη.

«Το λιοντάρι συμβολίζει την Ελλάδα, που πι­στεύω ότι έχει μεγάλη δύναμη μέσα της», δήλω­σε ο καλλιτέχνης. «Η χώρα σας πολύ σύντομα θα δείξει το δυνατό της πρόσωπο στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο. Δεν είναι γονατισμένη. Γι' αυτό προτίμησα να ζωγραφίσω ένα εντυπω­σιακό λιοντάρι που βρυχάται, με φόντο τη γαλα­νόλευκη ελληνική σημαία και όχι ένα φοβισμένο λιοντάρι. Κάτι που δεν θα ταίριαζε στην Ελλάδα.

Η χώρα σας μπορεί, αρκεί να θέλει. Πολύ πιο σύντομα απ' όσο πολλοί νομίζουν, η Ελλάδα θα βρυχηθεί και θα βγει από την κρίση».

Αισιοδοξίας μηνύματα και νέες απαντήσεις στο ερώτημα που έχει θέσει το Athens Street Art Festival - μια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα διορ­γάνωση - από την πρώτη του διοργάνωση «Crisis? What Crisis?» κατέθεσαν οι Ελβετοί καλλιτέχνες, που συμμετείχαν στην πρώτη διεθνή φετινή φάση του, η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, μέσα από τα πολιτικοποιημένα έργα που άφησα πίσω τους στους τοίχους της Αθήνας.

Θα ακολου­θήσουν οι επόμενες φάσεις του φεστιβάλ ως τον Ιούνιο, το οποίο κορυφώνεται με την έλευση και άλλων κορυφαίων Ευρωπαίων καλλιτεχνών του streetart, οι οποίοι σε συνεργασία με Έλληνες καλλιτέχνες του είδους και με μαθητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών θα ζωγραφίσουν επιφάνειες σχολείων 2.000 τ.μ. στον Δήμο Νίκαιας - Αγ. I. Ρέντη και στη Σχολή Καλών Τεχνών. Επι­λεκτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, καθώς και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

  
Επιλογή:ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΟΥΤΣΑΡΑ
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.