6 Μαρ 2014

Μακράς διάρκειας αποθήκευση πόσιμου νερού

Long Term Drinking Water Storage

Το νερό είναι ο πιο σημαντικός πόρος για την επιβίωση. 

Διάρκεια. 

Μπορούμε να θεωρήσουμε σαν δεδομένο ότι θα έχουμε πάντα μια παροχή νερού για να πίνουμε στη διάθεσή μας και εμείς μόλις και μετά βίας σκεφτόμαστε ότι πρέπει να λάβουμε προληπτικά μέτρα και ίσως πρέπει να αποθηκεύσουμε μερικά λίτρα από αυτό για ένα δυσοίωνο σενάριο...

Ακούω συχνά τα ακόλουθα ερωτήματα :
"Πόσο καιρό θα κρατήσει το νερό αν το αποθηκεύσετε ; "
"Πόσος καιρός θα περάσει μέχρι το νερό να γίνει ακατάλληλο; "

Η απάντησή μου σε αυτό είναι ...

Νερό είναι το νερό,
Το νερό δεν χαλάει από μόνο του.

Είναι η μόλυνση που υπάρχει μέσα σε αυτό και που μπορεί να το χαλάσει.
Το πόσο καιρό μπορείτε να το αποθηκεύσετε εξαρτάται από το αν αφήνετε τους ρυπαντές να υπάρχουν, ή και να « μεγαλώνουν » σε αυτό .

Το κλειδί για την επιτυχή αποθήκευση πόσιμου νερού για μακροχρόνια αποθήκευση είναι ...

1 . Ξεκινώντας με καλό καθαρό καθαρό νερό
2 . Ένα καλό καθαρό, ασφαλές σφραγισμένο δοχείο
3 . Μια καλή θέση αποθήκευσης

Συνήθως η καλύτερη πηγή είναι το νερό από τη βρύση στο σπίτι σας , η οποία έχει ήδη υποστεί επεξεργασία με χλώριο αρκετό για να καταστρέφει τα επιβλαβή παθογόνα - συνήθως 1 ppm χλωρίου - όπως δοκιμάστηκε με μια συσκευή δοκιμής χλωρίου πισίνας. Μπορείτε να το αυξήσετε σε 4 ppm για μακροχρόνια αποθήκευση για να είστε βέβαιοι για το ανώτατο ασφαλές επίπεδο για το πόσιμο ( σύμφωνα με την EPA ) για την εξάλειψη και την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών .

Κάνοντας ασφαλές το πόσιμο νερό με χλώριο.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε το νερό σας είναι σε πλαστικά δοχεία BPA -free που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για την αποθήκευση νερού . Αυτά τα δοχεία έχουν συνήθως μπλε χρώμα και θα πρέπει να θεωρούνται ως ασφαλή για το πόσιμο νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων, ή μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τα δύο λίτρων πλαστικά μπουκάλια των αναψυκτικών σας . Σε όλες τις περιπτώσεις, να είστε βέβαιοι ότι θα καθαρίσετε πολύ καλά το δοχείο αποθήκευσης πρώτα.

Αποθηκεύστε τα μακράς διάρκειας δοχεία αποθήκευσης πόσιμου νερού σας σε ένα δροσερό μέρος, έτσι ώστε να αποφεύγεται η θερμότητα, η οποία θα βοηθήσει την ανάπτυξη της άλγης , κλπ. Κρατήστε τα δοχεία σε σκοτεινό περιβάλλον, επειδή το φως του ήλιου θα επιδεινώσει το επίπεδο του χλωρίου.

Πόσο πόσιμο νερό πρέπει να αποθηκεύω;
Η FEMA λέει ότι θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον μια τριήμερη παροχή νερού και θα πρέπει να έχετε αποθηκεύσει τουλάχιστον τέσσερα λίτρα νερού ανά άτομο ανά ημέρα . Ένα φυσιολογικά ενεργό άτομο χρειάζεται τουλάχιστον δύο λίτρα νερού καθημερινά μόνο για πόση .

Λέω ότι θα πρέπει να αξιολογήσετε την κατάστασή σας, το περιβάλλον σας (αν δεν έχετε πρόσβαση σε άλλες πηγές νερού από το νερό της βρύσης), τον αριθμό των ανθρώπων που γίνεται η αποθήκευση, το όριο ανοχής κινδύνου σας, την εκτίμηση του κινδύνου σας για το τι μπορεί να σας επηρεάσει και να αποφασίσετε για τον εαυτό σας πόσο πολύ θα θέλατε να αποθηκεύσετε .

200 λίτρα θα είναι αρκετά ακριβώς για 2 άτομα για ένα μήνα. Και σ' αυτό δεν μετρά το σύνολο του « γκρίζου νερού », που θα καταναλώνετε κανονικά για (πλύσιμο, αποχέτευση, κ.λπ. . ) .

Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η μακροπρόθεσμη αποθήκευση του νερού ;

Υπάρχει μια πληθώρα των απόψεων, αλλά έχω κολλήσει σε αυτό ... «Το νερό είναι το νερό." Εάν ξεκινήσετε με μία καθαρή πηγή νερού, μια επεξεργασία με ασφαλές επίπεδο του χλωρίου και το αποθηκεύστε σε ένα καθαρό σφραγισμένο δοχείο σε δροσερό θέση από το φως του ήλιου, αυτό θα είναι πόσιμο για "ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα". Αν είναι καθαρό για να αρχίσετε με αυτό και δεν επιτρέψετε την εισχώρηση ακαθαρσιών, θα είναι ασφαλές για κατανάλωση. Η γεύση θα είναι ουδέτερη μετά από λίγο, αλλά αυτό δεν είναι κρίσιμο. Για τη συντήρηση, θα πρέπει να τα πετάξετε τα δοχεία και να τα αντικαταστήσετε μία φορά το χρόνο για να είστε σίγουροι.
Επιλογή:  Laliotis Giorgos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.