14 Μαρ 2014

EΛ TA NEA (C) HELLAS 14-3-14

  • Με Εντολή Σαμαρά σε ιδιώτες Καλλιμάρμαρο και Στοά του Αττάλου .Οι ξεφτίλες...Δείπνο εντός των μνημείων και ο φορέας να είναι ιδιωτικός...Σε λίγο με αυτά τα λαμόγια θα κάνουμε γάμους και βαφτίσια στην ακρόπολη...
  • Αφήνουν σακούλες με φαγητό για να μην τα πετούν…
  • Ανοικτή επιστολή Ελλήνων στον Πούτιν...Γιατί οι πολιτικοί μας είναι για τον @.@
Posted: 13 Mar 2014 05:32 AM PDT
«Ναι», κατά πλειοψηφία, είπε το ΚΑΣ στην παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου αλλά και της Στοάς του Αττάλου σε ιδιωτικές εταιρείες για την διοργάνωση εκδηλώσεων.
Στη συνεδρίαση, ωστόσο, επικράτησε έντονος προβληματισμός για το εάν είναι ηθικά σωστό να στρώνονται τραπεζοκαθίσματα εντός των μνημείων.
Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν ως προς την παραχώρηση χρήσης του Παναθηναϊκού Σταδίου και της Στοάς του Αττάλου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο δράσεων ξένης επενδυτικής εταιρίας.
Επιπλέον, η Στοά του Αττάλου ζητήθηκε και από παγκόσμια οργάνωση επιχειρηματιών για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο του συνεδρίου της.
Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις της ιδιωτικής εταιρίας – προβολή στο Καλλιμάρμαρο και χορευτικό δρώμενο στη Στοά του Αττάλου – έχουν πολιτιστικό χαρακτήρα, υψηλού επιπέδου, όπως ειπώθηκε στο συμβούλιο, με επίκεντρο το ολυμπιακό ιδεώδες στην πρώτη και την κλασική μουσική στο δεύτερο. Ωστόσο, και οι δύο εκδηλώσεις πλαισιώνονται με δείπνο.
Ο προβληματισμός αφορούσε πολλά επίπεδα: 
Αναστηλωμένα έργα, όπως τα δύο αυτά μνημεία, μπορούν να δέχονται ευκολότερα εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τον καθαρά αρχαιολογικό ή και αθλητικό χαρακτήρα τους από ό,τι μνημεία που διατηρούν την αυθεντικότητά τους;
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 13 Mar 2014 05:02 AM PDT
Όλο και περισσότεροι καθημερινά θεωρούν προσβολή και αμαρτία να πετάς φαγητό στην εποχή που ζούμε, με ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού να μην έχει τα βασικά. 
Και στο Αγρίνιο πλέον αναπτύσσεται ένα σιωπηλό δίκτυο βοήθειας που έχει παρατηρηθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας. 
Παρατηρούμε κάθε μέρα γύρω μας, ειδικά στα μπράτσα των κάδων των σκουπιδιών, μικρές σακούλες με ψωμί συνήθως ή με είδη ανάγκης. 
Τώρα τελευταία έχουν αρχίσει αρκετοί να βγάζουν και σε άλλα σημεία, έξω από τις πόρτες τους, όπως σε δέντρα της γειτονιάς ή σε κάποιο άγκιστρο που χρησιμοποιείται για τέντα ή για κλειδωνιά ή ακόμα και σε κάποιο χαμηλό μπαλκόνι ή πόρτα.
Επίσης έχουν αρχίσει να βγάζουν και φαγητό που έχει περισσέψει με κάποια σήμανση ότι δεν πρόκειται για αποφάγια. Ολόκληρες μερίδες πετούν πολλοί, γιατί να πηγαίνουν χαμένες. Σπιτικό φαγητό που όπως και το ψωμί το επόμενο πρωί έχει εξαφανιστεί. 
Αυτές οι σακούλες που βγαίνουν από το βράδυ έξω πλέον γίνονται ανάρπαστες και ο μόνος ενδοιασμός που συζητιέται είναι μήπως περνούν κάποιοι συστηματικά και τα παίρνουν. Αλλά και έτσι να είναι πρόκειται για φαγητό και κάποιος θα φάει, δεν είναι κάποια άλλη βοήθεια, για να μετατραπεί σε κέρδος. 
Δεν απλώνεις έτσι εύκολα να πάρεις το φαΐ που έχει αφήσει κάποιος έξω από το σπίτι του…
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 13 Mar 2014 04:40 AM PDT
Έλληνες με καταγωγή από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην ΕΣΣΔ ζητούν από το Ρώσο Πρόεδρο να λειτουργήσει ως «ομπρέλα προστασίας» στην επιδρομή των «δυτικών» τοκογλύφων...
Με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Έλληνες που έχουν ρίζες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση ζητούν από τον Πούτιν να παρέμβει δυναμικά στην προσπάθεια χειραγώγησης των κρατών από τους «δυτικούς» τοκογλύφους όπως αναφέρουν στην επιστολή.
Στην επιστολή τους που παρουσιάζει το newsbomb.gr, αφού εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον Ρώσο Πρόεδρο, παραθέτουν και τα προβλήματα που υφίσταται ο ελληνικός λαός από τη σκληρή και απάνθρωπη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η Τρόικα και το ΔΝΤ στην Ελλάδα. «Τα δύο τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση κατεχόμενης χώρας... πολλοί από τους πρόσφατους νόμους που θεσπίστηκαν έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας» αναφέρουν οι συγγραφείς της επιστολής ενώ περιγράφουν με τον πιο εύστοχο τρόπο την τραγική καθημερινότητα που βιώνει μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.
«Τα έσοδα των κατοίκων μειώθηκαν κατά το ήμισυ, οι φόροι δεκαπλασιάστηκαν, οι άνθρωποι εξαθλιώνονται, η ανεργία έφθασε το 40 %, καθώς και στις οικογένειες των μεταναστών - πάνω από 70 %. Η Ελλάδα σήμερα δέχεται βοήθεια (δάνεια) από τους ευρωπαίους συμμάχους μας και το ΔΝΤ . Σε αντάλλαγμα για την «φιλία» τους η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο τα φυσικά και άλλα πλούτη της, αλλά και την ίδια της ανεξαρτησία» αναφέρεται στην επιστολή.
Σε άλλο σημείο της επιστολής τονίζεται με νόημα ότι: «Οι Ουκρανοί αδέρφια μας πρέπει να σκεφθούν πολύ καλά και να εξετάσουν το θέμα πριν εμπιστευθούν την χώρα τους και τον λαό τους στους ''δυτικούς'' τοκογλύφους».
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.