29 Μαρ 2014

:: ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ::

Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών

Με Νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών
Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών με την καθιέρωση σταυροδοσίας, αλλά και προβλέψεις για άρση των απαγορεύσεων που αφορούν τις δημοσκοπήσεις περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε στη δημοσιότητα.
  

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τις αποζημιώσεις διαθέσιμων που απολύονται

Διάταξη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Πλαφόν αποζημίωσης στις 15 χιλιάδες ευρώ, για τους δημοσίους υπαλλήλους που απολύονται μετά από οκτάμηνη παραμονή σε καθεστώς διαθεσιμότητας, βάζει διάταξη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο. Με αυτή, για τους απολυμένους προβλέπεται αποζημίωση, καθώς και απόδοση επιδόματος ανεργίας. Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης, ως βάση λαμβάνεται ο βασικός μισθός του υπαλλήλου κατά την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ στο χρόνο υπηρεσίας συμπεριλαμβάνεται και ο χρόνος διαθεσιμότητας. Από το ποσό αφαιρείται μέρος των αποδοχών διαθεσιμότητας που έλαβαν οι υπάλληλοι.
  

“Δεν αποποιούμαι την κομματική μου ταυτότητα”

Συνέντευξη του Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου
Η διατήρηση των υφιστάμενων υποδομών και η ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων μέσα από την κοινωνική πολιτική του Δήμου Ηλιούπολης αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα για την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης – και εκ νέου διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου - Βασίλη Βαλασόπουλο.
  

Οι εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Καλογρέζας

Του Δήμου Νέας Ιωνίας, προς τιμήν των πεσόντων
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Μπλόκου της Καλογρέζας του Δήμου Νέας Ιωνίας, όπου φέτος συμπλήρωσαν 70 χρόνια από την θυσία των 22 παλικαριών, που εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις κατοχής στην Καλογρέζα, στις 16 Μάρτη 1944.
  

Δωρεάν μαθήματα ελληνικών

Προσφέρει ο δήμος Ηρακλείου Αττικής σε μετανάστες
Το Έργο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
  

Προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης για όλους

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης
Προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης ενηλίκων – ανηλίκων ξεκινάει ο δήμος Μεταμόρφωσης.
Πιο συγκεκριμένα τα προγράμματα θα ξεκινήσουν απ' την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο (Κύμης και Απόλλωνα) και θα είναι υπό την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών φυσικής αγωγής. Προτεραιότητα στο πρόγραμμα θα έχουν οι δημότες – κάτοικοι Μεταμόρφωσης και μόνο όταν οι θέσεις δεν θα καλυφθούν απ' αυτούς θα συμπληρωθούν από ετεροδημότες.
  

"Ελληνικά καλούδια" στη Μεταμόρφωση

Σε μία ακόμη διανομή προϊόντων, ελλήνων παραγωγών, χωρίς μεσάζοντες θα προχωρήσει ο δήμος Μεταμόρφωσης.
Αυτή έχει προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στο Κτήμα Δηλαβέρη, Λητούς και Κύμης.
Η διανομή έχει τον τίτλο "Ελληνικά καλούδια" και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 210 - 2845008 και 210 - 2845010.
  

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Δήμος Μεταμόρφωσης
Ο Δήμος Μεταμόρφωσης με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους πολίτες ότι το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) οργανώνει Εκστρατεία Πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού με τη συνεργασία του Δικτύου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.
  

«Τα παιδιά μας και πάλι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου…»

ΑΝΑΤΟΛΗ Νέας Ιωνίας
Η 25η Μαρτίου του 1821 εορτάστηκε πανηγυρικά στο Δήμο Νέας Ιωνίας με την μεγαλειώδη παρέλαση, στη Λεωφόρο Ηρακλείου. Παρών κι εφέτος ο Σύλλογός μας, με τα υπέροχα παιδιά του, τους αθλητές και τις αθλήτριές του.
Είναι πλέον δεδομένο ότι ο Σύλλογος Στίβου ΑΝΑΤΟΛΗ δεν μπορεί να λείπει από τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου. Τα παιδιά, εφόσον δεν παρελαύνουν με τα σχολεία τους, έχουν χαρά να συμμετέχουν στο τμήμα του Συλλόγου τους.
  

Στο επίκεντρο η τοπική αγορά

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας η προγραμματισμένη εσπερίδα με θέμα «Οι επαγγελματίες της πόλης μας προτείνουν».
  

“Απέχει” από τις εκλογές στη Νέα Ιωνία η ΔΗΜΑΡ

Ανακοίνωση της τοπικής Δημοκρατικής Αριστεράς
Η Δημοκρατική Αριστερά επιδιώκει η τοπική αυτοδιοίκηση να αναδειχτεί ως ο πλησιέστερος στον πολίτη θεσμός και να πρωταγωνιστήσει σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο. Στην προώθηση προγραμμάτων και συμπράξεων για την τοπική ανάπτυξη και τον πολιτισμό. Σε δράσεις περιβαλλοντικής διαχείρισης στις μεταφορές και κυκλοφορία, στην ενέργεια, την ύδρευση, στα απορρίμματα.
  

Εγκαίνια με πλήθος κόσμου

“Δύναμη Πολιτών” Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
Ευχαριστούμε θερμά τους συνδημότες και συνδημότισσες που μας τίμησαν με την παρουσία και την θερμή υποστήριξη τους στα εγκαίνια του εκλογικού μας  Κέντρου της δημοτικής παράταξης Δύναμη Πολιτών και του επικεφαλής υποψήφιου Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου.
  

“Μπαράζ” συναντήσεων

Της Δημοτικής Κίνησης “Ανατροπή και Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Περιβολαράκη
Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης “Ανατροπή και Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση” με τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Περιβολαράκη, υποψήφιους Δημοτικούς  Συμβούλους και μέλη της κίνησης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον σύλλογο “ΗΛΕΚΤΡΟΝ”.
Όπως σημειώνει η παράταξη: “Ήταν ένας παραγωγικός διάλογος όπου υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα της πόλης, ενημερωθήκαμε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και συζητήσαμε για τη λειτουργία του Δήμου.
  

«Αυτοδιοικητική Χάρτα 2014»

Ένωσαν τις δυνάμεις τους οι παρατάξεις που στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ στους 13 δήμους της Βόρειας Αθήνας και υπέγραψαν κοινό κείμενο δεσμεύσεων
Στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Δημαρχείο Χολαργού παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου 13 Δημοτικά σχήματα της Βόρειας Αθήνας.
Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη, μετά από μια σύντομη παρουσίαση του σχήματος που εκπροσωπούν, ανακοίνωσαν και υπέγραψαν το κείμενο δεσμεύσεων (Αυτοδιοικητική Χάρτα) που αναλαμβάνουν ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών 2014.
  

Ημέρα της γης με διήμερο εκδηλώσεων

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας τιμά και γιορτάζει για ακόμη μια χρονιά την Ημέρα της Γης με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα, με ένα διήμερο εκδηλώσεων και δράσεων το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Μαρτίου 2014 στην Πλατεία Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια. Φορέας διοργάνωσης είναι το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.ΕΔ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.