7 Μαρ 2014

EΛ TA NEA (C) HELLAS 7-3-14



  • ΣΟΚ ! Ανασφάλιστη πέθανε ψάχνοντας για χειρουργείο
  • Οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες FEMEN «ξαναχτυπούν»: Το ξύλο που έφαγαν στην Κριμαία (φωτό & βίντεο)
  • Τι σημαντικό εύρημα μπορεί να αφαίρεσε ο Κουστώ από το ναυάγιο των αντικυθήρων;
  • AΠΙΣΤΕΥΤΗ στολή που αντικαθιστά τα... υποβρύχια (ΒΙΝΤΕΟ)
  • Φαρμακερό τουιτ απο Αμερικανίδα δημοσιογράφο που έδιωξε το CNN επειδή έλεγε την αλήθεια!
  • Ἡ Ἑλλὰς βρίσκεται σὲ καθεστὼς ἰδιότυπης τρομοκρατίας.
  • ΣΕ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΛΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ... ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!!
  • Έκτακτη έκκληση από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
  • ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΚΘΕΙΑΖΟΥΝ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ «ΚΑΘΗΜEΡΙΝΗΣ»
  • Βλέποντας τι κάνουν αυτά τα αδέσποτα κουτάβια μαζί με συγκίνησαν. Ακόμα κι αν είναι αρκετά έξυπνο.
  • Φαίνεται Τρομακτικό στην αρχή, αλλά αυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω δει ποτέ.
  • Μία τεράστια Γραμμή απο φορτηγά της FedEx Φαίνεται παράξενο, μέχρι να δείτε το γιατί ... Τότε θα συγκινηθείτε.
  • Καλά τους κάνανε...Άντε και στα δικά μας...Δημοσιογράφους του Al jazeera μέσα σε κλουβιά τοποθέτησε η Αιγυπτιακή κυβέρνηση λίγο πριν την δίκη και ξεσήκωσε αντιδράσεις...
  • Θέλουν να μας τρελάνουν όλους οι ψευτοπροοδευτικοί! Κατεβάζουν τροπολογία με την οποία απαγορεύουν την χρήση του όρου "λαθρομετανάστευση" και των παραγωγών τους!
  • Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ - BINTEO
Posted: 07 Mar 2014 03:38 AM PST
Ανεργοι καρκινοπαθείς εκλιπαρούν στα νοσοκομεία να τους παρασχεθεί νοσηλεία, αλλά τους κλείνουν την πόρτα επειδή δεν έχουν να πληρώσουν

Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ για την Ελευθεροτυπία
Ανασφάλιστη καρδιοπαθής από τη Θεσσαλονίκη που έπρεπε να χειρουργηθεί επειγόντως πέθανε, επειδή δεν τη δέχονταν τα νοσοκομεία γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει. Πριν από δύο μήνες η 60χρονη είχε μιλήσει για τον Γολγοθά της, μαζί με άλλους ανασφάλιστους με σοβαρό πρόβλημα υγείας, σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης (ΚΙΑ).
Η γυναίκα είχε διαγνωστεί με ανεύρυσμα θωρακικής αορτής και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Αλλά τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης της έκλειναν την πόρτα, επειδή ήταν ανασφάλιστη. Ετσι απευθύνθηκε στο ΚΙΑ Θεσσαλονίκης, όπου οι γιατροί της έδιναν φαρμακευτική αγωγή, αλλά και έψαχναν παράλληλα να βρουν νοσοκομείο που θα τη χειρουργήσει. Δύο μήνες μετά, τη δέχτηκε νοσοκομείο της πόλης. Αλλά η άτυχη γυναίκα πέθανε λίγο πριν μπει στο χειρουργείο.
Οπως καταγγέλλει η γιατρός, μέλος του ΚΙΑ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Κυδωνά, όποια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είχαν αρχικά υποσχεθεί ότι θα δέχονται τα επείγοντα περιστατικά ανασφάλιστων ασθενών, τελικά αθέτησαν την υπόσχεσή τους και ζήτησαν από τους ασθενείς την πληρωμή των νοσηλίων. Υπογραμμίζει ακόμη ότι ανασφάλιστοι ασθενείς που πηγαίνουν στα νοσοκομεία, μόλις πληροφορούνται ότι πρέπει να πληρώσουν τα νοσήλια, αναγκάζονται να φύγουν φοβούμενοι ότι η εφορία μπορεί να τους πάρει και το σπίτι.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 07 Mar 2014 03:32 AM PST
Δύο γυμνόστηθες ακριβίστριες από την οργάνωση Femen, ξεπήδησαν ξαφνικά μέσα από το πλήθος και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Πούτιν, μπροστά στο κοινοβούλιο της Κριμαίας, στη Συμφερόπολη.
Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις, άτομα χωρίς διακριτικά, αλλά και άνθρωποι από το πλήθος τους επιτέθηκαν βίαια και η διαμαρτυρία διεκόπη. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν και κρατούνται. «Σταματήστε τον πόλεμο του Πούτιν» έγραφαν στο στήθος οι δύο ακριβίστριες.
Ας σημειωθεί ότι η οργάνωση Femen έχει έδρα το Παρίσι, αλλά οι πρωταγωνίστριες της ομάδας κατάγονται από την Ουκρανία και είναι κατά του πολέμου και κατά της απόσχισης της Κριμαίας.
Δείτε το σχετικό video:

Δείτε τις φωτογραφίες:
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 07 Mar 2014 02:51 AM PST
Απόσπασμα από την εκπομπή του Νίκου Μάνεση "60' Ελλάδα" στον ALPHA. Στο μικρό αυτό απόσπασμα της εκπομπής παρουσιάζεται καταγγελία για αρχαιοκαπηλεία του Ζακ Υβ Κουστώ στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.
Υπενθυμίζουμε ότι στο ναυάγιο αυτό έχει βρεθεί το συγκλονιστικότερο μέχρι στιγμής,εύρημα αρχαίας τεχνολογίας ,το οποίο ανατρέπει και αναθεωρεί τα όσα νομίζαμε μέχρι στιγμής για τον αρχαίο κόσμο. Τι άλλο άραγε εξίσου σημαντικό να αφαίρεσε ο Κουστώ από το ναυάγιο;
Υπενθυμίζουμε επίσης και τον ύποπτο ρόλο του Κουστώ ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για το γεγονός ότι πόντιζε ισραηλινές αρχαιότητες ανοικτά της Κρήτης για να παρουσιάσουν στην συνέχεια τον πολιτισμό των Μινωϊτών ως εβραϊκό,στα πλαίσια των γνωστών πρακτικών ,των "διαφόρων κέντρων", που προσπαθούν διακαώς με διάφορες ανθελληνικές ψευδοθεωρίες (Ινδοευρωπαίοι, Το αλφάβητο είναι Φοινικικό κ.λ.π.) να παραχαράξουν την Ιστορία και να υποβαθμίσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό, εμφανίζοντας τον ως ένα πολιτισμό δανεικό από την Ανατολία!

ΠΗΓΗ
Posted: 06 Mar 2014 02:17 PM PST
Μια νέα στολή που επιτρέπει τις καταδύσεις σε βάθος 305 μέτρων ανέπτυξε η Nuytco Research Ltd. Με βάρος 240 κιλά και ύψος δυο μέτρα, η στολή, που ονομάζεται Exosuit, μοιάζει με διαστημικό εξοπλισμό...
Αποτελείται από σκληρό μέταλλο και άλλα υλικά, ενώ διαθέτει τέσσερις προωστήρες που κινούν τον δύτη μπροστά, πίσω, επάνω, κάτω και στα πλάγια. Εκτός αυτού φέρει 18 περιστροφικές αρθρώσεις που επιτρέπουν στον δύτη να κολυμπά καταναλώνοντας τη δική του ενέργεια.
Επιπλέον η πρωτοποριακή στολή καταδύσεων διαθέτει σύστημα οξυγόνου που επιτρέπει στον χρήστη να αναπνέει για 50 ώρες, ενώ είναι εφοδιασμένη με κάμερα και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που παρακολουθεί την πίεση και το οξυγόνο.
Κοστίζει 600.000 δολάρια και κατασκευάστηκε με στόχο να δώσει νέα διάσταση στη θαλάσσια έρευνα.
Η Exosuit, που παρουσιάστηκε στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, θα πραγματοποιήσει την πρώτη της κατάδυση τον Ιούλιο ανοιχτά της Νέας Αγγλίας, για τη λήψη δειγμάτων και εικόνων στη μεσοπελαγική ζώνη, όπου η φωτεινότητα είναι χαμηλή και η πίεση 30 φορές υψηλότερη συγκριτικά με την επιφάνεια της θάλασσας.
http://www.gkourou.com
Posted: 06 Mar 2014 08:18 AM PST
Posted: 06 Mar 2014 08:17 AM PST
Ἡ Ἑλλάδα βρίσκεται σὲ καθεστὼς ἰδιότυπης κρατικῆς τρομοκρατίας.
Ἀστυνομικοὶ σταματοῦν στὸν δρόμο ἁπλοὺς πολῖτες, ὁδηγούς, καὶ γιὰ μιὰ ἀσημάντη ὀφειλή, ἄκομα καὶ 500 εὐρῶ, πρὸς τὸ Δημόσιο, τοὺς ὁδηγοῦν μὲ χειροπέδες στὸ τμῆμα κι ἀπὸ ἐκεῖ στὸ αὐτόφωρο.
Μολονότι ἡ ἔννοια τοῦ διαρκοῦς αὐτοφώρου, ποὺ ἐφηῦραν κάποιοι διεστραμμένοι κρατικοὶ ἀξιωματοῦχοι, εἶναι προδήλως ἀντισυνταγματική. Μολονότι ὑπάρχει σχετικὴ νομολογία δικαστηρίων.
Μιὰ γυναῖκα 90 ἐτῶν μὲ Ἀλτσχάιμερ συλλαμβάνεται γιὰ χρέος 5 χιλιάδων εὐρῶ.
Μία ἄλλη λικιωμένη, μὲ τρία μπάι μπὰς, στὴν Εὔβοια, γιὰ ἀνάλογο χρέος.
Τὶς φοράνε, ἄκουσον ἄκουσον, χειροπέδες καί τὶς μεταφέρουν στὸ κρατητήριο.
Θέλουν νὰ μετατρέψουν τὴν χώρα σὲ μιὰ ἀπέραντη φυλακή, καταλύοντας τὴν συνταγματικὴ τάξη.
Θά τούς τό τὸ ἐπιτρέψουμε;
Γιάννης Λοβέρδος
http://filonoi.gr
Posted: 06 Mar 2014 08:14 AM PST
Σε παγκρήτιο ξεσηκωμό και αντίσταση για "μην καταστήσουμε με την ανοχή μας τη λεκάνη της Μεσογείου, την Κρήτη μας, δοχείο των αποβλήτων της απερισκεψίας αλλά και της αλαζονείας των ισχυρών της γης" καλεί με άρθρο του ο Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ.κ.Αμφιλόχιος.
Αφού αναφέρεται στις εξελίξεις στο θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο και στους κινδύνους που ελλοχεύουν και για την Κρήτη, σύμφωνα και με τους ειδικούς επιστήμονες, ο κ.κ. Αμφιλόχιος καταλήγει στο άρθρο του ως εξής:
"Ξεχάσαμε πως παρά τους, ανά τους αιώνες, κατακτητές που πέρασαν από τον τόπο μας, το πνεύμα και η ψυχή της Κρήτης έμειναν αδούλωτα και απροσκύνητα;
Αν αληθεύει πως η Ελλάδα στέκεται στο μετέωρο βήμα του πελαργού μέσα στην βροχή, απογυμνωμένη και δίχως ομπρέλα να παρακαλεί για τις δόσεις της, λες και τα πολυεθνικά παιχνίδια των τοκογλυφικών οίκων να μην θέλουν μέσα στην Ιστορία τον Ιστορικό αυτό Λαό των Ρωμιών, εμείς οι Κρήτες πως θα αντιδράσομε στην απειλή αυτή για τον τόπο και το Νησί μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας;
Πνευματικοί και Πολιτικοί ταγοί της Μεγαλονήσου, λαέ υπερήφανε και αδούλωτε επί γενεαίς γενεών.
Ας επιστρατεύσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να μην καταστήσουμε με την ανοχή μας τη λεκάνη της Μεσογείου, την Κρήτη μας, δοχείο των αποβλήτων της απερισκεψίας αλλά και της αλαζονείας των ισχυρών της γης.

Να μην γεωργήσουμε το θάνατο όχι μόνο για εμάς και τα παιδιά μας, άλλα για την ανθρωπότητα ολόκληρη.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Mar 2014 06:39 AM PST
Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί...

Δυστυχώς ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών που προσέρχονται το τελευταίο διάστημα στο ιατρείο μας έχει αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα να έχουμε κατακλυστεί από πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας.  Κάνουμε δραματική έκκληση σε φαρμακοποιούς και παθολόγους να μας βοηθήσουν άμεσα διότι ήδη δυσκολευόμαστε πολύ να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των ασθενών μας.  
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε αρκετές ειδικότητες είμαστε αναγκασμένοι να κλείνουμε ραντεβού στους ασθενείς μας μετά από 3 και 4 μήνες, παράλληλα τις μέρες που δίνουμε φάρμακα το ιατρείο κοντεύει να γίνει απροσπέλαστο.  Η πλήρης καταρρεύση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναγκάζει τους πολίτες να στραφούν στις εθελοντικές δομές παροχής πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, που ήδη και αυτές βρίσκονται εδώ και καιρό στα όρια τους.  Χωρίς την βοήθεια των πολιτών-γιατρών-φαρμακοποιών σύντομα θα καταρρεύσουν και αυτές.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Mar 2014 06:28 AM PST
Η αναδημοσίευση του άρθρου της Καθημερινής στη σελίδα του kavkaz center

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ «ΚΑΘΗΜEΡΙΝΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ  
Η αναδημοσίευση του άρθρου της Καθημερινής στη σελίδα του kavkaz center
Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π, Bρυξέλλες για pentapostagma.gr
the_caucasus_emirateΤο  Εμιράτο του Καυκάσουιδρύθηκε το 2007 από τον Τσετσένο ισλαμιστή Doku Oumarov . Πρόκειται για ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση με έδρα το βόρειο Καύκασο της Ρωσίας. Στόχος του Εμιράτου είναι η απελευθέρωση όλων των μουσουλμανικών εδαφών της Ρωσίας! H τρομοκρατική οργάνωση πραγματοποίησε πολλές επιθέσεις σε ρωσικές δυνάμες  στο βόρειο Καύκασο ενώ την περίοδο 2010-11 ανέλαβε την ευθύνη και για τις πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας στη Μόσχα εναντίον πολιτών . Ο ηγέτης του Doku Oumarov  πρόσφατα κλήθηκε προς βοήθεια στην Ουκρανία από τον αρχηγό του εξτρεμιστικού κόμματος του Δεξιού Τομέα, Yarosh .
Σε συνέντευξή του στο Κavkaz center ορκίζεται πίστη στο Τζιχάντ, στον Αλλάχ , στον Προφήτη Μωάμεθ και στη Δικαιοσύνη της Σαρίας.
To Kavkaz center σύμφωνα με το ΑΙΝΑ (01/02/14) και πολλά ειδησεογραφικά ανήκει στο Εμιράτο του Καυκάσου που έχει αναλάβει και την ευθύνη για την δολοφονία των επισκόπων Χαλεπίου σύμφωνα με ανακοίνωσή του στο ίδιο ιστολόγιο. Πρόκειται στην ουσία για το επίσημο προπαγανδιστικό όργανο ( "ενημερωτικού χαρακτήρα"  ιστολόγιο  το oποίο μεταδίδει σε ρωσικά, τούρκικα, αραβικά και αγγλικά τις εξτρεμιστικές απόψεις του).
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Mar 2014 06:23 AM PST
Στη μέση του βαρύ χειμώνα στην Κίνα, ακόμα και αυτά τα σκυλιά με το πυκνό τρίχωμα επηρεάζονται από τις χαμηλές θερμοκρασίες. 
Αυτά τα αξιολάτρευτα mutts ζουν στην Jiulongjiang Forest Park, στο Rucheng County. 
Έτσι, για τις εξαιρετικά κρύες μέρες, μαζεύονται γύρω απο το σβηστό μαγκάλι και χώνουν το κεφάλι μέσα μέχρι να τους δει το προσωπικό και να πάρουν αυτό που θέλουν. 
Και αυτό που θέλουν είναι αξιολάτρευτο.

The chefs at the park say that the dogs will stand around the canteen stove and bark…
The chefs at the park say that the dogs will stand around the canteen stove and bark...
Daily Mail

And they won't stop until someone lights a fire.
And they won't stop until someone lights a fire.
Daily Mail

Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Mar 2014 06:14 AM PST
Η Βρετανός καλλιτέχνης Sue Austin ήταν σε μια αναπηρική καρέκλα από το 1996 μετά τη συρρίκνωση ME (σύνδρομο χρόνιας κόπωσης). 
Το 2012, ζητήθηκε να είναι μέρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στη Βρετανία, μια γιορτή της τέχνης που προηγήθηκε των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. 
Για την εκδήλωση η Austin και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων κατάδυσης δημιούργησαν την πρώτη αυτοκινούμενη υποβρύχια αναπηρική καρέκλα του κόσμου για να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από εκπληκτικές υποβρύχιες καταδύσεις παραστάσεις που ονομάστηκαν «Δημιουργώντας το θέαμα!».
«Δημιουργώντας το θέαμα!» Είναι μια πρωτοποριακή σειρά από live-art και βίντεο έργα του Βρετανού καλλιτέχνη Sue Austin με τη πρώτη υποβρύχια αναπηρική καρέκλα του κόσμου, η οποία πετά κατά μήκος της μέσης του νερού σε μια δραματική επίδειξη της χαράς και της ελευθερίας που φέρνει.
Η καρέκλα είναι εξοπλισμένη με πλωτήρες κολύμβησης,αναπνευστήρα, πτερύγια και δύο οχήματα πρόωσης κίνησης που ελέγχονται με το πόδι.

The artwork has received global attention since she used the underwater wheelchair in a series of choreographed acrobatic underwater events produced as part of the London 2012 Festival during the Olympic and Paralympic Games.
The artwork has received global attention since she used the underwater wheelchair in a series of choreographed acrobatic underwater events produced as part of the London 2012 Festival during the Olympic and Paralympic Games.

Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Mar 2014 06:07 AM PST
Αυτές οι εικόνες μοιράστηκαν από έναν οδηγό της FedEx.
Δείχνουν πώς εκατοντάδες οδηγοί FedEx Express συνόδευσαν τον πεθαμένο συνάδελφο τους και φίλο.
Περικύκλωσαν με περίπου 100 φορτηγά τη συνοδεία της νεκρικής πομπής στο νεκροταφείο για να κάνουν εκπλήξει και να συμπαρασταθούν με τον τρόπο τους στην οικογένειά του.
The drivers rounded up all the trucks at the airport in Pittsburgh for the start of their journey.
The drivers rounded up all the trucks at the airport in Pittsburgh for the start of  their journey.

One after one they started heading for the highway.
One after one they started heading for the highway.

Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Mar 2014 05:36 AM PST
Αντιμετωπίζουν κατηγορίες γιατί φέρεται να είναι μέλη  και για την υποβοήθηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που έθέσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.
When three journalists for Al Jazeera's English service were brought into an Egyptian court Wednesday, they were held in cages, a shocking image that prompted reactions including "disturbing," "heartbreaking" and "rocked."
Al Jazeera tweeted this photo showing their staffers in court, not only held in cages, but also separated from the legal teams by rows of security personnel:
Al-Jazeera-Cage-1They are facing charges of allegedly being members of and aiding the Muslim Brotherhood and endangering national security. Getty Images published more photos of the scene:
Australian journalist Peter Greste of Al-Jazeera looks on standing inside the defendants cage during his trial for allegedly supporting the Muslim Brotherhood at Cairo's Tora prison on March 5, 2014. The high-profile case that sparked a global outcry over muzzling of the press is seen as a test of the military-installed government's tolerance of independent media, with activists fearing a return to autocracy three years after the Arab Spring uprising that toppled Hosni Mubarak. (Photo: Khaled Desouki/AFP/Getty Images)

Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Mar 2014 05:00 AM PST
Θα απαγορευτεί να χρησιμοποιείται από το ελληνικό κράτος ο όρος λαθρομετανάστευση, εάν περάσει η τροπολογία που κατεβάζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ K. Τριανταφύλλος(να τον χαίρονται στην Χίο), επειδή δεν αρέσει στους πολιτικά ορθούς το να λένε οι Έλληνες κατά την λαϊκή παροιμία τα σύκα, σύκα και την σκάφη – σκάφη. Ίσως σύντομα απαγορεύσουν και ότι άλλο δεν τους αρέσει με κάποια τροπολογία, ακόμη και τέτοιου είδους παροιμίες.
Εκεί στο ΠΑΣΟΚ τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει (δεύτερη παροιμία προς απαγόρευση). Ενώ η χώρα υποφέρει από την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών, οι δομές της καταρρέουν από την ελεύθερη λόγω "αντιρατσισμού" χρήση τους από αυτούς (βλ. Παράδειγμα ΕΣΥ), ενώ η κατάσταση στα σύνορα είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε" (τρίτη παροιμία προς απαγόρευση).
Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα, κοιτάξτε τι αναφέρει σχετικά ο Πασόκος βουλευτής: «Η χρήση του όρου "λαθραίος" δεν μπορεί να αποτελεί πρώτο συνθετικό μιας σύνθετης λέξης που αναφέρεται σε ανθρώπους. 
Οροι όπως "λαθρομετανάστευση" και "λαθρομετανάστης", αναφερόμενοι σε συνανθρώπους, υποβιβάζουν τον κοινωνικό και νομικό πολιτισμό της χώρας, απαξιώνουν και υποβιβάζουν ανθρώπους, και δημιουργούν ένα υπόστρωμα επί του οποίου βασίζονται ρατσιστικές ιδεολογίες και συμπεριφορές. Επομένως η απάλειψη πρωτίστως από τη δικαιική και νομική ορολογία τέτοιων προσβλητικών εννοιών είναι απόλυτη αναγκαιότητα».
Πρόκειται για ένα τρανό παράδειγμα του newspeak που αναφέρει στο βιβλίο του 1984 ο Όργουελ.
http://www.elkosmos.gr
Posted: 06 Mar 2014 03:53 AM PST
ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΤΑΥΤΟΠΟΙΗΤΟΣ Ο ΑΠOΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝOΣ ΑΝΔΡΑΣ

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr

Περί τα τέλη Φλεβάρη γίναμε μάρτυρες ενός οπτικοακουστικού υλικού που παρέπεμπε στις πιο σκληρές εκφάνσεις των ισλαμιστικών πολεμικών μεθόδων στη Συρία. Λάβαμε γνώση ενός βίντεο το οποίο δημοσίευσαν Ουκρανοί (εκφράζονταν στη ρωσική γλώσσα). Πρόκειται για τη βιντεοσκόπηση της μεταφοράς επάνω σε φορείο ενός ακέφαλoυ άνδρα . Η κάμερα κάποιου αυτόπτη απαθανατίζει άνδρες των Ουκρανικών αστυνομικών δυνάμεων εν μέσω των ταραχών του Κιέβου και μέρα μεσημέρι, να μεταφέρουν το ακέφαλo πτώμα μπροστά στα μάτια πολιτών. 

Οι άνθρωποι που δημοσίευσαν το υλικό κατήγγειλαν ότι οι δυνάμεις των ευρωδιαδηλωτών εκτός των άλλων οργανωμένων , συντονισμένων πολεμικού τύπου επιχειρήσεων- των οποίων κανείς πια δεν αμφισβητεί την υψηλή κατάρτιση και τεχνογνωσία – προέβησαν και στη βιαιότητα του αποκεφαλισμoύ ενός αστυνομικού.

Ο απoκεφαλισμένoς άνδρας παραμένει μέχρι σήμερα αταυτοποίητος και καμιά πλευρά δεν τον έχει διεκδικήσει επίσημα ως θύμα της.

Αν κρίνει κανείς από το βίντεο μάλλον θα συμπεράνει ότι πρόκειται για αστυνομικό τον οποίο περισυνέλλεξαν οι συνάδερφοί του . Επίσης ποτέ η τέως αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση δεν διεκδίκησε το θύμα αυτό. Κατά την κοινή λογική ακόμα και εάν ένας αστυνομικός παρανόμως δολοφονήσει (κάτι που συχνά συμβαίνει) θα το διαπράξει με το όπλο του και όχι με μπαλτά. Τακτικός στρατός και επαγγελματίας των δυνάμεων της τάξης σε καμιά χώρα του κόσμου δεν δύναται να συμπεριφερθεί ανάλογα σε υπηρεσιακή αποστολή.
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.