7 Μαρ 2014

Η άγνωστη αιτία της πιο επικίνδυνης μορφής καρκίνου


Η άγνωστη αιτία της πιο επικίνδυνης μορφής καρκίνου

Γνωρίζετε ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο πιο θανατηφόρος τύπος καρκίνου, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο;       

Και αν το κάπνισμα είναι η προφανής κύρια αιτία πρόκλησης καρκίνου του πνεύμονα, γνωρίζετε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η δεύτερη σημαντικότερη αιτία είναι το ραδόνιο;

Το ραδόνιο είναι ένα ραδιενεργό αέριο που εκλύεται από το έδαφος, εισέρχεται στα κτίρια από τοίχους, πατώματα και σωληνώσεις και το εισπνέουμε όλοι μας αφού υπάρχει παντού.

Ο Π.Ο.Υ. υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει όριο κάτω από το οποίο η έκθεση σε ραδόνιο δεν φέρει κανένα κίνδυνο και ότι η πιθανότητα καρκίνου του πνεύμονα αυξάνεται κατά 16% για κάθε 100 Bq/m3 αύξησης στη συγκέντρωση ραδονίου!

Το ραδόνιο έχει ενταχθεί στα αποδεδειγμένα καρκινογόνα (Group 1 human carcinogen) από το Διεθνές Πρακτορείο Έρευνας για τον Καρκίνο από το 1988, ενώ η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή έχει προτείνει την καθιέρωση πολύ χαμηλών ορίων έκθεσης για νέα και υφιστάμενα κτίρια (200 και 400 Bq/m3 αντίστοιχα).

Τα επίπεδα του ραδονίου διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και από κατοικία σε κατοικία. Υψηλότερες τιμές καταγράφονται στους χαμηλότερους ορόφους των κτιρίων, σε χώρους με ελλιπή εξαερισμό, σε περιοχές με φυσικά ανεβασμένα επίπεδα ραδονίου, αλλά και κοντά σε καλώδια υψηλής ή μέσης τάσης, δεδομένου ότι οι υψηλές τιμές ηλεκτρικών πεδίων αυξάνουν σημαντικά την συσσώρευση των σωματιδίων ραδονίου.

Μπορείτε να μετρήσετε εύκολα τα επίπεδα ραδονίου στο χώρο σας με τον νέο ψηφιακό μετρητή ραδονίου Canary που εισάγει πρώτη στην Ελλάδα η Home Biology!

O μετρητής Canary αποτελεί τον πιο απλό, γρήγορο και ευέλικτο τρόπο για την καταγραφή των επιπέδου ραδονίου σε κατοικίες και χώρους εργασίας.

Είναι διαθέσιμος για αγορά (299 ευρώ) ή εβδομαδιαία ενοικίαση (60 ευρώ). Οι τιμές περιλαμβάνουν τον ΦΠΑ και τα μεταφορικά προς και από το χώρο σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας;
 
Επιλογή: Κυριακή Βουτσαρά


-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.