4 Μαρ 2014

ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ Η ΔΕΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ

 - ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

«Για χρόνια, ερευνητές και ακτιβιστές έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους για την υγεία και την προστασία της ιδιωτικής ζωής που αφορούν τους έξυπνους μετρητές. 


Η Αθέατη γνώση την περασμένη εβδομάδα δημοσίευεσε σχετικό άρθρο για τους έξυπνους μετρητές και τις βλάβες που προκαλούν στο DNA. Κάποιοι ίσως όλα αυτά να τα θεωρούν συνομωσίες και να μην τα πιστεύουν.

Ως συνήθως στο εξωτερικό, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γελοιοποίούσαν αυτές τις προειδοποιήσεις και επέμεναν ότι οι έξυπνοι μετρητές ήταν αβλαβείς. Ωστόσο, τώρα γίνεται κοινή λογική ότι οι έξυπνοι μετρητές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατασκοπεύουν αθώους ανθρώπους, που μέχρι και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν αρχίσει να το αναφέρουν.
Σημαντικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί στο εξωτερικό όπως το NBC επέλεξε να ασχοληθεί με την ιστορία σε ένα πρόσφατο άρθρο από το NBC News, του Matt Liebowitz που γράφει:
Οι ερευνητές εξετάζουν τις επιπτώσεις της ιδιωτικής ζωής της τεχνολογίας των έξυπνων μέτρων και διαπιστώθηκε ότι οι συσκευές ενός γερμανικού παρόχου περιείχαν τρωτά σημεία που τους επέτρεπε να κατασκοπεύουν δεδομένα και να γνωρίζουν εάν ή όχι οι ιδιοκτήτες σπιτιού ήταν στο σπίτι.
Μετά την υπογραφή με τη γερμανική εταιρεία έξυπνων-μετρητών Discovergy, οι ερευνητές ανίχνευσαν ότι οι συσκευές της εταιρείας μετέδιδαν δεδομένα από τις συσκευές στο σπίτι πίσω στους διακομιστές της εταιρείας μέσω μιάς μη ασφαλούς σύνδεσης. 
Οι ερευνητές, Dario Carluccio και Stephan Brinkhaus, αναχαίτισαν τις δήθεν εμπιστευτικές και ευαίσθητες πληροφορίες, και, με βάση το δακτυλικό αποτύπωμα της χρήσης ενέργειας, ήταν σε θέση να πούν όχι μόνο το αν ή όχι οι ιδιοκτήτες ήταν στο σπίτι, ή ακόμα και αν κοιμόντουσαν, αλλά και τι ταινία έβλεπαν στην τηλεόραση ».

atheatignosi

Πηγή: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2014/03/blog-post_1191.html#ixzz2uzSroRxS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.