29 Ιουλ 2013

EΛ TA NEA (C) HELLAS 28-7-13

EΛ TA NEA (C) HELLAS XG 2011


Posted: 28 Jul 2013 02:36 AM PDT
Στιγμές από το τραγικό δυστύχημα του Κόστα Κονκόρντια που πλησίασε εξαιρετικά κοντά στο νησί Τζίλιο για να κάνει την παραδοσιακή «υπόκλιση» με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε ύφαλο και να σπείρει τον θάνατο σε 32 επιβάτες, έζησαν όσοι…
βρίσκονταν στην ακτή Επτά Μάρτυρες της Βενετίας.
Το κρουαζιερόπλοιο Carnival Sunshine της εταιρίας Carnival Cruise Lines στην προσπάθειά του να «υποκλιθεί» πλησίασε απειλητικά το Κανάλ Γκράντε προκαλώντας αναστάτωση σε όσους βρίσκονταν σε παρακείμενα εστιατόρια και καφέ, οι οποίοι δήλωσαν πως ένιωσαν σαν να γινόταν σεισμός.
«Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες δόθηκε η εντύπωση πως ο καπετάνιος έκανε λάθος χειρισμό, ο οποίος εκτός των άλλων είχε ως αποτέλεσμα να παρασύρει ένα δημόσιο βαπορέτο και άλλα σκάφη. 
Θέλουμε να μάθουμε την πραγματική αιτία αυτής της ενέργειας, η οποία μοιάζει περισσότερο με απότομη και επικίνδυνη προσέγγιση παρά με υπόκλιση», δήλωσε σε αυστηρό τόνο ο σύμβουλος περιβάλλοντος, Τζανφράνκο Μπετίν.
Το πλοίο που ζυγίζει πάνω από 102.000 τόνους με μήκος 272 μέτρα, πλάτος 35 και ύψος 62 μέτρα, έφτασε τόσο κοντά που οι τουρίστες στην ακτή Επτά Μαρτύρων κατέγραψαν το γεγονός σε βίντεο και το ανήρτησαν στο YouTube.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 27 Jul 2013 03:41 PM PDT
ΑΡΧΙΚΗ/VIDEO/ΡΟΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
RHex: Ρομπότ παντός εδάφους που δεν σταματάει πουθενά.
Το RHex είναι ένα ρομπότ που μπορεί να κινηθεί σχεδόν σε κάθε είδος δρόμου. Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήθει σε μια δύσκολη αποστολή διάσωσης.

http://www.videocosmos.gr
Posted: 27 Jul 2013 10:55 AM PDT
Δείτε ένα προφητικό Βίντεο για το πώς θα μπορούσε να είναι το μέλλον μας στο έτος 2100...

http://anekshghta.blogspot.gr
Posted: 27 Jul 2013 10:46 AM PDT
Δείτε παρακάτω...

Posted: 27 Jul 2013 08:08 AM PDT
Το "The Second Economic Adjustment Programme for Greece
Second Review – May 2013", είναι η προηγούμενη, και σε κάθε περίπτωση σε ισχύ, αναθεώρηση της τρόικα για πρόγραμμα της Ελλάδας.
Η έκθεση συντάχθηκε από το Directorate General Economic and Financial Affairs, υπό την κατεύθυνση του Matthias Mors (Δντή και επικεφαλή της αποστολής στην Ελλάδα).
Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται για την ιδιωτικοποίηση των Εταιρειών Ύδρευσης...
Ας δούμε τι προβλέπει λοιπόν αυτή η αναφορά για τα "Νερά"...
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 27 Jul 2013 07:20 AM PDT
Η πρώτη μαύρη υπουργός στην ιστορία της Ιταλίας η οποία έχει γίνει στόχος αλλεπάλληλων σφοδρών ρατσιστικών επιθέσεων ήδη από τον διορισμό της τον Απρίλιο, καταδίκασε την πράξη ενός παρευρισκόμενου σε ομιλία της ο οποίος πέταξε μπανάνες προς την κατεύθυνσή της ενώ εκείνη μιλούσε σε μια κομματική εκδήλωση.
Η υπουργός Ένταξης των Μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ, η οποία έχει γεννηθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έχει εξοργίσει τις οργανώσεις των εθνικιστών με την εκστρατεία την οποία διεξάγει με στόχο να καταστήσει ευκολότερο για τους μετανάστες να αποκτούν την ιταλική υπηκοότητα.
Λίγο πριν από το επεισόδιο αυτό, την Παρασκευή, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Φόρτσα Νουόβα (σ.σ. Νέα Δύναμη) τοποθέτησαν πλαστικές κούκλες καλυμμένες με ψεύτικο αίμα κοντά στο χώρο όπου διεξαγόταν η κομματική εκδήλωση στην κεντρική Ιταλία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση της Κιέντζ όποιος γεννιέται στην χώρα να αποκτά αυτόματα την ιταλική υπηκοότητα.
«Η μετανάστευση σκοτώνει», έγραφαν φέιγ βολάν που αφέθηκαν πλάι στις κούκλες, ένα σύνθημα που έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα η Φόρτσα Νουόβα αναφερόμενη σε δολοφονίες που διαπράττουν μετανάστες.
http://www.hellas-now.com
(Reuters) - Italy's first black minister, a target of racist slurs since her appointment in April, has condemned a spectator who threw bananas towards her while she was making a speech at a party rally.

Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 27 Jul 2013 06:05 AM PDT
Ένα κοριτσάκι μόλις 16 μηνών, το οποίο είναι εκ γενετής κουφό, ξεσπάει σε κλάματα όταν ακούει την φωνή του για πρώτη φορά.
Είναι ένα από τα πιο συγκινητικά βίντεο: Η μικρούλα Ρειν Σαντ «τρελαίνεται» στον νέο ήχο και πιάνεται σφιχτά στην αγκαλιά της μαμάς της, ενώ κλαίει με λυγμούς, γιατί… φοβάται την ίδια της την φωνή.
Λίγο μετά βλέπει πόση χαρά προσφέρει η αντίδραση της στους γύρω της και γελάει και αυτή… 
Ακόμα δεν έχει καταλάβει πόσο σημαντικό βήμα είναι για εκείνη αυτό.
Δείτε το συγκινητικό βίντεο…

http://a-pistefto.blogspot.gr
Posted: 27 Jul 2013 05:52 AM PDT
Posted: 27 Jul 2013 05:27 AM PDT
Ο Mehmet Ali Gökçeoğlu, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και τοπογράφος μηχανικός από την Τουρκία έχει δημιουργήσει τον πιο...εκπληκτικό φράχτη του κόσμου στην πολυτελή βίλα του στο Τσεσμέ, στη Σμύρνη. 
Οκτώ χρόνια πριν, αντικατέστησε τον μεταλλικό φράκτη στο μπροστινό μέρος της κατοικίας του με ένα μεγάλο ενυδρείο μήκους 50 μέτρων, γεμάτο με εκατοντάδες ψάρια και άλλα θαλάσσια είδη. 
Το σπίτι του εκκεντρικού Τούρκου είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Τσεσμέ, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα που έρχονται για να θαυμάσουν το παράξενο δημιούργημά του.
Η διάφανη δομή που περιβάλλει το σπίτι κόστισε πάνω από 21.000 δολάρια, ενώ το παράξενο είναι ότι ο Mehmet Ali Gökçeoğlu προτίμησε να βάλει στο ενυδρείο τσιπούρες, λαβράκια, κέφαλους, χέλια και χταπόδια και όχι απλώς διακοσμητικά ή πολύχρωμα ψάρια που συνήθως τοποθετούνται σε ενυδρεία. 
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 27 Jul 2013 05:05 AM PDT
Πτώση 30 χιλιάδων τόνων πετρώματος στη Γαλλία.
Τα πετρώματα αρχίζουν να καταρρέουν, και μέσα σε δευτερόλεπτα η κορυφογραμμή έγινε ένα σύννεφο σκόνης που εισβάλλει στην παραλία. 
Αυτό συνέβη στο Saint-Jouin-Bruneval, στην Άνω Νορμανδία, κοντά στη Χάβρη.
Οι εξαιρετικές αυτές εικόνες των πετρωμάτων που καταρρέουν αποτελούν ένα φαινόμενο, το οποίο εμφανίζεται συνήθως κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω της απόψυξης, και είναι μία από τις συνέπειες της διάβρωσης που αντιμετωπίζουν από τα βράχια της περιοχής του Seine-Maritime
Δείτε το βίντεο

Αποκάλυψη
Posted: 27 Jul 2013 05:01 AM PDT
Το στέγαστρο Καλατράβα, το οποίο δέχθηκε πολλών εγκωμιαστικών σχολίων κατά την διάρκεια της κατασκευής του καθώς κόσμησε το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) και είχε αποτελέσει σημείο κατατεθέν των Ολυμπιακών μας αγώνων του 2004, κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Τίποτα δεν θυμίζει πλέον, την κατασκευή του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα που κόστισε μάλιστα 130 εκατ. ευρώ. Εννιά χρόνια μετά, χωρίς καμία συντήρηση όπως προβλεπόταν, το πολυσυζητημένο στέγαστρο κινδυνεύει να αποτελέσει πλέον το επιστέγασμα της οικονομικής μας κατάρρευσης.
Σε δημοσίευμα του Βήματος, αναφέρεται μάλιστα ότι το υπουργείο Πολιτισμού διαβίβασε έγγραφο στην Βουλή όπου αποκαλύπτει ότι είχε προγραμματιστεί διενέργεια διαγωνισμών για την συντήρηση των έργων Καλατράβα.
Ο πρώτος αφορούσε στην παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη καταγραφή δομοστατικής συμπεριφοράς των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ και ο δεύτερος στη συντήρηση. Συνολικά οι δύο διαγωνισμοί ανέρχονταν σε 9,5 εκατομμύρια ευρώ, 4,5 για τον πρώτο και 5 για τον δεύτερο.
Όμως όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «επειδή ως σήμερα δεν εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις και δεν εγκρίθηκαν οι μελέτες, η υπηρεσία μας δεν προχώρησε στη διενέργεια διαγωνισμών της συντήρησής του. 
«Οι διατεθείσες πιστώσεις του 2009 ανήλθαν τελικά στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ και με αυτές πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές του αναδόχου (Bung) του αρχικού πολιτικού προγράμματος παρακολούθησης της δομοστατικής συμπεριφοράς του στεγάστρου» αναφέρεται στο έγγραφο και συμπληρώνεται ότι τα επόμενα έτη τα χρήματα «κάλυπταν μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών».
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 27 Jul 2013 04:49 AM PDT
''αλίμονο αν ο Ελληνισμός ήταν απλά θέμα DNA θα αναρωτιόμουν πόσοι από εμάς εδώ θα μπορούσαν να είναι Βουλευτές αυτής της αίθουσας ''........ !!!!
http://filosofia-erevna.blogspot.gr
Posted: 27 Jul 2013 04:39 AM PDT
Posted: 27 Jul 2013 04:32 AM PDT
Παραλίγο να πέσει ξύλο στην συνεδρίαση της διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης 
Εβρου κατά του χρυσού ανάμεσα στα μέλη της και τους πολίτες υπέρ του χρυσού που βρέθηκαν εκεί έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Δείτε φωτογραφικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του RodopiNews.gr 
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.