26 Ιουλ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 25-7-13

Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Posted: 25 Jul 2013 08:57 PM PDT
Προ ημερών, το Reuters έπιασε λαυράκι. Σε ιδιαίτερα προσεκτικό δημοσίευμά του που πήρε μεγάλη έκταση παγκοσμίως ανέδειξε κάποιες «συναλλαγές» μεταξύ τριών ελληνικών τραπεζών η οποία, αν το δημοσίευμα αληθεύει, τεκμηριώνει την ποινική δίωξη γνωστών τραπεζιτών της χώρας.

Κι αν όχι την ποινική τους δίωξη, απαιτεί από την κυβέρνηση, το EFSF, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τραπεζών (European Banking Authority), κατ' ελάχιστον, την παύση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς και την δρομολόγηση διαδικασίας εξυγίανσής της. Ανάλογες κινήσεις θα έπρεπε να ξεκινήσουν για τον τραπεζικό όμιλλο Marfin Popular Bank για κινήσεις της Marfin Egnatia Bank της οποίας αποτελεί μετεξέλιξη.

Κι όμως: αντί για αυτά, ένα τεράστιο πέπλο σιωπής ξετυλίγεται και σκεπάζει την υπόθεση, με πρώτους υφαντές του τους δημοσιογράφους των «έγκυρων» εντύπων και sites οι οποίοι, κατά τα άλλα, συνεχώς καταγγέλλουν το κράτος και την ελληνική κοινωνία για ανοχή στην διαφθορά.

Ποια είναι η πέτρα του σκανδάλου, σύμφωνα με την αναφορά του Reuters; 
Όπως γνωρίζουμε, οι ελληνικές τράπεζες πάσχουν, από τότε που ξέσπασε η κρίση, από έλλειψη κεφαλαίων. Σύμφωνα με τις επιταγές τόσο της ΕΒΑ όσο και της τρόικα, οι ελληνικές τράπεζες έπρεπε να καταβάλουν προσπάθεια εξεύρεσης κεφαλαίων.
Αρχικά, ιδιωτικών και, εφόσον δεν τα έβρισκαν, δημοσίων (μέσω της επανακεφαλαιοποίησης που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση δανειζόμενη, δυστυχώς, η ίδια από το EFSF). Οι τραπεζίτες τρέμουν τα κεφάλαια του EFSF καθώς αυτά δίνονται με αντάλλαγμα μετοχών, κάτι που μειώνει το δικό τους ποσοστό ιδιοκτησίας των τραπεζών, θέτοντας σε κίνδυνο της εξουσία τους εντός των ΔΣ των τραπεζών (και όλα τα «καλούδια» που αυτή τους εξασφαλίζει). Γι αυτό, εύλογα, προτιμούν τα ιδιωτικά κεφάλαια, ιδίως φίλα προς αυτούς προσκείμενων επιχειρηματιών. Έλα όμως που τέτοια κεφάλαια στον καιρό της κρίσης δεν υπάρχουν; Τότε, τι νομίζετε ότι σκαρφίζονται οι καλοί τραπεζίτες;

Σύμφωνα με το άρθρο του Reuters, σε γενικές γραμμές, συνέβη το εξής καταπληκτικό:
Την εποχή που η Τράπεζα Πειραιώς, υπό τον κ. Σάλλα, σχεδίαζε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας (σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ευρώπης και της τρόικα), ο κ. Σάλλας δημιούργησε τρεις off shore εταιρείες στην Κύπρο (μαζί με τα δύο του τέκνα).
Αυτές οι εταιρείες, δανείστηκαν από τον τραπεζικό όμιλο Marfin Egnatia Bank (που ελέγχει ο κ. Βγενόπουλος) γύρω στα 113 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία χρήματα αγοράστηκαν μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που ο ίδιος ο κ. Σάλλας αποφάσισε). Αξιοσημείωτα είναι τα εξής:

. Η Marfin Egnatia Bank από την οποία δανείστηκαν οι off shore του κ. Σάλλα έπασχε η ίδια από τεράστια έλλειψη τόσο ρευστότητας όσο και κεφαλαίων. Το ότι δάνεισε ένα τέτοιο τεράστιο ποσό σε έναν άλλον «ζορισμένο» τραπεζίτη με στόχο την αγορά μετοχών των οποίων η αξία βρισκόταν σε πορεία ραγδαίας απαξίωσης (και χωρίς κανένα εχέγγυο πέραν των ίδιων των μετοχών) ελέγχεται ως είτε επιχειρηματικά ανόητη κίνηση είτε ως «περίεργη» κίνηση.
  • Όταν αποφασίζεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με την διεθνή πρακτική και νομοθεσία, οι αποφασίζοντες αυτή την αύξηση (τα μέλη του ΔΣ) απαγορεύεται δια ροπάλου να συναλλάσσονται στις εν λόγω μετοχές. Όταν το κάνουν ελέγχονται από την δικαιοσύνη για insider trading (συναλλαγές υπό το καθεστώς εσωτερικής πληροφόρησης). Αναρωτιέμαι αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ενδιαφερθεί να ρίξει μια ματιά στο συγκεκριμένο «ζητηματάκι».
  • Η σύναψη αυτών των δανείων από τις off shore της οικογένειας Σάλλα, καθώς και η αγορά των μετοχών της Πειραιώς από αυτές, κρατήθηκε μυστική. Αν και αφορούσε ποσοστό των μετοχών της τράπεζας άνω του 5% που, σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, έπρεπε να δηλωθεί δημοσίως, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται να δέχθηκε το επιχείρημα του κ. Σάλλα ότι το ποσοστό αυτό δεν καλύφθηκε καθώς ένα μέρος των μετοχών ανήκουν στα... παιδιά του.
  • Σύμφωνα με το άρθρο του Reuters, ο κ. Σάλλας έχει ξαναδανειστεί από άλλη πτωχευμένη τράπεζα με στόχο την αγορά μετοχών της τράπεζάς «του». Ποια τράπεζα; Την Proton του κ. Λαυρεντιάδη από την οποία φέρεται να δανείστηκε 70 εκατομμύρια πριν τις ζημίες από την πτώχευση της Proton αναλάβει ο έλληνας φορολογούμενος.
Αν τα παραπάνω, που καταγγέλλει το Reuters, αληθεύουν, έχουμε στα χέρια μας ένα σκάνδαλο αξιώσεων. Ένα σκάνδαλο που (α) παραπέμει σε insider trading, (β) εγείρει ζητήματα που αφορούν τον έλληνα φορολογούμενο (ο οποίος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της Proton) και (γ) αφορά επισταμένη προσπάθεια εξαπάτησης των ευρωπαϊκών αρχών επιτήρησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Δεν είναι δική μου δουλειά να αποφασίσω την αθωότητα ή την ενοχή του οιουδήποτε. Θα ήθελα να πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική δικαιοσύνη και η ίδια η τρόικα θα επιληφθούν. Προς το παρόν, σιγή ιχθύος.
Από την μεριά μου, σημειώνω την απάντηση του κ. Σάλλα στο άρθρο του Reuters.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, «ο κ. Σάλλας, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή κατά του ειδησεογραφικού πρακτορείου για προηγούμενο δημοσίευμά του, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 50 εκατ. ευρώ, έκανε λόγο για άλλο επεισόδιο, αυτή τη φορά από ομάδα συνεργατών του Reuters, στην προσπάθεια «υπονόμευσης, εκβιασμών και κατασυκοφάντησης», που έχει αντιμετωπίσει η Τράπεζα Πειραιώς στην πορεία ανάπτυξής της. Η υπονόμευση, κατέληξε, «δεν μας αποσπά από το κύριο καθήκον μας, που είναι η ασφάλεια και η πρόοδος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η οποία με τη σειρά της είναι προοπτική αναπόσπαστη με την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Με άλλα λόγια, αγαπητοί αναγνώστες, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

Συμπέρασμα

Στην εποχή της Πτωχοτραπεζοκρατίας, τέτοιου είδους τερτίπια είναι, δυστυχώς, αναμενόμενα. Όμως, σε μια χώρα που υποτίθεται ότι δίνει αγώνα επιβίωσης, και όπου η ανάκτηση της αξιοπιστίας απέναντι στην Ευρώπη έχει αναχθεί σε εθνικό στόχο, το Πέπλο της Σιωπής που έχει περιβάλει αυτό το «συμβάν» είναι ενδεικτικό της Απόλυτης Υποκρισίας της καθεστηκυίας τάξης της χώρας τούτης.
Από την μία έχουμε κυβέρνηση, η οποία δήθεν κόπτεται για την αξιοπιστία μας στα μάτια της Ευρώπης, αλλά που δεν κάνει τίποτα όταν οι τραπεζίτες μας αποκαλύπτονται από τον έγκυρο διεθνή τύπο να συνομωτούν με σκοπό την παραβίαση των αρχών και κανόνων της επιτήρησής τους.
Από την άλλη, η δικαιοσύνη η οποία ούτε καν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει.

Τέλος, και τρομακτικότερο, οι καλοί δημοσιογράφοι των «έγκυρων» εντύπων, δημοσιογραφικών οργανισμών, sites κλπ. οι οποίοι καθημερινά γράφουν χιλιάδες λέξεις καταδικάζοντας την διαφθορά των «μικρομεσαίων» και απαιτώντας να μπει βαθειά το νυστέρι στο κόκκαλο, παραμένουν βουβοί μπροστά σε ένα τέτοιο «συμβάν», σε μια τέτοια καταγγελία του Reuters.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν μπείτε στην ιστοσελίδα του πάλαι ποτέ έγκυρου «Βήματος» και βάλετε «Σάλλας» στην σελίδα αναζήτησης δεν θα βρείτε την παραμικρή αναφορά σε αυτό το θέμα. Ούτε μία λέξη. Η άλλη παραδοσιακά έγκυρη εφημερίδα μας, η «Καθημερινή», αναφέρεται μεν στο θέμα αλλά με τον ανώδυνο τίτλο «Νέα αντιπαράθεση Reuters με τον επικεφαλής της Πειραιώς».

Κλείνω με ένα μήνυμα προς φίλους δημοσιογράφους που στα υπόλοιπα κείμενά τους ξεσπαθώνουν εναντίον της διαφθοράς και της «ακινησίας» του ελληνικού κράτους: Όσο παραμένετε βουβοί απέναντι σε μια τέτοια υπόθεση, η αξία του λόγου σας τείνει στο μηδέν.


Posted: 25 Jul 2013 01:34 PM PDT

Γράφει ο Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων

Συνεχίζεται η μάχη συμφερόντων με επίκεντρο τον έλεγχο της χώρας μας, κυρίως σε ό,τι αφορά το ενεργειακό κομμάτι. Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και των Η.Π.Α. επισκέφτηκαν διαδοχικά την Ελλάδα, προβάλλοντας ως βιτρίνα την δήθεν ενδεδειγμένη πολιτική ανάπτυξης, οι μεν της καταχρεωμένης Γερμανίας, oι δε των καταχρεωμένων Η.Π.Α.

Στο εσωτερικό της χώρας οι τίτλοι των ειδήσεων απεικόνιζαν την «λαχτάρα» των μεταπρατών της ελλαδικής εξωτερικής πολιτικής, να ακούσουν μια καλή κουβέντα κατά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ από τους «συμμάχους» Αμερικανούς, οι οποίοι «έρχονται να πατάξουν τους Γερμανούς κατακτητές». Από το τέλος του Β" Παγκοσμίου Πολέμου και μετά την συμφωνία της Γιάλτας, η Ελλάδα πέρασε υπό την πλήρη εποπτεία της Δύσης και το 1949 στους Αμερικανούς, οι οποίοι φρόντισαν να πείσουν τους Έλληνες, πως δίχως τον «Uncle Sam» δεν έχουμε σαν κράτος στον ήλιο μοίρα.

Το δίπολο όμως Η.Π.Α./Σοβιετικής Ένωσης -που πολλές φορές στο τέλος τα έβρισκαν- έπαψε να υπάρχει και η νέα Ρωσία του Πούτιν έδωσε νέες διαστάσεις και καινούριους προσανατολισμούς στην γεωπολιτική σκακιέρα του σήμερα. Η Ελλάδα με την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή προσπάθησε να προσεγγίσει τον νέο αυτό παίκτη, ο οποίος πρόσφερε ουσιώδη ανταλλάγματα σε αντίθεση με τους δυτικούς «κηδεμόνες» που έβλεπαν και βλέπουν την Ελλάδα σαν τσιφλίκι τους.

Την συνέχεια την γνωρίζετε: Ξαφνικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα, γεγονότα στους δρόμους, πτώση Σινούκ με νεκρό τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας που φημολογείται ότι μέσα θα επέβαινε ο Πούτιν με προορισμό το Άγιο Όρος, απειλές κατά του τότε πρωθυπουργού κτλ.

Από τότε η Αθήνα προτιμά να «ρίχνει» τον Πούτιν για χάρη των Αμερικανών με την Μόσχα να ψάχνει εφεξής ερείσματα στον απλό ελληνικό λαό με «εργαλείο» την Ορθοδοξία, καθώς η «Αρκούδα», έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τα δικά της συμφέροντα, επιθυμεί την πρωτοκαθεδρία στον ορθόδοξο κόσμο, κάνοντας αρκετά και επιτυχημένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως αντίβαρο οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, πλήρως ταυτισμένο με την αμερικανική πολιτική στην ευρύτερη περιοχή, και μάλιστα πρόσφατα υπήρξε καθυστερημένη τοποθέτηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την Μέση Ανατολή, όπου σφάζονται χριστιανοί, με την ρωσική Εκκλησία να καταδικάζει πρώτη και την Μόσχα να σπεύδει για βοήθεια.

Οι φωνές που προκρίνουν την πολυδιάστατη πολιτική της χώρας φιμώνονται ως γραφικές, ενώ οι ευθύνες για την αποτυχία συνεργασίας με την Ρωσία βαραίνουν στον υπερμέγιστο βαθμό πάγιες επιλογές των κυβερνώντων. Επιπρόσθετα ακούμε από τους αναμένοντες «το μάνα εξ ουρανού» στην εξωτερική πολιτική για τα «Ορλωφικά» και τους Ρώσους που «εγκαταλείπουν πάντα την Ελλάδα την δύσκολη στιγμή», λες και το Κρεμλίνο είναι ίδρυμα φιλανθρωπίας άνευ όρων, την ίδια ώρα που οι Δυτικοί επιβάλλουν κάθε φορά ανεξέλεγκτα μνημόνια όποτε «βοηθούν» την Ελλάδα, όπως «στην ναυμαχία του Ναβαρόνε».

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν την προπαγάνδα που έχει εμφυτευθεί στα μυαλά πολλών και σκοπό πλέον έχει την οριστική πρόσδεση της χώρας στην ευρώ-ατλαντική προοπτική, η οποία θα καθιστά την πατρίδα μας μέρος ενός παγκόσμιου κράτους μέσω της διοικητικής ένωσης των περιοχών που βρίσκονται σε δυτική σφαίρα επιρροής.

Ευτυχώς η ελληνορωσική προσέγγιση σε επίπεδο πολιτισμού προχωράει, όπως είχα γράψει παλαιότερα, και κρατάει τις ισορροπίες, μιας και σε πολιτικό επίπεδο η χώρα συνεχίζει να αλληθωρίζει προς την Δύση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεταφορά του σταυρού του Αγίου Ανδρέα από την Πάτρα στην Ρωσία, γεγονός που συμβάλλει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύω λαών.

Η Ελλάδα έχει αρκετά διαχρονικά «όπλα» στην φαρέτρα της, τα οποία ενεργοποιούνται ακόμα και «από μόνα τους», όταν οι πολιτικοί επιμένουν να τα αγνοούν. Σ' αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την πορεία του Ελληνισμού, καλό θα ήταν να γίνει επαναπροσδιορισμός των γεωπολιτικών μας ατού και αν όχι εφαρμογή πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο με την παρούσα νοοτροπία), τουλάχιστον παιχνίδι καθυστερήσεων κόντρα στην μετατροπή της χώρας σε πλήρες προτεκτοράτο του Μεγάλου Αδελφού.


Πηγή: Πυγμή 




Posted: 25 Jul 2013 01:43 PM PDT
Πόσο αξίζει για σένα η τιμή σου; Αυτή σου παίρνουν σήμερα κι εσύ σιωπάς...
Η χώρα μας, η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, είναι οι σύγχρονες Θερμοπύλες που θέλουν να ισοπεδώσουν οι παγκοσμιοποιητές και να κατακτήσουν οι νεοταξίτες με τα δουλικά τους. 
Σ' αυτές τις Θερμοπύλες δεν στέκονται όλοι. Μόνο εκείνοι οι "ωραίοι τρελοί" που παίζουν με τον χάρο και που την τιμή τους την ορίζουν πάνω από τα χρυσάφια και τα πλούτη όλου του κόσμου. Εκείνοι οι τρελοί που ζούνε σαν πρόβατα και πεθαίνουν σαν ήρωες, χαράζοντας δρόμους κι ανοίγοντας ορίζοντες για τους άλλους που ακολουθούν...

Ναι, θα πεινάσουμε...
Ναι, θα υποφέρουμε...
Ναι, θα μαυρίσει το μάτι μας από την δυστυχία και την εξαθλίωση... 
Όλα αυτά θα συμβούν, για νά 'ναι ο αγώνας δίκαιος ανάμεσα στα θηρία και στους Έλληνες...

Αν δεν ξεχάσουμε την πίστη μας, που μας κράτησε σαν έθνος ζωντανό όταν αλύπητα μας χτυπούσαν οι πασάδες και οι αγάδες...
Αν μείνουμε στέρεοι στα ιδανικά της φυλής μας...
Αν τιμήσουμε το όνομα που η ιστορία μας έβαλε να κουβαλάμε...
Αν επικαλεστούμε εκείνες τις δυνάμεις που πάντα στάθηκαν στο πλευρό του Ελληνικού έθνους και που τιμήθηκαν και δοξάσθηκαν στο διάβα του χρόνου από τους Έλληνες...

Τότε να είστε βέβαιοι πως για κάθε θυσία μας, για κάθε ώρα που θα περνάμε μαρτυρώντας στα αόρατα κελιά και τις φυλακές των τραπεζιτών, κάθε στιγμή που θα υποφέρουμε για να τιμήσουμε την κληρονομιά μας, θα μας επιστραφεί στο πολλαπλάσιο και θα απολαύσουμε στο τέλος τους καρπούς αυτής της θυσίας. 

Θα ξαναχορέψουμε και πάλι με τους αγγέλους, θα ξαναπλώσουμε τα χέρια μας προς τον ολόγιομο από αστέρια ουρανό, θα σταθούμε αιτία να απλωθεί το φως και να κατακλύσει το σκοτάδι. 

Είναι της μοίρας μας γραφτό να πολεμάμε με θηρία και να πετυχαίνουμε νίκες, ακόμη και μέσα από τις ήττες μας, παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπισμού και αξιών σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Ναι, θα μείνουμε για να παλέψουμε, γιατί σε ετούτη τη γη αυτό μάθαμε πάνω από όλα. 
Να παλεύουμε και να νικάμε. 
Να παλεύουμε με ορατές και αόρατες δυνάμεις και να εξυψωνόμαστε μέσα από τους αγώνες μας. 

Κι άλλο από αγώνα δεν γνωρίζει η φυλή μας που έσπειρε αυτή τη γη με κόκκαλα ηρώων και την πότισε με αίμα γενναίων. 

Δεν είναι δειλός όποιος φύγει τώρα από την πατρίδα. 
Απλά, θα στερηθεί την χαρά του δύσκολου αγώνα και της δόξας της νίκης. 
Κι είναι κρίμα όταν φτάνεις στο τέλος να παραδίνεσαι λίγο πριν αυτό έρθει, ενώ ξέρεις πως στο χέρι σου είναι να νικήσεις και να τιμηθείς... 

Και να θυμάστε, αδέρφια, πως μας φοβούνται οι μισεροί, γι' αυτό και μας χτυπάνε ανελέητα. 

Τρέμουν τη ρίζα που μας γέννησε, σκιάζονται τη στιγμή που θα σηκωθούμε όρθιοι και περήφανοι θα φορέσουμε τ' άρματα της φυλής μας για ν' απαιτήσουμε τα κλεμμένα πίσω...
Νομίζουν πως θα μας λυγίσουν και ξεχνούν οι δύσμοιροι πως ετούτη τη φυλή όταν τον χτυπάς πεισμώνει κι όταν την φοβερίζεις την οργίζεις... 

Άντε, λοιπόν, καλό αγώνα να έχουμε, κι όσο πιό δύσκολος γίνει, τόσο καλύτερα για εμάς που θα είμαστε οι νικητές. 

Γιατί το γόνυ εμείς οι Έλληνες το κλίνουμε μόνο στον Θεό και τους Αγίους του και σε κανέναν άλλον...


ΥΓ: Η πολυδιαφημισμένη έξοδος - φυγή μας από την πατρίδα μας, είναι η λύση που επιθυμούν να έχουν οι εθελόδουλοι "διασώστες" μας. Και πρέπει να αναλογισθούμε πως ακόμη και η ξενιτειά σήμερα για τον Έλληνα είναι μία επιπλέον ταπείνωση για την ψυχή του.
Κι αυτό επειδή αφού θα εξαναγκασθεί όχι μόνο να εγκαταλείψει τους τάφους των προγόνων του, θα εργαστεί σαν είλωτας, με κάκιστες εργασιακές συνθήκες, πολλές φορές χωρίς ασφάλιση και παγιωμένα χαμηλότερους μισθούς, προς όφελος εκείνων που καμώνονται πως είναι καλύτεροί του, πως είναι έντιμοι, αλλά "συμπτωματικά" ξεχνούν πως ιστορικά επέζησαν πατώντας πάνω σε νεκρούς, και αναδείχθηκαν σαν λαοί μέσα από απάνθρωπες μεθόδους, πολέμους και αδικίες που επέβαλαν σε άλλους εύπιστους ή συγκυριακά αδύναμους λαούς. 
Εάν κάποιος σήμερα ξενιτεύεται για ένα πιάτο φαγητό, θα πρέπει να ξέρει πως παρέδωσε τα ιερά και τα όσιά του γι αυτό το πιάτο φαγητό και θά 'ναι κρίμα για τον ίδιο... γιατί θα χάσει την γιορτή που έρχεται...



Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...



Posted: 25 Jul 2013 10:35 AM PDT
Σκάβουν ορύγματα και θέσεις μάχης οι μονάδες του τουρκικού στρατού, απέναντι στο ΡΚΚ, στα σύνορα με τη Συρία

Στην Τουρκία, κατά παράδοσιν, κάθε Πέμπτη γίνονται οι συναντήσεις στο Γραφείο της Πρωθυπουργείας, όπου ο εκάστοτε πρωθυπουργός δέχεται συνήθως τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Διοικητή της ΜΙΤ και τους υπουργούς του.

Η παράδοση ανατρέπεται όταν συμβαίνει κάποιο έκτακτο γεγονός, όπως χθες, που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν, δέχτηκε στο γραφείο του σε σύσκεψη τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Νετζντέτ Οζέλ, τον Βοηθό Πρωθυπουργού, Μπεσίρ Αταλάυ, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σαντουλλάχ Εργκίν, τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, τον Υπουργό Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, τον Σύμβουλο της Πρωθυπουργείας, Εφκάν Αλά και τον Διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.

Το θέμα της συγκεκριμένης σύσκεψης κορυφής ήταν οι συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα απέναντι από την πόλη Τζεϋλάνπιναρ, του νομού Ούρφα, στα σύνορα με τη Συρία, μεταξύ των δυνάμεων του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), που αποτελεί κλάδο του ΡΚΚ, και της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης El Nusra, παράρτημα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Σήμερα, ως αποτέλεσμα των αποφάσεων που ελήφθησαν στην ως άνω σύσκεψη, οι μονάδες του τουρκικού στρατού που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων, στην ως άνω περιοχή, άρχισαν να σκάβουν ορύγματα και θέσεις μάχης, για το ενδεχόμενο να δεχτούν πυρά ή οι μάχες να επεκταθούν στο έδαφος της Τουρκίας.

Στις θέσεις μάχης που έχουν διαμορφωθεί έχουν εγκατασταθεί τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τύπου Kobra και Kirpi, τα οποία αναμένουν στις θέσεις τους σε κατάσταση συναγερμού.

Πηγή: Infognomon



Posted: 25 Jul 2013 10:29 AM PDT
Του Τexe Marrs*

1. Ασύδοτη μετανάστευση και αυξανόμενο κύμα εγκληματικότητας από τους λαθρομετανάστες.

2. Πτώχευση του κράτους και τεράστια υπερχρέωση.

3. Διάλυση των ταμείων κοινωνικών ασφαλίσεων, με τη δικαιολογία ότι κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα σε άχρηστες δαπάνες και σε κομπίνες.

4. Κακομεταχείριση και γενοκτονία των βετεράνων πολέμου. Τα περισσότερα νοσοκομεία βετεράνων είναι παγίδες θανάτου. Οι βετεράνοι έχουν κατώτερη ιατρική φροντίδα. Πολλοί πεθαίνουν από το σύνδρομο Agent Orange (του Βιετνάμ), την «ασθένεια του Περσικού Κόλπου» και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με εμπειρίες από την υπηρεσία τους.

5. Ανάθεση των θέσεων εργασίας που προορίζονται κανονικά για Αμερικανούς, σε ξένους από το Πακιστάν, την Ινδία, την Κίνα, το Μεξικό, την Ινδονησία και άλλες χώρες. Η μεταποιητική βάση της Αμερικής έχει σημειώσει ραγδαία μείωση και μεταφέρεται στο εξωτερικό.

6. Κατάληψη των κολλεγίων, των πανεπιστημίων και των δημόσιων σχολείων των ΗΠΑ από αλλοδαπούς φοιτητές.

7. Εταιρική παγκοσμιοποίηση. Οι αχόρταγες εταιρείες των ΗΠΑ, ως φορείς της παγκοσμιοποίησης, είναι αντεθνικές και εχθρικές προς τα αμερικανικά συμφέροντα.

8. Αξιοποίηση του στρατού των ΗΠΑ σε καθήκοντα παγκόσμιου μισθοφόρου. Οι Αμερικανοί αναγκάζονται να πληρώνουν για τους πολέμους που εξυπηρετούν την υπεράσπιση του Ισραήλ και να πεθαίνουν από αιτίες που δεν σχετίζονται με την άμυνα των ΗΠΑ.

9. Νόμοι για «εγκλήματα μίσους» (ή «αντιρατσιστικοί νόμοι»). Νέοι νόμοι (πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί των ΗΠΑ, καθώς και νόμοι των Ηνωμένων Εθνών) απαγορεύουν την ελευθερία του λόγου, την κριτική εναντίον του Ισραήλ και το κήρυγμα του χριστιανικού Ευαγγελίου.

10. Σεξουαλική βαρβαρότητα και απανθρωποποίηση, η οποία επιτυγχάνεται μέσω των τηλεοπτικών προγραμμάτων, των κινηματογραφικών έργων, των κινουμένων σχεδίων, των βιβλίων, των βιντεοπαιχνιδιών, της διαφήμισης, και άλλων μέσων, που προβάλλουν χυδαίες, σκληρές σεξουαλικές σκηνές.

11. Η ιδιωτική περιουσία κατάσχεται τακτικά (μέσω των οικονομικών κρίσεων) και οι χρήσεις της περιορίζονται με την προώθηση των σχεδίων των «προοδευτικών», «αριστερών» περιβαλλοντικών οργανώσεων της παγκοσμιοποίησης, όπως το σχέδιο «Aτζέντα 21».

12. Αθέμιτο και παράνομο φορολογικό σύστημα, το οποίο χρησιμοποιείται για να ληστεύει τους παραγωγούς και να μετατρέπει τους πολίτες σε δουλοπάροικους του κράτους.

13. Χειραγώγηση της υδροδότησης και σκηνοθετημένη έλλειψη νερού, η οποία χρησιμοποιείται αφ' ενός για να ανεβάσει τις τιμές του νερού και αφ' ετέρου να επιτύχει τον έλεγχο των πολιτών.

14. Διακρίσεις κατά της λευκής φυλής και του αμερικανικού πολιτισμού μέσω της προώθησης της «πολιτιστικής ομοιομορφίας» ή «πολυπολιτισμικότητας».

15. Ύπαρξη δύο πολιτικών κομμάτων, των οποίων οι πραγματικοί στόχοι είναι ταυτόσημοι και διεφθαρμένοι. Νοθευμένες εκλογές, οι οποίες οδηγούν σε ματαίωση της βούλησης του λαού.

16. Σατανικοποίηση της κοινωνίας, μέσω απόκρυφων επιρροών και συμβόλων στα μέσα ενημέρωσης, στη μουσική, στη διασκέδαση και τον αθλητισμό.

17. Ο ελεύθερος Τύπος αντικαθίσταται από οργανώσεις προπαγάνδας και από μέσα ενημέρωσης που δεν είναι παρά συνεργοί της ελίτ. Τα μέσα αυτά εργάζονται ασταμάτητα για να υπνωτίζουν ψυχολογικά, να μαγνητίζουν και να ελέγχουν τη σκέψη του πληθυσμού.

18. Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» χρησιμοποιείται ως πρόσχημα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αμερικανικής αντίληψης αστυνομικό κράτος και να αφαιρέσει τα συνταγματικά δικαιώματα των λαών.

19. Διαφημίζονται «κουλτούρες θανάτου». Εφαρμόζεται πλύση εγκεφάλου. Απευαισθητοποίηση των μαζών όσον αφορά στη μελλοντική μαζική γενοκτονία μέσω της άμβλωσης, της ευθανασίας, της νεκροφιλίας, του κανιβαλισμού και της προώθησης της αναλγησίας.

20. Προετοιμασία στρατοπέδων συγκέντρωσης για αντιστασιακούς και αντιφρονούντες. Σε πρώτη φάση θα προφασιστούν ότι δημιουργούνται για άλλους σκοπούς.

21. Εξευτελισμός και δυσφήμιση των θρησκειών. Ψευδοθρησκείες προωθούνται και εξαπλώνονται. Ο παραδοσιακός χριστιανισμός παρουσιάζεται ως «αντισημιτικός», «φανατικός» και «πολιτικά μη ορθός».

*Απόσπασμα από το βιβλίο του Aμερικανού συγγραφέα Texe Marrs "Σόδομα και Γόμορρα"
 



Posted: 25 Jul 2013 09:10 AM PDT

Δεν υπάρχει «πάτος» στην εθνική αξιοπρέπεια αυτών που υποστηρίζουν ότι μας κυβερνάνε… Ψήφισαν πάλι χαλαρά το νέο Μνημόνιο λιτότητας. Των νέων δηλαδή φορολογικών βαρών και μαζικού χαρακτήρα απολύσεων.

Παράλληλα καταπάτησαν όλα τα εργασιακά δικαιώματα… Τον κατώτατο μισθό, το οκτάωρο. Δημιούργησαν ένα νομιμοποιημένο- εργασιακό καθεστώς πλήρως απροστάτευτης εργασίας, ένα είδος «νομιμοποιημένου» Μεσαίωνα!

Δημιούργησαν τις συνθήκες για την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, με αντάλλαγμα ακόμη περισσότερη βοήθεια με το σταγονόμετρο για την Ελλάδα από τους διεθνείς πιστωτές. ( Σύμφωνα με την μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να έχουν βρεθεί 14.500 δημόσιοι υπάλληλοι που θα βρεθούν εκτός Δημοσίου).

Έφτασαν την επίσημη ανεργία στο 27% και κοροϊδεύουν τους πολίτες λέγοντας πως αυτή είναι η λύση του προβλήματος και ότι έτσι οδηγούμαστε στην ανάπτυξη.

Μάλιστα φωτογραφίζονται όλο χαρά συγχαίροντας τον πρωθυπουργό μετά την υπερψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου για τις απολύσεις στο δημόσιο.

Βλέπουν παντού success story για αγρίους και χαίρονται που τους άφησαν να μειώσουν το ΦΠΑ στην εστίαση για έξι μήνες και το ανακοίνωσαν με διάγγελμα!!!

Είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι… η «αριστοκρατική τάξη» των βουλευτών που εξακολουθεί να απολαμβάνει προκλητικά προνομία και αποδοχές που συνολικά υπερβαίνουν μηνιαίως τις 20.000 ευρώ.

Πηγή



Posted: 25 Jul 2013 08:48 AM PDT

πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Τρίπολη, πρωτεύουσα της Λιβύης, δέχθηκε την Πέμπτη το πρωί επίθεση", δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Λιβύης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, το κτίριο της πρεσβείας επλήγη από εκτοξευτή οβίδων.

Στο μεταξύ, την Τρίτη, στην Τρίπολη, ένας πύραυλος έπληξε μια κατοικία που βρίσκεται κοντά στο κεντρικότερο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, το Corinthia, όπου διαμένουν συνήθως ξένοι επιχειρηματίες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.





Posted: 25 Jul 2013 08:16 AM PDT
Επειδή παράγινε πάλι το κακό με την νέα προκλητική επίθεση των Ζουράριδων, των Θεοδωράκηδων και των λοιπών υπερεθνικιστών απέναντι στον νηφάλιο επιστημονικό λόγο της Μαρίας Ρεπούση, καταθέτουμε κι εμείς εδώ σήμερα τη δική μας άποψη για την εν λόγω επιστήμονα, την οποία βεβαίως επίσης επικρίνουμε, όχι όμως για παραχαράξεις και αποσιωπήσεις, αλλά απλούστατα για ιδιαίτερη εμμονή στην ελληνική Ιστορία (όπως αποδεικνύεται και από τις υπερβολικά πολλές σελίδες του γνωστού εκείνου βιβλίου της ΣΤ΄ Δημοτικού) και υπέρμετρη υποχωρητικότητα απέναντι στα φασιστοειδή. 

Προτείνουμε συνεπώς την άμεση απόσυρση όλων των βιβλίων Ιστορίας που υπάρχουν σήμερα στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας (και τα οποία προωθούν τον συστηματικό εγκεφαλικό ευνουχισμό των παιδιών μας βάσει απαράδεκτων φασιστικών και εθνικιστικών προτύπων) και την αντικατάστασή τους από πολύ πιο σύντομο εγχειρίδιο, που να καλύπτει μάλιστα ολόκληρη την λεγόμενη ελληνική Ιστορία (και λέω τη λεγόμενη, γιατί το ψευδοτύπως καλούμενο ελληνικό έθνος είναι, ως γνωστόν, προϊόν των τελευταίων 150 χρόνων). Αυτό μπορεί π.χ. να γίνει με την εξής μορφή:
«Οι – φερόμενοι ως – Έλληνες κατέβηκαν τμηματικά στον χώρο της σημερινής Ελλάδας μέσα στη 2η χιλιετία π.Χ., εξοντώνοντας ή υποδουλώνοντας τους γηγενείς προελληνικούς πληθυσμούς (με τους οποίους φυσικά, παρά τα εκπορευόμενα από κάποιους αντιεπιστημονικούς εθνικιστικούς κύκλους, ουδεμία φυλετική σχέση είχαν). Κύρια χαρακτηριστικά τους ήταν ο πόλεμος και η διχόνοια, ως μαρτυρεί και ο μόνιμος πολιτικός τους κατακερματισμός σε πόλεις-κράτη. Βεβαίως ανέπτυξαν και κάποιες μορφές πολιτισμού, όπως το κατσικίσιο τυρί, το βρασμένο βρουβοβλάσταρο, η απομίμηση του φοινικικού αλφαβήτου και κυρίως ο θεσμός του αρχαίου κουρείου, το οποίο αποτέλεσε τόπο συγκέντρωσης και διεξαγωγής πολιτικών συζητήσεων (Παράθεμα 1. Τετρασέλιδη περιγραφή των αθηναϊκών κουρείων της εποχής του Περικλή). Ανέπτυξαν επίσης τότε και ορισμένες μορφές δημοκρατικής συνείδησης, κυρίως δε σεβασμό στη διαφορετικότητα, που συνεχίζεται έως σήμερα στην Αθήνα (Παράθεμα 2. Φωτογραφίες από το προ ημερών Athens Gay Pride του Καμίνη, συνοδευόμενες από τη γνωστή ανακοίνωση ότι «η Αθηνά η θεά της μαχόμενης Δημοκρατίας είναι δικιά μας. Με τη σοφία της νομοδότριας θεάς της πόλης στο πλάι μας μαχόμαστε για την ισότητα και διεκδικούμε το δημόσιο χώρο… Πολεμούμε μαζί της για την ομαλή συνύπαρξη… Η θεά Αθηνά δεν ταιριάζει στα στεγανά. Με την ένδυση και τη συμπεριφορά της καταπατά τα στερεότυπα των φύλων»).
Πέραν τούτου όμως, ήταν βάρβαροι και αιμοχαρείς, όπως απέδειξε και η αφιλόξενη συμπεριφορά τους απέναντι στους Πέρσες (οι οποίοι στις αρχές του 5ου αι. π.Χ. είχαν προβάλει μια σειρά από οικονομικά πολύ συμφέρουσες προτάσεις για ειρηνική συνεκμετάλλευση του Αιγαίου), συμπεριφορά που διατάραξε το κλίμα της από καιρού παγιωμένης ελληνοπερσικής φιλίας, μια και δεν δικαιώθηκαν δυστυχώς οι προσπάθειες των σωφρόνων και μετριοπαθών οπαδών της real politik (Παράθεμα 3. Επτασέλιδη ανάπτυξη του πολιτικού οράματος του Εφιάλτη, εμπλουτισμένο με σύγχρονες εκτιμήσεις των Νάσου Θεοδωρίδη, Νίκου Μπίστη, Παναγιώτη Δημητρά και Δάμωνα Δαμιανού).
Ανέπτυξαν επίσης ακραίες μορφές ιμπεριαλιστικής πολιτικής, όπως δείχνει τόσο η ύπαρξη της Αθηναϊκής Συμμαχίας, όσο κυρίως η εκστρατεία του προκλητικού φασιστο-μονάρχη Αλέξανδρου. Αυτός όχι μόνο καπηλεύτηκε αυθαίρετα γεωγραφικές ονομασίες (πράγμα που αργότερα θα έμελλε να προκαλέσει προβλήματα στο δημοκρατικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού γειτονικών λαών), αλλά προέβη και σε μια αιματοβαμμένη εκστρατεία, που έθεσε τους Πέρσες και άλλους ασιατικούς λαούς κάτω από ένα δυσβάστακτο ζυγό, ο οποίος ήταν βεβαίως και πολιτιστικός, μια και τους ανάγκασαν συν τοις άλλοις να μάθουν και ελληνικά. Για να τους βασανίσουν μάλιστα ακόμη περισσότερο, γέμισαν λίγο αργότερα τη γλώσσα με τόνους και πνεύματα, ακραίο φασιστικό μέτρο που δυστυχώς μόνο μετά από 23 αιώνες έμελλε να καταργηθεί. 

Στη συνέχεια ήρθαν οι Ρωμαίοι, εμπεδώνοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά ειρήνη και ενότητα στην περιοχή. Γρήγορα όμως η ρωμαϊκή διοίκηση μεταλλάχθηκε σε στυγνή τυραννία, όταν μία σειρά φανατικών αυτοκρατόρων μέσα στον 4ο αι. μ.Χ. βοήθησε και εν τέλει επέβαλε την επικράτηση μιας σκοταδιστικής θρησκείας, βυθίζοντας τον τόπο στην παρακμή, τη μισαλλοδοξία και την προκατάληψη. 
Και ενώ τίποτε αξιοσημείωτο δεν συνέβη τους επόμενους 17 αιώνες, ξαφνικά, στα 1453, παρατηρήθηκε συνωστισμός έξω από μια μεγάλη πόλη κοντά στον Βόσπορο. Ένας νέος και δραστήριος λαός, οι Οθωμανοί Τούρκοι, εισήλθαν ειρηνικά μετά από παράκληση του δημάρχου, ο οποίος και παρέδωσε στον ηγέτη τους Μωάμεθ Β΄ το χρυσό κλειδί της πόλης, που είναι γνωστή ως Ισταμπούλ. 
Ξεκίνησαν έτσι κάμποσοι αιώνες ειρηνικής συνύπαρξης, που υπήρξε ιδιαίτερα δημιουργική και γόνιμη, καθώς ανανέωσε τον παρηκμασμένο και βουτηγμένο στον σκοταδισμό μεσαιωνικό βαλκανικό κόσμο. 
Οι Τούρκοι έφεραν στην περιοχή μία νέα πνοή πολιτισμού, που εκτεινόταν από τη φιλοσοφία, τις τέχνες και τα γράμματα, ως τις πλέον υλικές πλευρές της καθημερινής ζωής. (Παράθεμα 4. Ρύζι με κιοφτέδες και μυζήθρα – Υλικά: 500 γρ. ρύζι, 300 γρ. μυζήθρα, 3 αυγά, 1 κομμάτι τυρί τριμμένο, 20 τηγανητοί κιοφτέδες, 1 κιλό τοματοπολτός, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 2/3 φλιτζανιού λάδι, λίγος βασιλικός, 2 κουταλιές βούτυρο, αλάτι. – Βράζουμε για λίγο σε μια κατσαρόλα τον τοματοπολτό με το κρεμμύδι και τον βασιλικό. Προσθέτουμε αλάτι και λάδι και μετά τους κιοφτέδες. Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, το βγάζουμε σπυρωτό και όταν κρυώσει, προσθέτουμε τη μυζήθρα, το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα και το τυρί. Βάζουμε το μίγμα σε μεγάλη πιατέλα και το γαρνίρουμε με τους κιοφτέδες και τη σάλτσα τους. Καλή σας όρεξη!).

Δυστυχώς όμως στις αρχές του 19ου αι. κάποιοι αγνώμονες τρομοκράτες, που ήταν κολλημένοι σε ζοφερές εθνικοθρησκευτικές ιδεοληψίες, δεν εκτίμησαν τίποτε απ' όλα αυτά και επαναστάτησαν. 
Το αποτέλεσμα ήταν η βίαιη διακοπή της θαυμαστής ελληνοτουρκικής συναλληλίας και η ίδρυση ανεξάρτητου κράτους, στο οποίο όμως ευτυχώς τον κυρίαρχο λόγο δεν τον είχαν οι σκοταδιστές (τύπου Κολοκοτρώνη ή Μακρυγιάννη), αλλά άνθρωποι που είχαν γαλουχηθεί με τα φώτα της πολιτισμένης Ευρώπης. (Παράθεμα 5. Εννιά σελίδες με βιογραφικά του Θεόκλητου Φαρμακίδη). Στη συνέχεια βεβαίως έλαβαν χώρα διάφορες εξελίξεις που ταλαιπώρησαν τον τόπο και δεν τον άφησαν να αναδιοργανωθεί στα πρότυπα των προοδευτικών γειτόνων της (Παράθεμα 6. Φωτογραφία του μεγάλου μεταρρυθμιστή ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ).  
Αυτό συνέβη μόνο από το 1996 και εξής, όταν στο καθυστερημένο κρατίδιο επεκράτησε επιτέλους ο εκσυγχρονισμός υπό την εμπνευσμένη πολιτική ηγεσία του Κώστα Σημίτη και τη φωτισμένη πνευματική καθοδήγηση μίας απαστράπτουσας ελίτ, προερχόμενης ως επί το πλείστον από την Αριστερά (Παράθεμα 7. 764 σελίδες αρθρογραφίας από το «Βήμα της Κυριακής», μαζί με ενδεικτικές φωτογραφίες του Γρηγόρη Βαλιανάτου, της Μαρίας Δαμανάκη, της Θάλειας Δραγώνα, του Φώτη Κουβέλη και του Κώλου της Μαϊμούς).  
Τα προβλήματα βέβαια δεν λύθηκαν εντελώς, οπότε χρειάστηκε και η ισχυρή παρουσία δύο σπουδαίων ακόμη πολιτικών ανδρών, των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, που ανέλαβαν να ολοκληρώσουν τη σωτηρία της χώρας με την ανιδιοτελή συμπαράσταση των μεγαλύτερων οργανώσεων της διεθνούς φιλανθρωπίας. Η προσπάθεια για τον μετασχηματισμό της Ελλάδας σε σταθερή και εύρωστη δύναμη συνεχίζεται»…

Αυτά ως μάθημα ελληνικής Ιστορίας – και πολύ σάς είναι. Αρκούν μάλιστα, όπως είπαμε, για ολόκληρη συνολικά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πρόκειται για ύλη που μαζί με τα παραθέματα μπορεί άνετα να διδαχθεί σε 24 διδακτικές ώρες (2 ανά σχολική χρονιά) και έτσι θα περισσέψει πολύτιμος χρόνος για τη διδασκαλία άλλων πολύ πιο χρήσιμων μαθημάτων, όπως Σεξολογίας, Αστρολογίας, Ρεφλεξολογίας, Σαηεντολογίας, Μαθημάτων Σύγχρονης Νεοελληνικής Οικονομικής Επιστήμης (τζόγος-μίζες-δάνεια), Ιστορίας του Ελληνικού Σοσιαλισμού, Μελέτης των Θρησκειών (όλων των άλλων, πλην της μπας κλας χριστιανικής) και επίσης Μαθημάτων Πολιτικού Εκσυγχρονισμού. 

Άντε, γιατί παράγινε πλέον το κακό με τους ελληναράδες και τις γελοίες ονειρώξεις τους.
Νισάφι πια!

Ο ΕΞ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ




Posted: 25 Jul 2013 08:10 AM PDT

Οι Αιγύπτιοι στρατιωτικοί σήμερα, Πέμπτη, έθεσαν υπό ενισχυμένη φρούρηση όλες τις στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις, καθώς και τα μνημεία και τα πολυάριθμα ξενοδοχεία της πόλης του Λούξορ στο νότιο τμήμα της χώρας.

Αυτό συνέβη μετά την προσπάθεια κατάληψης του κτιρίου του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης, που διαπράχθηκε από τους διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον πρώην Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση. Οι φρουροί μπόρεσαν να αποκρούσουν την επίθεση.

Οι Αρχές της πόλης διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση στην πόλη, όπου παραδοσιακά υπάρχουν πολλοί τουρίστες, ελέγχεται πλήρως.





Posted: 25 Jul 2013 07:32 AM PDT

«Στριμώχνονται» οι Σκοπιανοί και το δείχνουν…

«Η Ελλάδα παίρνει τώρα ό,τι θέλει» υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του, επισημαίνοντας ότι «κανένας δεν θέλει να ασκήσει πίεση, διότι κανένας δεν επιθυμεί μια άλλη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα».

Φανερά ενοχλημένοι οι Σκοπιανοί από την ελληνική στάση, βλέπουν ότι «στριμώχνονται» λόγω της αδιαλλαξίας και του εθνικισμού τους. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στα γεμάτα εμπάθεια λόγια του Σκοπιανού ΥΠΕΞ, ο οποίος επιμένει να θέτει την πρόταση για συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών των δύο κρατών, ενώ παράλληλα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung, κατηγορεί την ελληνική πλευρά υπεύθυνη για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της χώρας του για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.


«Η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρήσει το σημερινό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο συναντώνται από καιρού εις καιρόν οι πρέσβεις με τον κ. Νίμιτς. Έχει υπάρξει διακοπή για διάστημα μεγαλύτερο του έτους, κάποιες φορές οι συναντήσεις ελάμβαναν χώρα τυπικά μόνο. Στην Αθήνα έχουν άλλες προτεραιότητες, οι οποίες περιστρέφονται κυρίως γύρω από την κρίση. Οι Έλληνες προσπαθούν ενίοτε να δώσουν στα άλλα κράτη – μέλη την εντύπωση ότι κάτι συμβαίνει, αλλά δεν επιθυμούν πραγματικά να προχωρήσει η διαδικασία του ΟΗΕ»  
...δηλώνει ο Πόποσκι και υποστηρίζει ότι η πλευρά του έχει επιδείξει μεγάλη ευελιξία, καθώς, όπως λέει, η χώρα του έχει αλλάξει το Σύνταγμα και τη σημαία της και έχει δώσει εγγυήσεις ότι δεν θα εγείρει εδαφικές αξιώσεις.

Η Ελλάδα, όπως έχουμε γράψει, κάνει πολύ καλά και δεν δέχεται τις σκοπιανές προτάσεις, αφού η πίεση είναι από την πλευρά των Σλάβων, η οποία πρέπει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες «προσαρμογές» στην πολιτική της, εάν επιθυμεί να έχει μέλλον ως κρατική οντότητα στην ΕΕ.

Τους φόβους για το μέλλον του κρατιδίου μοιράζεται ο Πόποσκι και παραδέχεται τον κίνδυνο, η χώρα του να αποκοπεί από τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς η Κροατία έγινε, ήδη, μέλος της ΕΕ και η Σερβία αρχίζει σύντομα ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Με πονηρό τρόπο αναφέρει μάλιστα ότι αυτό θα αποτελούσε κίνδυνο για ολόκληρη την περιοχή και αναφέρεται στις διμερείς διάφορές που διευθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια στα Βαλκάνια. «Αλλά η Ελλάδα αυτή τη στιγμή παίρνει ό,τι θέλει. Κανένας δεν θέλει να ασκήσει πίεση, διότι κανένας δεν επιθυμεί μια άλλη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα» λέει.

Ερωτώμενος, πάντως, σχετικώς με πράξεις, οι οποίες έχουν θεωρηθεί από την Ελλάδα προκλητικές, όπως το γεγονός ότι το αεροδρόμιο των Σκοπίων ονομάστηκε «Μέγας Αλέξανδρος», και η ανέγερση ελληνιστικών κτισμάτων, ο Πόποσκι παραπέμπει κλασσικά στις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου και δηλώνει ότι «οι Έλληνες είναι πολύ καλοί στο να βρίσκουν δικαιολογίες ώστε να μπλοκάρουν την ένταξη», για να συμπληρώσει με τον γνωστό προκλητικό τρόπο :
32
...«ίσως μια μέρα η δικαιολογία θα είναι το χρώμα της γραβάτας μου».

Τέλος ο ίδιος θεωρεί ότι η προοπτική ένταξης της χώρας του στις ευρωατλαντικές δομές θα βοηθήσει προκειμένου να εξομαλυνθουν και οι διαφορές μεταξύ των μειονοτήτων στο εσωτερικό, οι οποίες απειλούν την συνοχή του ψευτοκρατιδίου και στα Σκόπια το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά.


Πηγή: Πυγμή 




Posted: 25 Jul 2013 06:58 AM PDT
Γράφει ο Αντώνης Αργυρός 

Δεν είναι αργά να πει κανείς πόσο πικρός και φαρμακωμένος ήταν ο Ιούλιος του 1974 για τον Ελληνισμό, ήταν η ώρα της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας της Κύπρου.

Ο ίδιος μήνας Ιούλιος 1974 υπήρξε η απαρχή της «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ», μιας νέας διαδρομής για την Ελλάδα μας ,διαδρομής που άρχισε με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στις 24/7/1974 και τελείωσε με μια νέα Εθνική Τραγωδία, το νέο «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»* και την είσοδο της Χώρας την 23/10/2010 στην πρωτόγνωρη εποχή του «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»**.

Στην μνημονική εποχή που ακολούθησε υπήρξε «αρχή των ωδίνων» που συνεχίζονται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα.

Η εμπειρία που αποκτήσαμε από το Σύνταγμα του 1975,ήταν ότι λειτούργησε άριστα και σωστά και επέτυχε την κατοχύρωση και εμπέδωση των δημοκρατικών μας θεσμών, πλην όμως εκείνοι που ήσαν υπόχρεοι να το τηρούν, δεν φρόντισαν να αποφύγουν τον εκτροχιασμό και την δυσμενή δημοσιονομική κρίση, έτσι φτάσαμε στην νέα εθνική μας περιπέτεια.

Ουδείς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να υποστηρίξει ότι αποτελεί ομαλή εξέλιξη στην ζωή ενός Κράτους, η καταφυγή στην λύση του αναγκαστικού εξωτερικού δανεισμού προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργούν οι βασικές του λειτουργίες, όπως η κάλυψη απαραίτητων δαπανών υγείας, άμυνας, μισθοδοσίας δημοσίων λειτουργών κλπ.

Η Ελλάδα στην μακρά διαδρομή της ιστορίας της έχει υποστεί, αλλεπάλληλες εθνικές περιπέτειες. Όμως η Ιστορία αυτού του τόπου υπήρξε πάντοτε πηγή έμπνευσης, αλλά και ζωντανό παράδειγμα και μαρτυρία ζωής στους στοχαστές και στο Λαό μας . Η Ιστορία του τόπου είναι γεμάτη από εθνικούς αγώνες ,τραγωδίες, προδοσίες, Εφιάλτες, αλλά και Κολοκοτρώνηδες. Η διαδρομή του εθνικός μας βίου ήταν κατά πλειοψηφία και μέχρι τι 1974 μια εντελώς ανώμαλη κατάσταση. Μια κατάσταση πλήρους ή οιονεί εκτροπής, συνταγματικής ανωμαλίας και κοινωνικής ανασφάλειας.

Η Ελλάδα βρίσκονταν με ελάχιστες ανάπαυλες σε πόλεμο (1897, 1912-1922 και 1940-1950) ή σχεδόν σε εμπόλεμη κατάσταση. Όταν μια χώρα βρίσκεται σε πόλεμο βρίσκεται σε περίοδο «έκτακτων συνθηκών», δηλαδή στην πραγματικότητα σε περίοδο πλήρους ανωμαλίας η οποία διαρκούσε επί πολλά χρόνια ακόμη και στην περίοδο της ειρήνης. Οι πόλεμοι, ο διχασμός και οι τόσες εθνικές περιπέτειες, αλλά και η διεθνής συγκυρία αλλά και η «κλεπτοκρατία» και το «ξερό μας το κεφάλι» ,έφεραν την οικονομική καχεξία και τις αλλεπάλληλες πτωχεύσεις εξαιτίας του τεράστιου εξωτερικού δημόσιου χρέους. Η πρώτη επίσημη ελληνική πτώχευση μας πηγαίνει πίσω στο 1827, πριν ακόμη αναγνωριστεί το « Βασίλειον της Ελλάδος», όταν η ελληνική διοίκηση του Ιωάννη Καποδίστρια αδυνατεί να πληρώσει τα τοκοχρεωλύσια των «δανείων της Ανεξαρτησίας». Έκτοτε, το ελληνικό αστικό κράτος θα κηρύξει πτώχευση τρεις ακόμη φορές στο παρελθόν (1843,1893/97,1932).Οι πτωχεύσεις αυτές συνέβαλαν πάντοτε σε τεράστιες πολιτικές ανακατατάξεις και σε παρεμβάσεις των δανειστών μας στη ζωή μας. Το νέο διεθνές περιβάλλον που δημιουργήθηκε μετά το 1989,η κρίση των θεσμών που ακολούθησε, η έλλειψη εθνικής στρατηγικής, η εγκατάλειψη αρχών και θέσεων ,έφεραν και νέα αδιέξοδα και στην επίκληση του «δικαίου της ανάγκης» που οδήγησε στην καταπάτηση αρχών και αξιών πάνω στις οποίες δομείται ένα «Κράτος Δικαίου». Κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει ούτε την εκτροπή ούτε τις συνέπειες της . κανείς δεν μπορεί να συγχωρήσει τα λάθη και τα δραματικά προβλήματα που ανακύπτουν εξ αιτίας τους. Κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει στα όρια μιας ανέξοδης κριτικής επί παντός του επιστητού.

Αξίζει να θυμήσουμε όσα η τότε Πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη είπε στις 8 - Φεβρουαρίου 2005 στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια : "Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Δεν γεννάται αμφιβολία, ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα που απειλεί πλέον την εθνική μας ζωή, ο Τόπος χρειάζεται και νέες θυσίες (και όχι «ανθρωποθυσίες») για σωθεί, χρειάζεται όμως να μπουν στην προσπάθεια αυτή μπροστάρηδες τα νιάτα της Ελλάδας που ρημάζουν στην ανεργία και τρέχουν σε ξένες αγορές, πρέπει να ακούσουμε για ένα νέο όραμα και μιαν ελπίδα, αλλά πάνω απ' όλα χρειάζεται να στοχαστούμε, να φύγουμε από την ιδεολογία «της δόσης», να φύγουμε από τους φτηνούς ρατσισμούς και τις ιδεοληψίες να πάμε « ένα βήμα μπροστά», να διώξουμε την εθνική μας κατάθλιψη. Άλλωστε κατά τον Καζαντζάκη «Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα ».

Ο Εθνικός μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης φώναξε πριν πολλά χρόνια Στο τελευταίο του βιβλίο, «τον Κήπο µε τις Αυταπάτες»: «Στο μακρό διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στην απελευθερωμένη Ιερουσαλήμ και την Ερωφίλη, οι απόφοιτοι του Καίμπριτζ, της Εκόλ Νορμάλ και της Σορβόνης, κατάφεραν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να περπατήσουν πάνω στα αχνάρια των μύθων που βρήκαν δοσμένους, τις Αντιγόνες και τους Οιδίποδες, τους Ορέστηδες και τις Ηλέκτρες, λησμονώντας, ότι μέσα στο λεξιλόγιο τους, υπάρχουν , συν τις άλλοις και δεκάδες χιλιάδες λέξεις της Ελληνικής. Και το πιο διασκεδαστικό καταντά να είναι ότι μήτε πήγε ποτέ ο νους τους, πως μετά 3.000 χρόνια ο ίδιος λαός, στην ίδια γη, εξακολουθεί να ομιλεί την ίδια γλώσσα, με την έννοια ότι και ο λιγότερο εγγράμματος, κυρίως αυτός, ο οπωροπώλης και ο αρτοποιός, εξακολουθεί να λέει τον ουρανό, ουρανό και τη θάλασσα, θάλασσα…»

Συγγνώμη μέσα σε τόση μαυρίλα θέλω να είμαι ακόμη αισιόδοξος…

*Ο Τρικούπης λέγεται πως χρησιμοποίησε τη φράση σε ομιλία του στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του κράτους και την αδυναμία του να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του. Η Κυβέρνησή του κήρυξε πτώχευση, η οποία και επέφερε την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου σε βάρος της Ελλάδας. Έκτοτε, η φράση αυτή χρησιμοποιείται για να δηλώσει αποτυχία, τόσο για οικονομικά θέματα όσο και για γενικότερους λόγους.

**23 Απριλίου του 2010, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο Γιώργος Παπανδρέου, επέλεξε το ακριτικό Καστελόριζο για να ανακοινώσει πως η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που είχε συμφωνήσει να μπει στο μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ. Είχε προηγηθεί, λίγες μέρες πριν, η επίσκεψη στην Αθήνα του τότε επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο Αντώνης Π. Αργυρός είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Το 2012 διετέλεσε Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Πικραμμένου. Από το 2004 είναι Δικηγόρος και Αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με σημαντική επιστημονική δράση, άρθρα και σχόλια σε δικαστικές αποφάσεις δημοσιεύονται στα πιο γνωστά νομικά περιοδικά.



Posted: 25 Jul 2013 06:28 AM PDT
Όταν τα δάνεια έγιναν "κόκκινα", τα φόρτωσαν στις πλάτες του Ελληνικού λαού...

Ακόμα ένα τραπεζικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων έρχεται στην δημοσιότητα μετά από καταγγελία κατοίκων του κέντρου.
Το "κόλπο" ήταν απλό: Κύκλωμα τραπεζιτών έδινε "στεγαστικά" δάνεια σε μετανάστες με άδεια παραμονής, ακόμα και για… 40 χρόνια! Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του!
Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει "ντόπιος" ούτε στον ύπνο του.

Τι συνέβαινε; Κύκλωμα τραπεζιτών σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και δουλέμπορούς (κυρίως Πακιστανούς), έβρισκαν "μπροστινούς" αλλοδαπούς ώστε να συνάπτουν στεγαστικά δάνεια. Μέσω των υπερεκτιμήσεων των ακινήτων, μεγάλα ποσά έπεφταν στα χέρια των επιτηδείων οι οποίοι τα μοιράζονταν.

Ενδείκτικά, σε μία μόνο περίπτωση, "Πακιστανός" κατάφερε και πήρε δάνεια ύψους… 10 εκατομμυρίων Ευρώ! Την ίδια στιγμή που παραγωγικές επιχειρήσεις κλείνουν επειδή δεν μπορούν να πάρουν κεφάλαιο κίνησης 10 χιλιάδων Ευρώ!

Είναι προφανές πως αυτά τα δάνεια στο σύνολο τους σήμερα είναι "κόκκινα" και ο Έλληνας πολίτης καλείται να τα χρηματοδοτήσει χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.

Θεωρείται επιβεβλημένο πως το θέμα πρέπει να φτάσει στην βουλή και να δοθούν απαντήσεις από την τράπεζα της Ελλάδος για το συνολικό ύψος των δανείων και πόσα από αυτά θεωρούνται πλέον επισφαλή.

Εννοείται ότι αυτοί που τα έδιναν πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη μαζί με τις ελεγκτικές αρχές που έκλειναν τα μάτια.
Αναμένουμε λοιπόν. Διαβάστε την καταγγελία.

Ποιοί έδιναν δάνεια σε "Ασιάτες" για να αγοράσουν σπίτια στο κέντρο και να το εποικίσουν;

Το 2011 είχαμε καταγγείλει αγορές διαμερισμάτων από Ασιάτες στο 6ο διαμέρισμα, τα οποία τα είχαν μετατρέψει σε ξενοδοχεία λαθρομεταναστών. Η αλήθεια είναι πως είχαμε αναρωτηθεί για την προέλευση των χρημάτων της αγοράς, το εάν είχε εφαρμοστεί πόθεν έσχες, καθώς όπως προέκυπτε οι νέοι ιδιοκτήτες ήταν υπήκοοι τρίτων χωρών.

Λύσαμε την απορία μας όταν έφτασαν στα χέρια μας στοιχεία για σύναψη στεγαστικού δανείου Ασιατών με την Εθνική Τράπεζα διάρκειας… ως το 2049!!!
Καλά διαβάζετε…
Εδωσαν δάνειο σε Ασιάτη, τα οποίο λήγει το 2049. Ο κύριος αυτός Μ.Τ.Η. αγόρασε διαμέρισμα 49 τ.μ. στην οδό Αριστομένους, στον Αγιο Παντελεήμονα για 46229 ευρώ.
Έτερος αλλοδαπός Μ.Α. πήρε δάνειο ως το 2048 για αγορά στην οδό Αχαρνών, στον Άγιο Παντελέημονα πάλι, διαμερίσματος 76 τ.μ. για 71440 ευρώ.

Και οι δύο έχουν πάρει δάνεια από την Εθνική, άγνωστο μέχρι ποιό ποσό. Πιθανόν να έχουν πάρει και το 100% της αξίας του διαμερίσματος.
Πώς πληρώνουν τις δόσεις και βάσει ποιών εισοδημάτων και ποιών νομιμοποιητικών εγγράφων η Εθνική έδωσε το δάνειο;
Τα εισοδήματα που δήλωσαν στην τράπεζα δικαιολογούνται από νόμιμα έσοδα;
Πώς εξασφάλισαν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποπληρωμής όντας υπήκοοι τρίτων χωρών;
Είναι δυνατόν να δίνουν δυνατότητα αποπληρωμής 40 χρόνια σε αλλοδαπό με άδεια διαμονής;
Δεν μας έφτανε που κατέφθαναν σε στίφη οι λαθρομετανάστες είχαν αποφασίσει να τους δώσουν και ιδιοκτησίες με τα χρήματα μας, για να διευκολύνουν τον εποικισμό.

Πώς έφτασαν στα χέρια μας τα στοιχεία. Οι κύριοι αυτοί είχαν δηλώσει ως διεύθυνση κατοικίας κάποιες από τις πολυκατοικίες της περιοχής, χωρίς να διαμένουν σε αυτές. Ούτε καν επαλήθευση διεύθυνσης δεν είχε κάνει Η Εθνική Τράπεζα. Οταν λοιπόν άρχισαν να έρχονται τα χαρτιά, ουδείς τα παραλάμβανε. Μαζί με τα στεγαστικά έρχονταν και οφειλές από καταναλωτικά δάνεια. Χιλιάδες ευρώ σε δάνεια Ασιατών. Ποιοί έδιναν θαλασσοδάνεια σε αλλοδαπούς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα τα πληρώσουν ποτέ και ότι αυτοί μπορούν να εξαφανιστούν πολύ εύκολα;

Πέρυσι στην Εθνική της Αγίου Μελετίου κάποιος Μπαγκλαντεσιάνος είχε κληθεί από την τράπεζα για ρύθμιση του στεγαστικού του. Ακούγοντας τί έλεγε στον δικηγόρο του μάθαμε ότι αυτός είχε υπογράψει το δάνειο, το οποίο είπε πως το πήρε η αδελφή του, που έμενε σε αυτό το σπίτι. Είχαν πληρώσει δόσεις για ένα χρόνο (400 ευρώ τον μήνα) και φοβόταν όχι για το σπίτι, που δεν έμενε, αλλά μήπως η τράπεζα του πάρει τα κομπιούτερ από το μαγαζί Ιντερνετ που είχε. Πασιφανές πως άλλοι τον έβαλαν να υπογράψει το δάνειο, άλλοι πήραν το σπίτι, προφανώς άλλοι πήραν και τα λεφτά και σε αυτόν είπαν «δεν χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα, μην ανησυχείς». Θα πήρε και το κατιτίς του.

Πέρυσι επίσης διαβάσαμε στο Ιντερνετ πως κάποιοι υπάλληλοι σε επαρχιακό υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας είχαν στήσει κομπίνα δίνοντας σε έναν Πακιστανό στεγαστικά δάνεια αξίας 400 και 500 χιλιάδων ευρώ, παρουσιάζοντας τον με διαφορετικά ονόματα. 10.000.000 ευρώ δάνεια είχαν χορηγήσει εικονικά στο άτομο αυτό. Η είδηση πέρασε στα ψιλά φυσικά.
Οντας μάρτυρες στο πάρτυ που στήθηκε με την ίδρυση εκατοντάδων καταστημάτων αλλοδαπών στο 6ο Δ.Δ., στην ασυδοσία των κυκλωμάτων λαθρομεταναστών και στην ευκολία με την οποία μίσθωναν διαμερίσματα και μέσω μεσιτικών, με την συνεργασία μηχανικών, δικηγόρων και λογιστών θεωρούμε ότι πίσω από όλα είναι συγκεκριμένο κύκλωμα.

Να ξετινάξουν όλα τα στεγαστικά και άλλα δάνεια σε αλλοδαπούς. Να δουν ποιοί τα υπέγραψαν. Να μας πουν πόσα λεφτά είναι αυτά που πληρώνουμε για να καλύψουμε τα θαλασσοδάνεια. Και να πάνε μέσα τον όποιο υπεύθυνο χάρισε τα χρήματα του κόσμου, ξεπούλησε τις γειτονιές μας και βοήθησε τον εποικισμό προσφέροντας απλόχερα και ιδιοκτησίες, αγορασμένες με τα λεφτά μας.

Τα στοιχεία είναι στην διάθεση όποιου επιθυμεί να κάνει έρευνα σε βάθος για τη νομιμότητα των ενεργειών. Το ΣΔΟΕ και λοιποί αδιαφόρησαν προκλητικά όταν καταθέσαμε τα στοιχεία πριν δύο χρόνια.

Κάτοικοι και Επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος




Posted: 25 Jul 2013 07:41 AM PDT
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Αυτά βέβαια δεν θα μας τα δείξουν στα καλοπληρωμένα τουρκικά σήριαλ με τα οποία έχουν κατακλύσει το ηλίθιο-ποιούμενο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό που παρακολουθεί σε κατάσταση αποχαύνωσης τις Τουρκάλες σε ένα μαγευτικό τύπου Μπέρβερλυ χιλ περιβάλλον το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την τουρκική πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα αυτή, όπως μας την ομολογεί η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Cumhüriyet, είναι ότι η σύγχρονη Τουρκία είναι πρωταθλήτρια στην σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και στην σεξουαλική τους εκμετάλλευση σε διάφορες επιχειρήσεις και ιστοσελίδες παιδικού πορνό που ακμάζουν τα τελευταία χρόνια στην γειτονική χώρα. Άλλωστε η παιδεραστία είναι άλλη μια ραγδαία ανερχόμενη τουρκική βιομηχανία στην αναπτυσσόμενη οικονομία του ισλαμιστή πρωθυπουργού Ταΐπ Ερντογάν, ο οποίος θέλει να κάνει και μαθήματα ηθικής με ένα Ισλάμ που δεν διστάζει να παντρεύει κοριτσάκια οχτώ χρονών με γέρους εξήντα χρονών και να κακοποίει τις τρυφερές ψυχές τους με τον πιο αισχρό τρόπο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Cumhüriyet, σε συνέντευξη τύπου που έκανε στην Άγκυρα στις 17 Ιουλίου η βουλευτίνα του Λαϊκού κόμματος της αντιπολίτευσης, Aylin Nazlıaka, κατήγγειλε ότι στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί σε απίστευτο βαθμό οι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο έχει πάρει εκπληκτικές διαστάσεις. 
Σύμφωνα με την Τουρκάλα βουλευτίνα που θαρραλέα έφερε στην επιφάνεια την αισχρή αυτή κατάσταση, κάθε τέσσερεις ώρες ένα μικρό παιδί κακοποιείται σεξουαλικά στην Τουρκία Παράλληλα αποκάλυψε ότι η Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει αναρριχηθεί στην κορυφή στον τομέα της παραγωγής και παρακολούθησης πορνό ταινιών στο διαδίχτυο με αντικείμενο την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. 
Στην ίδια αποκαλυπτική συνέντευξη η Aylin Nazlıaka κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση του ισλαμιστή Ταΐπ Ερντογάν να πάρει άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτή η άθλια κατάσταση με την παιδεραστία που σίγουρα, όπως τόνισε, δυσφημεί την Τουρκία σε διεθνές επίπεδο. Επέκρινε δε σε έντονο ύφος τον υπουργό Κοινωνικής Πολιτικής, Mehmet Sahin, ότι έχει αδιαφορήσει στο ζήτημα της παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης καθώς καις στο μεγάλο θέμα των υποχρεωτικών γάμων μικρών κοριτσιών τα οποία πέφτουν έτσι και νόμιμα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Το ζήτημα των καταναγκαστικών γάμων μικρών κοριτσιών τα τελευταία χρόνια αντί να περιοριστεί, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Η κατάσταση αυτή δείχνει πως η ισλαμική Τουρκία ενώ θέλει να πατά με το ένα πόδι στην Ευρώπη, στη πραγματικότητα ακολουθεί τις ακραίες ισλαμικές αρχές των ισλαμιστών του Ερντογάν που θεωρούν φυσιολογική την σεξουαλική εκμετάλλευση μικρών κοριτσιών από αδίστακτους που στην ουσία τα αγοράζουν, ( το γνωστό başlık), κάνοντας ένα τυπικό θρησκευτικό γάμο για να τα βγάλουν στη συνέχεια ακόμα και στην πορνεία.

Αυτή είναι η Τουρκία της πραγματικότητας και όχι η Τουρκία των Καρανταΐ, του Εζέλ, της Φατμά, και όλων αυτών των σηριλιακών τουρκικών αθλιοτήτων που όσο τηλεθέαση τα δίνουμε τόσο μας ξεφτιλίζουν πνευματικά.


Posted: 25 Jul 2013 05:52 AM PDT
Για παράνομη, καταχρηστική και μεροληπτική μεταχείριση των Αθηναίων πολιτών, έναντι των παράνομων μεταναστών 

Αγωγή και μήνυση κατέθεσε το νομικό τμήμα της "ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" κατά του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και κατά παντός υπευθύνου για την παράνομη, καταχρηστική και μεροληπτική μεταχείριση των Αθηναίων πολιτών, έναντι των παράνομων μεταναστών ....

Ο δήμαρχος Αθηναίων θεωρεί σκόπιμο να καταπατά όλους τους νόμους και να συμπεριφέρεται ρατσιστικά έναντι των Ελληνοπαίδων.
Δέχεται κατά προτεραιότητα τα παιδιά των παράνομων μεταναστών στους παιδικούς σταθμούς της Αθήνας με μόνο αποδεικτικό στοιχείο, την ενυπόγραφη δήλωση των γονιών τους για ελλειπή ή ελάχιστα έσοδα έναντι των Αθηναίων πολιτών που πρέπει να αποδείξουν με επίσημα χαρτιά τα εισοδήματα τους.
Η παράβαση καθήκοντος συνίσταται στην παραβίαση των δικαιωμάτων των Αθηναίων πολιτών, όπως και στη παράφραση της χάρτας δικαιωμάτων του παιδιού όπου παρερμηνεύεται το δικαίωμα στην εκπαίδευση και μεταφέρετε στους παιδικούς σταθμούς, όπου μόνο προορισμό έχουν τη φύλαξη.

Η "ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" δηλώνει απερίφραστα τη συμπαράσταση της στον Αθηναίο πολίτη που παλεύει για την άσκηση του νόμιμου Συνταγματικού του δικαιώματος στην εργασία και της Αθηναίας μάνας που ψάχνει απελπισμένα να βρει παιδικό σταθμό για τα παιδιά της όταν μέσα στην οικονομική κρίση πληρώνει δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη χωρίς αντίκρυσμα.

Κύριε Καμίνη αν τα έξοδα τα οποία κάνετε ως Δήμος για το Gay Pride τα δίνατε για να δημιουργήσετε παιδικούς σταθμούς, σήμερα καμία Ελληνική οικογένεια δεν θα αγωνιούσε για την τύχη των παιδιών της όταν ψάχνει για εργασία ή όταν αγωνίζεται για τον επιούσιο.

Ενδιαφερθείτε και λίγο για τους δημότες που σας πληρώνουν αντί να αναλώνεται τις δυνάμεις σας στο πως θα περάσουν καλύτερα οι λαθρομετανάστες στην Αθήνα.

Εθνική Αλληλεγγύη, 3ης Σεπτεμβρίου 25, τηλ 6909733272



Posted: 25 Jul 2013 05:40 AM PDT
Γράφει ο Ακρίτας

Πόσα είναι τα κέρδη που έχουν οι Ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες λόγω της αγοράς των Ελληνικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά; Μόνο η ΕΚΤ έχει 9 δις και τα οποία βάση της συμφωνίας έπρεπε να είχαν δοθεί στην Ελλάδα. Και πλήρη σιωπή από την Μνημονιακή Κυβέρνηση.

***

Υπενθυμίζω ότι μόλις τον Μάιο, η Ελλάδα δανείστηκε 4,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), προκειμένου να αποπληρώσει χρέος ύψους 5,6 δισ. στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) από ομόλογα, όταν η ΕΚΤ τα είχε αγοράσει για 3,6 δισ. ευρώ. Στην πράξη , η ΕΚΤ μόνο από αυτό το ομόλογο, κέρδισε 2 δισ. ευρώ.... όσο θα είναι η απόκλιση των εσόδων για φέτος.!!!!!

***

Ένα από τα έργα της Μνημονιακής οικονομικής πολιτικής....να πληρώνουν περισσότερο φόρο αυτοί που δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα. Πρόσφατα ανέλυσα για την κατάργηση της προοδευτικής φορολόγησης και για την πλήρη ανάπτυξη της αντίστροφης φορολόγησης, κύριο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, όπου πληρώνουν περισσότερο αυτοί που έχουν λιγότερα ή δεν φοροδιαφεύγουν.

***

Η πραγματικότητα για την Ελλάδα είναι αυτή: Γραφειοκρατία, Φόροι και Διαφθορά είναι οι αιτίες για την χαμηλή ανταγωνιστικότητα. Μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, δεν φταίνε ούτε οι μισθοί αλλά ούτε και οι συντάξεις όπως θέλουν να μας παρουσιάσει το φαύλο Πολιτικό Σύστημα και η Τρόικα που τους στηρίζει.

***

Στην τελευταία τους έκθεση, ο πρόεδρος του Levy Institute Δημήτρης Β. Παπαδημητρίου και οι ερευνητές Μιχάλης Νικηφόρου και Gennaro Zezza αναλύουν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και προτείνουν πολιτικές για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης. Η ανάλυση στηρίζεται στο μακροοικονομικό μοντέλο του Levy Institute για την ελληνική οικονομία, ένα μοντέλο αποθεμάτων-ροών παρόμοιο με το μακροοικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιεί το Ινστιτούτο για τις τάσεις στην αμερικανική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, οι συγγραφείς ανακαλύπτουν ότι η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας θα μειώσουν το ΑΕΠ και θα αυξήσουν την ανεργία. Συνεπώς, θεωρούν τις πρόσφατες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπερβολικά αισιόδοξες και προτείνουν ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης τύπου Marshall που στοχεύει στη δημόσια κατανάλωση και τις επενδύσεις.



Posted: 25 Jul 2013 05:36 AM PDT

Του Γιώργου Καισάριου

Υπάρχει ένα ερώτημα στο οποίο όχι μόνο δεν έχει δοθεί απάντηση, αλλά αμφιβάλλω αν έχει περάσει από το μυαλό της ελληνικής γραφειοκρατίας. Το ερώτημα είναι, τι συμφέρει καλύτερα, να επιβάλεις αυθαίρετα φόρους ή να προσδοκάς έσοδα από τον τζίρο μιας οικονομίας;

Για παράδειγμα, συμφέρει να βάλει το κράτος φόρο κατοχής στα ακίνητα, ή συμφέρει να προσδοκά να εισπράξει έσοδα από τον τζίρο της οικοδομής; Και με τον όρο τζίρο της οικοδομής, εννοώ βέβαια από την κατασκευαστική δραστηριότητα αυτού.

Για μένα η απάντηση είναι από την κατασκευαστική δραστηριότητα, για πολλούς λόγους. Κατ΄ αρχάς με την οικοδομή είχαμε περίπου 400.000 θέσεις εργασίας, ενώ σήμερα ελάχιστες. Επίσης, γύρω από την οικοδομή υπήρχαν πάρα πολλές άλλες εταιρείες που έβγαζαν ψωμί. Όλοι αυτοί μαζί έδιναν στην οικονομία έναν τζίρο (ΑΕΠ) που σήμερα έχει εξαφανιστεί.

Θα μου πείτε, ο φόρος κατοχής φταίει, ή το ότι έχουν τελειώσει τα δανεικά και αγύριστα και πλέον το κράτος δεν έχει λεφτά να σπαταλά; Πολλά φταίνε και κυρίως το ότι έχει πτωχεύσει το κράτος και η χώρα. Αλλά με τον φόρο κατοχής έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ η κατάσταση. Και το κυριότερο είναι ότι έχουν μηδενιστεί οι αξίες.

Ας σταθούμε λίγο στις αξίες. Το ελληνικό κράτος με την πολιτική της φορολόγησης περιουσίας, ουσιαστικά έχει κάνει κάτι ακόμα χειρότερο από το απλά να εξαφανιστούν 400.000 θέσεις εργασίας. Αυτό που έχει κάνει είναι να μειώσει την αξία της περιουσίας των πολιτών αυτής της χώρας

Και γιατί είναι σημαντικό αυτό; Διότι είναι ένα θέμα να μην έχεις εισόδημα -αλλά να έχεις κάτι να πουλήσεις ή να δώσεις ενέχυρο προς δανεισμό- και είναι άλλο πράγμα να μην έχεις ούτε το εισόδημα και ούτε την περιουσία. Οι Aγγλοσάξονες λένε, καλύτερα χωρίς χρήματα παρά χωρίς πίστωση.

Ουσιαστικά, το ελληνικό κράτος στην απόγνωσή του να βρει έσοδα για να μην μειώσει τις δαπάνες του, έχει κυριολεκτικά μηδενίσει την αξία της περιουσίας όλης της χώρας. Έχει δηλαδή προκαλέσει τεχνητό αποπληθωρισμό αξιών μυθικών διαστάσεων (asset deflation).

Ας δούμε και ένα άλλο παράδειγμα που είναι ακόμα χειρότερο. Η πολιτεία ξαφνικά και από το πουθενά αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της γύρω από τα ΤΑΞΙ. Αποτέλεσμα είναι η τιμή του ΤΑΞΙ να έχει κυριολεκτικά μηδενιστεί. Εκεί που μερικοί χιλιάδες συμπολίτες μας είχαν ένα περιουσιακό στοιχείο που ήξεραν ότι είχε κάποια αξία και που είχαν δουλέψει χρόνια να αποκτήσουν, ξαφνικά αυτό αξίζει μηδέν. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά πάρα πολλοί είχαν δανειστεί για να το αποκτήσουν και σήμερα δεν πληρώνουν την τράπεζα, άρα αυτή η αλλαγή πολιτικής έχει συμβάλει και στο τραπεζικό πρόβλημα.

Σημειώστε, δεν είμαι κατά της αλλαγής του καθεστώτος των ΤΑΞΙ -απλά όχι με τον τρόπο που έγινε- και επίσης δεν είμαι κατά της φορολόγησης της περιουσίας – απλά όχι με τον τρόπο και την ταχύτητα που έγινε.

Πάνω από όλα, δεν είμαι υπέρ οποιασδήποτε πολιτικής που μειώνει την αξία της περιουσίας των πολιτών, στο όνομα των όποιον εσόδων. Η ζημιά από την μείωση της αξίας της περιουσίας των πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερη από την όποια απώλεια εσόδων.

Ο λόγος για όλα αυτά;

Διότι ουδέποτε το ελληνικό κράτος έλαβε υπόψη του το κόστος σε σχέση με το όφελος (cost benefit analysis) και ουδέποτε το ελληνικό κράτος έχει νομοθετήσει με όρους αγοράς. Ο λαϊκισμός, οι προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων (τρομάρα τους) και οι ιδεολογίες μας έχουν φάει.

Οι Αμερικανοί κάνουν ότι είναι δυνατόν να φουσκώσουν τις αξίες των πολιτών τους (ακίνητα και μετοχές), ενώ εμείς εδώ έχουμε κάνει τα πάντα για να καταστρέψουμε αυτές τις αξίες.

Ζήτω η κοινωνική και ταξική δικαιοσύνη. Eχουμε όλοι πλέον γίνει φτωχοί.




Posted: 25 Jul 2013 03:54 AM PDT


…προβάλλουν το «σόου»

Στην Άγκυρα κάνουν την δουλειά που ξέρουν. Μέσω, δηλαδή, της τηλεόρασης ξεφτιλίζουν και εξάγουν τον πολιτισμό των Ελλήνων που κατέχουν εδώ και αρκετά χρόνια. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν «Έλληνες» που εισάγουν την συγκεκριμένη ξεφτίλα, «φτύνοντας» τα ίδια τους τα μούτρα.

Ο λόγος για το επεισόδιο της τουρκικής σειράς που προβάλλεται καθημερινά στην Ελλάδα από μεγάλο κανάλι, όπου τραγουδίστριες περνούν από οντισιόν μέσα σε βυζαντινή εκκλησία- μνημείο στην Κωνσταντινούπολη!

Οι ερμηνεύτριες ντυμένες καρακιτσαριά τραγουδούν για ντέρτια και καημούς. Όταν το πλάνο «ανοίγει» αποκαλύπεται ένας μεγάλος σταυρός και τότε συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε στο εσωτερικό ενός ιστορικού Ορθόδοξου ναού, ο οποίος για τις ανάγκες των γυρισμάτων τουρκικής σειράς, μετατράπηκε σε μπουζούκια Γ΄ κατηγορίας.

O ναός που οι Τούρκοι μεταμόρφωσαν σε κέντρο διασκέδασης είναι αυτός της Αγίας Ειρήνης στη Κωνσταντινούπολη που κουβαλάει ιστορία πολλών αιώνων. Μέχρι το έτος 360 και πριν την κατασκευή της Αγίας Σοφίας, ήταν η μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης.

Γιατί οι Τούρκοι δεν γυρίζουν τέτοια προγράμματα στο «Μπλε τζαμί»; 

Η απάντηση απλή: ο στόχος είναι γενικά η Ελληνοορθοδοξία. Αφήστε που στο τζαμί θα έπεφταν κεφάλια παραγωγών και επίδοξων τραγουδιστών.

Δείτε το βίντεο:





Πηγή: Πυγμή




Posted: 25 Jul 2013 03:17 AM PDT

Του Γιώργου Κράλογλου

Οι πολίτες, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με μέσο μισθό τα 500 ευρώ και οι συνταξιούχοι με μέση σύνταξη τα 300 ευρώ, έχασαν το 2011-2012 18% από τα εισοδήματά τους και πλήρωσαν σε φόρους το 52%. Οι πελάτες των κομμάτων κρατικοί υπάλληλοι διατηρούν μονιμότητα, ασήμαντες μειώσεις, επιδόματα και εφάπαξ. Πολίτης ή πελάτης λοιπόν;

Κλεμμένος ο τίτλος του σημερινού σημειώματος. Αντιγραφή από το μνημειώδες (κατά την γνώμη μου) σχόλιο-εγερτήριο για όλους μας, (στο χθεσινό μου σημείωμα), του ανελλιπούς και αξιοπρόσεκτου σχολιαστή "xemmanouil" που αποτυπώνει την κατάντια μας επιμερίζοντας όμως, με άριστο τρόπο, τις ευθύνες όλων.

Έτσι το μόνο που θα κάνω είναι να ψάξω (θα ήθελα και την βοήθειά σας) τι πραγματικά σημαίνει να είσαι πολίτης αυτής της χώρας όταν τα κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης μετέτρεψαν τα τελευταία 30 χρόνια τους μισούς και πλέον πολίτες σε πελάτες τους ώστε, με την ψήφο τους, να εξασφαλίζουν την ακριβοπληρωμένη (από τους φόρους μας) επαγγελματική τους καριέρα στην Βουλή συμπεριλαμβανομένης και της συνταξιοδότησής τους.

Πολίτης λοιπόν αυτής της χώρας είσαι (σήμερα) όταν δουλεύεις στην βιομηχανική παραγωγή, στα καρνάγια, στα παπουτσάδικα και τα σιδεράδικα των μικρομεσαίων, στα μπακάλικα και τα εμπορικά των εγχώριων και πολυεθνικών αλυσίδων, στα ξενοδοχεία, στις καφετέριες και στις πιτσαρίες με ό,τι μεροκάματο σου δώσουν έχοντας την αγωνία αν αύριο το πρωί θα λειτουργεί το μαγαζί και δεν θα σε απολύσουν.

Πελάτης στο σύστημα αυτής της χώρας είσαι όταν γίνεσαι Φωτόπουλος και πουλάς το παραμύθι ότι δουλεύεις για τον ηλεκτρισμό του λαού…, σε πληρώνει όμως ως εργατοπατέρα ο λαός, με τον λογαριασμό ρεύματος, και όταν το Σωματείο δεν έχει άλλα λεφτά να σου προσφέρει για να κάνεις τον τσάμπα μάγκα παραιτείσαι και καταφεύγεις στην πολιτική ομπρέλα που σε στεγάζει…

Πολίτης αυτής της χώρας είσαι όταν πληρώνεις ως μισθωτός τα μισά σου λεφτά από το 500άρικο, τον μήνα, σε φόρους και κρατικά τιμολόγια ρεύματος, νερού και δημοτικά τέλη και από πάνω σε απειλούν με περικοπές μισθού και συντάξεως.

Πελάτης του συστήματος είσαι όταν χώνεσαι στο κράτος, εξασφαλίζεις μονιμότητα στην εργασία, έχεις τους «πολιτικούς Νονούς» να σε προστατεύουν, πληρώνεσαι με ό,τι έχει κανονίσει η συντεχνία σου, δουλεύεις αν θέλεις και όποτε θέλεις, κλέβεις αν μπορείς, λαδώνεσαι όσο μπορείς, την κοπανάς κατά βούληση και αν σε πιάσουν απλά περιμένεις 3-4 χρόνια να περάσεις από το πειθαρχικό για να σου κάνει επίπληξη…

Πολίτης αυτής της χώρας είσαι όταν δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα και μετατρέπεσαι σε απλό νούμερο, στους 2.000.000 ανέργους, και όταν απολύεσαι δεν έχεις το παραμικρό δικαίωμα να διαμαρτυρηθείς το πρωινό εκείνο που παγαίνεις στο μαγαζί και το βρίσκεις κλειστό.

Πελάτης όμως του συστήματος είσαι όταν σου λένε όχι ότι θα απολυθείς αλλά μόνο ότι θα μετακινηθείς από την μία υπηρεσία σε άλλη και εσύ βουτάς τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας, τα λεωφορεία του κράτους, τα σκουπιδιάρικα των φορολογούμενων, και οτιδήποτε λέγεται κρατική περιουσία και τα κατεβάζεις στην διαδήλωση. Σκεφτείτε (εσείς οι πολίτες) οδηγό ιδιωτικής επιχείρησης να του πούνε ότι θα τον μετακινήσουν και να κατεβάσει στο Σύνταγμα το αυτοκίνητο του αφεντικού ή της εταιρείας… Θα τον χώσουνε μέσα με ένα τηλεφώνημα στην άμεση δράση. Άντε όμως να τολμήσει αστυνομικός να πάρει από κρατικό υπάλληλο διαδηλωτή το κρατικό αυτοκίνητο που έχει κατεβάσει στην διαδήλωση κορνάροντας και σφυρίζοντας κατά βούληση λες και είναι δικό του ή του πατέρα του.

Πολίτης αυτής της χώρας είσαι όταν ως επαγγελματίας έχεις σχεδόν συνεταίρο το κράτος σε ό,τι κερδίζεις αφού σου παίρνει μέχρι και 45%, σε φεσώνει αν τύχει και προσφέρεις υπηρεσίες στο δημόσιο και στο τέλος του χρόνου σου ζητάει και το 55% προκαταβολή του φόρου του επόμενου έτους κάνοντας σου την χάρη… να μην σου παίρνει το 90%.

Πελάτης όμως του συστήματος είσαι όταν ως συνδεδεμένος κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας ή μεσάζοντας απολαμβάνεις προμήθειες μέσω του κρατικού μηχανισμού προϊόντων αμύνης, εφοδίων νοσοκομειακού υλικού, προμηθειών για τις κρατικές επιχειρήσεις του κρατικού «στρατηγικού τομέα της οικονομίας» διακινδυνεύοντας μόνο κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Πολίτης είσαι όταν δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα της παιδείας, φροντίζεις ακόμη να σκουπίζεις την αυλή (τρόπος του λέγειν) και το βουλώνεις όταν σου κάνουν περικοπές γιατί το μαγαζί δεν βγαίνει…

Πελάτης όμως είσαι όταν ως κρατικός δάσκαλος και κρατικός καθηγητής έχεις το δικαίωμα να οργανώνεις καταλήψεις στα Σχολεία και στα Πανεπιστήμια να επιτρέπεις να λειτουργούν εκτός από ανατολίτικα παζάρια μέχρι και εργαστήρια μολότοφ γιατί οι «κατ΄ εντολή επαγγελματίες επαναστάτες» είναι εκείνοι που θα σου εξασφαλίσουν την πρυτανική έδρα την οποία πληρώνουν οι πολίτες από το υστέρημά τους και οι πελάτες από το περίσσευμα τους…

Πολίτης ή πελάτης λοιπόν;






Posted: 25 Jul 2013 02:42 AM PDT

Στελέχη κουρδικών οργανώσεων απ' όλο τον κόσμο θα συναντηθούν για να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, με στόχο τον καθορισμό κοινής στρατηγικής

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Μπλούμπεργκ», κουρδικές ομάδες από το Ιράκ, την Τουρκία, το Ιράν και τη Συρία, καθώς και Κούρδοι από διάφορες χώρες, σχεδιάζουν να συναντηθούν, μέσα στον επόμενο μήνα, σε μια συνδιάσκεψη που αποσκοπεί στην διαμόρφωση κοινής πολιτικής στάσης έναντι της αυξανόμενης αστάθειας στην περιοχή, όπως τόνισε στο πρακτορείο Κούρδος αξιωματούχος από το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική του συνέντευξη από το Ερμπίλ, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Κουρδικής Κυβέρνησης στο Βόρειο Ιράκ, Kawa Mahmoud, υποστήριξε ότι η συνάντηση θα αποτελέσει «την πρώτη συνδιάσκεψη επί κουρδικού εδάφους και την πρώτη συγκέντρωση κουρδικών κομμάτων και ομάδων από όλο το πολιτικό φάσμα», υπογραμμίζοντας ότι «θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας και να υιοθετήσουμε μηχανισμούς συντονισμού και αλληλεγγύης». Όπως επισήμανε, μια επιτροπή θα αποφασίσει την ημερομηνία της συνδιάσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανώς τον Αύγουστο στο Ερμπίλ.

Στην ανταπόκριση από το Ντουμπάι, σημειώνεται επίσης ότι οι εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή τροφοδότησαν τις προσδοκίες πολλών Κούρδων για τη δημιουργία του δικού τους κράτους στην περιοχή, που αποκαλούν «Κουρδιστάν» και η οποία περιλαμβάνει περιοχές της ανατολικής Τουρκίας, βόρειας Συρίας, βόρειου Ιράκ και ΒΔ Ιράν

«Η συνδιάσκεψη δεν αποσκοπεί στην θέσπιση μιας κοινής κεντρικής ηγεσίας, αλλά στην ενοποίηση των θέσεών μας έναντι των περιφερειακών ταραχών» υποστήριξε ο Kawa Mahmoud, προσθέτοντας ότι «η καθεμία από τις τέσσερις κουρδικές περιοχές διαθέτει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμοιβαίως σεβαστά, χωρίς να υπεισερχόμαστε ο ένας στις υποθέσεις του άλλου. Οι κουρδικοί πληθυσμοί είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν την μοίρα τους στις αντίστοιχές τους χώρες».


Πηγή: Κέρδος  με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Posted: 25 Jul 2013 07:56 AM PDT

Έπεσε η υπογραφή από τον υπουργό Παιδείας

Έπεσε η υπογραφή από τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με την οποία προχωρά η κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια.

Έτσι από τον Σεπτέμβριο συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία, ενώ καταργούνται 31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία ανα περιφερειακή διεύθυνση.

Παράλληλα υποβιβάζονται πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτιρίων, οπότε και θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με βάση τους μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί.

Εκτός όμως από τις καταργήσεις το υπουργείο προχωρά και στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, τα οποία θα στελεχώσει με εκπαιδευτικούς - όταν τελικά λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

Διαβάστε την απόφαση για την κατάργηση σχολείων:


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ




Posted: 25 Jul 2013 02:15 AM PDT

Τα νέα πόστα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Με τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων για τα μέλη της, ασχολήθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων, όπως ανακοινώθηκε, θα ολοκληρωθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Οι αρμοδιότητες κατανέμονται ως εξής:

Πρόεδρος: Αλέξης Τσίπρας

Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής: Βίτσας Δημήτρης

Εργατική Πολιτική: Γαβρίλης Γιώργος

Εξωτερική Πολιτική - Άμυνα - Προστασία Πολίτη: Ήσυχος Κώστας

Επικοινωνία: Καρίτζης Ανδρέας

Αγροτική Πολιτική: Κανταράς Τάσος

Πολιτικός Σχεδιασμός: Καλύβης Αλέκος

Υπεύθυνος Οργανωτικού: Κορωνάκης Τάσος

Οργανωτική Πολιτική: Παπαδόγιαννη Σόφη - Ρούντι Ρινάλντι

Περιβαλλοντική Πολιτική - Νεολαία: Κυπριανίδου Ερμίνα

Αλληλεγγύη: Λάμπρου Πάνος

Ναυτιλία - Τουρισμός: Λεουτσάκος Στάθης

Οικονομική Πολιτική - ΕΒΕ: Μηλιός Γιάννης

Δημόσια Διοίκηση: Μητρόπουλος Αλέξης

Δικαιοσύνη - Δικαιώματα: Μπαρζέφσκι Μάνια

Υγεία - Κοινωνικό κράτος: Μπασκόζος Γιάννης

Κινήματα - Συνδικαλιστική δράση: Νταβανέλος Αντώνης

Θεωρία - Πολιτισμός: Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Αυτοδιοίκηση: Πουλάκης Κώστας

Γραφείο Τύπου - ΜΜΕ: Σκουρλέτης Πάνος


Πηγή: News.gr




Posted: 25 Jul 2013 02:01 AM PDT

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης, Υποστράτηγος SALEM MASOUD AHMED AL-GNAIDY πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα από 22 έως 25 Ιουλίου 2013, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου προκειμένου να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης των Λίβυων Αξιωματικών στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ).

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποδέχθηκε τον Λίβυο Αρχηγό στο Επιτελείο με σκοπό την συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημ. Αβραμόπουλου με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχτηκε σήμερα σε εθιμοτυπική συνάντηση, τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης, Υποστράτηγο Salem Masoud Ahmed Al-Gnaidy, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, προσκεκλημένος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και η προοπτική στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα.


Πηγές: NewsNow , Newsbomb




Posted: 25 Jul 2013 04:06 AM PDT
Eurozone Dismantlement

Τι αποκαλύπτει έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας που συζητείται στα πλαίσια της BIS.

Τις παρασκηνιακές συζητήσεις γύρω από την προοπτική αποσύνθεσης της Ευρωζώνης αποκαλύπτει έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας στα πλαίσια της Bank for International Settlements. Η έκθεση με τίτλο: "Ελεγχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης: Μια πρόταση για νέο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα και για το νέο ρόλο της ΕΚΤ", καθιστά σαφές ότι το έδαφος για τη συζήτηση έχει προλειανθεί και το θέμα δεν αποτελεί έμπνευση αιρετική άποψη ριζοσπαστικών οικονομολόγων.

Του Χρήστου Φράγκου

Οι συντάκτες της έκθεσης δίνουν την ονομασία European Monetary System 2 στο διάδοχο του ευρώ σύστημα ισοτιμιών, ενώ υποστηρίζουν πως πρώτες θα πρέπει να εγκαταλείψου το κοινό νόμισμα η Γερμανία και οι ανεπτυγμένες χώρες.

Στην έκθεση που έχει στην κατοχή του το Sofokleousin.gr περιγράφεται η τρέχουσα κατάσταση στην Ευρωζώνη και τα διαρκή ρίσκα και οι υποβόσκουσες πολιτικές και οικονομικές εντάσεις οι οποίες αναδυόμενες προκαλούν εκρήξεις και αποσταθεροποιούν το σύστημα.

Μεταξύ άλλων στην έκθεση αναφέρεται ρητά ότι η Γαλλία είναι αυτή τη στιγμή η χώρα που βρίσκεται στην πλέον δυσχερή οικονομική θέση και η οποία έχοντας υπάρξει ο "πατέρας" της νομισματικής ένωσης μπορεί τώρα να συμβάλει καθοριστικά στην ελεγχόμενη διάσπασή της. Παράλληλα επισημαίνεται ο ρόλος της Γερμανίας, ενώ περιγράφονται οι επιπτώσεις από την επικείμενη διάλυση τόσο στις ανταγωνιστικές οικονομίες του Βορρά, όσο και στις δοκιμαζόμενες χώρες του Νότου.

Οι συντάκτες επιχειρούν να σκιαγραφήσουν τους μηχανισμούς και τα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα, δίνοντας παράλληλα τη λύση της επόμενης μέρας με νέα συστήματα και με αναπροσαρμοσμένο αλλά σταθερό το ρόλο της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με την έκθεση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβάλλεται να διατηρήσει το ρόλο της ως εποπτικό και κεντρικό βασικό όργανο διαμόρφωσης της νομισματικής πολιτικής, ενώ παράλληλα θα διαμορφώσει και θα διαχειρίζεται το νέο σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Γίνεται παράλληλα ενδελεχής ανάλυση των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελεγχόμενης αποσύνθεσης της Ευρωζώνης, ενώ προτείνονται λύσεις σε όλα τα επίπεδα.

Οι συντάκτες της έκθεσης λαμβάνουν πρόνοια και για τη διαχείριση του χρέους των προβληματικών χωρων του Νότου, επισημαίνοντας ότι οι πλούσιες και πλεονασματικές χώρες θα παίξουν ρόλο στη διαχείριση του, μέσα από μηχανισμούς που θα δημιουργήσει η ΕΚΤ και θα οδηγούν στην αποσυμπίεση των χωρών αυτών.

Όπως επισημαίνεται η ελεγχόμενη διάσπαση της Ευρωζώνης δεν αποτελεί μόνο οικονομικό ζητούμενο, αλλά ταυτόχρονα είναι μείζον πολιτικό και κοινωνικό θέμα. Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι οι πολιτικοί φοβούνται τα πισωγυρίσματα, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε καίριο πλήγμα στην προσπάθεια ευρωπαϊκής ενοποίησης και θα υπέσκαπτε την αξιοπιστία της Ευρώπης στο σύνολό της, ενώ θα πυροδοτούσε φυγόκεντρες και διασπαστικές τάσεις σε όλα τα επίπεδα.

Απαντώντας στους φόβους και τα προβλήματα της προσπάθειας διάλυσης οι συντάκτες της έκθεσης αντιτείνουν την προοπτική μεγαλύτερης σταθεροποίησης και υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα μια τέτοια απόφαση να εκπορεύεται από το σύνολο των φορέων της Ευρωζώνης με κοινή και ενιαία πλατφόρμα δράσης κάτω από προσυμφωνημένους στόχους. Υπό αυτό το πρίσμα το κενό που δημιουργείται αναπληρώνεται και οι χώρες αποκτούν ξανά την αίσθηση της κοινότητας και του κοινά παραδεκτού στόχου.

Στο πλήρες κείμενο της έκθεσης που δημοσιεύεται κάτω από τη φωτογραφία αναλύονται ενδελεχώς μα σειρά από καταστάσεις και παράγοντες που θα αποτελέσουν τη βάση για τη νέα πολιτική.

Η έκθεση αυτή δεν αποτελεί οδικό χάρτη για τη διάλυση της Ευρωζώνης αλλά είναι χαρακτηριστική των τάσεων που αναπτύσσονται εντός της Ευρώπης και στην Ευρωζώνης και των συζητήσεων που διεξάγονται στα διεθνή οικονομικά και πολιτικά φόρα, αποδεικνύοντας ότι τα πάντα έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση.






Posted: 25 Jul 2013 12:27 AM PDT

Μεγάλη αντεπίθεση για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την επαρχία του Χαλεπίου, με τη βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας, ετοιμάζουν οι σύροι αντάρτες, υποστήριξε την Τετάρτη, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή της συριακής αντιπολίτευσης.

«Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε ότι το Χαλέπι, η πόλη και η επαρχία, πρέπει να περάσει στα χέρια των ανταρτών. Όπλα και πυρομαχιά, όπως αντιαρματικές ρουκέτες, καταφθάνουν καθημερινά για την επικείμενη μάχη», ανέφερε η πηγή, η οποία ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.
Από την άλλη πλευρά, πηγή προσκείμενη στο καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ τόνισε ότι ο συριακός στρατός κρατά αμυντική τάση γιατί «δεν έχει στρατιώτες ώστε να επιτεθεί».

Την Δευτέρα, οι αντάρτες σημείωσαν μια πρώτη επιτυχία, καταλαμβάνοντας το Χαν Αλ Άσαλ, προπύργιο των δυνάμεων του καθεστώτος στα δυτικά του Χαλεπίου.

«Το επόμενο βήμα είναι η κατάληψη της Ακαδημίας Άσαντ, του στρατιωτικού μηχανικού, η οποία βρίσκεται μεταξύ του Χαλεπίου και του Χαν Αλ Άσαλ», υποστήριξε η πηγή της αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, από το Κατάρ, ο εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης Νιζάρ Αλ Χαράκι δήλωσε ότι ο νέος εμίρης της χώρας θα συνεχίσει να στηρίζει τους αντάρτες.

Ο ίδιος ο σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χάμαντ Αλ Θάνι, μετά την ανάρρησή του στο θρόνο, δεν έχει κάνει καμία επίσημη, λεπτομερή δήλωση για την εξωτερική πολιτική την οποία σκοπεύει να ακολουθήσει το εμιράτο.

Υπό τη διακυβέρνηση του προκατόχου του, σεΐχη Χάμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, το Κατάρ ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές των ανταρτών, στους οποίους παρείχε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.

Ο κ. Αλ Χαράκι, πρεσβευτής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού στην Ντόχα, σημείωσε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ότι το Κατάρ θα συνεχίσει την πολιτική που ακολουθούσε μέχρι σήμερα.

«Συναντήθηκα με τον σεΐχη Ταμίμ, του έδωσα συγχαρητήρια για το νέο ρόλο του και του επισήμανα πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσει να στηρίζει τη Συρία. Εκείνος μου είπε ότι θα συνεχίσει να την στηρίζει», ανέφερε ο κ. Αλ Χαράκι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.