28 Ιουλ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 27-7-13

Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Posted: 27 Jul 2013 03:32 PM PDT
Η Ρωσία και η Κίνα ενώθηκαν στον αγώνα κατά του δολαρίου ως βασικό αποθεματικό συναλλάγματος. Με αυτή τη δήλωση εμφανίστηκε ο αμερικανός χρηματιστής Ρους Γουίντερ. Ο ειδικός ισχυρίζεται πως η Μόσχα και το Πεκίνο υλοποιούν στη ζωή το πρώτο μέρος του σχεδίου του, το οποίο στρέφεται κατά της ηγεμονίας του δολαρίου στις διεθνείς αγορές.

Η Ρωσία και η Κίνα επέλεξαν μια σύνθετη τακτική: την μέγιστη δυνατή άρνηση του δολαρίου στις διεθνείς συναλλαγές και την ενίσχυση των δικών τους νομισμάτων με την αγορά χρυσού. Την ίδια στιγμή, κατά τη γνώμη των αναλυτών, αυτό είναι απλά αποτέλεσμα. Η αιτία θα πρέπει να αναζητηθεί στην πτώση της ικανότητας πληρωμής του δολαρίου γενικά, και στην οικονομία των ΗΠΑ συγκεκριμένα. Εξαιτίας της αύξησης των χρηματικών ροών το αμερικανικό νόμισμα τα επόμενα τρία χρόνια μπορεί να γίνει κατά δυο φορές φτηνότερο. Το Πεκίνο και η Μόσχα είναι υποχρεωμένοι να προστατεύσουν τα νομίσματα τους από αυτό το σενάριο, και για το λόγο αυτό μετατρέπουν τα αποθεματικά τους σε δολάρια.

Όπως σημειώνει ο Ρους Γουίντερ, το σχέδιο των συμμάχων είναι απλό: σταδιακά να αυξήσουν την ανταλλαξιμότητα του ρουβλίου και του γουάν και να μεγιστοποιηθεί ο ρόλος τους στο διεθνές εμπόριο, και στη συνέχεια να τα προβάλλουν ως εναλλακτικό νόμισμα για τα αποθεματικά. Αν και, φυσικά, η «ημέρα της νίκης» επί του δολαρίου (καθώς επίσης και επί του ευρώ και της λίρας) – δεν είναι κοντά. Για να μπορέσει ο κόσμος να αποδεχτεί κάποιο νόμισμα ως νόμισμα για τα αποθεματικά του, θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις, υπογραμμίζει ο χρηματοοικονομικός αναλυτής Ιβάν Φομένκο:

Πρώτον, είναι το πλήρες άνοιγμα της συναλλαγματικής αγοράς και η ανταλλαξιμότητα αυτού του νομίσματος. Δεύτερον, σταθερότητα και η διαφάνεια των χρηματοπιστωτικών θεσμών των χωρών που διεκδικούν να γίνει το νόμισμα τους, νόμισμα συναλλαγματικών αποθεμάτων. Τρίτον, είναι η συνέπεια των πράξεων των νομισματικών αρχών. Και το τέταρτο – το κυριότερο – είναι η ετοιμότητα των εταιρειών να συνάπτουν συμφωνίες, χρησιμοποιώντας αυτό το νόμισμα.

Η Κίνα από το 2009 δήλωσε πως η κυριαρχία ενός νομίσματος στον κόσμο είναι συνδεδεμένη με υψηλή διακινδύνευση για τη διάχυση της κρίσης. Οι ρωσικές αρχές επίσης διατύπωσαν απόψεις υπέρ της αύξησης του αριθμού των νομισμάτων των συναλλαγματικών αποθεμάτων και μάλιστα πρότειναν το ρούβλι να είναι ένα από αυτά. Το θέμα δεν περιορίστηκε μόνο σε δηλώσεις. Η Ρωσία, το Ιράν, η Αγκόλα, το Σουδάν και η Βενεζουέλα συμφώνησαν να γίνονται σε γουάν οι πληρωμένες για τις πωλήσεις αργού πετρελαίου. Σήμερα στον κόσμο 5 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου κάθε εικοσιτετράωρο πληρώνονται με το κινεζικό νόμισμα. Αναφορικά με τη Μόσχα, παραμένει άγνωστο αν έχει συνάψει οποιαδήποτε επίσημη συμφωνία με την Κίνα για τη στήριξη του γουάν. Παρόλα αυτά τα βήματα που έχει κάνει μιλούν για τη στήριξη του κινεζικού νομίσματος, σημειώνει ο ειδικός της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικής Αλεξέι Μασλόφ:

Δεν υπάρχει άμεση συμφωνία μεταξύ της ΛΔΚ και της Ρωσίας αναφορικά με τον αποκλεισμό του δολαρίου. Και η Ρωσία, κατά τη γνώμη μου, είναι απλά ένας από τους παίκτες σε αυτό το μεγάλο σχέδιο της Κίνας. Τη συμφέρει όμως υπό την οπτική γωνία της τακτικής. Υπό τη στρατηγική όμως οπτική γωνία η ενίσχυση μιας χώρας, όπως η ΛΔΚ, μπορεί να προκαλέσει ανησυχίες.

Το επόμενο βήμα ο Ρους Γουίντερ, το παρομοιάζει με «το τράβηγμα της καρέκλας από τις ΗΠΑ, οι οποίες ήδη στέκονται με τη θηλιά στο λαιμό». Αν και η πλειοψηφία των αναλυτών θεωρούν πως η «καρέκλα» στην Ουάσιγκτον είναι, προς μεγάλη έκπληξη, καλοφτιαγμένη. Και για να μπορέσει κανείς να την ταρακουνήσει γερά θα χρειαστούν κατ' ελάχιστον 5 – 10 χρόνια.


Posted: 27 Jul 2013 02:40 PM PDT
Το Πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε την Παρασκευή ότι θα καταθέσει μηνύσεις κατά της εφημερίδας Times του Λονδίνου, για τη δημοσίευση μιας ανοικτής επιστολής από διακεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο ο Ερντογάν διαχειρίστηκε τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ο Σον Πεν, η Σούζαν Σαράντον και ο Μπεν Κίνγκσλι ήταν μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν την επιστολή μέσω της οποίας η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορούνταν για «δικτατορικό καθεστώς», ενώ επιρρίπτονταν ευθύνες για το θάνατο 5 διαδηλωτών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους μετά από σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία.

«Οι δημοσιογράφοι θέλουν να ρίξουν λάσπη για να δουν τι θα γίνει. Οι Times νοικιάζουν τις σελίδες τους επί χρήμασι», δήλωσε ο Ερντογάν ζωντανά στο κανάλι NTV. «Εδώ οι Times θα αποτύχουν. Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της εφημερίδας», είπε.

Τεράστιας κλίμακας διαδηλώσεις έλαβαν χώρα, στα τέλη του Μαΐου, σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, όπου οι διαμαρτυρόμενοι απαιτούσαν την παραίτηση του Ερντογάν, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που τον κατηγορούσαν ότι είχε υιοθετήσει μια «αυταρχική κλίση», αναφέρει το Ρόιτερς. Ο πρωθυπουργός της χώρας, με τη σειρά του, είχε απορρίψει τις διαμαρτυρίες των διαδηλωτών, κατηγορώντας τις ξένες κυβερνήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι υποκινούσαν τις ταραχές.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι όσοι υπέγραψαν την επιστολή «ενοικίασαν τις απόψεις» τους και δεν υποστηρίζουν πραγματικά τη δημοκρατία. «Αν πραγματικά πίστευαν στη δημοκρατία, δεν θα επιδείκνυαν τέτοια έλλειψη χαρακτήρα ώστε να αποκαλούν τον ηγέτη ενός κόμματος που κέρδισε το 50 τοις εκατό των ψήφων δικτάτορα», δήλωσε ο Ερντογάν.

Στην επιστολή επιρρίπτονταν επίσης κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού για υπονόμευση των αρχών της ελευθερίας του Τύπου, αφού δεκάδες δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Reuters, ANA-MPA





Posted: 27 Jul 2013 01:58 PM PDT
''Περιοχή ασφαλείας'' σε έναν τομέα 10 χλμ στα σύνορά της με την Συρία αναπτύσσει η Τουρκία επικαλούμενη επέκταση των συγκρούσεων στην περιοχή αυτή μεταξύ των Κουρδικών δυνάμεων του PYD και αντιπολιτευομένων τον Ασσαντ δυνάμεων.

Πρόκειται για μια δέσμη στρατιωτικών μέτρων στο ανώτατο επίπεδο από πλευράς Τουρκίας. Στο εξής τα τουρκικά F-16 θα εκτελούν αναγνωριστικές πτήσεις επί 24ώρου βάσεως και βάσει των κανόνων εμπλοκής θα μπορούν να εισέρχονται ακόμα μέσα στη Συρία κατά 5 μίλια. Στους δε πιλότους θα δοθεί η αρμοδιότητα να χτυπούν τις περιοχές στις οποίες βλέπουν κίνδυνο,αναφέρεται σε δημοσίευμα της Σαμπάχ (Sabah).

Επίσης, αυξήθηκε ο αριθμός των μη επανδρωμένων αεροπορικών μέσων (UAV) στην περιοχή αυτή. Τα UAV αυτά θα παρακολουθούν ταυτόχρονα και τις ενέργειες λαθρεμπορίου. Για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου θα κατασκευαστεί τείχος ασφαλείας στα σύνορα- έχει ήδη αναγγελθεί (έγραψε το OnAlert). Για την κατασκευή του τείχους υπογράφηκε πρωτόκολλο μεταξύ του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου και του Υπουργείου Τελωνείων και Εμπορίου.

Και ζώνη απαγόρευσης πτήσεων;

Στα ενδεχόμενα είναι - σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες - να δημιουργήσει η Αγκυρα και μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει πάρει - προς το παρόν;- πράσινο φως από τις ΗΠΑ ....

Πάντως η δρομολόγηση των όποιων μέτρων έγινε χθες σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ερντογάν, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του Υπουργικού Συμβουλίου, μεταξύ των ο οποίων, ο Τoυρκος ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Μπεσίρ Αταλάι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Σαντουλάχ Εργκίν , ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Μουαμέρ Γκιουλέρ και ο Υπουργός Αμύνης, κ. σμέτ Γιλμάζ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ, ο επικεφαλής της ΜΙΤ, κ.Χακάν Φιντάν και ο σύμβουλος του Τουρκου Πρωθυπουργού κ. Εφκάν κ.ά.

Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα τουρκοσυριακά σύνορα. Όπως αναφέρθηκε , μέχρι στιγμής, η Τουρκία έχει ανταποκριθεί στις επιθέσεις του συριακού στρατού, πάντα στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής, αλλά στα σχετικά δημοσιεύματα είχε προαναγγελθεί ότι ''η Τουρκία ενδέχεται να σκληρύνει τη στάση της και να προβεί σε πιο δυναμική απάντηση''.

Κύκλοι στην Τουρκία εκτιμούν ότι το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ορίζει ότι η Τουρκία μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά της σε άμυνα στην περίπτωση αυτή. Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα , το κοινοβούλιο έχει ήδη εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να προβεί σε στρατιωτική δράση στη Συρία, οπότε και η χθεσινή σύσκεψη ήταν περιττή.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης και οι πιθανότητες της ίδρυσης μιας αυτόνομης κουρδικής διοίκησης στη Βόρεια Συρία.
Σε κάθε περίπτωση, κατέστη σαφές ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν θα επιτρέψουν επ' ουδενί τη δημιουργία μιας αυτόνομης κουρδικής περιφέρειας στη Βόρεια Συρία.

Η προαναγγελία των μέτρων

Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης κ. Μπουλέντ Αρίντς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν η Τουρκία προτίθεται να αποστείλει στρατιωτική δύναμη σε περίπτωση που οι Κούρδοι του PYD πιέσουν για αυτονομία. είπε ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια τόσο των πολιτών της όσο και των συνόρων της, προαναγγέλοντας ουσιαστικά σκλήρυνση της στάσης της.

Λ. Λιγουριώτης
Πηγή  ΟnAlert



Posted: 27 Jul 2013 01:11 PM PDT
Έχεις λεφτά στην τράπεζα αλλά χρωστάς στην εφορία; Καλύτερα βάλτα στο σεντούκι γιατί θα τα χάσεις. Αυτή είναι η… φιλική συμβουλή ακόμη και για όσους δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τα χρέη τους και μπορεί να έχουν σε καταθέσεις μόνο τα λεφτά που μπαίνουν από το μισθό ή τη σύνταξη άντε και κανένα μικρό κομπόδεμα για να περνάνε τις μέρες.

Από τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται ο αυτόματος μηχανισμός αφαίρεσης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες και αρρύθμιστες οφειλές, των ποσών που χρωστούν στην εφορία.

Θα πει κανείς. Να κι ένα δίκαιο μέτρο. Δε μπορεί να πληρώνουν μια ζωή τα κορόιδα και οι άλλοι να κάνουν το κορόιδο. Διότι υπάρχουν χιλιάδες συμπατριώτες μας που δεν ξέρουν τι πάει να πει χρέος στην εφορία, αλλά παρ' όλα αυτά οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι φουσκωμένοι. Μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Αυτούς καλά θα κάνει το μακρύ χέρι του Δημοσίου να τους αδειάσει το ταμείο.

Τι θα φταίνε, όμως, κι όσοι τα βγάζουν πέρα με το ζόρι και δεν πληρώνουν την εφορία για να αγοράσουν ψωμί και γάλα; Θα τους κατάσχουν το μισθό και τη σύνταξη; Τότε είναι που θα γίνει κοινωνική έκρηξη.

Όπως αναφέρει το Μνημόνιο που υπογράφτηκε πρόσφατα: «Για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο το Σεπτέμβριο του 2013 τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο». Για να δούμε πώς θα κάνει η κυβέρνηση το διαχωρισμό των κατ' επάγγελμα μπαταχτσήδων και των εξ ανάγκης οφειλετών; Διότι όσοι έχουν… νταραβέρια με την εφορία υπολογίζονται σήμερα σε 2,5 εκατομμύρια; Είναι όλοι μπαταχτσήδες;

Σε λίγους μήνες θα πρέπει να ξεχάσουμε και τα μετρητά για αγορές αφού τα πάντα θα πρέπει να γίνονται με βάση το πλαστικό χρήμα. Όλες οι αγορές θα γίνονται μέσω τραπεζών, προφανώς για δύο λόγους. Για να αυξήσουν οι τραπεζίτες την πελατεία τους και για να γίνεται έλεγχος όλων των δαπανών των πολιτών.

Τέλος, η τρόικα ζήτησε και πέτυχε να μην υπάρχουν στο μέλλον άλλες περιπτώσεις φορολογικής αμνηστίας ή νέες ρυθμίσεις για πληρωμή των οφειλών.

Στα σημαντικά του μνημονίου είναι η αναβολή των αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων αφού σε μια «πεθαμένη» αγορά ποιες τιμές να αυξήσεις που δεν υπάρχουν; Η Ελλάδα δεσμεύεται να ετοιμάσει και να εφαρμόσει από τις αρχές του 2016 ένα πρόγραμμα εξομοίωσης αντικειμενικών – εμπορικών τιμών με την ελπίδα να υπάρχει αγορά ακινήτων τότε αφού αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να μιλά κανείς για αγοραπωλησίες.

Τις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα μέσα στον Σεπτέμβριο θα πρέπει να καθοριστούν και οι παράμετροι εφαρμογής του νέου φόρου ακινήτων που θα αντικαταστήσει το χαράτσι από το 2014. Στο μνημόνιο αναφέρεται ότι διευρύνεται η βάση εφαρμογής του, ώστε να συμπεριλάβει εμπορικές, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς και γεωργική γη και κτήρια και να αποδίδει ετησίως 2,7 δισ. ευρώ καθαρά έσοδα (2,9 δισ. ευρώ, προ απαλλαγών). Όμως το ΥΠΟΙΚ αναλαμβάνει τη δέσμευση, αν τα έσοδα από το νέο φόρο υστερούν έναντι των στόχων (2,7 δισ. ευρώ), να καλύψει τη διαφορά με νέα μέτρα.

Για το δημόσιο τομέα το νέο μνημόνιο προβλέπει:

Μέχρι το Σεπτέμβριο θα τεθούν σε κινητικότητα τουλάχιστον 12.500 υπάλληλοι του Δημοσίου και επιπλέον άλλοι 12.500 μέχρι το Δεκέμβριο του 2013.
Οι περισσότεροι από τους μισούς θα απολυθούν.
Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε κινητικότητα θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους για οκτώ μήνες.
Στην περίοδο αυτή θα αξιολογούνται και όσοι πληρούν τα κριτήρια θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις, ενώ οι περισσότεροι θα αποχωρήσουν.
Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα καθοριστούν και τριμηνιαίοι στόχοι για το πρόγραμμα κινητικότητας του έτους 2014.
Επαναλαμβάνεται η δέσμευση για την απόλυση 4.000 υπαλλήλων εντός του 2013 και 11.000 υπαλλήλων το 2014.
Καθιερώνονται συστήματα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι προσλήψεις νέων υπαλλήλων στις θέσεις των αποχωρούντων αφορά μόνο όσους απολύονται ως επίορκοι (εκτιμώνται σε λιγότερους από 100 άτομα) και όχι στο σύνολο των υπαλλήλων. Για τις θέσεις των υπαλλήλων που απολύονται για άλλους λόγους, θα ισχύει ο γενικός κανόνας 1 προς 5.



Posted: 27 Jul 2013 12:28 PM PDT
Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Ας επιτραπεί σήμερα μία αναφορά σε πρώτο πρόσωπο, καθώς δεν γίνεται αλλιώς: πρόκειται περί πρωτογενούς μαρτυρίας. Δεν ήμουν παρών ώστε να γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη στο επεισόδιο που ξέσπασε μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και του Γερμανού δημοσιογράφου της FAZ Μίχαελ Μάρτενς, όταν ο πρώτος έδιωξε τον δεύτερο από το γραφείο του κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης. Ημουν όμως παρών σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2012, στο Ιδρυμα Καραμανλή, ως ένας εκ των ομιλητών, μαζί με τον Γερμανό συνάδελφο. Και υπάρχουν δύο σημεία τα οποία πρέπει να αναφερθούν από εκείνη την εκδήλωση – το σχετικό βίντεο προς πιστοποίησή τους βρίσκεται ολόκληρο διαθέσιμο στο διαδίκτυο και είναι πολύ εύκολο να το δει ο οποιοσδήποτε επιθυμεί.

Το πρώτο σημείο ήταν όταν μετά το τέλος της ομιλίας μου, στην οποία αναφέρθηκα στη γερμανική Ευρώπη που χτίζει το Βερολίνο, ο Γερμανός συνάδελφος έλαβε το λόγο για να διαψεύσει κατηγορηματικά ένα συγκεκριμένο σημείο της: τη θέση ότι η Γερμανία ήταν εκείνη που επέβαλε την εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα «σωτηρίας». Η διάψευση ήρθε με τόσο αποφασιστικό – και αυτόκλητο - τρόπο που δημιούργησε εύλογα σε μεγάλο μέρος του ακροατηρίου (πολλοί ήταν οι παρόντες και το θυμούνται) την εντύπωση ότι το Βερολίνο ουδεμία σχέση είχε με την εν λόγω εμπλοκή, ότι αυτή η αναφορά ήταν αυθαίρετη και παντελώς λανθασμένη…

Ηταν ένα σοκ: το να αμφισβητείται κάτι με αυτό τον τρόπο, μπροστά σε ακροατήριο και με απολυτότητα, ενώ ήταν γνωστό σε οποιονδήποτε είχε παρακολουθήσει με στοιχειώδη επάρκεια την πορεία των πραγμάτων είναι κάτι, αν μη τι άλλο, παράδοξο... Ευτυχώς, η τεχνολογία έδωσε επί τόπου τη λύση: στο διαδίκτυο ήταν διαθέσιμες πλήθος δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ εκείνης της εποχής, των αρχών του 2010, με τις οποίες δήλωνε, πριν κλείσουν οι συμφωνίες, ότι αυτές δεν θα προχωρήσουν αν δεν εμπλακεί το ΔΝΤ και, αμέσως μετά, ότι θεωρούσε αυτή την εμπλοκή προσωπική της επιτυχία – ακόμα και σε συνέντευξή της στη γαλλική Μοντ είπε ακριβώς αυτό. Βρέθηκαν επί τόπου, παρουσιάστηκαν την ίδια στιγμή, αλλά, έστω κάποια αυτοκριτική για το ολίσθημα δεν ακούστηκε…

Ολα αυτά, επίσης μπορεί να τα βρει ακόμα και σήμερα κανείς πολύ εύκολα στο διαδίκτυο, κάτι που έχει διπλό ενδιαφέρον αν συνυπολογιστεί ότι σήμερα οι Γερμανοί, δια στόματος Σόιμπλε και όχι μόνον, έχουν εκφράσει πια τη θέση ότι το ΔΝΤ πρέπει να φύγει από την Ευρώπη, στην οποίο οι ίδιοι το έφεραν όταν αυτό τους εξυπηρετούσε. Τώρα, απλώς δεν τους εξυπηρετεί πια.

Το δεύτερο σημείο, αφορά τις κρίσεις που έγιναν εκείνη την ημέρα από τον κ. Μάρτενς για τον κ. Τσίπρα, όπως, λ.χ. η άποψή του ότι «…αν ρωτήσεις 5 οικονομολόγους θα έχεις έξι απόψεις και πάντα θα βρεις έναν οικονομολόγο να παρουσιάσει ως εύλογο οτιδήποτε, ακόμα και ο κ. Τσίπρας πιθανότητα θα βρει ακαδημαϊκούς που θα βρουν τις ιδέες του λογικές, ίσως όχι στην Ευρώπη, αλλά στο πανεπιστήμιο της Αβάνας ή της Πιονγκ Γιανγκ, θα βρει ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχει μια λογική οικονομική πολιτική». Λίγο πριν, είχε εκφραστεί εκεί και η άποψη ότι ακόμα κι αν σε μισούν 11 εκατομμύρια στην Ευρώπη, μπορείς ακόμα να τα καταφέρεις…

Παρά τα όσα κατά καιρούς λέγονται, οι δημοσιογράφοι, όταν η δουλειά τους δεν είναι απλώς να μεταδίδουν ένα ρεπορτάζ που είναι πάντοτε καθήκον να το πράττουν «ξερά», αλλά εκφράζουν θέσεις αρθρογραφώντας ή μιλώντας σε κοινό, οφείλουν, πρέπει να έχουν άποψη και να αναλαμβάνουν την ευθύνη της. Αλλά οφείλουν επίσης να τη στηρίζουν σε γεγονότα. Οφείλουν να γνωρίζουν για τι μιλούν, ειδικά όταν κάνουν κριτικές παρεμβάσεις σε λεχθέντα άλλων. Το ίδιο συμβαίνει όταν σε σχετικά ζητήματα υπάρχουν και μιλούν ο Κρούγκμαν, στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μάρτενς, ή ο Στίγκλιτς και πλήθος άλλοι διεθνούς εμβέλειας οικονομολόγοι που λένε εδώ και τέσσερα χρόνια πράγματα μη αρεστά στη γερμανική πολιτική και που, τελευταία φορά που το είχα κοιτάξει, δεν δίδασκαν στη Βόρεια Κορέα…

Επίσης, οι δημοσιογράφοι οφείλουν να σέβονται τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους εκφράζουν, είτε τους αρέσουν είτε όχι, ακόμα περισσότερο όταν μιλούν για άλλες χώρες και άλλους λαούς που βιώνουν μάλιστα τέτοιου είδους κρίσεις, στις οποίες δε οι χώρες τους διαδραματίζουν, αν μη τι άλλο, λίαν αμφιλεγόμενο ρόλο. Και πάντως, όταν δεν το κάνουν, πρέπει τουλάχιστον να το δηλώνουν και να το παραδέχονται… Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το αν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με τον κ. Τσίπρα ή όποιον άλλο πολιτικό. Εχει να κάνει με το σεβασμό σε ένα τόπο και στο πολίτευμά του. Γιατί αν θέλει να είναι κανείς σκωπτικός με τέτοιου είδους τρόπο, είναι πάρα πολλά αυτά που μπορεί να πει για πολλούς στη γερμανική πολιτική σκηνή, κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει και, τουλάχιστον ο υπογράφον ουδέποτε έπραξε…

Τέλος, μια κάποια ευθυκρισία δεν βλάπτει: έστω και υπό τύπον αστεισμού, αν πρόκειται περί αυτού, πρέπει να αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν ένα πρόσωπο είναι «μισητό» από 11 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη – αν υποτεθεί ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο – ε, ίσως, τελικά, με την πολιτική που αυτό το πρόσωπο ασκεί είναι που κάτι δεν πάει καλά… Και τα 11 αυτά εκατομμύρια, που ίσως πια είναι, αν είναι, πολύ περισσότερα, οφείλει ο καθένας μας να τα σέβεται… Γιατί ίσως αυτό πια δεν είναι Ευρώπη, αλλά κάτι εντελώς άλλο…



Posted: 27 Jul 2013 12:20 PM PDT
Η Αίγυπτος κατηγορεί τον Τούρκο πρέσβη ότι μεταφέρει τα χρήματα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Μεγαλώνει η ένταση στις σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας, μετά τις κατηγορίες που διέρρευσαν στον αιγυπτιακό Τύπο για τον Τούρκο πρέσβη, Hüseyin Avni Botsalı, τον οποίον κατηγορούν ότι παραβιάζοντας τα διπλωματικά ειωθώτα, χρησιμοποιεί το διπλωματικό σάκο για να μεταφέρει στο εξωτερικό χρήματα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό οι αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές φέρονται να έχουν αρχίσει σχετική δικαστική διαδικασία εις βάρος της πρεσβείας της Τουρκίας στην Αίγυπτο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικύ υπουργείου Εξωτερικών, Levent Gümrükçü, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι οι κατηγορίες αυτές εις βάρος του πρέσβη Hüseyin Avni Botsalı, είναι ανυπόστατες και συκοφαντικές.

Να σημειωθεί ότι η πρακτική των τουρκικών διπλωματικών αρχών να χρησιμοποιούν το διπλωματικό ταχυδρομείο για άλλους λόγους εκτός της μεταφοράς διπλωματικών εγγράφων, είναι παλιά. Με διπλωματικό σάκο μεταφέρουν χρήματα για το δίκτυο πρακτόρων που διατηρούν στη Θράκη, ενώ Τούρκοι διπλωμάτες μετέφεραν με διπλωματικούς σάκους ηρωίνη σε χώρες της Ευρώπης, όπως έχει καταγγελθεί και διαπιστωθεί από τις αρμόδιες κρατικές αρχές ευρωπαίκών χωρών.

Πηγή: Μιλλιέτ




-->
Posted: 27 Jul 2013 11:13 AM PDT
H Ελλάδα και οι Έλληνες υποφέρουν σιωπηλά.
Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη, οι Έλληνες προσβάλλονται, και η χώρα προβάλλεται σαν να είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα.

Αν η Ελλάδα βρισκόταν βόρεια της Γερμανίας, μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, θα …της βρίσκαμε σίγουρα κάποια δικαιολογία.
Εάν επρόκειτο για μια προτεσταντική χώρα όπου ο ήλιος λάμπει μόνο για λίγες ώρες το χρόνο, ενώοι άνθρωποι συνθλίβονται από το κρύο της νύχτας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα εφευρίσκαμε για την Ελλάδα, κάποια σοβαρή δικαιολογία και θα αναζητούσαμε έναν άλλο ένοχο.

Όταν η Ισλανδία αρνείται να πληρώσει το χρέος της, δεν λέμε τίποτα. Δεν την κατηγορούμε ούτε την υποστηρίζουμε. Η απόλυτη σιωπή. Μάλιστα το να διαμαρτύρεται κανείς στο προαναφερθέν πλαίσιο είναι υγιές, επειδή είναι "αγνό" και δεν κάνει θόρυβο. Και βέβαια μια τέτοια διαμαρτυρία είναι αποδεκτή από όλους, γιατί προτιμάμε υποκριτικά την αισθητική μιας εικόνας όπου διαμαρτύρονται συναθροιζώμενοι ξανθοί και "άσπιλοι" άνθρωποι που όταν μιλάνε μένουν ανέκφραστοι κρατώντας ακίνητα τα χέρια τους, μη κουνώντας ούτε καν το κεφάλι τους.

Και εν συνεχεία οι διαμαρτυρόμενοι πηγαίνουν στη σάουνα. Ο Έλληνας αντίθετα θα πάει στο Χαμάμ. Γιατί οι Έλληνες είχαν καταληφθεί από τους Τούρκους πρινπολλά χρόνια. Και σήμερα που η Τουρκία προσπαθεί να εισέλθει στην Ευρώπη αυτή της κρατάει μεν την πόρτα ανοιχτή ωστόσο την τελευταία στιγμή χρησιμοποιείται η έννοια της 'ασφάλειας' για να κλείσει διπλωματικά η Ευρωπαϊκή της προοπτική.

Έτσι λοιπόν το να έχεις κατακτηθεί από τους Τούρκους και το να είσαι μεσογειακή και ορθόδοξη χώρα είναι αρνητικό στα μάτια των Βορειοευρωπαίων.
Όχι, πραγματικά δεν μπορεί να εμπιστεύεται η Ευρώπη "τέτοιους ανθρώπους". Η Ελλάδα είναι σαν την Ισπανία. Οι Ισπανοί είχαν καταληφθεί από τους Μαυριτανούς, ως εκ τούτου, ο Ισπανός έχει κάτι το αραβικό στο αίμα του, και για να το καταλάβεις αυτό αρκεί απλά να κοιτάξεις την Αλάμπρα. Όσον αφορά την Ιταλία, θα μπορούσαμε να την εμπιστευτούμε, παρ' ότι είναι κι αυτή χώρα της Μεσογείου, όμως κι αυτοί έχουν τη μαφία, την Dranghetta, την Καμόρα, και το Βατικανό.

Εν ολίγοις, αυτό είναι αρκετό για να έχεις επιχειρήματα ώστε να αποφασίσεις να μην τους εμπιστευτείς ούτε τους Ιταλούς. Τέλος, υπάρχει και η Πορτογαλία. Πενήντα χρόνια φασιστικής δικτατορίας, στοιχειώνουν το παρελθόν της.

Η Πορτογαλία είναι, λοιπόν, φασιστική χώρα, όπως η Ισπανία του Φράνκο και η Ελλάδα των συνταγματαρχών. Όχι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τις μεσογειακές χώρες. Δεν μιλάμε καθόλου βέβαια για τη ναζιστική Γερμανία και τη Φινλανδία, και όποια άλλη χώρα συνεργάστηκε με τους Ναζί.

Όχι, εκεί ξεχνάμε το παρελθόν, γιατί αυτές είναι οι περιβόητες χώρες του Βορρά και μπορούμε να τις εμπιστευθούμε έτσι κι αλλιώς. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι και η Γαλλία και το Βέλγιο αλλά και η Ουγγαρία συνεργάστηκαν επίσης κατά κάποιο τρόπο με τους ναζί. Και τελικά αυτός ο μηδενιστικός συλλογισμός καταλήγει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μόνη αληθινή ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Πόσο καιρό όμως θα διαρκέσει αυτή η ανοησία;
Πόσο καιρό θα αντέξoυμε να θεωρούνται οι Έλληνες ανόητοι, και κλέφτες;
Το ότι η ελληνική πολιτική σκηνή δεν υλοποίησε ποτέ την ιδέα του εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους, είναι ένα γεγονός. Ίσως ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που είχε την επιθυμία να αναπτύξει τη χώρα του πολιτικά να είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που έχει σημαδέψει την ιστορία της Ελλάδας.

Αλλά, όταν ο Ρομάνο Πρόντι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρότεινε το δημόσιο εθνικό λογιστικό έλεγχο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία είχαν αρνηθεί. Αρνήθηκαν, γνωρίζοντας ότι τα στοιχεία της Ελλάδας ήταν πειραγμένα.
Ήξεραν ότι ο Ελληνικός λαός δεν ήξερε τίποτα.
Εξάλλου ζήτησε ποτέ κανείς την πολιτική αναδιάρθρωση του Ελληνικού κράτους;
Όχι, κανείς στην Ευρώπη δεν το ζήτησε ποτέ.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζονταν ως ένας τουριστικός προορισμός, και μια χώρα παραγωγής ελαιόλαδου, όλα θεωρούνταν ότι λειτουργούν μια χαρά. Οι Έλληνες παρέμεναν όλο αυτό τον καιρό Ευρωπαίοι δεύτερης κατηγορίας που συνεισφέρουν στο να ολοκληρώνεται το μεγάλο φαγοπότι.

Μιλώντας για την ιστορία της Ελλάδας και την αρχαιότητα ειναι αλήθεια ότι όλοι αποδεχόμαστε ότι ο Πυθαγόρας, ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Ηρόδοτος και πολλοί άλλοι, έζησαν στην Ελλάδα, αλλά στο μακρινό παρελθόν. Και σήμερα όλοι εμείς κατηγορούμε τους Έλληνες και αναρωτιόμαστε αν κατασκεύασαν ποτέ αεροσκάφη, πυρηνικά εργοστάσια, αυτοκίνητα;

Υπήρχε όλο αυτό τον καιρό ένα προϊόν "made in Greece", εκτός από τη φέτα;
Όχι, γιατί η Ελλάδα παραμένει όλα αυτά τα χρόνια η χώρα των φτωχών αγροτών και των μικροαστών που μιλούνε δυνατά, και περπατάνε με κομπολόγια στο χέρι, τρώνε περισσότερο λαχανικά παρά κρέας ενώ τα γλυκά τους δίνουν στο στόμα την αίσθηση ενός μελένιου φιλιού.

Και αν η Ελλάδα τελικά χρεωκοπήσει, εάν αποχωρήσει από την ευρωζώνη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση τι θα υποστηρίζει η Ευρώπη σε δέκα χρόνια για αυτήν; …
"Εμείς δεν ξέραμε τίποτα!"…
"Είμαστε υπεύθυνοι αλλά δεν είμαστε ένοχοι!…" κτλ.
Η ευθύνη θα επιστρέψει στους Έλληνες, για άλλη μια φορά.

Τα έχω βαρεθεί πια όλα αυτά τα στερεότυπα! Δεν μπορώ να ανέχομαι πλέον το γεγονός ότι το να ανήκεις σε ένα μεσογειακό λαό έχει καταντήσει συνώνυμο μιας ιδιότυπης σύγχρονη ψυχολογικής δουλείας. Δυστυχώς οι Έλληνες προς το παρόν είναι σιωπηλοί και δεν αντιδρούν έντονα. Αυτό είναι το λάθος. Ξέρω ότι είναι εύκολο να το γράφει αυτό κάποιος που ζει στο Παρίσι. Αλλά εγώ το γράφω γιατί θέλω μέσα από τα λόγια μου να εμφυσήσω την εμπιστοσύνη σε όλους τους Έλληνες, και να τους πω ότι πρέπει να εμπιστευτούν τη νεολαία του τόπου και να της παραδώσουν τα κλειδιά της εξουσίας για έναν εκσυγχρονισμό της χώρας που συνάμα θα σέβεται την κληρονομιά και τη διαφορετικότητά της.

Όλα είναι δυνατά γιατί η αληθινή ζωή δεν έχει τιμή. Και ακόμα πιο ευτελής είναι η τιμή του ελληνικού χρέους που έτσι κι αλλιώς οι Έλληνες δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν. Από τη μια η Γερμανία ρυθμίζει το επιτόκιο του δανεισμού της για εξυπηρέτηση του εθνικού της χρέους στο 2% και από την άλλη επιβάλλει στην Ελλάδα ένα θεόρατο επιτόκιο ύψους 30%.

Τέρμα τα ψέματα!
Το γράφω λοιπόν και το φωνάζω δημόσια, οι Έλληνες δεν είναι υπεύθυνοι για τίποτα.
Οι Έλληνες είναι ίσοι με κάθε άλλο λαό στον πλανήτη κι έχουν το δικαίωμα να ζήσουν στη χώρα τους, στη γη τους, σύμφωνα με τα έθιμα και τις παραδόσεις τους.
Εμείς οι υπόλοιποι οφείλουμε απλώς να τους βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου κράτους που θα διαχειρίζεται την Ελλάδα ως μια πραγματική δημοκρατία, στις βάσεις μιας πραγματικής ισότιμης κοινωνικής πολιτικής και ενός παραγωγικού ενθουσιασμού που θα δημιουργήσει ανάπτυξη προς όφελος της ίδιας της χώρας.

Εξάλλου το να καταστρέψουμε την Ελλάδα θα έχει πολύ άσχημο αντίκτυπο και στο μέλλον της Ευρώπης.
Είμαι Γάλλος αλλά νιώθω Έλληνας στην ψυχή, και υποστηρίζω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ την Ελλάδα. Ολόκληρη την Ελλάδα.

Jose Manuel Lamarque

ΠΠ


Posted: 27 Jul 2013 10:59 AM PDT
Έρχονται δύσκολοι καιροί, απ' όλες τις μεριές θα μας χτυπάνε. Και θα αντέξουν μόνο αυτοί, πού μάθανε νωρίς να αγαπάνε.
 Θέτω, ένα δικό μου προσωπικό δίλημμα.
Η στάση μου στην σημερινή πραγματικότητα, ως Έλληνα και Χριστιανού ορθόδοξου, πιά πρέπει νάναι;
Η προσευχή η το μαχαίρι;
Μέσα μου, δυό πρόσωπα παλεύουν.
Τό ένα, μου ζητάει να πολεμήσω, όλους αυτούς που χρόνια τώρα καταστρέφουν, ότι και όσους αγαπάω.
Τό άλλο μου ζητάει να τούς αγαπήσω, ακόμα κι άν με σταυρώνουν.
Η ευτυχής, "δυστυχία" τού Χριστιανού, είναι ότι πρέπει πάντα και σε κάθε του δίλημμα, να σκέφτεται: Τί θά 'κανε ο Χριστός στή θέση μου;

Λίγο αν Τόν πιστεύεις και ξέρεις τα όσα είπε και κυρίως όσα είναι, τό δίλημμα απαντιέται.
Θέλει πολύ περισσότερη δύναμη, το να αγαπάς, απο το να μισείς.
Τό να υπομένεις την αδικία, απο το να εκδικείσαι.
Τό να συγχωρείς καί να συμπονάς, τον εκτελεστή σου.
Αλλά κυρίως θέλει ακλόνητη πίστη στόν Χριστό καί τούς αρχαγγέλους Του, πού είναι καθημερινά δίπλα μας και δίνουν, τίς δικές μας μάχες.
Πιστέψτε με και μην φοβάστε.
Είναι πολύ περισσότεροι και δυνατώτεροι οί φωτεινοί άγγελοι τού Θεού, από τούς ήδη ηττημένους και πανικόβλητους, άγγελους του σκότους και τούς γήινους εκπροσώπους τους.

Τελικά απαντάω ως εξής στο δίλημμα:
Μαζί σου Χριστέ μου.
Μόνο δυνάμωσε την φτωχή μου πίστη καί δείξε μου για λίγο τίς ουράνιες δυνάμεις Σου, να παρηγορηθώ καί να πάρω το κουράγιο και την δύναμη που χρειάζομαι για να συνεχίσω.
Αμήν!

Σταμάτης Σπανουδάκης


Posted: 27 Jul 2013 07:58 AM PDT
Το Σάββατο 27 Ιουλίου, στην Αίγυπτο, συνεχίζεται η καταμέτρηση των θυμάτων των μαζικών συγκρούσεων μεταξύ των υποστηρικτών της νέας κυβέρνησης και των αντιπάλων της. Οι συγκρούσεις άρχισαν στα τέλη της εβδομάδας.
Κατά το πρωί της 27ης Ιουλίου, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, στο Κάιρο σκοτώθηκαν 20 άτομα. Σύμφωνα όμως με άλλες, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 120, με περισσότερους από χίλιους τραυματίες. Συγκρούσεις σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας των πυραμίδων. Ο στρατός έχει κινητοποιήσει συμπληρωματικές περιπολίες και τεθωρακισμένα οχήματα στους δρόμους .

Σύμφωνα με στοιχεία των αιγυπτιακών εφημερίδων, περίπου 30 εκατομμύρια Αιγυπτίων ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του στρατού και βγήκαν στους δρόμους για να υποστηρίξουν τη νέα κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας. Οι ταραχές ξέσπασαν όταν το ισλαμιστικό κίνημα των «Αφελφών Μουσουλμάνων» άρχισε να συγκροτεί αντιδιαδηλώσεις για υποστήριξη του ανατραπέντος στις αρχές Ιουλίου, Προέδρου Μοχάμεντ Μόσρι. Οι συγκρούσεις προσέλαβαν ένα ιδιαίτερα βίαιο χαρακτήρα, όταν έγινε γνωστό ότι στις 26 Ιουλίου ο Μόρσι προσήχθη και στη συνέχεια κρατείται για διάστημα 15 ημερών. Ανακρίνεται, θεωρούμενος ύποπτος για μια σειρά κατηγοριών, μεταξύ των οποίων η απόδραση από τη φυλακή, η εσχάτη προδοσία και οικονομικά αδικήματα. Στην πραγματικότητα, πάντως, αυτή η σύλληψη δεν επιφέρει αλλαγή στη θέση του Μόρσι. Και πριν από αυτή, ο Μόρσι βρισκόταν σε «κατ΄οίκον περιορισμό» ή κρατείτο σε στρατώνα. Αλλά η κατάσταση στους δρόμους, μετά τη σύλληψή του, έχει ξεπεράσει τα όρια.

Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» με τις ενέργειές τους οδηγούν τη χώρα σε μια περαιτέρω βύθιση στο χάος – δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών «Ρωσία-Ισλαμικός κόσμος», Σαμίλ Σουλτάνοφ:

Ο εμφύλιος πόλεμος θα φέρει την αποσταθεροποίηση της Αιγύπτου. Η αποσταθεροποίηση όμως της Αιγύπτου είναι ταυτόχρονα και αποσταθεροποίηση όλης της Εγγύς Ανατολής. Μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο Αφγανιστάν.
Οι πιο βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και της αστυνομίας έλαβαν χώρα κοντά στο τζαμί Ραμπίγια αλ Ανταουίγια του Καίρου, που έχει μετατραπεί σε κέντρο των ισλαμιστών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ δήλωσε ότι «κανένα όφελος δεν υπαρχει και δεν θα προκύψει από τις συγκεντρώσεις της «Αδελφότητας» στο Κάιρο και ότι η Αίγυπτος δεν θα οπισθοδρομήσει στο παρελθόν» . Ο δε προσωρινός Πρόεδρος Αντλί Μανσούρ κάλεσε τους υποστηρικτές της «Αδελφότητας» να επιστρέψουν στα σπίτια τους, υποσχόμενος ότι «κανείς δεν θα διωχθεί » .

Εν τω μεταξύ, το πρωί της 27ης Ιουλίου, στην Αίγυπτο εξέπνευσε η προθεσμία του στρατιωτικού τελεσιγράφου προς τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», στο οποίο είχε τεθεί ως απαίτηση να θεσπίσουν ένα σχέδιο εθνικής συμφιλίωσης και να παύσουν τις ταραχές στη χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο στρατός απείλησε να υιοθετήσει μια άκαμπτη στρατηγική καταστολής πράξεων βίας και τρομοκρατίας. Για την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» αυτό ισοδυναμεί με θέση του κινήματός τους εκτός νόμου. Η ηγεσία της οργάνωσης έχει δηλώσει ότι ο αιγυπτιακός στρατός είναι αυτός που στην πράξη άρχισε τον εμφύλιο πόλεμο.

Επίθεση του στρατού στο Σινά κατά ισλαμιστών

Ξεκίνησε το Σάββατο ευρείας κλίμακας αντεπίθεση του Αιγυπτιακού στρατού κατα των ισλαμιστών που δρουν στην χερσόνησο. Η κίνηση θεωρείτο επιβεβλημένη μετά τις δεκάδες δολοφονίες στρατιωτών και αμάχων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Αιγυπτιακός Στρατός είναι αποφασισμένος να τελειώνει με τους ένοπλους αφού υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως είχαν επαφές με Αμερική και Τουρκία για να παραστήσουν τους "εξεγερμένους" και να κάνουν την Αίγυπτο – Συρία.




Posted: 27 Jul 2013 07:20 AM PDT

  • Θεωρούν εξίσου διεφθαρμένους τους Έλληνες επιχειρηματίες με τους Έλληνες πολιτικούς
  • Φοβούνται παρέμβαση των ΗΠΑ μετά το φθινόπωρο

Κλίμα έντονου προβληματισμού υπάρχει στο Βερολίνο, όπως φάνηκε και από τη συνάντηση του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με Γερμανούς μεγαλοεπιχειρηματίες και τα όσα ελέχθησαν εκεί.

Οι Γερμανοί δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να προχωρήσουν σε «κούρεμα» του χρέους και το μόνο που συζητούν είναι η χρονική μετάθεσή του σε βάθος χρόνου, που όμως θα συνοδεύεται από ένα νέο μνημόνιο.

Θεωρούν ότι υπάρχει ακόμα «λίπος» και πιέζουν για νέα μέτρα, παράλληλα με την ενίσχυση της παρουσίας γερμανικών οικονομικών συμφερόντων στη χώρα μας. Απώτεροι στόχοι η αναδιανομή της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας που θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη και ο έλεγχος των ενεργειακών κοιτασμάτων.

Ρεαλιστές και πραγματιστές, θεωρούν ότι αυτό το πολιτικό σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να περάσει από τη Βουλή ένα νέο μνημόνιο.

Η ελληνική πολιτική τάξη είναι απλά αναλώσιμη για το Βερολίνο, που έχει ήδη αρχίσει και προετοιμάζει το έδαφος για να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα μπορέσει να αντέξει περισσότερο και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους.

Επιχειρούν τον πλήρη έλεγχο

Δεν θα διστάσουν να οδηγήσουν σε κατάρρευση το υπάρχον πολιτικό σύστημα, με την προϋπόθεση ότι θα μπορούν να ελέγχουν τη διάδοχη κατάσταση. Οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν έντονη παρουσία πλέον στην Ελλάδα και στο στόχαστρο τους εκτός από τους πολιτικούς είναι και οι επιχειρηματίες.

Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν τρέφει καμία εκτίμηση για την επιχειρηματική ελίτ της χώρας μας και σε ιδιωτικές συνομιλίες του, όπως αυτή που αποκαλύφθηκε, την έχει χαρακτηρίσει εξίσου διεφθαρμένη με την πολιτική ελίτ.

Φυσικά ο στόχος των Γερμανών είναι να «καθαρίσουν» τους Έλληνες επιχειρηματίες που ελέγχουν νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, προκειμένου να πάρουν οι ίδιοι τον έλεγχο. Στοχοποιώντας πρώτα κάποιους ολιγάρχες στο χώρο των ΜΜΕ, θέλουν να καθαρίσουν την επιχειρηματική ελίτ που αποτελεί εμπόδιο στα σχέδιά τους για τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο της χώρας.

Είναι φανερό ότι το Βερολίνο βιάζεται και τα αίτια της βιασύνης του είναι ότι φοβάται μια δυναμική παρέμβαση των ΗΠΑ στα ελληνικά πράγματα.

Πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς διαισθάνεται ήδη ότι το Βερολίνο θα τον «αδειάσει» το φθινόπωρο, είναι αποφασισμένος να δώσει «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ, κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Ομπάμα.




Posted: 27 Jul 2013 06:30 AM PDT
Πολλά είναι αυτά που γίνονται καθημερινά στη χώρα του ΠΟΤΕ και κάνουν έναν ολόκληρο λαό να στενάζει.
Παλιά, μιλούσαν για τη «μπότα του κατακτητή», η οποία και σήμερα, παταει στο λαιμό τον κοσμάκη.

Εκτός αυτού, στη χώρα του ΠΟΤΕ κανείς από τους πολιτικούς της ΔΕΝ είναι ρατσιστής, ΟΛΟΙ καταδικάζουν τα όποια φαινόμενα ρατσισμού, και προκειμένου να πείσουν τους ιθαγενείς της χώρας αυτής ρίχνουν και κανένα «δάκρυ» όταν είναι μπροστά κάμερες, τονίζουν το ενδιαφέρον τους για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, και δηλώνουν πως κάνουν ότι περνά απ το χέρι τους για να τις βοηθήσουν….

Για να δούμε μια ενδιαφέρουσα είδηση.
«Στις 15.000 οι απολύσεις, πρώτοι στη λίστα ψυχικά ασθενείς και χρόνιοι πάσχοντες
Την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει στην ανεργία 15.000 εργαζόμενους του Δημοσίου, στέλνοντάς τους μάλιστα κατευθείαν στον Καιάδα, αφού «πρώτοι θα δουν την έξοδο οι ψυχικά ασθενείς, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι αναξιοπαθούντες», επιβεβαίωσε χτες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία ενάντια στις διαθεσιμότητες.
«Φέτος προς την έξοδο από το Δημόσιο θα βγουν 4.000 εργαζόμενοι και του χρόνου άλλες 11.000», είπε ο υπουργός Οικονομικών, σκιαγραφώντας την αύξηση της ελαστικής εργασίας και την άμεση διολίσθηση του κράτους σ' ένα μικρό, ευέλικτο κι αυταρχικό που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και θα είναι απαλλαγμένο από βασικές αρμοδιότητες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Δάρδαλης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ υπογράμμισε ότι οι μέχρι τώρα κρατικοί προϋπολογισμοί ήταν ενάντια στις ανάγκες της εκπαίδευσης, πολύ περισσότερο τώρα που όλα τα βάρη φορτώνονται στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας. «Οι αλλαγές στην εκπαίδευση δεν είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής. Έρχονται να ανοίξουν το δρόμο στο κεφάλαιο για να επενδύσει και στο χώρο της Παιδείας όπως και της Υγείας», επισήμανε ο Ν. Δάρδαλης, εκφράζοντας την αντίθεση των εκπαιδευτικών στις απολύσεις.»
Ωραία είδηση ε;
Το οργανωμένο σχέδιο σε πλήρη εφαρμογή.

Αφού εγκλώβισαν στην αναμονή των ΚΕ.Π.Α τους ανάπηρους, αφού τους στέρησαν κάθε έσοδο και τους οδήγησαν στην εξαθλίωση αυτούς και τις οικογένειες τους, τώρα πετούν στο δρόμο και εκείνους που είχαν κάποια δουλειά για να ζουν.

Στη χώρα του ΠΟΤΕ, τελικά οι ΜΟΝΟΙ που είναι νόμιμοι ρατσιστές, είναι οι κυβερνήσεις της.
Οι άλλοι, είναι παράνομοι.

Και μη μου πείτε ότι δεν είναι ρατσιστική αντιμετώπιση των ευαίσθητων – ασθενών κοινωνικών ομάδων αυτή!
Μη μου πείτε ότι δεν αποφάσισαν να ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ όλα τα ΑΜΕΑ.

Οι ευαίσθητοι, οι φιλεύσπλαχνοι οι «άνθρωποι» (λέμε τώρα) που κυβερνούν (νομίζουν) τη χώρα….
Στη χώρα του ΠΟΤΕ, όποιος πάσχει από κάτι, δεν πρέπει να ζει.

Είναι βάρος και πρέπει να εξαφανιστεί.
Σα δεν ντρεπόσαστε αδίστακτοι, γελοίοι.

Βασίλης Τσούγκαρης



Posted: 27 Jul 2013 05:43 AM PDT


"Aκούσατε, ακούσατε... Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Κινέζοι, Καναδέζοι, Αμερικάνοι..."
 
Τέθηκε σε εφαρμογή ο επενδυτικός νόμος αφού οι πρώτες τρεις άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς πολίτες που προχώρησαν στην αγορά ακινήτων έχουν ήδη χορηγηθεί, ενώ άλλες δύο αιτήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο έκδοσής τους.

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, που επικαλείται ενημέρωση από τη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών.

Αφορμή ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής Maslink Group, Λι Χάο, ο οποίος ενημέρωσε τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού Kινέζων πολιτών να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, προκειμένου να τους χορηγηθεί η πενταετής άδεια διαμονής.

Γι' αυτόν τον λόγο η εταιρεία προετοιμάζει road shows σε διάφορες πόλεις της Κίνας με ένα μεγάλο portfolio ακινήτων που έχει, ήδη, στη διάθεσή της από ενδιαφερόμενους πωλητές και αναμένεται πολύ σύντομα να υπάρξουν και οι πρώτες συναλλαγές.

Η κινεζική εταιρεία MASLINK είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών μετανάστευσης στην Κίνα και έχει παραρτήματα σε διάφορες χώρες τους κόσμου (Ευρώπη, Αμερική, Καναδά κ.λπ.).






Posted: 27 Jul 2013 06:33 AM PDT

Προειδοποίηση Ερντογάν σε Κούρδους για λανθασμένη απόφαση (αυτονομία)...

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι μέλη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών θα προειδοποιήσουν τον επικεφαλής της ομάδας των Κούρδων στη Συρία που έχει καταλάβει μια πόλη και ελέγχει τις συριακές κουρδικές περιοχές της Βόρειας Συρίας ότι «λαμβάνει λανθασμένα και επικίνδυνα μέτρα», αναφερόμενος σαφώς για την πρόθεση των Κούρδων να κηρύξουν την αυτονομία τους.

Η προειδοποίηση της Τουρκίας έγινε σήμερα, στη συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών – ΜΙΤ, με τον Σαλέχ Μουσλίμ , επικεφαλής του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης – PYD, των Κούρδων της Συρίας, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.




-->
Posted: 27 Jul 2013 04:52 AM PDT

Οι δικηγόροι του ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές του Ιμραλί, κατέθεσαν αίτηση επανεξέτασης της δίκης και αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του».

Ο δικηγόρος του Rezan Sarıca κατέθεσε τη σχετική αίτηση με βάση την τουρκική δικονομία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αίτημα βρίσκεται εν αρμονία με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τη «Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών». Ο νομικός έχει διαπιστώσει υπάρχει παράβαση της ποινικής καταδίκης βάσει των τελικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της 15ης Ιουνίου 2012.

Ο Rezan Sarıca είπε ότι θα ζητήσει να δικαστεί εκ νέου ο Κούρδος ηγέτης.





Posted: 27 Jul 2013 06:50 AM PDT
Πάνω από τα μισά νοικοκυριά της χώρας ζουν με 155 ευρώ το μήνα

Στα 563 λέβα (περίπου 280 ευρώ) διαμορφώθηκε το κατά κεφαλήν κόστος ζωής στη Βουλγαρία στο τέλος του περασμένου Ιουνίου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του μεγαλύτερου συνδικάτου της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το οποίο μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 2.254 λέβα το μήνα για ομαλή διαβίωση, δίχως καμία πολυτέλεια.

Το κατώφλι της φτώχειας έχει ανέλθει στο επίπεδο των 214 λέβα το μήνα. Με τόσα και λιγότερα λεφτά ζουν 1,6 εκατομμύρια Βούλγαροι.

Άλλα 3,7 εκατομμύρια ή το 57 % των νοικοκυριών στη χώρα έχουν μηνιαίο εισόδημα μέχρι 310 λέβα (155 ευρώ) ενώ η «μεσαία τάξη» υπολογίζεται σε 2,5 εκατομμύρια, που διαθέτουν αποδοχές από 310 έως 564 λέβα το μήνα.

Οι «πλούσιοι» αποτελούν 13% του συνολικού πληθυσμού.

Η εικόνα των αναγκών στη Βουλγαρία έχει ως εξής: τα μισά του χρήματα (για την ακρίβεια 49,2 %) ο Βούλγαρος τα ξοδεύει για διατροφή, με τα υπόλοιπα αγοράζει βασικά αγαθά και πληρώνει λογαριασμούς.

Τα έξοδα για φως, νερό, θέρμανση, τηλέφωνο κλπ. κατέχουν, εν τω μεταξύ πολύ ουσιαστικό μέρος στις μηνιαίες πληρωμές των νοικοκυριών, όπως ανήγγειλε στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ η εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Κοινωνικών και Συνδικαλιστικών Ερευνών της Συνομοσπονδίας των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας (ΚΝΣΒ) Βιολέτα Ιβανόβα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνδικάτου ΚΝΣΒ Πλάμεν Ντιμιτρόφ ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ότι υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις για νέα ύφεση και «αρνητική αύξηση» της οικονομίας φέτος. Ο συνδικαλιστής ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει επιπρόσθετα μέτρα υποστήριξης των κοινωνικά αδύναμων ομάδων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας, το κόστος της ζωής στη Βουλγαρία έχει ανέβει κατά 17 % τα περασμένα τέσσερα χρόνια.

Περισσότερες από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στη Βουλγαρία έχουν χρεοκοπήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ντραγκομίρ Στόινεφ, ο οποίος υπογράμμισε στην ομιλία του σε πρόσφατο επιχειρηματικό συνέδριο, ότι η διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων σε δημόσιες αναθέσεις, σε νέες αγορές και σε ευκολότερη πίστωση είναι προτεραιότητα στο κυβερνητικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κόσμου και της ομαλής οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.


Πηγή: Newsbeast


-->
Posted: 27 Jul 2013 04:13 AM PDT

- Έπεσε ξανά στο τραπέζι η μείωση του βασικού μισθού κάτω από τα 586 ευρώ
- Θέλουν εργαζόμενους με 4ωρο, χωρίς ασφάλιση και με μισθό 250 ευρώ
- Απαιτούν εδώ και τώρα περισσότερες και πιο εύκολες απολύσεις
- Αλλαγές στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπέγραψε η Ελλάδα στο νέο μνημόνιο

Αυτή τη φορά μπαίνει μπροστά η ανεργία και η μείωση των τιμών. Για να ανοίξει η αγορά εργασίας, να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις και να μειωθούν οι τιμές οι εγκέφαλοι του ΔΝΤ ζητούν νέα μείωση μισθών και διευκόλυνση των απολύσεων στην Ελλάδα.
Έπεσε ξανά στο τραπέζι η μείωση του βασικού μισθού κάτω από τα 586, ενώ παράλληλα η χώρα καλείται να διευκολύνει τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Με λίγα λόγια ζητείται να πέσει ο μισθός, ίσως κατά 30 με 50 ευρώ και να δίδεται η δυνατότητα πρόσληψης εργαζόμενων για 4ωρη εργασία.
Επί της ουσίας ζητούν να ανοίξει ο δρόμος για στρατιές εργαζομένων με μισό μισθό, με 300 και 350 ευρώ το μήνα, χωρίς ασφάλιση και χωρίς καμία εργασιακή ασφάλεια, αφού οι επιχειρήσεις θα μπορούν κατά το δοκούν να απολύσουν και να προσλαμβάνουν.

Παράλληλα έρχεται η μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας για δράσεις σε ό,τι αφορά στην εργασία. Ως τα τέλη του έτους η χώρα θα πρέπει να φέρει αλλαγές σε ό,τι αφορά στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 

Ουσιαστικά προωθείται με τον τρόπο αυτό ένα νέο σχέδιο που θα αφορά την προσωρινή εργασία με στόχο οι επιχειρήσεις να μπορούν να αλλάζουν προσωπικό πιο εύκολα.

Όλα αυτά στο όνομα του κόστους εργασίας το οποίο θεωρείται ότι στην Ελλάδα παραμένει υψηλό και είναι αυτό το οποίο δεν επιτρέπει και μειώσεις στις τιμές των αγαθών και άρα επιβαρύνει και τον πολίτη αλλά και την ανταγωνιστικότητα της χώρας.



Posted: 27 Jul 2013 02:58 AM PDT
Το ελληνικό καλοκαίρι θεωρείται αξιοζήλευτο απ' όλους τους ξένους που το έχουν απολαύσει στις διακοπές τους, αλλά είναι επικίνδυνο, πικρό και αχάριστο για τους Ελληνες. Καλοκαίρι ξεκίνησαν ο καλπασμός του γενοκτόνου Κεμάλ στα παράλια της Μικρασίας, η μάχη του Ματζικέρτ, ο Αττίλας στην Κύπρο, οι πυρκαγιές του 2007. Μνήμες που, είτε θέλουμε είτε όχι, θα μας συνοδεύουν ως Γένος στο διηνεκές.

Το θέρος του 2013 εμβρόντητοι οι βουλευτές, οι υπάλληλοι της Βουλής και οι λίγοι τηλεθεατές που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου άκουσαν τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου να λέει το ακόλουθο ανήκουστο:

«Οσον αφορά την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που φέραμε για τους ανθρώπους που βγαίνουν στη διαθεσιμότητα, αλλά έχουν τίτλους σπουδών που δεν προστατεύονται και ουσιαστικά είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτούς, έγινε όμως μόνο και μόνο κατ' απαίτηση της τρόικας, όπως ξέρετε, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία με τη δόση».

Το κράτος νομοθετεί να εξαιρεθούν από τις απολύσεις οι εκπαιδευτικοί που διαθέτουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Η τρόικα αντιδρά και φέρνει... δική της τροπολογία προς ψήφιση, η οποία αναιρεί τη νομική θωράκιση των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακό. Η τροπολογία της τρόικας ψηφίζεται! Ουδείς υπουργός ή βουλευτής παραιτείται για λόγους ευθιξίας.

Οσα παραδέχτηκε ο κ. Κεδίκογλου θυμίζουν εκείνο που ξεστόμισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου (6/5/2010) για μια παράγραφο του Μνημονίου: «Ξέρετε, όμως, ότι δεν το έχει γράψει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα αυτό. Το έχει γράψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το έχει γράψει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μαζί και η τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οχι εμείς».

Δύο φορές σε μια τριετία, η ελληνική νομοθετική εξουσία αλλά και η εκτελεστική παραδέχονται ότι κυβερνούν ξένοι. Οι εκλεγμένοι άρχοντες του τόπου, ανερυθρίαστα, αποκαλύπτουν στους Ελληνες πολίτες ότι το κράτος βρίσκεται στη δικαιοδοσία των υπαλλήλων της τρόικας. Οι Ελληνες γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει. Γι' αυτό έχει χαθεί μέσα τους η πίστη στην πολιτική τάξη της χώρας.




Posted: 27 Jul 2013 02:27 AM PDT

192 χρόνια μετά ανοίγει ο φάκελος της περίεργης και σκοτεινής υπόθεσης….

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Στις 25 Μαρτίου 2021 η Ελλάδα, είναι υποχρεωμένη να τιμήσει ανάλογα τα 200 χρόνια από την ιστορική εθνική παλιγγενεσία και εθνεγερσία των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Εκκλησία από την πλευρά της έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες και έχει κάνει προγραμματισμό. Η Πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως!

Τι είναι το τάμα του Έθνους και από ποιους έγινε; Πότε και γιατί; Ποια η ιστορική αλήθεια; Πόσα χρήματα και πότε χάθηκαν και ποιοι τα «εξαφάνισαν» τι έχει προηγηθεί και πότε; Ποιες ιστορικές αποφάσεις έχουν παραθεωρηθεί; Ποιες οι ευθύνες της πολιτείας και ποιες της Εκκλησίας; Ποια η σχέση με την δικτατορία και ποια τα ακριβή γεγονότα; 

Κατά την διάρκεια της έρευνας αυτής θα αποκαλυφθούν πολλά και δυστυχώς όχι ευχάριστα για πολλούς… υψηλά ιστάμενους σε θέσεις και αξιώματα εκκλησιαστικά και πολιτικά… 

Θα μάθουμε και θα δούμε – πάντα με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα – όσα δεν έχουν πει και δεν έχουν γράψει άλλοι, 10ετιες τώρα, που επωφελήθηκαν και ταυτόχρονα προσπάθησαν να κερδίσουν με τους γνωστούς τρόπους της γνωστής νοοτροπίας. Θα δούμε και θα μάθουμε όσα δεν βάνει ο νους σας για τον θαυμάσιο μυστικό κόσμο των ιδρυμάτων… από πού και πώς κατασπαταλώνται χρήματα του ελληνικού δημοσίου … θα δούμε και θα μάθουμε υπέρ ποίων (γνωστών οικογενειών) και γιατί γίνονται διακρίσεις και εξαιρέσεις στην εφαρμογή του σχετικού νόμου περί ιδρυμάτων…


Όλα αυτά και πολλά άλλα κατ' αρχήν τα συζητάμε με τον άνθρωπο που έχει συνδέσει εδώ και 10ετιες την ζωή του ολόκληρη με την προσφορά. Την θυσία. Την αυταπάρνηση. Την αγάπη. Την ανιδιοτέλεια. Τον συνεχή και άοκνο αγώνα υπέρ της διατήρησης και προάσπισης των ηθικών και πνευματικών αξιών του Έθνους και της Ορθοδοξίας ιδρύοντας επί τούτου το ομώνυμο «ίδρυμα προάσπισης ηθικών και πνευματικών αξιών». Ένα ίδρυμα το οποίο έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει εδώ και χρόνια χωρίς τυμπανοκρουσίες. Χωρίς διαφήμιση. Χωρίς υπερβολές. 

Ο λόγος για τον Ιωάννη Αναγνωστόπουλο. 'Εναν άνθρωπο απλό. Λιτό. Σεμνό. Έναν άνθρωπο που στην κυριολεξία υπολογίζει υπέρ των αδυνάτων πάντα ακόμα και το cent! Έναν τίμιο έντιμο και ηθικό Άνθρωπο(κατά το άνω Θρώσκω) που εργάστηκε ως μετανάστης στην Γερμανία για πολλά χρόνια. Την Γερμανία στην οποία σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται –για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 50 χρόνια - οικονομικά υπόδουλη και πλήρως και απολύτως ελεγχόμενη για την οποία έχει είναι βέβαιον πως έχει να πει και να γράψει πολλά, ίσως αν το αποφασίσει, και να αποκαλύψει πολύ περισσότερα λόγω της υψηλού κύρους θέσεως του στην γερμανική κρατική μηχανή, στα άδυτα της οποίας βρέθηκε νεαρός όντας, την 10ετια του 1960 ως φοιτητής που εργάζονταν και σπούδαζε. Στην Γερμανία εργάστηκε σκληρά. Με θυσίες και αυταπάρνηση. Τα χρήματα που έβγαζε ποτέ δεν τα σπατάλησε προς ίδιον όφελος όπως θα έκανε οιοσδήποτε ως φυσική εξέλιξη του κόπου και του ιδρώτα του.

Μαζί με την άξια, κάθε επαίνου και διακρίσεως και από αυτήν ακόμα την Ακαδημία των Αθηνών –γιατί όχι ποιος ο ρόλος της άλλωστε (;)- σύζυγο του Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου, εργάστηκαν αθόρυβα επί χρόνια. Εργάστηκαν και θυσίασαν κάθε προσωπική επιθυμία στο βωμό του κοινού καλού, βοηθώντας αρχικά με το ξέσπασμα του πολέμου στην Σερβία, χιλιάδες παιδιά, γυναίκες, κληρικούς, και κάθε άνθρωπο έχοντα ανάγκη και βοήθεια και πάνω από όλα στηρίζοντας με κάθε τρόπο, θύματα του πολέμου, με τον προς τούτο ιδρυθέντα σύνδεσμο του Αποστόλου Παύλου.

Επί δεκαετίες τώρα, και οι δυο μαζί εργάζονται αθόρυβα και άοκνα με θυσιαστική προσφορά, από το πρωί ως τη νύχτα προκειμένου αφενός να συνεχίσουν το προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο τους –πάντα αθόρυβα και με την βοήθεια 10αδων εθελοντών από όλη την Ελλάδα - και πάντα με γνώμονα όσα προτάσσει η Εκκλησία και η Ορθοδοξία. Βαθιά πιστό ζεύγος και οι δυο, ως άλλοι Ακίλας και Πρίσκιλα, προσφέρουν έργο ουσίας και μάλιστα με προδιαγραφές και αξιώσεις που θα ζήλευαν και διεθνείς οργανισμοί! Χωρίς υπερβολή, επειδή επί μήνες τώρα παρακολουθούμε αθόρυβα (και από την πλευρά μας) το έργο και τις προσπάθειες τους, όχι μόνο στον αγώνα τους για την ανέγερση του Ιερού ναού του Σωτήρος Χριστού ως εκπλήρωση του τάματος του Έθνους με βάση και τις σχετικές αποφάσεις των αντίστοιχων εθνοσυνελεύσεων, αλλά κυρίως το έντονα φιλανθρωπικό και προνοιακό έργο τους εξ αιτίας του οποίου βρεθήκαμε να τους αναζητήσουμε στο πλαίσιο της έρευνας και μεγάλης εκστρατείας που έχουμε αναλάβει για τους άστεγους και τους ανθρώπους που δεν έχουν καμία και από κανέναν βοήθεια! Το έργο τους τεράστιο και δεν μπορεί να περιγραφείο ούτε και να αποδοθεί σε μια μόνον δημοσίευση για αυτό και θα επανέλθουμε ειδικά στην μεγάλη πράγματι κοινωνική Αποστολή και προσφορά τους. Ξεπερνά τα όρια της χώρας και απλώνεται στα πέρατα της οικουμένης. Δεν υπάρχει σημείο της γης όπου η βοήθεια και ο ιδρώτας τους να μην φτάσει. Σε χώρες και πόλεις πληθυσμούς και λαούς που βιώσαν πολέμους. Διωγμούς. Τραγωδίες ανθρώπινες. Χωρίς να υπολογίζουν κόπους και έξοδα προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν σήμερα πια στους ανήμπορους συμπολίτες μας που λιμοκτoνούν...

Στο πρόσωπο τους –και των δυο - πραγματώνεται το «τα αγαθά κόποις κτώνται» διότι πράγματι ο Θεός, στον οποίον δεν έπαψαν ούτε μια ημέρα να δοξολογούν και να υμνούν πρωί και βράδυ, αντάμειψε τις θυσίες, και την εργατικότητα του Ιωάννη Αποστολόπουλου αλλά και την συνεχή αυταπάρνηση και του προσέφερε «δοκιμασίες μεγάλες». «Δοκιμασίες» και «πειρασμούς» τέτοιους δελεάζοντας τον με τεράστια κέρδη από την δουλειά του. Κέρδη που εν τω μεταξύ προϊόντος του χρόνου του κόπου των μόχθων και των θυσιών του απέφεραν μια όχι ευκαταφρόνητο περιουσία. Κοντολογίς. Πολλά εκατομμύρια ευρώ. Δεν τα σπατάλησε. Ποτέ δεν τα θεώρησε δικά του. Τα δωρίζει, για την ακρίβεια τα προσφέρει, υπό σαφείς όρους και προϋποθέσεις, για την εκπλήρωση αυτής της Ιερής υπόσχεσης των αγωνιστών του 1821 για την ανέγερση Ιερού Ναού προς τιμή και ευχαριστία για την απελευθέρωση του έθνους από την υπέρ 400ετή σκλαβιά στους Τούρκους Οθωμανούς. Σε αυτό το πρώτο μικρό ελάχιστον αφιέρωμα και κοινωνικής αναγνώρισης της συνεχούς και άοκνης θυσιαστικής προσφοράς τους ο κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος μας μιλά για «το Τάμα του Έθνους». Μας εξηγεί πως προέκυψε. Μας δίνει την ιστορική διαδρομή και μας αναλύει την δική του εμπλοκή στην εκπλήρωση αυτής της μεγάλης και ιερής υπόσχεσης των αγωνιστών του 1821.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΡΟΣ Α':

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΡΟΣ Β':






-->
Posted: 27 Jul 2013 02:24 AM PDT
Χθες, 26 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, συναντήθηκε Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού καθώς και πολίτες που συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση για τις έντονες κινήσεις της εταιρείας χρυσού εν μέσω θέρους και λήψη απόφασης για την οργάνωση του αγώνα από εδώ και πέρα, γιατί η εταιρεία χρυσού τις τελευταίες ημέρες ενεργοποιείται στην Αθήνα (υπουργεία), σε ΜΜΕ με υπέρτατη ένταση στη διαφήμισή της, με προσκλήσεις θεσμικών από το Ελληνικαναδικό Επιμελητήριο στην Αθήνα, αλλά και με επισκέψεις τους στην Αλεξανδρούπολη, ως και την επίσκεψη του Προέδρου της εταιρείας χρυσού Eldorado Gold, κ. Πολ Ράιτ, στην Αθήνα, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία κλίματος ώστε να εγκριθεί η αδειοδότηση της επένδυσης.

Ομάδα οργανωμένων, συντεταγμένων μισθοφόρων της εταιρείας χρυσού από τις Σάπες εισήλθε στην αίθουσα, δήλωσαν σε ερωτήσεις του Δημάρχου ότι είναι υπέρ της εταιρείας χρυσού και προσπάθησαν να επιβάλουν συζήτηση για να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ των χρυσοθήρων, λέγοντας και απειλώντας ότι «Αυτά που ξέρατε μέχρι σήμερα τελείωσαν και από εδώ και πέρα δεν θα σας αφήνουμε να συνεδριάζετε».

Οι συγκεκριμένοι μισθοφόροι καθοδηγούμενοι προφανώς από την εταιρεία χρυσού, με φωνασκίες, ύβρεις και προπηλακισμούς, και δη κυρίως κατά του Δημάρχου που δεν του επέτρεπαν να εξέλθει σπρώχνοντας τον, άπλωσαν πανό υπέρ των χρυσοθήρων και δημιούργησαν χουλιγκανικές εικόνες προκειμένου να τρομοκρατήσουν τα ειρηνικά καθόλα μέλη της επιτροπής και τους φιλήσυχους πολίτες της Αλεξανδρούπολης.

Έτσι τραυμάτισαν την τοπική μας δημοκρατία και απείλησαν ότι με ανάλογες βίαιες ενέργειες από εδώ και πέρα θα προχωρήσουν σε εκφοβισμό των μελών της Διανομαρχιακής Επιτροπής και του λαού που τίθεται ενάντια στην εξόρυξη, με ομόφωνες μάλιστα αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων μας, αλλά και του περιφερειακού συμβουλίου.

Η Διανομαρχιακή Επιτροπή συνέχισε τη συνεδρίασή της στο γραφείο του Δημάρχου και εξέδωσε το παρόν ομόφωνα δηλώνοντας ότι δεν φοβάται τους τραμπούκους και τον τραμπουκισμό, και ότι ο αγώνας μας μετά από 15 έτη συνεχίζεται πιο δυνατά με μοναδικό μας στόχο την αποτροπή της καταστροφής της περιοχής μας, εάν χρειαστεί και με την ίδια μας τη ζωή.

Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού




Posted: 27 Jul 2013 04:06 AM PDT

Γράφει ο Κλεισθένης

Όταν γίνεται μια καταγγελία για μια παράνομη πράξη όπως υπέρβαση εξουσίας, κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, μίζες κτλ πρέπει να ακολουθηθεί η ακόλουθη διαδικασία.
Έρευνα για το αληθές της καταγγελίας, έρευνα για τους υπεύθυνους που καταγγέλλονται, προσωποποίηση των ευθυνών και τιμωρία όσων παρέβησαν κατ' οιονδήποτε τρόπο τον νόμο.
Η αλήθεια, για το πως λειτουργεί η διαδικασία στην Ελλάδα εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, είναι σκληρή.
Ο καταγγέλλων αντιμετωπίζεται με μεγάλη καχυποψία. Μπορεί να βρει ακόμη και τον μπελά του.
Η έρευνα για το αληθές είναι μακρόχρονη. Η έρευνα για τους καταγγελλόμενους εξαρτάται απ' την θέση που κατέχουν στην Ελληνική κοινωνία. Αν τύχει και είναι πολιτικοί τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.
Στην προσωποποίηση των ευθυνών, αν ποτέ φτάσει η υπόθεση εκεί, συνήθως η ευθύνη μετατίθεται σε υπαλλήλους των καταγγελλομένων.
Όσο δε αφορά την τιμωρία αυτή δεν έρχεται σχεδόν ποτέ ή αν έρθει είναι χάδι στα μάγουλα.
Γιατί όμως συμβαίνουν όσα προανέφερα;
Η απάντηση είναι απλή. Οι έχοντες εξουσία γνωρίζουν ότι αν τιμωρήσουν κάποιον σήμερα τότε στην πρώτη αλλαγή των προσώπων της εξουσίας θα κινδυνεύουν και οι ίδιοι να τιμωρηθούν. Καθυστερούν ή εμποδίζουν λοιπόν τις διαδικασίες έτσι ώστε να μην τιμωρηθεί κανείς προσμένοντας ανάλογες κινήσεις απ' τους ερχόμενους εξουσιαστές.
Αυτή η διελκυστίνδα συνενώνει τους σημερινούς με τους επόμενους εξουσιαστές κατά το "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει".
Έτσι το σάπιο και διεφθαρμένο κατεστημένο διαιωνίζει την εξουσία του και την παραμονή του. Φυσικά έχει δημιουργήσει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο έτσι ώστε και να θελήσει κάποιος δικαστής να επιταχύνει ή να διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος, αδυνατεί. Δυστυχώς οι καταγγελίες αντί να φθείρουν το σύστημα το ενώνουν και το ισχυροποιούν.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταγγέλλονται οι παράνομες πράξεις ή μέθοδοι αλλά μην περιμένει ο καταγγέλλων ότι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Μην διαμαρτυρηθεί κάποιος λέγοντας "τι κάνει η αντιπολίτευση"; γιατί είπαμε, η σημερινή αντιπολίτευση θα είναι αυριανή κυβέρνηση.
-->
Posted: 27 Jul 2013 02:06 AM PDT
Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης αναφορικά με καταγγελίες για παράτυπες αποσπάσεις «γαλάζιων υπαλλήλων» στην ΕΥΠ κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς.
Κατά την υποκειμενική μας γνώμη, η ερώτηση, πέραν του προφανούς, της απόπειρας προσπορισμού κομματικού οφέλους για μια υπηρεσία που όλοι οφείλουν να την αντιμετωπίζουν όσο γίνεται πιο «διακριτικά», προκαλεί και το γέλιο, αφού το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ όψιμο και προκαλεί ιλαρότητα το να εξαντλείται σε τέτοια ζητήματα. Αλήθεια, μήπως να ψαχτούν οι βουλευτές μπας και βρουν κάποιον άμεσο συνεργάτη τους που τον διόρισαν – μετέταξαν με… ΑΣΕΠ; 

Ώρα να τελειώνει αυτό το κακόγουστο αστείο, διότι είναι αθλιότητα να δουλευόμαστε όλοι μεταξύ μας, αφού ο κοσμάκης που περιμένει να ενημερωθεί από κάθε λογής «έγκυρους» (δεν εξαιρούμε ούτε τα μούτρα μας από την κατηγορία) δεν μπορεί να ξέρει το ενίοτε δυσώδες παρασκήνιο της πολιτικής μας ζωής, από το οποίο οι παρεπιδημούντες τη… δημοσιογραφική Ιερουσαλήμ, μπορούν με ασφάλεια να γράψουν με το ζόρι το 10% για λόγους που έχουμε εξηγήσει πολλάκις.


Καλά, τίποτα άλλο επί της ουσίας της λειτουργίας της υπηρεσίας δεν βρήκε ο βουλευτής να ρωτήσει τόσο καιρό, αλλά «επαναστάτησε» διαβάζοντας ένα δημοσίευμα στο διαδίκτυο. Είναι σίγουρος ότι κινητοποιήθηκε από μόνος του; Διότι τελευταία είναι πολύ της μόδας η προσέγγιση βουλευτών και το… εγκεφαλικό «πιπίλισμα» με σκοπό να πειστούν ότι κάτι – οτιδήποτε, πρόκειται για μέγα σκάνδαλο και να εκτεθούν αυτοί για λογαριασμό τρίτων.

Και η κατάθεση της ερώτησης, εκτός από τη δαπάνη ωρών του μηχανισμού ενός υπουργείου ή μιας υπηρεσίας για να απαντήσει, εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιου άλλου, που είτε θέλει να ξεκαθαρίσει λογαριασμούς, είτε να εκδικηθεί για κάτι που έχασε, είτε δια της… παρενόχλησης, να ανοίξει την πόρτα που έχει κλείσει. Και για να έχει κλείσει σημαίνει ότι κάποτε ήταν ανοικτή, αλλά για κάποιους λόγους κρίθηκε ως επιβεβλημένο να κλείσει.

Το να χρησιμοποιούνται βέβαια οι βουλευτές ως «οχήματα» μάλλον δεν αποτελεί και μεγάλη τιμή για τη Δημοκρατία, η οποία τελευταία βάλλεται, όπως φαίνεται όμως εκτός από φανερά, συμβαίνει και συγκεκαλυμμένα. Κι από ότι ακούγεται ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν ήταν ο μόνος που… ενημερώθηκε, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο κόμμα-στόχος.

Εμείς, έχοντας πολλές φορές στηλιτεύσει πράγματα που δεν τα θεωρούμε σοβαρά, στηριζόμενοι στον εξειδικευμένο χαρακτήρα του «defence-point.gr» στα θέματα άμυνας, εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφαλείας γενικότερα, οπότε είναι αυτονόητο πως είναι στελεχωμένο με άτομα που διαθέτουν ειδική γνώση στα θέματα αυτά, πάντα ασκήσαμε κριτική αποφεύγοντας συστηματικά να αναφερθούμε σε ονόματα ή να προσφέρουμε «έτοιμη τροφή» προς παν ενδιαφερόμενο… «έξω από δω» για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της υπηρεσίας. Εξακολουθούμε να ευελπιστούμε, ότι αυτά τα αυτονόητα θα τηρηθούν κάποια στιγμή από τον… ιδιαζόντως ημιμαθή στην πλειοψηφία του πολιτικό μας κόσμο.


Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
«Έγκυρος διαδικτυακός ιστότοπος –Κουτί της Πανδώρας– αποκάλυψε προσφάτως το μείζον ζήτημα ασφάλειας που έχει προκύψει στην ΕΥΠ, όταν ο Διοικητής της ΕΥΠ, προσωπική επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού, απέσπασε στην Υπηρεσία δύο άτομα, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν επαγγελματικές ιδιότητες που να δικαιολογούν την απόσπαση, αλλά και επιπλέον χειρίζονται απόρρητες και διαβαθμισμένες πληροφορίες χωρίς να έχουν τέτοιο θεσμικό δικαίωμα.
Οι δύο υπάλληλοι φαίνεται να αποσπάστηκαν από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κανένας δεν γνωρίζει από πού πληρώνονται, καθώς δεν προβλέπονται οι δύο συγκεκριμένες θέσεις από το οργανόγραμμα. Οι δύο αυτοί 'επιβεβλημένοι υπάλληλοι' δεν είναι χαρακτηρισμένοι και εξουσιοδοτημένοι να χειρίζονται θέματα εθνικής ασφάλειας, όπως συμβαίνει με υπαλλήλους που χειρίζονται διαβαθμισμένα υλικά και πληροφορίες. Παρ' όλα αυτά έχουν στη διάθεσή τους οποιαδήποτε πληροφορία απευθύνεται στον Διοικητή, ανεξαρτήτου περιεχομένου και σημασίας.
Η υπάλληλος μάλιστα, που εκτελεί χρέη ιδιαιτέρας γραμματέως της Διοίκησης, φαίνεται ότι συχνά γίνεται εξωθεσμικά εντολέας για πολλά πράγματα που εξελίσσονται στην ΕΥΠ, εξ ου και ο χαρακτηρισμός 'διευθυντής Ειρήνη', που της αποδίδουν,
Επειδή η κομματική λειτουργία ενέχει τον κίνδυνο να αποβεί σε βάρος της ασφάλειας των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, αφού τα άτομα αυτά είναι ανειδίκευτα, και μάλιστα ενδιάμεσοι της υπηρεσίας με τον Διευθυντή, και χειρίζονται πληροφορίες που δεν πρέπει να γνωρίζουν πολίτες,
Επειδή η διαχείριση της κυβέρνησης σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας στερείται σοβαρότητας και ως εκ τούτου καθίσταται επικίνδυνη,
Επειδή όταν τα κριτήρια τοποθέτησης σε αυτήν την κρίσιμη υπηρεσία είναι κομματικά και δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες και προϋποθέσεις, υποβαθμίζονται και απαξιώνονται οι λοιποί υπηρετούντες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι κίνδυνοι διαρροής πληροφοριών εθνικής ασφάλειας, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υπηρεσία και ακολούθως και τη χώρα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Διαψεύδει ο Υπουργός την ως άνω είδηση, την προερχόμενη από το συγκεκριμένο διαδικτυακό ιστότοπο;
2. Σε τι μέτρα προτίθεται να προβεί για την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΕΥΠ και την αποφυγή του κίνδυνου διαρροής σημαντικών μυστικών πληροφοριών;».

Πηγή Defence-Point


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.