Ευκαιρίες που προσφέρει η ύπαιθρος – Αποξηραμένα φρούτα
Γράφει η Ελένη Πισιμίση,
Γεωπόνος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γ.Π.Α., M.Sc.,
Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της ΑμΚΕ «Ερύμανθος»
Γεωπόνος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γ.Π.Α., M.Sc.,
Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της ΑμΚΕ «Ερύμανθος»
Η στροφή των νέων ανθρώπων στη γεωργία είναι γεγονός. Ολοένα και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και αναζητούν στην ύπαιθρο ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω «έξυπνων» καλλιεργειών.
Η μεγάλη αύξηση στη ζήτηση των αποξηραμένων φρούτων στις αγορές του εξωτερικού αποτελεί μια ευκαιρία για στροφή των νέων αγροτών σε καλλιέργειες, των οποίων οι παραγόμενοι καρποί καταναλώνονται εκτός από νωποί και αποξηραμένοι. Στην Ελλάδα, τα κυριότερα είδη που οι καρποί τους αποξηραίνονται και είναι ευρέως γνωστά είναι η συκιά, η δαμασκηνιά, η βερικοκιά, οι σταφίδες (κυρίως Σουλτανίνες αλλά και Κορινθιακές). Επιπλέον, σε μικρότερη κλίμακα αποξηραίνονται ροδάκινα, μήλα, αχλάδια και χουρμάδες. Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυναμικά στην ελληνική γεωργική παραγωγή και νέες εναλλακτικές καλλιέργειες όπως το ιπποφαές, το goji berry, τα μύρτιλλα, τα cranberries κ.τ.λ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.