19 Ιουλ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 18-7-13

Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Posted: 18 Jul 2013 09:11 PM PDT
Στην επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Σόιμπλε μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με... ένταλμα συλλήψεως

Επί τη «επισήμω αφίξει» του κυρίου Wolfgang Schäuble στην Αθήνα στις 18.7.2013

Ειδικό αφιέρωμα
Έχουμε λοιπόν και λέμε, για να ξέρουμε τι λέμε:

Ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας Ε.Π.Ε. δηλαδή Bundesrepublik Deutschland Finanzagentur GMBH, οδός Lurgiallee 5d – 60439 Frankfurt/main
Τηλ. + 4969 – 25616 – 0
Fax: + 4969 – 25616 – 1476
E-Mail: info@deutsche-finanzagentur.de

Αρ.Εγκρίσεως: HRB 51411 Amtsgericht / Frankfurt/ main, δηλαδή Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο στη Φρανκφούρτη /ΜΑΙΝ
Vertretungsberechtigte, δηλαδή υπεύθυνοι εκπρόσωποι της εταιρείας:
- Dr. Tammo Diemer - Προϊστάμενος
- Dr. Carsten Lehr - Προϊστάμενος

UMSATZSTEUER – IDENTIFIKATIONS-
NR: [ = ΑΦΜ ] : DE 137223325

Η εταιρεία αυτή εκπροσωπείται επίσημα από τον εκάστοτε υπουργό των οικονομικών, σήμερα τον κύριο Σόϊμπλε και έχει ελεγκτικό ρόλο!

Με άλλα λόγια λοιπόν, η Γερμανία μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν επετράπει να γίνει ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ!
Το παραδέχεται άλλωστε επίσημα και ο ΙΔΙΟΣ, στο βιντεάκι στο τέλος.

Που σημαίνει ότι:
  • Δεν έχει ακόμα ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ, αν και κατά το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ, μετά πρέπει να της δοθεί το δικαίωμα της απελευθέρωσής της.
  • Βρίσκεται ακόμα σε ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, με 50 τόσες χώρες σε προσωρινή ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ!
  • Βρίσκεται ακόμα ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ με ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ και ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!
  • Δεν έχει γίνει πραγματική ΕΝΩΣΗ το 1989 με τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ 2+4, που απλά, ήταν μια ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ!
  • Βρίσκεται ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ, αλλά σε ΑΔΡΑΝΕΙΑ, στα όρια της Επικράτειας του 1937.
  • Νόμιμο, αλλά σε προσωρινή ΑΔΡΑΝΕΙΑ είναι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1919 της Βαϊμάρης.
  • Αντί λοιπόν για έγκυρο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, τους έχει επιβληθεί λόγω κατοχής, κατά το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, ένας ΒΑΣΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ – για να λειτουργεί η γραφειοκρατία και η ασφάλεια του πολίτη, μέχρι την υπογραφή ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, τη διενέργεια ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ και την ψήφιση Καινούριου Συντάγματος, ή την επίσημη συνέχιση του Βασικού Νόμου, ή την επαναφορά του Συντάγματος του 1919 κλπ. κλπ., όπως ο Γερμανικός Λαός αποφασίσει.
  • Ο Γερμανός «Πολίτης», αντί για ταυτότητα ταυτοποίησης προσώπου, έχει απλά ένα «ΠΑΣΣΟ», δηλ. ένα PERSONAL AUSWEIS, για την ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην οποία ανήκει, αφού δεν μπορεί να ανήκει σε χώρα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Λογική απορία βέβαια, αν η ΕΤΑΙΡΕΙΑ αυτή έχει ΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ υπογραφής ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ Ή ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΚΡΑΤΗ…
Εκτός αν…
Αλλά τουλάχιστον στα μαθηματικά, το ΕΝΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΟΜΟΕΙΔΩΝ;

Όμως ως ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, αναλαμβάνει προς χάριν του κατόχου και κατακτητή της – με την ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΜΟΙΒΗ βέβαια – την κήρυξη ανελέητου, εξοντωτικού, εγκληματικού και βάρβαρου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, και εμείς μιλάμε για επίσημο υπουργό φίλης (ανύπαρκτης !) χώρας και τον υποδεχόμαστε ανάλογα, με ολοκληρωτική κινητοποίηση της αστυνομίας και των ματ που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό, για να προσφέρουν στον ίδιο προστασία και ασφάλεια και όχι σε εκπροσώπους τέτοιων μαφιόζικων συμφερόντων. Και επί πλέον «συγκινούμεθα» με το Ταμείο που θα φτιάξει για να μας βοηθήσει!

Αιδώς, δεν υπάρχει πλέον;

Υπάρχουν και άλλα πολλά – πολλά θέματα που έχουν σχέση με τη Γερμανία και που πρέπει ΑΜΕΣΑ να ανοίξουν και να συζητηθούν ΔΗΜΟΣΙΑ.
Γιατί, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΩΜΕΘΑ μας διαλύουν κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση με την ως άνω Εταιρεία, μας μοιράζουν αναμεταξύ τους έχοντας ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ τους ΕΡΓΟ.
Μας μετατρέπουν σε Εταιρεία ή Εταιρείες, για να συγχωνευθούμε σύντομα στη μεγάλη μαφιόζικη οικογένεια τραπεζών και εμπορικών συγκροτημάτων, όπου θα κυριαρχεί η καταπίεση, η εκμετάλλευση, ο σκοταδισμός και το εμπορικό /αποικιοκρατικό δίκαιο, με τα ανθρώπινα δικαιώματα, έτσι απλά, να αποτελούν… ρομαντικό παρελθόν… έτσι απλά, επειδή το θέλουν κάποιοι σαν τον κύριο που φιλοξενήσαμε.

Ο κύριος Σόϊμπλε, με βεβαιότητα, έρχεται ως «υπουργός « ανύπαρκτης χώρας, χαιρόμενος στο έπακρον τις τιμές που του αποδίδουμε ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ.
Έρχεται καθαρά, ως εκπρόσωπος της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ο.Δ.Γ./ Ε.Π.Ε., για να ερευνήσει και να εκβιάσει την ΠΡΟΟΔΟ της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, του ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ, της ΔΙΑΛΥΣΗΣ, του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ και της ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ και ΟΛΩΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ.
Θέλει να εκβιάσει τις γρήγορες και χωρίς όρους, περιορισμούς και καθυστερήσεις υπογραφές, από τους ΕΝΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ και ΑΘΛΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Επείγεται, λόγω των ΕΚΛΟΓΩΝ (της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ…) του Καραγκιόζη, δηλαδή, γιατί αμέσως μετά προχωράει στη διαμόρφωση του Πρωτοκόλλου 14, της Συνθήκης της Λισσαβόνας, ώστε να μπορεί να ολοκληρώσει το όνειρο, του «τόσο επί 40 χρόνια συνεχούς και πολύ επιτυχούς για την Εταιρεία πολιτικού και άθλιου βίου» του. Της τόσο «δημιουργικής και μίζερης ζωής» του, που δεν έχει άλλο στόχο και σκοπό, από την εγκαθίδρυση και ολοκλήρωση της οικονομικής δικτατορικής διακυβέρνησης της Ε.Ε., απαραίτητη προϋπόθεση στους αγώνες του για την παγκόσμια διακυβέρνηση και εξαθλίωση ολόκληρων λαών, προς όφελος των πατρόνων του.

Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση, πιστεύω ότι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ και ΣΥΣΣΩΜΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ του λέει ένα ΠΟΛΥ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ, άσχετα από ότι του λένε και του υπογράφουν οι εδώ καλοί του φίλοι και συνεργάτες στα φοβερά και εγκληματικά του σχέδια.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ, ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!

Δεν έχουμε δώσει σε αυτόν τον κύριο Σόϊμπλε, ως εκπρόσωπο (παλιά λέγαμε… πλασιέ) της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ο.Δ.Γ./Ε.Π.Ε ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ στην ΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ που μας έχει επιβάλλει, για την κατά αποκλειστικότητα εργολαβία κατεδάφισης και εξαφάνισής μας.

ΕΜΕΙΣ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ στην ΚΙΤΡΙΝΗ – ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ του ΙΔΙΟΥ και των ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥ, που το μόνον που επιδιώκουν ΣΚΟΠΙΜΑ είναι να φέρνουν ΕΧΘΡΙΚΑ αντιμέτωπους τους λαούς μας, για να απολαμβάνουν αυτοί τους καρπούς των… σχετικών τους αγώνων…

Ο ΚΥΡΙΟΣ λοιπόν ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ μόνο είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας, αλλά το πλήρωμα του χρόνου φθάνει, όπου θα απαγγελθούν ευθύνες και κατηγορίες ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ και στον ΙΔΙΟ, τον υπ' αρ.1 ΕΧΘΡΟ της ΕΛΛΑΔΟΣ, αλλά και ΟΛΩΝ των ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ συμπεριλαμβανομένου και του ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ.

Στην ελληνική τραγωδία, ακολουθεί πάντα και η κάθαρση και η νέμεση, έστω και αν καμιά φορά φαίνεται να αργούν να έλθουν.
Όμως πλέον βρίσκονται ήδη και οι δυο στο… δρόμο και μεγάλη έκπληξη θα πάρει και αυτός και οι λοιποί της συμμορίας…
Θα το φύσανε και δεν θα κρυώνει!
Θα αρκέσει ένα όμορφο πολυ-πολυ–νομοσχέδιο (μας μαθαίνουν ήδη πως γίνεται!) για να ακυρώσει με μια μονοκοντυλιά όλα τα δικά τους άνομα.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΗΔΗ ΚΥΡΙΕ ΣΟΪΜΠΛΕ!

Και τώρα, λίγες ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ προς τον «υψηλόν» μας φιλοξενούμενο (που «ξέχασαν» να τις κάνουν οι δημοσιογράφοι που επετράπη να τον πλησιάσουν):

Απαντήστε Κύριε Σόϊμπλε:
  1. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ που λέγεται «ΓΕΡΜΑΝΙΑ»;
  2. Γιατί δεν επιδιώκετε ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ για τη χώρα σας, βασική προϋπόθεση Ειρήνης για την Ευρώπη και Όλο τον Κόσμο; Μήπως είσθε ΕΣΕΙΣ που την ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΕ; ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΘΕ;
  3. Γιατί ΕΣΕΙΣ το 1989 ΕΜΠΟΔΙΣΑΤΕ -αν και είχατε πρωταγωνιστικό ρόλο ως υπουργός εσωτερικών στις τότε διαβουλεύσεις- την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ;
  4. Πίσω από ποιο διεθνές δίκαιο θωρακίζεσθε για να δημιουργείτε οικονομική κρίση και οικονομικό πόλεμο εξόντωσης κρατών και λαών προς όφελος των εργοδοτών σας, αλλά και της εντελώς χρεοκοπημένης χώρας σας, βάζοντας χέρι στον πλούτο της δικής μας πατρίδας;
Την επόμενη φορά όμως που θα αποφασίσετε να επισκεφθείτε πάλι την αγαπημένη μας Ελλάδα… ίσως να… περιμένει και εσάς… ένα ωραίο… ένταλμα συλλήψεως, ως εγκληματία πολέμου!
Ποιος ξέρει…
Από ιστορία βέβαια, δεν φαίνεται να καταλαβαίνετε και πολλά πράγματα…

Αυτά τα λίγα… για την ώρα, αξιότιμε και κύριε Σόϊμπλε, της πολύ αξιοσέβαστης ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!

Βενετία Κάντζια





Posted: 18 Jul 2013 12:58 PM PDT

Oλόκληρη η σχετική ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο ρόλο που παίζουν οι μυστικές υπηρεσίες και ο στρατός της Τουρκίας στη δράση των ένοπλων εγκληματικών ομάδων στη Συρία και κυρίως της οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νούσρα, που αποτελεί παρακλάδι της Άλ Κάιντα..

Χθες δύναμη ενόπλων του Στρατού Λαϊκής Άμυνας (YPG) που ανήκει στο Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), επιτέθηκε και κατέλαβε φυλάκιο της Αλ Νούσρα στην πόλη Σερεκάνιγιε του Δυτικού Κουρδιστάν (Β. Συρία), που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σκοτώνοντας 15 ισλαμιστές τρομοκράτες και καταλαμβάνοντας αρκετά συνοριακά φυλάκια, καθώς και τη συνοριακή πύλη με την Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό κράτος ήταν αυτό που στήριζε με κάθε τρόπο τις δυνάμεις των ισλαμιστών τρομοκρατών, ιδιαίτερα στην περιοχή αυτή, έχοντας ως στόχο να αποκόψει την ενότητα στη λεπτή λωρίδα που ξεκινά από τα σύνορα με το Ιράκ και φθάνει μέχρι την Αλεξανδρέττα και τη θάλασσα της Μεσογείου.

Σήμερα, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ καταγγέλλει επίθεση με ρουκέτες από θέσεις που κατέχει ο YPG, σε φυλάκιο του τουρκικού στρατού, στην πόλη Τζεϊλάνπιναρ, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πόλη Σερεκάνιγιε.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ έχει ως εξής:


"Στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, στο εξωτερικό τείχος ασφαλείας και την αυλή του φυλακίου της συνοριακής πύλης Şanlıurfa/Ceylanpınar, στις 17 Ιουλίου και περί ώραν 14:20, έπεσαν δυο ρουκέτες RPG-7 που είχαν κατεύθυνση την πόλη Rasulayn (Σερεκάνιγιε, σ.τ.μ.) της Συρίας. Από το γεγονός δεν υπήρξαν απώλειες. Στην εξέλιξη της κατάστασης και στα πλαίσια της εφαρμογής των Κανόνων Εμπλοκής, οι δυνάμεις μας απάντησαν με πυρά φορητού οπλισμού, πολυβόλων και όλμων, εναντίον των θέσεων του PYD που βρίσκονται απέναντι από το συνοριακό φυλάκιο. Δεν έγινε γνωστό αν υπήρχαν απώλειες από τα δικά μας πυρά.

Οι μάχες στην πόλη Resulayn περατώθηκαν στις 15.30 και ανακοινώθηκε ο έλεγχος της πόλης από την τρομοκρατική διαμελιστική οργάνωση (PYD). Όσο συνεχιζόταν οι μάχες το προσωπικό του Συνοριακού Φυλακίου εκκένωσε την περιοχή και αποσύρθηκε στο Διοικητήριο του Λόχου, που βρίσκεται σε απόσταση 15-20 μέτρων από το συνοριακό φυλάκιο, του οποίου την ασφάλεια ανέλαβαν Τεθωρακισμένα Τροχοφόρα Οχήματα, που είναι ταγμένα σε οχυρά θέση.

Η εξελίξεις είναι υπό παρακολούθηση από τις δυνάμεις μας".

Ινφογνώμων




-->
Posted: 18 Jul 2013 11:07 AM PDT
Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε…

Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν… πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο, αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων!

Μιλάμε για άνω του μισού ΑΕΠ σε καταθέσεις, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι εταίροι μας θα σκότωναν να το έχουν, που λέει ο λόγος. Αν μάλιστα προσθέσετε και όλα τα χρήματα ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα δείτε ότι οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο φτωχοί κατά μέσον όρο, κι ας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη (με εξαίρεση την Λεττονία).

Ως πολίτες είμαστε ελάχιστα χρεωμένοι σε σχέση με πολλούς από τους επικριτές μας στις Λόνδρες, στα Παρίσια και στις Νέες Υόρκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε λευκές περιστερές. Για δεκαετίες φορτώναμε το δημόσιο με τόσο μεγάλο χρέος που το βλέπουμε πλέον να βουλιάζει μπροστά στα μάτια μας.

Εδώ όμως που φτάσαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμα και να αποφασίσουμε σύσσωμοι (ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, γιάπηδες και στελέχη του ΠΑΜΕ, αστοί των βορείων προαστίων και αναρχικοί της Πλατείας Εξαρχείων) να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο κράτος, δεν αρκεί. Αν μάλιστα το παρακάνουμε στην αλληλεγγύη προς το δημόσιο, η 'γενναιοδωρία' μας αυτή θα στεγνώσει την κυκλική ροή του πλούτου από το οποίο εξαρτάται το δημόσιο για τα έσοδά του το 2011, το 2012 κ.ο.κ.

Ποια είναι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα; Ότι μια πτώχευση θα αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη. Ο λόγος διττός: Πρώτον, δεν είμαστε κατά μέσον όρο ούτε οι φτωχότεροι ούτε οι πιο υπερχρεωμένοι. Δεύτερον, όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, αυτά βαραίνουν εμάς, ως άτομα, πολύ λιγότερο από όσο βαραίνουν τους ξένους.

Κάντε την σύγκριση με την Ιαπωνία, το χρέος της οποίας ανήκει σε Ιάπωνες σε ποσοστό 95%. Αν το Ιαπωνικό κράτος αναγκαστεί στην πτώχευση, η καταστροφή της χώρας θα είναι ολική. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για εμάς, καθώς μας ανήκει (δηλαδή στις δικές μας τράπεζες) μόνο το 25% του δημόσιου χρέους μας. Έτσι λοιπόν, δεδομένου ότι η πτώχευση του δημοσίου διαγράφεται ως αναπόφευκτη (εκτός αν πανικοβληθούν οι εταίροι μας αρκετά και το συνδράμουν για χρόνια πολλά, οπότε έχει καλώς), το κόστος της στάσης πληρωμών δεν θα το υποστούμε μόνοι μας.

Μα αν το δημόσιο κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Πως θα ξανα-δανειστεί; Πράγματι, το κράτος θα στριμωχθεί. Για κάμποσο καιρό το δημόσιο θα πρέπει απλώς να ξοδεύει όσα μαζεύει από φόρους. Και γιατί είναι κακό αυτό; Να μάθει επί τέλους, αφού θα έχει ανακουφιστεί από το νταλκά των τοκοχρεολυσίων, να ζει με αυτά που εισπράττει. Π.χ. να καταγγείλει όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις, να συμπιέσει τους ανώτερους μισθούς (τον δικό μου συμπεριλαμβανομένου) τόσο που να καλύπτει τις δαπάνες του από τους φόρους που εισπράττει κλπ.

Οι τράπεζές μας; Θα υποφέρουν, είναι αλήθεια – δεδομένου ότι ακόμα και το 25% του δημόσιου χρέους που διαθέτουν θα παγώσει. Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι το έχουν ήδη διαθέσει στην ΕΚΤ ως ενέχυρο για ζεστό χρήμα που έχουν ήδη πάρει. Και ότι έχουν πρόσβαση στις τεράστιες, κατά κεφαλήν, αποταμιεύσεις μας. Για να μην προσθέσω ότι απολαμβάνουν εγκληματικά υψηλά ποσοστά κέρδους τόσα χρόνια. Όπως το κράτος μας, έτσι κι αυτές να μάθουν να ζουν λιτά και με σύνεση όπως κάνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ.

Επί πλέον, ο αποκλεισμός του κράτους μας από τις χρηματαγορές δεν θα διαρκέσει πολύ. Αν κηρύξει στάση πληρωμών, και ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του, δεν θα περάσει πολύ καιρός που παλιοί δανειστές θα αποδεχθούν νέους όρους αποπληρωμής ενός ποσοστού των περασμένων δανεικών και νέοι υποψήφιοι δανειστές (μπορεί και οι ίδιοι με τους παλιούς) θα σχηματίσουν ουρά έξω από το Υπουργείο Οικονομίας να το δανείσουν!

Βλέπετε, το χρέος μας θα έχει μειωθεί τόσο που θα αποτελούμε εξαιρετική επένδυση. Έτσι είναι το κεφάλαιο – όταν οσφραίνεται ένα επικερδές deal δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.

Σε τελική ανάλυση, είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου. Αλλοι πρέπει να φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη περισσότερο από εμάς:
  • η κυβέρνηση της κας Μέρκελ η οποία θα πρέπει να διασώσει τις Γερμανικές τράπεζες που θα κλονιστούν από μια δική μας στάση πληρωμών
  • η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα πρέπει να δει τι θα κάνει με μία χώρα-μέλος την οποία δεν μπορεί να αποβάλει από την ΕΕ αλλά η οποία τελεί υπό πτώχευση
  • οι κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών (πλην ίσως της Ολλανδίας και της Αυστρίας) που θα τρέμουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των αγορών (των οποίων η όρεξη θα έχει ανοίξει από την 'επιτυχημένη' επίθεση στο χρέος της Ελλάδας)
  • οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας (χωρών με συνολικό χρέος πάνω από 400%)
  • όλοι όσοι έχουν επενδύσει στο ευρώ, είτε σε περιουσιακά στοιχεία είτε ως μέσο συναλλαγής.
Στάση πληρωμών λοιπόν!

Τώρα!
Με χαμόγελο και αισιοδοξία! (Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο; Ότι αν πειθόμασταν να απελευθερωθούμε από τον φόβο της πτώχευσης, οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα έσπευδαν την ίδια στιγμή να την αποσοβήσουν…)



Posted: 18 Jul 2013 10:58 AM PDT
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι απορρίπτει το αίτημα να έχει συνομιλίες με το νέο αντιπρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, διότι αυτός θεωρεί ότι δεν εκπροσωπεί νόμιμα τη χώρα.

«Ποιος είστε εσείς για να μιλήσω μαζί σας; Δεν έχετε εκλεγεί, διορισθήκατε (στο αξίωμα) από τους επικεφαλής του πραξικοπήματος», το οποίο ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι την 3η Ιουλίου, φέρεται να είπε ο Ερντογάν χθες κατά την διάρκεια του Ιφτάρ, της διακοπής της νηστείας κατά τον μήνα του Ραμαζανιού.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι έλαβε μια επιστολή από τον Ελ Μπαραντέι με την οποία αυτός του ζητούσε μια τηλεφωνική επικοινωνία και εξέφρασε την ενόχληση των νέων αιγυπτιακών αρχών για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η τουρκική διπλωματία τις εξελίξεις στη χώρα του.

Η αιγυπτιακή νέα κυβέρνηση ανέφερε «ότι ορισμένες δηλώσεις κι εκτιμήσεις έγιναν λόγω της ανεπαρκούς κατανόησης της αιγυπτιακής πραγματικότητας» και κάλεσε «να συζητήσουμε τηλεφωνικά» για τις εξελίξεις και τις διμερείς σχέσεις, σχολίασε ο Ερντογάν, μετά την ανακοίνωση με την οποία το Κάιρο εξέφρασε την «έντονη δυσφορία» του για την τοποθέτηση του Τούρκου πρωθυπουργού με την οποία κατήγγειλε το «πραξικόπημα» του στρατού εναντίον του Μόρσι.

Ο Ερντογάν είπε ότι ο πρώην πρόεδρος Μόρσι που ανατράπηκε από το στρατό είναι «εκλεγμένος από το λαό» και άρα η κυβέρνησή του τον θεωρεί τον μόνο νόμιμο ηγέτη και εκπρόσωπο της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Today's Zaman.

Οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου είχαν ενισχυθεί κατά την διάρκεια της προεδρίας Μόρσι, καθώς η Άγκυρα ήλπιζε να αυξήσει την επιρροή της στην περιφέρεια μέσω αυτού.

Πηγή AFP, ANA-MPA


Posted: 18 Jul 2013 10:50 AM PDT
Γράφει ο Δημήτρης Πάφιλας

Η ιστορία με την αναπτυξιακή τράπεζα που θέλει να συστήσει η Γερμανία είναι μια σοβαρή υπόθεση για μια ανοργάνωτη χώρα, όπως η Ελλάδα. Ωστόσο, από την υπόθεση με την τράπεζα KFW φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ιδιαίτερα, όταν η ίδια η τράπεζα είναι αυτή που ενεργεί για την Γερμανία σ όλες τις δανειακές συμβάσεις με την Ελλάδα. 

Η Kreditanstalt Fur Wiederraufbau ( KFW) δεν είναι μια τυχαία τράπεζα. Είναι η τράπεζα για την ανασυγκρότηση, η τράπεζα η οποία ιδρύθηκε το 1948 , ως μέρος του σχεδίου Μάρσαλ. Στην συνέχεια, αναπτύχθηκε και σήμερα παίζει σημαντικό ρόλο, τόσο στην Γερμανία, όσο στην πολιτική επιρροή καθώς δανειοδοτεί όλες σχεδόν τις χώρες και, κυρίως, τις υπανάπτυκτες ( Τανζανία, Κογκό κα). Μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, η τράπεζα χρηματοδότησε την Ανατολική Γερμανία – με χρήματα της Ευρώπης

Να πάμε, όμως, στα δικά μας. Τα όσα αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης για την Τράπεζα είναι λίγο ασαφή, και μοιάζουν με την ατυχή κατάληξη που έχουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες όταν οι πρόεδροι ζητούν να βάλουν χρήματα. Θα τοποθετήσουν χρήματα οι δυο ιδιώτες ( ιδρύματα Ωνάση – Νιάρχου ) τα χρήματα ; Εξ όσων μαθαίνουμε ο ένας ιδιώτης το ξανασκέφτεται. Πριν πάμε στην χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να θυμίσουμε ότι η KFW έχει βγάλει χρήματα από τα ελληνικά ομόλογα και τους τόκους των δανείων. ( σ.σ η KFW υπογράφει όλα τα μνημόνια )

Μ' άλλα λόγια, οι Γερμανοί πάνε να μας δώσουν τα χρήματα, τα οποία έβγαλαν στην πλάτη μας !!

Το δεύτερο θέμα και ίσως το σημαντικότερο είναι ποιος θα έχει τον έλεγχο του ταμείου. Αν βάλουν χρήματα και οι ιδιώτες, τότε πρέπει να έχουν τον έλεγχο, διότι οι Νιάρχοι, αλλά και το ίδρυμα Ωνάση δεν θα θέλουν να πετάξουν τα χρήματα ή να τα μοιράσουν προς τους γνωστούς διαπλεκόμενους.

Επίσης, κανείς δεν μας λέει τον κύριο σκοπό της αναπτυξιακής τράπεζας στην Ελλάδα, πέραν των αοριστιών για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τι θα κάνει η KFW Ελλάδας ; 

Θα δανείζει τις επιχειρήσεις με χαμηλότερα επιτόκια ( απο τις εμπορικές τράπεζες ), όπως κάνει η αντίστοιχη γερμανική ; Θα χορηγεί ενεργειακά δάνεια προκειμένου επωφεληθούν και οι Γερμανικές εταιρείες ; 

Όλα αυτά μένουν αναπάντητα ,αλλά αφορούν το κρίσιμο κομμάτι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τις οποίες τις έχει ανάγκη για να σταθεί στα πόδια του ο τόπος.

Όλα μοιάζουν ασαφή, όπως οι ποδοσφαιρικές εταιρείες λαϊκής βάσης. Βάζουν λεφτά οι οπαδοί, αλλά ο πρόεδρος έχει λ.χ ιδιόκτητες εταιρείες σεκιούριτι και εισπράττει τα χρήματα των οπαδών. Έτσι μοιάζει και η Κfw Eλλάδας. Σαν το παιχνίδι "πάρτα όλα".

Υ.Γ. Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης πρέπει να χειριστεί την υπόθεση με απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα διότι ο κόσμος δεν θα δείξει υπομονή, όταν συνεχίζεται το πάρτι με τους πολιτικάντηδες τύπου Παπουτσή.





-->
Posted: 18 Jul 2013 10:40 AM PDT



Άγονος και ο δεύτερος διαγωνισμός για την κατασκευή τεμένους

Άγονος κηρύχθηκε και ο δεύτερος διαγωνισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων για την εξεύρεση της αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή του τεμένους στην Αθήνα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 950.000 ευρώ και σύμφωνα με τη μακέτα δεν θα έχει μιναρέ. Θα κατασκευαστεί σε έκταση που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία του τρίτου διαγωνισμού. Εάν και αυτός χαρακτηριστεί άγονος – πιθανό ενδεχόμενο - τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει νέες αποφάσεις προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Αραβικές χώρες, όπως και η Τουρκία έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την πορεία της υπόθεσης, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευθεί δημόσια πως το έργο θα υλοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε προσφυγή κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η διακήρυξη ανοικτής δημοπρασίας παραπέμποντας τα θέμα προς συζήτηση στις 28 Ιανουαρίου.

Οι γνωστοί άπλυτοι προσπάθησαν να διαλύσουν τους Έλληνες που αντιστέκονται στην ανέγερση του τζαμιού


«Σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013, συγκεντρωθήκαμε έξω από τα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κτιριακών (Ε.Υ.Δ.Ε.Κ.), στην οδό Βατάτζη 37, για να διαμαρτυρηθούμε για τον διαγωνισμό που διενήργησε η υπηρεσία για την ανάδειξη αναδόχου για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.
Σας ενημερώνουμε ότι ο διαγωνισμός για ακόμη μία φορά κηρύχθηκε ΑΓΟΝΟΣ και έχουν κατατεθεί σχετικές αιτήσεις από πλευράς μας και για την επίσημη κοινοποίηση του αποτελέσματος. Η υπηρεσία προβλέπεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να επαναλάβει την προκήρυξη του διαγωνισμού και να διενεργηθεί για 3η φορά.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ!

Την διαμαρτυρία μας «συνόδευαν» δύο διμοιρίες της Υ.Μ.Ε.Τ., μία εκ των οποίων παρατάχθηκε μπροστά στην είσοδο της υπηρεσίας με την προοπτική, υποτίθεται, να συνοδεύσει τους εκπροσώπους των εταιρειών που θα προσέρχονταν για να καταθέσουν προσφορές, σε περίπτωση που παρακωλυθούν.

Ίσως να «φοβήθηκαν» την κα Ελένη, ετών 68, η οποία παρ' όλα τα χρόνια της ήλθε με ταξί για να διαμαρτυρηθεί κι αυτή για τον διαφαινόμενο διαμελισμό της Πατρίδας μας. Ίσως από την άλλη να «φοβήθηκαν» την κα Σταυρούλα, ετών 57, η οποία είχε τόση δυναμική που ίσως και να μην γλίτωναν από τα χέρια της.

Μάλλον «φοβήθηκαν» τους άνεργους νέους που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν και των οποίων το μάτι γυάλιζε γιατί έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν ποια είναι η κατάσταση στην οποία θέλουν να μας φέρουν οι ταγοί της πολιτικής.

Οι καθ' όλα ειρηνικώς συγκεντρωμένοι όμως, διαμαρτυρήθηκαν για το αυτονόητο: την παραβίαση του Συντάγματος της Ελλάδος, την παροχή θρησκευτικού ασύλου σε παράνομους ισλαμοέποικους αγνώστων λοιπών στοιχείων και την νομιμοποίηση αλλοδαπού φθηνού εργατικού δυναμικού.

Από νωρίς είχαμε και την παρέα 12 «νεαρών» (με μούσια, ταγάρια, σανδάλια, κινητά τελευταίας τεχνολογίας και φυσικά ένα φρεντοτσίνο στο χέρι), οι οποίοι στάθηκαν 50 μέτρα μακριά μας και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του φασισμού.

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να ασχοληθούμε πολύ, καθ' ότι η μουσική επένδυση της συγκέντρωσής μας από Πατριωτικά τραγούδια όπως το «Πότε θα κάμει ξαστεριά…», το «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί», «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», «Πουλημένοι», το «Αχ Ελλάδα, Σ' αγαπώ», ο «Ξεριζωμός» και φυσικά το «Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω»… ήταν η καλύτερη απάντηση σε αυτά που είχαν βάλει στο μυαλό τους και ξαφνικά κατάλαβαν ότι το «φασίστες-κουφάλες» δεν απευθύνεται σε όλους.

Φρόντισαν βέβαια να μας επιτεθούν από την αντίθετη ακριβώς πλευρά, ακόμη και με ρίψη μερικών πετρών, αλλά η άμεση αντίδρασή μας και η περιφρούρηση με την βοήθεια των ανδρών της Υ.Μ.Ε.Τ. τους απώθησε και διαλύθηκαν.

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης, κατετέθη ΨΗΦΙΣΜΑ διαμαρτυρίας από πλευράς μας κατά του διαγωνισμού ανεγέρσεως του μουσουλμανικού τεμένους, το οποίο υπεγράφη από όσους Έλληνες πολίτες είχαν παραμείνει στον χώρο.

Σήμερα επετεύχθη μία ακόμη ΝΙΚΗ κατά της ανεγέρσεως του τεμένους!
ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

«ΔΡΑΣΗ ανεξαρτήτων ΠΟΛΙΤΩΝ» κατά της κατασκευής ή αδειοδότησης μουσουλμανικού τεμένους ή τζαμιού»



Posted: 18 Jul 2013 01:53 PM PDT
Στις 15 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι.
Πρόκειται για την απάντηση του κ. Σαμαρά σε επιστολή που προηγήθηκε από τον κ. Γκρουέφσκι.





ΠΓΔΜ: Αντιδράσεις για την επιστολή του Αντ. Σαμαρά προς τον Ν. Γκρούεφσκι

Η απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά προς τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, βρίσκεται στο επίκεντρο των αναφορών των μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τον κ. Σαμαρά για «αλαζονεία και υπεροψία», σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απέρριψε τις προτάσεις του κ. Γκρούεφσκι για μεταξύ τους συνάντηση και για τη σύσταση ομάδων εργασίας με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, στις οποίες θα συμμετείχαν ενδεχομένως και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας και οι οποίες, μέσω εντατικών διαβουλεύσεων με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, θα αναζητήσουν λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, σχολιάζουν ότι «η αρνητική απάντηση του κ.Σαμαρά επιβεβαιώνει την αδιαφορία της ελληνικής πλευράς για το θέμα του ονόματος».

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφεραν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρα «ΜΙΑ» ότι «στην απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού υπογραμμίζεται ότι δεν υφίσταται ανάγκη για πρόοδο και ώθηση στη διαδικασία για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ο κ. Σαμαράς δεν επιδεικνύει διάθεση για συμμετοχή σε στοχευμένο και εντατικό διάλογο για την υπέρβαση της διαφοράς στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει καθοριστεί από τον ΟΗΕ, επιχειρεί δε να μεταθέσει στην ΕΕ την ευθύνη για την παρεμπόδιση της ενταξιακής πορείας της χώρας».

«Ο κ. Σαμαράς, με την επιστολή του, δεν παρέχει διαβεβαιώσεις ότι διακατέχεται από πλήρη δέσμευση και ότι διαθέτει βούληση για την ευρω-ενσωμάτωση της περιοχής. Αυτήν τη στιγμή χρειάζεται μεγαλύτερη δέσμευση και επαφές που θα φέρουν τις δύο χώρες πιο κοντά και θα συμβάλουν στην ενσωμάτωση της περιοχής στην ΕΕ», συμπλήρωναν από το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ. Για «έλλειψη εποικοδομητικότητας» από την ελληνική πλευρά έκανε λόγο το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ.

«Αναφορές που περιλαμβάνονται στην απαντητική επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι, έτσι όπως αυτές μεταφέρονται από τα μέσα ενημέρωσης, δείχνουν έλλειψη εποικοδομητικότητας από την πλευρά της Ελλάδας στη διένεξη με τη «Μακεδονία» για το ζήτημα του ονόματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του SDSM.



Posted: 18 Jul 2013 09:35 AM PDT
Αμερικανική ομάδα αεροπλανοφόρων με επικεφαλής το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν αυτές τις ημέρες θα καταπλεύσει για μαχητική βάρδια στον Περσικό κόλπο, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Στη σύνθεση της ομάδας εκτός του αεροπλανοφόρου περιλαμβάνονται δυο πυραυλικά καταδρομικά, δυο αντιτορπιλικά, καθώς και η πρώτη μεικτή ομάδα αντιτορπιλικών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.

Σήμερα στην περιοχή του Περσικού κόλπου ήδη βρίσκεται ομάδα αμερικανικών αεροπλανοφόρων με επικεφαλής το Νίμιτς


Posted: 18 Jul 2013 09:25 AM PDT
Δυνάμεις αυτοάμυνας των Κούρδων συνέλαβαν 13 αντάρτες, μεταξύ αυτών και 6 Τούρκους στρατιωτικούς συμβούλους και ένα Τσετσένο μισθοφόρο, στις βορειοανατολικές περιοχές της Συρίας.

Εκεί υπήρξαν συγκρούσεις με σχηματισμούς της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ντζεμπχάτ αλ Νουσρά», η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Από το Νοέμβριο του 2012, οι κουρδικές δυνάμεις αυτοάμυνας απέκρουσαν αρκετές απόπειρες των ισλαμιστών να καταλάβουν την πόλη Ρας Ελ Αίν.



Posted: 18 Jul 2013 09:04 AM PDT
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Μια φωτογραφία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταΐπ Ερντογάν που ανοίγει το πορτοφόλι του το οποίο είναι γεμάτο από πιστωτικές κάρτες, γελοιοποίει τελείως των ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας καθώς την ίδια μέρα που βγήκε αυτή η φωτογραφία ο ίδιος έκανε… κήρυγμα κατά απόκτησης και χρήσης των πιστωτικών καρτών.

Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα, (και μάλιστα ισλαμική ), MilliGazete, σε αποκαλυπτικό της δημοσίευα που αναφέρεται στο καινούργιο «βαρύγδουπο» κήρυγμα του Τούρκου πρωθυπουργού κατά της χρήσης πιστωτικών καρτών σαν συνέχεια του «νέου πολέμου» του κατά του λόμπι των επιτοκίων, (δηλαδή των τραπεζών), που ευθύνεται, σύμφωνα με τον Ερντογάν, για την τελευταία λαϊκή εξέγερση στηn Τουρκία, εμφανίζει μια χαρακτηριστική φωτογραφία του Τούρκου πρωθυπουργού με ανοιχτό το πορτοφόλι του το οποίο κυριολεκτικά… στενάζει από τις πολλές πιστωτικές κάρτες.

Ο Ερντογάν με την ευκαιρία της συμμετοχής του σε θρησκευτικό συμπόσιο του Ραμαζανίου ζήτησε από τους Τούρκους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες και να ξοδεύουν μέρος από αυτά που κερδίζουν εργαζόμενοι γιατί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι ιδιοκτήτες των τραπεζών πλουτίζουν σε βάρος των πολιτών και του κράτους δημιουργώντας τεράστιες περιουσίες, σε βάρος της…πολιτικής στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού τύπου ο αριθμός των πιστωτικών καρτών στην Τουρκία έχει μια αύξηση 30 % σε μια πενταετία. Από τις 43,4 εκατ. κάρτες που είχαν καταμετρηθεί το 2008, έφθασαν στο τέλος του 2012 στις 54,3 εκατ. και το Μάιο έφθασαν στις 56,4 εκατομμύρια.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι η χρήση των πιστωτικών καρτών μπορεί να διευκολύνει μεν κάποια τουρκικά νοικοκυριά, αλλά από την άλλη ενισχύει την διαφθορά στην τουρκική κοινωνία.

Η κίνηση αυτή του Ερντογάν έγινε για να πλήξει κάποιες ιδιωτικές τράπεζες των ομίλων Κοτς και άλλων μεγάλων ομίλων που ανήκουν σε κάποιες γνωστές οικογένειες οι οποίες στα γεγονότα με αφορμή του πάρκου Gezi δεν στήριξαν την κυβέρνηση και τάχτηκαν με το μέρος των διαδηλωτών.
Μάλιστα η στάση αυτών των παραδοσιακά μεγάλων τουρκικών οικογενειών που διαπνέονται από κοσμικές απόψεις από την αρχή των ταραχών ήταν έντονα αντι-ισλαμική και κατά των σκληρών κατασταλτικών επιχειρήσεων της τουρκικής αστυνομίας στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Αυτές τις οικογένειες και αυτούς τους ομίλους ο Ερντογάν τους έχει χαρακτηρίσει σαν το «λόμπι των επιτοκίων» και έχει αρχίσει εκστρατεία εναντίον τους που σίγουρα θα έχει στο μέλλον και αλλά επεισόδια.

Φαίνεται όμως πως σε αυτή του την «εκστρατεία» ο Ερντογάν έχει πολλά τρωτά σημεία και ήδη έχει γελοιοποιηθεί καθώς το ίδιο το δικό του πορτοφόλι είναι γεμάτο από αυτές τις πιστωτικές κάρτες τις οποίες ο ίδιος κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε που σαν αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την χώρα.



Posted: 18 Jul 2013 08:04 AM PDT

Με ένα "δώρο" (;) στις αποσκευές του έρχεται σήμερα στη Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πρόκειται για τη συμμετοχή της Kρατικής Aναπτυξιακής Tράπεζας της χώρας του (KfW) στο ελληνικό αναπτυξιακό ταμείο, το οποίο έχει σκοπό να χρηματοδοτεί τις τράπεζες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μικρά έργα υποδομής ενώ θα μπει και στο μετοχικό κεφάλαιο δυναμικών εταιρειών.

Το κεφάλαιο του Ταμείου θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ και φιλοδοξεί να καλύψει την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, καθώς οι πόροι του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) δεν επαρκούν.

Οι πόροι του νέου Ταμείου θα προέρχονται από:

- Το Ελληνικό Δημόσιο (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ).

- Διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως η ΕΤΕπ.

- Τη γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα, KfW, η οποία φέρεται πως θα συμμετάσχει με 100 εκατ. ευρώ.

- Ιδιωτικούς φορείς.

Ο Γερμανός υπουργός αναμένεται να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική πλευρά, να την ενθαρρύνει στον δύσκολο δρόμο που ακολουθεί και να συνομιλήσει για θέματα διμερούς συνεργασίας και προοπτικής επενδύσεων.

Θα σημειώσει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας, αλλά δε θα κάνει αναφορές σε περιθώρια χαλάρωσης του δημοσιονομικού προγράμματος.

Εκτός ατζέντας είναι κάθε συζήτηση για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αλλά και η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα δεν αποκλείει την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα το 2014 και εκφράζει την ελπίδα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Η ελληνική πλευρά δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να θέσει «φωναχτά» ζητήματα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον κ. Σόιμπλε, όπως χαλάρωση του μνημονίου, νέο δάνειο ή νέο «κούρεμα» του χρέους, θέματα τα οποία έχει αποκλείσει με δηλώσεις του όλες τις προηγούμενες μέρες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έφτασε στο Χίλτον λίγο μετά τις 11:30. Στη φωτογραφία το αυτοκίνητο που τον μεταφέρει.


Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Με ανακοίνωση της αστυνομίας απαγορεύτηκαν όλες οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της άφιξης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα μέτρα είχαν ληφθεί και τον περασμένο Οκτώβριο κατά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Σταδιακά κλείνουν οι δρόμοι στο κέντρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, "λόγω των μέτρων ασφάλειας και των ρυθμίσεων κυκλοφορίας των οχημάτων, δεν επιτρέπονται, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 09.00 έως 20.00, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες".

Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του μετρό

Προβλήματα στις μετακινήσεις θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό λόγω της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών χώρα μας.

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό από τις 9.30 το πρωί σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό. Επίσης, κλειστοί θα είναι οι σταθμοί Κατεχάκη και Μέγαρο Μουσικής από τις 9.30 το πρωί έως και 12.30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Τα δρομολόγια του τραμ δεν θα φθάνουν στο Σύνταγμα από τις 9.30 το πρωί.

Δείτε στην υπηρεσία του news.gr σε χάρτη την κυκλοφορία στους δρόμους. Αποκλεισμένες θα είναι οι περιοχές που περικλείουν οι οδοί - λεωφόροι:

* Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) - αριστερά Σουρή - συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου - δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - συνέχεια Αμερικής - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - συνέχεια Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Σούτσου Δ. - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου - δεξιά Ποταμιανού Ηλία - συνέχεια Ίωνος Δραγούμη - αριστερά Β. Αλεξάνδρου - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - δεξιά Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - δεξιά Αρδηττού - αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής

* στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός - Λ. Κατεχάκη), όπως και στις γέφυρες, διασταυρώσεις και διαβάσεις που υπάρχουν κατά μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.


Πηγή: News.gr


-->
Posted: 18 Jul 2013 07:44 AM PDT

Γράφει ο Πέτρος Παπαβασιλείου

Αιφνίδια υπερ-κινητικότητα καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στο χώρο της χρηματο-οικονομικής αγοράς. Βασικό σημείο αναφοράς, στα υψηλής ευκρίνειας tablets και note books των υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών, αποτελεί η απελευθέρωση των κατασχέσεων, η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων από τα funds που επενδύουν στην εξαγορά χρεών, αλλά και οι καταθέσεις στο όριο των 100.000 ευρώ.

Σε σχέση με το θέμα των κατασχέσεων ακινήτων το e-reportaz.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το προηγούμενο διάστημα τραπεζικοί κύκλοι άσκησαν ισχυρές πιέσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να επισπευσθεί η άρση του σχετικού «μορατόριουμ», όπως ισχύει για το 2013. Οι πιέσεις αυτές φαίνεται να μεταφέρθηκαν και στον πρωθυπουργό, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις 27 και 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Σε μια συνάντηση που έμεινε σκοπίμως στο ημίφως, οι εκπρόσωποι των τραπεζών –σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες- ζήτησαν από τον κ. Σαμαρά να προβεί στην απελευθέρωση των κατασχέσεων, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο. Ο πρωθυπουργός φέρεται να αντέτεινε ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία θα ήταν εξαιρετικά επιβλαβές για την εικόνα της κυβέρνησης να αποσύρει τους χρονικούς περιορισμούς που αφορούν στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Το αμέσως επόμενο logistic file που τέθηκε στο τραπέζι ανέφερε πως ο καταλληλότερος χρόνος για να ανοίξει (και πάλι) το θέμα είναι ο προσεχής Δεκέμβριος, ή το μεσοδιάστημα έως τα Χριστούγεννα. Η συγκεκριμένη πρόταση εξυπηρετούσε δύο σκοπιμότητες: Αφενός παρείχε οξυγόνο στο Μέγαρο Μαξίμου, αφετέρου δε μετέθετε τις κατασχέσεις εντός του 2014, εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά ότι το μέτρο δεν θα ισχύσει για το τρέχον έτος.

Οι τραπεζίτες, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις ανησυχίες του πρωθυπουργού για το κοινωνικό κόστος, προέβαλαν το επιχείρημα ότι οι κατασχέσεις θα γίνουν από ξένες εταιρείες και ως εκ τούτου μπορεί να λειτουργήσει το σχήμα «για όλα φταίνε οι ξένοι…». Στην ίδια μυστική συνάντηση ο κ. Σαμαράς έθεσε και το ζήτημα το ρευστότητας, χωρίς όμως να αποσπάσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους συνδαιτυμόνες τους…

Την ίδια ώρα τα distress funds (ομάδες διαχειριστών «κόκκινων» δανείων) όχι μόνο εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας, αλλά ήδη ετοίμασαν τις νομικές «γραμμές» που θα ακολουθήσουν στις δικαστικές διαμάχες με τους χρεωμένους ιδιοκτήτες ακινήτων. Κάποιοι, με έφεση στο παρασκήνιο, σημειώνουν ότι «οι ξένοι έχουν εντοπίσει τα θωρακισμένα και αθωράκιστα σημεία της νομολογίας μας, αλλά και τις αδυναμίες του συστήματος…».

Και ενώ όλα παραμένουν (ακόμη) ανοιχτά ως προς το χρόνο εφαρμογής της ρευστοποίησης ακινήτων έναντι διαμαρτυρόμενων δανείων, οι διαδρομιστές των ισχυρών γραφείων σε Αθήνα και Βρυξέλλες επιμένουν ότι «είναι θέμα χρόνου το "κούρεμα" των καταθέσεων κάτω από το όριο των 100.000 € – τουλάχιστον στις χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα…». Μία τέτοια εξέλιξη, βέβαια, θα διέψευδε κατηγορηματικά τις δημόσιες δεσμεύσεις των κοινοτικών αξιωματούχων για τη διασφάλιση των καταθέσεων έως το προηγούμενο πλαφόν και θα προκαλούσε νέες αναταράξεις στο ούτως ή άλλως επισφαλές πεδίο της ευρωπαϊκής χρηματο-οικονομίας.

Στο προσκήνιο, πάντως, ο πρωθυπουργός σε (φανερή) συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Alpha, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank) ζήτησε να συμβάλουν στη ρευστότητα της οικονομίας και να δώσουν ρευστότητα στην αγορά με χαμηλά επιτόκια.



Posted: 18 Jul 2013 06:58 AM PDT
Η σημερινή κυβέρνηση... συγγνώμη χούντα, έχει αρχίσει και αποκτάει κι έναν ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

     Για φανταστείτε τον Παπαδόπουλο να λέει ''ΓαμѠ το κεφάλι μου ο μ@λάκας''!
     Καινούργιο συκώτι θα κάναμε απ' τα γέλια!
     Αμ, το άλλο;
     Έχουμε αρχίσει να αισθανόμαστε πάλι έφηβοι.  Σαράντα χρόνια πίσω μας γύρισε!
     Απαγορεύονται, λέει, για σήμερα οι διαδηλώσεις, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τα συλλαλητήρια, γιατί έρχεται τ' αφεντικό...
Θα μπορούσαν πιό απλά να πουν  ''απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των πέντε ατόμων'', όπως έκαναν οι προηγούμενοι χουνταίοι και να ησυχάσουν.
     Νέοι καιροί, ίδια ήθη!

     Τί ήθη δηλαδή; Ανηθικότητα μέχρι θανάτου.
     Εδώ σφαγιάζουν με το έτσι θέλω έναν ολόκληρο λαό, με απολύσεις, ανύπαρκτους φόρους, κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και περιουσιών, και βγαίνει το καλαματιανό παιδί να πανηγυρίσει ότι από τον τελευταίο καλοκαιρινό μήνα θα μειωθεί ο ΦΠΑ στις μπουγάτσες, ότι απ' τον επόμενο χρόνο δεν θα εφαρμοστεί πρόσθετος φόρος 2 τις χιλίοις στις επιχειρήσεις (για κάθε χίλια ευρώ δηλαδή θα γλυτώνουν το συνταρακτικό ποσό των 2 ευρώ!), και στην συνέχεια να κάνει και την αυτοκριτική του βεβαίως-βεβαίως!
     Θα μου πείτε αυτό το τελευταίο έγινε κατ' ιδίαν και κατά λάθος δημοσιοποιήθηκε. Δεν έχει σημασία! Σημασία έχει ότι ο ''πρωθυπουργός'' έχει αυτοεπίγνωση.

     Ξέρει ποιόες είναι και προς τα πού βαδίζει..

     Οι προηγούμενοι χουντικοί ''ηξεραν'' ότι ήταν εθνοσωτήρες.
     Τούτος ο δικτατορίσκος της συμφοράς,  (ελέω Μέρκελ και Σόϊμπλε), ξέρει πολύ καλά ότι είναι ένας πολιτικάκος τρίτης διαλογής, δωσίλογος και ολετήρας του Έθνους.

     Ως τέτοιος θα κληθεί να λογοδοτήσει.
     Όταν και αν ξαναγυρίσει στην χώρα, απ' το εξωτερικό που θάχει διαφύγει.



Posted: 18 Jul 2013 06:29 AM PDT
Γράφει ο Ακρίτας

Επιστροφή στην πλατεία Κλαυθμώνος καθώς το διεφθαρμένο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα έχει αποδείξει και αποδεικνύει διαρκώς, ότι αξιοποιεί κάθε «παραθυράκι» του νόμου για να βολέψει τα δικά του παιδιά ή αυτούς που αναγκάζονται να του ζητήσουν βοήθεια. Και η νέα εκλογική πελατεία είναι οι... άνεργοι.
Σε ένα κράτος που για μικροκομματικούς και συντεχνιακούς σκοπούς δεν έχουν απολυθεί ούτε καν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλλήλοι, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για άρση της μονιμότητας. Θα είναι σαν ανοιχτή πρόσκληση στα βουλευτικά γραφεία. Το μόνο που θα λείπει θα είναι το κρεμασμένο στην πόρτα ταμπελάκι «αναλαμβάνουμε διορισμό και διατήρηση στο δημόσιο»!

Ένας σχολιαστής μας υπενθύμισε δύο περιστατικά που δείχνει τι εστί ελληνικό μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα.

Το 1988, αστυνομικός του κρατιδίου της Βρέμης στη Γερμανία σταματά το αυτοκίνητο του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, ρωτά τον οδηγό του αν είχε κάποιο ιδιαίτερο λόγο να τρέχει με 50 σε έναν δρόμο με όριο 30. Ο οδηγός ρωτά τον υπουργό αν υπήρχε λόγος, ο υπουργός λέει όχι και τότε ο αστυνομικός «κόβει ένα πρόστιμο» 250 γερμανικών Μάρκων, στον ανώτερό του προϊστάμενο. Την επομένη ημέρα στο τοπικό κοινοβούλιο, ο υπουργός υποβάλλει την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό του Κρατιδίου.

Ένα χρόνο νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη, ένας αστυνομικός, από απρονοησία ή αβλεψία, σταματά το αυτοκίνητο του έλληνα Υπουργού Δημόσιας Τάξης κου Α. Δροσογιάννη γιατί έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα , κατεβαίνει ο υπουργός και χαστουκίζει εν ψυχρώ τον «μπάτσο». Αν δεν ήταν μόνιμος θα τον είχε απολύσει και θα τον είχε χώσει και στη φυλακή. Κανείς δε μίλησε για παραίτηση.

Η οικονομική κρίση της χώρας συνδυάζεται με την ηθική, πνευματική, κοινωνική και πολιτική κρίση. Όταν μια πολιτική εξυπηρετεί τους περισσότερους, τότε δεν χρειάζεται να κρυφτεί το γεγονός του ποιον στηρίζει. Αντίθετα, όταν οι πολιτικές χρησιμεύουν στους λίγους, στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους, στη Διαπλοκή, στα άνομα συμφέροντα, τότε αυτή δεν μπορεί να εμφανιστεί με το πραγματικό της όνομα. Τότε καταβάλλεται προσπάθεια να αποκρυφτεί τόσο ο πραγματικός της χαρακτήρας, όσο και ότι υπάρχουν άλλες πολιτικές που μπορούν να αξιολογηθούν με διαφορετικά κριτήρια και να υλοποιηθούν με περισσότερο δημοκρατισμό.

Ας εφαρμόσουν πρώτα τον Δημοσιουπαλληλικό κώδικα, ο οποίος είναι πλήρης και νομοθετημένος και μετά ας μιλάνε κάποιοι πολιτικοί για την «άρση της μονιμότητας».




Posted: 18 Jul 2013 05:58 AM PDT
Ψηφίστηκε το νέο πολυνομοσχέδιο! 
Εάν υπήρχαν κάποιοι που έτρεφαν ευγενείς "αυταπάτες" ας πάνε για καμιά βουτιά στη θάλασσα μπας και συνέλθουν!

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Οι Βουλευτές και Βουλευτίνες που ψήφισαν «ΝΑΙ» στο «πολυνομοσχέδιο» γνωρίζουν ότι αυξάνονται τα συσσίτια σε Ενορίες και Δήμους και οι ουρές αυτών που προσέρχονται για να φάνε ένα πιάτο φαγητό μακραίνουν ολοένα και περισσότερο, από εβδομάδα σε εβδομάδα, μήνα σε μήνα;

Λέει, κατηγορηματικά, το σχετικό Ινδικό δίστιχο Tiruvalluvar's Tirukural, «ρωτήστε τι είναι πιο άθλιο από το να είσαι φτωχός, και η απάντηση είναι ότι μόνο η φτώχεια πονάει όπως η φτώχεια…»

Δεν το είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, ούτε κανένας άλλος δικός μας Μητροπολίτης αλλά το κατέθεσε επιγραμματικά ο Αρχιεπίσκοπος της Βραζιλίας Dom Helder Camara, συνθέτοντας ένα σύγχρονο 'σλόγκαν':
«όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή…»

Αναφέρεται πολύ συχνά πια για να περνά απαρατήρητο στα ΜΜΕ (και ακόμη πιο συχνά και έντονα στα blogs) ότι λιποθυμούν από την πείνα πολλά Ελληνόπουλα μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας ενώ πολλά εγκαταλείπουν τα σχολεία τους…

Ήταν η εποχή της γενικευμένης«ανέχειας» για εμάς που γεννηθήκαμε στη δεκαετία του 1940 και παιδιά του Δημοτικού, κρατούσαμε το κύπελλο για να το γεμίσουν οι μαγείρισσες στη δεκαετία του 1950 με το βρασμένο γάλα (από σκόνη) που μας έδινε η UNRA και μαζί ένα κομμάτι σταφιδόψωμο πριν μπούμε για μάθημα στο σχολείο…

Ήμασταν τότε «φτωχοί» με την ευρύτερη έννοια της «ανέχειας», όχι ΟΛΟΙ βέβαια, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι.
Τότε, όμως, τα εκατομμύρια Ελλήνων που ζούσαμε στην «ανέχεια» διαθέταμε μπόλικη αξιοπρέπεια (μεταξύ μας, οι βολεμένοι πάντα υπήρχαν όπως υπάρχουν και τώρα).

Τη δική μου γενιά την περιγράφει επιτυχημένα εκείνο που είχε πει ο Πρόεδρος της Αμερικής Lyndon Johnson εγκαινιάζοντας την εφαρμογή των Ομοσπονδιακών Δράσεων «προγράμματα κατά της φτώχειας»:
«Όταν ήμουν νέος, η φτώχεια ήταν κάτι τόσο κοινό που δεν ξέραμε ότι είχε και όνομα» .

«Η φτώχεια» έγραψε 25 αιώνες πριν ο Σταγειρίτης Αριστοτέλης, «είναι ο γονιός της επανάστασης και τους εγκλήματος» και όπως βλέπουμε στην δραματικά δοκιμαζόμενη πια Πατρίδα μας, το κοινό έγκλημα που αποφέρει μερικά ευρώ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ενώ μένουν στο απυρόβλητο πολλοί που ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ εναντίον της Ελληνικής Οικονομίας και των Ελλήνων με αποφάσεις και πράξεις που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε…

Σε ένα λαό, στον Ελληνικό λαό, που έχυσε αίμα μπόλικο σε αγώνες για λευτεριά και αξιοπρέπεια, ειλικρινά αναρωτιέμαι μήπως οι σημερινοί ηγήτορές μας στις πολιτικές και οικονομικές δομές εξουσίας εφαρμόζουν αυτό που αποδίδεται στον Βίκτωρα Ουγκώ:
«Για να είσαι λεύτερος, πρέπει να μάθεις να είσαι φτωχός!»

Η δική μου γενιά, σε μικρότερο σίγουρα βαθμό και λιγότερη ένταση από τη γενιά των προσφύγων και ντόπιων γονιών μας, βίωσε για αρκετό χρονικό διάστημα τη «φτώχεια» διατηρώντας ακέραιο το αίσθημα της αξιοπρέπειας που δεν το μείωσε αυτό που ως «ανέχεια» χαρακτήριζε την αγαπημένη μας …Ψωροκώσταινα!

Καθώς περνούν οι μήνες και τα χρόνια της υποταγής μας ως Οικονομίας, ως Έθνους και ως Λαού στην περιβόητη τρόικα, αυξάνονται οι άνεργοι όλων των ηλικιών, αυξάνονται οι αριθμοί νέων επιστημόνων που μεταναστεύουν, βουλιάζουμε στην κατάθλιψη, υπενθυμίζω στη 'Νέα-Συγκυβέρνηση» τη φράση που αποδίδεται στον Κάρολο Μαρξ:
«Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος...»



-->
Posted: 18 Jul 2013 10:09 AM PDT
Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Η περίπτωση του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος και η διεθνής επέκτασή του

Το RIMSE κατά περιόδους παρουσιάζει θεματικές και αναλύσεις σε ευρύτερα θέματα ασφάλειας πέρα από αυτών του «Εξτρεμιστικού Ισλάμ στην Ν.Α Ευρώπη». Το παρόν κείμενο καταγράφει την πρόσφατη ιστορική διαδρομή, ενδυνάμωση και εν τέλει παγκόσμια εξάπλωση του λεγόμενου "Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος".

Η Interpol σε εκτιμήσεις της κατά καιρούς υποστηρίζει ότι περίπου το 90% της ηρωίνης που κατασχέθηκε στην Ευρώπη προέρχεται από τον άξονα Τουρκίας-Βουλγαρία-Σκοπίων. Στην εν λόγω νοητή γραμμή, έχει εν τω μεταξύ, γιγαντώσει η Αλβανική μαφία η οποία πολλαπλασίασε τη δυναμική της από τις αρχές της δεκαετίας του '90 έως και τη σημερινή εποχή.

Πρόκειται για ένα οργανωμένο και συμπαγές δίκτυο ατόμων με κοινό γνώρισμα την εθνική τους καταγωγή που έχει απασχολήσει μυριάδες φορές τις περισσότερες αρχές ασφαλείας σε ολόκληρο τον πλανήτη και στην παρούσα έρευνα θα καταδειχθεί ένα μέρος της δράσης της που όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, θα συνεχιστεί και στο μέλλον βάση της δυναμικής που έχει αποκτήσει, αλλά και της «υψηλής προστασίας» που δέχεται από κρατικούς οργανισμούς μεγάλων κρατών και πανίσχυρα πολυεθνικά συμφέροντα που εδράζονται κυρίως στο τομέα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Οι απαρχές

Στην πρώην Γιουγκοσλαβία, η αλβανική μαφία επιδοτούσε με τουλάχιστον 50 εκ. δολάρια ετησίως το αυτονομιστικό κίνημα του Ου Τσε Κα τη δεκαετία του '90, κεφάλαια που αντλούνταν από τη πώληση κυρίως ηρωίνης σε Ευρωπαϊκές χώρες με τη σύμπραξη του Τουρκικού οργανωμένου εγκλήματος.

Οι Αλβανοί καταρχάς αποτελούσαν μεταφορείς ναρκωτικών ουσιών και δρούσαν υπό τις εντολές Τουρκικών οργανώσεων, ήδη από τη δεκαετία του '70. Παράλληλα τόσο οι μυστικές υπηρεσίες της τότε Γιουγκοσλαβίας όσο και της Αλβανίας του Χότζα εμπλέκονταν σε διακίνηση ναρκωτικών προκειμένου να αντλήσουν χρήματα για μαύρες επιχειρήσεις και εν συνέχεια για προσπορισμό κεφαλαίων για κατανάλωση από τις νομενκλατούρες αυτών των πρώην "Σοσιαλιστικών" κρατών".

Βαθμιαία όμως οι Αλβανοί αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ικανοί στο να υποσκελίσουν τους πρώην συνεργάτες τους και να στήσουν αυτοδύναμα χονδρεμπορικά κανάλια διάθεσης ναρκωτικών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο Γάλλος εμπειρογνωμόνων για τα ναρκωτικά, Alen Labrus έχει εκτιμήσει τη κατάσταση και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι Αλβανοί λαθρέμποροι για να ανέλθουν στο πανευρωπαϊκό σύστημα του οργανωμένου εγκλήματος.

"Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου έχουν γίνει τόσο ισχυροί ώστε διατηρούν υπό τον έλεγχό τους το 70% της αγοράς ναρκωτικών στην Ελβετία. Οι ευκίνητοι Αλβανοί έχουν ανοίξει νέα διανεμητικά κέντρα τα τελευταία 10 έτη και νέες διόδους προς τη Δύση. Η αλβανική σύνδεση αποτελεί ένα δρομολόγιο της ηρωίνης που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις ευρωπαϊκές αστυνομικούς και τις ευρωπαϊκές χώρες. Η Τουρκική μαφία διαπίστωσε ότι οι Αλβανοί την εκτόπισαν από πολλές Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις όπως η Ζυρίχη, Βρυξέλλες, Βιέννη".

Αυτό επιτεύχθηκε με ένα συνδυασμό βίας, διαπραγματεύσεων αλλά και ευνοϊκού ρεύματος της κοινής γνώμης των Ευρωπαϊκών κρατών, τουλάχιστον στα τέλη της δεκαετίας του '90 λόγω του πολέμου του Κοσόβου. Τότε τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ υποδέχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το Κόσοβο και την Αλβανία στις πόλεις τους και πολλοί εκ των οποίων αποδείχθηκαν εν τέλει σκληροί κακοποιοί οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να στρατολογούν ευάριθμες ομάδες περιθωριοποιημένων Αλβανών και να αντιπαλεύουν τις άλλες μαφίες τις οποίες στη συνέχεια ανάγκαζαν σε εκτοπισμό η αναγκαστική συνεργασία.

Η ιστορία του "Karafaka" Μεχμέτ Αλι είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση που δείχνει τις απαρχές της διανομής μαζικά ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη από της Αλβανική μαφία.

Ο Μεχμέτ Αλι, που γεννήθηκε στην Veliki Trnovac κοντά Bujanovac στο Κοσσυφοπέδιο, έχει οργανώσει μια από τις μεγαλύτερες παράνομες επιχειρήσεις λαθρεμπορίου ηρωίνης από τη Τουρκία μέσω Βαλκανίων προς την Ιταλία σε συνεργασία με μια ομάδα που την αποτελούσαν οι αδερφοί Οσμάνι (Adnan και Φατμίρ), ο Latif Memeti και ο Ισμέτ Arifi, όλοι από το χωριό Veliki Trnovac, καθώς και η Milka Domazet και ο Ισμέτ Lenani από τη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας, Μουσουλμάνοι όλοι το θρήσκευμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Ιταλική Αστυνομία κατά τις πολύχρονες έρευνες της.

Ο Μεχμέτ Αλί καταδικάστηκε την δεκαετία του 1960 σε 4 έτη και 6 μήνες στην φυλακή στο Νις για λαθρεμπόριο χρυσού και το 1972 καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση για λαθρεμπόριο πυρομαχικών, γιατί είχε οργανώσει τη μεταφορά 100.000 σφαιρών από τη Γερμανία.

Στις 10 Μαρτίου 1981, η ομάδα του προαναφερθέντος συνελήφθη στη πόλη Νις όταν προσπάθησαν να περάσουν τη Γιουγκοσλαβία μεταφέροντας 17 κιλά ηρωίνης που είχαν αγοράσει τη προηγούμενη ημέρα από τη Κωνσταντινούπολη. Εξαιτίας αυτής υπόθεσης καταγράφηκαν στα Αστυνομικά χρονικά ορισμένες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που χρήζουν προσοχής για το πως εξελίχθηκε έκτοτε το Αλβανικό οργανωμένο έγκλημα και κυρίως για το γεγονός ότι αποτελούσε και τότε σημαντική απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ανευρεθέντα οι αδερφοί Οσμάνοι είχαν αναλάβει τη διανομή της ηρωίνης που κατέφθανε, στο Μιλάνο της Ιταλίας μετά την οδική της διαδρομή μέσω των Βαλκανίων. Εκεί θα διαμοιράζονταν σε Άραβες λαθρεμπόρους και Ιταλούς. Ο Μεχμέτ Αλί θα λάμβανε 50.000 Γερμανικά Μάρκα και το 2% επί του ποσού των πωλήσεων που ανερχόταν με τις τότε τιμές του λιανεμπορίου σε άλλα 50.000 Γερμανικά Μάρκα

Το δικαστήριο του Βελιγραδίου καταδίκασε Karakafa σε φυλάκιση 10 ετών, τον Αντνάν Οσμάνι σε 4 χρόνια, το Φατμίρ σε τρία χρόνια, το Salih Lenani σε τέσσερα χρόνια, το Latif Memedi σε τρία χρόνια και τη Milka Domazet σε 18 μήνες. Ο Karakafa αποφυλακίστηκε την άνοιξη του 1990 και είχε γίνει ήδη γνωστός στον Αλβανικό υπόκοσμο και ως ένας από τους πρωτεργάτες της μεταφοράς ηρωίνης στην Ευρώπη. όπως είναι ευνόητο οι ποινές φυλάκισης ήταν ελαστικές για όλους τους συλληφθέντες γεγονός που σύμφωνα με Γιουγκοσλαβικές πηγές έδειχνε υψηλή κάλυψη και προστασία προς όλους αυτούς, παρόλες τις πιέσεις της Ιταλικής πλευράς για βαριές ποινές λόγω του ότι ήταν υπόλογοι για συστηματική και χρόνια εισαγωγή ηρωίνης στην Ιταλία επί μια δεκαετία.

Οι περιπτώσεις της Ισπανίας και της Σλοβακίας

Στις 18 Ιουλίου του 1999 η εφημερίδα της Μαδρίτης "El Mundo" ανέφερε ότι η εθνική αλβανική μαφία στην Ισπανική τουριστική περιοχή "Costa del Sol" χρηματοδοτεί τρομοκρατικές δραστηριότητες του UCK. Ο τότε Ισπανικός υπουργός Άμυνας, Ricardo Martin Fluja, παρατήρησε ότι υπήρχαν 16 αλβανικής καταγωγής ομάδες μαφίας στην Ισπανία με κύκλο εργασιών δεκάδες εκ. Δολάρια ανά έτος.

Χαρακτηριστικά δήλωσε τότε «Υπάρχουν περίπου 600 μέλη της μαφίας των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου που ενεργούν στον τομέα αυτό, οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονταν από τη Γερμανία απ 'όπου εκδιώχθηκαν ως επικίνδυνα στοιχεία. Η μαφία των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου είναι εξαιρετικά βίαιη και επιθετική ..Αυτή η νέα μαφία συμπεριφέρονται όπως τα μέλη του UCK, φέρουν όπλα και τα χρησιμοποιούν συχνά τη χρήση τους, ενώ συγκεντρώνουν κεφάλαια και τα αποστέλλουν συστηματικά στα Βαλκάνια για εξοπλισμό της αντάρτικής ομάδας»

"Όλες οι ομάδες Αλβανών προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο, καθώς και από άλλα μέρη της Ευρώπης, υποχρεούνται να καταβάλλουν μηνιαία φόρο τιμής", έγραψε η El Mundo και πρόσθεσε ότι μία ομάδα μαφίας συγκεντρώθηκαν 180 εκατομμύρια Πεσέτες σε ένα μήνα, περίπου 1,1 εκατομμύρια δολάρια, για τις ανάγκες του Ου Τσε Κα.

Σύμφωνα με την El Mundo, το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ισπανική αστυνομία ήταν το γεγονός ότι υπάρχει σχεδόν πάντα ένας "αντιπρόσωπος" της μαφίας που είχε έννομο διαβατήριο, ενώ οι λοιποί έχουν το καθεστώς του πρόσφυγα για ανθρωπιστικούς λόγους κάνοντας πολύ δύσκολη τη διαδικασία απέλασης τους.

Αυτή η ισπανική σιωπηρή αναγνώριση ότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανή για την εξάλειψη της αλβανικής μαφίας ναρκωτικά στη χώρα, είχε ως αποτέλεσμα μια δεκαετία και πλέον αργότερα, όλα τα αστικά κέντρα της χώρας να φιλοξενούν πολυάριθμες και λίαν ισχυρές Αλβανικές εγκληματικές ομάδες που πλέον πέρα των ναρκωτικών επιδίδονται σε ληστείες, εκβιασμούς και παράνομη πορνεία.

Η Σλοβακική Δημοκρατία είχε ένα παρόμοιο πρόβλημα, ιδίως μετά το τέλος του Ιουλίου του 1999, όταν ο UCK και αλβανική αρμόδια αρχή νομιμοποιήθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ άμα τη λήξη του πολέμου. Η Σλοβακική πρωτεύουσα Μπρατισλάβα έγινε ένα από τα ισχυρότερα κέντρα της αλβανικής μαφίας στην Ευρώπη και έκτοτε η παρουσία βαίνει ολοένα και ισχυρότερη με έμφαση στο τράφικινγκ γυναικών, λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Nedmedin Zeka, ήταν ο πρωτεργάτης Αλβανός μαφιόζος στη Μπρατισλάβα που οργάνωσε την είσοδο συμπατριωτών του εκεί και την εγκατάσταση βάσεων της μαφίας. Ως προκάλυμμα των επιχειρήσεων του είχε ένα κατάστημα υποδημάτων με την επωνυμία "Italo".

Παρόλο που λόγω εντάλματος που εκκρεμούσε εις βάρος του, οι Σλοβακικές αρχές έκαναν έφοδο στο κατάστημα του και κατάσχεσαν όπλα και εκρηκτικά, ο ίδιος δεν συνελήφθη και διέφυγε στην Ουγγαρία.

Κατά τα τέλη του 1999 η Ουγγρική αστυνομία συνέλαβε τον Nedmedin Zeka και τον παρέδωσε στις Ιταλικές αρχές, οι οποίες εν τω μεταξύ είχαν και αυτές εκδώσει ένταλμα για αυτόν. Την ίδια περίοδο συνελήφθη στην Ολλανδία ο Remzi Canaj και τυχαία ύστερα από μήνες αποκαλύφθηκε ότι και οι δύο ήταν στενοί συνεργάτες ενός συστήματος διανομής αρκετών τόνων ηρωίνης ανά έτος από την Ασία στην Ευρώπη έχοντας χιλιάδες συνεργάτες σε κάθε αστικό κέντρο στην ΕΕ. Παρόλα αυτά και οι δύο αποτελούσαν απλά τους εμφανείς διακινητές και στην ουσία οι συλλήψεις τους που απαίτησαν πολύ μεγάλες Αστυνομικές επιχειρήσεις δεν επέφεραν καμία αρνητική επίδραση στη διεθνή εξάπλωση των Αλβανών οργανωμένων εγκληματικών συνδικάτων.

Τα ναρκωτικά στο πυρήνα της παγκόσμιας διαφθοράς και ο ρόλος της Αλβανικής Μαφίας

Το Γαλλικό περιοδικό "Poen" στις 15 Ιουλίου 1999, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτήθηκε το Αλβανικό αντάρτικο κάτω από τη μύτη των Ευρωπαϊκών αρχών ασφαλείας.

"Κάθε μισθωτός καταγωγής από το Κοσσυφοπεδίου που εργαζόταν στην Ελβετία έπρεπε να συμβάλει 4000 Ελβετικά Φράγκα το χρόνο για τον ΟυΤσεΚα."

Δύο από τις μεγαλύτερες κοινότητες των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου στην Ευρώπη, είναι οι 300.000 της Ελβετίας και οι 250.000 μετανάστες στη Γερμανία. Την ίδια περίοδο που γινόταν άντληση κεφαλαίων για το Κόσοβο από πωλήσεις ηρωίνης σε Ευρωπαϊκές χώρες, ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι που είχαν στα χέρια τους τις εκθέσεις της Ιντερπόλ και της DEA για αυτά τα θέματα, συναντούσαν τους επικεφαλης του ΟυΤσεΚα και τους εξασφάλιζαν ασυλία για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους΄.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Nathan Adams που έχει κάνει μακροχρόνιες έρευνες στο παγκόσμιο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, υποστηρίζει ότι ο τύπος αυτός λαθρεμπορίου είναι συνυφασμένος με πολλές πτυχές των σύγχρονων διεθνών σχέσεων και αποκάλυψε συγκλονιστικές λεπτομέρειες που αφορούν τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που υποβλήθηκε από τον Βούλγαρο Συνταγματάρχη Στέφαν Σβερντλόφ που αποστάτησε στη Δύση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ένα μυστικό πρωτόκολλο που συντάχθηκε το 1967 με κωδικό ως M120/00-0050: 120/00-0050: είχε για τίτλο "Η αποσταθεροποίηση της Δυτικής κοινωνίας από τη διακίνηση ναρκωτικών".

Ο Adams αποδεικνύει ότι η απόφαση λήφθηκε στη Μόσχα το 1967 και, αφού εγκρίθηκε από το σύνολο του Συμφώνου της Βαρσοβίας, η επιχείρηση ανατέθηκε κατά κύριο λόγο στο Βουλγαρικό κράτος με νεώτερη άκρως απόρρητη διαταγή στις 16 Ιουλίου 1970, με οδηγίες για το πως τα ναρκωτικά θα διακινούνται από τα Βαλκάνια προς τη Δύση. Η βουλγαρική κρατική επιχείρηση που ονομαζόταν Kintex με προκάλυμμα εμπορικές δραστηριότητες θα χρησιμοποιούσε το στόλο των φορτηγών της για τις πρωταρχικές μαζικές διανομές.

Ο Adams υποστήριξε ότι μετά τη απόπειρα δολοφονίας, του Πάπα το 1981, λόγω της τότε διαφαινόμενης εμπλοκής της Βουλγαρίας και της πίεσης των ΗΠΑ, η Σοβιετική Ένωση ανέθεσε στην Ουγγαρία να αναλάβει το ρόλο διανομέα ναρκωτικών ουσιών στη Δύση.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα πολυπλόκαμο δίκτυο ατόμων που συνήθισαν στη διανομή ναρκωτικών υπό κρατική κάλυψη και απλούστατα εν καιρό μεγέθυναν τις επιχειρήσεις τους και το πρόβλημα των ναρκωτικών. Οι Αλβανοί τη σημερινή εποχή αναδείχθηκαν ως οι πλέον αξιόπιστοι διανομείς σε ένα παγκοσμιοποιημένο σύστημα όπου ο έλεγχος των ναρκωτικών δεν γίνεται από ένα κεντρικό σύστημα αλλά από ισχυρούς πόλους πολιτικό-οικονομικής εξουσίας που έχουν εκτεταμένη πλέον διεθνή επιρροή και δεν μπορούν να ελεγχθούν από ένα μόνο κράτος. Ο πρώην επικεφαλής της ειδικής αντί-ναρκωτικής υπηρεσίας του ΟΗΕ στη Βιέννη, δήλωσε το 2009, ότι πολλές παγκόσμιες τράπεζες απέφυγαν την χρεωκοπία λόγω της ρευστότητας που είχαν χάρη τις δοσοληψίες με τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Τα τελευταία έτη τραπεζικοί κολοσσοί όπως η HSBC, UBS, Wachovia έχουν επισήμως κατηγορηθεί για μαζικό ξέπλυμα χρήματος προερχόμενο από λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Σιδερένια οργάνωση

Στην Αλβανική μαφία, κάθε ομάδα οργανωμένη έχει ένα μόνο "Κεφάλι" που λαμβάνει όλες τις αποφάσεις και φροντίζει να γίνεται το όνομα του γνωστό σε ορισμένα μόνο έμπιστα του μέλη. Τα απλά μέλη, που διακινούν μικρές ποσότητες ναρκωτικών, επονομάζονται "Μυρμήγκια" γιατί εργάζονται ως πιστοί και αφοσιωμένοι για την ομάδα και σε αρκετές περιπτώσεις είναι πρόθυμοι να φυλακιστούν προκειμένου να μην αποκαλύψουν τα μυστικά της ομάδας τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις στέλνονται 2-3 "Μυρμήγκια" μαζί σε μια εισαγωγή ναρκωτικών σε μια χώρα, ώστε να συλληφθούν αυτοί και να διαφύγουν της προσοχής των αρχών μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έρχονται με άλλους τρόπους.

Η κάθε ομάδα, συγκροτείται κατά βάση από συγγενείς εξ'αίματος και τον ευρύτερο κοινωνικό τους κύκλο που στη Βόρεια Αλβανία ονομάζεται "Φις" ή "Φάρα" στα Νότια της χώρας. Υπάρχουν αυστηρά καθορισμένα πλαίσια κοινωνικής συμπεριφοράς και ποινές θανάτου για τους πληροφοριοδότες. Επιπλέον επειδή οι συνεννοήσεις των μελών γίνονται σε Αλβανικές διαλέκτους με κωδικούς, που είναι παντελώς άγνωστες στην Ευρώπη, οι Αστυνομικές αρχές έχουν μεγάλη δυσκολία να ερευνήσουν ακόμα και εάν έχουν προχωρήσει σε παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών.

Η επέκταση στις ΗΠΑ

Η Αμερική αποτελεί τη μεγαλύτερη "αγορά" ναρκωτικών ουσιών παγκοσμίως με περίπου 60 εκ. τακτικούς η περιστασιακούς χρήστες και πλήθος ευκαιριών για το παγκόσμιο οργανωμένο έγκλημα.

Στη Νέα Υόρκη με επίκεντρο το Μπρονξ η Αλβανική μαφία ελέγχει σχεδόν πλήρως το λαθρεμπόριο ηρωίνης ενώ στο Σικάγο είναι οι κύριοι διανομείς της Κολομβιανής κοκαΐνης. Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης θεωρεί τους Αλβανούς ως τους "Νέους Σικελούς" λόγω της εθνοτικής συμπαγής μορφής τους και των πολύ παραδοσιακών κανόνων συμπεριφοράς που έχουν, ενώ ελάχιστοι δέχονται να γίνουν πληροφοριοδότες των αρχών.

Μέσω του Σικάγο η Αλβανική μαφία ίδρυσε ομάδες στο Τορόντο του Καναδά όπου επιδίδονται σε εκτεταμένο λαθρεμπόριο μαριχουάνας και φημίζονται για τη βιαιότητα τους έναντι των αντιπάλων τους.

Ένας από τους μεγαλύτερους λαθρεμπόρους ναρκωτικών στις ΗΠΑ είναι ο Daut Kadriovski, γεννηθείς το 1949 στα Σκόπια, Αλβανικής καταγωγής που διαχειρίζεται παράνομο κύκλο εργασιών πολλών εκατοντάδων εκ. Δολαρίων. Στις ΗΠΑ εισήλθε το 1992, αφού είχε εγκατασταθεί πρώτα επί μερικά χρόνια στην Ισπανία. Θεωρείτε από τους επικεφαλής της οργάνωσης των εγκληματικών δικτύων στην επικράτεια των ΗΠΑ και είναι χαρακτηριστικό ότι το 1994 είχε αποκαλυφθεί ότι η Αλβανική μαφία είχε επικηρύξει κορυφαίους δικαστικούς και αστυνομικούς αξιωματούχους της Νέας Υόρκης με "συμβόλαια θανάτου", όταν άρχισαν οι πρώτες επιχειρήσεις καταστολής της δράσης εναντίον της. Μεταξύ αυτών ήταν και ο τότε εισαγγελέας και μετέπειτα Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Τζιουλιάνι.

Κέντρα δράσης της Αλβανικής μαφίας είναι το Ντιτρόιτ ιδιαίτερα στο προάστιο Hamtramck καθώς και οι πολιτείες της Μασαχουσέτης και του Ιλινόις.

Ένας Αμερικανός Γερουσιαστής ο Τραφικάντε έχει ήδη τιμωρηθεί για τις σχέσεις του με την Αλβανική μαφία και ο ίδιος υπήρξε ένας από τους κύριους υποστηρικτές των επεμβάσεων κατά τη δεκαετία του '90. Ο γνωστός και πλέον αποθανών, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ το 2005 είχε ανέλαβε «Σύμβουλος» της κυβέρνησης του Κοσόβου με μισθό 250.000 Δολαρίων για υπηρεσίες παροχής «Προβολής και ενημέρωσης». Ο ίδιος ήταν ένα από τα σημαντικά στηρίγματα της Πρίστινα σε επαφές της με γνωστά χρηματοπιστωτικά συγκροτήματα στις Ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεσολαβητές από Αλβανό-Κοσοβαρικής πλευράς έχουν σε αρκετές περιπτώσεις βεβαρημένο ποινικό μητρώο ή αποτελούν στόχους παρακολούθησης αρκετών Ευρωπαϊκών κρατών…

Στις ΗΠΑ στο τέλος του 2009 μια μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση εξάρθρωσε ένα κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης.

Από ότι αποκαλύφθηκε το κύκλωμα αυτό έδρευε κατά βάση στις Αλβανόφωνες περιοχές των Σκοπίων και είχε παραρτήματα στην Ολλανδία, Κόσσοβο, Καναδά, Αλβανία και τις Ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Συνολικά 17 άτομα συνελήφθησαν σε επιχείρηση του FBI με τη κωδική ονομασία "Δικέφαλος Μαύρος Αετός", που παραπέμπει στη σημαία της Αλβανίας. Ακόμα 9 μαφιόζοι αναζητούνται ενώ στα χέρια των αρχών έπεσαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος παγκοσμίως και συγκεκριμένα οι , "Gazmir Goka", Mifit Dika", Kuitim Lika".

Οι ανωτέρω ήταν οι συντονιστές μιας πολύχρονης και λίαν επικερδούς μεταφοράς Αφγανικής ηρωίνης στις ΗΠΑ μέσω Τουρκίας-Βουλγαρίας-Σκοπίων-Κοσόβου-Βοσνίας-Κροατίας και εν συνεχεία σε λιμένες της Βόρειας Ευρώπης από όπου το ναρκωτικό εξαγόταν στις ΗΠΑ και κατέφθανε κυρίως στη Νέα Υόρκη.

Το συνδικάτο του εγκλήματος διακινούσε επίσης έκσταση από την Ολλανδία προς τις ΗΠΑ, όπλα και εμπλεκόταν σε μαζικό ξέπλυμα μαύρου χρήματος για άλλες εγκληματικές οργανώσεις, όπως την Ιταλό-Αμερικανική Μαφία. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των Αμερικανικών αρχών, το συγκεκριμένο κύκλωμα διέθετε πολύ ισχυρή επιρροή στον Αλβανικό πληθυσμό των Σκοπίων και είχε κατορθώσει να εξαγοράσει μέσω δωροδοκιών την πρόσβαση σε τοπικές αστυνομικές αρχές.

Η εξαγωγή των ναρκωτικών γινόταν μέσω εταιρειών-βιτρινών με έδρα τα Σκόπια που υποτίθεται ότι εμπορεύονταν ξυλουργικά εργαλεία. Η υπόθεση αυτή θεωρείτε ως η πρώτη μεγάλη επιχείρηση των Αμερικανικών αρχών εναντίον του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος το οποίο τη τελευταία 20ετία έχει ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό και αποτελεί στην ιεραρχία του υποκόσμου των ΗΠΑ την νούμερο δυο δύναμη μετά τους Ιταλό-Σικελούς με τους οποίους σε γενικές γραμμές υφίσταται στενή συνεργασία.

Οι σημαντικότεροι αρχηγοί εγκληματικών οργανώσεων στις ΗΠΑ είναι οι:
Dukagjin Nikollaj, Plaurent Dervishaj , Kujtim Lika, Gjavit Thaqi, Myfit Dika, Xhevdet Lika, Zef Mustafa, Alex Rudaj, Daut Kadriovski

Η Αλβανική μαφία στο Λονδίνο

Το Λονδίνο και ιδιαίτερα οι Βόρειες συνοικίες του έχουν γίνει κέντρο διαμονής πληρωμένων Αλβανών εκτελεστών συμβολαίων θανάτου με αντίτιμο που συχνά δεν ξεπερνά τις 5.000 Λίρες Αγγλίας, περίπου 6.000 Ευρώ.

Πρώην στελέχη του ΟυΤσεΚα οι οποίοι τα τελευταία έτη εισήλθαν στην Βρετανία αιτούμενοι πολιτικό άσυλο, στην πραγματικότητα ήταν σκληροί κακοποιοί οι οποίοι συνέστησαν εγκληματικές ομάδες, ορισμένες εκ των οποίων προσφέρουν υπηρεσίες εκτελέσεων σε οποιονδήποτε πληρώνει για αυτές.

Επιπλέον η ιστορική συνοικία του Σόχο όπου εδρεύουν οι περισσότεροι οίκοι ανοχής στο Λονδίνο ελέγχεται πλέον από Κοσοβάρους μαφιόζους οι οποίοι "εξουδετέρωσαν" τον ανταγωνισμό των Μαλτέζων και Ιρλανδών, ενώ έντονη είναι η παρουσία των Αλβανικών ομάδων τόσο στο λαθρεμπόριο ηρωίνης όσο και στη διακίνηση παράνομου οπλισμού.

Οι Αλβανοί εκτελεστές θεωρούνται ως οι "επαγγελματίες" του είδους στη Βρετανία και ευθύνονται και για την άνοδο των ανθρωποκτονιών που παρατηρείτε τα τελευταία έτη.

Ο αριθμός των Αλβανικής καταγωγής κατοίκων ξεπερνά τους 100.000, ενώ σε περίπου 250.000 υπολογίζεται σε όλη την Μεγάλη Βρετανία. Αρκετοί μάλιστα εισήλθαν μέσω Ελλάδος στη Βρετανία έχοντας νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα που τους έχει παραχωρήσει η Ελληνική Πολιτεία τα τελευταία 15 έτη.

Η Σκότλαντ Γιάρντ έχει πολλές φορές προειδοποιήσει ότι ένα μέρος των Αλβανών μεταναστών προσποιείται την αίτηση ασύλου και έχουν επιπλέον καταθέσει πλαστά στοιχεία ώστε να αποκρύψουν την πραγματική ιδιότητα των αιτούντων που είναι καταζητούμενοι ή πρώην οπλαρχηγοί από το Κοσσυφοπέδιο την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

Σε γενικές γραμμές είναι πλέον εδραιωμένοι οι "Νονοί" και υπαρχηγοί της Αλβανικής Μαφίας στο Λονδίνο, ενώ οι Άγγλοι θεωρούν ότι οι Αλβανοί εγκληματίες στα Βαλκάνια συγκροτούν τις ισχυρότερες οργανωμένες ομάδες και επιπλέον συντονίζουν τη δράση μικρότερων ομάδων Βουλγάρων, Βοσνίων, Μαυροβούνιων και Σκοπιανών.

Το Κοσσυφοπέδιο ως το επίκεντρο

Υπολογίζονται σε 30 οι "οικογένειες" που ελέγχουν τη δράση χιλιάδων κακοποιών, οι 15 ισχυρότερες εκ των οποίων βρίσκονται στο Κόσοβο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός της εξάπλωσης του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος στο Βερολίνο και την Πράγα το τελευταίο διάστημα.
Ως πιο ισχυρές φαμίλιες του εγκλήματος θεωρούνται οι: Drenica group, Keljmendi, Luka, Selimi. Ως είθισται όλες οι ανωτέρω διαθέτουν συγγενείς σε όλους τους κρατικούς οργανισμούς του Κοσόβου και μέλη αυτών των οικογενειών βρίσκονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη, συγκροτώντας ένα δίκτυο ασυναγώνιστης οργανωμένης εγκληματικής δράσης.

Ο πρώην Διοικητής της KFOR, ο Ιταλός Fabio Mini, δήλωσε στα τέλη Φεβρουαρίου 2008 στην εφημερίδα Corriere dela Serra, ότι « Το Κόσοβο θα γίνει η νέα τοποθεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ερχόμενου από την Ανατολή και νέα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα δημιουργηθούν που θα αναλάβουν αυτό το ρόλο». Με αδρές γραμμές περιγράφεται στην ουσία η δημιουργία ενός κράτους που θα αποτελέσει σοβαρό πονοκέφαλο για τις αρχές ασφαλείας της Ευρώπης, ασχέτως εάν οι κύριες Πρωτεύουσες στην ΕΕ, έχουν ήδη αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο. Παρόμοιες αναφορές έχουν γίνει και από το Καναδό Στρατηγό Mackenzie, ο οποίος υπηρέτησε στη Βοσνία ως επικεφαλής των Κυανόκρανων και ασχολείται επισταμένως με τα Βαλκανικά ζητήματα την τελευταία δεκαετία.

Αξιόπιστες και λίαν τεκμηριωμένες πηγές όπως το Ινστιτούτο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική που εδρεύει στην Γερμανία, σε διαβαθμισμένη έκθεση του το 2007 χαρακτηρίζουν το Κόσοβο «Κράτος μαφίας» και τους τρεις κορυφαίους Κοσοβάρους πολιτικούς, Ramush Haradinaj, Hashim Thaci και Xhavit Haliti « Άτομα που προστατεύονται από τη διεθνή κοινότητα εάν και βαθιά εμπλεκόμενοι». Είναι σημαντικό να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην διοικητής της UNMIK Soeren Jessen Petersen, διατηρούσε στενές επαφές με τους προαναφερθέντες και η Γερμανική έκθεση κατονομάζει τις αρχές του ΟΗΕ «Ως μέρος του προβλήματος».

Παρόμοιες έρευνες από οργανισμούς και υπηρεσίες όπως το ΝΑΤΟ, BND, Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας, ΟΑΣΑ, κ.α. που διέρρευσαν μεταξύ 2005-2011 κατέδειξαν την ανάμειξη σχεδόν του συνόλου της ηγεσίας της Πρίστινας σε διεθνείς εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή RIMSE



Posted: 18 Jul 2013 04:50 AM PDT

Με δύο ομάδες ΟΠΚΕ...

Αναταραχή επικρατεί στο Άγιο Όρος από το βράδυ της Τετάρτης καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες αστυνομική δύναμη με δυο περιπολικά βρίσκεται έξω από το αντιπροσωπείο (κονάκι) της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Αγιορείτικου Bήματος" δύο ομάδες της ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) έχουν μπει ήδη στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποφασιστεί αθόρυβη αστυνομική επέμβαση από την αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής ενώ το αστυνομικό τμήμα των Καρυών με τα δυο περιπολικά έχει μπλοκάρει τους γύρω δρόμους ώστε να μην βοηθηθούν οι μοναχοί από πιστούς.




-->
Posted: 18 Jul 2013 04:46 AM PDT

Της Δήμητρας Καδδά

Έναν νέο όρο στο κεφάλαιο του αναθεωρημένου μνημονίου που αναφέρεται στις απολύσεις και στη διαθεσιμότητα στο δημόσιο έβαλε στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα. Αν δεν «στρογγυλέψει» στο παρά… ένα της τελικής συμφωνίας και υπό την πίεση των αντιδράσεων εντός και εκτός Βουλής και λειτουργήσει προσθετικά, κινδυνεύει να αυξήσει το συνολικό αριθμό των απολύσεων από τις 15.000 σε 26.000.

Ο νέος όρος στο αναθεωρημένο μνημόνιο που ζητούν οι δανειστές αναφέρεται σε επιπλέον 11.000 «εξόδους» υπαλλήλων, κατ΄ ελάχιστο, οι οποίες θα προέρχονται από την δεξαμενή των 25.000 εφέδρων. Σημείο - κλειδί ωστόσο αποτελεί το γεγονός ότι δεν ξεκαθαρίζεται αν οι 11.000 "έξοδοι" θα είναι πέραν των 15.000 υποχρεωτικών «άμεσων» απολύσεων, δηλαδή χωρίς διαθεσιμότητα.

Τι αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολιάζουν σχετικά, μιλώντας στο Capital.gr, ότι «ο αριθμός των τελικών υποχρεωτικών αποχωρήσεων την 2ετία 2013 - 2014 δεν θα αυξηθεί από τους 15.000 σε 26.000 υπαλλήλους». Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι «εφόσον προκύψει από την δεξαμενή των 25.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα μέχρι το τέλος του έτους αριθμός υποχρεωτικών αποχωρήσεων, αυτός θα αφαιρεθεί από τις 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις της διετίας 2013-2014».

Σκληροί μηνιαίοι στόχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες για τους όρους που αναφέρονται στο αναθεωρημένο μνημόνιο τίθενται και σκληροί μηνιαίοι στόχοι για τις νέου τύπου απολύσεις: θέλουν μάλιστα συνολικά 3.000 «εξόδους» μέσω κινητικότητας έως το τέλος Αυγούστου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρα από τους δύο γνωστούς όρους των 15.000 απολύσεων (έως το τέλος του 2014) και των 25.000 διαθεσίμων (έως το τέλος του 2013) η τρόικα έχει βάλει και έναν τρίτο, νέο, όρο: την «έξοδο» των 11.000 από τους 25.000 των υπαλλήλων της κινητικότητας.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι οι 5.500 από τις «εξόδους» θα πρέπει να γίνουν έως το τέλος του Σεπτεμβρίου από την «δεξαμενή» των 12.500 προς «κινητικότητα» και τίθεται όρος για 3.000 απολύσεις έως το τέλος Αυγούστου, πάντα από την «πηγή» της κινητικότητας- διαθεσιμότητας.

Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση, ειδικά από τους ΟΤΑ, μπορεί να αλλάξουν κάτι έως το παρά... πέντε, αρκεί βέβαια αυτό να γίνει αποδεκτό και από την τρόικα.

Οι όροι που ζητούν οι δανειστές... ζαλίζουν:

- Στον στόχο των άμεσων απολύσεων ορίζεται στο κείμενο ότι πρέπει να γίνουν 2.000 έως το τέλος Σεπτεμβρίου, 4.000 έως το τέλος Δεκεμβρίου και συνολικά 15.000 έως το τέλος του 2014 (με ενδιάμεσους στόχους να φτάσουν στις 5.000 το πρώτο τρίμηνο του 2014, στις 9.000 το δεύτερο τρίμηνο, στις 10.500 τον Ιούλιο, στις 12.000 τον Αύγουστο και στις 14.000 το τρίτο τρίμηνο του 2014).

- Σε ξεχωριστό στόχο ορίζεται για το σχήμα κινητικότητας ότι θα πρέπει να εισαχθούν 12.500 άτομα έως τον Σεπτέμβριο και συνολικά 25.000 έως τον Δεκέμβριο. Από την «δεξαμενή» αυτή των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, ορίζεται ότι θα υπάρχει «πλαφόν» στον αριθμό των υπαλλήλων που θα προορίζονται για «έξοδο» σε 5.500 τον Σεπτέμβριο και σε 11.000 τον Δεκέμβριο. Τίθενται ως ενδιάμεσοι στόχοι 2.000 τον Ιούλιο, 3.000 συνολικά έως το τέλος Αυγούστου, 6.500 στο τέλος Οκτωβρίου και 8.500 στο τέλος Νοεμβρίου.


Πηγή: Kεφάλαιο



-->
Posted: 18 Jul 2013 04:40 AM PDT
Μετά από την σύγκρουση μεταξύ του YPG (Koύρδων) και του Μετώπου Ελ Νούσρα στην συριακή πόλη Σερεκανίγιε και το βγάλσιμο των τελευταίων από την πόλη, σε έρευνες που έγιναν βρέθηκαν τουρκικές ταυτότητες.

Σύμφωνα με την είδηση του ANF, στην επίθεση που πραγματοποίησαν στις 15 Ιουλίου μαχητές του Μετώπου Ελ Νούσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ενάντια στο YPG, σκοτώθηκαν 15 μαχητές του Ελ Νούσρα και 2 μέλη του YPG.

Ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων που άρχισαν στις 16 Ιουλίου, το YPG κατέλαβε τα σημεία ελέγχου και το αρχηγείο του Ελ Νούσρα στην πόλη. Το ΑΝF ισχυρίζεται πως οι βολές πυροβολικού προς το Τζεϊλάνπινάρ, έγιναν από την Αλ Κάιντα για να ελκύσουν στην περιοχή τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Βρέθηκαν τουρκικές ταυτότητες

Από την άλλη, δυνάμεις του YPG αφού απώθησαν τις συνδεόμενες με την Αλ Κάιντα ομάδες από την Σερεκανίγιε, σε έρευνες που έκαναν στα κέντρα όπου ήταν αυτοί πριν, βρήκαν ταυτότητες τριών Τούρκων πολιτών. Οι ταυτότητες δημοσιεύτηκαν στο πρακτορείο Anha και εκεί φαίνεται πως οι δύο ανήκουν στους καταγόμενους από τα Άδανα Μουχάμετ Εμίν Ντογρουτζού και Ιμπραήμ Οζντέν και η τρίτη στον καταγόμενο από το Ερζερούμ Μουράτ Κοτσάκ.

Haber.sol.org 17/7/2013

Πηγή "Τουρκικά Νέα"


Posted: 18 Jul 2013 04:20 AM PDT

Toυ Μανώλη Κωστίδη

Σοκαριστικός ισχυρισμός από τον δικηγόρο του πρώην αρχηγού της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας Ιμπραχίμ Φιρτίνα σχετικά με τις πτήσεις των μαχητικών στο Αιγαίο καθώς τονίζει πως το ΝΑΤΟ γνωρίζει κάθε κίνηση που συμβαίνει στο Αιγαίο.

Ο Φιρτίνα δικάζεται στα πλαίσια της έφεσης σχετικά με τη δίκη του σχεδίου «Βαριοπούλα» (καντε κλικ εδώ για να δείτε τι ήταν το σχέδιο Bαριοπούλα) το οποίο προέβλεπε την κατάρριψη τουρκικού μαχητικού από αεροσκάφη της αεροπορίας της Τουρκίας για να προκληθεί θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα.

«Σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπήρχε σχέδιο κατάρριψης αεροσκάφους μας για να πούμε πως το «έριξαν οι Έλληνες».

Όμως σε όλα τα σημεία του κόσμου υπάρχουν τα κρυφά ραντάρ του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια μυστική πληροφορία. Δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί στο Αιγαίο χωρίς να το ξέρει το ΝΑΤΟ. Δηλαδή δεν μπορούσαμε να καταρρίψουμε δικό μας αεροσκάφος και να ισχυριστούμε πως "το έριξαν οι Έλληνες"» αναφέρει στην απολογία του ο Φιρτίνα σύμφωνα με τον δικηγόρο του.


Πηγή: On Alert 


-->
Posted: 18 Jul 2013 03:45 AM PDT
«Η κρίση του ευρώ δεν έχει περάσει, δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην πρώτη του ομιλία στην Αθήνα.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που πραγματοποιεί επίσκεψη-«αστραπή» στην ελληνική πρωτεύουσα, βρίσκεται στην Αθήνα από τις 11:00 το πρωί, ενώ αυτή την ώρα μιλάει σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον.

«Η Ελλάδα ανακτά την ανταγωνιστικότητά της» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σόιμπλε και σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Νιώθουμε βαθύ σεβασμό για τις προσπάθειές σας και αν τα καταφέρετε, θα τα έχουμε καταφέρει».

Στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Creating the right environment for Growth» θα μιλήσουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωνσταντίνος Χατζηδάκης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μιχάλης Μαΐλλης και ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Wolgang Dold.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σόιμπλε μπήκε στο Χίλτον από την πίσω πλευρά, στην οδό Μιχαλακοπούλου, προκειμένου να αποφύγει τα φλας των φωτογράφων, ενώ ο Γερμανός υφυπουργός εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ εισήλθε στο ξενοδοχείο από την μπροστινή πλευρά.
Στο Χίλτον βρίσκονται και Έλληνες πολιτικοί, όπως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπ. Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση κρατά «μικρό καλάθι», ωστόσο η άφιξη στη χώρα μας του πλέον ισχυρού παράγοντα της ευρωζώνης έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, όπως άλλωστε και η έλευση, την Κυριακή, του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου.

Πλην όμως, εκείνο στο οποίο κυρίως επενδύει στην παρούσα φάση η κυβέρνηση, είναι η πολιτική στήριξη και όχι κάποια θεαματική ανακοίνωση.
Το ίδιο, άλλωστε, και το Βερολίνο, στο οποίο επικρατεί προεκλογικός πυρετός εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

Εκείνο που κυρίως επιθυμεί είναι η εμπέδωση κλίματος σταθερότητας στην Ελλάδα, όπως και ευρύτερα σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο, ώστε να σταλεί το μήνυμα στο εσωτερικό της Γερμανίας ότι αποδίδουν οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση Μέρκελ ως ηγέτιδα ευρωπαϊκή δύναμη. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αποκλεισμένο το κέντρο
Αποκλεισμένο είναι το κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Πρόκειται για μέτρα ανάλογα με αυτά που είχαν ληφθεί και κατά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, τον Οκτώβριο του 2012. Συναθροίσεις και πορείες απαγορεύονται, σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει ενώ γερά νεύρα πρέπει να έχουν όσοι μετακινηθούν με αυτοκίνητο καθώς οιπερισσότεροι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

Παρά την απαγόρευση, πάντως, οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος κατά του πολυνομοσχεδίου έδωσαν «ραντεβού» στις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Παράλληλα, με απόφαση της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα παραμείνουν κλειστοί από τις 9.30 το πρωί μέχρι νεωτέρας.
Επίσης, οι σταθμοί του Μετρό «Κατεχάκη» και «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσουν για το επιβατικό κοινό από τις 09:30 έως 12:30 και από 18:00 έως 24:00.
Εξάλλου, το τραμ δεν θα φτάνει στο Σύνταγμα από τις 9:30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Το πρόγραμμα του Σόιμπλε
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του στις 12:30 με ομιλία σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Στις 15:15 θα συναντηθεί, επίσης στο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο.

Θα ακολουθήσει στις 16:00 επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα υπογραφεί το μνημόνιο για το επενδυτικό ταμείο και θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Χατζηδάκη.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ
«Με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε στη χώρα μας, η κυβέρνηση σπεύδει, για δεύτερη φορά μετά την επίσκεψη Μέρκελ, να απαγορεύσει τις συναθροίσεις αξιοποιώντας χουντικό νομοθετικό διάταγμα, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα φόβου και αποδεικνύοντας, με αυτό τον τρόπο, πόσο τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού. Καμιά αυταπάτη δεν υπάρχει πια: Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή Δημοκρατία» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ επίσης κατήγγειλε «τα μέτρα αστυνομοκρατίας, που αποφάσισε η κυβέρνηση, ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε που έρχεται στην Ελλάδα, για να στηρίξει το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης. Ο λαός χρειάζεται να δώσει τη δική του απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό».

Δεν αποκλείει πρόσθετη βοήθεια
Συνέντευξη στο δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ZDF και στο βραδινό μαγκαζίνο παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτηε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Στη συνέντευξή του ο Β. Σόιμπλε δεν απέκλεισε την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα το 2014 και εξέφρασε την ελπίδα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Με τον δημοσιογράφο να του λέει «είστε ο λιγότερο δημοφιλής πολιτικός της Ευρώπης στην Ελλάδα» ρωτώντας τον στη συνέχεια «με ποια συναισθήματα ταξιδεύετε για την Αθήνα» ο κ. Σόιμπλε απάντησε ότι πηγαίνει στην Αθήνα «με την αίσθηση ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί Έλληνες αισθάνονται έτσι, πιστεύουν ότι πρέπει να υλοποιήσουν αυτά τα επώδυνα μέτρα για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτοί ευθύνονται επειδή πρέπει να πάρουμε αυτά τα μέτρα. Αυτό όμως δεν ισχύει. Βοηθάμε τους Έλληνες, η Ευρώπη συνολικά. Δεν είμαι η 'υπερτρόικα', πηγαίνω κατόπιν πρόσκλησης του έλληνα πρωθυπουργού για να δείξω ότι εμπιστευόμαστε την Ελλάδα, ότι θέλουμε να κάνουμε διμερώς ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε την Ελλάδα σε αυτό τον δύσκολο δρόμο. Συνολικά η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν δρόμο που την οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον».




Posted: 18 Jul 2013 03:24 AM PDT
"Δικαιώνετε τα λαμόγια, σκύβετε το κεφάλι στους νέους φυρερίσκους"

«Οι μόνοι που δεν πρέπει να διαμαρτύρονται για τη σημερινή άφιξη Σόιμπλε, είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του κ. Τσίπρα, με τον ίδιο επικεφαλής, τον έχει καταστήσει επίσημο συνομιλητή του, όπως και το Ράιχενμπαχ, όπως και το Φούχτελ, όπως και τον Τόμσεν. Η απόλυτη κωλοτούμπα σε σχέση με αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε προεκλογικά.

Τελικά αποδεικνύεται ότι οι μόνοι συνεπείς στις αρχές και στις θέσεις τους είναι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα (18/7/2013) το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Σκάι και το δημοσιογράφο Βασίλη Οικονόμου.

Ο Τέρενς Κουίκ υπογράμμισε επίσης το παράδοξο γεγονός, που θυμίζει άλλες εποχές, της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων σήμερα στην περιφέρεια της Αθήνας, εξαιτίας της εδώ επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

Αναφέρθηκε ακόμη και στη χθεσινή κυνική κάλυψη που πρόσφερε ο Γιάννης Στουρνάρας για τα πειραγμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στον υπόδικο Ανδρέα Γεωργίου, επιρρίπτοντας επί της ουσίας όλο το ανάθεμα των Μνημονίων στον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

«Την ωμή αυτή άποψη του Υπουργού Οικονομικών θα πρέπει πάνω απ' όλα να τη σκεφθούν οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως εκείνοι που συνεργάστηκαν με τον Κώστα Καραμανλή και που τίμησαν και εξακολουθούν να τιμούν το όνομα του ιδρυτή του κόμματος», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου επί του συγκεκριμένου θέματος.

Τέλος, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για ένα πραγματικό τρόπο φορολόγησης των Ελλήνων, χαρακτηρίζοντας το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες ως ένα μίνι μνημόνιο με φοροεισπρακτική λογική.



Posted: 18 Jul 2013 01:20 AM PDT

Οταν αιμορραγείς ανεξέλεγκτα από ανοιχτές πληγές, χρειάζεσαι γιατρούς που αμέσως θα τις επουλώσουν και όχι γιατρούς που θα σου κάνουν μνημονιακό κήρυγμα επί τρία χρόνια. Και, όταν εκατομμύρια πρόθυμοι και ικανοί εργαζόμενοι παραμένουν άνεργοι, και όλο αυτό το τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό πετιέται στα σκουπίδια, δεν έχεις ανάγκη από ανθρώπους που κάνουν κηρύγματα... Δυστυχώς, αυτό που παρακολουθούμε ακόμη και σήμερα είναι αυτό που συμβαίνει όταν οι πολιτικοί, που διαθέτουν επιρροή εξουσίας, προσπαθούν να την επιλύσουν όπως συμφέρει τους ίδιους και όχι τον άρρωστο. Αλλωστε, εγώ ούτε περιμένω... ούτε ελπίζω τίποτα...

Με χέρια γεμάτα «δώρα» παρουσιάζει η ελληνική κυβέρνηση την έλευση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σήμερα στην Αθήνα, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Οι γερμανικοί κυβερνητικοί κύκλοι απέρριψαν χθες τους ισχυρισμούς πως το Βερολίνο δίνει «μια καραμέλα 100 εκατομμυρίων στην Ελλάδα, η οποία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της», και σημείωσαν ότι θα υπογραφεί ένα Μνημόνιο Συναντίληψης για τη δημιουργία ενός Ινστιτούτου Ανάπτυξης, το οποίο θα είναι ταμείο και όχι τράπεζα και στο οποίο η Γερμανία θα συμμετάσχει εφόσον η Ελλάδα εκπληρώνει τους στόχους και τις υποχρεώσεις της. «Σε αυτό το προκαταρκτικό στάδιο, η Γερμανία θα παρέχει τεχνική βοήθεια, ενώ εξετάζει τη συμμετοχή της έως ότου συστηθεί η αναπτυξιακή τράπεζα», επισημάνθηκε. Αυτά... Ωστόσο, δεν έρχεται μόνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λιου. Ο Αμερικανός πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα την Κυριακή για να συζητήσει σχετικά με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη! Ο Λιου πρόκειται να φθάσει στην Αθήνα μετά τη λήξη της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Μόσχα το Σαββατοκύριακο.

Ομως, η απόγνωση που προκαλεί η ανεργία απελευθερώνει τα «ζωώδη ένστικτα» των ανθρώπων. Θα επιβάλουν το διττό καθήκον για αλήθεια και δικαιοσύνη. Χωρίς φόβο. Χωρίς οργή καν. Ψυχρά, υπολογισμένα, με βαθιά αίσθηση της Ιστορίας.

Οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν το ίδιο διακριτικά τη λέξη «εσωτερική υποτίμηση» (μείωση του γενικού επιπέδου των μισθών και των συντάξεων), που όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και αυτή παρά μια πτώχευση: η πτώχευση του λαού. Επειδή είναι άκομψο να παραδεχθούν ότι, προκειμένου να πτωχεύσουν έναντι των δανειστών τους, προτιμούν να πτωχεύσουν έναντι των πολιτών τους, αθετώντας όλα όσα τους οφείλουν: δημόσιες υπηρεσίες, μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, παιδεία, υγεία και πολλά άλλα, που θυσιάζονται για να εξοφληθεί το χρέος. Εως ότου να πεθάνει από τα χρέη η κοινωνία. Και τότε μπαίνουν στο τραπέζι όλες αυτές οι επιμηκύνσεις, οι μετακυλίσεις, οι επαναγορές, οι αναδιαρθρώσεις και οι ευφημισμοί της στάσης πληρωμών, που διαρκούν όσο ακόμη ο οφειλέτης αναπνέει. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στη χρεοκοπημένη Ελλάδα και στην υπερχρεωμένη Ευρώπη. Οπως και στις υπερχρεωμένες ΗΠΑ. Τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του χρήματος βλέπουν την κρίση του χρέους σαν μια μεγάλη ευκαιρία διαρπαγής. Με τη συνενοχή κυβερνήσεων, η κρίση του χρέους λειτουργεί γι' αυτά τα συμφέροντα σαν μονόδρομος. «Ποτέ άλλοτε σε περίοδο κρίσης, οι εκατομμυριούχοι δεν είχαν συγκεντρώσει τόσο πλούτο», έγραφε η εφημερίδα Financial Times. Η κρίση του χρέους δεσμεύει τους πολίτες των χωρών να εργάζονται στο διηνεκές για την αποπληρωμή του, με όρους που καθιστούν ουσιαστικά ανέφικτη την απαλλαγή τους από αυτό, σε αυτό το σύστημα που είναι φτιαγμένο για να γεννά εκατομμυριούχους.

Ποιοι, όμως, θα επιβιώσουν μιας πραγματικής κατάρρευσης του υπάρχοντος κόσμου; Κάπως έτσι συνέβη και την ημέρα που τέλειωσε η Μεταπολίτευση. Ανησυχητική, δυσοίωνη, η εικόνα φτώχειας. Στις δυσοίωνες εικόνες προστίθενται εξίσου δυσοίωνα μηνύματα: για νέους απολυμένους, για επιχειρήσεις που κλείνουν, για κλάδους που φθίνουν. Το ξεχασμένο και απωθημένο φάσμα της φτώχειας, αυτό που είχε παρέλθει οριστικά από την αυτοσυνείδηση των μεσαίων στρωμάτων, κατά τις δεκαετίες της Μεταπολίτευσης, επανήλθε. Το κοινωνικό συμβόλαιο της Μεταπολίτευσης, άλλωστε, στηρίχθηκε σε αυτήν τη συνομολογία: ποτέ πια φτώχεια, ποτέ πια διχαστικές διακρίσεις, πολιτικές ή ταξικές.


Posted: 18 Jul 2013 12:14 AM PDT
Το Βερολίνο υποτιμά τις πολιτικές συνέπειες της επέκτασης των αντιγερμανικών αισθημάτων σε πολλές, πολλές δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών


Πολύ ισχυρότερος είναι ο αντιγερμανισμός σήμερα σε πολλές χώρες της Ευρώπης από τον αντιαμερικανισμό. Ακόμη και σε μια χώρα παραδοσιακά αντιαμερικανική όπως η Ελλάδα, το μίσος εναντίον της Γερμανίας από το οποίο διακατέχεται σύσσωμος ο πληθυσμός της χώρας μας έχει φτάσει σε πρωτοφανή ένταση για τα εβδομήντα χρόνια που έχουν κυλήσει από το τέλος της ναζιστικής Κατοχής. Πολύ περισσότερο αντιγερμανικά παρά αντιαμερικανικά αισθήματα έχουν σήμερα οι Ελληνες όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, από την άκρα Αριστερά έως τη Δεξιά.

Αιτία φυσικά είναι η εδραιωμένη πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι οι Γερμανοί είναι αυτοί που επέβαλαν την ολέθρια πολιτική των μνημονίων εναντίον της Ελλάδας, μία πολιτική που καταποντίζει την οικονομία της χώρας και εξαθλιώνει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Ανάλογο μίσος κατά των Γερμανών για την ίδια αιτία αισθάνονται και οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Κύπριοι - σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό ακόμη και οι Γάλλοι.

Το αντιγερμανικό στρατόπεδο στους κόλπους της Ευρωζώνης και της ΕΕ διαρκώς διευρύνεται, καθώς προσχωρούν σε αυτό αφενός περισσότερες χώρες και αφετέρου όλο και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα πολλών κρατών. Χώρες και λαοί αναζητούν μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα για να της αναγνωρίσουν τον ρόλο του ηγέτη του αντιγερμανικού στρατοπέδου αντίστασης στην πολιτική του Βερολίνου. Προσβλέπουν στη Γαλλία. Απογοητεύονται συνεχώς τη μια από τον Σαρκοζί την άλλη από τον Ολάντ, αλλά πάντα ελπίζουν, έχοντας τη βεβαιότητα ότι αν οι Γάλλοι τεθούν επικεφαλής, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί θα συμπαραταχθούν με το Παρίσι.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο αν θα υλοποιηθούν αυτές οι προσδοκίες των Ευρωπαίων του Νότου, αν και αυτό είναι σίγουρα το σημαντικότερο. Δεν στερείται, όμως, καθόλου σημασίας το γεγονός ότι διακόσια εκατομμύρια Ευρωπαίοι ψάχνουν να βρουν ηγέτη του αντιγερμανικού μετώπου. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι υπόλοιποι Γερμανοί ηγέτες έχουν συνειδητοποιήσει βαθιά πόσο επιζήμιο είναι αυτό για τη Γερμανία και απλώς αδιαφορούν για το αντιγερμανικό μίσος από αλαζονεία ή επειδή γνωρίζουν ότι η οικονομική ελίτ της Γαλλίας είναι απολύτως εξαρτημένη από το Βερολίνο, καθώς μισό αιώνα τώρα η Γαλλία λυμαίνεται ως παράσιτο τη γερμανική οικονομία.

Η φυλετική υπεροψία των Γερμανών έναντι όλων των άλλων ευρωπαϊκών λαών, η Δεξιά ιδεολογία της γερμανικής κυβέρνησης και ο τόσο προσφιλής στους Γερμανούς μηχανιστικός τρόπος σκέψης δεν τους επιτρέπουν τη γρήγορη κατανόηση της τεράστιας ζημιάς που υφίσταται η Γερμανία από τη σταδιακή αναβίωση της ψυχολογίας των μετώπων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις συνειδήσεις πολλών, πολλών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων που υποτίθεται ότι σήμερα είναι εταίροι τους στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Πανηγυρίζουν και χαίρονται οι Γερμανοί όσο αυτοί κερδίζουν από την καταβαράθρωση των πιο αδύναμων εταίρων τους που χρησιμοποιούν το ευρώ. Νομίζουν ότι δεν έχει καμία πρακτική πολιτική ή οικονομική συνέπεια η πεποίθηση εκατομμυρίων πολιτών ότι η Μέρκελ με το ευρώ πέτυχε αυτό που απέτυχε να κάνει ο Χίτλερ με τα τανκς - να καθυποτάξει ολόκληρη την Ευρώπη! Σφάλλουν, όπως θα αποδειχθεί πολύ συντομότερα από όσο φαντάζονται.

Η αλήθεια είναι πως το γεγονός ότι οι Γερμανοί ηγέτες συζητούν με εθελόδουλους πολιτικούς ηγέτες, οι οποίοι πρόθυμα υπακούουν ασυζητητί σε οποιαδήποτε απαίτηση του Βερολίνου, δεν τους βοηθά να αντιληφθούν την έκταση της οργής και του μίσους που προκαλεί η πολιτική που επιβάλλουν στην ΕΕ. Τα δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίων, που σήμερα τρέφουν όλο και πιο βίαια αντιγερμανικά αισθήματα, δεν είναι ούτε άνθρωποι των Αμερικανών, ούτε αριστεριστές, ούτε τεμπέληδες που ενοχλήθηκαν επειδή οι Γερμανοί έπαψαν δήθεν να τους χρηματοδοτούν για να κάθονται, να παίζουν τάβλι και να πίνουν ούζα.

Η συντριπτική πλειονότητά τους δεν είχε ποτέ αντιγερμανικές προκαταλήψεις. Αντιθέτως, πολλοί από αυτούς θαύμαζαν και χειροκροτούσαν δημοσίως στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο το 2003 τον σοσιαλδημοκράτη Γερμανό Σρέντερ και τον δεξιό Γάλλο Σιράκ, όταν όρθωναν το πολιτικό ανάστημά τους και έκαναν υπερήφανους τους Ευρωπαίους ξεστομίζοντας αποφασιστικό «Οχι» στις ΗΠΑ που τους πίεζαν να συμμετέχουν στην εισβολή υποδούλωσης του Ιράκ, την ώρα που η Αγγλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία συμπεριφέρονταν σαν δούλοι της Ουάσιγκτον. Προφανώς, όμως, όλα αυτά αφήνουν εντελώς αδιάφορο τον Σόιμπλε, ο οποίος ήρθε να επιθεωρήσει ως «γκαουλάιτερ» τα αποτελέσματα της ολέθριας για τους Ελληνες πολιτικής του, με φόντο την Ακρόπολη.



Posted: 17 Jul 2013 09:40 PM PDT
Τελικά οι τροϊκανοί φαίνονται αποφασισμένοι να «πατήσουν» στην κυριολεξία επί πτωμάτων. Αφού «καθάρισαν» με τις εργασιακές σχέσεις, ήρθε η ώρα να βάλουν και την τελευταία ταφόπλακα στο κοινωνικό κράτος και στην υγεία, όπως από πολλούς πλέον κατηγορούνται.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Τζουζέπε Καρόνε, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για θέματα υγείας, έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας μέχρι το Σεπτέμβριο να γίνουν δραματικές αλλαγές στο χώρο των φαρμάκων και της συνταγογράφησης, προκειμένου, υποτίθεται, να μειωθεί το κόστος των δαπανών στο χώρο της υγείας. Οι αλλαγές θα είναι τόσο δραματικές που δυστυχώς αναμένεται να εξαθλιώσουν περαιτέρω τόσο όλους τους ασθενείς, όσο και τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν χρήματα να πάρουν τα φάρμακά τους, αλλά και να εκθέσουν πιθανότατα σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών που πάσχουν από χρόνιες και σοβαρές παθήσεις.

Με απίστευτη αναλγησία οι κύριοι της τρόικας παίζουν κορώνα γράμματα τις ζωές των Ελλήνων πολιτών στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων, ενώ είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι παράλληλα φαίνεται να επιδιώκουν την αποδόμηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και δη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιριών. Πιο συγκεκριμένα απαιτούν:

- Επιπλέον οριζόντιες και άκριτες μειώσεις τιμών στα φάρμακα, γεγονός που υποδεικνύει ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων ή θα αναγκαστούν οι φαρμακευτικές εταιρίες να αποσύρουν τα φθηνά φάρμακα, αφού το κέρδος θα είναι πενιχρό.

- Συνταγογράφηση των φαρμάκων από συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, το οποίο μέτρο θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια, όπου οι ασθενείς των απομονωμένων περιοχών (που δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες) θα είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρηθούν και μεταβούν στα πλησιέστερα μεγάλα αστικά κέντρα, προκειμένου να γράψουν τα φάρμακα τους σε συγκεκριμένους γιατρούς. Αν για παράδειγμα σε ένα νησί του Αιγαίου δεν υπάρχει καρδιολόγος, για να «γράψει» ο ασφαλισμένος τα φάρμακα του, θα πρέπει να μεταβεί στον Πειραιά ή στην καλύτερη περίπτωση σε κάποιο μεγαλύτερο νησί, για να βρει καρδιολόγο.

Ταυτόχρονα καταργούν όλες τις πιστωτικές διευκολύνσεις προς τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμάκου, διευκολύνσεις που λειτουργούσαν ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των εταιριών εμπορίας και διακίνησης φαρμάκων και του ασφαλισμένου που δεν μπορούσε να πληρώσει cash τα πανάκριβα φάρμακα συγκεκριμένων θεραπειών. Χωρίς οίκτο το κλιμάκιο της τρόικας ζητεί άμεσα:

- Την επαναφορά του περίφημου rebate: «Σας χρωστάμε, αλλά πληρώστε». Στην περίπτωση αυτή ταιριάζει γάντι η λαϊκή παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι...». Διότι πώς να εξηγήσει κανείς ότι η κυβέρνηση ζητεί αναδρομικό rebate (ειδικές εκπτώσεις) της τάξης του 15%, την ώρα που το κράτος χρωστάει χρήματα και στις εταιρείες και στους φαρμακοποιούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εταιρείες του φαρμάκου θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στο κράτος μέρος της αξίας του τιμολογίου των φαρμάκων που χορήγησαν χωρίς, όμως, να έχουν εισπράξει ακόμη το αντίτιμο αυτού.

- Εφαρμογή του clawback, του μηχανισμού αυτόματων επιστροφών, όταν διαπιστώνεται υπέρβαση της δαπάνης.

Είναι προφανές από τα παραπάνω πως είτε οι άνθρωποι της τρόικας δε γνωρίζουν πώς λειτουργεί το κράτος πρόνοιας και η πραγματική οικονομία, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα πολύ πιο ισχυρά. Δεν μπορεί για παράδειγμα να μη γνωρίζουν πως, επειδή η ρευστότητα στην αγορά είναι μηδενική λόγω της ακολουθούμενης μνημονιακής πολιτικής, το σύστημα λειτουργεί με πιστωτικές διευκολύνσεις από όλες τις πλευρές. Δεν μπορεί να μην έχουν ακούσει ότι λόγω των απάνθρωπων περικοπών που οι ίδιοι έχουν επιβάλει σε μισθωτούς και συνταξιούχους, ο μέσος Έλληνας πολίτης όχι μόνο δεν μπορεί να προπληρώσει τοις μετρητοίς τα φάρμακά του, αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό για την οικογένειά του. Δεν μπορεί να μην τους έχει πει κάποιος παράγοντας από τους εν Ελλάδι συνομιλητές τους ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι αγοράζουν βερεσέ τα φάρμακά τους ακόμα κι αν τα ταμεία τους δεν καταβάλλουν το απαραίτητο τίμημα στους φαρμακοποιούς. Άραγε κανείς από τους συνομιλητές τους επιχειρηματίες δεν τους έχει ψιθυρίσει ότι οι όποιες υπερτιμολογήσεις γίνονταν, διότι το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωναν με καθυστέρηση έξι -εννέα μηνών ή ακόμα και ενός έτους;

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί και η στάση της ελληνικής πολιτείας που σχεδόν υποτακτικά παρακολουθεί τις εντολές των κλιμακίων της τρόικας σκύβοντας το κεφάλι σε όλες τις παράλογες απαιτήσεις.

Ο κ. Σαμαράς, για παράδειγμα, φέρεται να συνομολόγησε προκαλώντας πολλαπλά ερωτήματα, τόσο με τα αφεντικά των συστημικών τραπεζών και δέχθηκε σιωπηρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται να βάλουν δεκάρα τσακιστή (τουλάχιστον προς το παρόν) από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης στην αγορά, όσο και με το εφοπλιστικό λόμπι, όταν και πάλι δέχθηκε σιωπηρά την πρόθεσή τους να φορολογηθούν κατά το δοκούν, κοινώς να δώσουν ό,τι έχουν ευχαρίστηση.

Την ίδια ακριβώς ώρα ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση του δε φαίνονται να ιδρώνουν καθόλου από το γεγονός ότι οι επιλογές της τρόικας και των δανειστών βάζουν ταφόπλακα στις τελευταίες ελληνικές παραδοσιακές επιχειρήσεις που είτε θα περάσουν στα χέρια ξένων funds, είτε θα κλείσουν λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού και των συμπιεσμένων αμοιβών.

Το περίφημο όραμα της ανάπτυξης πάει περίπατο, αφού με τις απαιτήσεις τις τρόικας στο χώρο της υγείας καταστρέφεται η ήδη πολυχτυπημένη ελληνική φαρμακοβιομηχανία και μαζί της οδηγούνται σε βέβαιο θάνατο και οι χιλιάδες οικογένειες των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτή, και το ερώτημα είναι «για όφελος και στο όνομα ποίων συμφερόντων;».

Εκτός κι αν το σχέδιο ορισμένων είναι να βγουν από τη... μέση οι Έλληνες επιχειρηματίες και τα ξένα λόμπι να αναλάβουν τον έλεγχο της ελληνικής αγοράς φαρμάκου με όρους σκληρού καπιταλισμού μετατρέποντας το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε είδος πολυτελείας. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν έχουν παρά να το ομολογήσουν στον ελληνικό λαό για να γνωρίζουμε «τι μας περιμένει». Αν όχι, τότε ίσως και να έχει κάποιους πολύ κακούς συμβούλους ο κύριος Πρωθυπουργός.

Υ.Γ. Κύριε Αντώνη Σαμαρά είναι πλέον στα όρια της βεβαιότητας πως κάποιοι από τους συμβούλους σας είναι ανίκανοι και άβουλοι ή διαπλέκονται πολύ χοντρά με ξένα κεφάλαια. Είναι χρέος σας να τους εντοπίσετε και να τους καθαιρέσετε. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Και στις δυο περιπτώσεις το κεφάλι του ταλαίπωρου ελληνικού λαού μπαίνει στον «τορβά».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.