29 Αυγ 2013

Ετοιμαστείτε για 2 ευρώ το λίτρο στη βενζίνη...

Αναρτήθηκε από ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ στις 19:33

Συμφέρει και στη Ρωσία η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, έτσι θα κρατήσει στάση αναμονής στην επίθεση των «ντέμοκρατς» στη Συρία.Η Συρία εκτινάσσει στα... ύψη το πετρέλαιο για 2η ημέρα - Σε υψηλό 27 μηνών το αργό - Για πρώτη φορά μετά το 2011, άνω των 110 δολαρίων η τιμή του βαρελιού - Άνοδος +1% σήμερα και συνολικά +3,9% στο διήμερο για το μαύρο «χρυσό».

Οι εξελίξεις στη Συρία συνεχίζουν να «τροφοδοτούν» το πετρέλαιο, το οποίο αναδεικνύεται ως το πλέον ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές.Μάλιστα, τα συμβόλαια Οκτωβρίου του αργού συνέχισαν για δεύτερη διαδοχική ημέρα, την ξέφρενη πορεία, καθώς σήμερα κατέγραψαν υψηλό δύο ετών.
Οι αβεβαιότητα γύρω από την Συρία, η επικείμενη επέμβαση της Δύσης αλλά και οι ανησυχίες για την παγκόσμια παραγωγή ενέτειναν τους φόβους των επενδυτών, οι οποίοι προσέφυγαν στο πετρέλαιο.Ειδικότερα, τα συμβόλαια πετρελαίου ενισχύθηκαν στο +1,00% (1,09 δολάρια) και τα 110,10 δολάρια ανά βαρέλι.
Η άνωθεν επίδοση αποτελεί την καλύτερη από τον Μάιο του 2011, όταν και πάλι τα συμβόλαια αργού ξεπέρασαν τα 110 δολάρια.
Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά η τιμή του βαρελιού άγγιξε και τα 112,15 δολάρια.
Επιχειρώντας να εξηγήσουν την εκρηκτική άνοδο του πετρελαίου, το οποίο σωρευτικά σήμερα και χθες κατέγραψε κέρδη +3,9%, οι αναλυτές τονίζουν τα εξής:
«Οι απειλές της Δύσης για εισβολή στη Συρία εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των αποθεμάτων στη Μέση Ανατολή, η οποία κραδαίνει τα 2/3 της συνολικής παραγωγής. Αυτό ωθεί τα συμβόλαια σε υψηλό σχεδόν 2,5 ετών και στα καλύτερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων δύο μηνών».



defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.