30 Αυγ 2013

Η Βρετανική βουλή ψήφισε “ΟΧΙ” στον πόλεμο!


vretania vouli Η Βρετανική βουλή ψήφισε ΟΧΙ στον πόλεμο!

Μόλις προ ολίγων λεπτών (02:02:42) ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των Βρετανών βουλευτών σύμφωνα με το οποίο καταψηφίστηκε η πιθανή στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας.
Η πρόταση της κυβέρνησης καταψηφίστηκε με οριακή διαφορά 13 ψήφων καθώς 285 ήταν εκείνοι που απέρριψαν την πρόταση του Βρετανού Πρωθυπουργού ενώ 272 όσοι την ενέκριναν.
Με μια σιβυλική του δήλωση μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι «ήταν σαφές πως το Βρετανικό Κοινοβούλιο δεν εγκρίνει την επέμβαση, οπότε θα ενεργήσει αναλόγως».
Αξίζει να σημειωθεί πως για το ίδιο θέμα θα ακολουθήσει και δεύτερη ψηφοφορία κατά την επόμενη εβδομάδα.
Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα όμως, εκτός του ότι αλλάζει άμεσα τους συσχετισμούς, δημιουργεί και μεγάλα ερωτηματικά και για την όποια μελλοντική κοινή αμερικανοβρετανική δράση εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.
Σε κάθε περίπτωση όμως δεν αποτελεί τίποτε λιγότερο από ένα εξαιρετικά ηχηρό κόλαφο προς τον Βρετανό Πρωθυπουργό καθώς δείχνει πως είχε επενδύσει πολλά από αυτή την επέμβαση και φυσικά θέτει και σε εξαιρετική αμφισβήτηση το πολιτικό κριτήριο του Κάμερον, που δεν είχε προβλέψει πως θα βρει αντίθετη την πλειοψηφία των βουλευτών.
Ένας βουλευτής των Εργατικών ισχυρίστηκε πως η τροπολογία πρέπει οπωσδήποτε να ψηφιστεί καθώς υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για το ότι το καθεστώς Άσαντ ευθύνεται για την επίθεση με τα χημικά ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι βουλευτές του Συνασπισμού LP που φώναξαν προς τον Κάμερον «Είσαι ντροπή, είσαι ντροπή!»
Ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκάλεσε και η ερώτηση του βουλευτή Edward Leigh: «Είμαστε σίγουροι εμείς εδώ στη Δύση πως θέλουμε να χάσει ο Άσαντ την εξουσία;»
Παύλος Κιρκασίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.