29 Αυγ 2013

Russia Today: Ανόητοι, διεφθαρμένοι πολιτικοί...

ξόδεψαν τα χρήματα της Ελλάδας

Αναρτήθηκε από ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ στις 22:48

Με τίτλο «Το χρέος του Σισύφου: το κώμα στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία είναι ένα πολιτικό πείραμα που πήγε στραβά» κυκλοφορεί άρθρο στην Russia Today.
Ο αρθρογράφος Πάτρικ Γιανγκ κάνει αναφορά στην λιτότητα η οποία όπως επισημαίνει «καταστρέφει το ελεύθερο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, αφήνοντας την κυβέρνηση πιο δυσλειτουργική παρά ποτέ», ενώ κάνει λόγο για ενδεχόμενο νέο πακέτο το οποίο θα ήταν «καταστροφικό».

Η σύνταξη αναφέρει ότι «έπειτα από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης, έχει απομείνει κάτι που μοιάζει με οικονομία για να διασωθεί».

Η σύνταξη της εφημερίδας αναφέρει ότι «η ΕΕ είναι τόσο απελπισμένη να διατηρήσει το νόμισμά της αλλά αυτό είναι τελικά μια απάτη ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο να δώσει στην Ελλάδα κοινοτικά κονδύλια για την διάσωσή της, που συνεπάγεται ότι Βρετανία και Σουηδία θα πληρώσουν για το ευρωφιάσκο παρά το γεγονός ότι δεν υιοθέτησαν ποτέ το νόμισμα».

Συμπληρώνει μάλιστα τα καυστικά του σχόλια αναφέροντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στην άβυσσο της οικονομικής καταδίκης. Ανόητοι, διεφθαρμένοι πολιτικοί ξόδεψαν όλα τα χρήματα και η σημερινή γενιά (που σε μεγάλο βαθμό έχει μεταφέρει το δικό της πλούτο στο εξωτερικό), δεν έχει την ικανότητα να αναμορφώσει το κράτος. Οι ρεαλιστές παρατηρητές τάχθηκαν υπέρ της χρεοκοπίας πριν από χρόνια, αλλά η ελληνική κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις της ΕΕ, επιμένοντας πεισματικά να παραμείνει στο ευρώ», λέει ο Γιανγκ.

Το δημοσίευμα παίρνει σαφή θέση υπέρ της εξόδου από το ευρώ, την οποία χαρακτηρίζει δύσκολη μεν αλλά αναγκαία, ενώ υποστηρίζει πως οι δοκιμασίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία έξι χρόνια, είναι «ένα άστοχο πολιτικό πείραμα, είναι κάτι που δεν αξίζει να ζήσει κανείς για ένα μήνα και σίγουρα όχι για έξι χρόνια».

Ο Young καταλήγει την παρέμβαση του υποστηρίζοντας πως «το ευρώ παραμένει υπό τεχνητή υποστήριξη ζωής» και υποστηρίζει πως η Ελλάδα ζει το μύθο του Σίσυφου, καθώς είναι «καταδικασμένη να σπρώχνει ένα βράχο στο λόφο έως την αιωνιότητα. Και κάθε φορά που πλησιάζει στην κορυφή, ο βράχος κυλά προς τα πίσω. Αργά ή γρήγορα, αυτή η τρέλα πρέπει να τελειώσει. Δεν θα είναι κάτι όμορφο, αλλά τουλάχιστον ένα τέτοιο ρήγμα θα επιτρέψει την επιστροφή στη διατηρήσιμη ανάπτυξη, σε αντίθεση με μια χαμένη γενιά».


Φωτογραφία: Eurokinissikoolnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.