30 Αυγ 2013

»Νέο πακέτο σημαίνει νέα μέτρα – Τέλος το δωρεάν ελληνικό γεύμα»

»Η Ελλάδα χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης για να αποπληρώσει τα πρώτα δύο, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να πάρει περισσότερα χρήματα χωρίς νέα μέτρα» αναφέρει η Wall Street Journal.
»Μετά από δύο πακέτα διάσωσης, η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη περισσότερα χρήματα. Αν και αυτό κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί, η συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να λάβει αυτά τα χρήματα μπορεί να πυροδοτήσει αναταραχή στην φαινομενικά ήρεμη Ευρωζώνη» εκτιμάει η Wall Street Journal.
»Δεν υπάρχει δωρεάν «γεύμα» για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η Ελλάδα να πάρει περισσότερα χρήματα, άνευ όρων»
Το νέο πακέτο όμως θα έρθει με νέα μέτρα που μπορεί να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά αναφέρει η εφημερίδα.
Οι Έλληνες αξιωματούχοι φοβούνται ότι η άμεση κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού θα απαιτήσει τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας τον Οκτώβριο. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει δοκιμασία για την οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της δικομματικής πλέον κυβέρνησης συνασπισμού
»Οι Έλληνες αξιωματούχοι φοβούνται ότι η άμεση κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού θα απαιτήσει τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας τον Οκτώβριο. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει δοκιμασία για την οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της δικομματικής πλέον κυβέρνησης συνασπισμού.
Η αίτηση λήψης πρόσθετων λιτότητας θα μπορούσε κάλλιστα να αποδειχθεί η ‘σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι’ αυτής της κυβέρνησης».
Χαρακτηριστική είναι η ατάκα ευρωπαίου αξιωματούχου στην Wall Street Journal.
»Δεν υπάρχει δωρεάν «γεύμα» για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η Ελλάδα να πάρει περισσότερα χρήματα, άνευ όρων».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα »η Ελλάδα χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για να αποπληρώσει τα πρώτα δύο. Φέτος ξεκίνησε να αποπληρώνει τα δάνεια από το ΔΝΤ. Μεταξύ 2014 και 2016, θα πρέπει να αποπληρώσει μόνο προς το ΔΝΤ ένα ποσό 20,3 δισ. ευρώ.
Επιπλέον όλων αυτών, οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης κατέχουν ελληνικά ομόλογα για τα οποία ζητούν να πληρωθούν στη λήξη τους, αντί να επιτρέχουν την «ανακύκλωσή» τους, όπως αναμενόταν. Έτσι η Αθήνα θα χρειαστεί να βρει 5,6 δισ. ευρώ μέχρι το 2016».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.