30 Αυγ 2013

«Κι όμως εξετάζεται η εκχώρηση Ελληνικής περιουσίας»

New York Times:

new york times New York Times: «Κι όμως εξετάζεται η εκχώρηση ελληνικής περιουσίας»Με τον τίτλο «Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν να επιταχύνουν την πώληση της ελληνικής περιουσίας», οι New York Times διαψεύδουν την ελληνική κυβέρνηση και τους κοινοτικούς αξιωματούχους που έσπευσαν να ισχυριστούν πως δεν υπάρχει θέμα μεταβίβασης της ελληνικής περιουσίας σε εταιρεία του εξωτερικού.
Όπως αναφέρουν, πηγή από το υπουργείο Οικονομικών τους ενημέρωσε πως η συγκεκριμένη αναφορά, «είναι μια σειρά εγγράφων και μελετών» η οποία δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα συζητηθεί μεταξύ των Ελλήνων αξιωματούχων και της Τρόικα.
Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Οι αναλυτές, υποστηρίζουν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο, λόγω των αντιδράσεων που θα υπήρχαν στην εύθραυστη κυβέρνηση Σαμαρά- χωρίς καν να αναφερθούμε στην αντιπολίτευση, τους συνδικαλιστές και την κοινωνία η οποία έχει χτυπηθεί από την λιτότητα».
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στον στόχο των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις που δεν έχει πιάσει η Ελλάδα για το 2013 και σημειώνοντας επίσης την παραίτηση του πρώην διοικητή του ΤΑΙΠΕΔΣτέλιου Σταυρίδη μετά την πτήση του στο λίαρ τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη, υποστηρίζει πως «το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα».
Η εφημερίδα εκτιμά πως το θέμα της μεταβίβασης του ΤΑΙΠΕΔ θα χρησιμοποιηθεί από την τρόικα, κατά την επικείμενη επίσκεψη της στην Ελλάδα, που θα το βάλει στο τραπέζι για να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση ώστε να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις. «Αν και τα δημοσιεύματα για την μεταβίβαση του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν ακόμη λάβει σαφή πολιτική στήριξη, θα βοηθήσουν να μπουν στο ”κάδρο” οι συζητήσεις με τους Ελληνες πολιτικούς, προκειμένου να ελεγχθεί το εάν η Ελλάδα αποδίδει στους δημοσιονομικούς στόχους και τις μεταρρυθμίσεις»’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.