31 Αυγ 2013

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν»

Η Volkswagen σχεδιάζει νέο σύστημα ασφάλειας!

Την προηγούμενη δεκαετία, όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ξεκινώντας από τις γαλλικές, τις σουηδικές και στη συνέχεια τις γερμανικές επιδόθηκαν σε μια προσπάθεια ανάπτυξης συστημάτων ασφαλείας για τα μοντέλα τους.
Τόσο για θέματα ασφάλειας των επιβατών, όσο και για θέματα ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών υπήρξε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με μια ευρεία γκάμα συστημάτων όπως οι αερόσακοι, ABS, ESP κ.α.
Τώρα, σύμφωνα με έρευνες οι εταιρείες έχουν αδρανήσει ως προς αυτόν τον τομέα, γι’ αυτό έρχεται η VW να «ταράξει τα νερά» και να εργαστεί πάνω σε ένα καινοτόμο project, με το όνομα Vision Zero.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει τον οδηγό να έχει «καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντος και των συμβάντων κατά την κυκλοφορία του οχήματος, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες κυκλοφορίας (όπως κυκλοφοριακή συμφόρηση, αστικές μετακινήσεις), για τη βελτίωση της ασφάλειας των επιβαινόντων αλλά και την έγκαιρη αποφυγή ατυχημάτων και σοβαρών τραυματισμών».
Από την άλλη, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ή καταληκτικό σχέδιο, καθώς η γερμανική φίρμα είναι ανοιχτή σε προτάσεις κι ιδέες. Έτσι αναμένει τη συμβολή, τόσο της Volvo, όσο και της Mercedes, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να πάρει σάρκα κι οστά.

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.