29 Αυγ 2013

Στον εισαγγελέα ο δημοσιογράφος για το ρεπορτάζ στη βάση της Σούδας

Σε σύλληψη εξελίχθηκε η προσαγωγή του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Μάριου Διονέλλη και του εικονολήπτη Νίκου Σαράντου με αφορμή τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν κοντά στη βάση της Σούδας.

Αυτή την ώρα οι συνάδελφοι του τηλεοπτικού συνεργείου του ΣΚΑΙ οδηγούνται στον εισαγγελέα Χανίων στο πλαίσιο της αυτοφώρης διαδικασίας προκειμένου να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις. Πληφορίες αναφέρουν ότι οι δυο ενδεχομενώς και να βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της κατασκοπείας σε βαθμό πλημμελήματος. 

Ο ίδιος Μάριος Διονέλλης μιλώντας στο ραδιόφωνο Σκαΐ Κρήτης ανέφερε ότι βρέθηκε στη Σούδα στο πλαίσιο ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις της τοπικής κοινής γνώμης με αφορμή ενδεχόμενη αμερικανική επέμβαση στη Συρία με την αξιοποίηση της βάσης. Ο ίδιος ανέφερε ότι κάποιες φορές τα ρεπορτάζ μπορεί να φτάνουν στα όρια ωστόσο οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Κάναμε αυτό που κάνει κάθε τοπικό και αθηναϊκό κανάλι όταν έρχεται για ρεπορτάζ στη Σούδα τόνισε ο ίδιος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες προσαγωγή τους έγινε κατόπιν εντολής της Στρατιωτικής Μονάδας που βρίσκεται στην περιοχή.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του prismanews.gr για την υπόθεση έχει ενημερωθεί τόσο ο Τηλεοπτικός Σταθμός των Αθηνών όσο και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το χειρισμό της υπόθεσης ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται αν το συνεργείο είχε τραβήξει τηλεοπτικό υλικό από τη Βάση, προκειμένου αυτό να παραδοθεί στις αρχές.  

Να σημειωθεί ότι για το θέμα έχουν ήδη γίνει παρεμβάσει από τα διοικητικά συμβούλια τόσο της ΕΣΗΕΑ όσο και της ΕΣΗΕΠΗΝ.


Πηγή: prismanews.gr

http://left.gr/
Επιλογή: Dimitrios Asimakopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.