28 Αυγ 2013

Δε φταίνε σε τίποτα τα μνημόνια. Εμείς γίναμε κ@λοχαρακτήρες...


To XΩΝΙ κρατάει ο Στέλιος Ποτηράκης: Προς Θεού, παιδιά, προς Θεού. Μην λέμε ότι για την κατάντια μας φταίνε οι μνημονιακές πολιτικές, οι τρόικες και οι εν Ελλάδι... σερβιτόροι των κελευσμάτων της (κάθε) Μέρκελ. Τα ακούνε οι επενδυτές, στεναχωριούνται, δεν έρχονται και
κινδυνεύει το προφίλ του πρωθυπουργού.

Δηλαδή, ένας άνθρωπος νιώθει επιτυχημένος στην Ελλάδα, να του δείξουμε και αυτουνού την αλήθεια να τον απογοητεύσουμε; Κρίμα δεν είναι;

Τα μνημόνια είναι μια χαρά, στο κάτω, κάτω κοτζάμ υπουργός Υγείας δήλωσε πριν μια εβδομάδα ότι οι αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση είναι συνειδητές και ότι ο Τόμσεν παίζει το ρόλο του Μπαμπούλα.
Επομένως, ποιοι φταίνε; Εμείς φταίμε. Θα σας το αποδείξω:
- αυτοκτονούμε κατά χιλιάδες προφανώς λόγω ερωτικής απογοήτευσης. Μη διαβάζετε τα σημειώματα που αφήνουν κάποιοι πίσω τους και μιλάνε για χρέη κτλ κτλ. Ερωτικά χρέη θα εννοούν, εξάλλου είναι γνωστό από παλιά ότι "οι ωραίοι έχουν χρέη". Απλώς παλιά πληρώνανε με φιλιά, τώρα πληρώνουν με θηλιά. Ο στίχος βγαίνει.
- μπαίνουμε στα λεωφορεία χωρίς εισιτήριο όχι γιατί μετράμε δεκάλεπτα και δε βγαίνει το μπάτζετ των 14 δεκαλέπτων ώστε να καλύψουμε το κόμιστρο. Απλώς, γίναμε αίφνης τζαμπατζήδες και εκνευρίζουμε και την κυρία Διβάνη μου.
- δεν πληρώνουμε τα στεγαστικά μας ξαφνικά την τελευταία τριετία γιατί είμαστε παλιόπαιδα που δε σεβόμαστε τον αγώνα που έχει κάνει ο Στουρνάρας να θωρακίσει τα... ιδρύματα. Προτιμάμε - οι ξεδιάντροποι - να δίνουμε λεφτά να αγοράζουμε γάλα στο παιδί μας και όχι να δίνουμε τη δόση στην τράπεζα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η... επισφάλεια.
- κόψαμε τις πολλές, πολλές μετακινήσεις με το αμάξι όχι γιατί ενώ οι μισθοί (όσων δουλεύουν) έχουν πέσει στο -40% τη στιγμή που η βενζίνη έχει ανέβει στο 100% αλλά γιατί βαριόμαστε την κίνηση στη Κηφισίας.

- η ανεργία έχει πάει κοντά στο 30% γιατί βαριόμαστε να δουλέψουμε. Δουλειές υπάρχουν αρκεί κάποιος να ψάξει. Εκτός Ελλάδας θα πει κανένας αντιδραστικός. Ε, και; Πολίτες του κόσμου δεν είμαστε; Αλλά και εντός Ελλάδας υπάρχουν δουλειές. Εγώ ρώτησα μια φίλη μου, τη Μαντώ και μου είπε ότι βρήκε δουλίτσα πανεύκολα!
- η Ελλάδα έχει γεμίσει άστεγους από άποψη. Θα είναι ροκάδες. Αυτοί που τρώνε από τα σκουπίδια είναι απλώς λαίμαργοι. Αυτοί που ζητιανεύουν είναι τεμπέληδες. Αυτοί που δεν έχουν να φάνε, θα είναι ανορεκτικοί.
Γκρινιάζετε για τα χαράτσια στα ακίνητα. Μίρλα ατελειώτη. Και έρχεται ο Στουρνάρας και σας δίνει τη λύση. Σας παίρνει το σπίτι. Και γκρινιάζετε πάλι. Κ@λοέλληνες παιδί μου. Με τίποτα δεν είναι ευχαριστημένοι.

Στέλιος Ποτηράκης

http://www.toxwni.gr

http://www.triklopodia.gr/2013/08/blog-post_4639.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.