13 Ιουν 2013

Στα χέρια του Μπαρόζο ο κανονισμός για το ελαιόλαδο στα εστιατόρια

13/06/2013

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο  ...
Στα χέρια του Μπαρόζο ο κανονισμός για το ελαιόλαδο στα εστιατόρια
απευθύνει ο ελαιουργικός κλάδος της Ισπανίας, ζητώντας να απαγορευτεί η χρήση χύμα ελαιολάδου στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία.

Την επιστολή υπογράφουν τα συλλογικά όργανα των ελαιοκαλλιεργητών, των ελαιοτριβείων, των συσκευαστών και των εξαγωγέων ελαιολάδου της Ισπανίας που άφησαν για λίγο στην άκρη τις διαφορές τους για να προωθήσουν το σημαντικό αυτό ζήτημα για το μέλλον του κλάδου.

Οι Ισπανοί στην επιστολή τους απορρίπτουν κατηγορηματικά την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου εκ μέρους της Κομισιόν, αφού ο Ευρωπαίος «έχει δικαίωμα να γνωρίζει τη καταναλώνει». Για αυτό απαιτούν τη χρήση «μη αναπληρώσιμων φιαλών που θα φέρουν τη δέουσα σήμανση στις υπηρεσίες εστίασης».

Όπως τονίζουν στον Μπαρόζο, είναι απαράδεκτο «το πισωγύρισμα που έγινε την τελευταία στιγμή εκ μέρους του οργάνου του οποίου προεδρεύετε, για λόγους που δεν άπτονται του συμφέροντος των καταναλωτών ούτε φυσικά του κλάδου». Και δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι το μέτρο αυτό θα είχε μηδενικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα διασφάλιζε την ποιότητα του προϊόντος.

«Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη την αλλαγή αυτή της τελευταίας στιγμής και ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναθεωρήσει την απόφασή της λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα του καταναλωτή και τον ίδιο τον ελαιοκομικό κλάδο», καταλήγουν οι Ισπανοί, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις πιέσεις σε όλα τα επίπεδα μέχρι να δικαιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.