19 Ιουλ 2013

Αστυνομική κτηνωδία στον 73χρονο που δεν φοβήθηκε

Την ώρα που η πολυεθνική εταιρεία χρυσού Eldorado Gold ανακοίνωνε ότι «παγώνει» την επένδυση του χρυσού στις Σκουριές και τη Θράκη ώς το 2016, στο νοσοκομείο του Πολυγύρου νοσηλευόταν φρουρούμενος ο 73χρονος μπαρμπα-Θωμάς, όπως τον φωνάζουν, θύμα των αστυνομικών κλομπ στα επεισόδια που έγιναν πριν από δέκα μέρες στο χωριό του, τη Μεγάλη Παναγιά.
Ενας άνθρωπος που κυνηγήθηκε, διώχθηκε, εξορίστηκε στη χούντα, γιατί πίστευε στα ανθρώπινα ιδανικά και στην ελευθερία. Αγωνίστηκε και πάλεψε για να επιβιώσει και να ζήσουν τα παιδιά του ελεύθερα.
Οπως λέει ο ίδιος, είναι από τους ανθρώπους που κυνηγήθηκαν τόσο πολύ «που δεν στάθηκε νερό στο στομάχι τους». Είχε αντιμετωπίσει και στα νιάτα του εχθρούς με κράνη και όπλα. Δεν τον τρόμαζαν. Οπως δεν τον τρόμαξαν και προχθές οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που εισέβαλαν στη Μ. Παναγιά, ρίχνοντας δακρυγόνα ίσια πάνω στους κατοίκους, σύμφωνα με τις καταγγελίες, γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προφυλακίσεις.
«Δεν τους φοβήθηκε. Στάθηκε μπροστά τους, μες στα δακρυγόνα, αλλά αυτοί άρχισαν να τον χτυπούν με κλομπ και κλοτσιές, ενώ είχε πέσει κάτω», λένε κάτοικοι της Μ. Παναγιάς.
Ο μπαρμπα-Θωμάς νοσηλεύεται, άσχημα χτυπημένος στο νοσοκομείο Πολυγύρου. «Εχει σπασμένα δόντια και μαυρισμένα μάτια από το ξύλο. Τον χτύπησαν άσχημα στα πόδια. Χρειάστηκε αξονική τομογραφία», λένε οι συγχωριανοί του. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι είναι ύποπτος φυγής, γιατί υπάρχει φρουρός έξω από το δωμάτιό του.
Από τα δακρυγόνα προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνεψε το δάσος. «Τα ΜΑΤ δεν άφηναν την Πυροσβεστική να περάσει για να σβήσει τη φωτιά», λένε οι κάτοικοι.
Χθες η είδηση της αναβολής της επένδυσης «λόγω της πεσμένης τιμής του χρυσού» έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της Βόρειας Χαλκιδικής. Ωστόσο ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» Κ. Γεωργαντζής διαβεβαίωσε ότι η επένδυση θα συνεχιστεί κανονικά και μάλιστα θα ενταθεί η προσπάθεια της πρόσληψης προσωπικού.
Κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ
Πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.