19 Ιουλ 2013

Σε φτωχές οικογένειες παράνομα αλιευμένες γαρίδες ...

από τη θαλάσσια περιοχή της Άρτας


Ο δήμος Πρέβεζας στον οποίο παραδόθηκε το αλίευμα, 28 κιλών, αποφάσισε να το διαθέσει σε άπορες οικογένειες της περιοχής.Δεν θα πάνε χαμένα τα 28 κιλά γαρίδας που είχαν αλιεύσει παράνομα δυο επαγγελματίες ψαράδες στη θαλάσσια περιοχή της Άρτας, παρά την καθολική απαγόρευση αλίευσης που ισχύει μέσα στον Αμβρακικό κόλπο αυτή την περίοδο λόγω της αναπαραγωγής της.

Ο δήμος Πρέβεζας στον οποίο παραδόθηκε το αλίευμα, αποφάσισε να το διαθέσει σε άπορες οικογένειες της περιοχής. Από τους ελέγχους του Λιμεναρχείου εντοπίστηκαν δυο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν παράνομα γαρίδες. Στο πρώτο, που βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή της Κορωνησίας, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και ένας ακόμη ψαράς με τα δίχτυα τους γεμάτα με έξι κιλά γαρίδες.

Στο δεύτερο, στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιομπούκας κατελήφθησαν δύο επαγγελματίες αλιείς που έκαναν χρήση του απαγορευμένου συρόμενου αλιευτικού εργαλείου τύπου μηχανότρατας και είχαν ανασύρει γαρίδες βάρους 22 κιλών. Σε βάρος των παραβατών που κατηγορούνται για καταστροφή στο οικοσύστημα, βεβαιώθηκαν παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας

http://on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.