7 Αυγ 2013

Η επιτροπή ανταγωνισμού δίνει το πράσινο φως

 στη συνένωση Δούκα-Σκλαβενίτη

07/08/2013
Tο «πράσινο φως» στη μεταβίβαση ...
Η επιτροπή ανταγωνισμού δίνει το πράσινο φως στη συνένωση Δούκα-Σκλαβενίτη

μέρους της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας «Δούκας» στην «Σκλαβενίτης» άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με ομόφωνη απόφασή της, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές.

Πηγές από την Επιτροπή Ανταγωνισμού διευκρινίζουν πως δεν πρόκειται για εξαγορά αλλά για παραχώρηση της εμπορικής εκμετάλλευσης 4 καταστημάτων της εταιρείας «Δούκας» στην «Σκλαβενίτης», η οποία και θα αναλάβει τη διαχείρισή τους έναντι συγκεκριμένου τιμήματος, που ωστόσο δεν αποκαλύπτεται. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως τα συγκεκριμένα καταστήματα θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία της οικογένειας Δούκα, αλλά στο εξής θα περάσουν μαζί με το υπάρχον προσωπικό τους, στο δίκτυο της «Σκλαβενίτης».
Η εταιρεία «Δούκας» είναι από τις παλαιότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και μέχρι πρότινος το δίκτυό της αριθμούσε έξι σημεία στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αττικής και απασχολεί περίπου 340 άτομα. Το 2011, ο τζίρος της έφτασε στα 40,47 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές 669 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 254 χιλ. ευρώ το 2010.
Από την άλλη πλευρά, η Σκλαβενίτης είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, με περισσότερα από 90 καταστήματα στην περιοχή της Αττικής και τζίρο που το 2011 υπερέβη τα 1,2 δισ. ευρώ.
πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.