7 Αυγ 2013

EΛ TA NEA (C) HELLAS 6-8-13


EΛ TA NEA (C) HELLAS XG 2013

EΛ TA NEA (C) HELLAS XG 2011


Posted: 07 Aug 2013 02:16 AM PDT
Λεκτική αλλά και σωματική βία υφίστανται οι γιατροί του ΕΣΥ αφού πάνω τους ξεσπούν οι συγγενείς των ασθενών κάθε φορά που νομίζουν ότι δεν εξυπηρετούνται....
Χαρακτηριστικό είναι πως οκτώ στους δέκα γιατρούς του ΕΣΥ υφίστανται λεκτική επίθεση, ενώ το 22% δηλώνει ότι έχει υποστεί και σωματική βία, από σπρώξιμο μέχρι γροθιά.
Και οι... επιθέσεις δεν σταματούν εκεί, αφού ένας στους πέντε εργαζόμενους, ιδίως γυναίκες, αναφέρει και βία με χαρακτηριστικά σεξουαλικής παρενόχλησης.
Τα Επείγοντα μετατρέπονται σε ρινγκ
Οπως αναφέρει και το iatropedia το πολύ ξύλο πέφτει στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών καθώς εκεί τα πνεύματα είναι οξυμένα κυρίως από συνοδούς ασθενών (80%), από τους ίδιους τους ασθενείς (52%) αλλά ακόμη και από εργαζόμενους του νοσοκομείου (31%).
Όσον αφορά στο τι προκαλεί τα περιστατικά βίας, οι εργαζόμενοι του υγειονομικού χώρου εντόπισαν τις αιτίες κυρίως στο μεγάλο χρόνο αναμονής στα Επείγοντα (83%), στο αυξημένο στρες συνοδών και ασθενών (69%) και στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού (62%). 
http://www.gkourou.com
Posted: 07 Aug 2013 02:12 AM PDT
Ένα νέο βίντεο με εικόνες σοκ από τη Συρία κάνει το γύρο του διαδικτύου από τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Al Alam πρόκειται για ένα βίντεο που δείχνει αντάρτες μέλη της οργάνωσης Αλ Νούσρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, να καίνε ζωντανούς τρεις Σύρους στρατιώτες κουρδικής καταγωγής.

http://www.protothema.gr
Posted: 07 Aug 2013 02:07 AM PDT
Ένα νέο βίντεο με εικόνες σοκ από τη Συρία κάνει το γύρο του διαδικτύου από τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Al Alam πρόκειται για ένα βίντεο που δείχνει αντάρτες μέλη της οργάνωσης Αλ Νούσρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, να καίνε ζωντανούς τρεις Σύρους στρατιώτες κουρδικής καταγωγής.

http://www.protothema.gr
Posted: 07 Aug 2013 02:05 AM PDT
Μια ομάδα skaters από την Καλιφόρνια αποφάσισε να κατασκευάσει το μεγαλύτερο skateboard στον κόσμο και στη συνέχεια να το δοκιμάσει σε ανοιχτό χώρο. 
Ιδού τα αποτελέσματα...

otherside.gr
Posted: 07 Aug 2013 02:01 AM PDT
Το περιστατικό έγινε το βράδυ που πέρασε σε τοπική κοινότητα του δήμου Εορδαίας λίγα χιλιόμετρα απόσταση από την Πτολεμαΐδα.
Όλα ξεκίνησαν πριν από 4 μέρες όταν από μια αθώα συνάντηση μέσω των social media (facebook) o 20χρονος (αλβανός υπήκοος) γνωρίστηκε με την 13χρονη μαθήτρια. 
Η γνωριμία (για το νεαρό) έδειχνε επίμονη καιβιαστική και μόλις χθες βράδυ κατάφερε να συναντήσει και από κοντά τη μικρή. 
Η συνάντηση έγινε στη αυλή του σχολείου του γυμνασίου και σε αυτή (όπως κανονίστηκε από πριν) πήραν μέρος ένας ομοεθνής φίλος του και μια φίλη της 13χρονης. 

Όπως καταγγέλθηκε (από τους γονείς) ο βιασμός πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου το ίδιο βράδυ και από εκείνη τη στιγμή για την αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να βρεθεί ο 20χρονος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο άλλο «ζευγάρι» δεν έγινε το παραμικρό και ο φερόμενος ως βιαστής πήγε την 13χρονη μέχρι το σπίτι της πριν εξαφανιστεί.
Η αστυνομία κάνει από νωρίς το πρωί «φύλλο και φτερό» όλη την περιοχή καθώς και κάθε πιθανόν σημείο που μπορεί να κρύβεται ο 20χρονος ενώ έχει ειδοποιηθεί και ο συνοριακός σταθμός της Κρυσταλλοπηγής καθώς εκφράζεται ο φόβος ότι ο δράστης θα επιχειρήσει να διαφύγει στην Αλβανία. Για την πληρότητα του ρεπορτάζ θα πρέπει να πούμε ότι την μικρή εξέτασε ιατροδικαστής ο οποίος και επιβεβαίωσε την σεξουαλική πράξη.
Ο 20χρονος είναι γνωστός καθώς η αστυνομία έχει το διαβατήριο του και φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή του. 

Ο φερόμενος ως δράστης του βιασμού εργάζονταν, τον τελευταίο καιρό, ως βοσκός σε κτηνοτροφική μονάδα σε άλλο οικισμό του δήμου Εορδαίας και στην συνάντηση με την 13χρονη πήγε πεζός χωρίς να είναι γνωστό αν υπήρξε κάποιο μεταφορικό μέσω με το οποίο διέφυγε τελικά (καθώς τα δύο χωριά απέχουν πολύ μεταξύ τους).
kozanilife.
πηγή
Posted: 06 Aug 2013 07:16 PM PDT
Posted: 06 Aug 2013 05:36 PM PDT
Με τι λόγια να περιγράψει κανείς αυτό το φρικτό έγκλημα που έλαβε χώρα χτες το βράδυ στην Βαρυμπόπη; 
Όποιος χαρακτηρίσει αυτή τη φωτιά ως «σύμπτωση» τότε σίγουρα είναι ή τρελός ή συνεργός! 
Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας....από την νύχτα της 17ης Ιουλίου που ξέσπασε πυρκαγιά στην Βαρυμπόπη στην θέση Πέτρα, μετά τις 21:30 λίγα μέτρα πιο πέρα από το σημείο που ξέσπασε η χτεσινοβραδινή φωτιά. Πανικός, τρόμος, αγανάκτηση, θυμός, θλίψη είναι τα συναισθήματα κατοίκων αλλά και πυροσβεστών μετά τις εικόνες που άφησε πίσω της η πύρινη κόλαση. 
Τι έγινε, όμως, το βράδυ της Δευτέρας; Ήταν λίγο μετά τις 22:30 όταν ξέσπασε η φωτιά στην δασική περιοχή πίσω από την Αγ. Κυριακή. 

Οι ισχυρότατοι άνεμοι σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής αλλά και των λίγων μέσων κατάσβεσης κατάφεραν να γιγαντώσουν την φωτιά που πλέον έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της προς κάθε κατεύθυνση! 
Είναι χαρακτηριστική η φράση αξιωματικού της πυροσβεστικής στο ACHARNORAMA πως «Αυτή η φωτιά μας κυνηγάει είναι αδύνατον την κυνηγήσουμε!» δείχνοντας το μέγεθος της φωτιάς αλλά και τον πανικό ακόμη και της πυροσβεστικής 
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Aug 2013 04:39 PM PDT
Posted: 06 Aug 2013 02:33 PM PDT
s
An escape artist has parachuted safely to the ground after freeing himself from handcuffs and a locked coffin while it was falling from 14,500 feet in the air.
Anthony Martin waved to a crowd after landing softly Tuesday in a field in Serena, Illinois, about 70 miles southwest of Chicago.
He says after freeing himself, he watched the box plummet to the ground. He first performed the stunt 25 years ago.
s
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Aug 2013 01:56 PM PDT
Something is up with the sun. It has begun to behave very erratically, and scientists don't know quite what to make of it. Sunspot activity appears to be slowing down with each new cycle and absolutely gigantic holes have started to appear in the sun. 
At the moment, the sun is approaching the peak of its 11 year cycle, and an increasing number of scientists are becoming concerned about what the next cycle will bring. 
If sunspot activity continues to diminish, could the sunspot cycle eventually die altogether? 
Is it possible that we could be approaching another ice age? Even worse, could the increasingly erratic behavior of the sun be an indication that the sun is dying? 
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Aug 2013 01:42 PM PDT
27 ώρες εγχείρηση
O πρώτος Πολωνός πολίτης που υποβλήθηκε σε ολική μεταμόσχευση προσώπου κατάφερε τελικά να επιστρέψει σπίτι του στα τέλη Ιουλίου, μετά από 3 μήνες στο νοσοκομείο.
Ο 33χρονος Γκρεγκόρζ παραμορφώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, την ώρα που έκοβε πέτρα σε ένα εργαστήριο, μια μηχανή του διέλυσε το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του και την άνω γνάθο του.
Χρειάστηκαν 27 ώρες για να γίνει η εγχείρηση.
Ο Γκρεγκόρζ έμεινε 3 μήνες στο νοσοκομείο, για να τον παρακολουθούν οι γιατροί.Οι μεταμοσχεύσεις προσώπου είναι πολύ σπάνιες και περίπλοκες. Χρειάζονται αρκετούς μήνες προετοιμασίας, ώστε να έχουν πιθανότητες επιτυχίας.
Η περίπτωση του Πολωνού ήταν η πιο γρήγορη σε χρόνο προετοιμασίας επέμβαση που έχει γίνει στον κόσμο. «Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι ήταν η πρώτη επέμβαση που απαιτούσε άμεση δράση.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Aug 2013 01:35 PM PDT
An AmericanThe American tourist who sparked outrage in Florence, Italy, after he snapped a finger off a priceless 600-year-old statue of the Virgin Mary in a museum was today revealed to be an emergency surgeon from Connecticut.
Oops! American emergency surgeon Patrick Broderick, from New Fairfield, Connecticut, was today named by the Italian police as the tourist they arrested for breaking off the finger
Patrick Broderick, 55, from New Fairfield, Connecticut, was attempting to comparing his finger to that on a marble sculpture at the Museo dell'Opera del Duomo (Museum of the Works of the Cathedral) when the digit broke off.
Italian police confirmed his name to MailOnline this afternoon.
What makes the accident even more embarrassing is that married Broderick is an emergency surgeon at Danbury Hospital, Connecticut - surely someone who is better than most with being careful with his hands.
And in a further excruciating twist, Broderick was arrested and taken into custody in front of his wife and his two college-aged children.
It is believed Broderick was comparing his own hand to that of the statue when the mishap occurred.
A security guard spotted him doing it and tried to stop him, but it was too late.
Oops: An American tourist broke the pinky finger off a 600-year-old marble statue at a Florentine museum over the weekend. A museum administrator said the repair of the statue will be exceedingly complex
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Aug 2013 01:17 PM PDT
Οι καρποί του δέντρου Jabuticaba είναι ιδιαίτεροι: δεν κρέμονται από τα κλαδιά, αλλά είναι σχεδόν κολλημένοι στον κορμό!
Το δέντρο αυτό το βρίσκει κανείς στις περιοχές Minas Gerais και São Paulo. 
Το φρούτο μεγαλώνει και ωριμάζει στον κορμό και δίνει στο δέντρο ξεχωριστή εμφάνιση.
Το φρούτο είναι αρκετά γλυκό και καθώς ωριμάζει γίνεται από πράσινο, μαύρο!
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Aug 2013 12:49 PM PDT

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα σχετικά με τον μεγάλο αριθμό των βιασμών κατά των γυναικών Νορβηγίας στο Όσλο της Νορβηγίας.
Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 100% των βιασμών που διαπράχθηκαν έγιναν από μουσουλμάνους άνδρες.
The government of Norway recently conducted an investigation into the high number of rapes against Norwegian women in Oslo, Norway. 
This investigation concluded that 100% of the rapes were committed by Muslim men.
Posted: 06 Aug 2013 07:10 AM PDT
Προταγωνίστρια του καυγά και η Δήμητρα Αλεξανδράκη ! Θέμα :
Στη μία παρέα, που μόλις είχε φτάσει με σκάφος από τη Μύκονο, ήταν ο ιδιοκτήτης του «Ν'ammos» Φρατζέσκος Τζαννής και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγλούπας, οι οποίοι συνόδευαν αρκετές γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες και η Δήμητρα Αλεξανδράκη, η οποία διατηρεί σχέση με φίλο του Αλέξανδρου Αγλούπα.
Στην άλλη παρέα, βρισκόταν ο επιχειρηματίας Θανάσης Καλπίνης (της γνωστής φίρμας Καλπίνης- Σίμος) με τη σύζυγό του και φίλους του.
Το govastileto.gr επικοινώνησε με άνθρωπο που βρισκόταν εκεί, ο οποίος γνωρίζει τα μέλη και από τις δυο παρέες, και περιέγραψε με ακρίβεια τι συνέβη και ποια είναι η αλήθεια: 
«Μία πλάκα ήταν που δυστυχώς κατέληξε σε παρεξήγηση. 
Ο κ. Καλπίνης βρισκόταν με την παρέα του και τη σύζυγό του στο μαγαζί που τραγουδούσε εκείνο το βράδυ ο Αντώνης Ρέμος στον Αμπελά της Πάρου, ενώ σε διπλανή παρέα ήταν ο Φραντζέσκος Τζαννής με τον Αλέξανδρο Αγλούπα.
Ο Αλέξης με τον Θανάση είναι οικογενειακοί φίλοι και κάνουν συχνά αστεία μεταξύ τους. 
Η αλήθεια είναι πως ο Θανάσης πέταγε στην αρχή παγάκια στον φίλο του, Αλέξη Αγλούπα, και κάποια στιγμή αποπειράθηκε να του πετάξει ένα μικρό κομμάτι τούρτας στο πλαίσιο της πλάκας. 
Να τονίσω ότι αυτό το αστείο έγινε μεταξύ τους γιατί γνωρίζονται πολύ καλά και είναι πολλά χρόνια φίλοι.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Aug 2013 06:58 AM PDT
Στην Γαλλία οι τσιγγάνοι, ή Ρομά, όπως τους ονομάζουν τελευταία, βρίσκονται συνεχώς στην επικαιρότητα λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς τους (δες εδώ). 
Νομάδες, ταξιδεύουν σε τροχόσπιτα, και κατασκηνώνουν όπου και όποτε θέλουν, αφήνοντας πίσω τους βρωμιές και καταστροφές. 
Στην παρακάτω  ιστορία που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα 'Riposte Laïque', βλέπουμε έναν Γάλλο καθολικό επίσκοπο να κάνει μια αξιοσημείωτη μεταστροφή, καθώς «καταγγέλλει» στην αρχή αυτό που εκείνος θεωρεί «προκατάληψη εναντίον των Ρομά» και στη συνέχεια, προσγειώνεται απότομα στην πραγματικότητα και καταγγέλλει την παρουσία τους στην ιδιοκτησία του.
Τρίτη, 16 Ιουλίου, στο περιοχή Eure της Χάβρης (Le Havre), της άνω Νορμανδίας (Haute-Normandie). Στις 6:00 το πρωί η αστυνομία εκκένωσε έναν παράνομο καταυλισμό Ρομά κατόπιν δικαστικής απόφασης. 
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Aug 2013 06:46 AM PDT
Συνηθισμένο συμβάν για την χώρα μας, αλλά όχι και για την Αγγλία…
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Aug 2013 06:31 AM PDT
ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΤΟ ΠΟΙΟ ΦΘΗΝΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ – ΦΑΡΜΑΚΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1928. ΔΙΑΘΕΤΩ ΣΠΟΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΕΑΣ,,, ΣΟΔΕΙΑ 2012 
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες
Ποιό ήταν αυτό το δημητριακό, που τάισε και μεγάλωσε για χιλιάδες χρόνια λαούς, γερούς και δυνατούς;
Γιατί αυτό το δημητριακό,ο "εθνάρχης" Ελ.Βενιζέλος,το απαγόρευσε δια νόμου ;
Από ποιούς και για ποιόν λόγο,πήρε εντολές; Ποιούς ενοχλούσε, η χιλιάδων ετών καλλίεργειά του;;
Αυτή είναι η ζειά,που χαρίζει ζωή και που για κάποιο λόγο,δεν έπρεπε οι Ελληνες να συνεχίσουν να τρώγουν!
Ζειά = "αλεύρι ντινκελ"‏…"φάρμακο σου είναι ή τροφή σου"
Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσεκτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλειοψηφία "0″ ομάδος και οί υπόλοιποι "Α" ομάδος, οί Χάζαροι είναι "Β" ομάδος κ.λπ.
Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων, επηρεασμένη άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς "φάρμακο σου είναι ή τροφή σου". ...
Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώσει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή;
Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. 
Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι. 
Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι:
Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν "Αμυγδαλή" ή "Αμύγδαλα". 
Αυτός ό άδήν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα). 
Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό "Αφύπνισις").
Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης.
Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά. 
Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους.Είς τό Σιτάρι υπάρχει άφθονη ή γλουτένη. 
Ή γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα καί χρησιμοποιείται ώς φυσική κόλλα ύπό τών ανθρώπων στην καθημερινή ζωή των. 
Ή γλουτένη όμως ώς πρωτείνη – στηρίξεως- (συγκόλλησις) τών πρωτεϊνών του εγκεφάλου διά τήν δημιουργίαν τής μνήμης είναι καλή μέν, διότι δημιουργεί ίσχυράν μνήμην, αλλά περιορισμένην, διότι συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών. 
Αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την μνήμην εις πολύ λίγες εικόνες.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 06 Aug 2013 06:24 AM PDT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.