13 Ιουν 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 12-6-13

Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Posted: 12 Jun 2013 01:05 PM PDT
Greetings citizens of the world, we are anonymous,
government of the greece, it has come to our attention, that you continue fire up people who have children.
This Is Unacceptable.
And the worst of all you fire 2656 peoples.
You must know that you are our target now.
You should expect us at 15th Of June.
We Are Anonymous.
We Are Legion.
We Do Not Forgive,
We Do Not Forget,
Expect Us, Greek government


Posted: 12 Jun 2013 12:11 PM PDT
Γράφει ο Δημήτρης Βουλγαρίδης

Επιτέλους ο Πρωθυπουργός μας κατάφερε να πετύχει μαζεμένες πολλές επιτυχίες και μάλιστα με μία κίνηση, πραγματικό Success story.
  1. Κατάφερε να ανεβάσει την θεαματικότητα της ΕΡΤ. Τέτοια επιτυχία είχε να δει η ΕΡΤ, από τον «Άγνωστο Πόλεμο».
  2. Κατάφερε να γίνει η ΕΡΤ ένα πραγματικό ελεύθερο κανάλι. Μετά την απόφαση, αυτά που ακούσαμε στην ΕΡΤ σε δυο μέρες, δεν τα είχαμε ακούσει στα τρία χρόνια των μνημονίων.
  3. Κατάφερε επιτέλους να ενώσει την πλειονότητα του ελληνικού λαού σε ένα θέμα.
  4. Κατάφερε να επαναφέρει την αλληλεγγύη στους Έλληνες που όλοι νομίζαμε ότι έχει χαθεί.
  5. Ξεφτίλισε τους συνεταίρους του - στην κυβέρνηση - και έδειξε σε όλους ποιος είναι το αφεντικό.
  6. Οι Έλληνες έμαθαν να μπαίνουν στο Ίντερνετ για να ενημερωθούν κι έτσι υπάρχει περίπτωση να ανοίξει λίγο το μάτι τους.
  7. Έκανε γνωστή τη χώρα μας παγκόσμια. Μάλιστα η EBU μεταδίδει το σήμα της ΝΕΤ Πανευρωπαϊκά. Τέτοια μεγαλεία η ΝΕΤ και τόση ανέξοδη διαφήμιση της χώρας μόνο ένας χαρισματικός ηγέτης θα μπορούσε να εμπνευστεί.
  8. Τέλος, κατάφερε να μας δείξει σε εικόνα το σχέδιο του για τη χώρα... ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΟ.
Posted: 12 Jun 2013 11:59 AM PDT
Τα απερίγραπτα που ξέβρασε το στόμα του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ σχετικά με τον νόμο για τον διορισμό των ιμάμηδων… 
 
Μόλις προχτές σας λέγαμε εδώ στο «Προξενείο-Στοπ» για την κλιμάκωση των αντιδράσεων ενάντια στον λεγόμενο «νόμο των 240 ιμάμηδων» από τα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη και για το τι γυρνούν και λένε μέσα στα τζαμιά των μειονοτικών οικισμών, με στόχο τη μη εφαρμογή του.
Τα όσα όμως είπε προ ολίγων ημερών ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ μάλλον ξεπέρασαν κάθε όριο από κάθε άποψη – και ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν εκείνος που πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με τα μούτρα του είναι πια ο εισαγγελέας ή ο…ψυχίατρος!

Το σκηνικό είναι στο χωριό Ραγάδα της Ροδόπης, στη διάρκεια ενός χάτιμ (=τελετής λήξης μαθημάτων κορανίου) και η ατμόσφαιρα είναι επαρκώς…φουντωμένη από την παρουσία πολλών τουρκοψύχων της Θράκης (βουλευτές, δήμαρχοι Ιάμου και Αρριανών, εκπρόσωποι του DEB, υποπρόξενος Κομοτηνής, κλπ), αλλά κυρίως δύο επιφανών εκ Τουρκίας μουσαφίρηδων, του «συντοπίτη» μας Χακάν Τσαβούσογλου (νυν βουλευτή Προύσας με το ΑΚΠ) και κυρίως του άλλου «συντοπίτη» μας (καταγόμενου μάλιστα από τη Ραγάδα) του Χαλήτ Ερέν, προέδρου του IRCICA και – όπως πάμπολλες φορές έχουμε ξαναγράψει στο «Προξενείο-Στοπ» – κομβικής σημασίας προσώπου για την υπόγεια δράση της Τουρκίας στη Θράκη (τον βλέπετε στη 2η φωτογραφία μέσα στο τζαμί της Ραγάδας πίσω από τα παιδιά του χάτιμ). Οι δηλώσεις των λεγάμενων αναμφίβολα προκάλεσαν νέο…φούντωμα τουρκο-έκστασης (και ειδικά η φράση του Τσαβούσογλου προς τους κατοίκους του χωριού ότι 
«πλέον πίσω σας υπάρχει μια πολύ ισχυρή Τουρκία, που συνεχώς ισχυροποιείται παγκοσμίως, οπότε και εσείς μπορείτε να βλέπετε μπροστά σας με περισσότερη αυτοπεποίθηση»), 
ε βάλτε τώρα εσείς με τον νου σας και τα τραγούδια και τα ποιήματα που ακούστηκαν υπέρ της…Μάνας Πατρίδας, οπότε – όταν πήρε τον λόγο και ο ψευδομουφτής Κομοτηνής (και βεβαίως ταυτόχρονα και πρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης») – κυριολεκτικά…ζωγράφισε:
«Υπάρχουν σχεδιασμένες προσπάθειες για να χαλάσουν αυτήν την ενότητα των ωραίων μας ανθρώπων μας» είπε. «Είναι ανάγκη να απωθήσουμε με τα χέρια μας αυτές τις προσπάθειες και να παραμείνουμε σε ενότητα. Την εποχή του Resulullah υπήρχε ένα διάσημο τζαμί ονόματι Mescid-i Dira. Χτίζουν τότε Εβραίοι, που δεν πίστεψαν, ένα μεστζίτ, με σκοπό να προκαλέσουν αδυναμία στον Resulullah. Και ο λόγος ήταν ο εξής: οι στρατιές του Προφήτη να μην πάνε για τζιχάντ, να κάνουν εκεί ναμάζι, να μειωθεί η δύναμη των μουσουλμανικών στρατιών, να ηττηθούν και να εξαφανιστεί το Ισλάμ. Τέτοιο τζαμί έκαναν. Και έβαλαν μέσα και έναν νεαρό ως ιμάμη. Ο Παντοδύναμος Αλλάχ ενημερώνει τότε τον Προφήτη μας για αυτό το τζαμί της διχόνοιας. Και αυτός τότε βάζει και το κατεδαφίζουν! Διότι σκοπός του τζαμιού εκείνου είναι η διχόνοια, η διάσπαση, η διαίρεση και η εξαφάνιση!
Ακριβώς έτσι και τον τελευταίο καιρό επιδιώκεται να χαλάσει η ενότητα μας. Τι είναι τούτο; Διορισμός ιμάμη στο τζαμί; Ποτέ!… Μην παραχωρείτε χώρο σε αυτούς που κάνουν λάθος. Τον τελευταίο καιρό επιδιώκεται να βάλουν χέρι στα τζαμιά μας. Επιδιώκεται να φέρουν στα τζαμιά μας ανθρώπους που δεν τους αγαπάμε… Ελάτε να εξυψώσουμε τις καρδιές μας ίσα με το βουνό αυτό. Ελάτε να είμαστε όλοι μαζί, στην καρδιά μας υπάρχει μέρος και για εσάς. Τα χέρια μας μακριά σαν τα κλαδιά των δέντρων. Ελάτε και εσείς και γίνετε ένα με τα χέρια μας…
Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι για να χαλάσουν αυτήν την ενότητα, έρχονται στα χωριά μας να περιγράψουν την θρησκεία. Απευθύνομαι στους ιμάμηδες, δεν θα το επιτρέψετε σε κανέναν. Τα τζαμιά αυτά είναι ιερά, πολύτιμα, παρακαταθήκη. Αυτή η παρακαταθήκη δεν παραχωρείται στον καθένα».
Εδώ υπάρχει για μια ακόμη φορά υποκίνηση σε ανυπακοή απέναντι στην ελληνική νομοθεσία (για να μην πούμε και για τις απειλές που μπορεί να υποκρύπτονται κάτω από φράσεις τύπου «δεν θα το επιτρέψετε σε κανέναν»)! Για τα άλλα (π.χ. τον παραλληλισμό της ελληνικής κυβέρνησης με τον εγκάθετο ιμάμη της εποχής του…Resulullah και όλα τα λοιπά συμπαρομαρτούντα), είπαμε: αυτά τα αφήνουμε για τον ψυχίατρο…

Posted: 12 Jun 2013 12:49 PM PDT
Ο κόσμος που κατά χιλιάδες άρχισε να συρρέει χθες προς το μέγαρο της ΕΡΤ, λίγη ώρα πριν πέσει η αυλαία του τελευταίου της δελτίου ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Δεν θυμάμαι άλλο ανάλογο περιστατικό, αυθόρμητης προσέλευσης τα τελευταία χρόνια, ίσως μόνο κατά κάποιο τρόπο στην περίπτωση της Χαλυβουργικής, αλλά και πάλι τα δύο γεγονότα δεν είναι συγκρίσιμα. Το πλήθος ήταν πράγματι τεράστιο, δεν συζητάω για τους εντός του περιβόλου, που είχε γεμίσει ασφυχτικά, αλλά για όσους είχαν γεμίσει εξ ίσου ασφυκτικά τη Μεσογείων, από το ραδιομέγαρο μέχρι την πλατεία της Αγ. Παρασκευής προς τα δεξιά, και μέχρι εκεί που έβλεπα, προς τα αριστερά. Και, σίγουρα έβλεπα πολύ μακριά. Κόσμος κάθε ηλικίας, νέοι, γέροι, και παιδιά, κυριολεκτικά, κι ας είχαν περάσει τα μεσάνυχτα, όταν τα παιδιά θα έπρεπε να ήταν ήδη στα κρεβάτια τους και να ονειρεύονται. Τι; Αλλά αυτό είναι για άλλη κουβέντα.

Τι έφερε λοιπόν αυτό το πλήθος προς τα κει; Ήταν τόσο το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης που ξεδίπλωσε νοσταλγικές πτυχές και το συγκίνησε; Μπορεί να μέτρησε κι αυτό, αλλά όχι τόσο πολύ, τολμώ να υποθέσω, μιας και όλο τον προηγούμενο καιρό, που πολύ πιο πολύτιμα δημόσια αγαθά συρρικνώνονταν μέχρι εξαέρωσης, όπως σχολεία, νοσοκομεία, περίθαλψη κ.ά., αυτό παρέμενε ασυγκίνητο και αδρανές.

Φαντάζομαι ότι αυτό που μέτρησε ήταν το σοκ. Το σοκ από την αστραπιαία και απροειδοποίητη διάλυση ενός μεγάλου οργανισμού, το σοκ από το μαζικό και ανελέητο πέταμα στη χωματερή της ανεργίας χιλιάδων εργαζομένων, το σοκ από το ύφος, αυταρχικό μέχρι ανατριχίλας, του διατάγματος κατεδάφισης, ύφος, σκληρό, στυγνό, ξερό, αποφασιστικό, φασιστικό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσο ψηλά και για πόσες μέρες στις εφημερίδες βρίσκονται θέματα που σχετίζονται με επικείμενες μαζικές απολύσεις και επικείμενο, (καιρό πριν συμβεί, που μπορεί τελικά και να μην συμβεί), κλείσιμο μεγάλων επιχειρήσεων, αυτοκινητοβιομηχανιών, τραπεζών, κλπ., στο εξωτερικό. Δεν είναι γεγονός που κάποιος συντάκτης μπορεί να ξεπετάξει με μια δυο αράδες στα ψιλά. Μια ορφανή δολοφονία μπορεί, ίσως και δυο και τρεις. Ποτέ όμως, τις μαζικές.

Στην περίπτωση της ΕΡΤ, λοιπόν, αυτό που έβγαλε τον κόσμο από τα σπίτια του, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το σοκ και η παράλυση που προκαλεί στο σβέρκο το άγγισμα της άκρης μιας ψυχρής μεταλλικής κάννης. Χθες ο Σαμαράς δεν ήταν πρωθυπουργός, αλλά sniper. Ο πληρωμένος, ψυχρός δολοφόνος που εγκατεστημένος στη σκεπή πάνω από μια πλατεία, γυρίζει την κάννη κατευθείαν στο πλήθος από κάτω, και πυροβολεί τον οποιονδήποτε μέχρι να μετρήσει τόσες πτώσεις, όσες οι εντολοδόχοι του έχουν ορίσει. Τη μάσκα αυτή του δολοφόνου είδε χθες η Ελλάδα, αυτήν ακριβώς και ο κόσμος όλος, και φρίκιασε. Και όπως, όταν κάποιος που έχει αντικρίσει τη φρίκη στη θέα ενός κατακρεουργημένου πτώματος ή μιας αδιανόητης καταστροφής ανοίγει την πόρτα και πετάγεται πανικόβλητος στο δρόμο, θέλοντας να διώξει την εικόνα και να βρει παρηγοριά σε άλλους ομοιοπαθείς, έτσι ήταν και χθες, μ' ένα κόσμο που έβλεπε την κάννη ήδη να τον σημαδεύει και δεν άντεχε να νοιώθει μόνος αυτή τη στιγμή.

Αγαπητοί φορολογούμενοι, μην πλανιέστε άλλο. Όσοι ακόμα δεν το αντιληφθήκατε, και είναι φυσικό μετά από τόσους τόνους λάσπης και προπαγάνδας, τα μεγαλύτερα εγκλήματα γίνονται πλέον στο όνομά σας. Οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες που πετσοκόφτηκαν, φορολογούμενοι ήταν κι αυτοί. Όπως, άλλωστε κι εσείς οι ίδιοι…

Πηγή CYNICAL

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Posted: 12 Jun 2013 01:03 PM PDT
Θα σου πω εγώ τι ήταν η ΕΡΤ. Έτσι όπως την έζησα.
Υπάρχει μια ξένη λέξη, γνωστή σε όλους: SOS.
Ξέρεις τι σημαίνει αυτή η λέξη; Αμ δεν ξέρεις. Άκου.

Κάθε βράδυ που γινόταν ο προγραμματισμός της επόμενης μέρας, δηλαδή ποια θέματα θα καλυφθούν (θα γίνουν ρεπορτάζ), υπήρχε δίπλα από κάποια θέματα η λέξη SOS. Ήταν το ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ που χαρακτήριζε όχι τη σπουδαιότητα ενός θέματος, αλλά τη σπουδαιότητα αυτού που το έδινε. Ήταν τα λεγόμενα θέματα «παραγγελιές».

Παράδειγμα: Ερχόταν ένα χαρτί π.χ. από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ που έλεγε «να καλυφθεί αυτό το θέμα και να παίξει στο κεντρικό δελτίο». Τα θέματα παραγγελιές (SOS) ήταν συνήθως ΑΣΗΜΑΝΤΑ (αν ήταν σημαντικά τα είχε αξιολογήσει ήδη ο αρχισυντάκτης βάρδιας). Και όταν λέμε ασήμαντα ας βάλει ό,τι θέλει ο νους σας (από ασήμαντες κομματικές εκδηλώσεις, μέχρι Γιορτή του Μελιού στην Άνω Παναγιά). Από κει και πέρα τα πράγματα έπαιρναν το δρόμο τους. Το (ασήμαντο) SOS του προέδρου ήταν η απόλυτη εντολή στην ΕΡΤ. Κλαρίνο όλοι.

Βέβαια ο Πρόεδρος ή ο Γενικός ή ο γνωστός παρουσιαστής δεν είχαν, τις περισσότερες φορές, άμεση σχέση με αυτό που ζητούσαν, αλλά ήταν παραγγελιές τρίτων (υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, επιχειρηματίες κοκ.). Θελήματα έκαναν οι άνθρωποι και δημόσιες σχέσεις.
Δικαίωμα σε παραγγελιές (εκτός από τους παραπάνω) έφτασαν να έχουν κάτι απίθανοι τύποι: συνδικαλιστές, μεγαλοπαράγοντες, ακόμα και κομματικά στελέχη που απευθείας σήκωναν το τηλέφωνο και απαιτούσαν.

Αυτό που έβλεπε ο τηλεθεατής στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές ήταν σε μεγάλο βαθμό θέματα SOS. Έβλεπε ο πολίτης την παρουσίαση μιας έκθεσης ζωγραφικής και χαιρόταν ότι «η ΕΡΤ βρίσκεται κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό». Ο πολίτης όμως δεν έμαθε ποτέ γιατί παρουσιαζόταν αυτή η έκθεση και όχι κάποια άλλη. Αυτή η συναυλία και όχι κάποια άλλη. Αυτή η παρουσίαση βιβλίου και όχι κάποια άλλη. Αυτό το πολιτιστικό δρώμενο και όχι κάποιο άλλο. Αυτή η ομιλία βουλευτή και όχι κάποιου άλλου. Δεν έμαθε γιατί δεν ήξερε.

Η επιλογή θεμάτων ήταν το αποτέλεσμα ενός παρασκηνίου γνωστού σε ΟΛΟΥΣ στην «δημόσια τηλεόραση». Κανείς δεν μιλούσε για τον απλούστατο λόγο ότι με αυτόν τον τρόπο όλοι έκαναν τη δουλειά τους. Και οι πάνω και οι κάτω.
Η κεφαλή του συστήματος ήταν ο εκάστοτε υπουργός τύπου. Ήταν αυτός που επέλεγε τις διοικήσεις οι οποίες με τη σειρά τους έκαναν τα πάντα όχι μόνο να μην δυσαρεστήσουν αυτόν, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έπρεπε να κρατούν ισορροπίες γι' αυτό και έτρεμαν τη γκρίνια (ή και τις καταγγελίες) των κομμάτων. Άλλωστε τα κόμματα συνομιλούσαν μαζί τους. Τους είχαν ανάγκη. Και εκείνοι εκείνα. Η φράση «το ΚΚΕ (ή το ΠΑΣΟΚ ή Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ κοκ) θέλει συνεργείο» ήταν κλισέ στην αίθουσα σύνταξης. Αφού το κόμμα ήθελε τηλεοπτική κάλυψη, η δημοσιογραφική αξιολόγηση περίσσευε. Ποτέ άλλοτε ο δημοσιογράφος δεν ένιωσε πιο διακοσμητικός όσο στην ΕΡΤ. Αλλά, είπαμε, ο λαός έβλεπε την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του ποιητή κ. Ανύπαρκτου και αναφωνούσε: «να το σοβαρό κανάλι!».

Κάποια στιγμή τόλμησα να βάλω μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση με θέμα τον Καβάφη. Μόλις το είδε ο προϊστάμενος με κοίταξε έκπληκτος και ρώτησε: «ποιος έδωσε αυτό θέμα;». «ΕΓΩ, γιατί αξιολόγησα ότι είναι σπουδαία εκδήλωση», του απάντησα. «Καλά, αν βρούμε συνεργείο να πάμε». Συνεργείο βέβαια δεν βρέθηκε ποτέ. Γιατί το θέμα δεν ήταν SOS. Δεν είχε έρθει από ψηλά.

Αυτή ήταν η κατάσταση στην ΕΡΤ. Οι παλιοί, αυτοί που δεν φοβούνται να μιλήσουν, έχουν να πουν πολλά. Ρωτήστε τους. Κάποτε ήρθε ένας νέος διευθυντής με όρεξη και πρόγραμμα να βάλει τάξη στην αταξία. Έτσι έλεγε. Την πρώτη μέρα της θητείας του καθώς ήταν σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων, η πραγματική διοίκηση της ΕΡΤ (οι συνδικαλιστές-άλλη πληγή αυτή) του «έριξε μαύρο» (σταμάτησαν για λίγα δευτερόλεπτα την εκπομπή σήματος-μαύρο στην οθόνη). Ήταν το σήμα και η προειδοποίηση: «κουμάντο εδώ κάνουμε εμείς και κάτσε φρόνιμα». Και όντως έκατσε φρόνιμα. Βρείτε τον και ρωτήστε τον να σας τα πει.

Όλοι ασέλγησαν στην ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση ξεκίνησε ως μια παρθένα κόρη, και στο τέλος κατάντησε πόρνη. Όλοι υπήρξαν πελάτες της.
Την ΕΡΤ δεν την έκλεισε κανείς. 
ΠΕΘΑΝΕ. Από αλλεπάλληλους βιασμούς.
ΟΛΩΝ.
Φώναζε η καημένη SOS, αλλά δεν την άκουγε κανείς.

Δημήτρης Αλικάκος

Απορία ιστολογίου:
Αφού φταίνε τα κόμματα (που διόριζαν κομματόσκυλα ως υψηλόμισθους) για το χάλι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, γιατί δεν κλείνουν τα κόμματα;
Αφού ο ασθενής μπορούσε να σωθεί με θεραπεία, γιατί αποφασίσθηκε ο "αιφνίδιος θάνατός του"; Μήπως επειδή ο θεράπων ιατρός είναι ανίκανος;
 
Posted: 12 Jun 2013 09:35 AM PDT
Ξέρετε γιατί σωπαίνουμε στα όσα συμβαίνουν; Επειδή έχουν ήδη σκοτώσει το μυαλό μας... Νεκροζώντανοι που περιφερόμαστε βουβοί και αγέλαστοι (ή ξαπλώνουμε στους καναπέδες μας) είμαστε. Νεκροί που δεν έχουμε καταλάβει την κατάστασή μας...

Ελπίζουμε να μπει χρώμα στη ζωή μας, αλλά δεν έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε τα χρώματα, αφού μας έμαθαν να αναγνωρίζουμε μόνο το χρήμα.

Ελπίζουμε να ταξιδέψουμε σε θάλασσες, χωρίς να είμαστε ικανοί να σταθούμε δίπλα στ' ακρογιάλι και να αναλογιστούμε την ευθύνη του ταξιδιού κοιτώντας τα κύματα.

Ελπίζουμε πως θα γίνει κάποιο θαύμα και θα μας λυπηθούν οι δήμιοί μας, πως θα κουραστούν οι εκτελεστές μας. Τίποτε δεν ξέρουμε πέρα από εκείνα που μας έμαθαν οι επιτήδειοι τοκογλύφοι της ψυχής μας.

Ελπίζουμε να μπορέσουμε να δούμε τον κόσμο, όταν δεν μπορούμε να βρούμε το κουράγιο να κοιτάξουμε το έχει να μας δείξει η καρδιά μας.

Ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε στον ουρανό και την απεραντοσύνη του, όταν δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από τα μικρά πράγματα που γίνανε οι δυνάστες της ζωής μας και σαν ναρκωτικό μας οδηγούν στον πνευματικό και φυσικό θάνατό μας.

Ελπίζουμε πως ετούτο το κακό θα σταματήσει από μόνο του, πως θα ξυπνήσουμε από έναν εφιάλτη και αρνούμαστε να καταλάβουμε πως το εφιάλτη τον φτιάξαμε μόνοι μας, πως τον στηρίξαμε και τον ανδρώσαμε για να ορίσει την φρίκη που μας περιμένει.

Λάθος... με όλα αυτά, το μόνο που μένει να ελπίζουμε είναι να μην γίνουν οι τάφοι μας αφοδευτήρια εκείνων που έρχονται μετά από εμάς, εκείνων που την ζωή τους βάλαμε στον τόκο επειδή εμείς είμασταν δειλοί και προτιμήσαμε να αυτοκτονήσουμε κλείνοντας τις πόρτες του μυαλού μας, αφήνοντας τον φόβο να μας κυριεύσει απέναντι στον όλεθρο που μας βιάζει καθημερινά.
Posted: 12 Jun 2013 08:40 AM PDT
Του Γιώργου Καραμπελιά

Ο Σαμαράς, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, επέλεξε τη στρατηγική του: όλα ή τίποτα. Μπροστά στα καθολικά αδιέξοδα που οδήγησε η ενδοτική πολιτική του –αδυναμία διεκπεραίωσης της συμφωνίας της ΔΕΠΑ, κυβερνητικό μπάχαλο, γεωπολιτικές αντιθέσεις και συγκρούσεις συμφερόντων, συρρίκνωση των κυβερνητικών εταίρων και εκτίναξη της Χρυσής Αυγής– επέλεξε τη στρατηγική της έντασης και της κρίσης. Αυτή η πολιτική της πυγμής, που φέρνει στον κόσμο μνήμες της δικτατορίας, έχει πολλούς αποδέκτες.

Πρώτον, τον ίδιο το λαό, να σιγήσει, να πάψει να διαμαρτύρεται και να δεχτεί μοιρολατρικά τους εκβιασμούς της Τρόικας και της κυβέρνησης. Και δαρμένος και σιωπηλός.

Δεύτερον, απευθύνεται στους Αμερικανογερμανούς, οι οποίοι συγκρούονται πάνω από το πτώμα της χώρας, και τους καλεί να επιλέξουν ανάμεσα σ' αυτόν και το «χάος». Καθόλου τυχαία, αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα της αποτυχίας με την Γκαζπρόμ, η οποία αποτέλεσε συνέπεια πιέσεων των Αμερικανών και των Γερμανών ενάντια στη ρωσική παρουσία στην Ελλάδα. Και τους καλεί είτε να τον στηρίξουν είτε να αναλάβουν το «χάος», την ίδια στιγμή που αυτό εξαπλώνεται στη γειτονική Τουρκία.

Τρίτον, στρέφεται ενάντια στους κυβερνητικούς του εταίρους και τους καλεί είτε να υπακούσουν τυφλά, είτε να οδηγηθούν σε μια στρατηγική ήττα, ακόμα και εξαφάνιση σε περίπτωση νέων εκλογών.
Ο Σαμαράς, μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν συσσωρευτεί, κάνει μια κίνηση που είτε θα οδηγήσει στην έστω βραχυπρόθεσμη εδραίωσή του, είτε στην καταβαράθρωσή του. Παίζει τα ρέστα του. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να ερμηνεύσουμε και το πρόσφατο μπάχαλο με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αφού πρώτα το δέχτηκε και συμφώνησε, στη συνέχεια το απέρριψε, προκαλώντας ανοιχτά τους κυβερνητικούς του εταίρους. Παράλληλα, αναπτύσσει μια έντονη ρητορική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον θεωρεί «εύκολο αντίπαλο», έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα διπολικό μοντέλο που θα του επιτρέπει να διαιωνίσει την κυριαρχία του, ως η μόνη «ρεαλιστική» εναλλακτική λύση.

Η ΕΡΤ και η στρατηγική του εκφασισμού
Η επιλογή της σύγκρουσης γύρω από την ΕΡΤ, και όχι έναν οποιονδήποτε άλλον οργανισμό, δεν είναι τυχαία. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας δεν θα προκαλέσει μόνον αντιδράσεις και συσπειρώσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά θα πάρει και διεθνή έκταση (είναι ήδη πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ). Επομένως, δεν έκανε μόνο μία κίνηση απλώς για να λύσει το πρόβλημα των 2.000 απολύσεων, που του λείπανε, αλλά και για να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή αναταραχή και σύγκρουση. Έχει δηλαδή ανοιχτό χαρακτήρα πρόκλησης-προβοκάτσιας. Επιζητά τη σύγκρουση και όχι τον κατευνασμό.

Η ΕΡΤ, στα μάτια συντηρητικών –ακόμα και λαϊκών– στρωμάτων αποτελεί το σύμβολο της μεταπολίτευσης και της συγκυριαρχίας της εκσυγχρονιστικής αριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ, και την εκσυγχρονιστική Δεξιά, το σύμβολο της μεταπολιτευτικής πολιτικής ορθότητας. Και ταυτόχρονα, έναν χώρο απόλυτης αδιαφάνειας, διορισμών από το παράθυρο, και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Έτσι, το χτύπημα στην ΕΡΤ και γενικότερα στα ΜΜΕ ικανοποιεί τα πιο βαθύτερα συντηρητικά αισθήματα που στρέφονται σε συνθήκες κρίσης ενάντια στους «επώνυμους», ενάντια σε όσους κατέχουν δημόσιο λόγο. Εξάλλου, ένας από τους λόγους που εκτοξεύτηκε η Χ.Α. είναι η μη αναγνωρισιμότητα των βασικών στελεχών της, η αδυναμία να χειριστούν τον λόγο, η ψευδοπληβειακότητά τους.

Έτσι, ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου ξεχνάει πως στην ΕΡΤ εδώ και πολλά χρόνια δεν διορίζουν μόνο οι Πασόκοι, αλλά και οι γαλάζιες κυβερνήσεις, αφειδώς τους κολλητούς και τις παλλακίδες τους. Πως την ίδια πολυπολιτισμική σούπα σερβίρουν αριστεροί, δεξιοί και πασόκοι δημοσιογράφοι, έχοντας κάνει έναν καταμερισμό εργασίας μεταξύ τους.

Ξεχνούν πώς παρ' όλα ταύτα, παρέμενε ποιοτικά υψηλότερη από τα τουρκοκάναλα και τα διαφημισάδικα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ξεχνούν, εν τέλει πως, οι «κολλητοί» και οι «παλλακίδες» θα βρεθούν και πάλι και στον νέο δημόσιο οργανισμό που θα δημιουργηθεί, ενώ εκείνοι που θα την πληρώσουν εν τέλει είναι όσοι δεν έχουν μέσα, επαφές και κολλητιλίκια.

Μέσα από τη δημόσια αποκαθήλωση της ΕΡΤ, που πραγματοποιήθηκε με τον πιο βίαιο και φασιστικό τρόπο, την κατάληψη των κεραιών και το κλείσιμο του σήματος, πραγματοποιείται και ένα βήμα –πολύ μεγάλο– στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και της ελληνικής κοινωνίας. Διότι είναι κλασσική συνταγή του εκφασισμού η στροφή των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την κρίση ενάντια σε κάποια εξιλαστήρια θύματα. Ας θυμηθούμε πως ανέβηκε για πρώτη φορά η Χ.Α. με το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη.

Γιατί μπορεί να κάνει εκβιασμούς;
Η κίνηση Σαμαρά είναι μια ζαριά, με την οποία ένας πολιτικός που κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και μεταβλήθηκε στον πιο δουλοπρεπή υποτακτικό των δανειστών, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την προνομιακή θέση στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Διότι απέναντι στον Σαμαρά βρίσκεται ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα χρειαστεί καιρό για να συνέλθει από το σοκ της εκτίναξής του σε αξιωματική αντιπολίτευση. Διότι απέναντί του βρίσκεται ο Καμμένος, ως εκπρόσωπος της λαϊκής Δεξιάς, και οι νεαντερντάλιοι της Χ.Α. Κυρίως και πάνω απ' όλα, διότι η ελληνική κοινωνία έχει χάσει το παραγωγικό και εργασιακό της ήθος, έχει χάσει τον πολιτισμικό της δυναμισμό, είναι γερασμένη και έχει μεταβληθεί σε μια σούπα θεατών του Σουλεϊμάν.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μπορεί ένας πολιτικός χαμηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων όπως ο Σαμαράς να εμφανίζεται ως «κυρίαρχος του παιγνιδιού» και να εκβιάζει τον ελληνικό λαό, γιατί δεν μπορεί να εκβιάσει την Τρόικα και την Μέρκελ! Έτσι, ακόμα και την «αγανάκτησή» του για το προφανές πούλημα που του έκαναν στο ζήτημα του φυσικού αερίου, δεν την εκφράζει απευθυνόμενος στα αφεντικά του, αλλά τη στρέφει ενάντια στον λαό και στα πιο εύκολα για την περίπτωση θύματα.

Και όμως, η Ν.Δ. και ο Σαμαράς κρατιούνται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και μπορεί να εκβιάζει ακόμα και με εκλογές τις οποίες δεν θέλει προφανώς ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, αλλά στην πραγματικότητα ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Διότι, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν τα μεγάλα συμφέροντα και οι ξένοι επικυρίαρχοι, οι οποίοι απλώς υπαλλήλους χρειάζονται, είναι δυνατό να συνεχίσουν να κυβερνάνε και μέτριοι πολιτικοί και κόμματα χαμηλού επιπέδου πλιατσικολόγων. Αν αντίθετα επιδιώκεις να αλλάξεις τη ρότα του σκάφους, να βγάλεις το τρένο από τις ράγες του συστήματος, να οδηγήσεις τον λαό σε σύγκρουση μαζί του, πρέπει να επιδεικνύεις μια άλλη αξιοπιστία και προπαντός να διαθέτεις ένα άλλο επίπεδο. 
Οι Έλληνες, δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο της ανατροπής της «κόλασης που γνωρίζουν» για να εισέλθουν σ' ένα άγνωστο πέλαγος. Γι' αυτό, μπορεί να επικροτούν πολλές από τις βασικές παραδοχές του αντιμνημονιακού χώρου –οι κυβερνήσεις είναι πουλημένες, το πρόγραμμα δεν έχει καμία διέξοδο κ.λπ.– και ταυτόχρονα να φοβούνται την έλευση των αντιμνημονιακών κομμάτων στην εξουσία!

Εκεί λοιπόν στηρίζεται και ο εκβιασμός του Σαμαρά. Στο ότι εμφανίζεται ως μονόδρομος. Και έτσι θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο το κύριο αντιπολιτευτικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να μην παρουσιάζει κάποιο αξιόλογο οικονομικό πρόγραμμα, θα εξακολουθεί να υποστηρίζει πως πρέπει να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες («για να φύγουν στο εξωτερικό!»), θα εξακολουθεί να αρνείται τη σημασία της νέο-οθωμανικής απειλής, και προπαντός όσο θα συμπεριφέρεται σαν ένα συστημικό κόμμα, με αντισυστημικές απόψεις! Ένα κόμμα που δεν μπορεί να οργανώσει τον κόσμο στις γειτονιές και τα χωριά, γύρω από συγκεκριμένα και απτά αιτήματα, ενώ η εκφορά του αντισυστημικού λόγου περιορίζεται σε πάνελ, ομιλίες, ταξίδια στο εξωτερικό και συνέδρια.

Ο εκβιασμός του Σαμαρά θα συνεχίσει να λειτουργεί όσο μέσα από το λαϊκό σώμα δεν έχει αναπτυχθεί ένα αντίπαλο δέος. Ένα αντίπαλο δέος που να συνδυάζει τον πατριωτισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικολογική ευαισθησία, τη δημοκρατία και την αξιοπιστία, είτε μέσα από υπαρκτά σχήματα, είτε μέσα από νέες συνθέσεις, ή το πιθανότερο και τα δύο μαζί.

Και για να συγκροτηθεί κάποτε και αυτός ο περιβόητος πόλος δεν θα πρέπει να περιμένουμε, με σταυρωμένα χέρια, αλλά και στο συγκεκριμένο ζήτημα να απαντήσουμε στην πρόκληση, να οδηγήσουμε σε αποτυχία το colpo grosso του Σαμαρά, να απαιτήσουμε να ξανανοίξει άμεσα κάτω από δημόσιο έλεγχο η ΕΡΤ, να μην αφήσουμε την έρπουσα φασιστικοποίηση να κερδίσει μια ακόμα παρτίδα και να απαντήσουμε σθεναρά στο όλα ή τίποτα, απαντώντας του τίποτα, όσο δεν στρέφεται επί τέλους ενάντια στη Μέρκελ, και τους τοκογλύφους, αλλά αντίθετα επιλέγει να στρέφεται ενάντια στο λαό, ακόμα και σε εκείνα τα κομμάτια που φέρουν ευθύνες. Οι ευθύνες τους δεν πρέπει να αποτελέσουν το άλλοθι των κυβερνώντων και της φασιστικοποίησης της κοινωνίας.

Kίνηση Πολιτών Άρδην
Posted: 12 Jun 2013 07:53 AM PDT
Κάποιοι αρέσκονται στο να παπαγαλίζουν την χρόνια κυβερνο-προπαγάνδα που τους έβαλαν στο μυαλό.
Για εσένα, λοιπόν, που αρέσκεσαι να αναμασάς την κυβερνητική προπαγάνδα, γιατί δεν λες ότι το χρήμα της ΕΡΤ το διαχειρίζονται οι τοποθετημένες κομματικά από τις κυβερνήσεις διοικήσεις;
Ποιός δημιουργεί το σκάνδαλο λοιπόν;
Οι εργαζόμενοι ή οι πολιτικοί με τους κομματικούς τους λακέδες και τους μιντιακούς τους υποστηρικτές;
Αναρωτήθηκες γιατί έκλεισαν άμεσα την εταιρεία;
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;
Μήπως ότι διαγράφηκαν τα πάντα (όλες οι λαμογιές δηλαδή) που έγιναν στο παρελθόν...
Γιατί επέλεξαν όχι στην έρευνα, στην εξυγίανση και στον εξορθολογισμό των δαπανών, αλλά προχώρησαν άμεσο κλείσιμο, σε μία κρατική εταιρεία που δεν συμπεριλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό;

Ηλίθιες ερωτήσεις...;
Ίσως... Αλλά αυτές οι ερωτήσεις ΔΕΝ έχουν απαντηθεί ποτέ από τους εκάστοτε... διασώστες μας.

Γιατί δεν αναφέρεσαι στα θαλασσοδάνεια των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, αλλά παπαγαλίζεις αυτά που βολεύουν εκείνους που θέλουν να σου πάρουν το σπίτι;
Πιστεύεις πραγματικά πως ο αντίπαλός σου είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και δεν είναι οι κυβερνήσεις των μνημονίων και οι πωλητικοί που κομματιάζουν την χώρα, εξευτελίζουν όλους εμάς διεθνώς και έχουν βάλει υποθήκη τις ζωές και των αγέννητων Ελλήνων, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση εξουσίας από τους εντολείς τους;

Αν είναι να μιλήσουμε για πολιτική, αν είναι να ανοιχτούμε στην μεγάλη θάλασσα, ας μάθουμε πρώτα το ακρογιάλι...
Αν δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε αυτό, ας σκεφτούμε ποιοί είναι αυτοί που στηρίζουμε και τι επιδιώκουν σε σχέση με εμάς, τι έχουν κάνει για εμάς...
Αν δεν μπορούμε ούτε αυτό να κάνουμε, ας σωπάσουμε, επιτέλους, για να μιλήσουν εκείνοι που έχουν κάτι να πούν χωρίς να αναμασούν σαν πρόβατα το χόρτο της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Αν είναι να λιθοβολήσεις πρόθυμα τους "ενόχους" που σου δείχνουν οι εχθροί σου, σκέψου πως αύριο θα έρθει η σειρά σου να σε λιθοβολήσουν με τις υποδείξεις των εχθρών σου...
Posted: 12 Jun 2013 07:50 AM PDT

Ειδικό κατασκοπευτικό Ρωσικό πολεμικό πλοίο πέρασε χθες τα στενά και βγήκε στο Αιγαίο!
Το Ρωσικό Πολεμικό συλλογής πληροφοριών αλλά και εξοπλισμένο με τα ποιο σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης πλοίων αλλά και ακροάσεων - αναλύσεων Στρατιωτικών Πληροφοριών, αλλά και καταγραφής στοιχείων με ταυτόχρονη μετάδοση στα υπόγεια του Στρατιωτικού Τομέα της KGB.

Βγήκε στο Αιγαίο χωρίς να δηλώσει κατεύθυνση ή λιμένα προορισμού …Αν κάποιος όμως πιστεύει οτι δεν πάει προς τις ακτές της Συρίας, αλλά πάει για Κρουαζέρια Στα νησιά κάνει μεγάλο λάθος!

Το νέο που έφτασε αμέσως στο Γενικό Αρχηγείου του Ισραήλ προκάλεσε γενικό εκνευρισμό…
Ενώ ενημερώθηκαν και οι φίλοι του Ισραήλ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Ίσως το Ρωσικό να βγήκε για να προστατέψει με τις πληροφορίες την παράδοση των των Ρώσικων S-300 απο Ρώσικα μεταφορικά στη Συρία ή και να καταγράψει τυχόν απογείωση μαχητικών του Ισραήλ με κατεύθυνση προς το Ιράν, ίσως απλά να βγήκε να δοκιμάσει τις νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στο Σκάφος! (φωτο)

Το καλοκαίρι προβλέπεται ιδιαίτερα θερμό και όχι μόνο στο Αιγαίο...
Posted: 12 Jun 2013 07:29 AM PDT
Μεγάλες αλλαγές στις μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Taraf που ως τίτλος έχει « ιδρύεται κράτος πληροφοριών», η ΜΙΤ αποκτά υπερεξουσίες καθώς με νέο νόμο θα της δοθεί το δικαίωμα του «φακελώματος, παρακολούθησης, ψυχολογικού πολέμου και επιχείρησης».

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως « η ΜΙΤ αναλαμβάνει το δικαίωμα δράσης εναντίον εσωτeρικών εχθρών μια αρμοδιότητα που μέχρι σήμερα είχαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Επίσης η ΜΙΤ με τις νέες αρμοδιότητες της θα μπορεί να ασκεί ψυχολογικό πόλεμο και να ανοίγει ψεύτικες ιστοσελίδες!

Η Taraf αναφέρει πως οι υπάλληλοι τη ΜΙΤ δεν θα μπορούν να δικάζονται από δικαστήρια. « Η δομή της νέας ΜΙΤ και οι αρμοδιότητες της θα θυμίζουν της μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και του Ιράν» γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Πηγή OnAlert
Posted: 12 Jun 2013 06:27 AM PDT
Γράφει ο Γιάννης Κότσιρας

Στο δρόμο ακόμη 3.000 άνθρωποι.
Τέλος τα μεροκάματα για ακόμη 3.000 οικογένειες.
Λες πως σε ενοχλούσε που πλήρωνες 4€ το μήνα την ΕΡΤ στο λογαριασμό σου επειδή δεν την έβλεπες. Οπότε καλύτερα να την κλείσουν.

Για να το διευρύνω λίγο αυτό.
Κι εγώ δεν πήγα ποτέ στην Κάρπαθο αλλά τους δρόμους και από δικά μου χρήματα τους έκαναν. Να μην τους έκαναν λοιπόν αφού δεν τους είδα και ίσως να μην τους δω ποτέ.

Και το νερό που πίνει το παιδί σου στο δημόσιο σχολείο να το κόψουν. Πληρώνεται και από μένα αλλά εγώ δεν έχω παιδί να πίνει από αυτό. Γιατί να το πληρώνω λοιπόν;

Και τον Στρατό; Τον στρατιωτικό ποιος τον πληρώνει; Γιατί να τον πληρώνω αφού δεν είμαστε σε πόλεμο; Να τον καταργήσουν. Να τους απολύσουν όλους και άμα μας την πέσουν, βλέπουμε.

Και τους Πυροσβέστες. Να τους απολύουν το χειμώνα. Μόνο το καλοκαίρι να τους πληρώνω.
Γιατί; Άσε που άμα μένεις στην πόλη τι σε νοιάζει για το δάσος. Ας καούν όλα. Γιατί να πληρώνω κι εγώ που μένω στην πόλη;

Και το δημόσιο ιατρείο που φτιάχτηκε στη Λέρο, να μην το έκαναν ποτέ. Αφού κι εγώ πλήρωσα γι αυτό και ίσως να μην το χρειαστώ ποτέ.

Και το σχολείο που έγινε στην Ορεστιάδα, να μην το έχτιζαν. Γιατί να πληρώνω κι εγώ ένα σχολείο, που δεν θα δω ούτε εγώ, ούτε το παιδί μου.

Άσε που δεν έχω παιδί. Κι άμα δεν κάνω; Γιατί να πληρώνω εγώ για τις σπουδές των παιδιών;

Και το παιδί του γείτονα που σώθηκε από την άρρωστη καρδιά του στο δημόσιο νοσοκομείο; Από τις ασφαλιστικές εισφορές που έδινα και εγώ, σώθηκε. Να μην σωζόταν. Αφού δεν το γνώριζα και ίσως να μην το μάθω ποτέ.

Και αν σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, μην χαμογελάς γιατί είναι και αυτά στο πρόγραμμα.
Θα συμβούν και μάλιστα γρήγορα.

Η ΕΡΤ αγαπητέ χαιρέκακε δεν είναι ένα κανάλι.
Είναι άνθρωποι. Εργαζόμενοι.
Φίλοι. Γείτονες. Συμμαθητές. Γονείς. Συγγενείς.
Όπως ήταν οι χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι στα κλωστοϋφαντουργεία, στα ναυπηγεία,
οι χιλιάδες απολυμένοι σε ιδιωτικές εταιρίες που έκλεισαν.
Κι εσύ χαίρεσαι...
Να χαίρεσαι λοιπόν με την κατάντια σου.
Και να μην παραξενευτείς άμα αδιαφορήσω όταν απολυθείς.
Ούτε καν να διαμαρτυρηθείς.
Γιατί δεν θα αφορά εμένα η απόλυσή σου.
Δεν θα αφορά εμένα η εξόντωσή σου.

Είναι αδιανόητη η φίμωση της ΕΡΤ.
Είναι αδιανόητη αυτή η συμπεριφορά της κυβέρνησης.
Είναι αδιανόητη η δική σου απάθεια.
Είναι αδιανόητη αυτή η χαρά σου για την εξόντωση 3000 οικογενειών!
Κι όμως, εγώ δεν θα χαρώ με την δική σου εξόντωση.
Θα παλέψω για σένα ακόμη και την ώρα που εσύ χαίρεσαι με τον πόνο του άλλου.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους.
Τους άνεργους, τους άστεγους.
Αλληλεγγύη σε όλους τους συνανθρώπους μας.
Κι αν δεν σε απασχολούν οι υπόλοιποι, σκέψου έστω το τομάρι σου.
Κάποια στιγμή θα χρειαστείς βοήθεια...
Ας έχεις κάπου να τη ζητήσεις...
Γιατί τότε δεν θα χαίρεσαι.

Ανόητε χαιρέκακε!




Posted: 12 Jun 2013 05:15 AM PDT
Προβληματισμός στα επιτελεία

Μέγα θέμα έχει προκύψει από το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αυτή την ώρα ανώτεροι αξιωματικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες οι οποίες εμπλέκονται με τις επικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων στον χειρισμό κρίσεων ζητούν διευκρινίσεις από τα επιτελεία τους για το πως θα καλυφθεί η "μαύρη τρύπα" που δημιούργησε στα επιχειρησιακά τους σχέδια κυβερνητική απόφαση.

Τι έχει συμβεί;

Οι πομποί της κρατικής ραδιοτηλεόρασης είναι ενταγμένοι σε επιχειρησιακά σχέδια των ενόπλων δυνάμεων ειδικά σε περίοδο κρίσης. 
Οι λεπτομέρειες της "ασαφούς διαμόρφωσης" λογικά θα έπρεπε να είναι σε γνώση όσων έλαβαν την απόφαση να κατεβάσουν τους διακόπτες στους πομπούς της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. 
Η χρήση αυτών των πομπών από τις ένοπλες δυνάμεις δεν εξασφαλίζεται αυτόματα ούτε βέβαια από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που θα αναλάβουν την φρούρηση τους. 
Χρειάζεται κάποιους εξειδικευμένους υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται σε επιχειρησιακό σχέδιο των ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή OnAlert
Posted: 12 Jun 2013 04:47 AM PDT
Η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, την παρούσα χρονική περίοδο , είναι εξαιρετικά τεταμένη. Υπό αυτές τις συνθήκες θα δικαιολογούσε κανείς την ύπαρξη ορισμένων «μικροαβλεψιών» σε άλλους τομείς, όπως είναι η στάση της Γείτονος στα ελληνοτουρκικά.

Όμως στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αντίθετα βλέπουμε τουρκικά πλοία να αρμενίζουν προκλητικά στο Αιγαίο και τούρκικα αεροπλάνα να κάνουν σωρεία παραβιάσεων και παραβάσεων.

Το κερασάκι στην τούρτα των τουρκικών προκλήσεων/διεκδικήσεων είναι η εκμετάλλευση της ευκαιρίας, που προσέφερε το ΝΑΤΟ και η Τουρκία την αξιοποίησε, με την Ελλάδα απλά θεατή, με αποτέλεσμα να εκτελεί περιπολίες (12,18,25 Ιουνίου 2013) στο πλαίσιο της επιχείρησης «ACTIVE ENDEAVOUR» εντός του ελληνικού FIR σκιαγραφώντας την ελληνική ΑΟΖ και περνώντας πάνω από την πλωτή πλατφόρμα της ENSCO στο οικόπεδο «12» της Κύπρου.

Ο αρμόδιος διοικητής του ΝΑΤΟ (COMMARAIRNATO) εξέδωσε σήμα (15 Μαΐου) και ζήτησε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας για περιπολία στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης «ACTIVE ENDEAVOUR» και όχι μόνο. Το σήμα αυτό ήρθε και στη χώρα μας αλλά δεν ανταποκριθήκαμε παρά το ότι η εν λόγω περιοχή είναι ζωτικού ελληνικού ενδιαφέροντος. Η Τουρκία ανταποκρίθηκε και στέλνει αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN 235, στις 12,18 και 25 Ιουνίου 2013 να εκτελέσουν περιπολία σε περιοχή που περιλαμβάνει τμήμα του FIR Αθηνών και σκιαγραφεί την ελληνική ΑΟΖ, η οποία εκτείνεται νότια της Κρήτης και ανατολικά Ρόδου και Καρπάθου, περιλαμβάνει όλη την περιοχή του Καστελόριζου και φτάνει μέχρι δυτικά και νότια Κύπρου περνώντας πάνω από την πλωτή πλατφόρμα της ENSCO στο οικόπεδο «12» . Την περιοχή αυτή την δήλωσε στο ΝΑΤΟ και το αντίστοιχο τουρκικό σήμα λήφθηκε από τις ελληνικές αρχές (CAOC 7, MAKA ATHENS κλπ) στις 4 Ιουνίου 2013.

Θα αναρωτηθεί κάποιος «τι σημαίνει αυτό με την Τουρκία είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ;», αυτό είναι σωστό μόνο που η σύμμαχος έχει θέσει κόκκινες γραμμές πολέμου στην χώρα μας και ανοικτά αμφισβητεί με λόγια και έργα την κυριαρχία μας.

Στις υπηρεσίες του ΓΕΑ και του ΓΕΕΘΑ υπάρχει μεγάλη αναστάτωση για την ολιγωρία που επέδειξε το ΑΤΑ και το CAOC 7 στη διαχείριση αυτού του σοβαρού θέματος και διερωτώνται ποια θα είναι η θέση των εθνικών εκπροσώπων μας όταν θα γίνεται ενημέρωση στη Συμμαχία των αποτελεσμάτων της αποστολής από την αναφορά των πληρωμάτων του τουρκικού αεροσκάφους για την θαλάσσια περιοχή Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου, Κατελόριζου, Κύπρου.

Αν η ηγεσία των ΕΔ και του ΥΠΕΘΑ γνώριζαν τα προαναφερόμενα γεγονότα και τήρησαν παθητική στάση τότε έβαλαν ένα ακόμα λιθαράκι στο βουνό των τουρκικών προκλήσεων. Αν δεν γνώριζαν, γιατί κάτι τους ξέφυγε ας αρχίσουν, να σκέφτονται με ποιο τρόπο τέτοια φαινόμενα θα εκλείψουν. Ο ελληνικός λαός, που χειμάζεται από την οικονομική κρίση και στέκεται όρθιος , δεν επιθυμεί εκπτώσεις στην εθνική κυριαρχία της χώρας του.
Posted: 12 Jun 2013 06:15 AM PDT
ΕΡΤ: Πολλαπλοί οι στόχοι του νέου πραξικοπήματος Σαμαρά

Ο Σαμαράς με τα απανωτά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και τις επιστρατεύσεις επιχειρεί να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του εκλογικού παιχνιδιού στο κατοχικό σκηνικό.

Από τη στιγμή που η «αντιπολίτευση» έχει επικυρώσει και νομιμοποιήσει αυτά τα πραξικοπήματα ΕΝΤΟΣ της Βουλής (η συμμετοχή στη Βουλή είναι νομιμοποίηση), και από τη στιγμή που κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια στις επιστρατεύσεις και τους στρατιωτικούς νόμους της δωσίλογης κυβέρνησης (τις επικύρωσε και αυτές με τις δημοκοπίες ΕΝΤΟΣ Βουλής), ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ άνοιξε το δρόμο (η «αντιπολίτευση») για την κλιμάκωση κυβερνητικών πραξικοπημάτων…

ΤΩΡΑ ο Σαμαράς πάει καβάλα στο άλογο και τους διασύρει ολοκληρωτικά: Τους σέρνει στη Βουλή σε κάθε νέο πραξικόπημα και εκβιάζει τους πάντες (όλα τα κομματικά ανδρείκελα κάθε είδους και χρώματος) να τον ρίξουν!!!

ΤΩΡΑ ο Σαμαράς τις εκλογές δεν τις φοβάται, διότι έχει συσπειρώσει το δεξιό και ακροδεξιό χώρο (δούλεψαν πολλοί και συστηματικά γι αυτό) σε ικανοποιητικό βαθμό. Αυτοί που θα βατερλοποιηθούν θα είναι οι άλλοι…


Το πραξικόπημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ κουρελιάζει κυριολεκτικά και τους κυβερνητικούς του εταίρους. Τους τσαλαπατάει αγρίως και τους προκαλεί να τον «ρίξουν», πράγμα που δεν θα το κάνουν και έτσι θα τους εξευτελίσει ακόμα περισσότερο.
Δεν θα το κάνουν διότι οι κυβερνητικοί εταίροι του Σαμαρά τρέμουν τις εκλογές όσο κανένας άλλος…
Το «καψόνι» του Σαμαρά θα τους ρίξει στα έσχατα όρια του εξευτελισμού τους. Το ίδιο το νέο πραξικόπημα του Σαμαρά θα γελοιοποιήσει και τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος…

Θα παραμείνουν ΟΛΟΙ στη Βουλή για να καταναλώσουν τις γνωστές ομοβροντίες «αριστερής» δημοκοπίας και έτσι θα ανοίξουν το δρόμο σε νέους στρατιωτικούς νόμους…
Διότι θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ μόλις η αντίδρασή τους θα ξεπεράσει (αν ξεπεράσει) την κατοχική νομιμότητα, τη «νομιμότητα» του νέου πραξικοπήματος…

Το οπλοστάσιο της δωσίλογης, «αναπαλαιωμένης» δεξιάς και ακροδεξιάς δεν είναι απλώς το ίδιο γνωστό οπλοστάσιο της παλιάς δεξιάς ΦΡΙΚΗΣ, αλλά έχει εμπλουτιστεί και με τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της «σοσιαλδημοκρατικής» ΔΕΞΙΑΣ (ΠΑΣΟΚ) και της «αριστερής» ΔΕΞΙΑΣ: Από ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι συνδικαλιστές και ΚΚΕ.

Στην ΕΡΤ θα επιχειρηθεί (ήδη επιχειρείται) να επικεντρωθεί το όλο ζήτημα στο πράσινο και ροζ παρακράτος που λυμαίνονταν την ΕΡΤ επί δεκαετίες, καθώς και στις ποικίλες γραφειοκρατικές, παρασιτικές καμαρίλες.

Η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα που ήδη άρχιζε να κλιμακώνεται και αυτή (και από τη Χρυσή Αυγή) εμφανίζει την ΕΡΤ σαν Κόπρο του Αυγεία, που ο Σαμαράς θα «καθαρίσει»…
Το πραξικόπημα στην ΕΡΤ έχει, συνεπώς, μια στρατηγική και μια τακτική (εκλογική) διάσταση.

Από τη μια υλοποιεί τις εντολές του ΦΑΣΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ, για την παράδοση της ΕΡΤ στους τοκογλύφους και «νταβάδες» που δολοφονούν τον ελληνικό λαό χωρίς έλεος και καταστρέφουν συθέμελα την ελληνική κοινωνία και από την ΑΛΛΗ τσαλαπατάει τους αξιοθρήνητους κυβερνητικούς εταίρους του κατοχικού δωσιλογισμού, προκαλώντας τους σε ένα εκλογικό σύρσιμο του αφανισμού τους…

Αυτό παθαίνουν ΟΣΟΙ ανοίγουν τους δρόμους των πραξικοπημάτων στο Σαμαρά: δωσίλογοι εταίροι και «αριστεροί» ψάλτες της Βουλής…

Υ.Γ: Κάποια «πονηρά» ιστολόγια και με «Ορθόδοξη τρέλα» είναι λαλίστατα εναντίον των «αριστερών» ψαλτών και αφήνουν στο απυρόβλητο το ΕΓΚΛΗΜΑ Σαμαρά, τα πραξικοπήματα και τις επιστρατεύσεις…
Τόσο μεγάλοι εραστές της αλήθειας είναι που αδίστακτα ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΝ και σατιρικό ποίημα εναντίον αυτής της καθεστωτικής «αριστεράς», προκειμένου να κτυπήσουν τις ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ιδέες ΓΕΝΙΚΑ και να στρώσουν το έδαφος στο Σαμαρά και στην ιστορική δεξιά και ακροδεξιά…
Οι μάσκες αυτών των κυρίων αρχίζουν να πέφτουν και το κερί των προβοκατόρικων μεταμφιέσεων να λειώνει (επ' αυτού θα επανέλθουμε αύριο)…

Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι

Σχόλιο ιστολογίου: Μετά την ΕΡΤ να κλείσουν και την Βουλή. Είναι οικονομικά και εθνικά επιζήμια και γεμάτη με... βίσματα των τραπεζιτών, των καναλαρχών, των αμερικάνων και των γερμανών...
Posted: 12 Jun 2013 03:35 AM PDT
Του Θ. Καρτερού

Διέσυραν την ΕΡΤ εδώ και μήνες με όλους τους υπέργειους και υπόγειους τρόπους. Διόρισαν εκεί ένα σκασμό δεξιά λυκόπουλα και δεξιές σουσουράδες ειδικών αμοιβών. Ταύτισαν την ενημέρωση με τα γλου του Κεδίκογλου. Πέταξαν έξω ενοχλητικούς και απείθαρχους. Τη διοίκησαν με τους σμπίρους τους και παγίωσαν την αναξιοκρατία και τη φαυλότητα. Και τώρα επιχειρούν να δώσουν στο κλείσιμό της χαρακτήρα δίκαιης καταδίκης. Φορτώνουν σε χιλιάδες ανθρώπους τις δικές τους αμαρτίες και τους τιμωρούν με την εσχάτη των ποινών για κάθε εργαζόμενο -την απόλυση.

Πόσο φαύλος και υποκριτής, αδίσταχτος και ψεύτης, συκοφάντης και δειλός, στρεψόδικος και μπαγαμπόντης, μπορεί να είναι κάποιος που ανακοινώνει το λουκέτο σε ένα δημόσιο οργανισμό και τον Καιάδα για χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς να λέει μια λέξη -μια μόνο λέξη έστω- για τις δικές του ευθύνες; Για τις ευθύνες της κυβέρνησης; Για τις ευθύνες των δεκανέων που προβιβάστηκαν ελέω κομματικών συμβουλίων κρίσεων σε στρατηγούς στην έρμη την ΕΡΤ; Για τις υπογραφές που φέρουν όσες αθλιότητες τώρα θυμήθηκε να καταγγείλει; Για τις ιερές αγελάδες που το σινάφι του έθρεψε και πάχυνε και λάτρεψε; Για όλα τα αίσχη της ΕΡΤ που βαρύνουν τις κυβερνήσεις εκείνων που παριστάνουν σήμερα τους τιμωρούς των αθώων;

Ώστε δικαίως τιμωρούνται οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, οι θυρωροί, οι μακιγιέρ και οι καθαρίστριες της ΕΡΤ, κύριε Κεδίκογλου. Ενώ εσύ με τον Μουρούτη -και τον ίδιο τον Σαμαρά- που ένα χρόνο διοικείτε, από το προσκήνιο ή το παρασκήνιο, διορίζετε, απολύετε, μοιράζετε πόστα, δίνετε γραμμή, λογοκρίνετε και ξευτελίζετε κάθε έννοια αξιοκρατίας και πλουραλισμού, αντικειμενικότητας και πολιτισμού, τώρα μπορείτε να είστε κατήγοροι και δήμιοι -της ΕΡΤ και όσων εργάζονται εκεί. Να πουλάτε νταηλίκι, ιταμότητα και θράσος, θυμίζοντας εκείνον τον τύπο της γνωστής παροιμίας ο οποίος εμ... εμ σκούζει.

Αυτή η τραγωδία της ΕΡΤ και η φάρσα της προπαγάνδας τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να τους βγει σε καλό. Η αθλιότητα των έργων τους καταντάει μαύρη κωμωδία αν συνδυαστεί με την τρισαθλιότητα των λόγων τους. Success story, Grecovery, έτσι περιγράφουν τη σημερινή Ελλάδα. Τολμηρή μεταρρύθμιση, έτσι προπαγανδίζουν το πραξικόπημα στην ΕΡΤ. Αύριο θα διεκδικήσουν και παράσημο γιατί έσωσαν την ενημέρωση από τον Αιμίλιο Λιάτσο!

Έγκλημα και αγυρτεία, περί αυτού πρόκειται...
Posted: 12 Jun 2013 03:15 AM PDT
Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης 
 
Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει στο τέρμα τα μεγάφωνα στους δρόμους και να παίξει ήχους σκληρού ροκ. Το γήπεδο που επιλέγει να αναμετρηθεί ο κ. Σαμαράς με τα δημοσκοπικά του νούμερα είναι καλά επιλεγμένο. Η ΕΡΤ είναι απαξιωμένη εδώ και καιρό. Όχι μόνο από τα κόμματα εξουσίας, αλλά και από τις διοικήσεις της, τους συνδικαλιστές της...

Σε οποιοδήποτε δυτικό κράτος υπάρχει μία δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είναι απαραίτητο συστατικό της Δημοκρατίας μας. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν μόνο ιδιωτικοί σταθμοί, όπως και ότι θα λειτουργούσαμε μόνο με την ΕΡΤ και την ΥΕΝΕΔ!

Θα πρέπει, πάντως, να διευκρινίσουμε ότι είναι άλλο δημόσια και άλλο κρατική ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ ήταν σχεδόν πάντα μία κρατική εταιρεία κι αυτό ήταν το αδύναμο σημείο της. Η κάθε κυβέρνηση ήθελε ένα δικό της «μαγαζί» και έτσι διόριζε τους δικούς της ανθρώπους, τοποθετώντας τους πολιτικούς της αντιπάλους στο «ψυγείο». Ελάχιστες φορές η ΕΡΤ λειτούργησε με διαφορετικό τρόπο κι όσες φορές συνέβη αυτό είχε τον κόσμο με το μέρος της. Διότι ο κόσμος έχει κριτήριο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΕΡΤ έχει πατώσει σε όλες τις μετρήσεις. Δεν έχει χειρότερο πρόγραμμα από πολλά ιδιωτικά κανάλια. Αλλά δεν είναι αυτό που θέλει ο κόσμος από την ΕΡΤ.

Ο πολιτικός κόσμος σκότωσε την ΕΡΤ. Όπως σκότωσε γενικότερα την ενημέρωση. Η μικρή Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων απέκτησε δεκάδες τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Κάθε πόλη και δύο ή τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί! Δεν έφτανε η ΕΡΤ και η ΝΕΤ, δημιουργήθηκε και η ΕΡΤ3. Για να έχει και η Θεσσαλονίκη το δικό της κανάλι. Κι έπειτα και η Βουλή των Ελλήνων! Σαν να λέμε, όλοι με ένα κανάλι στα χέρια τους.

Είναι γεγονός ότι η μικρή Ελλάδα, η Ελλάδα της κρίσης δεν έχει ανάγκη από το σημερινό μέγεθος της ΕΡΤ, με τα τόσα τηλεοπτικά κανάλια, τις ραδιοφωνικές συχνότητες και τους περιφερειακούς σταθμούς. Αλλά και η ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκη από μία ΕΡΤ σαν κι αυτή που λειτουργούσε μέχρι χτες. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει να αναδιοργανώσει μία άλλη ΕΡΤ, σαν κι αυτή που θα ήθελε ο κάθε Έλληνας. Μία ΕΡΤ πραγματικά ανεξάρτητη, που θα παράγει πολιτισμό και θα προσφέρει αντικειμενική ενημέρωση. Πως θα αποφύγουμε, δηλαδή, την πιθανότητα να ξανακτιστεί μία ΕΡΤ με το μισό προσωπικό σε σχέση με εκείνο που είχε και η οποία να είναι ένα κακό αντίγραφο της παλιάς ΕΡΤ.

Όταν φτιάχτηκε το τρίτο πρόγραμμα υπήρχε ένας Μάνος Χατζιδάκις. Ένας άνθρωπος έδωσε πνοή σε μία άψυχη μέχρι εκείνη την ώρα συχνότητα. Ήταν αρκετός για να συμβεί κάτι πραγματικά θαυμαστό. Υπάρχει σήμερα ένας Μάνος Χατζιδάκις; Να μην βιαστούμε να πούμε όχι! Ακόμη κι αν υπήρχε, όμως, κάποιος θα έπρεπε να τον καλέσει. Και στην προκειμένη περίπτωση και με δεδομένο το κακό παρελθόν της ΕΡΤ, την πρόσκληση θα έπρεπε να την κάνει η Βουλή των Ελλήνων. Όχι για να «διοικήσει» την ΕΡΤ ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής, αλλά για να τεθεί το πλαίσιο για ένα νέο ξεκίνημα. Για μία ανεξάρτητη πορεία. Κι αυτή την ανεξάρτητη πορεία δεν μπορεί να την ελέγχει η εκάστοτε κυβέρνηση...

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι στην ΕΡΤ οι άνθρωποι δεν δουλεύουν. Δεν είναι αλήθεια αυτό. Στην ΕΡΤ δουλεύουν αρκετοί άνθρωποι και μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλη τεχνογνωσία. Ταυτόχρονα υπάρχουν κι άλλοι που δεν γνωρίζουν καν κατά που πέφτει το ραδιομέγαρο. Το κακό είναι ότι η λύση που επιλέχτηκε αφορά όλους και όχι μόνο τους δεύτερους.
Posted: 12 Jun 2013 02:58 AM PDT
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανησυχεί από τις προσπάθειες της Τουρκίας να τιμωρήσει πολίτες και άτομα καθώς εξ αιτίας της έκφρασης της ελευθερίας του λόγου και κάλεσε να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και των διαδηλωτών με διάλογο.

Η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάιτλιν Χάιντεν δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με ανησυχία τα γεγονότα στην Τουρκία, και το ενδιαφέρον μας παραμένει στην υποστήριξη της ελεύθερης έκφρασης και της συνάθροισης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ειρηνική διαμαρτυρία».
«Πιστεύουμε ότι η μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Τουρκίας, η ασφάλεια και η ευημερία διασφαλίζεται καλύτερα με την υποστήριξη των θεμελιωδών ελευθεριών της έκφρασης, του συνέρχεσθαι, του συνεταιρίζεσθαι, καθώς και με ελεύθερα και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε η κ. Χάιντεν.

Η αναπληρωτής εκπρόσωπος τόνισε ότι "η Τουρκία είναι στενός φίλος και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, και αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές να διατηρήσουν αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες».

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι η ηρεμία επέστρεψε τα ξημερώματα της Τρίτης προς την Τετάρτη στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μετά από 20 ώρες συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Οι τελευταίες συγκρούσεις στους δρόμους που «επιτρέπουν» την πρόσβαση στην περιοχή η οποία έχει γίνει το προπύργιο της διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγιναν περί τις 3:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα (0:00 GMT).

Λίγο πριν από τις 5:00 π.μ. (0200 GMT), και ενώ ακούστηκε η προσευχή του μουεζίνη στους δρόμους που οδηγούν στο Βόσπορο, αρκετά απορριμματοφόρα του δήμου της Κωνσταντινούπολης εμφανίστηκαν για να απομακρύνουν τα υπολείμματα από τα κάνιστρα των δακρυγόνων, τα σκουπίδια και τα απομεινάρια των οδοφραγμάτων, που επί οκτώ ημέρες, είχαν μπλοκάρει κάθε πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ και στο περίφημο πλέον Πάρκο Γκεζί.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας και τα θωρακισμένα οχήματα τους συγκεντρώθηκαν κοντά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ, ένα τεράστιο μαύρο κτίριο. Κοντά σε αυτό και στο Μνημείο της Ανεξαρτησίας στην άλλη άκρη της πλατείας, πολλές μονάδες της αστυνομίας αναπαύονται ή κοιμούνται αναφέρει ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου .
Η περίφημη οδός Ιστιγκλάλ και αυτή θέατρο συγκρούσεων το περασμένο βράδυ, έχει επίσης αδειάσει από διαδηλωτές και απλώς μερικοί αστυνομικοί περιφέρονται.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Jerusalem Post
Posted: 12 Jun 2013 02:35 AM PDT
Της Μαρίνας Μάνη 

Από μία κλωστή κρέμεται η κυβερνητική συνοχή. Οι όροι "ραγδαίες εξελίξεις" και "πρόωρες εκλογές" ακούγονταν με αυξανόμενη συχνότητα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση για λουκέτο και επαναλειτουργία της ΕΡΤ μέχρι τα μεσάνυχτα που έπεσε "μαύρο" στις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης.

Πηγές από το Μαξίμου επιμένουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε ενημερώσει εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για το κλείσιμο της ΕΡΤ "όχι μόνο για να βρεθούν οι 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα αλλά κι επειδή 'ήρθε η ώρα' για την αναδιάρθρωση της επιχείρησης".

Προσθέτουν μάλιστα ότι τελευταία ενημέρωση και μάλιστα κατ΄ ιδίαν έγινε την Κυριακή, όταν ο πρωθυπουργός τους ενημέρωσε και για τις τελευταίες πινελιές του σχεδίου, δηλαδή για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δρομολόγηση της "επανεκκίνησης" της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χωρίς να συναντήσει διαφωνίες από τους άντρες.

Εκλογές για την ΕΡΤ;
Κατά τις ίδιες, πάντα, πηγές, ο Ευ. Βενιζέλος δεν είχε προβάλλει αντιρρήσεις, ενώ ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε επιφυλάξεις για το κλείσιμο, προκρίνοντας αναδιάρθρωση χωρίς λουκέτο.

Το κλίμα –λένε– άρχισε να αλλάζει όσο πλησίαζε η ώρα της ανακοίνωσης, λόγω των αντιδράσεων των στελεχών και των βουλευτών των δύο κομμάτων.

Ο κ. Σαμαράς ωστόσο εμφανίσθηκε ανυποχώρητος και έδειξε ευθέως την λύση στην περίπτωση μη αποδοχής του σχεδίου από τους δύο εταίρους του: εκλογές τώρα.

Στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά υποστήριζε ότι ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ "δεν θα άντεχαν να σύρουν τη χώρα σε εκλογές για την ΕΡΤ τη στιγμή που έχουν στηρίξει σκληρές επιλογές για χαράτσια, μισθούς κλπ". Και μ΄ αυτό το σκεπτικό, το Μαξίμου ρίσκαρε να προχωρήσει στην απόφαση.

Νεότερες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα καταθέσουν ετνός των επόμενων ωρών κοινή πρόταση νόμου για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ.

Σόκαρε το "μαύρο"
Η παράμετρος που υποτίμησε ήταν... το "μαύρο" στις οθόνες που έδωσε τροφή για κατηγορίες σχετικά με την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την κατάχρηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου κλπ.

Αυτό το κλίμα επέδρασε (καταλυτικά;) στα επιτελεία των κυρίων Βενιζέλου-Κουβέλη. Η άποψη που άρχισε να προκρίνεται από τη νύχτα είναι "εάν αντιδράσουμε θα ανακτήσουμε πολιτικό έδαφος, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα εξαφανισθούμε πολιτικά".

Οι δυο αρχηγοί επιμένουν μέχρι και σήμερα ότι δεν θα δεχθούν συζητήσεις για την ΕΡΤ πόσο μάλλον και ψήφιση του ΠΝΠ «με την ΕΡΤ κλειστή». Συνεργάτες του πρωθυπουργού ωστόσο διευκρινίζουν στο Capital.gr ότι για ουσιαστικούς λόγους δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ «εν κινήσει», δηλαδή σε λειτουργία. «Πως θα μπορούσαμε να προκηρύξουμε διαγωνισμό για την πρόσληψη του νέου προσωπικού της ΕΡΤ με το παλιό να είναι στην θέση του; Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί τουλάχιστον δυο μήνες. Άρα, το κλείσιμο – άνοιγμα εντός ολίγων ωρών θα ήταν ουσιαστικά και πρακτικά ανέφικτο» λένε.

ΝΔ-Χρυσή Αυγή υπέρ, οι υπόλοιποι κατά
Το επιπλέον στοιχείο που ενίσχυσε αυτή την άποψη είναι η συμφωνία της Χρυσής Αυγής με την απόφαση για την ΕΡΤ.

Η εικόνα που διαμορφώνεται λοιπόν είναι ΝΔ-ΧΑ υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ και ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΚΚΕ να προτάσσουν την "ανοικτή ΕΡΤ" στις όποιες κινήσεις αναδιάρθρωσής της.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μάλιστα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μιλούσαν για κοινή, "μετωπική", αντιπαράθεσή τους με το Μαξίμου –με πρώτη κίνηση το αίτημα "να έλθει τώρα" προς κύρωση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου... για να την καταψηφίσουν.

Από νωρίς το βράδυ και μέχρι αργά, στελέχη του Μαξίμου ενημέρωναν διεξοδικά τους βουλευτές της ΝΔ για τα γιατί και τα πώς της απόφασης, προκειμένου να αποφευχθούν τριβές (και) στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Το μεγάλο ερώτημα αφορά στη στάση του πρωθυπουργού: Οι συνεργάτες του επέμεναν όλη τη νύχτα ότι "δεν θα υποχωρήσει ούτε βήμα" ακόμη κι αν χρειασθεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Μένει να επαληθευτούν.
Posted: 12 Jun 2013 02:15 AM PDT
Ανησυχία διακατέχει αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον που ασχολούνται με τα θέματα της Ελλάδας, μετά την πληροφόρηση που έφτασε στην αμερικανική πρωτεύουσα από την Αθήνα, σύμφωνα με την οποία η συμμαχική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κινδυνεύει με κατάρρευση μετά την αψυχολόγητη απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κατεβάσει τα ρολά της ΕΡΤ, που οδήγησε στην ανεργία χιλιάδες εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πηγές που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, καθώς δεν είχαν έγκριση να τοποθετηθούν επίσημα, μου ανέφεραν ότι οι πληροφορίες που καταφθάνουν από την Αθήνα προκαλούν έντονη ανησυχία.

Οι πηγές ομολόγησαν ότι η πιθανή πτώση της κυβέρνησης θα μπορούσε να προκαλέσει ακυβερνησία, ενώ υποστηρίζουν ότι η εκλογική αναμέτρηση που θα ακολουθήσει θα διεξαχθεί υπό καθεστώς απόλυτης πόλωσης και ο κίνδυνος εχκτροχιασμού του Ελληνικού Προγράμματος είναι υπαρκτός.

Οι πηγές αρνήθηκαν να τοποθετηθούν στο ερώτημα για το κλείσιμο της ΕΡΤ αυτό καθ' αυτό, και αν η απόφαση παραβιάζει την αρχή της ενημέρωσης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αλλά τόνισαν την υποστήριξή τους και την προσήλωσή τους στην ελευθερία του Τύπου.

Οι πηγές δεν αποκλείουν να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το αψυχολόγητο κλείσιμο της ΕΡΤ από την αμερικανική κυβέρνηση.

Σχόλιο ιστολογίου: Οι φόβοι της Ουάσινγκτον είναι ένα "σενάριο" που έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης από χθες στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, είναι μία "υπόθεση" που γίνεται και που αφορά ηρωϊκή έξοδο της κυβέρνησης Σαμαρά και ουσιαστικά η επιβολή ενός στυγνού εκβιασμού για στήριξή της από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου, αφού ήδη διαρρέονται πληροφορίες που αναφέρουν την προσωπική θέση του Σαμαρά προς τους συγκυβερνώντες: "Ή με στηρίζετε ή ρίχνω την κυβέρνηση"... 
Με την άνευ παγκοσμίου προηγουμένου απόφαση που αφορά το κλείσιμο των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, ο Σαμαράς γνωρίζει πως παρεκλίνει σοβαρότατα από την "πολιτική ευστάθεια" (ό,ποια κι αν είναι αυτή) και οδηγείται σε παράδρομους της πολιτικής νομιμότητας. 
Θέλει άραγε να εγκαταλείψει το "καράβι" (ακολουθώντας το παράδειγμα των προκατόχων του Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου) παραδίδοντας στον επόμενο πρωθυπουργό την καυτή πατάτα που έχει να κάνει με τα θέματα της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου, με την ΑΟΖ, το Αιγαίο, το Καστελλόριζο, αλλά και την Ελληνική Θράκη (ενδεχομένως και με το Σκοπιανό καθώς και με την Ήπειρο και τους τσάμηδες); Ή μήπως ο Σαμαράς δημιούργησε τις συνθήκες μετάβασης - μετάλλαξης του πολιτεύματος και ουσιαστικού ελέγχου (μέσω του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν") του κρατικού μηχανισμού αλλά και των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων; 
Το διπλό αυτό ερώτημα μένει να απαντηθεί στο επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του έτους. Όμως έχει καταστεί πλέον σαφές πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν συνάδει ούτε με την δημοκρατία, ούτε με την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια (μην ξεχνάμε την οικτρή παραδοχή του για τα 2 εκατομμύρια λαθρομεταναστών που υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά η κυβέρνησή του δεν κάνει απολύτως τίποτε για να το αντιμετωπίσει ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά τους κινδύνους).
Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να διέταξε να βγει από την πρίζα η ΕΡΤ, αλλά στην πραγματικότητα έβγαλε από την πρίζα την δημοκρατία. Το γνωρίζει πολύ καλά και γνωρίζει πως ενδεχομένως θα αποκτήσει έναν προσωρινό έλεγχο, αλλά στην πραγματικότητα έχει χάσει τον πολιτικό του έλεγχο και έχει μετακινηθεί σε πολιτικές θέσεις οι οποίες στοχεύουν όλους εκείνους που η χρόνια κυβερνητική προπαγάνδα κατόρθωσε να πείσει για το "δίκαιο" του κλεισίματος της ΕΡΤ. Με το ίδιο σκεπτικό ο σημερινός φερόμενος ως πρωθυπουργός, θα μπορέσει αύριο να κλείσει αυθαίρετα οτιδήποτε τον ενοχλεί ή οτιδήποτε του... ζητηθεί. Γιατί, τώρα που έπεσαν οι μάσκες και τα προσχήματα δεν πρέπει να γελιόμαστε, στόχος είναι το πούλημα των πάντων, ακόμη και εάν τα προς πώληση "αγαθά" είναι ύψιστης εθνικής σημασίας, όπως είναι η ιδιοκτησία και ο απόλυτος έλεγχος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε... 
Για να δούμε τι θα δούμε κύριε Σαμαρά... 
Για να δούμε που το πάτε και που θα καταλήξετε. 
Γιατί, όλοι το γνωρίζουμε πως κάπου θα καταλήξετε κι εσείς... Πάντως, μην ελπίζετε πως θα ταξιδεύετε ανά τον κόσμο και θα διδάσκετε (όπως ο προκάτοχός σας)...

Ήδη έχει αποφασισθεί και το όνομα και ο τρόπος λειτουργίας της ΕΡΤ, όταν αυτή θα ανοίξει.
Διαβάστε το σχέδιο, για να καταλάβετε πως εδώ και πολύ καιρό σχεδίαζαν την... αλλαγή του ραδιοτηλεοπτικού φορέα (ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό και ως εκ τούτου δεν τον επιβαρύνει)...




Posted: 12 Jun 2013 01:58 AM PDT

Μην επαναλαμβάνομαι… Τα έχω πει πολλές φορές.

Το νου σου! Το πότε και το πώς θα πρέπει να το αποφασίσεις μόνος σου. Δεν χρειάζεσαι κανένα να σου πει πού να πας, πώς να πας και τι να κάνεις!

Το νου σου... Είτε θα θέλει φωτιά, είτε λουλούδια, μόνο εσύ μπορείς και η καρδιά σου να το γνωρίζει.

Το νου σου... Μην αφήσεις στημένες ενέργειες να σε κάνουν να γίνεσαι πιόνι! Αν από μέσα σου δεν έχει έρθει η φλόγα της αλλαγής, μην πράξεις τίποτα εξαιτίας της μάζας!

Το νου σου… Πρώτα να θυμηθείς ποιος είσαι, μετά τι θέλεις και τέλος τον τρόπο να το πάρεις. Τα μπουλούκια εξυπηρετούν άλλους!

Το νου σου στα παιδιά! Είναι ακόμα άπειρα από την βρωμιά του πολιτισμού που τους δώσαμε κληρονομία.

Το νου σου... Εγώ σήμερα ακούω παλιά τραγουδάκια κια θυμάμαι πόσο ευτυχισμένος ξέχασα να είμαι! Το νου σου, δεν σου τα λέω όλα αυτά για να σταματήσω κάτι καλό!

Το νου σου… Θέλω, πολύ πιο πολύ από ότι φαντάζεσαι, την λύση και την Νίκη σε αυτό τον πόλεμο!

Αγάπα, χαμογέλα, νιώσε, παθιάσου ξανά από την αρχή και οταν θυμηθείς θα είσαι ένας έτοιμος πραγματικός απροσδιόριστος πολεμιστής!

Το νου σου μη γίνεις μάζα!



Posted: 12 Jun 2013 01:55 AM PDT

Εάν η Τουρκία επιβληθεί, έπονται Θράκη και Αιγαίο

Του Α. Λυκαύγη

Ότι με μαθηματική εν πολλοίς βεβαιότητα οδηγούμεθα προς καταληκτικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, είναι αναντίλεκτο. Το προαγγέλλουν και τα γεγονότα και οι διαθέσεις.

Προπαντός οι διαθέσεις εκείνων των κέντρων ισχύος και αποφάσεων που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον (δηλαδή συμφέρον) για την ταχύτερη κατά το δυνατόν επίλυση του προβλήματος. Στα πλαίσια πλέον όχι εκείνων των συνθηκών που οδήγησαν περίπου προ δεκαετίας στο γνωστό σχέδιο Ανάν, αλλ' όσων την τελευταία διετία εξελίσσονται σ' αυτήν την από κάθε άποψη κρίσιμη γεωγραφία, όπου αναδιατάσσονται βιαίως οι γεωπολιτικές ισορροπίες και αναδιανέμονται αποφασιστικά οι στρατηγικές επιρροές. Σε κλίμα ρευστότητος και, ως εκ τούτου, αβεβαιότητος για την τελική έκβαση αυτών που επιχειρούνται.

Το υπό τις συνθήκες, λοιπόν, προδήλως αυτονόητο: Δεν μπορεί να επισυμβαίνουν όλα αυτά τα δραματικά -των οποίων γινόμεθα (παθητικώς) κοινωνοί- και η Κύπρος να εξαιρεθεί από τη σκακιέρα, όπου διαμορφώνονται δραστικές περιφερειακές ανακατατάξεις. Όταν μάλιστα η ίδια βρίσκεται στο κέντρο ενός νέου ενεργειακού πεδίου, που τείνει ν' αλλάξει άρδην τα δεδομένα σ' αυτό το επίπεδο. Με τις οσμές του φυσικού αερίου, που αναδύονται από εκτεταμένα κοιτάσματα, να έλκουν ποικιλώνυμα συμφέροντα και πολυδύναμους παίκτες. Μνηστήρες δηλαδή που προαλείφονται ως διαχειριστές του φυσικού πλούτου της περιοχής. Με κάθε τρόπο. Και χωρίς ιδιαίτερες ευαισθησίες.

Δεν είναι ακριβώς τυχαία, ούτε η αιφνίδια πτώχευση της Κύπρου (με την εντός εικοσιτετραώρου κατάρρευση του τραπεζικού της συστήματος) ούτε και η αμέσως μετά επανακινητοποίηση διαδικασιών προαγωγής επιλύσεως του Κυπριακού, επί των οικονομικών ερειπίων! Αντιθέτως. Όλα τελικά συναποτελούν μέρος μιας ενιαίας δυναμικής, έστω και αν το ένα φαίνεται άσχετο προς το άλλο. Η χρεοκοπική κατολίσθηση μπορεί μεν για τους Έλληνες της Κύπρου ν' αποτελεί τραυματική (κι εν πολλοίς διαλυτική) εξέλιξη, αλλ' αποβαίνει αποτελεσματικό εργαλείο διευκολύνσεως στρατηγικών παιγνίων για όσους επιζητούν μοχλούς προαγωγής αρκούντως ευδιάκριτων στρατηγικών. Οι οποίες και σχετίζονται αφενός με τον επαρκή έλεγχο των κοιτασμάτων και τη χειραγώγηση των αποθεμάτων που θα προκύψουν και αφετέρου με την αποτελεσματική διαχείριση των πραγμάτων στον ευρύτερο μεσανατολικό χώρο. Όπου διακυβεύονται αυτονοήτως πολλά, πέραν όσων μας αφορούν.

Σ' αυτό το πλαίσιο και από αυτήν την συγκυριακή ρευστότητα που αναδύεται, αυτομάτως προκύπτουν ζητήματα και ανακύπτουν ανάγκες πέραν της ιδικής μας εμβελείας. Και οι Αμερικανοί και οι άλλοι ατλαντικοί τους εταίροι (στην ευρωπαϊκή τους εκδοχή) θέλουν διευθέτηση όλων των επιμέρους περιφερειακών προβλημάτων, τα οποία εκ των πραγμάτων περισπούν τις επιδιώξεις και διασπούν τους σχεδιασμούς των. Είναι δηλαδή μπελάς και πονοκέφαλος. Κι αυτό μεταφράζεται σ' ενεργοποίηση διαιτητικών παρεμβάσεων και σε ανάλογη διαμόρφωση συνθηκών για την άσκηση πιέσεων, ώστε να υπάρξει το απαιτούμενο περιβάλλον για διευκόλυνση λύσεων. Συμβιβασμών δηλαδή, που και αν δεν επιλύουν, τουλάχιστον να «κλείνουν» τέτοιους ανοικτούς λογαριασμούς.

Οι τελευταίες ενέργειες του ειδικού αντιπροσώπου του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών (με τις ετεροβαρείς, εν πολλοίς, διαθέσεις και πρακτικές του), η επαναφορά θέματος Αμμοχώστου ως δέλεαρ που προορίζεται για την ελληνική πλευρά, η παρασκηνιακή παρεμβολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (ώστε να υπάρξουν θετικές προσεγγίσεις) αποτελούν τους εύγλωττους δείκτες και όσων επισυμβαίνουν στο παρασκήνιο και κυρίως εκείνων που επωαζόμενα θα εκκολαφθούν οσονούπω. Όχι ασφαλώς με την επαναφορά του έωλου σχεδίου Ανάν (που ο κυπριακός Ελληνισμός απεσόβησε με την ετυμηγορία του 2004), αλλά με την προαγωγή άλλης παραλλαγής και με άλλο πατρώνυμο. Αλλά με την ίδια στόχευση. Που στην ουσία καθηλώνει την Κύπρο κι επικυρώνει τη γεωπολιτική της διαίρεση. Κάτι που τελικά θα τη θέσει κάτω από την άτυπη μεν, αλλά πραγματική επικυριαρχία της Άγκυρας. Και κάτι που, εάν αφεθεί να επισυμβεί, θ' ανοίξει την κερκόπορτα προς Αιγαίο και Θράκη. Με την τουρκική πολιτική απερίσπαστη να προχωρά στα επόμενα βήματα, όπως αυτά λιπαίνονται από τα βουλιμικά της σύνδρομα.

Κι αυτό πρέπει να μη διαφεύγει κανενός από εμάς, εάν όντως δεν μυωπάζουμε οι μεν και δεν εθελοτυφλούμε οι άλλοι...


Πηγή: Το Παρόν

Posted: 12 Jun 2013 01:40 AM PDT

Του Δημοσθένη Λιακόπουλου

Όταν για ένα ζήτημα σοβαρό, αισθάνεσαι ότι σε πνίγει το δίκιο, το αυτονόητο δίκιο, δύσκολα βρίσκεις λόγια να εκφραστείς με τρόπο απλό και σύντομο.

Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για την νέα απάτη που η Nέα Tάξη προωθεί και στον τόπο μας.

Κάθε, λένε, σοβαρό κράτος έχει τον δικό του αντιρατσιστικό νόμο.

Κάθε υποκριτικό κράτος, σας λέω εγώ, έχει και τον δικό του δήθεν αντιρατσιστικό νόμο.

Είναι αδιανόητο να πρέπει να υπάρχει ξεχωριστός νόμος για να προληφθεί, ή να περιοριστεί ή και να τιμωρηθεί η παραβατική συμπεριφορά των πολιτών, ανάλογα με το αίτιο που την προκαλεί.

Αν χτυπήσουν κάποιον για να τον κλέψουν, ή αν τον χτυπήσουν επειδή είναι λαθρομετανάστης, σε τι διαφέρει; Το χτύπημα είναι χτύπημα και διώκεται ποινικά ούτως ή άλλως.

Αν όμως χτυπηθεί κάποιος επειδή είναι λαθρομετανάστης και η ποινή είναι μεγαλύτερη λόγω του αντιρατσιστικού νόμου, σε σχέση με το χτύπημα για την ληστεία, τότε πάμε σε ιδιότυπο ρατσισμό εις βάρος των πολιτών του κράτους, που δεν είναι λαθρομετανάστες ή νομιμοποιημένοι λαθρομετανάστες.

Ο αντιρατσιστικός, επομένως, νόμος είναι ρατσιστικός στην πράξη, εις βάρος των Ελλήνων.

Το ζουμί της υπόθεσης

Ο ρατσιστικός κατά της ελεύθερης άποψης, αντιρατσιστικός δήθεν νόμος έχει σαν κύριο σκοπό να εμποδίσει την ελεύθερη άποψη σε μερικά κατ΄αρχήν θέματα.

Θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τους ομοφυλόφιλους και τους Εβραίους.

Το γούστο είναι ότι στην Ελλάδα, ούτε οι ομοφυλόφιλοι διώκονται από κανέναν, ούτε βέβαια και οι Εβραίοι.

Θέλουν μάλιστα να καθιερωθεί σαν κακούργηματική πράξη, η αμφισβήτηση του ότι 6.000.000 Εβραίοι σκοτώθηκαν από τους Ναζί σον Β΄Π.Π.

Για να χρυσωθεί το χάπι το ίδιο θα ισχύει, λένε, για την γενοκτονία των Ποντίων και την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που με ανθελληνικό τρόπο διαχωρίζονται, ενώ έγιναν ταυτόχρονα, νομίζεις και οι Πόντιοι, δεν είναι Έλληνες, αλλά κάτι άλλο, πράγμα που η ανθελληνική προπαγάνδα συστηματικά προωθεί.

Εφόσον λοιπόν καθιερωθεί δια νόμου, το να μη δικαιούνται, για παράδειγμα, η κ.Ρεπούση και κ. Κασιδιάρης να αμφισβητούν τις γενοκτονίες των Ελλήνων και των Εβραίων αντίστοιχα, εκτός και αν θέλουν να φυλακιστούν, εκείνο που θα έχει επιτευχθεί με τρόπο πρόστυχο στη χώρα μας, όπως και αλλού, είναι το να μην δικαιούνται οι πολίτες, ή και οργανώσεις ή και επαγγελματικές επιχειρήσεις του κράτους, να έχουν διαφορετική άποψη σε συγκεκριμένα θέματα, επί ποινή εξόντωσης.

Αυτό όμως θα είναι η αρχή των δεινών.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, όποιος κάνει τον σταυρό του δημόσια, ή όποιος λέει «δόξα Σοι ο Θεός», επειδή θα προκαλεί τους αλλόθρησκους, θα πηγαίνει μέσα λόγω κάποιας προσθήκης, από τις πολλές που θα γίνουν στον "αντιρατσιστικό" νόμο.

Όποιος πει ότι δεν συμφωνεί με την υιοθεσία παιδιών από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, το ίδιο, αφού θα χαρακτηρίζεται σαν ρατσιστής.

Όποιος είναι κατά της παιδεραστίας, το ίδιο.

Όποιος δηλώσει ότι "ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ", θα πηγαίνει μέσα, σαν ρατσιστής.

Τα ίδια όμως δεν γίνονταν επι Διοκλητιανού;

Όποιος έχει διαφορετική άποψη από την καθεστηκυία του κράτους δυνάστη, του παγκόσμιου σε λίγο κράτους δυνάστη, θα πηγαίνει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Υπάρχουν επίσης πάμπολλα παραδείγματα Εβραίων, που διαφώνησαν με το αν σκοτώθηκαν 6.000.000 Εβραίοι ή μόνο 100.000 χιλιάδες (νομίζεις και έχει σημασία) και πήγανε φυλακή σε ευρωπαϊκές "δημοκρατικές" χώρες.

Όταν ήμουν για παράδειγμα μικρός, άκουγα ότι στην Ελλάδα συνελήφθησαν 40.000 Εβραίοι από τους Ναζί. Καθώς μεγάλωνα άκουσα ότι τελικά 50.000 ήτανε τα θύματα τα εξ Ελλάδος. Το 2001, 60.000, ενώ σήμερα διάβασα ότι ήτανε 70.000.

Τελικά, ΕΙΝΑΙ δικαίωμα της Ρεπούση και του Κασιδιάρη να πιστεύουν ό,τι θέλουν;

Ή μήπως πρέπει να τους εκτελέσει το δημοκρατικό μας κράτος, όπως τα λαμόγια στην αρχαία Αθήνα εκτέλεσαν τον Σωκράτη επειδή, ασχολιότανε με αυτά που υπάρχουν κάτω από την Γη (στα Τάρταρα), με αυτά που αιωρούνται στον ουρανό και τους θεούς δεν πίστευε και διαδίδοντας τις σκέψεις του διέφθειρε την νεολαία;

Ή μήπως πρέπει να τους σταυρώσουμε όπως οι Εβραίοι σταύρωσαν τον Χριστό επειδή αυτά που δίδασκε τους χαλούσαν την μπουγάδα;

Συμπέρασμα

Η ελευθερία της άποψης και της γνώμης, είναι καθιερωμένη, από τον νόμο του Θεού και από τον νόμο των Ελλήνων. Από ότι φαίνεται όμως, σύντομα δεν θα είναι αποδεκτή από τον νόμο του κράτους.

Οι συνεχείς προσθήκες που θα γίνονται στον δήθεν αντιρατσιστικό νόμο, θα αναγκάσουν τους πάντες να έχουν, επί ποινή εξόντωσης, τις ίδιες απόψεις και έτσι θα οδηγήσουν στον παγκόσμιο γκρι ομογενοποιημένο λαό, που με λίγες και απλές διατάξεις θα είναι ευκολοκυβέρνητος από την ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (MOTHER COMPANY) που θα κυβερνάει τον πλανήτη-φυλακή.

Ότι και να κάνουν όμως τα λαμόγια, ένα να θυμάστε.

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ.


Πηγή: Prison Planet 

Posted: 12 Jun 2013 01:15 AM PDT
Καθεστώς... «μνημονιακής χούντας» σκοπεύει να εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση στην κρατική ραδιοτηλεόραση με φερέφωνά της

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ριζική τομή στην πολιτική σύνθεση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στην κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία θα επιφέρει η απόφαση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και των λοιπών μνημονιακών δυνάμεων να κλείσουν χθες την ΕΡΤ. Πρώτα απ' όλα με την απόλυση των 2.656 ατόμων που εργάζονται σε όλους τους τομείς της ραδιοτηλεόρασης, η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη πιάνει τον στόχο των 2.000 απολύσεων για τον Ιούνιο που έχει απαιτήσει η τρόικα. Επί της ουσίας, όμως, αυτό είναι το λιγότερο. Το ουσιώδες είναι ότι όταν ο Σαμαράς ξανανοίξει την κρατική τηλεόραση, εκεί γύρω στον Σεπτέμβριο, θα έχει επιβάλει ένα καθεστώς απόλυτης «μνημονιακής χούντας»!

Είναι εξόφθαλμο, δηλαδή, ότι η ΝΔ και οι πολιτικοί συνεργάτες της θα προσλάβουν μόνο δημοσιογράφους που θα δεχθούν εκ προοιμίου να λειτουργούν ως φερέφωνα και τυφλά όργανα της κυβέρνησης αυτής. Το ομολόγησε, άλλωστε, εμμέσως εν τη ρύμη του λόγου του κατά την εκφώνηση του έκτακτου ανακοινωθέντος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν είπε ότι η νέα κρατική ραδιοτηλεόραση θα βρίσκεται στην υπηρεσία της «ανάπτυξης»! Παλιά, δεκαετίες πριν, στα χρόνια της αμερικανόδουλης μετεμφυλιακής Δεξιάς, η «εθνικοφροσύνη» ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να δουλέψει κανείς στο κρατικό ραδιόφωνο.

Στα χρόνια της σαμαρικής Δεξιάς η «ανάπτυξη» είναι ο αναγκαίος όρος πρόσληψης κάποιου στον ραδιοτηλεοπτικό μηχανισμό προπαγάνδας του μνημονιακού καθεστώτος. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η χρησιμοποίηση μιας πράξης νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ συνιστά ωμή παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας, δεδομένου ότι κανένα έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός δεν έλαβε χώρα. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε για να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, που δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση αυτή, αλλά φυσικά δεν απηύθυναν σχετικό τελεσίγραφο στον Σαμαρά ότι πρέπει να ανακαλέσει το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ούτως ή άλλως δεν συγκαταλεγόμαστε μεταξύ εκείνων που περιμένουν από την κυβέρνηση αυτή να μην προβαίνει σε αλλεπάλληλες συνταγματικές εκτροπές μερικού χαρακτήρα σε διάφορα θέματα. Ομολογούμε όμως ότι ανατριχιάσαμε μόλις είδαμε στίφη ανδρών των ΜΑΤ να περικυκλώνουν ένα ένα τα κτίριά της, με στόχο ενδεχομένως να τα καταλάβουν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Τώρα βέβαια πίσω από τα ΜΑΤ δεν στέκονταν τανκς, όπως την αυγή της 21ης Απριλίου 1967, όταν οι πραξικοπηματίες είχαν καταλάβει το ραδιομέγαρο. Υπάρχει όμως μια λογικοφανής απορία.

Γιατί ο Σαμαράς κλείνει την ΕΡΤ, αφού ειδικά τους τελευταίους μήνες έχει ήδη μετατρέψει την κρατική τηλεόραση σε... «μνημονιακή ΥΕΝΕΔ», σε σύγχρονη εκδοχή δηλαδή του στρατιωτικού καναλιού της εποχής της δικτατορίας; Επιπροσθέτως, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν διορίσει όλους ανεξαιρέτως τους δημοσιογράφους, τεχνικούς, μουσικούς και πάσης φύσεως υπαλλήλους της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου; Γιατί τότε «σκοτώνουν» τους ανθρώπους που τα ίδια τα δύο κόμματα εξουσίας διόρισαν στο παρελθόν; Η απάντηση είναι απλή. Με τις αλλαγές ηγεσίας που έχουν λάβει χώρα και στα δύο κόμματα εξουσίας και το μίσος πλέον που τρέφουν οι σημερινοί ηγέτες προς τους προκατόχους τους, το ότι ένας δημοσιογράφος είναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ δεν λέει τίποτα στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο.

Είναι δυνατόν π.χ. ο Σαμαράς να θεωρεί ομοϊδεάτες του δεξιούς δημοσιογράφους που διόρισε ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη ή ο Μητσοτάκης; Ο Σαμαράς μισεί βαθύτατα και θεωρεί εχθρούς του ακόμη και τους δεξιούς δημοσιογράφους που ήταν μαζί του όταν αυτός υποκρινόταν τον αντιμνημονιακό! Απολύοντας όλους τους δεξιούς δημοσιογράφους, θα επαναπροσλάβει μόνο τους ελάχιστους ή πολλούς από αυτούς που θα του είναι τυφλά υπάκουοι σήμερα, που θα είναι διαπρύσιοι κήρυκες των αρετών του κατοχικού καθεστώτος! Τα ίδια ισχύουν και με τον Βενιζέλο. Είναι δυνατόν να θεωρήσει δικούς του τους ΠΑΣΟΚους δημοσιογράφους του Γιώργου Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Ρέππα, του Πρωτόπαπα και λοιπών;

Ούτε κατά διάνοια! Το θλιβερό είναι ότι η ΕΡΤ θα μπει σε φάση απερίγραπτης πολιτικής δίνης, αν περάσει το σχέδιο Σαμαρά και διορίσει τους δικούς του. Είναι βέβαιο ότι εκατοντάδες από αυτούς θα απολυθούν μόλις αλλάξει η κυβέρνηση ως «μίσθαρνα όργανα του προηγούμενου μνημονιακού καθεστώτος» και οι εκκαθαρίσεις θα διαδέχονται η μία την άλλη.
Posted: 12 Jun 2013 12:58 AM PDT
Για δεύτερη φορά μέσα σε μία ημέρα η αστυνομία έπνιξε στα δακρυγόνα την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες διαδηλωτές. Η ηρεμία επέστρεψε τα ξημερώματα της Τετάρτης με τα συνεργεία καθαρισμού να απομακρύνουν απομεινάρια οδοφραγμάτων και σκουπίδια από την Πλατεία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στην πλατεία, ενώ το CNNTürk έκανε λόγο για τραυματισμούς, καθώς ασθενοφόρα είχαν φτάσει στο σημείο.
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού λίγα λεπτά πριν την επέμβαση είχε αναφέρει στο Twitter ότι «περιθωριακές ομάδες» επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που στέκονταν μπροστά στο πολιτιστικό κέντρο «Ατατούρκ» στην Ταξίμ.
«Εκλιπαρώ τους πολίτες στην πλευρά αυτή να διαχωριστούν από αυτές τις "περιθωριακές ομάδες" και να εγκαταλείψουν την πλατεία. Είναι σημαντικό το αίτημά μας για την ασφάλεια όλων», έγραψε ο Μουτλού, τονίζοντας στους πολίτες «να μην ανησυχούν».

Νύχτα με χημικά, φωτιές και επεισόδια ξανά στην Ταξίμ

Πλάνα τηλεοπτικών δικτύων έδειξαν μία μερίδα διαδηλωτών κοντά στο κτήριο του κέντρου να ρίχνουν πυροτεχνήματα προς τους αστυνομικούς, ενώ ένα φορτηγάκι τυλίχθηκε στις φλόγες στο κέντρο της πλατείας.
Δύο ακόμη φωτιές ξέσπασαν στην Ταξίμ, μία μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο Ατατούρκ και άλλη μία στην άκρη της κατασκευαστικής ζώνης του αμφιλεγόμενου σχεδίου ανάπλασης.
Ταυτόχρονα, χιλιάδες διαδηλωτές από το Γκαζί, μία γειτονιά στην περιοχή Σουλτάνγκαζι της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης (γνωστή ως η πιο «αριστερή» αστική περιοχή της Τουρκίας), σταμάτησαν για λίγο την κυκλοφορία πραγματοποιώντας πορεία στον αυτοκινητόδρομο ΤΕΜ σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές της Ταξίμ.

Νύχτα με χημικά, φωτιές και επεισόδια ξανά στην Ταξίμ
Καθαρίζουν απομεινάρια και σκουπίδια
Η ηρεμία επέστρεψε τα ξημερώματα της Τρίτης προς Τετάρτη στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μετά από 20 ώρες συγκρούσεων, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).
Οι τελευταίες συγκρούσεις στους δρόμους που «επιτρέπουν» την πρόσβαση στην περιοχή η οποία έχει γίνει το προπύργιο της διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγιναν περί τις 3:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα (0:00 GMT).

Νύχτα με χημικά, φωτιές και επεισόδια ξανά στην Ταξίμ

Λίγο πριν από τις 5:00 π.μ. (0200 GMT), και ενώ ακούστηκε η προσευχή του μουεζίνη στους δρόμους που οδηγούν στο Βόσπορο, αρκετά απορριμματοφόρα του δήμου της Κωνσταντινούπολης εμφανίστηκαν για να απομακρύνουν τα υπολείμματα από τα κάνιστρα των δακρυγόνων, τα σκουπίδια και τα απομεινάρια των οδοφραγμάτων, που επί οκτώ ημέρες, είχαν μπλοκάρει κάθε πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ και στο περίφημο πλέον Πάρκο Γκεζί.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας και τα θωρακισμένα οχήματα τους συγκεντρώθηκαν κοντά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ, ένα τεράστιο μαύρο κτίριο. Κοντά σε αυτό και στο Μνημείο της Ανεξαρτησίας στην άλλη άκρη της πλατείας, πολλές μονάδες της αστυνομίας αναπαύονται ή κοιμούνται αναφέρει ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Νύχτα με χημικά, φωτιές και επεισόδια ξανά στην Ταξίμ

Η περίφημη οδός Ιστικλάλ και αυτή θέατρο συγκρούσεων το περασμένο βράδυ, έχει επίσης αδειάσει από διαδηλωτές και απλώς μερικοί αστυνομικοί περιφέρονται.
Οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, επιτέθηκαν με δακρυγόνα και ρίχνοντας τόνους νερού με πίεση, κατά διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην Άγκυρα, για να ζητήσουν την παραίτηση της τουρκικής κυβέρνησης, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Νύχτα με χημικά, φωτιές και επεισόδια ξανά στην Ταξίμ

Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε σε ένα δρόμο στο κέντρο της πόλης, κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου είχε συγκεντρωθεί ένα πλήθος με περισσότερα από 5.000 άτομα που κρατώντας τουρκικές σημαίες φώναζαν συνθήματα όπως να «παραιτηθεί η κυβέρνηση» και «Ταγίπ παραιτήσου».

Υπαίθριο νοσοκομείο το Γκεζί
Το Πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών μετατράπηκε σε ένα υπαίθριο «νοσοκομείο εκστρατείας», ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).
Η επείγουσα άφιξη των τραυματιών, πάνω σε αυτοσχέδια φορεία ανακοινώνεται από ένα σφύριγμα σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας, περίπου 25 τραυματίες πέρασαν από το κέντρο μας πριν μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο», δήλωσε μια εθελοντής νοσοκόμα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.
«Οι περισσότεροι που έρχονται σε μας είναι κυρίως τραυματίες με εγκαύματα, άνθρωποι που ένιωσαν δυσφορία από τα δακρυγόνα, ή είχαν κάποιο σπάσιμο ή χρειάζονταν ράμματα», συμπλήρωσε η ίδια λέγοντας ότι εκεί προσφέρονται απλά οι πρώτες βοήθειες, και οι τραυματίες στέλνονται στο νοσοκομείο.
Αν και οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν πάρει τον έλεγχο δίπλα στην πλατεία Ταξίμ κάνοντας ευρεία χρήση δακρυγόνων και ρίχνοντας τόνους νερού με πίεση από τα κανόνια υδροφόρων της αστυνομίας, δεν μπήκαν στο πάρκο αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και εθελοντές γιατροί.

Πηγές: Hürriyet Daily News, ΑΠΕ, Έθνος
Posted: 12 Jun 2013 12:33 AM PDT
Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Ένα αντιλαϊκό σύστημα χρειάζεται τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης για να καθοδηγεί την κοινή γνώμη. Στα ανεξάρτητα έθνη κράτη η εκάστοτε κυβέρνηση ταυτίζεται με το σύστημα και ελέγχει τα κρατικά μέσα μαζικής επιρροής με τα οποία ασκεί τη δική της προπαγάνδα και εξισορροπεί τα ιδιωτικά σε περίπτωση που αυτά αντιπολιτεύονται. Με την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία ο έλεγχος των μέσων μαζικής προπαγάνδας αλλάζει κυρίους και δίδεται η ευκαιρία να ακούγονται απόψεις διαφορετικές από αυτές του οικονομικού κατεστημένου που ελέγχει τα ιδιωτικά.

Η σημερινή Ελλάδα ευρίσκεται υπό την κατοχή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και η πλήρης υποταγή της σε αυτό απαιτεί και τον πλήρη έλεγχο τόσο των κρατικών όσο και των ιδιωτικών μέσων προπαγάνδας. Με τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλονται υπάρχει ο κίνδυνος να ανέλθουν στην εξουσία κόμματα μη ελεγχόμενα από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και μέχρι τις επόμενες εκλογές πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ώστε αφενός να προλάβουν να εκβιάσουν την κοινή γνώμη και αφετέρου σε περίπτωση αστοχίας στις εκλογές να ασκούν αντιπολίτευση στην τυχούσα κυβέρνηση που θα ήθελε να εναντιωθεί στο διεθνές σύστημα.

Το πείραμα της Ελλάδος είναι πολύ σημαντικό για αυτούς, όπως απέδειξαν και τα δήθεν λάθη του ΔΝΤ, την εμπλοκή του οποίου είχε ζητήσει η κα Μέρκελ για να δώσει την τεχνογνωσία του στη σωτηρία των δανειστών που κινδυνεύουν από πτωχεύσεις υπερχρεωμένων κρατών. Η Ελλάδα, αν και μωρή, είναι κληρονόμος του πολιτισμού που δίνει αξία στο ανθρώπινο πρόσωπο. Η εξαφάνιση της θα επιτρέψει στις δυνάμεις οικονομικής εξουσίας να αλλοιώσουν αυτόν τον πολιτισμό και να χειρίζονται τους πληθυσμούς ως άτομα συνόλων οικονομικών μονάδων και όχι σαν πρόσωπα κοινωνούντων ανθρώπων.

Η κατάληψη της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ και ο βάρβαρος εκδιωγμός των εργαζομένων από το κτίριο σε αυτό το σχέδιο αποσκοπεί. Η δικαιολογία για την μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και η δήθεν προσέλκυση επενδύσεων δεν πείθουν πλέον ούτε τους πλέον ανόητους. Οι επενδύσεις είναι ωφέλιμες για τον τόπο μόνο όταν αυξάνουν την παραγωγικότητα και μειώνουν το έλλειμμα εξωτερικών συναλλαγών, ενώ συγχρόνως βοηθούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και όχι σε βάρος αυτού. Δεν θέλουμε την ευημερία των αριθμών, όπως συμβαίνει στην Κίνα και την Ινδία αλλά τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Μέχρι τώρα ο εχθρός ήταν αόρατος, κρυμμένος στη θολούρα οικονομοτεχνικών όρων που δεν καταλαβαίνει ο λαός, ιδίως όταν έχει υποστεί εκμαυλισμό από τους προδρόμους της καταστροφής. Σήμερα ο εχθρός έχει αποθρασυνθεί και νομίζοντας ότι έχει φθάσει στο τελικό στάδιο κυριαρχίας του δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, πολύ χειρότερο και από αυτό της Χρυσής Αυγής που μέχρι τώρα την χρησιμοποιεί σαν το φόβητρο για να μην ξεφύγει ο κόσμος από τον μονόδρομο της αυτοκαταστροφικής υπακοής. Η αντίσταση στα σχέδια του εχθρού δεν είναι συνδικαλιστικό ζήτημα υπεράσπισης μιας μερίδας εργαζομένων, αν και από ότι καταλαβαίνουμε η παρουσία τους σε τέτοιο πόστο, κατά πλειοψηφία, ενέχει την υπόνοια κομματικής εύνοιας. Η αντίσταση αποτελεί εθνικό καθήκον κατά των κατακτητών και των διορισμένων κυβερνήσεων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.