18 Ιουν 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 17-6-13

Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Posted: 17 Jun 2013 08:56 PM PDT
Τον αποτροπιασμό της για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ιδιαίτερα με την αστυνομική βία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τονίζοντας ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με όσα θεωρούνται στην Ευρώπη αυτονόητα για το δικαίωμα στο να διαμαρτύρεται ο λαός και την ελευθερία του λόγου…

Είναι προφανές ότι για τη γερμανική ηγεσία οι καλές σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση αποτελούν παρελθόν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν περιπλοκές σε όλα τα ζητήματα που αφορούν συνολικότερα τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Οι συνέπειες για την πολιτική Ερντογάν είναι σε όλα τα επίπεδα είναι πλέον ορατές και αυξάνονται μέρα με τη μέρα…

Πηγή Defence-Point
Posted: 17 Jun 2013 02:26 PM PDT
Έκαναν την "υπέρβασή" τους, κλείνουν την ΕΡΤ και συνεχίζουν να μας κυβερνούν για το… καλό μας! 

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε. Συνεχίζουν ως είχαν και "να... καεί το παλιάμπελο". Σήμα θα βγει, εργαζόμενοι θα απολυθούν και όλα καλά και ωραία. Τι είναι 2.500 επιπλέον άνεργοι όταν η χώρα διαθέτει ήδη και επισήμως περισσότους από 1.500.000...; Απλά, παράπλευρες απώλειες της πολιτικής του "πέφτουμε στα τέσσερα" και του "τα δίνουμε όλα τζάμπα". Εξάλλου, το ζητούμενο είναι να σωθεί η κυβέρνηση και όχι οι πολίτες. Γιατί, αυτή η κυβέρνηση έχει έργο μπροστά της, έχει να κάνει πολλά και να δώσει ακόμη περισσότερα στους... τοκογλύφους δανειστές του άγνωστου χρέους (δεν έχει γίνει έρευνα -με ψήφο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ- για το πως έγινε το χρέος, ποιό είναι το νόμιμο ύψος του κ.α.). 
Η συζήτηση των κυβερνητικών εταίρων (ή ετέρων; η ιστορία θα δείξει) δεν έληξε, αλλά το θέμα είναι να στηριχθεί "η προγραμματική βάση της κυβερνητικής λειτουργίας", όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. Δηλαδή, όλα και όλοι θυσία για την καρέκλα. Η συζήτηση θα... συνεχιστεί, επειδή δεν είναι δυνατό να γίνει άμεση στροφή 180 μοιρών και οι πατερίτσες (Βενιζέλος και Κουβέλης) θα βρεθούν σε δύσκολη θέση να αιτιολογήσουν γιατί συμφώνησαν, στη συνέχεια διαφώνησαν και μετά ξανασυμφώνησαν με τον "εκλεκτό" - καίσαρα Αντώνη.

Για το καλό της χώρας… μας λένε, λοιπόν, ότι αναγκάστηκαν να τα βρούνε αυτοί που ναι μεν συνυπέγραψαν το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά στη συνέχεια διαφώνησαν με αυτό που υπέγραψαν για να καταλήξουν πως συνεχίζουν την συγκυβέρνησή τους αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι τελικά «η δημοκρατία έχει διεξόδους, το κοινό καλό υπαγορεύει ηπιότητα και πως για το καλό της χώρας, για να μην χαθούν οι κόποι και ο αγώνας που δόθηκε μέχρι σήμερα, για να αποφευχθούν πολύ χειρότερες καταστάσεις και για να μην μπούμε σε μία επικίνδυνη τροχιά, η οποία δύναται να φέρει καταιγίδες πολύ μεγαλύτερες από αυτή που περνάει ο λαός»…

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι κανείς από τους κυβερνώντες δεν άντεχε να συρθεί σε εκλογές, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα καταγραφόταν με τραγικούς αριθμούς η συντριπτική τους ήττα και θα υλοποιούνταν η άμεση απομάκρυνσή τους από την ασφάλεια που τους παρέχουν οι θώκοι της συγκυβέρνησης.
Τις τελευταίες αυτές ημέρες ξανα-ζήσαμε και το σενάριο του «κινδύνου των εκλογών», ξαναδιαβάσαμε και ξανα-ακούσαμε από τα περιφερόμενα παπαγαλοειδή πως «οι εκλογές ενέχουν κινδύνους οικονομικούς και εθνικούς, ενώ το φαινόμενο της πόλωσης των πολιτών μπορεί να οδηγήσει και σε συγκρούσεις με εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά»!!!

Φυσικά, για τους κυβερνώντες οι εκλογές είναι επικίνδυνες. Αλλά αυτό ισχύει για τους κυβερνώντες που δεν σέβονται την Δημοκρατία, δεν υπακούουν στο Σύνταγμα, δεν λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων της χώρας και υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών. Για τέτοιου είδους κυβερνώντες φυσικά οι εκλογές είναι μεγάλος κίνδυνος.
Η λεπτομέρεια, είναι πως, για τον λαό οι εκλογές δεν είναι κίνδυνος. Ενδέχεται ούτε και για την χώρα, εάν λειτουργούν τα αρμόδια θεσμικά όργανα (στρατός, αστυνομία, υπηρεσίες ασφάλειας κ.α.).

Έκαναν, λοιπόν, την «υπέρβασή» τους, συνεχίζουν ακάθεκτοι την εκτέλεση του σχεδίου ολικής καταστροφής, φυσικά στο όνομα της δικής τους φαυλοκρατίας και αυτοδιάσωσης. Τα περισσότερα λόγια είναι φτώχεια και δυστυχώς είναι η δική μας φτώχεια, που την πληρώνουμε ακριβά και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε μέχρι να καταλάβουμε ποιοι, πως και γιατί μας επέβαλαν τα μνημόνια, καταλήστευσαν την οικονομία μας και υποθήκευσαν την ίδια μας την πατρίδα.

Μέχρι τότε, οι «άρχοντες» θα απολαμβάνουν την ασφάλεια της λάθρας εξουσίας τους, θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την δική τους δημοκρατία βιάζοντας την λογική και –φυσικά- το Σύνταγμα.
Μέχρι την επόμενη πολιτική – κυβερνητική κρίση, μέχρι τον επόμενο μαζικό αποπροσανατολισμό, καλό καλοκαίρι σε όλους μας ελπίζοντας πως τουλάχιστον τα κουνούπια θα μας λυπηθούν και δεν θα μας πιούνε το αίμα (όσο μας απέμεινε…)

Αναγνώστης

ΥΓ: Όταν καταλάβουμε πως οι κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν τις εκλογές σαν... "καταστροφή" είναι οι περισσότερο επικίνδυνες να φέρουν την καταστροφή που βλέπουν στην απόφαση των πολιτών, ίσως τότε να μπορέσουμε σαν πολίτες να κατανοήσουμε ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε, βιάστηκε και ευτελίστηκε στην Ελλάδα, με την ευγενική "χορηγεία" των πολιτικών και την απάθεια των πολιτών. Όταν καταλάβουμε τι έχει συμβεί και ποιοί αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, τότε και μόνο τότε θα αποδώσουμε στους λαθρο-κυβερνώντες αυτό που τους αξίζει. Η επαναφορά του αυτονόητου, της λογικής και της δημοκρατίας, είναι δική μας ευθύνη και δικό μας χρέος. Οι πολιτικοί κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση αυτού του χρέους, δημιουργώντας άλλα χρέη για να ικανοποιήσουν την εξάρτησή τους από την προσωπική τους δόση εξουσίας που πληρώνει ένας ολόκληρος λαός...
ΥΓ2: Η συζήτηση των "αρχηγών" θα συζητηθεί την Τετάρτη κι εμείς ρίχνουμε μία ιδέα: Να το κάνουν σήριαλ, με παραγωγή Μαξίμου και να το γυρίσει η ΕΡΤ...

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Η αντιγραφή ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη και ενεργή αναφορά


Διαβάστε επίσης: 
Posted: 17 Jun 2013 01:17 PM PDT
Κίνητρα με στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος για τη στρατιωτική θητεία εισάγονται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Δούμα. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία, μπορούν να διεκδικήσουν επιχορηγούμενες θέσεις και να αποκτήσουν ένα ακόμη τίτλο ανώτατης εκπαίδευσης δωρεάν.

Το σχέδιο νόμου απαγορεύει επίσης την απασχόληση σε κρατικά ιδρύματα σε όσους δεν εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Οι νέες διατάξεις αποσκοπούν στην επίλυση ζητημάτων στελέχωσης του στρατού και προσφέρουν ευκαιρίες σπουδών στον τομέα της οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης και άλλων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, που έχουν εγκριθεί από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Izvestia».

Μέχρι στιγμής η εκπαίδευση των υποψήφιων στελεχών του στρατού πραγματοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος ανάπτυξης της εκπαίδευσης για την περίοδο 2011-2015. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, της τεχνολογίας υπερυπολογιστών και χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Posted: 17 Jun 2013 12:45 PM PDT

Ο Ερντογάν ανοίγει τον λάκκο της χώρας του και τον δικό του

Απερίγραπτες είναι οι σκηνές βίας που εκτυλίσσονται σε όλη την Κωνσταντινούπολη με την καταστολή των αντιδράσεων να έχει εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά της πόλης, χωρίς να εξαιρούνται ούτε καν τα μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία. Το ερώτημα που εγείρεται είναι εάν στην κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη συμβαίνουν τέτοια πράγματα, ποια είναι η κατάσταση σε άλλες πιο απομονωμένες περιοχές της Τουρκίας…

Οι φωτογραφίες που στέλνουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αποδεικνύουν ότι η βία που ασκούν οι δυνάμεις ασφαλείας έχει ξεφύγει από κάθε λογικό για μια δημοκρατία όριο. Στο «παιχνίδι» έχει μπει και η πανίσχυρη Στρατοχωροφυλακή, το ένοπλο σώμα του τουρκικού κράτους που θεωρείται ως πιο πιστό στους Ισλαμιστές και τον Ερντογάν, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τις δυνατότητες ελέγχου που έχει η αστυνομία και οι ειδικές της μονάδες.

Ο αυτοκαταστροφικός ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας έχει αρχίσει να γίνεται παθητικό για τη χώρα του, χύνοντας «την καρδάρα με το γάλα», το διεθνές και εγχώριο πολιτικό κεφάλαιο που είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει τόσα χρόνια, προωθώντας την εικόνα μιας Τουρκία – πρότυπο για τις μουσουλμανικές χώρες στον τομέα της δημοκρατίας και της οικονομίας, ως αποτέλεσμα του μοντέλου διακυβέρνησης που έχει εφαρμόσει.

Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι όσα διακήρυττε ήταν γράμμα κενό, αφού πίσω από τη δημοκρατική επίφαση κρυβόταν ένας βαθιά συντηρητικός και αυταρχικός πολιτικός ηγέτης, έτοιμος να χάσει τον έλεγχο με τις πρώτες φωνές αντιπολίτευσης στην ισλαμιστική του «ορθοδοξία». Ταυτόχρονα, άρχισε να γκρεμίζεται το «οικονομικό θαύμα», με τις συνέπειες να μην τις έχει αισθανθεί στην ολότητά τους η τουρκική οικονομία, ενώ η απαξίωση του Ερντογάν στο εξωτερικό είναι απλώς ραγδαία.

Ακόμα κι αν αύριο σταματήσουν τα πάντα και επανέλθουν όλα σε κανονικούς ρυθμούς, η ζημιά που έχει γίνει δεν θα διορθωθεί εύκολα. Όσο δε περνούν οι μέρες και συνεχίζεται η στάση του Ερντογάν στο ίδιο μοτίβο, θα περιπλέξει επικίνδυνα την κατάσταση στην Τουρκία, αφού οι ισλαμιστές που ξέχασαν ότι η πραγματική τους εκλογική επιρροή δεν ξεπερνά κατά τα φαινόμενα το 35% και θεώρησαν δεδομένο το 50%, θα συρρικνωθούν.

Δηλαδή, θα χάσουν τους από κεκτημένη ταχύτητα λόγω εχθρότητας προς τους κεμαλιστές πολίτες, οπότε και η διακυβέρνηση της χώρας θα καταστεί πιο δυσχερής, ενώ πλέον δεν υπάρχει στράτευμα που να παίζει τον ρόλο του «θεματοφύλακα». Εάν δε προσπαθήσει να τον ανακτήσει αυτόν τον ρόλο, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα.

Πηγή Defence-Point
Posted: 17 Jun 2013 12:35 PM PDT

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ και την σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων. «Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελείωσε και ότι με την αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα «τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής».

«Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής», είπε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, όχι μόνο για το θέμα που ανέκυψε με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και για την γενικότερη πολιτική τους και ζήτησε «να μιλήσει ο λαός», ενώ υπογράμμισε ότι απόψε στο Σύνταγμα υπογράφει με το λαό «δεσμευτικό συμβόλαιο».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε και στην γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ που εξέφρασε την στήριξή της στον πρωθυπουργό, λέγοντας «κυρία Μέρκελ, δυστυχώς, ο εκλεκτός σας τελείωσε. Δεν είναι σε θέση πια ούτε να κυβερνήσει, ούτε να φοβίσει, ούτε να μεταρρυθμίσει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κ. Μέρκελ να σταματήσει «τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας» γιατί όπως είπε, «η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία σας». Αλλά σήμερα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η πρώτη και καλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση της καταστροφής. Η κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία. Να απαλλαγεί ο τόπος από την ακροδεξιά βαρβαρότητα. Η καλύτερη μεταρρύθμιση είναι η να δοθεί ο λόγος στο λαό».

Ο κ. Σαμαράς, με το λόγο, τις απόψεις και τις πρακτικές του, όπως αυτή στην ΕΡΤ, απειλεί σοβαρά τη Δημοκρατία, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είναι και καθήκον όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά κάθε δημοκράτη, να αντισταθεί και να αντιταχθεί σε αυτή την επέλαση των φαντασμάτων του εμφυλίου.

Αναφορά στις 18 Οκτωβρίου του ΄81
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή σε μεγάλα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και έβαλαν το στίγμα τους στην πορεία της χώρας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εξέγερση του 1843 όταν ο εξεγερμένος λαός διεκδίκησε Σύνταγμα, στον Δεκέμβρη του ΄44, «όταν ο λαός μας αντιστάθηκε στον κατακτητή και διεκδίκησε τη λευτεριά» και στον Ιούλη του ΄65, όταν «ο λαός μας αντιστάθηκε στο παλάτι και διεκδίκησε τη δημοκρατία», αλλά και στις μεγάλες συγκεντρώσεις της μεταπολίτευσης μέχρι και τον Οκτώβρη του 1981.
Επικεντρώνοντας στο θέμα που ανέκυψε με την ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απομόνωσε και διαπόμπευσε τη χώρα διεθνώς, αναφερόμενος σε πολλές δηλώσεις ξένων αξιωματούχων που εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Μόνος σύμμαχος» η Χρυσή Αυγή
Περιγράφοντας το κλίμα αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Ναι! Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι τον κ. Σαμαρά δεν φαίνεται να τον ενοχλεί πλέον το σκοτάδι σημειώνοντας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «αφήνετε τους κολλητούς σας να δηλώνουν πως ενδεχομένως να κυβερνήσετε και με τους νεοναζί. Διαλέγετε επικίνδυνο δρόμο για το λαό και την πατρίδα. Θα μείνετε, όμως, σε αυτό το περιθώριο».
Ως προς τα αίτια που οδήγησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την απόφασή του αυτή ο πρωθυπουργός ήθελε να δείξει στην τρόικα, με το κύμα των απολύσεων, καλή διαγωγή. Ήθελε, πρόσθεσε, να δώσει ένα συμβολικό πλήγμα στη δημοκρατία και στην ενημέρωση. Ήθελε να διαμοιράσει στους βαρόνους της διαπλοκής και της προπαγάνδας που διαφημίζεται ως ενημέρωση, τα ιμάτια της ΕΡΤ. Να βγάλει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση έξω από τη διεκδίκηση της ψηφιακής πλατφόρμας. Και να εξουδετερώσει, ενόψει και των εκλογών, κάθε φωνή αντίστασης, αξιοπρέπειας και δεοντολογίας.

Ετοιμότητα για τη διακυβέρνηση
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα τα καταφέρει, δεσμεύθηκε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους.

Και υποσχέσεις για «σεισάχθεια»
Επίσης ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για τη νέα «σεισάχθεια». Τη διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχιας, τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου.
Επίσης, δεσμεύθηκε για την ανακούφιση από φορολογία και χρέη προς το κράτος, αλλά και ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα φορολογική υποχρέωση και κανένα χαράτσι για οικογένειες χωρίς εισόδημα καθώς και για απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.
Posted: 17 Jun 2013 03:18 PM PDT
Με απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, αναστέλλεται εν μέρει η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία διατάχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ έως τη δημιουργία νέου φορέα.
Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:
  • α. ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και
  • β. ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.
Ακόμη, διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η επίμαχη από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο αναμένεται να καταθέσει αύριο αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου.
Posted: 17 Jun 2013 12:02 PM PDT
Ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν κάνει μια εκπληκτική ανακάλυψη: εντόπισαν στην περιοχή της Ανταρκτικής τρία αντικείμενα, τα οποία, ως προς την εξωτερική τους εμφάνιση, θυμίζουν πολύ πυραμίδες.

Στο μεταξύ, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα αρχαία μνημεία έχουν τεχνητή προέλευση.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η μία πυραμίδα βρίσκεται σχεδόν στην ακτή. Δύο ακόμη βρίσκονται 16 χιλιόμετρα από την ακτογραμμή. Οπτικά, τα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν θυμίζουν τις πυραμίδες που βρίσκονται στην Αίγυπτο, η παλαιότερη από τις οποίες χρονολογείται από το 2670 π.Χ.
Posted: 17 Jun 2013 10:55 AM PDT
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα (Μ.Α.) διαθέτει μια στέρεη δομή στη Τουρκία με επίκεντρο τη Κωνσταντινούπολη και αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ της κυβέρνησης του AKP και των κρατών του Κόλπου και ιδιαίτερα του Εμιράτου του Κατάρ.

Ο ρόλος της Μ.Α. στον εμφύλιο της Συρίας είναι εξόχως σημαντικός και η Κωνσταντινούπολη αποτελεί εδώ και δύο έτη το σημείο συντονισμού και συναντήσεων μεταξύ του διεθνούς δικτύου της Μ.Α. και της Τουρκικής ηγεσίας, όπως και το λογιστικό κέντρο υποστήριξης για τη μεταφορά μαχητών από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια προς τη Συρία.

Η εμπλοκή της Μ.Α. και η ποδηγέτηση της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής από τα Εμιράτα του Κόλπου θα αποτελέσει πιθανότατα και την αιτία πτώσης της κυβέρνησης Ερντογκάν εν ευθέτω χρόνω λόγω της οξείας αντίδρασης μεγάλου τμήματος της Τουρκικής κοινωνίας με ευρύτερες συνέπειες σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κύριες Τουρκικές οργανώσεις που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

- Müstakil Sanayici ve Iş adamları Derneği (M Ü S I Ȧ D)
Είναι η ένωση επιχειρηματιών που πρόσκεινται στο Ισλαμικό κόμμα και ιδρύθηκε το 1990. Απολαμβάνει της πλήρης στήριξης του Ερντογκάν. Ένα από τα κύρια στελέχη του κατά το παρελθόν υπήρξε ο Γκαζί Μισιρλί που είναι μέλος του Δ.Σ του Europe Trust, που αποτελεί παρακλάδι της πανευρωπαϊκής οργάνωσης ομπρέλα της Μ.Α. "Federation of Islamic Organizations in Europe" (FIOE). Η τελευταία σχετίζεται άμεσα με τα Έλληνο-Αραβικά μορφωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης και του Μοσχάτου.

- Ιnsan Hak ve Hurriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (IHH)
Η οργάνωση αυτή έγινε διεθνώς αναγνωρίσιμη με την αναμιξή της ως διοργανώτρια του "Στολίσκου της Γάζας" τον Μάιο του 2010. Ιδρύθηκε το 1995 και κατά καιρούς λαμβάνει μεγάλα ποσά από τις οργανώσεις της Μ.Α. που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

- MAZLUMDER
Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε το 1991 και συνδέεται πλην της Μ.Α. και με το Ισλαμιστικό κίνημα Jamaat-e-Islami του Πακιστάν. Πρόεδρός της είναι ο Αχμέντ Ουνσάλ ο οποίος είναι μέλος της διεθνούς επιτροπής της ΜΚΟ "Διεθνή Αμνηστία". Επίσης μεταξύ 2002-2007 ήταν βουλευτής του AKP, όπως και αντιπρόσωπος του Κοινοβουλίου της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Επίσης στην οργάνωση αυτή μέλος του Δ.Σ είναι ο Γκαζί Μισιρλί που αναφέρθηκε προηγουμένως.

- Hikmet Bilim Dostluk ve Yardımlasma Derneği (HIKMET)
Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε το 2003 και ανήκει στην Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE). Προεδρός της είναι ο Παλαιστινιακής καταγωγής, Τούρκος υπήκοος, Τζεμάλ Κερίμ ο οποίος είναι ιδιοκτήτης τουριστικής εταιρείας και μεταφορικής που έχει αποκλειστικά πελάτες στη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος είναι και σημαίνων στέλεχος της M Ü S I Ȧ D.

- Turkiye Gonullu Tesekkulleri Vakfı (TGTV)
Ιδρύθηκε το 1994 και συντονίζει τις δράσεις της με όλες τις προαναφερόμενες οργανώσεις. 

- Union of NGOs of the Islamic World (UNIW)
Ιδρύθηκε το 2005 ως οργάνωση-ομπρέλα για το συντονισμό Ισλαμιστικών ΜΚΟ σε περίπου 53 χώρες στο κόσμο. Στην οργάνωση αυτή συμμετέχουν ως μέλη και χορηγοί όλες οι προαναφερόμενες Τουρκικές οργανώσεις.

Επίσης η TGTV, διαθέτει ως μέλη τις τις κάτωθι MKO και οργανώσεις στα Βαλκάνια
Αλβανία: Ardhmeria - Future Culture Association, ALSAR - Alternative of Future Foundation
Κοσσυφοπέδιο: Spike of Kindness, AKEA Association for Culture, Education and Learning
Μαυροβούνιο: Center for Cross Cultural Understanding (Horizonti)
ΠΓΔΜ: Cultural Humanitarian Organization Marhamat (CHOM), Vizioni Educational and Cultural Association, Ensar Cultural Humanitarian Organization
Σερβία: Dituria Cultural and Humanitarian Association
Βοσνία: Bosniak Radio TV, Nahla Centre for Education and Research

- Filistin Dayanısma Dernegi (FIDDER)
Οργανισμός που συνδέεται ευθέως με τη Χαμάς με επικεφαλής τον Ταχσίν Μισιρλί, συγγενή του Γκαζί Μισιρλί της ΜΟΥΣΙΑΝΤ. Επιπλέον είναι μέλος του Δ.Σ της TGTV και πρόεδρος της ιδιωτικής εταιρείας TURKPAL.

Πηγή RIMSE
Posted: 17 Jun 2013 10:57 AM PDT
"Τα ψέμματα τελείωσαν και όλοι οφείλουν να τεθούν προ των ευθυνών τους". Η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τους προέδρους των "θεσμικών ενώσεων" αποστράτων άναψε φωτιές και προκάλεσε την αντίδραση -σε πρώτη φάση- της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών .

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της "με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος μεσολάβησε ώστε ο Πρωθυπουργός να συναντήσει τις «θεσμικές» Ενώσεις Αποστράτων (ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ) (Προπαγάνδα) και αυτόματα δημιουργούνται ερωτήματα όπως:

α. Ποιος επεδίωξε αυτή τη συνάντηση; Ήταν πρωτοβουλία των Ενώσεων ή της Κυβέρνησης;
β. Ποιο σκοπό εξυπηρετεί μια τέτοια συνάντηση; Είναι ενημερωτική και για ποια θέματα; Είναι μήπως διερευνητική των προθέσεων των αποστράτων εν όψει δρομολογουμένων νέων μειώσεων;"

Η ΑΚΙΣ υπενθυμίζει τι αποτελέσματα είχε η προηγούμενη συνάντηση:
"... να θυμίσουμε σε όλους τι απέφερε η «επιτυχής» συνάντηση της 11 Φεβ 13 με τον πρωθυπουργό: εντός 15 ημερών ψηφίσθηκαν από τη Βουλή νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων αποκλειστικά των Στρατιωτικών. Μήπως θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες μειώσεις γιατί τώρα που ανακαλύψαμε τους «ενόχους» για την χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να τους τιμωρήσουμε ανελέητα;
Τα ψέματα τέλειωσαν και όλοι οφείλουν να τεθούν προ των ευθυνών τους. Καμμία νομιμοποίηση στη κυβέρνηση, που από ότι φαίνεται αγοράζει πολιτικό χρόνο, τον οποίο μάλιστα της τον ακριβοπληρώνουμε, παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες με μελλοντικές συναντήσεις, χαμόγελα, αναμνηστικές φωτογραφίες, επανεξέταση δήθεν του θέματος, υποβολή δήθεν νέων προτάσεων κλπ, δηλαδή έναν ατέρμονα φαύλο κύκλο υποκρισίας".
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για το νέο κύμα περικοπών που έρχεται αλλά και για τις αντιδράσεις των στρατιωτικών που όπως γράφουν "θα εκπλήξουν πολλούς από τους τρόπους εκδήλωσής τους:
"Από την άλλη το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε εμβρόντητοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια σπίλωσης της Κίνησής μας εκ των έσω(Αγκιτάτσια). Με ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που περιέχονται σε επιστολή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, επιχειρείται η απαξίωση και η αποδόμηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Κί.Σ. και επειδή, εν όψει του νέου κύματος περικοπών, που μας επιφυλάσσει η ανάλγητη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, αναμένεται μέγιστη συσπείρωση των φορέων των αποστράτων, το σύστημα επιδιώκει την αποδυνάμωσή μας με ύπουλο τρόπο.
Η υπομονή των Στρατιωτικών εξαντλήθηκε, η οργή είναι θέμα χρόνου να εκφρασθεί και να είστε σίγουροι ότι πολλοί μα πολλοί και κυρίως οι κυβερνώντες, θα εκπλαγούν από τους τρόπους εκδήλωσής της.
Κατόπιν των ανωτέρω, καλούμε τα μέλη μας και όλους του αποστράτους σε συνεχή επαγρύπνηση για αντιμετώπιση και ανατροπή της προσπάθειας αλώσεως της Κίνησης και σε μέγιστη ετοιμότητα για άμεση αντίδραση σε νέες περικοπές".
Βόμβα επιπλέον 160 εκατομμυρίων περικοπών

Η σφαγή των στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων θα γίνει δυστυχώς ακόμη πιο "αιματηρή" όπως εδώ και ημέρες έχει αποκαλύψει το Onalert. Σε διαδοχικά δημοσιευματά μας έχουμε υποστηρίξει ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει με έγγραφό του την άυξηση των περικοπών για το 2014 στο κονδύλι της μισθοδοσίας από τα 88 εκατομμύρια ευρώ στα 165 εκατομμύρια. Ο πανικός που έχει πέσει στο ΥΠΕΘΑ είναι δεδομένος και κάποιοι μάλλον είδαν την κρίση της ΕΡΤ ...ως σανίδα σωτηρίας που δίνει παράταση στην διαχείριση της "βόμβας".

Όμως οι στρατιωτικοί δραδτριοποιήθηκαν. Ο πάντα δραστήριος πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ κ.Γιάννης Αντωνιάδης δημοσίευσε πριν από λίγο την εγκύκλιο του υπουργείο Οικονομικών που επιβεβαιώνει ότι τα χειρότερα έρχονται.
Διαβάστε τι γράφει ο κ. Αντωνιάδης και τα έγγραφα:
Εν αναμονή της νέας μας "κλήσης" , ως μέλη της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ε.Δ. και διαβάζοντας τις τελέυταίες ημέρες άρθρα, αναφορικά με τη... δυσάρεστη "προοπτική" περαιτέρω μειώσεως των αποδοχών των στελεχών των Ε.Δ. από 1-1-2014 (και κατ επέκταση των συνταξίμων αποδοχών των αποστράτων), διαπιστώνουμε την ύπαρξη κάποιων στοιχείων, που δυστυχώς, δικαιώνουν απόλυτα, αυτές τις απόψεις. 

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο του ΥΠ.ΟΙΚ που κοινοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠ.ΟΙΚ. και μπορείτε να την μελετήσετε παρακάτω, θεσπίζονται ανώτατα όρια Π/Υ έτους 2014. Η σελ. 2 τα μνημονέυει ανά υπουργείο. 
Τα εξοπλιστικά είναι 583 από 750 το 2013 και ο Π/Υ (λειτουργικός χωρίς εξοπλιστικά) είναι 2.373 δισ από 2.610 το 2013. 

Από που θα κοπεί λοιπόν η διαφορά;
 Στη σελ. 3 επίσης, γράφει ότι η κατανομή σε επί μέρους κατηγορίες για κάθε υπουργείο θα σταλεί ηλεκτρονικά στον προϊστάμενο Οικονομικών  Υπηρεσιών του κάθε Υπουργείου. 
Στο ΥΠΕΘΑ απεστάλη στο Δ/ΓΔΟΣΥ/ ΔΟΙ, ο οποίος έχει τις κατανομές ανά κατηγορία, αλλά από οσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από εκεί και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τηρείται "σιγή ασυρμάτου".


Τέλος στη σελ. 4 παρ. 1.1. γράφει ότι για τις αποδοχές θα ληφθούν υπόψη οι ψηφισθέντες Ν.4024/11 και Ν.4093/12, άρα τα 88 για τους ε.ε. και τα 162 για τους ε.α. είναι δεδομένα τουλάχιστον, ως η ελάχιστη περικοπή.....
Ι.Αντωνιάδης, Πρόεδρος Συνδ. Αποφ. ΣΣΑΣ.  


Πηγή OnAlert
Posted: 17 Jun 2013 09:59 AM PDT
Σκληρή στάση και απέναντι στην ΕΕ, συνεχίζει να κρατά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γαι την κριτική που του έχει ασκήσει η Ευρώπη για τον χειρισμό των διαδηλώσεων, τη στιγμή που συνεχίζεται η ένταση στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης εξαιτίας της σημερινής απεργίας που κήρυξαν πέντε συνομοσπονδίες εργαζομένων.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, ο Ερντογάν σχολίασε: «στηρίξατε τις αντιδημοκρατικές διαδηλώσεις στην Τουρκία και συνεπώς είστε κι εσείς αντιδημοκρατικοί. Έχετε διαφορετική αντίληψη περί ελευθερίας. Τότε κι εγώ δεν αναγνωρίζω το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο κατά τη συνάντηση του «Συμβουλίου Τούρκων Πολιτών Εξωτερικού», ο Ερντογάν είπε «πρέπει να τηρείτε πιο ισχυρή στάση από αυτούς που στηρίζουν τους οργανωτές των επεισοδίων. Πρέπει κι εσείς να βγείτε στους δρόμους. Εάν δεν βγείτε και αφήσετε τις πλατείες σ' αυτούς, θα είναι σαν να τους στηρίζετε».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός απευθυνόταν σε Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό, αλλά χθες το απόγευμα παρατηρήθηκαν σε ορισμένες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης φαινόμενα οπαδών του κυβερνώντος κόμματος να επιτίθενται σε διαδηλωτές και σε τοπικά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Σήμερα τα μέλη της εργατικής συνομοσπονδίας DISK, της συνομοσπονδίας δημοσίων υπαλλήλων KESK, της Ένωσης Ιατρικών Συλλόγων, της Ένωσης Οδοντιατρικών Συλλόγων και της Ένωσης Μηχανικών πραγματοποιούν απεργία. Χιλιάδες μέλη των συνδικάτων επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία Ταξίμ. Ένα τμήμα των απεργών συγκεντρώθηκε στην οδό του Πέρα, αλλά μετά από επέμβαση της αστυνομίας υποχώρησε. Ένα άλλο τμήμα όμως επιχείρησε να προχωρήσει προς την πλατεία από την περιοχή Χάρμπιγιε, όπου όμως μέχρι τις 18:30 συνεχιζόταν η επέμβαση της αστυνομίας με τη χρήση δακρυγόνων.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι σύμφωνα με τη νεκροψία σχετικά με το διαδηλωτή Ετχέμ Σαρίσουλουκ ο οποίος είχε τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι στην Άγκυρα από σφαίρα αστυνομικού, για να υποκύψει στη συνέχεια, ο αστυνομικός έριξε τη σφαίρα από απόσταση 4,8 μέτρων.

Τέλος ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ιατρικών Συλλόγων Τουρκίας Μπεγιαζίτ Ιλχάν κατήγγειλε σήμερα ότι οι τουρκικές αρχές ζητούν από τα ιδιωτικά νοσοκομεία τα ονόματα των τραυματιών διαδηλωτών που έχουν μεταφερθεί σε αυτά.
Posted: 17 Jun 2013 08:58 AM PDT
Κανείς από τους Σαμαρά – Βενιζέλο – Κουβέλη δεν θέλει εκλογές και αυτό το έχουν αντιληφθεί όλοι. Δεν θέλουν εκλογές, όχι για το καλό της χώρας (απορούμε γιατί οι εκλογές που είναι η υλοποίηση της δημοκρατίας προκαλεί κακό στη χώρα;), αλλά γιατί κάποιοι από αυτούς, ίσως και οι τρεις, την επόμενη των εκλογών θα πάνε στα σπίτια τους. Και η εξουσία είναι γλυκιά για να εγκαταλειφθεί τόσο εύκολα.

Επομένως απόψε αναμένεται πολιτική κωλοτούμπα. Το ερώτημα είναι ποιος θα την κάνει και επομένως θα αυτοακυρωθεί πολιτικά.

Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, είτε ο Σαμαράς θα γίνει το απόλυτο πολιτικό υποχείριο των Βενιζέλου - Κουβέλη, είτε θα έχουμε αλλαγή πρωθυπουργού.

Επειδή όμως η πολιτική ευθιξία και ο πολιτικός εγωϊσμός είναι έννοιες άγνωστες για επαγγελματίες κομματάνθρωπους, αν τελικά οδηγηθούμε σε εκλογές, τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι πολύ κακό έρχεται από πίσω (που δεν μας το λένε) και πρέπει να πηδήξουν έγκαιρα από το καράβι.

Posted: 17 Jun 2013 08:51 AM PDT
  • Ευθεία ρήξη της Μόσχας με την Ουάσιγκτον για το θέμα της Συρίας
  • Οδεύουμε προς παγκόσμιο πόλεμο εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να εμμένουν σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία
Εάν οι Αμερικανοί πραγματοποιήσουν την απειλή τους για επιβολή NFZ, οι Ρώσοι θα μπορέσουν να τους αποτρέψουν μόνο με στρατιωτική επίθεση στα οπλικά συστήματα που βρίσκονται στην Ιορδανία.
Ένας από τους δύο θα αναγκαστεί να υπαναχωρήσει, αλλιώς θα έχουμε παγκόσμιο πόλεμο.
Η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτρέψει την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στους αιθέρες της Συρίας, όπως δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκατσέβιτς.

«Πιστεύω πως, θεμελιωδώς, δεν θα επιτρέπαμε αυτό το σενάριο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκατσέβιτς, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως οι εκκλήσεις για επιβολή ζωνών απαγόρευσης πτήσεων καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού για το διεθνές δίκαιο.

Τα σχόλια του κ. Λουκατσέβιτς έρχονται δύο ημέρες αφότου ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να εγκαταστήσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου Patriot στην Ιορδανία, η οποία συνορεύει με την Συρία.

Οι πύραυλοι Patriot και τα μαχητικά έχουν μεταφερθεί στην Ιορδανία στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων που θα λάβουν χώρα στην περιοχή εντός της εβδομάδας.
Ωστόσο, όπως δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον, υπήρξε ιορδανικό αίτημα για παραμονή των αμερικανικών όπλων στην χώρα και μετά το πέρας των ασκήσεων, αίτημα που έγινε δεκτό από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ.

Φόβος της Μόσχας είναι ότι τα εν λόγω όπλα θα χρησιμοποιηθούν για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Συρία.
Η Ρωσία είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας δικαίωμα βέτο σε κάθε ψήφισμα.


Ψυχρό κλίμα μεταξύ Ομπάμα και Πούτιν
Σε ψυχρό κλίμα αναμένεται εντός της Δευτέρας η διμερής συνάντηση των προέδρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ, Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπαράκ Ομπάμα, στα πλαίσια της συνόδου κορυφής των οκτώ ισχυρότερων κρατών του πλανήτη στη Βόρεια Ιρλανδία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει το ρώσο ομόλογό του για την ανάγκη να ασκήσει πιέσεις στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ώστε ο τελευταίος να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες οι οποίες προγραμματίζονται για τον Ιούλιο στη Γενεύη.
Από την πλευρά του, ο κ. Πούτιν έχει ήδη εκφραστεί αρνητικά για την απόφαση της Δύσης, με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ, να προχωρήσει σε απευθείας εξοπλισμό των σύρων ανταρτών.
Ο ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε κανίβαλους τους αντιπάλους του κ. Άσαντ, αναφερόμενος στο περιστατικό με τον αντάρτη ο οποίος εμφανιζόταν να δαγκώνει ζωτικά όργανα νεκρού σύρου στρατιώτη.
«Αυτοί είναι οι άνθρωποι τους οποίους θέλετε να στηρίξετε; Σε αυτούς προτίθεστε να προμηθεύσετε όπλα;», δήλωσε ο κ. Πούτιν, κατευθυνόμενος προς τον χώρο της συνόδου.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος προΐσταται της συνόδου, αναγνώρισε ότι υπάρχουν «μεγάλες διαφορές» μεταξύ Ρωσίας και Δύσης σε ό,τι αφορά στη Συρία, κάνοντας ωστόσο λόγο και για δυνατότητα εύρεσης κοινού τόπου.
Ο καναδός πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ, δήλωσε ότι η Ρωσία, υποστηρίζοντας το συριακό καθεστώς, υποστηρίζει «φονιάδες», ενώ εκτίμησε ότι, σε περίπτωση που η ρωσική ηγεσία δεν αλλάξει έστω και μερικώς θέση για το συριακό, δεν πρόκειται να επιτευχθεί κοινό ανακοινωθέν των G8 για το θέμα.
Η συνάντηση των κ.κ. Ομπάμα και Πούτιν είναι προγραμματισμένη για τις 6.30 μ.μ. τοπική ώρα (8.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος), 10 χιλιόμετρα μακριά από την βορειοιρλανδική πόλη του Ενισκίλεν.
Posted: 17 Jun 2013 06:53 AM PDT
Η Δύση υποστήριξε το εξεγερσιακό κύμα της «αραβικής άνοιξης», αλλά σταδιακά συνειδητοποίησε ότι έρχονται στο πολιτικό προσκήνιο όχι δυτικότροπες δυνάμεις, όπως ήλπιζε, αλλά το βαθύ Ισλάμ

Tου Σταύρου Λυγερού

Όταν το κύμα της αραβικής εξέγερσης έπληξε και τη Συρία, οι Τούρκοι φοβόντουσαν ότι η ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ θα άνοιγε και ένα νέο κουρδικό μέτωπο, λόγω της κυρίαρχης θέσης που έχει το ΡΚΚ στο κουρδικό στοιχείο της Συρίας, το οποίο κατοικεί στην παραμεθόριο περιοχή. Φοβόντουσαν επίσης ότι, εάν προκύψει ένα φιλοαμερικανικό καθεστώς στη Συρία, το κουρδικό κρατίδιο στο Βόρειο Ιράκ θα εξασφαλίσει πρόσβαση στη θάλασσα και ως εκ τούτου δεν θα εξαρτάται, όπως σήμερα, από την Άγκυρα. Με άλλα λόγια, θα περιοριζόταν η σημασία της Τουρκίας για τις ΗΠΑ και ταυτοχρόνως θα ευνοείτο το ΡΚΚ, αφού στα νώτα του (Ιράκ και Συρία) θα έχει πολιτικά αυτόνομους κουρδικούς πληθυσμούς.

Όταν, όμως, η Άγκυρα είδε ότι η Δύση ήταν αποφασισμένη να ανατρέψει το καθεστώς Άσαντ, η Τουρκία έκανε στροφή και ενεπλάκη βαθιά στο συριακό εμφύλιο πόλεμο. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχει τις βάσεις του στην τουρκική πλευρά της μεθορίου. Από εκεί προμηθεύεται, με τη βοήθεια δυτικών μυστικών υπηρεσιών και στρατιωτικών συμβούλων, οπλισμό και χρήματα και εκεί βρίσκει καταφύγιο. Χωρίς την υποστήριξη της Τουρκίας, οι Σύριοι αντικαθεστωτικοί δεν θα είχαν επιβιώσει στρατιωτικά.

Η Δύση υποστήριξε το εξεγερσιακό κύμα της «αραβικής άνοιξης», αλλά σταδιακά συνειδητοποίησε ότι έρχονται στο πολιτικό προσκήνιο όχι δυτικότροπες δυνάμεις, όπως ήλπιζε, αλλά το βαθύ Ισλάμ, με αποτέλεσμα συχνά να ασκούν επιρροή ισλαμικές φονταμενταλιστικές οργανώσεις. Στη Συρία ο κορμός των αντικαθεστωτικών δυνάμεων είναι πλέον σουνίτες, εντός των οποίων κυρίαρχη θέση έχουν φονταμενταλιστικές οργανώσεις. Η Δύση όφειλε να έχει διδαχτεί ότι οι φανατικοί ισλαμιστές μπορεί να είναι τακτικός σύμμαχος, αλλά στρατηγικά είναι εχθρός.

Αυτός είναι ο λόγος της επιφυλακτικότητας του Ισραήλ. Το καθεστώς Άσαντ ήταν ένας γνωστός και ουσιαστικά ακίνδυνος αντίπαλος. Εάν ανατραπεί και προκύψει ένα νέο σουνιτικό καθεστώς, όταν αυτό σταθεί στα πόδια του είναι πιθανόν να αυτονομηθεί από τη δυτική επιρροή και να λειτουργήσει ως πραγματική απειλή για το Ισραήλ. Από την άλλη πλευρά, βεβαίως, η ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ θα σπάσει την αλυσίδα Ιράν - Συρία - Χεζμπολάχ και θα καταστήσει ευκολότερο στόχο την οργάνωση που είναι κράτος εν κράτει στο Λίβανο.

Οι Δυτικοί παρότρυναν τον Ερντογάν να αναμειχθεί ενεργά στο συριακό εμφύλιο πόλεμο, αλλά η ανάμειξη αυτή δεν είναι χωρίς παρενέργειες για την Άγκυρα:
  • Πρώτον, προκαλεί ένταση στις σχέσεις της με τη Μόσχα και το Πεκίνο, που θεωρούν τη Συρία του Άσαντ πολύτιμο γεωπολιτικό έρεισμά τους στη Μεσόγειο.
  • Δεύτερον, τίναξε στον αέρα τη νεοοθωμανική στρατηγική για ανάδειξη της Τουρκίας σε ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων. Η ανάμειξη της Άγκυρας στο πλευρό των σουνιτών αντικαθεστωτικών την έχει μετατρέψει σε μέρος του προβλήματος και όχι σε αφ' υψηλού επιδιαιτητή, όπως θα ήθελαν οι Ερντογάν και Νταβούτογλου. Το λάθος τους ήταν ότι προεξόφλησαν πως η ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ ήταν ζήτημα λίγου χρόνου.
  • Τρίτον, η ανάμειξη των Τούρκων στο συριακό εμφύλιο έχει επιδεινώσει τις σχέσεις τους με την Τεχεράνη, με αποτέλεσμα να διαλυθεί τελείως η συνεργασία των τριών (Τουρκία, Συρία και Ιράν) εναντίον του κουρδικού αλυτρωτισμού. Ο ιστορικός ανταγωνισμός ανάμεσα στην Τουρκία και στο Ιράν έχει επανέλθει.
  • Τέταρτον, η κρίση έχει επιτρέψει στην (σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενη από το ΡΚΚ) κουρδική μειονότητα της Συρίας (περίπου 12% του συριακού πληθυσμού) να αυτοοργανωθεί πολιτικά και στρατιωτικά και να αναδειχθεί σε ακόμα ένα αγκάθι για την Τουρκία.
Το καθεστώς Άσαντ δίνει μάχη επιβίωσης και ως εκ τούτου τα παίζει όλα για όλα. Το καθεστώς αντέχει επειδή δεν στηρίζεται μόνο από τους ευνοημένους απ' αυτό. Στηρίζεται και από όσους, όπως οι χριστιανικές κοινότητες, φοβούνται την επικράτηση του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Παρ' όλα αυτά, το πολύ αίμα που έχει χυθεί και η διεθνής απομόνωση του καθεστώτος Άσαντ καθιστούν αμφίβολη τη μακροημέρευσή του, χωρίς όμως να μπορεί να προεξοφληθεί και το τέλος του. Δεν αποκλείεται οι αιματηρές συγκρούσεις να οδηγήσουν τελικώς σε κάποιας μορφής έμμεσου διαμελισμού της Συρίας.

Η Τουρκία έχει εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο εναντίον του καθεστώτος Άσαντ ακριβώς επειδή θέλει να αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στη διάδοχη κατάσταση, ώστε να εξουδετερώσει τις αρνητικές γι' αυτή παρενέργειες. Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι επιδιώκουν να έχουν έλεγχο των εξελίξεων στη μετά Άσαντ Συρία με τις ευλογίες της Δύσης και στηριζόμενοι στις στενές σχέσεις που έχουν ήδη αναπτύξει με τους σουνίτες αντικαθεστωτικούς.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στις 16/05/2013 (Τεύχος 187)
Posted: 17 Jun 2013 05:28 AM PDT
Tων Κωνσταντίνου Νάκκα και Θάνου Αθανασιάδη

Ο ελληνικός λαός τα 4 τελευταία χρόνια έχει υποστεί μια λυσσαλέα επίθεση από τις μνημονιακές κυβερνήσεις της νεοφιλελεύθερης οικονομικής σκέψης, η οποία επιθυμεί τη μετατόπιση του ποσοστού 80-20 στο 99-1, ως αναλογία φτωχών – πλούσιων.

Στο διάστημα αυτών των τεσσάρων ετών ο ελληνικός λαός δεν είχε σε κάτι να ελπίζει από την εκτελεστική εξουσία, αφού αυτή ήταν απόλυτα πιστή στην τρόικα και τις επιταγές της.

Δεν είχε κάτι να ελπίζει ούτε από τη νομοθετική εξουσία, αφού αυτή είχε αντικατασταθεί στην αρχή από την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εξέδιδε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το αιτιολογικό της άτυπης έκτακτης ανάγκης, αιτιολογικό που είχε προκύψει από την απόφαση του ΣτΕ στην υπόθεση με το χαράτσι.

Δεν είχε να ελπίζει από το στρατό, αφού η καλπάζουσα συζήτηση περί Χρυσής Αυγής ξύπνησε στη σκέψη πολλών ότι ο στρατός θα κάνει Χούντα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να «οπισθοχωρήσουν» και να σιωπήσουν.

Δεν είχε να ελπίζει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού, με δικαιολογία τις ελάχιστες αρμοδιότητες που αυτός έχει, δεν του έμενε παρά μόνο η παραίτηση σε περίπτωση διαφοροποίησης από τις κυβερνητικές αποφάσεις. Άρα θα ήταν αυτός που θα φορτωνόταν την ιστορική ευθύνη της ελληνικής χρεοκοπίας, θα ήταν αυτός, δηλαδή, ο μουτζούρης.

Δεν είχε να ελπίζει ούτε από τη δικαστική εξουσία, η οποία δεν στάθηκε δίπλα του, παρά μόνο σε λίγες περιπτώσεις που σχετίζονταν με δάνεια υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ακόμη όμως και στην περίπτωση αυτή τα θετικά σχόλια πήγαιναν στους λίγους έντιμους δικαστές και όχι στο δικαστικό σώμα ή τα ανώτερα κλιμάκιά του.

Τι του έμεινε επομένως του ελληνικού λαού;
Τα ΜΜΕ;
Ούτε αυτά ήταν με το μέρος του. Τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια έπαιζαν απροκάλυπτα υπέρ των μνημονίων.
Ακόμη όμως και η ΕΡΤ ήταν κατευθυνόμενη. Η ΕΡΤ όμως είχε υποχρέωση να φιλοξενεί όλες τις απόψεις και τα κόμματα με κριτήριο τον χρόνο προβολής και όχι το συμφέρον των καναλαρχών.
Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος της ΕΡΤ από την κυβέρνηση ήταν μεν μεγάλος, αλλά όχι απόλυτος.
Ειδικά αν επρόκειτο να γίνουν εκλογές ή να συζητηθεί η συνταγματική αναθεώρηση ή να παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα.

Μέσα από το κλείσιμό της επιχειρήθηκε ο έλεγχος στο πρόγραμμα να αποκτήσει δομικό χαρακτήρα.
Όταν στην νέα ΕΡΤ θα έλεγχε η κυβέρνηση την διάρθρωσή της, δεν θα χρειαζόταν να ελέγχει το τι μεταδίδει, αφού η μετάδοση θα ελεγχόταν από τη νέα δομή.
Είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα;
Πιστεύω ότι αυτή είναι η εικόνα, για την οποία τα τελευταία χρόνια μας έπεισαν ότι ισχύει.

Ο στρατός με δηλώσεις του τάσσεται ενάντια στον φασισμό της Χρυσής Αυγής και υπέρ της Εθνικής κυριαρχίας. Αρκεί να προσέξει κανείς τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των ένστολων, αλλά και των απόστρατων, για να πειστεί σχετικά με τους μισθούς, το ασφαλιστικό, τις Σκουριές και πρόσφατα για την ΕΡΤ. Οι διαμαρτυρίες τους παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ ως αντίδραση μόνο οικονομικής φύσεως, αλλά δεν ήταν ακριβώς έτσι, αφού αντιδρούσαν στην εν γένει πολιτική της κυβέρνησης. Με απλά λόγια, βόλευε το σύστημα να τους παρουσιάζει ότι φωνάζουν για τα λεφτά. Ακόμη και έτσι όμως να είναι πού είναι το κακό;. Έπρεπε να πουν ναι στις περικοπές;

Η αστυνομία, και εννοώ τις ενώσεις των αστυνομικών λειτουργών, κατά καιρούς αντέδρασε στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνηση, αντέδρασε στην υπεραστυνόμευση στις Σκουριές, όπου η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό στρατό επιχειρηματικών συμφερόντων. Βολεύει όμως την κυβέρνηση να παρουσιάζεται η αστυνομία ως ΜΑΤ, ώστε να ταυτίζονται στη συνείδηση του ελληνικού λαού και να προκαλούν την απέχθειά του. Δεν ταυτίζονται.

Και φτάνουμε στους δικαστές και τις ενώσεις τους αλλά κυρίως τα διάφορα μορφώματά τους. Δηλαδή, εφετεία, πρωτοδικεία, Άρειος Πάγος, ελεγκτικό συνέδριο, Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζοντας ότι η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία, αλλά και τα ΜΜΕ, είναι εναντίον του, θα ήθελε να στηριχθεί στην δικαστική εξουσία για να πάρει θάρρος, να αντλήσει κουράγιο.
Τι ρόλο όμως έπαιξε η δικαστική εξουσία κατά την περίοδο αυτή;
Με ποιου το μέρος ήταν;
Όλοι υποστηρίζουν ότι έπαιξε το παιχνίδι προς όφελος της κυβέρνησης εκδίδοντας αποφάσεις υπέρ της.

Δεν θα συμφωνήσουμε με όλους αυτούς. Υπήρξαν πάρα πολλές αποφάσεις υπέρ μεμονωμένων πολιτών αλλά, και το πιο σημαντικό, υπήρξαν πολλές αποφάσεις ενάντια εφαρμοζόμενων μνημονιακών μέτρων που δημιουργούν δεδικασμένο. Ακόμη και η απόφαση για τη νομιμοποίηση του χαρατσιού ήταν μια απόφαση που σήμερα μπορεί να αξιολογηθεί ως θετική για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αφού στο σκεπτικό της έκανε λόγο για άτυπη έκτακτη ανάγκη και για διετή χρονικό περιορισμό εφαρμογής του μέτρου.
Η κυβέρνηση, μέσω του ελεγχόμενου Τύπου, τα γνωστά δηλαδή πληρωμένα παπαγαλάκια, τα κουκούλωσε όλα παρουσιάζοντας τους δικαστές ως φωνασκούντες για τα λεφτά τους.
Και κάτι ακόμη. Οι αποφάσεις των δικαστών δεν ανατρέπουν άμεσα την πραγματικότητα αλλά απαιτείται να περάσει λίγος χρόνος, για να φανούν οι απώτερες ευεργετικές τους συνέπειες.
Επίσης, για να φανούν αυτές, θα πρέπει πολίτες, φορείς, κόμματα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τα θετικά αποτελέσματα των αποφάσεων. 
Σε ορισμένες περιπτώσεις κάτι τέτοιο έγινε, σε πολλές άλλες δεν έγινε όπως έπρεπε, ή έγινε καθυστερημένα. 
Σε όσες ωστόσο έγινε, χρειάστηκε χρόνος για να αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Αυτό που υποστηρίζουμε, με απλά λόγια, είναι το εξής: αν συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός ότι η δικαιοσύνη υπάρχει, είναι ανεξάρτητη, είναι με το μέρος του και θα τον προστατεύσει από τις διώξεις (οικονομικές, ποινικές), τότε θα ενεργοποιηθεί. Πιστεύουμε ότι στους δικαστές μπορεί να βρει την ελπίδα για το αύριο. Τους άλλους τους έχει ξεγραμμένους. Μαζί με αυτούς (τους δικαστές), αν λάβουν θέση υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού, θα ταχθεί και ο στρατός και η αστυνομία.
Λαός, στρατός, αστυνομία με μπροστάρη τους δικαστές κερδίζουν το παιχνίδι της ανατροπής. Αυτοί που θα είναι απέναντι θα είναι ελάχιστοι και θα ηττηθούν.
  • Ένας ολόκληρος λαός, με αφορμή την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ για το μαύρο στην ΕΡΤ, περιμένει.
  • Ένας ολόκληρος λαός περιμένει εναγωνίως την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, απόφαση που μετατίθεται από μέρα σε μέρα.
  • Ένας ολόκληρος λαός περιμένει, προσδοκά ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, η Δικαιοσύνη θα σταθεί δίπλα στη Δημοκρατία και θα την στηρίξει.
  • Ένας ολόκληρος λαός περιμένει ότι η Δικαιοσύνη θα υπηρετήσει το Σύνταγμα και θα επαναφέρει τη νομιμότητα.
  • Ένας ολόκληρος λαός περιμένει και πιστεύει ότι η Δικαστές θα αποδώσουν Δικαιοσύνη στο όνομα του Λαού για τον Λαό.
  • Ένας ολόκληρος λαός περιμένει να κρατηθεί από την δικαστική εξουσία και να τον σπρώξουν μπροστά αφού οι άλλες δύο τον βουλιάζουν στο μαύρο του χθες και του φασισμού.
  • Ένας ολόκληρος λαός περιμένει ελπίζοντας ότι το Αύριο δεν θα είναι σαν σήμερα.
  • Ένας ολόκληρος λαός περιμένει να μην είναι αύριο αργά.
  • Ένας ολόκληρος λαός περιμένει να αποδώσει Δικαιοσύνη.
  • Ένας ολόκληρος λαός περιμένει… όχι για πολύ ακόμη.
Posted: 17 Jun 2013 05:10 AM PDT
Γράφει ο Ακρίτας 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ:
Η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος υιοθετεί μέτρα προκυκλικά.
Δηλαδή μία αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική που μειώνει τη συνολική ζήτηση στην οικονομία, κάνοντάς την να συρρικνωθεί περαιτέρω.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να:
  • μειώνει τα δημόσια έσοδα, δεδομένου ότι οι εισφορές από τους φόρους πέφτουν μαζί με το εισόδημα.
  • αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες , όπως τα επιδόματα ανεργίας, που αυξάνονται αυτομάτως όταν η οικονομία συρρικνώνεται.
Αυτό καθιστά τον δημοσιονομικό στόχο ακόμη πιο δύσκολο να επιτευχθεί.
Εάν το ΑΕΠ συρρικνώνεται(ύφεση), τότε η μείωση των δαπανών κατά, ας πούμε, 5% του ΑΕΠ, δεν βελτιώνει το δημοσιονομικό ισοζύγιο κατά το ίδιο ποσοστό, γιατί την επόμενη χρονιά ο παρονομαστής του κλάσματος (ΑΕΠ) είναι μικρότερος.
Είναι σημαντικό να το θυμόμαστε αυτό, γιατί το Μνημόνιο επιβάλλει περικοπές δαπανών πολύ μεγαλύτερες από ό,τι δείχνει η μείωση των δαπανών όταν μετριέται ως ποσοστό του ΑΕΠ

***

Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]... οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.
Posted: 17 Jun 2013 04:45 AM PDT
Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μόνο ως θετικές δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν, αφού σκιαγραφούνται πλέον οι τελικές τοποθετήσεις στρατιωτικών μονάδων διαφόρων χωρών οι οποίες δηλώνουν ευθαρσώς την επιθυμία τους να μετέχουν σε έναν πόλεμο κατά της Συρίας.
Την ίδια στιγμή, άλλες χώρες που δεν επιθυμούν την εμπλοκή τους σε έναν πόλεμο σπεύδουν να το δηλώσουν, αφού η εκκίνηση ενός πολέμου στη Συρία φαίνεται πως μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για την έναρξη ενός κατά πολύ μεγαλύτερου πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Οι "ισχυροί παίκτες" τοποθετούνται διπλωματικά μέσω ανταλλαγής ανακοινώσεων, ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν τα "πιόνια" τους καταλαμβάνοντας θέσεις μάχης σε έναν πόλεμο που θα οριοθετήσει την επόμενη ημέρα των ισχυρών στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Η Ιορδανία είναι έτοιμη να πολεμήσει με τη Συρία
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ δήλωσε, ότι η Ιορδανία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε απειλές για την ασφάλεια, που προέρχονται από το έδαφος της Συρίας. Η ομιλία του βασιλιά έλαβε χώρα στα πλαίσια των μεγάλης κλίμακας ασκήσεων των ιορδανικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. «Αν ο κόσμος δε βοηθήσει, παρά το γεγονός ότι πρέπει να παρέμβει, είμαστε ικανοί οποιαδήποτε στιγμή να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την υπεράσπιση της χώρας και των συμφερόντων του λαού μας», - δήλωσε ο Αμπντάλα Β΄.
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε το αίτημα της Ιορδανίας, σύμφωνα με το οποίο τα καταδιωκτικά F-16 και οι συστοιχίες αντιπυραυλικής άμυνας Patriot που συμμετέχουν στις ασκήσεις θα παραμείνουν στο έδαφος της Ιορδανίας.

Ο στρατός της Αιγύπτου δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία
Ο αιγυπτιακός στρατός δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ούτε εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ, ούτε εναντίον της συριακής αντιπολίτευσης. Σχετική δήλωση έκανε μια πηγή στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου. Το Σάββατο ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ανακοίνωση για την διακοπή όλων των σχέσεων με το συριακό καθεστώς και κάλεσε να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία. «Η απόφαση του Μόρσι είναι καθαρά πολιτική και δεν έχει καμία σχέση με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο στρατό», δήλωσε η πηγή.

Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους! 
Πληροφορίες από ΑΜΠΕ, RT News
Posted: 17 Jun 2013 04:21 AM PDT
Γράφει ο Στάθης Διομήδης

Η Δημοκρατία και η Ελευθερία του λόγου και της έκφρασης έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την αυταρχική επιλογή του Πρωθυπουργού να ρίξει στο Κολοσσιαίο της ανεργίας 2700 περίπου εργαζομένους και πολύ περισσότερο, να ρίξει στο σκοτάδι την ενημέρωση και τον πολιτισμό, κόβοντας την εκπομπή σήματος της ΕΡΤ και ρίχνοντας μαύρο στις οθόνες.

Με το δίκιο τους οι δημοσιογραφικές συνδικαλιστικές ενώσεις αντέδρασαν και με απεργιακές κινητοποιήσεις. Όμως η συνέχεια είχε πολύ περίεργο χαρακτήρα που έφθασε στα όρια της φαιδρότητας. Οι ενώσεις απαίτησαν να επιβάλλουν σε όλα τα μέσα όρους που ξεπερνούν κάθε δίκαιο των αιτημάτων τους.
Πιο συγκεκριμένα αποφάσισαν και επέβαλλαν ότι το μόνο δικαίωμα που έχει ο Έλληνας στην ενημέρωση είναι:
«1. Η αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ.
2. Η μετάδοση προγράμματος από τον χώρο της ΕΡΤ σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τις εξελίξεις για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
3. Η μετάδοση έως τριών 5λεπτων δελτίων ειδήσεων την ημέρα, επικεντρωμένων αυστηρά στα ζητήματα των κινητοποιήσεων και των πολιτικών εξελίξεων που σχετίζονται με το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ, και με τη συμμετοχή μόνον του απολύτως αναγκαίου προσωπικού.»
Ταυτόχρονα αποφάσισαν ότι επειδή εκδόθηκαν κάποια φύλλα την Κυριακή τα οποία τα χαρακτήρισαν απεργοσπαστικά (παρόλο που το πρωτοδικείο την Παρασκευή, δικαίωσε τους εκδότες), σήμερα Δευτέρα έχουν δικαίωμα να εκδοθούν όσα φύλλα δεν εκδόθηκαν την Κυριακή, ως απεργιακά!!!

Κοντολογίς, ένα μέσο δικαιούται να «παίξει» ως είδηση μόνο ότι επιβάλλουν οι δημοσιογραφικές ενώσεις!!! Και θα εκδοθούν μόνο τα έντυπα που επιβάλλουν οι ενώσεις…

Δυστυχώς ο σκοταδισμός, ο αυταρχισμός και το έλλειμμα δημοκρατίας που επιβάλλει ο κ. Σαμαράς, οι πλειοψηφίες των δημοσιογραφικών ενώσεων το αντιμετωπίζουν και αντιπαρατίθενται με: σκοταδισμό, αυταρχισμό και έλλειμμα Δημοκρατίας!!! Ακριβώς, με τον ίδιο τρόπο…

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει εκεί στα γραφεία των ενώσεων η κοινωνική αντίδραση που υπήρξε, είχε άμεση σχέση με το φίμωμα της δημόσιας τηλεόρασης, με το σκοτάδι, με την αντιδημοκρατική και αυταρχική διακοπή του σήματος. Ξύπνησε Δημοκρατικά αντανακλαστικά και συναισθήματα.

Η ενημέρωση είναι δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση του δημοσιογράφου. Τόσο απλό και τόσο κατανοητό. Και το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί άμεσα είναι, εάν είναι υπέρτατο αγαθό η Δημοκρατία και η Ελευθερία λόγου ή όχι. Έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση οι πολίτες. Έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους ακόμη και οι «σκοταδιστές». Η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι ο διάλογος, όχι ο «αρεστός» διάλογος…

Εν κατακλείδι: Όσο πιο σύντομα αποκατασταθεί η ενημέρωση τόσο πιο σύντομα θα δικαιωθεί και ο αγώνας τους. Ο αγώνας εργαζομένων και Λαού γίνεται για Ελευθερία του Λόγου και της έκφρασης. Η μάχη γίνεται για Δημοκρατία. Δε γίνεται για φίμωση από όποια πλευρά έχει το πάνω χέρι κάθε φορά…

Υ.Γ.1 Το ότι υπάρχουν εκλογές στην ΕΣΗΕΑ Τρίτη και Τετάρτη δημιουργεί άσχημους συνειρμούς σε σχέση με τη στάση της…
Υ.Γ.2 Με τον καλύτερο τρόπο εκφράζει την πλειοψηφία όσων αντιστέκονται στο σκοτάδι της ΕΡΤ και μάχονται για την Ελευθερία της ενημέρωσης, ένα σύνθημα-αφίσα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο: «Δεν είναι η ΕΡΤ. Είναι η Δημοκρατία ηλίθιε.»
Posted: 17 Jun 2013 03:45 AM PDT

Του Στρατολάτη

Ποια "Πατρίδα" ρε τενεκέ;
Από πότε έχουμε την ίδια πατρίδα;

Στη δική μου πατρίδα οι παλάμες είναι ραγισμένες απ' τον ασβέστη, τα δάχτυλα μαύρα από τα γράσσα. Η μέση τσακισμένη από το σκύψιμο ή το βάρος. Τα μάτια κόκκινα απ' τη σκόνη ή ακόμα και τις οθόνες των πισί. Η αγωνία της επιβίωσης μαστιγώνει τα κορμιά και τις ψυχές. Ακόμα κι οι φλώροι, σαν του λόγου μου, κάποιο τέτοιο κουσούρι το κουβαλάμε.

Στη δική σου την πατρίδα φοράτε το κοστουμάκι και το ύφος τεχνοκράτη, σουλατσάρετε στα αναπτυξιακά συνέδρια και ανταλλάσετε χειραψίες και υπογραφές με "επενδυτές".

Στη δική μου την πατρίδα βαραίνει ακόμα η πρώτη ήττα. Αλλά δεν θα βαραίνει για πάντα.

Στη δική σου την πατρίδα ξυνίζει σε μαρμάρινες γούρνες το κρασί ανίερων σπονδών.

Μας χωρίζουν πολλά περισσότερα από τα παραπάνω. Πολλές αγεωγράφητες πατρίδες.

Πάρε λοιπόν το μούτρο σου και τις ιέρειές σου και κάντε δεήσεις, μην ξάφνου αναγνωρίσει ο εργάτης την πατρίδα του.


Posted: 17 Jun 2013 03:15 AM PDT
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας έκρινε «παράνομη» τη γενική απεργία που κήρυξαν για σήμερα δύο συνδικάτα -η Συνομοσπονδία Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK) και η Συνομοσπονδία Προοδευτικών Εμπορικών Συνδικάτων (DISK)- με αίτημα τον τερματισμό της καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η απόφαση για απεργία ελήφθη ύστερα από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε την επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, η αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση 441 άτομα σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο δικηγορικός σύλλογος της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι 56 άτομα κρατούνται στην πρωτεύουσα.

Πάντως, και σήμερα νωρίς το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια ενόψει των προγραμματισμένων διαδηλώσεων των συνδικάτων, υποστήριξαν ακτιβιστές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε και σήμερα δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος στην Άγκυρα και εμπόδισε χιλιάδες ακτιβιστές στην Κωνσταντινούπολη να πλησιάσουν στην πλατεία Ταξίμ.
 
Αντεπίθεση Ερντογάν
Αν μέχρι πριν από λίγες ημέρες ο Ερντογάν υπολόγιζε στην κινητοποίηση της σιωπηλής πλειοψηφίας αλλά και του 50% που έλαβε το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ στις εκλογές του 2011, έχει πλέον και μία άλλη παράμετρο, τις εξελίξεις στη Συρία, που ενισχύει τη σκληρή γραμμή του: Η απόφαση της Ουάσιγκτον να ενισχύσει τους εξεγερθέντες, μια επιλογή που θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων εντός της χώρας, προϋποθέτει σταθερότητα στην Τουρκία.

Ετσι, παρότι αρχικά η κυβέρνηση Ομπάμα αποδοκίμασε ανοικτά τον Ερντογάν για τη σκληρή καταστολή με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Κέρι και του αντιπροέδρου Μπάιντεν, σήμερα με κανέναν τρόπο δεν θέλει κλιμάκωση της πίεσης προς την τουρκική κυβέρνηση.

Τα όσα όμως καταγράφηκαν τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα δείχνουν ότι η δυναμική μειοψηφία των εξεγερθέντων θα αψηφήσει συμβιβασμούς και συμψηφισμούς κορυφής, τόσο σε εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Κρίσιμη δοκιμασία, καθώς ο Ερντογάν περνά σε μαζικές κινητοποιήσεις οπαδών του, και αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα έχουμε συγκρούσεις των οπαδών του κυβερνώντος κόμματος με τους διαδηλωτές.

Όσο κλιμακώνεται η σκληρή καταστολή, όσο θα προχωρούν οι διαδηλώσεις των οπαδών του ΑΚΡ, το απόλυτο όπλο του Ερντογάν -η προκήρυξη πρόωρων εκλογών- θα χάνει τόσο την αποτρεπτική της περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης αξία του, όσο και τον χαρακτήρα μοναδικής ομαλής διεξόδου από την κρίση στο πλαίσιο της θεσμικής νομιμότητας.
Αν οι συγκρούσεις συνεχιστούν με την ίδια ένταση, η όποια προεκλογική εκστρατεία για πρόωρες εκλογές θα έχει από την αρχή χαρακτήρα εμφυλιοπολεμικής σύγκρουσης και το όποιο μικρό ή μεγάλο προβάδισμα του Ερντογάν θα αμφισβητηθεί τόσο από το ετερόκλητο πλήθος των εξεγερθέντων, όσο και από τους ηγέτες της σημερινής κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, τον Κιλιντσάρογλου του κεμαλικού CHP και τον Μπαχτσελί του εθνικιστικού MHP.

Σε πολύ δύσκολη θέση θα βρεθούν ο Οτσαλάν και η μερίδα του ΡΚΚ που τον ακολουθεί, καθώς στο όνομα της περιφρούρησης της συμφωνίας για αναζήτηση πολιτικής λύσης με τον Ερντογάν κινδυνεύουν να βρεθούν στο στόχαστρο ως συνένοχοι μιας σκληρής καταστολής.
Ενα είναι βέβαιο, όσο παρατείνεται η σύγκρουση τόσο συρρικνώνονται οι πιθανότητες εκτόνωσης και συμβιβασμού με οποιονδήποτε τρόπο.

Γερμανία: Σεβαστείτε τους πολίτες
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το Βερολίνο κάλεσε την Άγκυρα σήμερα να "σεβαστεί το δικαίωμα" των πολιτών "να διαδηλώνουν και να εκφράζονται", εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας στέλνει, με την "ατυχή συμπεριφορά της (...) άσχημα μηνύματα".

"Η γερμανική κυβέρνηση επαναλαμβάνει την προειδοποίησή της: η ελευθερία των πολιτών να διαδηλώνουν και η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να είναι εγγυημένες, οι ειρηνικοί πολίτες πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού", έγραψε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ μέσω Twitter αντιδρώντας στις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία.

Σε άλλο μήνυμά του μέσω του ιδίου ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζάιμπερτ εξάλλου τάχθηκε υπέρ της "συνέχισης του διαλόγου" στην Τουρκία, προσθέτοντας πως "η γερμανική κυβέρνηση καλεί εκ νέου όλα τα μέρη να επιδείξουν σύνεση".

"Η τουρκική κυβέρνηση έστειλε με την ατυχή συμπεριφορά της μηνύματα εντελώς λαθεμένα, από την μια στην ίδια της τη χώρα, κι από την άλλη σε όλο τον κόσμο και επίσης σε εμάς, στην Ευρώπη", επισήμανε από την δική του πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.
"Αυτές τις τελευταίες ημέρες είχαμε ελπίσει ότι η κατάσταση θα αποκλιμακωνόταν", πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, ο οποίος χαρακτήρισε "οπισθοδρόμηση" για την Τουρκία την κλιμάκωση των επεισοδίων βίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας ZDF.
"Αναμένω από την τουρκική κυβέρνηση να συμβάλλει στον κατευνασμό (...) και ότι θα κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτών οι οποίοι επιθυμούν να ασκούν το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν", πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας. Πρόσθεσε πως "όταν γίνονται διαδηλώσεις, αυτό αποτελεί ένδειξη (της ύπαρξης) μιας ώριμης κοινωνίας των πολιτών", για να προσθέσει ότι «δεν πρέπει να τρομάζουμε εξαιτίας αυτού, πρέπει να χαιρόμαστε".

Στη Γερμανία φιλοξενείται η μεγαλύτερη κοινότητα Τούρκων μεταναστών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και χθες σημειώθηκαν διαδηλώσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς αυτούς που αντιτίθενται στην ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση Ερντογάν.
Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Πληροφορίες από RT News, Έθνος, Καθημερινή, Huriyet, ΑΜΠΕ
Posted: 17 Jun 2013 10:58 AM PDT
Ο στρατός θα επέμβει για να εμποδίσει την πραγματοποίηση διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και σε όλη την Τουρκία, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

"Οι αστυνομικοί θα κάνουν χρήση όλων των μέσων που τους επιτρέπει ο νόμος" δήλωσε ο Αρίντς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber. "Αν αυτό δεν είναι αρκετό, ακόμη και οι ένοπλες τουρκικές δυνάμεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν στις πόλεις με την άδεια των κυβερνητών" των επαρχιών, πρόσθεσε.

Δύο ισχυρά συνδικάτα στην Τουρκία έχουν καλέσει σε γενική απεργία σε ένδειξη υποστήριξης στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης, η οποία μετά την επίδειξη της λαϊκής ισχύος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, προειδοποίησε ότι θα καταστείλει τις πορείες τους. 

Πληροφορίες από το ΑΠΕ
Posted: 17 Jun 2013 10:01 AM PDT
Οδήγησε τον ελληνικό λαό στη φτώχεια

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Η παραδοχή από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο των «στραβοπατημάτων» του –διότι λάθη με την έννοια της λέξης δεν παραδέχεται- στην υπόθεση της ελληνικής οικονομίας, φανερώνει ότι ήταν μία βλακώδης πράξης η προσφυγή στο μηχανισμό. Μα πάνω απ' όλα αποδεικνύεται ότι αν η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου επιδείκνυε πολιτικό θάρρος και λάμβανε το φθινόπωρο του 2010 το ένα τρίτο των μέτρων που επιβλήθηκαν από την Τρόϊκα, η μοίρα της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική.

Ο προκάτοχός του Κώστας Καραμανλής, όπως και ο κ. Παπανδρέου είχαν έγκαιρα  προειδοποιηθεί από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για τη λαίλαπα που θα σάρωνε τη χώρα. Ηταν γνώστες των απόψεων του ΔΝΤ, τον Ιούλιο του 2009 αλλά και ενωρίτερα. Το Ταμείο κτυπούσε τον κώδωνα του κινδύνου και προέβλεπε με στοιχεία ότι η χώρα μέχρι το τέλος εκείνης της χρονιάς δεν θα μπορούσε «να βγει στις αγορές». Οι Βρυξέλλες διά του κ. Γιούνκερ εκλιπαρούσαν για μέτρα, που θα ήταν ανώδυνα εάν λαμβάνονταν τότε. Ο κ. Καραμανλής είχε εγκαταλειφθεί από το ίδιό του το κόμμα και αδυνατούσε να επιβάλει οτιδήποτε γι' αυτό και σήκωσε τα χέρια ψηλά. Ο δε κ. Παπανδρέου, εγκλωβισμένος από τη φράση-δέσμευση ότι «λεφτά υπάρχουν», δεν άκουσε τον υπουργό του των Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ερχόμενος «δαρμένος» από τις Βρυξέλλες, τον Οκτώβριο του 2009, τον ενημέρωσε πλήρως για την κατάσταση της οικονομίας.

Βεβαίως, ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει ότι τα παραπάνω «είναι παλιά ξινά σταφύλια» και δεν θα έχει άδικο. Ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ τόλμησαν να αντιπαρατεθούν με τις συντεχνίες τους, που ταλαιπώρησαν τον τόπο. Ο δε κ. Παπανδρέου αποφάσισε την πορεία προς το ΔΝΤ ως αρχηγός της αντιπολίτευσης ακόμα, μία πορεία προς το άγνωστο, χωρίς να γνωρίζει που θα έβγαζε και που θα οδηγούσε τους πολίτες. Η επιλογή του μηχανισμού ήταν προδιαγεγραμμένη πορεία προς τον οικονομικό θάνατο.

Διάβασα πολλές αναλύσεις για το μείζον θέμα της αναδιάρθρωσης, το οποίο έχω συζητήσει και με Ελληνες πολιτικούς. Η εντύπωση που αποκομίζει ο συνομιλητής αυτών των πολιτικών, είναι ένα μείγμα άγνοιας και συγκάλυψης. Οι πλείστοι ομιλούν και σήμερα για ασήμαντο ζήτημα. Πρόκειται για αντιδράσεις από ανθρώπους που γνωρίζουν πως είναι ένοχοι και οι οποίοι μεταβιβάζουν τις ενοχές στις πλάτες άλλων.

Το «κούρεμα» ήταν μεγάλη υπόθεση για την ελληνική οικονομία και δεν ήταν τρελλός ο Ντομινικ Στρος Καν που προωθούσε με δυναμικό τρόπο την πρόταση. Ψεύδεται ο Ολι Ρεν όταν ισχυρίζεται ότι το ΔΝΤ δεν έθεσε το θέμα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο κείμενο της τελευταίας έκθεσης αξιολόγησης αλλά και σε συζητήσεις με στελέχη του ΔΝΤ. Αλλωστε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου εκείνο το μαύρο Μάη του 2010, άστραψαν και βρόντηξαν τα μέλη του όταν συνειδητοποίησαν ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι δεν αποδέχθηκαν την πρόταση για αναδιάρθρωση.

Επρεπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να απαιτήσει το «κούρεμα». Ηταν υποχρέωση και δικαίωμα του. Και εάν το είχε επιχειρήσει, λόγω και της ισχυρής στήριξης του κ. Στρον Καν, θα είχε καταφέρει την ελάφρυνση του χρέους και τώρα όλοι θα τον υμνούσαμε και θα λέγαμε πως είμαστε τυχεροί που η Ελλάδα τον είχε πρωθυπουργό.
Το 2004 συνέστησα στους Ελληνοκύπριους να διαβάσουν το σχέδιο Ανάν και με το χέρι στην καρδιά να αποφασίσουν. Τώρα εισηγούμαι στους Ελληνες πολίτες να μελετήσουν την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ. Θα αντιληφθούν αμέσως πόσο νάνοι ήταν οι πολιτικοί μας ηγέτες όταν βρέθηκαν ενώπιον της πιό μεγάλης απόφασης για την Ελλάδα και το λαό της…

Posted: 17 Jun 2013 02:45 AM PDT
Το θέμα της (λαθρο)μετανάστευσης απασχολεί πολύ τους σκεπτόμενους πολίτες αυτής της χώρας πολύ έντονα ειδικά την τελευταία οκταετία, που το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί, με πολλαπλές συνέπειες.
Το θέμα βέβαια δεν είναι καινούργιο, αφού έχει απασχολήσει από παλαιότερα τις πραγματικά πνευματικές μορφές της πατρίδας μας (και όχι τις επιδοτούμενες) που από καιρό κρούουν ματαίως τον κώδωνα του κινδύνου. Με την τροπολογία που εν μέσω Χριστουγέννων θέλει το ΠΑΣΟΚ να περάσει οι μάσκες πέφτουν.

Η σιωπή των ΜΜΕ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατατάσσει και αυτά στην κατηγορία των εχθρών του λαού, ο οποίος βέβαια έχει ίσως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα χάλια της πατρίδας και δικαίως θα υποστεί τις συνέπειες των επιλογών του.

Διαβάστε λοιπόν τι έγραφε το 2001 για την λαθρομετανάστευση, ο μοναχός Θεόκλητος Διονυσιάτης (εκοιμήθει το 2006):

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, μεταξύ άλλων, λέγει, ότι «οι Μοναχοί είναι οι κήρυκες της ερχομένης Βασιλείας, οι προφήται της Καινής Διαθήκης». Την φράση αυτή μου θύμισαν κάποιες συζητήσεις, πού είχα τελευταίως με τρεις φίλους ησυχαστές, πού και οι τρείς, ωσάν από προφητική διαίσθηση, ισχυρίζοντο για την επέλευση απιθάνων εθνικών καταστάσεων. Και ποιές καταστάσεις είναι αυτές; Ότι, τάχα, η Ελλάς, σταδιακώς, δεν θα συρρικνωθεί μεν εδαφικώς, αλλά θα κατακτηθεί εκ των ένδον από το Ισλάμ! Και εστήριζαν τον ισχυρισμόν των, στις ηλεγμένες πληροφορίες, όπως έλεγαν, πού τούς μετέδιδαν παλαιοί φίλοι τους κορυφαίων πολιτικών θέσεων, πού τούς επεσκέπτοντο στην Έρημο τού Άθωνος ή τους έγραφαν.

Και στην ερώτησή μου· Ο Θεός θα επιτρέψει την αντικατάσταση της αγίας Εκκλησίας Του, πού «επεριποιήσατο τώ ιδίω Αίματι», με τόν σκοτεινό και δαιμονικόν μουσουλμανισμόν μέσα στην Τοπική Ορθοδοξία της Ελλάδος; Μού απήντησαν με ένα στόμα ότι, ο Θεός θα το επιτρέψει εξ αφορμής τής εκτεταμένης αμαρτίας. Καί ανεφέρθησαν στους βυζαντινούς ρωμηούς, πού δεν μετανοούσαν.

Και όταν πάλιν τους ερώτησα· πώς θα συμβεί αυτό και πότε και τί θά γίνουν οι Έλληνες; Απήντησαν, ότι ήδη ενεργείται η άλωση με τα 2-3 εκατομμύρια των μωαμεθανών, πού ονομάζονται μετανάστες, καί πού θα στερεώνονται σταδιακώς μέ τήν ελληνικήν ιθαγένεια, πού θά τούς χορηγεί ευχαρίστως τό Κράτος, δηλαδή η άθεη κυβέρνηση.

Οι δε Έλληνες βαθμιαίως θά γίνουν μειονότης, έως ότου θά μείνουν ελάχιστοι χριστιανοί ως…δείγμα. Μή απορείς, πάτερ Θ., έσπευσαν να εξηγήσουν, αυτήν τήν τραγωδία του λαού μας. Πολλοί θά αποδεχθούν τον μουσουλμανισμόν αβιάστως. Αλλοι, με κάποιαν βίαν ποικίλης μορφής. Και άλλοι «χριστιανοί» θα μεταναστεύσουν σέ χριστιανικές χώρες, μή δυνάμενοι νά συμβιώσουν με τους βαρβάρους αυτούς, πού τους χρησιμοποιεί ο Θεός ως μέσον παιδαγωγίας, όπως ανά τους αιώνες ενεργούσε στούς Ισραηλίτες και στους χριστιανούς, πού δεν μετανοούσαν για τίς αμαρτίες τους. Παράδειγμα ο Κατακλυσμός, τα Σόδομα, ο Ελληνισμός της Ανατολής, το Βυζάντιον.

Αυτά όλα με είχαν συντρίψει ψυχικώς και σκεφτόμουνα, τάχα θά επιτρέψει ο Θεός αυτήν την ασύλληπτον συμφοράν; Επηκολούθησε σιωπή για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια, έθεσα το ερώτημα· Πατέρες άγιοι και αδελφοί, φανταζεσθε σείς, πώς θα ανεχθεί ο Κύριος τίς μουσουλμανικές δαιμονικές θυσίες, αντί των ορθοδόξων θυσιαστηρίων; Τότε ένας ησυχαστής μου υπενθύμισε την περίπτωση του ασκητου πού, μετά την άλωση τής Κωνσταντινουπόλεως, είδε επάνω στήν αγία Πρόθεση ερειπωμένου Ναού, μία γουρούνα με τα νεογνά της και άρχισε να κλαίει και νά οδύρεται. Τότε ενεφανίσθη Αγγελος Κυρίου και του λέγει· Αββά, τί κλαίεις; Γνωρίζεις ότι, αυτό πού είδες, είναι πιο ευάρεστον στόν Κύριον από την αναξιότητα τών ιερέων, πού λειτουργούσαν; Και ο Αγγελος εγένετο άφαντος.

Η συζήτηση κράτησε περισσότερον από δύο ώρες, οπότε οι ησυχαστές ανεχώρησαν και μου ετόνισαν να ευχαριστώ τον Κύριον γιά όσα επιτρέπει να γίνωνται εξ αγάπης και για την σωτηρίαν τών ψυχών. Και να μή παρασύρομαι συναισθηματικώς από την επιφάνεια τών γεγονότων, αλλά να εισδύω στήν ουσίαν των, αφού είναι δεδομένον, ότι «ο Θεός αγάπη εστί».
Κι έμεινα μόνος…

Μέσα στον συγκλονισμό μου γιά τήν τραγωδία του λαού μας, τόν κλαυθμόν και τους στεναγμούς μου προς τον πανυπερεύσπλαγχνον Θεόν, άρχισα να μελετώ όσα είπαν με βεβαιότητα οι όσιοι εκείνοι ερημίτες και άνθρωποι τού Θεού και να αναλύω λογικώς τούς ισχυρισμούς τους. Παρ ότι καμιά ανησυχούσα φωνή δεν ακούεται, όμως, κάποια σποραδικά δημοσιεύματα προ μηνών στον γρηγορούντα «Ορθόδοξον Τύπον» ήρχοντο να επαληθεύσουν σχεδόν τούς ισχυρισμούς των φίλων μου ησυχαστών. Και μάλιστα κάποια δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, πάλιν στον «Ο.Τ.» από σώφρονες χριστιανούς, θεολόγους καί συγγραφείς, οι οποίοι με πειστικά επιχειρήματα κατέληγαν στα ίδια συμπεράσματα, πού εβασίζοντο σέ αντικειμενικά στατιστικά στοιχεία.

Αλλά το σκάνδαλον ευρίσκεται στήν σιωπήν των κοινής πληροφορήσεως μέσων, των λεγομένων μαζικής ενημερώσεως. Ομως, όσον και αν φαίνεται περίεργη η βαθειά σιγή επί ενός βοώντος εθνικού κινδύνου, το φαινόμενον δέν είναι ανεξήγητον. Πρόκειται περί σχεδόν καθολικής πωρώσεως τών συνειδήσεων. Και είναι ιστορικώς αποδεδειγμένον, ότι όταν η αμαρτία καθολικοποιείται, γενικεύεται, ακολουθεί, δίκην συνδρόμου, η άγνοια του κακού. Ιδού η απόδειξη· Οταν ο Θεός είχεν αποφασίσει τόν Κατακλυσμόν, με το αιτιολογικόν· «Ου μή καταμείνη το πνεύμα μου εις τους ανθρώπους του τους, διά το είναι αυτούς σάρκας», έδωκεν εντολήν στον δίκαιον Νώε νά κατασκευάσει την Κιβωτόν. Ειργάζοντο οι τεχνίτες επί ένα χρόνον. Βλέποντες οι απονεκρωθέντες αμαρτωλοί την κατασκευαζομένην Κιβωτόν και τον σκοπόν, πληροφορούμενοι, έλεγαν· και τί κάνουμε ώστε να πνιγούμε; Και όταν οι Αγγελοι είπαν στον δίκαιον Λώτ νά ειδοποιήσει τους συγγενείς του, γιατί θα έριχναν φωτιά να κάψουν τά Σόδομα, όλην την Πεντάπολιν, οι συγγενείς του γελούσαν με τόν γέροντα· και τί κάνουμε, ώστε νά μάς κάψει ο Θεός;

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, σέ κάποιο μέτρο· το σύνδρομο της πωρώσεως. Καμμία εφημερίδα δέν έγραψε για τον εθνικόν κίνδυνον μέ εξαίρεση την πολύτιμη ορθόδοξη έπαλξη, τον «Ορθόδοξον Τύπον», πού, και μόνον γιατί από ένα χρόνο σχεδόν σαλπίζει, το σάλπισμα τής μετανοίας, αξίζει τον έπαινον τής Εκκλησίας και την εκ Θεού δικαίαν μισθαποδοσίαν. Οι απόψεις και οι απελπιστικές ενοράσεις των αγίων εκείνων ερημιτών, όσον και αν δεν είναι αποδεικτικές, δεν στερούνται, όμως, σέ κάποιον βαθμόν, πειστικότητος, γιατί βασίζονται σε απτά δεδομένα, ένα των οποίων, είναι οι ενεργούμενες αμαρτίες αγνοουμένης τής μετανοίας, σ όλην την Ελλάδα, παρά τις ελάχιστες νησίδες χριστιανικής ζωής και ηθικής αντιστασεως. Δεύτερον ότι, ο προφητικός λόγος «αμαρτίαι, έθνη ελαττονούσι», έχει πολλάκις επαληθευθεί.

Τρίτον, στην δραστηριότητα τής αμαρτίας, περιλαμβάνονται και οι ένα εκατομμύριον εκτρώσεις κάθε τριετίαν· οι υπερτερούντες θάνατοι των γεννήσεων· ναρκωτικά καί άλλες ηθικές πληγές. Και τέλος, τό κυριώτερον, είναι τα τρία σχεδόν εκατομμύρια των νομιμοποιουμενων μουσουλμάνων, πού αυξάνονται και πληθύνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ένα φαινόμενον, πού ερμηνεύει και τις απόψεις των ησυχαστών, των μουσουλμανων ενεργούντων ως οργάνων ασυνειδήτων του Θεού. Οπως επίσης ασυνείδητα όργανα —όχι ανεύθυνα, βεβαίως— είναι οι άθεοι κυβερνήτες μας, πού υποδέχονται τους δεδηλωμένους εχθρούς του Εθνους μας, για να μή κατηγορηθούν, ταχα, ως ρατσιστές ή εθνικιστές. Αυτή η καραμέλλα έχει πολύ πέραση στην εποχή μας, μεταξύ τών επιπολαίων και αθέων, πού γίνονται καταγέλαστοι με τις παραδοξολογίες των. Παράδειγμα, «τό αλβανάκι» πέρυσι και τώρα η γερμανιδούλα του Βόλου, πού αν είναι διαποτισμένοι, ο πρώτος από τόν αλβανικόν ανθελληνικόν σωβινισμόν και η δεύτερη πιστεύει στό γερμανικό «ούμπερ άλλες» τότε, στά χέρια των το ελληνοχριστιανικόν σύμβολον η γαλανόλευκη μέ Σταυρόν, είναι τιμωρία, δεν είναι τιμή! Είναι αντίφαση.

Τώρα το πρόβλημα, το παμπρόβλημα, είναι η αλλοτρίωση του ελλαδικού χώρου, κατά παραχώρηση Θεού, για την αμετανοησία τών πιστών. Οπότε αβιάστως ανακύπτει η υποχρέωση της ποιμαινούσης Εκκλησίας νά κηρύξει μετάνοιαν στόν λαόν. Αλλοιώς; «Εάν μή μετανοήτε, πάντες ωσαύτως απολείσθε» (Λουκ. ιγ´ 3). Το γάρ στόμα Κυρίου ελάλησε ταύτα.

Θεόκλητος Μοναχός Διονυσιάτης
Πηγή: Ορθόδοξος Τύπος, 23 Νοεμβρίου 2001

Posted: 17 Jun 2013 02:28 AM PDT

  • Πολιτική κρίση και στην Βουλγαρία 
  • Εξαγριωμένοι δεκάδες χιλιάδες Βούλγαροι φωνάζουν «Κάτω οι γκάνγκστερ του Κοινοβουλίου»
Σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, κατακλύστηκαν οι κεντρικοί λεωφόροι της βουλγαρικής πρωτεύουσας από τους διαδηλωτές «σε μια άνευ προηγουμένου εδώ και 20 χρόνια διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης», σημειώνει το βουλγαρικό «Μέντιαπουλ».

Την Κυριακή το βράδυ, δεκάδες χιλιάδες δυσαρεστημένοι πολίτες από την κυβέρνηση συνασπισμού – σοσιαλιστικού κόμματος, κόμμα της τουρκικής μειονότητας και ΑΤΑΚΑ-, απέκλεισαν όλες τις λεωφόρους με επίκεντρο των διαδηλώσεων το Κτήριο του Συμβουλίου των Υπουργών στο Κοινοβούλιο.

Αποκορύφωμα της διαδήλωσης ήταν στις 21:30 όταν οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης που ζητούσαν την παραίτησή της και τη διενέργεια νέων εκλογών.

Κύρια συνθήματα των διαδηλωτών ήταν «Έξω η μαφία από τη Βουλή», «Έξω οι γκάνγκστερ από το Κοινοβούλιο».

Οι διαδηλωτές άναψαν κεριά φωνάζοντας για μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα, μείωση των επιδοτήσεων στα πολιτικά κόμματα, αλλαγές στον εκλογικό νόμο και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ομάδες διαδηλωτών πήγαν έξω από τα γραφεία του κόμματος της τουρκικής μειονότητας DPS και φώναζαν να παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Πηγή: Πυγμή

Posted: 17 Jun 2013 02:15 AM PDT
Ποιες αρετές και τι χαρακτήρας απαιτούνται για να πάρει κανείς την ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και να εγκαταλείψει έναν θώκο εξουσίας;

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

O Βενέδικτος 16ος παραιτήθηκε από τον «Παπικό θρόνο», Η Beatrix τηε Ολλανδίας από τον «Βασιλικό», ενώ στο ποδόσφαιρο αποχώρησαν οι Sir Alex Ferguson και David Beckham. Πήραν «την Μεγάλη Απόφαση»!..

Περπατά με το κεφάλι σκυφτό, εδώ και πολύ ώρα, αργά, με εκείνη τη χαρακτηριστική βραδυπορία που δείχνει άνθρωπο φορτωμένο, έντονα προβληματισμένο. Φέρνει και ξαναφέρνει στροβιλισμένες μέσα στο νου του γνώριμες σκέψεις, όμορφες στιγμές, γνωστά πρόσωπα, κάποτε αγαπημένα, τώρα θαμπά, χαμένα στο συναίσθημα που τον πνίγει...

Είναι μεγάλη η απόφαση και είναι επιτακτική η ανάγκη να την πάρει, εδώ και τώρα, μόνος, καθώς περιδιαβαίνει τους δρόμους της δικιάς του πόλης, της δικιάς του αγαπημένης "φυλακής..."

Βλέπεις τα μεγάλα, τα σημαδιακά στοιχεία που συνθέτουν τη ζωή μας δεν έρχονται με προειδοποίηση αλλά εντελώς αναπάντεχα, σχεδόν από το πουθενά, και μας ξαφνιάζουν ιδιαίτερα όταν μας βρίσκουν σε στιγμές πόνου, σε ώρες περισυλλογής και ανασύνταξης δυνάμεων, σε καιρούς που φαίνεται να σημαδεύουν το πέρασμά μας από μια φάση ζωής σε μια άλλη, από μια περίοδο σε άλλη...

Κι έτσι καθώς περιδιαβαίνει το δρόμο συλλογίζεται ότι έχει, ο καθένας και η καθεμιά μας έχουμε μέσα μας, εκείνη τη Θεϊκή φύτρα που αν την βοηθήσουμε να ευδοκιμήσει μπορεί να μας φτάσει στην ποθητή αυτοπραγμάτωση... Είναι αλήθεια ότι συχνά, ο καθένας που επιλέγει να πάρει το δρόμο της αυτογνωσίας, στην προσπάθεια του να μάθει ποιος ή ποια είναι, αν δεν προσέξει μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδα..

Ίσως όμως τώρα, ναι αυτή τη στιγμή να είναι κατάλληλος ο χρόνος να στρώσει το δυνατό θεμέλιο, να ορθώσει μια δυνατή υπαρξιακή βάση. Αν αρκεστεί για μια ακόμη φορά στην γοητεία του "πρωτόγνωρου" καθώς θα φτάσει στην άκρη του γκρεμού που πρέπει, που χρειάζεται να πηδήξει για να βρεθεί στην αντίπερα όχθη, θα διαπιστώσει για μια ακόμη φορά ότι πάλι σταματά, γυρνά σε παλιά γνώριμα μονοπάτια και λέει σε στυλ αυτοπαρηγοριάς, «...ε, τι να κάνω, χρειάζομαι περισσότερη φορά, δεν περνιέται εύκολα αυτή η άβυσσος!...»

Και όμως, χωρίς αυτή την τελευταία προσπάθεια, αυτή που μπορεί και να είναι συνυφασμένη με την υπαρξιακή απόγνωση όλες οι δοκιμές, όση φορά και αν παίρνει θα απολήγουν ματαίες... Αυτό που ο καθένας και η καθεμία μας χρειάζεται είναι να μάθουμε στον εαυτό μας να περπάτα σταθερά στο δύσβατο, στο στενάχωρο μονοπάτι που είναι ποτισμένο με δάκρυ και αίμα ... Μην ξεχνάς ποτέ ότι το ίδιο μας το κεφάλι, το ανθρώπινο μυαλό μας, φτιάχνει προβλήματα που τα περιπλέκει ακόμα περισσότερο το συναίσθημα και τα εντείνει η καθημερινότητα.

Είναι αδυσώπητη η αλήθεια, και μαζί εκείνος ο πόνος ο ανθρώπινος που εξιλεώνει καθώς υφαίνεται μέσα από την τίμια προσπάθεια να αλλάξουμε αυτά που μπορούμε και να αφήσουμε ανέγγιχτα αυτά που δεν αλλάζουν.. Για να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη μας πρέπει να πραγματώσουμε τα χρέη που αθροίζουν οι επιλογές μας...

Για να υπάρχω χρειάζεται να αγωνισθώ με πάθος, με υπομονή και ναι, πάνω από όλα με ΕΛΠΙΔΑ...

Στην εποχή μας έχουν περισσέψει πια γυμνοσάλιαγκες, κλεφτρόνια, αυλοκόλακες και εθελοτυφλούντες ανόητοι και όποιος δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό τότε ας ζήσει μόνος του αλλά πρώτα ας φροντίσει να σπάσει όλους τους καθρέπτες γύρω του...

Την μεγάλη απόφαση, αυτή που σημαδεύει το δικό μας μεγάλο ταξίδι που ξεκινά με το πρώτο μας βήμα θα την πάρουμε μοναχοί ο καθένας και η καθεμιά μας, κάποια μέρα, αργά ή γρήγορα, μέσα στα σύνορα της πατρίδας μας, σε κάποια από τις πολυπρόσωπες - απρόσωπες πόλεις μας, αυτές τις κακόγουστες, δήθεν ελεύθερες, «φυλακές».

Αναρωτιέμαι όπως εσείς και πολλοί άλλοι, οι «δικοί μας μεγάλοι» αυτοί που τόσα χρόνια μας Κυβερνούσαν ως "πράσινοι", «μπλε» και «ελαφρά κόκκινοι» και συνεχίζουν στον συνδυασμό της 3-Κομματικής Συγκυβέρνησης να Κυβερνούν ως εγχώρια τρόικα την Ελλάδα της εισαγόμενης τρόικας. με τόσο τραγικά οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα πότε θα αποφασίσουν να πάρουν την δική τους ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, να πούνε ΟΛΗ την αλήθεια στον Ελληνικό λαό έστω και εάν έτσι ίσως «χάσουν» τους θώκους ΕΞΟΥΣΙΑΣ και όσα από αυτούς απολαμβάνουν;

ΚΡΙΜΑ εάν είναι ΌΛΑ για τις "καρέκλες"!...
Posted: 17 Jun 2013 02:17 AM PDT

  • Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν δραπέτες των φυλακών Τρικάλων 
  • Έγκυος στο τρίτο τους παιδί η γυναίκα του άτυχου αστυνομικού
Οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων εκτιμάται ότι είναι οι δράστες της δολοφονίας του άτυχου αστυνομικού.

Όλα έγιναν στις δύο τα ξημερώματα κοντά στο Δίστομο Βοιωτίας, όπου οι αστυνομικοί είχαν αναπτύξει μπλόκα στην περιοχή.

Εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με τα πόδια.

Προσπάθησαν να τους ελέγξουν, ωστόσο οι δράστες τους αιφνιδίασαν.

Έβγαλαν καλάσνικοφ και τους ακινητοποίησαν. Κανείς από τους αστυνομικούς δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Οι δράστες πήραν τα όπλα και τα αλεξίσφαιρα των αστυνομικών, ενώ έσπασαν και τους ασύρματους για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους.

Στη συνέχεια άρπαξαν ένα από τα δύο αυτοκίνητα των αστυνομικών και τράπηκαν σε φυγή.

Κατά τη διαφυγή τους ένας απ' τους δράστες άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών. Μια από τις σφαίρες βρήκε τον 37χρονο αστυνομικό, πατέρας δύο παιδιών, στο πόδι, σε κάποια κεντρική αρτηρία.

Ο 37χρονος δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή και έχασε τη μάχη στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς όπου μεταφέρθηκε.

Ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι σε λίγο καιρό ο άτυχος αστυνομικός θα γινόταν για τρίτη φορά πατέρας.


Πηγή: Newsbomb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.