15 Ιουλ 2013

Τα έχουν τελείως χαμένα; Τέσσερις φόροι στα ακίνητα μωρέ;

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει τεράστια «τρύπα» στη συλλογή των κρατικών εσόδων. Πάνω από 1,5 δισ ευρώ, την υπολογίζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών.
Καταλαβαίνω, επίσης, ότι αγωνιούν για το ενδεχόμενο να απαιτήσει η τρόικα, τον Σεπτέμβριο, νέα μέτρα για να καλυφθεί το «κενό».
Καταλαβαίνω ότι καταλαβαίνουν πως νέα μέτρα δεν μπορεί να πάρει η παρούσα κυβέρνηση. Θα καταρρεύσει την ίδια στιγμή που θα το επιχειρήσει.
Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω. Καθόλου, μάλιστα.
Στέλνουν στους αποκαμωμένους συνέλληνες τέσσερις φόρους για τα ακίνητα, συν το εκκαθαριστικό της εφορίας (συν τέλος πολυτελείας, για όσους έχουν ιχ πάνω από 1,929 κυβικά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για Ζάσταβα ή Πόρσε).
Είναι δυνατόν να πιστεύουν, στ’ αλήθεια, ότι μπορεί έστω και ένας φορολογούμενος να πληρώσει τρεις ΦΠΑ (για το 2011, 2012, 2013) και ταυτόχρονα το «χαράτσι» για το ακίνητό του;
Έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα;
Αναρωτιέμαι, δεν έτυχε να ακούσουν ότι πολλοί ιδιοκτήτες ήδη παραχωρούν δωρεάν τα διαμερίσματά τους στους ενοικιαστές, με μόνη υποχρέωσή τους να πληρώνουν το «χαράτσι»;
Δεν έτυχε να ακούσουν ότι πολλοί ιδιοκτήτες ανταλλάσουν τα ακίνητά τους με μερικές ρίζες ελιές;
Δεν έτυχε να ακούσουν ότι οι αντικειμενικές αξίες, επί των οποίων καθορίζουν τους φόρους, είναι διπλάσιες από τις αληθινές τιμές της αγοράς; Και αυτό, ΑΝ ΠΩΛΕΙΤΟ κάποιο ακίνητο. Διότι, στην πραγματικότητα, ουδείς αγοράζει τίποτα.
Πώς να πληρώσει κάποιος τέσσερις φόρους μαζί για ένα διαμέρισμα που αγόρασε, πριν πχ από πέντε χρόνια με δάνειο, και σήμερα είναι ή άνεργος ή με μειωμένα τα εισοδήματά του στο μισό;
Πόσο μυαλό χρειάζεται, άραγε, για να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι αυτό απλώς δεν γίνεται;
Έχοντας αποτύχει παταγωδώς στη σύλληψη της φοροδιαφυγής, έχοντας επιτρέψει στο (σχεδόν) 30% των Ελλήνων να συνεχίσουν ανενόχλητοι την κοροϊδία του κράτους, στοχοποιούν ξανά τα ίδια «θύματα».
Κάνουν λάθος. Και, δυστυχώς, το ξέρουν. Μπροστά στην ανεπάρκειά τους, όμως, να τσακίσουν τους φοροφυγάδες θέτουν ανόητους στόχους, ελπίζοντας ότι «κάτι» θα μαζέψουν και «κάπως» θα ξεγελάσουν τους δανειστές.
Αφελείς κουτοπονηριές…
http://www.aixmi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.