9 Αυγ 2013

Χαρείτε τώρα τον ήλιο και την θάλασσα, μας περιμένουν τα πιο δύσκολα….

Giorgos Tragas / Γιώργος Τράγκας
Απόψε οι Αμερικανοί, μεταξύ άλλων θα ζητήσουν από τον Σαμαρά και την Ελλάδα να συμβάλλει στην υλοποίηση «διεθνών πρωτοβουλιών και επιτυχιών» που έχει άμεση ανάγκη στην δεύτερη περίοδο του, ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, ο οποίος δείχνει μέχρι σήμερα να είναι ο πιο «ανθρώπινος» και «πολιτισμένος» πλανητάρχης των τελευταίων δεκαετιών.
Ο Ομπάμα θέλει να λύσει (ή τουλάχιστον να προωθήσει), το Παλαιστινιακό, το Κυπριακό και άλλα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Θέλει ακόμα, να μην «γέρνει» τόσο πολύ η Αθήνα, προς την πλευρά του Βερολίνου, γιατί – ας μην γελιόμαστε- σοβεί ένας αδυσώπητος οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και οι αμερικανοί δεν έχουν καμία διάθεση να απολέσει ή να μοιραστεί το δολάριο την πρώτη θέση του, ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Ας μην ξεχνάμε ότι η «απόβαση» του ΔΝΤ στην ευρωπαϊκή ήπειρο, έγινε χάρις στο άνοιγμα της ελληνικής κερκόπορτας από τον….. Γεώργιο Α. Παπανδρέου.

Ο Σαμαράς είναι υποχρεωμένος να πείσει απόψε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον Υπ. Εξωτερικών Τζόν Κέρι και τους συμβούλους Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, ότι η Ελλάδα παραμένει πιστή στους παραδοσιακούς συμμάχους της, από την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Ο απόλυτος έλεγχος και η κυριαρχία των Γερμανών στην Αθήνα, η πολιτική που εφάρμοσε η Μέρκελ στην Ευρώπη, ενοχλούν πάρα πολύ τον Λευκό Οίκο. Οι Αμερικανοί δείχνουν ότι έως ένα σημείο «ανέχονται» την Μέρκελ, αλλά στην πραγματικότητα δυσφορούν αφάνταστα με την τάση του Βερολίνου και ειδικότερα του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, στην διαμόρφωση μίας «γερμανικής κηδεμονίας» σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Δεν είναι τυχαίο ούτε συμπτωματικό ότι τα βρετανικά ΜΜΕ, αλλά πυκνά- συχνά και οι αμερικανικές εφημερίδες (δηλαδή τα «ξαδέλφια»), προειδοποιούν ότι έρχεται ένα εφιαλτικό φθινόπωρο στην Ελλάδα, χωρίς να αποκλείουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Ίσως αποδειχθεί ότι ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης έχει δίκιο που πιστεύει ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι μονόδρομος η επιστροφή της χώρας στην δραχμή. Βέβαια, αυτό εάν γίνει θα σημάνει- σε πρώτη φάση- μεγαλύτερη πτώση του βιοτικού επιπέδου και ακόμη μεγαλύτερη ανεργία. Από την άλλη πλευρά, η παραμονή μας σ’ αυτό το αέναο χρέος σ’ αυτή την αέναη δουλεία- κατοχή, θα οδηγήσει βαθμιαία σε αποσύνθεση και διαμελισμό της εναπομείνασας κρατικής οντότητας.

Είτε γίνουν , είτε δεν γίνουν εκλογές τώρα το φθινόπωρο, ή λίγο αργότερα, τα σχήματα που μπορούν να προκύψουν και να κυβερνήσουν θα είναι «κατοχικά». Η χώρα έχει βουλιάξει στο σπιράλ του οικονομικού θανάτου. Μαζί με την οικονομία έχουν βουλιάξει, η ανθρωπιά, η κοινωνική αλληλεγγύη, οι αρμοί της εθνικής συνοχής, της εθνικής ενότητας και του πατριωτισμού. Τα κόμματα διαγκωνίζονται για μία εξουσία…. στη σκιά της Ύπατης Αρμοστείας. Οι ιδεολογίες έχουν βουλιάξει και έχουν αντικατασταθεί από πελώρια ψέματα και γελοία επιχειρήματα. Η Αριστερά είναι διεσπασμένη, πολυδιαβρωμένη και η τελευταία ιστορία με τον 902 και τις «κουμουνιστικές απολύσεις», εκεί, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά στην διαδρομή της Μεταπολίτευσης, ότι οι αριστεροί είναι οι …χειρότεροι εργοδότες όταν είναι στο τιμόνι των επιχειρήσεων, είτε αυτές είναι κομματικές είτε όχι. Το ΚΚΕ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί παλαιά τζάκια και βαρόνους των Αθηνών και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΚΚΕ ότι πουλάει σε αθέατους επιχειρηματίες απολύοντας μαζικά τους ομοϊδεάτες εργαζόμενους. Ποιοι λογικοί έλληνες μπορούν να περιμένουν κυβερνητική διαχείριση, ανάπτυξη, ανάκαμψη και απελευθέρωση από τον «ξένο ζυγό», από κόμματα και πολιτικούς με τόσο αναξιόπιστο και πλαστό πολιτικό λόγο; Άλλωστε και στην Δεξιά (μπλέ ή πράσινη δεν έχει σημασία) έχουμε δει τόσες πολιτικές κωλοτούμπες που όσο περνάει ο καιρός θυμίζουν τσίρκο medrano… Γιατί η υλοποίηση των σελίδων του Μνημονίου δεν πρόκειται να οδηγήσει ποτέ σε καμία πρόοδο ή ανάπτυξη.

Όλα αυτά βέβαια που συμβαίνουν, τα αξιοποιούν πλήρως οι «δυνάμεις κατοχής». Εκβιάζοντας κάθε τόσο για την επόμενη δόση που πρέπει να πάρει η χώρα-πρεζόνι της νοτίου Ευρώπης. Δεν υπολογίζουν καμία πολιτική δύναμη στον τόπο μας, γιατί γνωρίζουν, πόσο συνεργάσιμοι υπήρξαν στο παρελθόν, οι γερμανόδουλοι και οι ξενόδουλοι της πολιτικής σκηνής. Οι Γερμανοί και οι τροϊκανοί θα επιμείνουν σε νέες δέσμες μέτρων. Όλοι αυτοί (δεν έχει σημασία εάν είναι δεξιοί ή αριστεροί), που θα συνεργαστούν και στις επόμενες φάσεις υλοποίησης όλων αυτών των μέτρων, θα καταγραφούν ιστορικά και για την ανοησία τους, αφού δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά, παρά μόνο στην απέραντη φτωχοποίηση , στην ρευστοποίηση και απομείωση των ελληνικών περιουσιών και στη απόλυτη δουλεία του ελληνικού πληθυσμού. Το χειρότερο είναι ότι όλοι οι νόμοι που ψηφίζονται με δήθεν «ηθικά επιχειρήματα εξυγίανσης της αρρωστημένης ελληνικής κοινωνίας», καλείται να τους εφαρμόσει η ελληνική δικαιοσύνη….

Έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι ενώ η Bild, άρχισε πάλι να γράφει για τους πλούσιους που διασκεδάζουν στην Μύκονο , όλες οι ευρωπαϊκές και οι αμερικάνικες εφημερίδες αναφέρουν, έμμεσα και άμεσα, ότι πρόκειται να κορυφωθεί η ανεργία με απροσδιόριστες παρενέργειες και ενδεχόμενη έκρηξη της κοινωνίας.

Ελπίζω απόψε, η ανακοινώσεις του λευκού Οίκου να είναι ενθαρρυντικές για την Ελλάδα και να ανακόψουν τις οικονομικές επιθέσεις των Γερμανών εναντίον του ελληνικού πληθυσμού. Ελπίζω ο Μπαράκ Ομπάμα να στηρίξει την Ελλάδα για να σταματήσει η συνεχιζόμενη ληστεία σε βάρος των Ελλήνων.

Χαρείτε τώρα τον ήλιο και την θάλασσα, μας περιμένουν τα πιο δύσκολα….

Keep in touch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.