9 Αυγ 2013

Ο μύκητας Candida και η θεραπεία του


Ας μιλήσουμε λίγο για τη μαγιά...
Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία για το θέμα της μαγιάς, των μυκήτων και της καντιντίασης. Υπάρχουν πολλές γνώμες, της ορθόδοξης αλλά κυρίως της εναλλακτικής ιατρικής, που προτείνουν τεστ με συμπτώματα, διάφορα προϊόντα και συνταγές αντιμετώπισης.
Από τη στιγμή που ένα άτομο δείχνει ενδιαφέρον για το πρόβλημα των μυκήτων συνήθως έχει κάποια θέματα υγείας να επιλύσει. Ίσως να ταλαιπωρείται για αρκετό καιρό ψάχνοντας τι συμβαίνει με την υγεία του. Πολλά άτομα απ’ αυτά δεν καταφέρνουν να ανακαλύψουν ποιο είναι το πρόβλημά τους και αυτό τους φέρνει πραγματικό αδιέξοδο και απογοήτευση. Το να πληρώνουν για προϊόντα που δεν κάνουν τη δουλειά τους μεγαλώνει αυτή την απογοήτευσή τους. Το γεγονός όμως παραμένει και τα συμπτώματά τους είναι πολύ πιθανό να οφείλονται στο μυκητιασικό σύνδρομο από τον ζυμομύκητα της μαγιάς candida ή "candida albicans" που παρασιτεί μέσα στο έντερό τους. 
 

Ας μιλήσουμε λίγο για τους λόγους που αυτό συμβαίνει...
Ο μύκητας της μαγιάς ξαφνικά αρχίζει να αναπτύσσεται εκτός ελέγχου!
Το γαστρεντερικό σύστημα είναι ένα εκπληκτικής λειτουργίας όργανο. Ακόμη και όταν κοιμόμαστε λαμβάνει χώρα εκεί μια συνεχής δραστηριότητα. Χιλιάδες κύτταρα ζύμωσης είναι απασχολημένα με την εργασία τους. Κοιτάνε τη δουλειά τους και μας αφήνουν ήσυχους. Μπορούν να είναι παρόντα σε κάθε άτομο, κυρίως στα όργανα του γαστρεντερικού, χωρίς να εμφανίζουν καθόλου συμπτώματα ασθένειας. Όταν όμως κάτι ενεργοποιήσει το μικρό ποσοστό των «κακών μυκήτων» αυτή η ισορροπία μπορεί να χαθεί και τότε δυσάρεστες αντιδράσεις αρχίζουν να συμβαίνουν…Καντιντίαση ονομάζεται η μόλυνση που προκαλείται από τη μη φυσιολογική ανάπτυξη της Candida albicans. Τεστ
Λέγεται ότι πάνω 80% του πληθυσμού της Γης εμφανίζει μολύνσεις από candida. Μπορείτε να κάνετε ένα απλό τεστ στο σπίτι σας για να διαπιστώσετε αν έχετε ένα τέτοιο δυνητικό πρόβλημα:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε το πρωί, πριν βάλετε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στο στόμα σας, πάρτε ένα διαφανές καθαρό ποτήρι. Γεμίστε το με νερό και φτύστε σ’ αυτό λίγο σάλιο πάνω στην επιφάνεια του νερού. Παρατηρήστε το ποτήρι για 30 έως 45 λεπτά. Αν έχετε πρόβλημα από την Candida, θα δείτε νήματα (σαν ποδαράκια μέδουσας) να κρέμονται μέσα στο νερό από το σάλιο που επιπλέει στην κορυφή του, ή κάτι σαν «σύννεφο» από σάλιο να αιωρείται ή να βυθίζεται στον πάτο του ποτηριού. 
Αν δεν υπάρχουν καθόλου νήματα και το σάλιο επιπλέει ακόμα μετά από μια ώρα ή έχει διαλυθεί στο νερό ακόμα, πιθανότατα έχετε φυσιολογικά επίπεδα μυκήτων κάτω από τον έλεγχο του σώματός σας. Το THREELAC τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σας απλά για να διατηρήσετε μια υγιή εντερική χλωρίδα.
Καθώς παίρνετε το ThreeLac, κάντε το τεστ αυτό κάθε εβδομάδα. Κάποια στιγμή θα δείτε το σάλιο σας να επιπλέει χωρίς «ποδαράκια» στο πάνω μέρος του νερού. Εξαρτάται βέβαια από τη σοβαρότητα της προσβολής, από candida ή άλλους παθογόνους μύκητες, το πόσος καιρός θα χρειαστεί για να δείτε αυτή την καθαρή εικόνα. Ίσως χρειαστείτε ακόμα και 5 φακελάκια ThreeLac την ημέρα για να αρχίσει να μειώνεται η ανάπτυξη αποικιών candida μέσα στο έντερό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.