19 Ιουλ 2013

EΛ TA NEA (C) HELLAS 18-7-13

EΛ TA NEA (C) HELLAS XG 2011


Posted: 18 Jul 2013 04:13 PM PDT
Η σκαπάνη της αρχαιολόγου Αικατερίνης Περιστέρη έφερε στο φως τα τρία τέταρτα του μεγαλοπρεπούς μνημείου, το οποίο έχει περιστύλιο μήκους περίπου 500 μέτρων και ύψους τριών. 

Γράφει ο Αλέκος Παπαδόπουλος 
Το μυστικό της Αμφίπολης
Κανείς δεν μπορεί να πει οτιδήποτε με κατηγορηματικό τρόπο, πριν μας ενημερώσουν επισήμως οι αρχαιολόγοι ότι άνοιξαν τον τάφο και ότι φώτισαν τα ευρήματα οι αχτίδες του Ήλιου της Μακεδονίας. 

Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 18 Jul 2013 04:11 PM PDT
About 10,000 years ago, Comet ISON left our solar system's distant shell, a region known as the Oort cloud, and began streaking toward the sun. 
This November, the icy wanderer will reach the climax of its journey, potentially providing a stunning skywatching show here on Earth. Comet ISON was discovered just last September by two Russian amateur astronomers. 
Scientists have since recognized ISON as a possible "comet of the century," but to live up to its promise, it will have to survive its dangerous perihelion, or closest approach to the sun.  ISON is what's known as a sungrazing comet. 
These suicidal objects have orbits that bring them within 850,000 miles of the sun, and scientists estimate that ISON's closest pass will be about 730,000 miles above the surface of Earth's star. [Photos of Comet ISON: A Potentially Great Comet
Sometime this month or perhaps in August, ISON is set to cross what's called the frost line. At this boundary, which lies some 230 million to 280 million miles from the sun, our star's radiation will start taking its toll on the comet, driving off more of its water and making ISON appear brighter. More
Posted: 18 Jul 2013 04:04 PM PDT
A United States military drone presumed to be a QF-4 crashed, exploded and sent up a large black cloud of smoke Wednesday morning at Tyndall Air Force Base. 
Local news outlets from the Florida panhandle region reported Wednesday morning that an unmanned aerial vehicle crashed on the drone runway at Tyndall AFB during take-off at 8:20 a.m. EST that morning. Eyewitnesses told WJHG News that the drone "came in hard and fast" before it crashed. According to the network, Tyndall officials said the drone was carrying a small self-destruct charge and "had to be destroyed for safety considerations during its return to base following a routine operation." 
Following the accident, the UAV reportedly went up in flames and started a ground fire, prompting authorities to close nearby Highway 98. They've reported no injuries. More
Posted: 18 Jul 2013 03:56 PM PDT
Posted: 18 Jul 2013 03:34 PM PDT
Posted: 18 Jul 2013 02:51 PM PDT
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Mε την αγωνία ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας τους από μόλυνση λόγω έκλυσης εξαιρετικά επικίνδυνα δηλητηριώδη αέρια και πιθανώς ραδιενεργά στοιχεία ζουν εδώ και περίπου 1,5 μήνα 4 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και, πιθανώς, αριθμός στρατιωτικών που υπηρετούν στο Αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων όπου βρίσκονται μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη.
Η έκλυση των αερίων, που προκάλεσε επώδυνα συμπτώματα στους κρατικούς λειτουργούς που ακόμα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ, έγινε από την καύση μερών ενός ''κατασκοπευτικού'' Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (UAV), τύπου SAGEM, η πτώση του οποίου δίπλα σε αποθήκες καυσίμων και η ανάφλεξή του, κρατήθηκε μυστική από το ΓΕΣ.
Το ατύχημα έγινε στις 31 Μαΐου : Σύμφωνα με περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων - που επιβεβαιώνουν και το ΓΕΣ - το UAV του Στρατού Ξηράς μετά την προσγείωση του δεν απελευθέρωσε το φέρον αλεξίπτωτό του και παρασύρθηκε από τους ισχυρούς πνέοντες ανέμους (30-40 κόμβοι) στο ΒΑ άκρο του αεροδρομίου πλησίον των εγκαταστάσεων καυσίμων του χώρου στάθμευσης (φιλοξενίας ) της Μονάδας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών Γενικής Αεροπορίας (ΜΕΓΑΠ) , όπου και ανεφλέγησαν τμήματά του.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 18 Jul 2013 11:43 AM PDT
 Οργή και θυμό προκαλεί η είδηση ότι υπεύθυνοι μουσείου απαγόρευσαν σε ανάπηρο 11χρονο κορίτσι να επισκεφθεί τους χώρους του μουσείου, επειδή με το αναπηρικό καροτσάκι «θα βρώμιζε τη μοκέτα».
Ο λόγος για την Lexi Haas η οποία πήγε με την οικογένειά της να επισκεφθεί το ναυτικό μουσείο στη Savannah της Τζόρτζια στις 7 Ιουλίου. Εκεί συνάντησαν μια γυναίκα καθισμένη σε γραφείο η οποία και απαγόρευσε στην μικρή την είσοδο στο μουσείο επειδή το καρότσι της ήταν βρώμικο και θα λέρωνε τα χαλιά.
Η εναλλακτική που δόθηκε, ήταν η 11χρονη να χρησιμοποιήσει ένα δικό τους αμαξίδιο, όμως, όπως εξήγησε η οικογένεια, λόγω της πάθησης της, η μικρή δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλο αμαξίδιο εκτός από το δικό της που ήταν ειδικά κατασκευασμένο.
Τότε από το μουσείο απάντησαν ότι η Lexi θα μπορούσε να μείνει έξω από το μουσείο και να παρακολουθήσει ένα ειδικό video, την ώρα που η οικογένεια της θα επισκεπτόταν το εσωτερικό του.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 18 Jul 2013 11:35 AM PDT
Treatment: The meal was cooked in the school kitchen, but school authorities stopped serving it as children started vomiting
The headmistress of the Indian school where 23 primary school pupils were killed by lunch contaminated with pesticides is on the run, as police claim she forced a reluctant cook to serve up the food.
Grief: Women mourn the death of their children who died after consuming the contaminated meals
Authorities say the cook had warned Meena Devi, head of the rural school in the eastern state of Bihar, that the cooking oil may have been contaminated.
She had complained that the oil looked strange and gave off a foil smell when heated, but her concerns were dismissed. 

Scroll down for video and more pictures

Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 18 Jul 2013 11:26 AM PDT
Ένα οκτάχρονο αγοράκι έχει σώσει τη μικρή του αδελφή 22 φορές από βέβαιο θάνατο, δίνοντάς της το «φιλί της ζωής». 
Η μικρή έχει γεννηθεί με μία σπάνια ασθένεια κατά την οποία μπορεί το κοριτσάκι ανά πάσα στιγμή να σταματήσει να αναπνέει. 
Ο μεγαλύτερος αδελφός της Χάρι Φλιν έμαθε το φιλί της ζωής, τις γνωστές σε όλους μας τεχνητές αναπνοές, με ένα αρκουδάκι του Ερυθρού Σταυρού και από τότε, όποτε χρειαστεί το χρησιμοποιεί για να σώσει την αδελφή του. 
Η μικρή Ίσαμπελ γεννήθηκε πρόωρα με άπνοια, μία χρόνια ασθένεια με την οποία μπορεί απροειδοποίητα να σταματήσει να αναπνέει. 
Ο Χάρι έχει κάνει τεχνητές αναπνοές στην αδελφή του ενώ έβλεπαν τηλεόραση, ψώνιζαν στο σούπερ μάρκετ ή έβγαιναν βόλτα με όλη την υπόλοιπη οικογένεια. 
Ο 8χρονος έμαθε και την άλλη αδελφή τους, την 5χρονη Μόλι πώς να κάνει τεχνητές αναπνοές σε περίπτωση που εκείνος ή η μητέρα τους δεν είναι παρόντες αν πιάσει κρίση τη μικρή Ίσαμπελ. 
Όπως καταλαβαίνετε, ο μικρός είναι ένας θησαυρός για όλη την οικογένειά του αλλά και ήρωας που έχει καταφέρει να σώσει το κοριτσάκι τόσες πολλές φορές.
http://picantiko.blogspot.gr
Posted: 18 Jul 2013 11:19 AM PDT
ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ LIKE ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΩΣΑΝ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία δημοσιεύει το ShowTime-cy από την παραλίγο τραγωδία που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Nissi Beach της Αγίας Νάπας όταν νεαρή τουρίστρια την στιγμή που έκανε το μπάνιο της έχασε τις αισθήσεις της και παραλίγο να πνιγεί.
Εκεί που τα πάντα κυλούσαν ήρεμα, με τους εκατοντάδες λουόμενους να κολυμπάνε, να παίζουν ρακέτες και να απολαμβάνουν τον καυτό ήλιο,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ShowTime-cy, ένα 20χρονο κορίτσι, τουρίστρια, φαίνεται πως εντελώς ξαφνικά λιποθύμησε ενώ κολυμπούσε και άρχισε να... επιπλέει ατάραχη.
Οι φίλες της, οι οποίες ήταν μερικά μέτρα παραπέρα, άρχισαν να φωνάζουν "βοήθεια" και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων δύο από τους lifeguard έτρεξαν μέσα και την μετέφεραν λιπόθυμη στην αμμουδιά... 
Δεκάδες κόσμος έτρεξε να δει τι συμβαίνει ενώ, ακόμα δυο ναυαγοσώστες έτρεξαν ο ένας να φέρει οξυγόνο και ο άλλος να καλέσει αμέσως τις πρώτες βοήθειες.
Για τουλάχιστον δέκα λεπτά η 20χρονη τουρίστρια παρ όλες τις πρώτες βοήθειες δεν έδειχνε κανένα μα κανένα σημείο ζωής. Τα κορίτσια της παρέας, ούρλιαζαν από τον πανικό και το κλάμα, αφού δεν ήθελαν να πιστέψουν όλο αυτό που βίωναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 18 Jul 2013 11:38 AM PDT
Μία ομάδα 7 γυναικών κατάφερε να περάσει από τα δρακόντια μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας και να βρεθεί μπροστά ακριβώς στην είσοδο του υπουργείου. 
Προκειμένου ο Σόιμπλε να μην πέσει πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες, η ασφάλεια αναγκάστηκε να τον φυγαδεύσει από την άλλη έξοδο του υπουργείου Οικονομικών. 
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 18 Jul 2013 11:39 AM PDT
Το CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) αφαίρεσαν "άμεσα" μια σελίδα από την ιστοσελίδα τους, της οποίας στιγμιότυπο θα βρείτε πλέον ΕΔΩ, όπου παραδέχεται ότι πάνω από 98 εκατομμύρια Αμερικανοί έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις του εμβολίου της πολιομυελίτιδας μέσα σε μια 8-ετή διάρκεια, όταν ένα μέρος του εμβολίου ήταν μολυσμένο με καρκίνο προκαλώντας τον αποκαλούμενο polyomavirus SV40.
Έχει υπολογιστεί ότι 10-30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει μια μολυσμένη δόση του εμβολίου SV40. Ο SV40 είναι μια συντομογραφία για τον ιό Simian, ή ιός του πιθήκου 40, ένας Ιός Πολυώματος που βρίσκεται στους πιθήκους και στους ανθρώπους.
Όπως και άλλοι Ιοί Πολυώματος, ο SV40 είναι ένας ιός DNA που έχει βρεθεί ότι προκαλεί όγκους και καρκίνο.
Ο SV40 πιστεύεται ότι καταστέλει τις μεταγραφικές ιδιότητες των καρκινικών- γονιδίων στον άνθρωπο μέσω του Μεγάλου SV40 Τ-αντιγόνου και του SV40 Μικρού Τ-αντιγόνου.
Τα μεταλλαγμένα γονίδια συμβάλουν στον ανεξέλεγκτο κυτταρικό πολλαπλασιασμό, που οδηγεί σε καρκίνο.
http://thesecretrealtruth.blogspot.com
ΠΗΓΗ
Posted: 18 Jul 2013 11:04 AM PDT
Posted: 18 Jul 2013 10:13 AM PDT
To έγκλημα συνετελέσθη δις..." Ποιός τον άκουσε και δεν τον φοβήθηκε...! 
Μόλις πληροφορήθηκε ο τραγουδοποιός πως στη νέα...ΕΡΤ, την ΔΤ, έπαιξε αφιέρωμα σε αυτόν, τρελάθηκε! Δείτε τι έγραψε σε σχετική του ανάρτηση, μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν:
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Όχι που έβλεπα (έστω και προς στιγμήν) αυτό το τηλεοπτικό έκτρωμα που εκτός των άλλων έχει τα αρχικά μου, (Δ.Τ.) απλώς, φίλοι με ειδοποίησαν, ότι στο πρόγραμμα που πειρατικά εκπέμπει, συμπεριέλαβαν ένα αφιέρωμα σε μένα και στη δουλειά μου.
Το έγκλημα συνετελέσθη δις. Θέλω να καταστήσω σαφές στους κυρίους και κυρίες που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία και κατάρτιση του "προγράμματος" της λεγόμενης Δ.Τ. , πως την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο, θα στραφώ νομικά εναντίον τους, όπως και εναντίον των πολιτικών τους προϊσταμένων.
Κάνοντας χρήση του ηθικού μου δικαιώματος, απαγορεύω οποιαδήποτε μετάδοση του έργου μου, απ το εν λόγω τηλεοπτικό μόρφωμα και καλώ όλους τους συναδέλφους μου να κάνουν το ίδιο, με ό,τι μέσα κρίνει ο καθείς σκόπιμο. 
Η μόνη Δημόσια τηλεόραση που αναγνωρίζω είναι αυτή που εκπέμπει νόμιμα (έστω διαδικτυακά) υπό την ευθύνη των απολυμένων της 11ης Ιουνίου.
Διονύσης Τσακνής Συνθέτης – στιχουργός»
http://www.gkourou.com
Posted: 18 Jul 2013 06:14 AM PDT
Άγονος χαρακτηρίστηκε και ο δεύτερος διαγωνισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων για την εξεύρεση της αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή του τεμένους στην Αθήνα.
Ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε σήμερα ύστερα από την αποτυχία του προηγούμενου να αναδείξει τον ανάδοχο του έργου με ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία του τρίτου διαγωνισμού. Εάν και αυτός χαρακτηριστεί επίσης άγονος, κάτι το οποίο είναι το πιθανότερο να συμβεί σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που παρακολουθούν το θέμα, τότε θα πρέπει η Κυβέρνηση να λάβει νέες αποφάσεις προκειμένου να εξευρεθεί λύση.
Αραβικές χώρες αλλά και η Τουρκία έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την πορεία της υπόθεσης ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευθεί δημόσια πως το έργο θα υλοποιηθεί.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 18 Jul 2013 06:04 AM PDT
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει σχετικά:
«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, αύριο (18 Ιουλίου 2013), ημερομηνία επίσκεψης στη χώρα μας του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Β. Σόιμπλε, λόγω των μέτρων ασφάλειας και των ρυθμίσεων κυκλοφορίας των οχημάτων, δεν επιτρέπονται, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 09.00 έως 20.00, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - λεωφόρους:
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.