11 Αυγ 2013

«Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας για την Ελλάδα»


POSTED BY ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ 
5:01 Μ.Μ.

Έντεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής απείχαν από τη λήψη απόφασης για την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα, εκφράζοντας φόβους πως θα χάσουν τα λεφτά τους.
     
Επικαλούμενες τον κίνδυνο μη αποπληρωμής του δανείου, 11 χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής απέφυγαν να στηρίξουν την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εκταμίευση της νέας δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα. Η αποχή των...
χωρών αυτών από τη λήψη απόφασης έγινε γνωστή από τον Βραζιλιάνο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα που τις εκπροσωπεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ (σε μία «ασυνήθιστη δημόσια δήλωση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Reuters).
«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν ορισμένους από τους χειρότερους φόβους μας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μπατίστα. «Η εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Ελλάδας ήταν μη ικανοποιητική σχεδόν σε όλους τους τομείς. Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους συνεχίζουν να είναι υπεραισιόδοξες», προστίθεται στην ανακοίνωση του Βραζιλιάνου αξιωματούχου που επικρίνει την απόφαση του ΔΝΤ να αποδεσμεύσει το ποσό του 1,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, τη Δευτέρα.
Ο Μπατίστα προειδοποιεί μάλιστα ότι με τη νέα αυτή δόση το συνολικό ποσό που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα από το ΔΝΤ φτάνει τα 28,4 δισ. ευρώ και η Αθήνα ενδέχεται να αθετήσει την υποχρέωση αποπληρωμής του σε περίπτωση που την εγκαταλείψουν οι εταίροι της στην ευρωζώνη.
efsyn.gr με πληροφορίες από Reuters
http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.