11 Αυγ 2013

Ας μιλήσουμε επιτέλους! 10-8-13


Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Posted: 10 Aug 2013 11:58 AM PDT

Έψαχνα τη λέξη. Έψαχνα, έψαχνα, κι είχα σπάσει το το κεφάλι μου για να τη βρω. Και να τους περιγράψω. Να τους χαρακτηρίσω. Να μάθουν όσοι με διαβάζουν με τι ακριβώς έχουν να κάνουν.

«Απόγαιον κυνισμού», ήταν η πρώτη έκφραση που μου ήρθε στο μυαλό –την είχα χρησιμοποιήσει πρόσφατα για τη δήλωση του Στουρνάρα περί κοπώσεως των βουλευτών.

Γρήγορα όμως κατάλαβα ότι είχα να κάνω με… κάτι ακόμα πιο δυνατό, κάτι πάνω από το κυνικό, κάτι που πραγματικά ξεπερνά την έννοια άνθρωπος, και γύρευα μιαν έννοια ακόμα πιο σκληρή, έναν πολύ μεταλλικό όρο, ατσάλινο, με το οποίο να καταφέρω να αποδώσω την αλήθεια.

Έναν όρο που να δείχνει ωμότητα, σφιγμένα χείλη, μάτια σμιχτά, και παγωμένη έκφραση στο πρόσωπο –ή μάλλον ένα πρόσωπο τελείως ανέκφραστο.

Σκέφθηκα, σκέφθηκα και καθώς σκεπτόμουν, συνειδητοποίησα ότι είχα να κάνω με ανθρώπους αδίστακτους. Ναι, αυτό ήταν! «Αδίστακτοι», ήταν η λέξη.

Η καθηγήτρια Κλαίρη Καψαχάτη ήταν η πρώτη εκπαιδευτικός που πληροφορήθηκε επίσημα από το υπουργείο Παιδείας ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Λίγες ημέρες αργότερα, την πρόδωσε η καρδιά της· και πέθανε. Τα δύο γεγονότα συνδέθηκαν αμέσως στη συνείδηση του κόσμου.

Ακολούθησε ανάκληση της διαθεσιμότητας. Όλοι σκεφθήκαμε αμέσως: Άθλιοι υποκριτές, πονηροί γραφειοκράτες! Να γλυτώσετε από την οργή, ε;

Μετά, διάβασα την απόφαση που ανακαλούσε τη διαθεσιμότητα:

Απόφαση ανάκλησης διαθεσιμότητας

Το προσέξατε; Προσέξατε τι αναφέρει ως αιτιολογία, τι επικαλείται; Ναι, τη Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου. Επικαλούνται ως δικαιολογία τη Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου! Αυτήν και μόνο. Τι δηλαδή; Ενοχή; Περίσπαση της Κοινής Γνώμης; Φόβος μή τυχόν κάποιος οικείος της εκπαιδευτικού χάσει την ψυχραιμία του; Μπα… Τίποτε από όλα αυτά· αλλά και όλα αυτά μαζί ένα τίποτε. Άλλωστε, η δυστυχής εκπαιδευτικός είχε διαπιστωμένα ασθενική καρδιά, και θεωρητικά θα μπορούσε να την είχε κάνει να σταματήσει να χτυπάει ακόμα και μια απλή τρομάρα· από έναν τυχαίο θόρυβο, το ξαφνικό γάβγισμα από ένα αθέατο σκυλάκι, το πλατάγισμα μιας πόρτας από τον άνεμο, χίλια δυό –είναι μανούλες σε κάτι τέτοιες γυριστές· τώρα θα τους μάθουμε τους λεγάμενους;

Τι είναι, λοιπόν, εκείνο που πραγματικά άλλαξε ο θάνατος της δύστυχης γυναίκας στο νοσηρό μυαλό των μανδαρίνων και των αφεντικών τους;

Ξερώ, δεν το χωράει ανθρώπου νους, αλλά εκείνο που άλλαξε όλο κι όλο είναι ότι ο θάνατος άδειασε μια θέση· μια θέση πλέον διαθέσιμη στα σχέδιά τους, ώστε να μπορεί να τεθεί τώρα σε διαθεσιμότητα άλλος ένας άνθρωπος· μια θέση άδεια για μιαν άλλη, για μια Κλαίρη ακόμα.

Είναι αδίστακτοι. Αδίστακτοι. Δεν έχουν μέσα τους κανένα ανθρώπινο στοιχείο, καμιά ανθρώπινη χορδή, κανένα ανθρώπινο κριτήριο, για να λάβουν υπόψη τους. Μόνο εκτελούν ένα πρόγραμμα. Πιστά. Χωρίς παρεκκλίσεις. Χαλασμένοι ως άνθρωποι, λειτουργούν άψογα ως μηχανές.

Πηγή Sotos



Posted: 10 Aug 2013 11:50 AM PDT
«Λαγοί» γίνονται οι φίλοι μας οι Τούρκοι από τον Λίβανο μετά το περιστατικό με την απαγωγή των δυο πιλότων της Turkish Airlines και μαζί με τους πολίτες τους, στους οποίους συνέστησαν άμεση εγκατάλειψη της χώρας, θα αποχωρήσει και η δύναμη που επιχειρούσε στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL) και στο νότιο τμήμα (μηχανικό)…

Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη, διευκρινίζοντας ότι η αποχώρηση θα έχει ολοκληρωθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ωστόσο, τα «μπογαλάκια» τους οι γείτονες ήδη τα μαζεύουν.

Οι Τούρκοι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στην αποστολή μέσα από τη σχετική ασφάλεια που παρέχουν τα πολεμικά τους πλοία, αφού δεν θα έρχονται σε επαφή με τους Λιβανέζους, πολλοί εκ των οποίων φαίνεται πως διατηρούν σοβαρές ενστάσεις με το νεοθωμανικό όραμα του Νταβούτογλου…

Πηγή Defence-Point

Σχόλιο ιστολογίου: Η συγκεκριμένη εξέλιξη, πάντως, δείχνει πως η "περίπτωση της Συρίας" πολύ σύντομα θα εξαπλωθεί και στο Λίβανο και οι Τούρκοι έχοντας "ποινικό μητρώο" δεν φαίνονται διατεθειμένοι να μείνουν σε μία ζώνη κόλασης, όπου θα αποτελέσουν στόχο εξοργισμένων Λιβανέζων. Τελικά, αποδεικνύεται πως όταν "τα πράγματα ζορίζουν", η Τουρκία προτιμάει την άτακτη υποχώρηση παρά την έκθεση σε μία στρατιωτική συντριβή...



Posted: 10 Aug 2013 11:43 AM PDT

Βοηθώντας τους Σύρους αντάρτες, οι Ηνωμένες Πολιτείες οι ίδιες δημιουργούν στον εαυτό τους σοβαρά προβλήματα. Αν το καθεστώς Μπασάρ Άσαντ πέσει, η Συρία θα μετατραπεί σε προπύργιο των τρομοκρατών. 

Τα όπλα, τα οποία οι ΗΠΑ σκοπεύουν να παραδώσουν στους Σύρους αντάρτες, αργά ή γρήγορα θα χρησιμοποιηθούν κατά των ιδίων των Αμερικανών. Ως αποτέλεσμα οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ήδη συνέβηκε στο παρελθόν, θα αναγκαστούν να πολεμήσουν κατά των δυνάμεων, τις οποίες πριν λίγο καιρό υποστήριζαν.

Ο απερχόμενος Α΄ αναπληρωτής Διευθυντής της CIA Μάικλ Μορέλ κατάρτισε κατάλογο των βασικών προκλήσεων για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Σ΄αυτό τον κατάλογο συμπεριλήφθηκαν οι απειλές, που προέρχονται από το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, την Αλ Κάιντα, καθώς και η προοπτική ξεσπάσματος ενός πλήρους κλίμακας κυβερνοπολέμου. Η κύρια απειλή κατα την άποψη του Μορέλ είναι η δυνατότητα πτώσης του καθεστώτος Μπασάρ Άσαντ. Αν αυτό συμβεί, η Συρία θα μετατραπεί σε προπύργιο των τρομοκρατών, μεταξύ άλλων και της Αλ Κάιντα, θεωρεί ο Μορέλ. Μάλιστα οι τρομοκράτες θα έχουν πρόσβαση στα αποθέματα χημικών όπλων, τα οποία σήμερα ελέγχει η επίσημη Δαμασκός. Μ΄αυτή την πρόβλεψη συμφωνεί ο Διευθυντής του Κέντρου μελέτης της σύγχρονης Μέσης Ανατολής στην Αγία Πετρούπολη Γκουμέρ Ισάεφ:
- Οποιοσδήποτε εμφύλιος πόλεμος, και κανείς δεν αρνείται ότι στη Συρία διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος, γεννά βία. Και είναι δύσκολο μετά το τέλος αυτών των διαδικασιών να απορριφθεί η βία. Πολύ περισσότερο που η επόμενη φάση μετά τη πτώση του Μπασάρ Άσαντ θα είναι το ξεκαθάρισμα των σχέσεων και οι διαμάχες ανάμεσα στους νικητές. Η επανάσταση αρχίζει να «καταβροχθίζει τα παιδιά της». Πρόκειται για πολύ δυσάρεστη διαδικασία, η οποία μπορεί να φέρει στην εξουσία σε ορισμένες περιοχές τους εκπροσώπους των ριζοσπαστικών οργανώσεων, που έχουν υιοθετήσει τη βία.
Ο Μάικλ Μορέλ δεν είναι ο μοναδικός αμερικανός εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας, που θεωρεί ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να επέμβουν στη συριακή σύγκρουση. Πρόσφατα τέτοια άποψη εξέφρασε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του στρατού των υπουργών στρατηγός Ρέι Οντιέρνο. Κατα την άποψή του, οι περικοπές του στρατιωτικού προϋπολογισμού ήδη έχουν επηρεάσει το επίπεδο της κατάρτισης των στρατιωτών και ακόμα και μια «περιορισμένη εισβολή» θα έχει ως αποτέλεσμα υπερβολικά μεγάλες αποστολές. 
Προηγουμένως κατά της στρατιωτικής συμμετοχής στη συριακή σύγκρουση είχε εκφραστεί ο επικεφαλής της Ενωμένης Επιτροπής Επιτελαρχών των ΗΠΑ Μάρτιν Ντέμπσι, ο οποίος δήλωσε ότι αυτή η επιχείρηση θα κοστίσει πολύ ακριβά και δεν νομίζει ότι θα είναι αποτελεσματική.
 
Οι στρατιωτικοί αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα από τους γερουσιαστές τι είναι ο πόλεμος, γι΄αυτό δεν είναι καθόλου εκπληκτικό το ότι αντιτίθενται στην εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα καινούργιο τυχοδιωκτισμό, θεωρεί ο πολιτικός αναλυτής Μπορίς Μεζούεφ:
- Παραδοσιακά οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών ασφαλείας στην Αμερική κατέχουν περισσότερο φιλειρηνική θέση. Οι ποιό φιλειρηνικοί κάθονται, όσο κι αν αυτό είναι παράξενο, εκεί, όπου λιγότερο απ΄ όλα περιμένουμε να τους δούμε – στη στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου. Δηλαδή είναι ακριβώς οι ίδιοι οι επιτελάρχες. Στους στρατιωτικούς δεν αρέσει και πολύ να πολεμούν. Απλώς λόγω της κατανόησης του τιμήματος των πολεμικών επιχειρήσεων.
Ας σημειωθεί ότι, υποστηρίζοντας τους Σύρους αντάρτες, οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναλαμβάνουν το λάθος, που είχαν διαπράξει στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, τη δεκαετία του ΄80 του περασμένου αιώνα βοηθούσαν τους αφγανούς Μουτζαχεντίν, που πολεμούσαν εναντίον των σοβιετικών στρατευμάτων. Ακριβώς τότε και – όπως πιστεύεται ορισμένοι εμπειρογνώμονες, όχι χωρίς την υποστήριξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών – δημιουργήθηκε η Αλ-Κάιντα. Μετά την απόσυρση των ενόπλων δυνάμεων της Σοβιετικής Ένωσης από το Αφγανιστάν, τα μέλη αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης συνέχισαν τον αγώνα τους, όμως πλέον κατά των ΗΠΑ.

Πάντως, αυτή η τόσο απερίσκεπτη συμπεριφορά δεν χαρακτηρίζει μόνο την Ουάσιγκτον, αλλά και πολλούς δυτικούς εταίρους της. Σχετικό παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει η πολιτική της Γαλλίας. Αγωνιζόμενη κατά των ισλαμιστών στο Μαλί, το Παρίσι παράλληλα υποστηρίζει τα αδέλφια τους στη Συρία. Την παραλογία αυτής της κατάστασης έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκεϊ Λαβρόφ. 
Κατά τη διάρκεια μιας από τις ομιλίες του είπε απροκάλυπτα ότι στο Μαλί κατά των Γάλλων στρατιωτών πολεμούν ακριβώς εκείνοι οι άνθρωποι, τους οποίους το Παρίσι εξόπλιζε στη Λιβύη. Μάλιστα εξτρεμιστές από τη Λιβύη πολεμούν και στη Συρία. «Δηλαδή οι Γάλλοι ομόλογοί μας αγωνίζονται κατά του γεννήματος της λιβυκής κρίσης στο Μαλί, όμως υποστηρίζουν στη Συρία τους προερχόμενους από τη Λιβύη εξτρεμιστές. Εδώ είναι πολύ δύσκολο να βρεις λογική», - διαπίστωσε ο Λαβρόφ.
 



Posted: 10 Aug 2013 11:25 AM PDT
Ή κάνει πίσω το Ιράν ή… ο Θεός βοηθός

Αμερικανοί και Ισραηλινοί φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πολύ σύντομα, ενδεχομένως σε μια στρατηγική η οποία στόχο έχει να «πιάσει από τα μούτρα» τον νέο πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Χασάν Ρουχανί και να θέσει νέους όρους στην προεδρία του από την αρχή της.

Οι τάσεις που διαφαίνονται σε αυτό το θέμα, προφανώς έχουν ως αφετηρία πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες η στιγμή που το Ιράν θα κηρύξει εαυτόν πυρηνική δύναμη είναι εξαιρετικά κοντά, οπότε πλέον δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται συνεχής και εκτεταμένη διαβούλευση και ταξίδια Αμερικανών επιτελών – κυρίως της Αεροπορίας – στο Ισραήλ, ενώ αποκορύφωμα θα είναι η έλευση του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσι στο Ισραήλ την ερχόμενη Δευτέρα.

Συμβατή με αυτό το κλίμα προετοιμασίας είναι και η δήλωση του υπουργού Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ, Γιουβάλ Στέινιτζ, ο οποίος με απλά λόγια είπε, ότι το Ιράν έχει δύο επιλογές: Είτε να τερματίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, είτε να το δει να καταστρέφεται με τη χρήση αμείλικτης – στρατιωτικής – βίας. Τη δήλωση την έκανε μιλώντας στη Washington Post και πρόκειται για μια δήλωση που δεν μπορεί να είναι τυχαία…

Σε αντίθεση μάλιστα με τη συμβατική σοφία που θέλει να είναι αδύνατη η καταστροφή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, ο Στέινιτζ την αποκαλεί ως «απόλυτα εφικτή», προσθέτοντας μάλιστα ότι το μόνο που θα απαιτηθεί είναι μερικές ώρες βομβαρδισμών.

Ο Ισραηλινός υπουργός ανέφερε μάλιστα, ότι δεν ανησυχεί και ιδιαίτερα για την ανταπόδοση από την πλευρά των Ιρανών, λέγοντας ότι θα εκτοξεύσουν πυραύλους κατά του Ισραήλ, μια επίθεση που θα προκαλέσει «πολύ περιορισμένη ζημιά», αφού η χώρα του έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώσει τους περισσότερους από τους πυραύλους.

Όλα δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει στους υπολογισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών και διάκεινται πολύ πιο φιλικά στην ιδέα στρατιωτικού πλήγματος στο Ιράν. Εικάζουμε επίσης, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στον Κόλπο δεν θα μείνουν αμέτοχες σε περίπτωση στρατιωτικής ενέργειας. Υποθέτουμε, ότι η τεράστια βοήθεια που δίνουν στο καθεστώς Άσαντ στη Συρία όπου η αποτυχία της αμερικανικής πολιτικής, μέχρι στιγμής, είναι απόλυτη, έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Ρόλο θα μπορούσε να έχει παίξει και η διαφαινόμενη αδυναμία να συμφωνήσουν Αμερικανοί και Ρώσοι για πλειάδα ανοιχτών ζητημάτων, αυτού της Συρίας συμπεριλαμβανομένου.

Μόλις πριν από λίγες ώρες γράφαμε, ότι το μεγάλο «ματ» για την αμερικανική πολιτική θα ήταν η προσέγγιση του Άσαντ, σε συνδυασμό με συντριπτικό πλήγμα στο Ιράν που είναι ήδη «στα γόνατα» λόγω των ασφυκτικών οικονομικών κυρώσεων και η εξαφάνιση από ντον χάρτη και της Χεζμπολάχ μαζί με τους εξτρεμιστές οργανώσεων φιλικά προσκείμενων στην Αλ Κάιντα. Δεν είναι απλό, όσο όμως ΗΠΑ και Ρωσία δυσκολεύονται να συνεννοηθούν, τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα…

Πηγή Defence-Point


-->
Posted: 10 Aug 2013 10:58 AM PDT
Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς για τη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜ.ΑΡ., οι ΑΝ.ΕΛ., η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ κάνουν λόγο για «αποτυχημένη πολιτική». Από τη μεριά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε εθνικά επιζήμιο και τόνισε: «Την ώρα που ο πρωθυπουργός μάχεται για την αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και επιτυγχάνει τη διεθνή στήριξη της εθνικής προσπάθειας, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί μικρόψυχα να υπονομεύσει με κάθε τρόπο τον αγώνα. Η μιζέρια είναι πλέον το σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη μεριά του, είχε υποστηρίξει ότι δεν δικαιώθηκαν οι προαναγγελλόμενες μεγάλες προσδοκίες της κυβέρνησης και ότι τίποτε καλό δεν προέκυψε για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, και είχε προσθέσει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός απέσπασε τη συμπάθεια και τη φραστική συμπαράσταση του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος ακόμη επεσήμανε την ανάγκη για συνέχιση της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε και πάλι στην αντιμνημονιακή ρητορική ζητώντας εκλογές και τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα εφαρμόσει μια αντιμνημονιακή, δημοκρατική, προοδευτική και πατριωτική πολιτική.

Η ΔΗΜ.ΑΡ., από τη μεριά της, τονίζει ότι οι δηλώσεις Ομπάμα επιβεβαιώνουν ότι «με την πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση» και καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και τον λαό για τις συζητήσεις που είχε.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να πνιγείς στη θάλασσα είναι να πατάς σε δύο βάρκες, και ζήτησε με τη σειρά του ενημέρωση της Βουλής για το τι συζητήθηκε στα εθνικά θέματα, ενώ η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «συνέχεια της πολιτικής της απόλυτης υποταγής στις ΗΠΑ».

Τέλος, το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης Σαμαρά - Ομπάμα υποστήριξε ότι «κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό» όσοι θριαμβολογούν, ενώ τονίζει ότι η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ «απαιτούν τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης».


-->
Posted: 10 Aug 2013 10:54 AM PDT
Στην πρόβλεψη ότι «αν πέσει η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα πρόκειται να καταπλακωθούν από τα συντρίμμια της όλες οι πολιτικές δυνάμεις», προχώρησε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Με παρέμβασή του στον ιστότοπο της κεντρώας πολιτικής δύναμης της οποίας ηγείται, «Επιλογή Πολιτών», ο Μόντι υπογράμμισε ότι «η πολυκομματική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της, με διαρθρωτικές αλλαγές και στήριξη της οικονομίας, διότι τώρα, επιτέλους, μπορεί να πετύχει καθοριστικά αποτελέσματα, θετική συνέπεια και των προσπαθειών που καταβλήθηκαν στο παρελθόν».

Ο Μάριο Μόντι θεωρεί, ουσιαστικά, ότι «η οικονομική ανάκαμψη δεν πρέπει να στραγγαλιστεί από μια πολιτική κρίση, λόγω του φόρου ιδιοκατοίκησης».

Αυτό είναι και το κύριο θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης, στην Ιταλία, λίγες ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι με μήνυμά του μέσω Διαδικτύου επίσης τονίζει ότι «η κατάργηση του φόρου ιδιοκατοίκησης είναι κύρια προεκλογική δέσμευση της κεντροδεξιάς» και προσθέτει ότι «πρόκειται για σημαντικότατη μάχη υπέρ της ελευθερίας».

Η κεντροαριστερά, όμως, απαντά διαμέσου του γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Γκουλιέλμο Επιφάνι ότι «στο κυβερνητικό πρόγραμμα δεν αναφέρεται πουθενά η κατάργηση του φόρου ιδιοκατοίκησης, αλλά γίνεται μνεία, σε έναν γενικότερο επανακαθορισμό του. Και αυτό διότι υπάρχουν άλλες άμεσες ανάγκες, όπως η επαναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας και η στήριξη των πολιτών που ζουν σε κατάσταση ένδειας».

Πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης αναφέρουν ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μπορεί να αποφασιστεί η έγκριση ενός νέου, συνολικού φόρου υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης, που να συμπεριλαμβάνει την συνεισφορά των πολιτών για τα απορρίμματα, την συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων, τον φωτισμό των δρόμων κλπ.

Οι δήμοι, στην λογική αυτή και έπειτα από διάλογο με την κυβέρνηση, μπορεί να κληθούν να αποφασίσουν αν και κατά πόσο επιθυμούν να διατηρήσουν τον φόρο ιδιοκατοίκησης.

O σύνδεσμος μικρομεσαίων επιχειρηματιών και τεχνιτών, Cgia, τέλος, υπολόγισε ότι αν πέσει η κυβέρνηση Λέτα και δεν εγκριθεί, τελικώς, το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ, η μερική ή ολική κατάργηση του φόρου ιδιοκατοίκησης και η αναβολή της αύξησης του φόρου απορριμμάτων, οι ιταλικές οικογένειες συνολικά μέχρι το τέλος του χρόνου θα κληθούν να καταβάλουν σε φόρους επτά δισεκατομμύρια ευρώ.



-->
Posted: 10 Aug 2013 10:57 AM PDT
ΠΑΠΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ,

«Σηκωθείτε από τους καναπέδες και βγείτε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθείτε» 
Με μηνύματα στους Κρητικούς και όλους τους Ελληνες το κήρυγμα του παπα Ανδρέα, στην εκδήλωση μνήμης στο Σφακάκι.
Το κήρυγμα:
"Σεβασμιότατε μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιε, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
η εκκλησία του ΑΪ Γιώργη τιμάει φέτος και θα τιμάει κάθε χρόνο τέτοια μέρα τους ήρωες του Σφακακίου, τους απλούς και ανόθευτους αγωνιστές που πήραν το τουφέκι και ύψωσαν το δικό τους τείχος αντίστασης απέναντι στον γερμανικό και ιταλικό φασισμό.
Πολλές μάχες δόθηκαν στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από αντιστασιακές ομάδες , όμως η Μάχη στο Σφακάκι ξεχωρίζει για πολλούς λόγους μεταξύ αυτών επισημαίνω τους εξής:
1. Οργανώθηκε όχι από ένα μάχιμο κομμάτι της αντίστασης αλλά από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, όταν είδαν ότι ο κατακτητής στόχευε να καταφρονέψει γυναίκες και παιδιά
2. Σχεδιάστηκε άψογα, κι αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα. Πιάστηκαν αιχμάλωτοι οι Γερμανοί με τους Ιταλούς ενώ κανένα γυναικόπαιδο δεν τραυματίστηκε
3. Έστειλε το μήνυμα παντού, ότι όπου υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα ο εχθρός μπορεί να νικηθεί
4. Οι μαχητές του Σφακακίου κουρέλιασαν το γόητρο του υποτίθεται ανίκητου Γ' Ράιχ
5. Ενίσχυσαν το ηθικό όλων των Κρητών, στην προσπάθεια και στον αγώνα να απαλλαγεί το νησί και η χώρα ολόκληρη από τις ορδές του Γερμανικού φασισμού.
6. Ήταν ένα από τα «επειδή» που επικαλέστηκαν οι Γερμανοί για να κάψουν το χωριό.
7. Ήταν η πρώτη ουσιαστική πράξη ένοπλης αντίστασης στην περιοχή κατά του κατακτητή
Το Σφακάκι σηματοδοτεί την αιώνια αντίσταση κατά του Φασισμού, που και σήμερα βοηθούμενος από τις συγκυρίες επιχειρεί και πάλι να απλώσει τα πλοκάμια του.
Αλλά είμαι βέβαιος ότι και σήμερα θα βρεθεί ένας Σμαίλομανώλης, ένας Λαμπρινομανωλης, ένας Γιαννιός της χρόναινας, ένας Νταρολευτέρης, ένας Φρυσαλοχαραλάμπης, ένας Νταγιαντομανωλης, ενας Γυπαρης, ενας Θοδωροπετρος, ενας Ξημερογιωργης, ενας Καφατσης, ενας Περβολιος… να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, υψώνοντας το τείχος της αντίστασης και της αξιοπρέπειας απέναντι στους νέους κατακτητές, στους νεοφασίστες, στους νεομπουραντάδες, στους συνεχιστές και εκφραστές των ιδρυτών τα ταγμάτων ασφαλείας, των γερμανοτσολιάδων.
Οι αγωνιστές του Σφακακιού κουβαλούσαν μέσα τους την ανδριοσύνη, την ντομπροσύνη και το αδούλωτο πνεύμα της ανωγειανής ψυχής. Συγκρούστηκαν με τον κατακτητή υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, υπερασπιζόμενοι την ιδέα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, την ιδέα της εθνικής ανεξαρτησίας, την ιδέα της οικογένειας, την ιδέα ότι οι επόμενες γενεές πρέπει να ζήσουν λεύτερες και περήφανες.
Το Σφακάκι είναι ο φάρος που φωτίζει τους αγώνες της σημερινής γενιάς που έχει κι αυτή να αντιμετωπίσει εξίσου δύσκολες συνθήκες, με το νέο γερμανικό οικονομικό φασισμό να έχει ισοπεδώσει τα πάντα στην νότια Ευρώπη. Παίρνοντας θάρρος και δύναμη από αυτούς τους λαϊκούς αγωνιστές θα πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να βγούμε μπροστά και να αποτινάξουμε το νέο γερμανικό ζυγό.
Το δίλημμα αδέλφια είναι ένα και ξεκάθαρο: «Η με τις αλυσίδες ή με τα όπλα», κι όταν λέω όπλα εννοώ ότι το μεγαλύτερο σήμερα όπλο της εργατικής τάξης είναι το δίκιο της και η δύναμη της, αυτή θα πρέπει να αξιοποιήσει.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η δημιουργία ενός νέου ΕΑΜ με βασικό στόχο την καθοδήγηση των λαϊκών στρωμάτων για να μπορέσουμε οργανωμένα και μονιασμένα να συγκρουστούμε με το Μινώταυρο του μνημονίου που δεν χορταίνει με όσες ανθρωποθυσίες και να γίνουν. Για να συγκρουστούμε με τα υπερατλαντικά και γερμανικά κέντρα αποφάσεων που έχουν ισοπεδώσει τη ζωή μας, που έχουν καταστρέψει την κοινωνία.
Πολύ φοβάμαι όμως, ότι δεν σταματάνε εδώ , ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας θα έχει και άλλες συνέπειες, όπως - και το απεύχομαι- τον ακρωτηριασμό της εθνικής μας οντότητας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές.
Το Σφακάκι το λέει καθαρά, «σηκωθείτε από τους καναπέδες και βγείτε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθείτε», φτάνει πια η μοιρολατρία, φτάνουν πια οι κλάψες ήρθε η ώρα αληθινή ώρα για αληθινούς αγώνες, η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει.
Ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος για το μεγάλο ξεσηκωμό, είναι έτοιμος να στείλει από κει που ήρθαν όλα αυτά τα τροϊκανά κοράκια που μας πίνουν καθημερινά το αίμα. Τι άλλο περιμένετε να γίνει; Κόσμος αυτοκτονεί καθημερινά, τους μισθούς τους πετσόκοψαν, τις συντάξεις ο ίδιο, το ασφαλιστικό είναι ανύπαρκτο, οι εργασιακές σχέσεις διαλύθηκαν, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, τώρα αρχίζουν και βάζει χέρι και στην ιδιωτική περιουσία, σε λίγο θα μας πάρουν και τα σπίτια.
Οι απολύσεις στο δημόσιο είναι μια πραγματικότητα, στέλνουν κόσμο στην ανεργία για να πάρουμε τη δόση. Δεν θέλουμε από τις δόσεις τους, δεν θέλουμε από τα λεφτά τους, αφού πάλι στους ίδιους γυρνάνε, δεν θέλουμε να μας σώσουν άλλο, αυτό που θέλουμε είναι τη ζωή μας, την αξιοπρέπεια μας, την πατρίδα μας.
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κλείσουν και τη δημόσια τηλεόραση για να μην μπορεί ο ελληνικός λαός να έχει σφαιρική ενημέρωση. Αυτό που δεν έκαναν ούτε οι Γερμανοί το 1941, ούτε η χούντα το 1967 το έκανε η χούντα του ΔΝΤ. Το μαύρο στην ΕΡΤ αποδεικνύει το μαύρο που υπάρχει στη ζωή μας, τα μαύρα χρόνια που έχουμε περάσει και τα μαύρα χρόνια που έρχονται αν τους αφήσουμε να αποφασίζουν για μας, χωρίς μας. Από αυτό εδώ το βήμα, εγώ ένας ταπεινός ιερέας ζητάει εδώ και τώρα να ανοίξει η ΕΡΤ για να ακουστεί και πάλι η φωνή της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας στα πέρατα της γης. Εξάλλου η ΕΡΤ δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και σε κανέναν πολιτικό, στο ελληνικό λαό ανήκει γιατί αυτός την πληρώνει.
Από εδώ, από τα Ανώγεια των αγώνων και της αντίστασης, τα Ανώγεια της Δημοκρατίας και της Λευτεριάς στέλνουμε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι έρχονται νέα Σφακάκια, νέοι σκληροί και δυνατοί αγώνες γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί το ξεπούλημα της πατρίδας, η εξαθλίωση του λαού, η αύξηση της φτώχειας, η αύξηση της ανεργίας, ή αύξηση του αριθμού των πολιτών που κοιμούνται στους δρόμους και τις πλατείες. Η ώρα για το μεγάλο ξεσηκωμό πλησιάζει, σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, τιμούμε το Σφακάκι, τιμούμε τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, λίγες ημέρες πριν από την 69 επέτειο του Ολοκαυτώματος του χωριού μας από το Γ΄Ραϊχ και κατά τη διάρκεια ενός αντιφασιστικού- αντιρατσιστικού τριημέρου που οργανώνει ο Δήμος.
Ένα από τα πλέον οδυνηρά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών είναι και η επώαση του αυγού του φιδιού, ένα φίδι που μεγαλώνει καθημερινά στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έτοιμο να αμολήσει το δηλητήριο του. Από τους πρόποδες του Ψηλορείτη, στέλνουμε το μήνυμα ότι εδώ ΦΑΣΙΣΤΕΣ δεν χωράνε, αυτός ο τόπος έζησε στο πετσί του το φασισμό, αυτό το χωριό επί 22 ολόκληρα μερόνυχτα καιγόταν από τους Γερμανο-ΝΑΖΙ, άρα ξέρουμε τα καλά τους. Όλοι μαζί αδέλφια θα πρέπει να χτυπήσουμε το τέρας του φασισμού, όλα τα σφυριά μαζί πρέπει να βαράνε. Δεν θα πρέπει να τον αφήσουμε να πάρει και πάλι κεφάλι, δεν θα ξαναζήσει η Κρήτη, η Ελλάδα, η Ευρώπη όσα έζησε πριν από 70 χρόνια. Εκτός κι αν είναι επιλογή των μεγαλο-αφεντικών, για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους. Αλλά όπως και να ΄χει το πράμα εμείς σαν τον Ηρακλή με το ρόπαλο θα πρέπει να αντιδράσουμε, το φίδι πρέπει να το χτυπήσεις στο κεφάλι, πριν γίνει Λερναία Ύδρα.
Σεβασμιότατε, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, όσα χρόνια και να περάσουν, όσοι αιώνες και να περάσουν το Σφακάκι και όλα τα Σφακάκια της αντίστασης θα μας καθοδηγούν γιατί η λευτεριά, η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η εθνική ανεξαρτησία θα είναι πάντα έννοιες επίκαιρες.
Ας κρατήσουμε ψηλά τα διδάγματα των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, γιατί οι μέρες που έρχονται είναι πολύ δύσκολες κι όλοι εμείς οφείλουμε να σταθούμε όρθιοι για να μπορέσουν τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας να σταθούν όρθια, εξάλλου τους το χρωστάμε. Σε μας έλαχε ο κλήρος να δώσουμε νέους αγώνες, να δώσουμε και το αίμα μας αν χρειαστεί για να ρθεί η ξαστεριά που όλοι προσδοκούμε.
Θα κλεισω με τρεις μαντινάδες του Μιχαλου Δραμουντανη για τους αγωνιστές του Σφακακιου..
Είχαννε πίστη  αληθινή
Και λευτεριάς μεράκι
Για κεινονα τη δωσανε
Τη μάχη στο Σφακάκι…
Να μείνουνε παράδειγμα
Στο τόπο που τσι ξέρει
Για δε γατεχεις ο καιρός
Ηντα μπορεί να φέρει
Θυσίες θέλει η λευτεριά
Και άντρες στους αγώνες
Και τούτη η προσπάθεια
Θα μείνει στους αιώνες…
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΦΑΚΑΚΙΟΥ
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ"
 του παπα Ανδρέα Κεφαλογιάννη, στην εκδήλωση μνήμης στο Σφακάκι.

-->
Posted: 10 Aug 2013 05:58 AM PDT
Η ψυχροπολεμική νοοτροπία στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ φαίνεται να μην αλλάζει και τόσο εύκολα, όπως αρχικά πιστευόταν

Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την παραμονή του Ομπάμα στη Μόσχα για την G20, αποτελεί σαφέστατη ένδειξη στασιμότητας στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

Η κίνηση της Ρωσίας να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον πρώην πράκτορα της CIA και συνεργάτη της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του Ομπάμα. Ωστόσο, ειδικοί πιστεύουν ότι πίσω από την αμφιλεγόμενη απόφαση των ΗΠΑ, βρίσκονται άλλοι λόγοι.Η Russia Direct, πήρε συνεντεύξεις από διάφορους διεθνείς εμπειρογνώμονες, σχετικά με το ζήτημα της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον στο εγγύς μέλλον αλλά και για το κατά πόσον ή η κίνηση του Ομπάμα μπορεί να οδηγήσει σε μια επανάληψη της ρητορικής του ψυχρού πολέμου.

Ακολουθούν ενδεικτικά τα σχόλια και οι απόψεις των Γκρέγκορι Φάιφερ και Πάβελ Σαρίκοφ.

Ρεαλιστική πολιτική

Η απόφαση του Λευκού Οίκου να ματαιώσει τη συνάντηση κορυφής ήταν σωστή. Επί της ουσίας συνιστά, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, επίσημη παραδοχή του γεγονότος ότι δεν προχωρά η λεγόμενη επαναφορά των σχέσεων και πως απαιτούνται τουλάχιστον μικροαλλαγές.

Παρότι η απόφαση Ομπάμα πιθανότατα θα εκληφθεί ως σοβαρή προσβολή από τη Μόσχα, ωστόσο είναι πολύ πιο ήπια σε σύγκριση με ευθείες εχθρικές ενέργειες του Πούτιν, κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η κοινή λογική λέει ότι ο Πούτιν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την παγκόσμια σκηνή, κι η Ουάσιγκτον από την πλευρά της με αυτή την απόφαση ενόψει της συνόδου πιέζει το Κρεμλίνο στο θέμα του Σνόουντεν. Εν τούτοις, είναι σαφές ότι ο Πούτιν αντιλαμβάνεται το δικό του ρόλο στις σχέσεις με την Αμερική ως ύψιστης σημασίας για την εξωτερική πολιτική.

Μολονότι η απόφαση του Ομπάμα να ακυρώσει τη συνάντηση κορυφής, αναμφίβολα θα επιδεινώσει το κλίμα για λίγο χρονικό διάστημα , αποτελεί ωστόσο ένα καλό πρώτο βήμα προς μια πιο ρεαλιστική πολιτική έναντι της Ρωσίας, που να συμβάλλει περισσότερο στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων και αξιών και να δείχνει ότι η ψυχροπολεμική εξωτερική πολιτική του Πούτιν, θα έχει κόστος.

Υπό πίεση ο Ομπάμα

Τα κίνητρα του Μπαράκ Ομπάμα είναι αρκετά σαφή. Πρώτον, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος κατηγορείται από την αμερικανική κυβέρνηση για πολύ σοβαρό έγκλημα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, παραμένει για μεγάλο διάστημα στο έδαφος της Ρωσίας. Κι ο Ομπάμα θέλει να καταστήσει σαφές ότι η υπόθεση Σνόουντεν έχει δυναμιτίσει τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Ομπάμα ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν αλλά, αντ 'αυτού, προγραμμάτισε ταξίδι στη Σουηδία, τη χώρα που κάλεσαν οι ΗΠΑ να εκδώσει τον Τζούλιαν Ασάνζ. Αυτό μοιάζει με ισχυρή συμβολική κίνηση.

Πράγματι , η πρόσφατη στάση του Ομπάμα μπορεί να θεωρηθεί ως επανάληψη της παλιάς ψυχροπολεμική ρητορικής, αλλά σήμερα έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη, και νέους κανόνες. Γι 'αυτόν ακριβώς το λόγο οι προϋποθέσεις των συγκρούσεων θα είναι επίσης διαφορετικές.

Από την άλλη θα πρέπει να κοιτάξουμε προσεκτικά το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς σε ένα χρόνο, λίγο πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο Ομπάμα θα είναι ανίσχυρος πρόεδρος (lame duck) και θα πρέπει να σώσει την ψυχή του απέναντι στους Ρεπουμπλικάνους αλλά και τους Δημοκρατικούς . Είναι γεγονός ότι τώρα βρίσκεται υπό πίεση και προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα.

Η άρνησή του να συναντηθεί με τον Πούτιν στη σύνοδο κορυφής στη Μόσχα μπορεί να επιφέρει απρόβλεπτες συνέπειες. Δεν θα έπρεπε να εγκαταλείψουμε πάντως τη διαπραγμάτευση σε διάφορους τομείς, όπου μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος. Και ελπίζω ότι οι επιδόσεις στις διμερείς σχέσεις θα αντισταθμίσουν τις διαφορές και θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.



Posted: 10 Aug 2013 05:22 AM PDT

Τραγικό δυστύχημα για την Ελλάδα το να ηγείται και να εκπροσωπείται διεθνώς από τον Αντώνη Σαμαρά. Κι αυτό επειδή κατά τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατόρθωσε να μας πείσει ότι όχι μόνο δεν διαθέτει προσόντα, αλλά λειτουργεί απολύτως επικίνδυνα για τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

Πέρα από τις αοριστολογίες του κ. Σαμαρά, αλγεινότατη εντύπωση προκάλεσε η δήλωσή του, που άγγιζε τα όρια της προσφοράς, για τον τεράστιο ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας, η οποία μπορεί να τροφοδοτήσει ενεργειακά ολόκληρη την Ευρώπη.

Γιατί ο κύριος Σαμαράς δεν ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες αναλυτικά για τον ορυκτό πλούτο της χώρας και τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από αυτή την εξέλιξη;

Γιατί ο κύριος Σαμαράς, γνωρίζοντας τις ενεργειακές δυνατότητες της Ελλάδας, συνεχίζει να υποσκάπτει την εσωτερική οικονομία της χώρας και να διαλύει τον κοινωνικό ιστό της;

Γιατί ο κύριος Σαμαράς δεν εφαρμόζει τις βασικές αρχές της διπλωματίας, οι οποίες ρητά αναφέρουν πως την πειθώ την προσφέρει η ισχύς και εν προκειμένω με την ισχύ του «τεράστιου ενεργειακού πλούτου» της Ελλάδας να πείσει και να κλείσει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας διαγράφοντας τα αίσχη που επιβλήθηκαν -με διαδικασίες που δεν έχουν ελεγχθεί- σε μία πάρα πολύ πλούσια χώρα προκειμένου τελικά να την πτωχεύσουν;

Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και οφείλει να τοποθετηθεί άμεσα και χωρίς υπεκφυγές ο ίδιος ο πρωθυπουργός, του οποίου χρέος είναι να ενημερώνει πρώτα από όλους τον Ελληνικό λαό, αφού αυτόν υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και όχι άλλες χώρες.

Πρόκειται όμως για πολιτικό ολίσθημα ή για πολιτική αποκάλυψη; Δυστυχώς, η «γραμμή» χαμηλών τόνων και μηδενικών αναφορών που ακολουθούν από την επόμενη της συγκεκριμένης πρωθυπουργός δήλωσης τα εγχώρια παρακμάζοντα και αφειδώς χρηματοδοτούμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ, προδίδει και τις πραγματικές προθέσεις για τα ό,ποια οφέλη προς την χώρα και τους πολίτες της.

Ο κύριος Σαμαράς δεν εργάζεται υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων, σαφέστατα δεν αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτες της Ελλάδας τον Ελληνικό λαό και προφανέστατα βρίσκεται στην θέση που κατέχει προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα αντίθετα με την Ελλάδα και τους πολίτες της.

Πραγματικά, η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπάρακ Ομπάμα ήταν μία τεραστίου μεγέθους αποκάλυψη, της οποίας η συνέχεια απαιτείται να γίνει επί του Ελληνικού εδάφους με ενημέρωση του Ελληνικού πληθυσμού. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται πρωθυπουργικό διάγγελμα για την καθυστερημένη μείωση του ΦΠΑ εστίασης και να μην γίνεται ενημέρωση για τον «τεράστιο ενεργειακό πλούτο» της χώρας.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να λειτουργήσει η λογική, θα πρέπει να αναδειχθούν τα μη δυνάμενα πλέον να αποκρυφθούν αυτονόητα. Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ο κύριος Σαμαράς απλά θα επιβεβαιώσει πως έχει καταλυθεί το πολίτευμα, πως υπάρχει ένα καθεστώς ύποπτων σκοπιμοτήτων που σπρώχνει την χώρα στο απόλυτο μηδέν προκειμένου να εξυπηρετηθούν με απόλυτη μονομέρεια τα όποια γεωπολιτικά, ενεργειακά και οικονομικά συμφέροντα τρίτων.

Τέλος, σε καμία περίπτωση ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να ξεχνάει πως "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται" και ο ίδιος έχει ήδη κλείσει έναν χρόνο στην καρέκλα του πρωθυπουργού...

Γραφείο Τύπου «Νέας Ελλάδας»


Posted: 10 Aug 2013 02:55 AM PDT

Την Τρίτη 30 Ιουλίου, ένα φουσκωτό που ήταν εν πλω από τη Μυτιλήνη προς άγνωστη ακτή της Τουρκίας, έπειτα από σχετική καταγγελία-παρέμβαση των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας και των ΗΠΑ, ελέγχθηκε από σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος ενώ έπλεε κοντά στις Οινούσες. Στο φουσκωτό, όπου επέβαιναν δύο Ελληνες και δύο Τούρκοι, βρέθηκαν δύο αντιαρματικοί τύπου λόου, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, 195 σφαίρες, καθώς και δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τις αντίστοιχες ελληνικές όταν το φουσκωτό ήταν εν πλω, με αποτέλεσμα να δοθεί η εντύπωση ότι οι τουρκικές Αρχές ήταν αυτές που απέτρεψαν την εισαγωγή όπλων από την Ελλάδα στην Τουρκία από μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C), που κατά κάποιο τρόπο αποτελεί συνέχεια της οργάνωσης Επαναστατική Αριστερά (DEV SOL), που σταμάτησε τη δράση της το 1994.

Δεν θα υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες, όμως είναι προφανές ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διεισδύσει στην ομάδα της συγκεκριμένης οργάνωσης, που ενδεχομένως δρα στη χώρα μας, η οποία θεωρείται από τις πολύ πειθαρχημένες και «σφιχτές» οργανώσεις, με αποτέλεσμα να έχουν ανά πάσα στιγμή κρίσιμες πληροφορίες, αν όχι να υποβάλλουν οι ίδιες τα σχέδια δράσης, τα οποία στη συνέχεια καταγγέλλουν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται «σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Τούρκων πολιτικών», για να διασύρεται η χώρα μας διεθνώς και μάλιστα εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Εκτός, όμως της έκθεσης της χώρας μας διεθνώς, υπάρχουν και άλλα δυσάρεστα επακόλουθα, όπως για παράδειγμα η απόφαση που φέρεται ότι έλαβαν οι αρμόδιοι υπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας κ. Δένδιας και Γκιουλέρ, «για αποστολή στην Ελλάδα εξειδικευμένου προσωπικού από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τουρκίας, με σκοπό τη λεπτομερή εξέταση των επιχειρήσεων που θα διεξαχθούν εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης», όπως αναφέρει επί λέξει σχετικό δημοσίευμα του Πρακτορείου Ανατολή.

Δηλαδή, για να το κάνουμε πιο λιανά, θα έλθουν Τούρκοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και της ΜΙΤ στην Ελλάδα για να ασκήσουν εποπτικό έλεγχο στις αντίστοιχες ελληνικές υπηρεσίες, όταν αυτές θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν επιχειρήσεις εναντίον των μελών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP-C) που ενδεχομένως δρουν στη χώρα μας.

Εμείς θα αφήσουμε τους αναγνώστες μας να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους για την υπόθεση αυτή, που αφέθηκε από τους αρμοδίους να πάρει μια τέτοια εξέλιξη, που αφενός μεν εκθέτει πολιτικά την Ελλάδα αφετέρου δε έδωσε το «δικαίωμα» στην Τουρκία, που είναι γνωστό παγκοσμίως ότι υποστηρίζει με χέρια και με πόδια την ισλαμική τρομοκρατία και συγκεκριμένα την Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, να γίνει τιμητής και να πετυχαίνει συμφωνίες αποικιοκρατικού τύπου, όπως η προαναφερθείσα Δένδια – Γκιουλέρ.

Για να μην το ξεχάσουμε, να υπενθυμίσουμε ότι ο ερίτιμος κ. Γκιουλέρ είναι ο εκ των ηθικών αυτουργών της άγριας δολοφονίας του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ στην Κωνσταντινούπολη, στις 19 Ιανουαρίου του 2007, από παρακρατικό του τουρκικού κράτους. Της δολοφονίας προηγήθηκε πρόσκληση του Ντινκ στη νομαρχία Κωνσταντινούπολης, όπου ο αντινομάρχης και δύο υπάλληλοι της ΜΙΤ τον προειδοποίησαν να σταματήσει τα ενοχλητικά άρθρα, γιατί μπορεί να βρεθεί κάποιος νέος, τον οποίο δεν μπορεί να… ελέγξει το κράτος! Οπως και έγινε.

Ποιος ήταν νομάρχης Κωνσταντινούπολης; Μα ο ερίτιμος κ. Γκιουλέρ, ο συνομιλητής του κ. Δένδια, με τον οποίο συμφώνησε να καταστήσει την Ελλάδα νομαρχία της Τουρκίας για τον έλεγχο της τρομοκρατίας, τη στιγμή που, όπως γνωρίζουν ακόμα και οι… πέτρες, ο ίδιος επιβλέπει τις εισόδους και τις εξόδους εκατοντάδων τρομοκρατών της Αλ Κάιντα από Λιβύη, Τυνησία, Τσετσενία και άλλες ισλαμικές χώρες στην Τουρκία, οι οποίοι στη συνέχεια, και πάλι υπό την εποπτεία του, εξοπλίζονται και στέλνονται στη Συρία για να πολεμούν για τα συμφέροντα της ισλαμικής Τουρκίας και του Παγκόσμιου Ισλαμικού Χαλιφάτου που θέλει να εγκαθιδρύσει ο Ερντογάν, ο Μόρσι και οι συν αυτοίς!

Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η ιλαροτραγωδία, η ελληνική κοινή γνώμη, που «αποκοιμήθηκε» από τις διαβεβαιώσεις ότι ο Τούρκος έχει αλλάξει και ότι τα κοινά υπουργικά συμβούλια ανοίγουν νέους δρόμους για τη συνεργασία και την ειρήνη, παρακολουθεί με ένοχη απορία την υπόθεση του Γερμανού που ασκούσε επιθετικού χαρακτήρα κατασκοπία στη μαρτυρική Χίο.


Posted: 10 Aug 2013 02:40 AM PDT
Του Νίκου Μελέτη

Νομιμοποίηση των ψευδομουφτήδων μέσω της προσευχής του μπαϊραμιού στο Γενι Τζαμί της Θεσσαλονίκης, που παραχωρήθηκε για δεύτερη φορά από τον Δήμο της πόλης για να λειτουργήσει ως τέμενος, επεχείρησε η Τουρκία με απαράθετη παρέμβαση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκιρ Μποζτάγκ.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουταρη το Γενι Τζαμί που κατασκευάστηκε το 1903 από τον ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιανο Ποζέλι αποφασίστηκε να λειτουργήσει ως τέμενος για την προσευχή του Μπαυραμιου μετα από 90 χρόνια,ικανοποιωντας ένα αίτημα αρκετών μουσουλμάνων που κατοικούν στην πόλη. Όμως οι γνωστοί κύκλοι της Θράκης επεχείρησαν να τορπιλίσουν την σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, απαιτώντας η προσευχή να γίνει όχι από νόμιμους ιμάμηδες αλλά από εκείνους που έχει διορίσει ο ψευδομουφτης Ξάνθης.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκιρ Μποζτάγκ ,ο οποίος πέρυσι είχε πειρατεύσει στην Θράκη με δηλώσεις του επεχείρησε μια απαράδεκτη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας. «Οι τούρκοι ,απειχαν και έδειξαν την αποφασιστικότητα τους εναντίον της άδικης και αυταρχικής απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης (σ.σ. να μην επιτραπεί στους ιμάμηδες του ψευδομουφτη να κάνουν την προσευχή) είπε ο κ.Μποζταγκ ασκώντας κριτική στην Ελλάδα ότι λειτουργεί εκτός νόμιμου και ευρωπαϊκού πλαισίου αν και είναι μέλος της Ε.Ε.

Συνεχίζοντας αυτή την παρέμβαση ο τούρκος αξιωματούχος αποφάνθηκε ότι «ο μουφτής που έχει εκλεγεί από τον λαό είναι νόμιμος ,οι άλλοι που έχουν αναδεχθεί από την ελληνική κυβέρνηση είναι παράνομοι ..»,ενώ επεχείρησε και έναν προκλητικό συσχετισμό λέγοντας ότι πρόκειται σαν η «Τουρκική Διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων να διορίζει τους ιερείς στις εκκλησίες της Τουρκίας(όταν είναι γνωστό εκτός των άλλων ότι ούτε οι ιερείς ούτε οι μητροπολίτες εκλέγονται από τους πιστούς αλλά από εκλεκτορικό σώμα ,την Ιερά Σύνοδο).

Με δήλωση του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κουτρας, απέρριψε τους ισχυρισμός του κ.Μποζταγκ τονίζοντας ότι η Ελλάδα «δεν διαπραγματεύεται με κανέναν την τήρηση της νομιμότητας στην επικράτεια της» και επεσήμανε ότι η χωρά μας «εφαρμόζει το σύνταγμα της και το ευρωπαικο κεκτημενο που προστατεύει πλήρως τις θρησκευτικες ελευθεριες..".

Της παρέμβασης Μποζταγκ είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ενός από τους «Συλλόγους» που ξεφυτρώνουν διαρκως στην Θράκη και στην Μακεδονία και συνδέονται με τα τουρκικά προξενεία Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης, με ονομασία «Σύνδεσμος Παιδείας και Πολιτισμού Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης» που είχε καλέσει σε αποχή από το ναμάζι στο Γενί Τζαμί ενώ μειονοτικό έντυπο στην Κομοτηνή δημοσίευσε φωτογραφία από το Γενι Τζαμί, για να καταδείξουν ότι συμμετείχαν μόνο τρία άτομα στην προσευχή.



Posted: 10 Aug 2013 02:05 AM PDT
Θα μηνύσουν Έλληνες τον τουρκικό ρατσισμό;

Όταν το σκέπτεται κανείς το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι οι αριθμοί στους κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ… Το αμέσως επόμενο, τα δεινά που υπέστησαν από τον μεγάλο σφαγέα του 20ου αιώνα, Κεμάλ Ατατούρκ, ο πληθυσμός των Ελλήνων της Πόλης, αλλά και σε άλλα αστικά κέντρα (π.χ. Σμύρνη) από τα απολίτιστα στίφη των βαρβαρικών ορδών του Κεμάλ, ο οποίος αφού στράγγισε το αίμα από τα χατζάρια, αποφάσισε να κάνει την Τουρκία… Δύση.

Του Μιχαήλ Βασιλείου

Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο… που να το ξέρει όμως ο «πατερούλης» (σκοπίμως χρησιμοποιείται, όχι για δημοσιογραφικό ευφυολόγημα, αλλά για να παραπέμπει στον έτερο σφαγέα, τον Ιωσήφ Στάλιν) της Τουρκίας… επάνω στον μύθο του οποίου στήθηκε ολόκληρο το οικοδόμημα του σύγχρονου τουρκικού κράτους, το οποίο αμφισβητείται πλέον ευθέως από τον Ερντογάν που προτιμά τον δικό του εθνικισμό να τον «ντύνει»… με τζαμιά και το κοράνι.

Δεν αποτελεί μυστικό στην Τουρκία, ότι οι μειονότητες ποτέ δεν ήταν και πολύ ευτυχισμένες στον οθωμανικό «παράδεισο» που επιθυμεί να σερβίρει ξανά, σε «εκσυγχρονισμένη» εκδοχή, ο Νταβούτογλου, μπας και μπορέσει να αποφύγει το εκ νέου άνοιγμα του Ανατολικού Ζητήματος, το οποίο θα βιώσει η Τουρκία με τον πλέον τραυματικό τρόπο.

Αυτή της η φοβία, είχε οδηγήσει νωρίς-νωρίς στην υιοθέτηση ρατσιστικών μέτρων με στόχο τον πλήρη έλεγχο των πληθυσμών του τεχνητού κατασκευάσματος της Τουρκίας, ώστε να μην απειληθεί η εδαφική της ακεραιότητα.

Εάν ήσουν Έλληνας, κάπου καταγραφόταν ο κωδικός «1», εάν ήσουν Αρμένιος, ο κωδικός «2» κι εάν ήσουν Εβραίος, ο κωδικός «3». Τα ίδια για Ασσυρίους, Κούρδους και άλλους πολλούς, αφού είναι γνωστές οι δεκάδες εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία. Είδε ποτέ κανείς για παράδειγμα, άτομα προερχόμενα από τις μειονότητες αυτές να σταδιοδρομούν σε ανώτατες θέσεις στο στράτευμα ή την αστυνομία; 

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι ο τουρκικός Τύπος δεν το άφησε το θέμα στην τύχη του, το έψαξε. Ιδίως η Radikal. Οι κώδικες αυτοί έχουν τη ρίζα τους στη Συνθήκη της Λοζάνης, του 1923. Για το θέμα έγραψε ο Ορχάν Κεμάλ Τσενγκίζ, δικηγόρος με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, με πλούσιο έργο και ως σχολιογράφος στον Τύπο.

Η παρομοίωσή του εύστοχη: 
«Για ένα λεπτό, φανταστείτε ότι οι Εβραίοι στη Γερμανία, σήμερα, μυστικά αποκαλύπτονταν από κωδικό από τη γερμανική κυβέρνηση και αυτό αποκαλυπτόταν. Θα καταγραφόταν ως πολιτικός σεισμός, αρκετά ισχυρός ώστε να συγκλονίσει το γερμανικό πολιτικό σύστημα μέχρι τις ρίζες του. Σε αντίθεση, το σκάνδαλο στην Τουρκία παρέμεινε ως είδηση μόνο μερικές ημέρες σε λίγες εφημερίδες».
Τα ερωτήματα που θέτει είναι αμείλικτα: Συνιστά η πρακτική αυτή θεσμοποιημένο ρατσισμό; Και προχωρά, αναφέροντας ότι αναμένει να διαπιστώσει εάν οι μη μουσουλμάνοι της Τουρκίας που επλήγησαν από το ρατσιστικό αυτό μέτρο (πραγματικό απαρτχάιντ, δεν είναι φαίνεται τυχαίες οι σχέσεις με τη Νότια Αφρική που είχε αναπτύξει η Τουρκία) θα προσφύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας κι εάν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και στους θεσμούς του ΟΗΕ.

Ναι, καλά ακούσατε, δεν είναι ελληνικό το όνομα που προτείνει το αυτονόητο και σίγουρα δεν εργάζεται για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή Defence-Point



Posted: 10 Aug 2013 01:58 AM PDT
Διάφορες επιλογές σε ότι αφορά την εξαγωγή φυσικού αερίου από τα οικόπεδα τα οποία εμπλέκεται, εξετάζει η ισραηλινή εταιρεία Delek, μεταξύ των οποίων αγωγός προς την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μεταξύ των επιλογών για τη δημιουργία των αγωγών είναι η Ιορδανία, η Τουρκία, η Αίγυπτος ακόμα και η Παλαιστινιακή Αρχή. Υπογραμμίζεται επίσης ότι η εταιρεία έχει ήδη επαφές με τα ενδιαφερόμενα μέρη προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με την ιστοσελίδα Globes, έχει τεράστια πολιτική αλλά και οικονομική σημασία, αφού εκφράζεται η άποψη ότι η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω αγωγών στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ευρώπη, είναι φθηνότερη λύση από τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης για τις ανάγκες που θα προκύψουν για το οικόπεδο Λεβιάθαν.

Όπως είναι γνωστό η εταιρεία Delek, συμμετέχει στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ με μερίδιο 30% και αυτή η εξέλιξη ήδη δημιουργεί έντονο προβληματισμό στη Λευκωσία.

Αναφορά στο θέμα κάνει και η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η οποία συν της άλλης αναφέρει ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες υπάρχουν τεράστιες τεχνικές δυσκολίες στη δημιουργία υποθαλάσσιων αγωγών προς την Τουρκία και την Ελλάδα λόγω της μορφολογίας του εδάφους.




-->
Posted: 10 Aug 2013 02:29 AM PDT
Η είδηση είναι συγκλονιστική, έστω κι αν δεν είναι από αυτές που είναι… ελκυστικές. Κι όμως, η είδηση ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέβαλε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) το ανώτερο προβλεπόμενο στο νόμο της πρόστιμο, ύψους 150.000 ευρώ, κρίνοντας ότι παραβίασε την υποχρέωσή της για λήψη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας, είναι εντυπωσιακή. Τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων βρίσκονται στα χέρια επιτήδειων που πλουτίζουν επειδή το κράτος είναι ξέφραγο αμπέλι. Το γεγονός ότι η ΓΓΠΣ δεν προστατεύει τα δεδομένα των Ελλήνων κι αυτά διέρρευσαν θα πρέπει να κάνει το κράτος να ντρέπεται. Η Αρχή έκρινε ότι η ΓΓΠΣ, παρά τον όγκο των δεδομένων που διαχειρίζεται και την κρισιμότητά τους, μέχρι τις μέρες μας (Ιούλιος 2013) δεν διαθέτει κατάλληλα μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή αθέμιτης πρόσβασης και διάδοσης των δεδομένων, καθώς και μέτρα για την ανίχνευση και διερεύνηση τυχόν περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Ως εκ τούτου, η Αρχή κάλεσε, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να λάβει τα αναφερόμενα στην Απόφαση μέτρα και να την ενημερώνει για την πορεία υλοποίησής τους.

Όπως ήδη ενημέρωσε η Αρχή, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 σειρά διοικητικών ελέγχων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν εντός του 2013 και σε άλλες εταιρείες.

Κατόπιν επίπονης ανάλυσης, λόγω του όγκου των δεδομένων και της μορφής των ηλεκτρονικών αρχείων, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες εξ αυτών είχαν στην κατοχή τους μεγάλο πλήθος φορολογικών δεδομένων φυσικών προσώπων, τα οποία παρέπεμπαν ευθέως στη ΓΓΠΣ ως πηγή προέλευσης των δεδομένων και είχαν υποστεί ήδη παράνομη επεξεργασία, αφού βρέθηκαν στην κατοχή εταιρειών.

Δηλαδή κάποιες εταιρείες γνωρίζουν τα πάντα για τα οικονομικά μας στοιχεία. Είχαν στα χέρια τους τα Ε1 όλων των πολιτών από το 2003 μέχρι και το 2009 αλλά και από το 2012. Επίσης, είχαν στοιχεία για το Ε9, για το ΕΤΑΚ, για την έκτακτη εισφορά, τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και ποιοι έκαναν περαίωση το 2010.

Γι' αυτό και μόνο θα έπρεπε κάποιοι να έχουν πάει φυλακή, και από τη ΓΓΠΣ αλλά και από τις εταιρείες που ξέρουν τα πάντα για εμάς χωρίς εμείς να τους δώσαμε το δικαίωμα γι' αυτό.

Πρόκειται για μεγάλο έγκλημα αλλά και ντροπή για ένα κράτος που θέλει να είναι ευνομούμενο.



Posted: 10 Aug 2013 01:48 AM PDT
Κατάπτυστη συμπεριφορά στο Δήμο Μύκης!
Οι εγχώριοι πολιτικάντηδες αερολογούν και κρύβονται!

Καθημερινά, σε κάθε επίπεδο της ζωής μας, γινόμαστε μάρτυρες της προκλητικής επίδειξης ισχύος από τον Τουρκικό επεκτατισμό.
Δεν είναι μόνο οι Τούρκοι που προκαλούν, αλλά και οι γενίτσαροι Πομάκοι, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως, καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια, τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, δεν τους θεωρεί Τούρκους!

Πόσο ανόητος και πόσο κομπλεξικός μπορεί να είναι ένας Πομάκος, όταν ισχυρίζεται ότι είναι Τούρκος;
Και οι Τούρκοι και οι ΄Ελληνες, γελούν με το καραγκιοζλίκι αυτό.

Υπάρχει άραγε μετρητής βλακείας, για να δούμε τι συμβαίνει;
Αναδεικνύουμε σήμερα ένα αποκρουστικό περιστατικό γλωσσικού εκτουρκισμού των Πομάκων, το οποίο έλαβε χώρα μέσα στην κοινότητα Μύκης στις 10 Ιουνίου 2013 (ώρα 9 το πρωί) και του οποίου αυτόπτης μάρτυς, ήμουν εγώ.

Ηλικιωμένος Πομάκος (80 περίπου χρόνων), πλησιάζει μία υπάλληλο του δήμου. Η κυρία του απευθύνει αμέσως το λόγο στα Τουρκικά και τον ρωτάει ποιο είναι το επώνυμό του (soyadı). Ο Πομάκος δεν ανταποκρίνεται με επάρκεια και η Βαβυλωνία ξεκινάει.

Ο Πομάκος επαναλαμβάνει ότι δεν γνωρίζει Τουρκικά, αλλά η υπάλληλος με την επιμονή ανθρώπου που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία εκτουρκισμού, αρνείται
α) να του μιλήσει στην επίσημη γλώσσα του κράτους, τα Ελληνικά, παρά την έκκληση του ηλικιωμένου
και
β) αρνείται να του μιλήσει στα Πομακικά, ενώ είναι ολοφάνερο ότι η μόνη γλώσσα στην οποία μπορεί να επικοινωνήσει με επάρκεια είναι τα Πομακικά.

Τη συζήτηση την παρακολουθώ διακριτικά και όταν φθάνει σε απόλυτο αδιέξοδο επεμβαίνω, ενώ ο φίλος που με συνοδεύει αρχίζει να τραβάει σε βίντεο τη σκηνή (σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΖΑΓΑΛΙΣΑ).
Επιβεβαιώνω από τον ηλικιωμένο Πομάκο, ότι δεν γνωρίζει Τουρκικά και του ζητώ την άδεια για τη βιντεοσκόπηση. Η «τουρκόφωνη» υπάλληλος, θυμήθηκε ξαφνικά ότι γνωρίζει και ελληνικά και ρωτάει ενοχλημένη γιατί τραβάω με το βίντεο!

Το τραγικό περιστατικό είναι πιστή μικρογραφία της καταστάσεως που επικρατεί σήμερα στην Ελληνική Θράκη. Καρμπόν περιστατικά είχαμε αναδείξει και στο παρελθόν για το νοσοκομείο Κομοτηνής και αλλού.

Από το συγκεκριμένο προκύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα:
Είναι ή δεν είναι επίορκος η υπάλληλος του δήμου Μύκης, η οποία παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα των πολιτών, όπως του συγκεκριμένου Πομάκου; Δεν θα πρέπει οι υπεύθυνοι (ποιοι είναι αυτοί;) να διατάξουν ένορκη διοικητική εξέταση και εάν το αποτέλεσμα είναι επιβαρυντικό να την απολύσουν αμέσως από τη θέση της; Και εάν εκτελεί διαταγές του δημάρχου Μύκης, που σφιχταγκαλιάζεται και τραπεζώνει σε καιρούς κρίσης τον Τούρκο πρόξενο, δεν θα πρέπει να κινηθούν και εναντίον του οι νόμιμες διαδικασίες;
Θα αισθανθούν επιτέλους ότι εδώ είναι Ελλάδα, ή θα συνεχίσουν με τη γνωστή σε εμάς τουρκική θρασύτητα να κάνουν ό,τι θέλουν σαν να είναι η Θράκη, γκρίζα και αμφισβητούμενη περιοχή;

Είμαστε «βέβαιοι» ότι το περιστατικό θα συγκινήσει και θα προκαλέσει την άμεση αντίδραση του πολιτικού κόσμου της Θράκης, από όπου κατάγεται και εκλέγεται ο νυν Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος (Έβρος), αλλά και πρώην υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές σε Ξάνθη και Ροδόπη.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι τους θα αντιδράσουν, ώστε να αποσείσουν τη βαριά κατηγορία που τους προσάπτει μερίδα του πληθυσμού, ότι, είτε από προσωπικά συμφέροντα, είτε από έλλειψη πατριωτικής συνειδήσεως, είτε από τουρκοφοβία σιωπούν/συμπράττουν στον εκτουρκισμό της Θράκης και στον εξανδραποδισμό των Πομάκων.

Είμαστε εξίσου βέβαιοι ότι την ίδια αντίδραση θα έχει και ο νυν αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος λίγες ημέρες πριν, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, είχε κατά λέξη δηλώσει: «Οι προσπάθειες αλλοίωσης ή επιβολής συγκεκριμένης πολιτιστικής ταυτότητας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΕΣ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ στο πλαίσιο του νόμου».

Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε πόσο ανεκτές είναι οι προσπάθειες αυτές από το Υπουργείο Εξωτερικών, ελπίζοντας ότι οι αρμόδιοι θα το ενημερώσουν για το περιστατικό πριν από εμάς …

Άρθρο του Κεμάλ Φαρζλή

Εφημ. "Ζαγάλισα" Τεύχος 67, Ιούνιος - Ιούλιος 2013


Πηγή: kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.