23 Ιαν 2014

Μαριονέτες ..

Εγώ θυμάμαι τον Έλληνα αλλιώς εσύ καναπεδάτε μου;;
Φραπεδιάρη μου, σταρχιδιστή μου βολεμένε νεοτίποτα, τα θυμάσαι αυτά ή τζάμπα πίνω; Σήμερα θα μιλήσουμε και πάλι τη γλώσσα της αλήθειας με λέξεις που δε χαϊδεύουν τα αυτιά, έχεις μάθει να σε κοροϊδεύουν Ελληναρά μου να σε υποτάσσουν, να έχει γίνει πλέον ο ραγιαδισμός σου δεύτερη σου φύση.. 
Είσαι για κλάματα πλέον κι εγώ μαζί, τέως φιλότιμε ήρωα και παράδειγμα αυτού του κόσμου.. Αυτόν τον κόσμο που σου γκρεμίσανε και σε «φορτώσανε» ηλεκτρονικά σε ένα Μάτριξ εικονικής πραγματικότητας, σου κλέψανε τη ψυχή και σου βάλανε μικροτσίπ ελεγχόμενα δημιουργώντας μια ολόκληρη γενιά ηλιθίων, ανθρώπων χωρίς μέλλον και χωρίς παρόν.. 
Έχασες την επαφή με την πραγματικότητα, αδιαφόρησες για τα απλά και καθημερινά της ζωής για την οικογένειά σου για τον φίλο σου, τον συγγενή σου και έγινες ένα νεόπλουτο ρομπότ χωρίς ψυχή και τώρα πλέον ένας νεόπτωχος κακομαθημένος που ζει χωρίς φαΐ αλλά όχι χωρίς wifi.. 
Είμαστε ανάξιοι να ζούμε σε αυτήν την περιοχή του πλανήτη που λέγεται Ελλάδα, γιατί είμαστε πλέον όλοι ανθέλληνες, μισέλληνες, μαριονέτες χωρίς στόχο, χωρίς δουλειά και χωρίς όνειρα!! Είμαστε για άλλη μια φορά υπήκοοι ύπατης αρμοστείας, που λέμε μόνο ναι σε όλα και είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε ακόμα και τον Παρθενώνα για να μην τσαντιστούν τα αφεντικά μας. Φτού μας να μη μας ματιάσω.. 
Αυτός είναι ο Έλληνας, υπάλληλος στην ίδια του τη χωρά και πλέον ενοικιαστής στο ίδιο του το σπίτι… 
Ναι αυτό το σπίτι που θα το χαρίσει στους κατακτητές γιατί έτσι το αποφάσισαν αυτοί που τον χρεοκόπησαν.. 
 Όλοι αραχτοί και light με λόγια κούφια αραχτοί στις καφετέριες με ένα καφέ και τέσσερα καλαμάκια, με τα ipads στα χέρια, χωρίς επαφή με τον πραγματικό κόσμο ετοιμάζονται για τις επόμενες διακοπές και για την επόμενη απόδραση και παίζοντας τους μισοκακόμοιρους για να μη τους πάρουνε χαμπάρι οι «άλλοι» που πραγματικά έχουνε πρόβλημα.. 
 Έχω την εντύπωση ότι όλοι ζούμε ακόμα με τα περασμένα μεγαλεία της δεκαετίας του 2000, με πλαστικές σκέψεις, πλαστικό χρήμα και πάνω απ’ όλα με πλαστικά δανεικά όνειρα.. 
Σαν να έχουμε ξεμείνει εκεί, εγκλωβισμένοι στη δική μας ουτοπία, χωρίς αντιστάσεις, χαρακωμένοι και λαβωμένοι από τη μιζέρια μας. Είμαστε πλέον Έλληνες χωρίς ταυτότητα, χωρίς κοινωνία, χωρίς ήθη και χωρίς έθιμα… 
Ένα συνονθύλευμα εθνοτήτων με μπασταρδεμένη ψυχή που μας έκαναν σαν τα μούτρα τους. Ψεύτες κλέφτες, λαμόγια.. 
Γέμισε ο τόπος χειροκροτητές και ημέτερους απατεώνες.. Αλήθεια ποια ζωή αφήσαμε πίσω μας κι εσύ κι εγώ τι κάνεις, βλέπεις κάθε μέρα στην οθόνη της τηλεόρασης σου, όσο έχεις ακόμα ρεύμα, σε ζωντανή μετάδοση και χωρίς έλεος τη ζωή σου να ξεπουλιέται και να προπαγανδίζεται, χωρίς αντίσταση, χαμηλώνεις τα μάτια για να μην αντικρίζεις τη μιζέρια σου, την κρύβεις κάτω από το χαλί τη φτώχεια και την ένδυα της ψυχής σου ή κάνεις απλώς ένα « κλικ» κλείνοντας το δέκτη και νομίζεις ότι κάνεις αντίσταση ή κάτι φοβερό και τρομερό.. 
Το χειρότερο από όλα είναι ότι πλέον δεν σε υπολογίζουν, δε σε φοβούνται και αποθρασύνονται όσο εσύ δεν αντιδράς, είσαι άξιος της μοίρας σου και της κατάντιας σου. Είσαι το πειραματόζωο που βγαίνει από τα εργαστήρια της παγκοσμιοποίησης μεταλλαγμένο και με περιορισμένη διάρκεια ζωής και δεν έχεις αντίδοτο να δηλητηριάσεις τα ύπουλα σχέδια τους. Είσαι στο πέλαγος ναυαγός χωρίς πυξίδα και πνίγεσαι και όλοι αυτοί οι σωτήρες αντί για σωσίβιο σου πετάνε βαρίδια στη θάλασσα για να πνιγείς μια ώρα αρχύτερα… 
Που είναι αυτός ο ωραίος άνθρωπος που έχεις μέσα σου που επιβίωσε από 450 χρόνια σκλαβιάς από βαλκανικούς πολέμους από παγκόσμιους πολέμους και κράτησε την ομορφιά της ψυχής του από καταστροφές, μετανάστευση και όργωσε όλο τον κόσμο με τον τίμιο ιδρώτα του για να επιβιώσει, αυτός και η οικογένειά του χτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον.. Που είναι ο μετανάστης, ο ανθρακωρύχος, ο εργάτης που δούλεψε με το κεφάλι κάτω, για να σώσει την ίδια του την αξιοπρέπεια … 
Δεν έχουμε πλέον αξιοπρέπεια, έχουμε γίνει ζωντανά σε κομματικά μαντριά έτοιμα προς σφαγή, άβουλοι, που δεν πιστεύουμε σε κανένα Θεό και σε κανένα διάολο.. Άμοιροι ευθυνών και πάνω απ’ όλα ευθυνόφοβοι. Με τη λογική του « άσε να βγάλει ο άλλος το φίδι από την τρύπα, δεν είναι ώρα για επαναστάσεις, έχει κρύο τώρα, έχουμε και εκπτώσεις. Εκπτώσεις παντού και σε όλα, έχουμε γίνει φτηνοί και αγοράζουμε μόνο ψέμα από το πανέρι για να παραμυθιαζόμαστε για το επόμενο ναι σε όλα που έρχεται… 
Μαζί με το ΠΣΚ που θα πάμε όλοι να διασκεδάσουμε τη θλίψη μας στα μπουζουκάδικα στα μπαράκια με διαπασών τη μουσική και θα επικοινωνούμε πάλι μέσω sms, fb και θα κοινοποιούμε τις δανεικές μας λέξεις σαν ευφάνταστο κατόρθωμα, για κάτι ουρανούς που μαύρισαν και με κάτι καρδούλες των παιδικών μας χρόνων που δεν γέμισαν ποτέ από την ανασφάλεια και την κακομοιριά μας… 
Ενώ αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να ήτανε 1 εκατομμύριο κόσμος στο Σύνταγμα να βροντοφωνάξει ""δεν πάει άλλο"" είμαστε ένα εκατομμύριο κοπρόσκυλα και κάνουμε θεωρίες του κώλου για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος μαλάκας….  
του Ηλία Πολίτη copyright 2014

Ο Christos Pentedimos κοινοποίησε φωτογραφία από Ηλίας Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.