3 Ιαν 2014

Eυρωπαϊκό ξεπούλημα: Ελληνικό αρχιπέλαγος με 8,5 εκατ. ευρώ

03/01/2014


"Καλωσήρθατε στο μεγάλο ευρωπαϊκό ξεπούλημα".
Για τον μη Ευρωπαίο πολίτη, που ονειρεύεται μια καλή ζωή και έχει μερικά εκατομμύρια στην τράπεζα, το 2014 θα μπορούσε είναι μία καλή χρονιά. Πρώτα αγοράσετε μια υπηκοότητα Μάλτας, δηλαδή ευρωπαϊκό διαβατήριο για 1,15 εκ. ευρώ. Μετά αρπάξτε μια βίλα που κάποτε ανήκε σε κάποιον καρδινάλιο στην Ιταλία ή ένα πολωνικό κάστρο σε καλή τιμή. Και για παραμυθένιο καλοκαίρι τι καλύτερο από ένα σύμπλεγμα ελληνικών νησιών με 8,5 εκ. ευρώ;


Αυτά γράφει ο 
Independent για τις ιδιωτικοποιήσεις  και για τη χτυπημένη από την κρίση Ελλάδα.

"Αν και μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλο το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων στην μετά-κρίση Ευρώπη, υπήρξαν κάποιες προβεβλημένες πωλήσεις, ιδιαίτερα στη «χτυπημένη» από την κρίση Ελλάδα. Τον Μάιο, ένα μήνα προτού παραιτηθεί υπέρ του γιου του, ο Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αν Τάνι, αγόρασε έξι νησιά του Ιονίου, για 8,5 εκατ. ευρώ. Η αγορά αυτή θεωρήθηκε ως μια εξαιρετική συμφωνία για τον Εμίρη, που σκοπεύει να χτίσει ένα πολυτελές καταφύγιο για τις τρεις συζύγους του και τα 24 παιδιά του''.

Ενώ για την Μάλτα λέει ότι εκεί μπορείς να αγοράσεις την υπηκοότητα χωρίς να χρειάζεται παράλληλα και αγορά ακινήτου, όπως γίνεται στις άλλες χώρες.

Και για όσους δεν κατάλαβαν, παγκοσμιοποίηση λέγεται και την ελέγχει η παγκόσμια ελίτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.