21 Ιαν 2014

EΛ TA NEA (C) HELLAS 10-1-14


EΛ TA NEA (C) HELLAS XG 2013

EΛ TA NEA (C) HELLAS XG 2011


Posted: 10 Jan 2014 05:44 PM PST
Με αφορμή τα γεγονότα στη Συρία αξίζει να τον θυμηθούμε για το ρόλο που μπορεί να παίξει μια σύμπτωση κι ένας και μόνον άνθρωπος....
Είναι ο Αντισυνταγματάρχης Στάνισλαβ Πετρόφ και έσωσε το κόσμο από πυρηνικό όλεθρο το 1983!
Ήταν 26 Σεπτεμβρίου 1983. Ο Πετρόφ είχε υπηρεσία σε κρίσιμη θέση που είχε να κάνει με την αντιπυραυλική προστασία της Μόσχας. 
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η σειρήνα άρχισε να ουρλιάζει και πέντε κόκκινα προειδοποιητικά στίγματα γέμισαν την οθόνη του υπολογιστή του. Σύμφωνα μ΄ αυτά που έβλεπε οι ΗΠΑ είχαν ξεκινήσει επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης!
Ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν στη κορύφωση του σε μια εποχή που η απόλυτη καταστροφή θεωρείτο πιθανότατη. Μόλις ένα μήνα πριν η ΕΣΣΔ είχε καταρρίψει ένα κορεατικό επιβατηγό αεροσκάφος και στις ΗΠΑ ο Ρέϊγκαν χαρακτήριζε τη Σοβιετική Ένωση ως "Αυτοκρατορία του Κακού".
Ο Πετρόφ είχε τις διαταγές του.Έπρεπε να ενημερώσει τους ανωτέρους του.
Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ήταν νέο, και ο Πετρόφ δεν το εμπιστευόταν. Επίσης εκτίμησε ότι ήταν απίθανο η Αμερική, η οποία είχε χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές, θα επέλεγε να ξεκινήσει επίθεση μόλις με πέντε.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 10 Jan 2014 03:39 PM PST
Την πρόθεσή της να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά της διαδικασίας με την οποία ασκήθηκαν διώξεις εναντίον στελεχών της, ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή σε συνέντευξη Τύπου.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε ως «παράνομη και αντισυνταγματική» τη διαδικασία με την οποία προφυλακίστηκαν ο γραμματέας της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος και άλλοι δύο βουλευτές (Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός) και μίλησε για «σκευωρία» κατά της οργάνωσης. Όπως επισήμανε «η πολιτική στόχευση είναι να μειωθεί κι άλλο ο αριθμός των βουλευτών της αντιπολίτευσης», σημειώνοντας ότι «αυτό αποτελεί νόθευση της αρχής της δεδηλωμένης».
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χ.Α., Ηλίας Κασιδιάρης, κατήγγειλε τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους γιατί, όπως ανέφερε, «μας αποκαλούν εγκληματική οργάνωση παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας».
Παράλληλα, παρουσιάστηκαν νέα ντοκουμέντα για το πώς στήθηκε η σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής.
http://www.eglimatikotita.gr
Posted: 10 Jan 2014 03:26 PM PST
*ΟΤΑΝ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΑΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙΓΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΟΤΙ « ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ»
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΔΟΘΗΣΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ. EINAI ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου στέλεχος του Λιμενικού Σώματος το οποίο με δηλώσεις του προς "εθνικιστικές" ιστοσελίδες υποστήριξε ότι έχουν δοθεί εντολές από.....ψηλά να υποχωρούν τα σκάφη του Λιμενικού όταν στη περιοχή της Ζουράφας ψαρεύουν Τούρκοι!
Το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:
Αναφορικά με δημοσίευματα ιστοσελίδων και τους ισχυρισμούς στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τους οποίους δόθηκε, δήθεν, ΄΄άνωθεν΄΄ εντολή στα πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να υποχωρήσουν από την περιοχή της Ζουράφας, κατά τη στιγμή που αλιευτικά σκάφη τρίτης χώρας διενεργούσαν αλιεία, το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δηλώνει τα εξής:
Οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι παντελώς αβάσιμοι, ανυπόστατοι και ψευδείς.
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 10 Jan 2014 03:07 PM PST
Posted: 10 Jan 2014 02:58 PM PST
Του π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη
Ο ταμίας της Ιεράς Μονής μας έπρεπε να πληρώσει ένα τιμολόγιο αξίας 870 ευρώ. Όταν έδωσε μετρητά τα χρήματα στον επαγγελματία, εκείνος του είπε ευγενικά:
«Πάτερ, δεν μπορώ να λάβω τα χρήματα που μου δίνεις μετρητά, διότι από 1 Ιανουαρίου 2014 άλλαξε το σύστημα πληρωμής και θα πρέπει για κάθε χρηματικό ποσό άνω των 500 ευρώ, να το καταθέτουμε στην τράπεζα!!!! Διαφορετικά είναι φορολογική παράβαση!!!!».
Ξεκίνησε, λοιπόν, το σύστημα να λειτουργεί….σε λίγο θα πάμε στα 100 ευρώ και μετά μόνο κάρτες!!!! 
Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι.
Posted: 10 Jan 2014 02:41 PM PST
The hand might look like an X-ray from the doctor's office, but it is actually a cloud of material ejected from a star that exploded. 
NASA's NuSTAR spacecraft has imaged the structure in high-energy X-rays for the first time, shown in blue. 
Religion and astronomy may not overlap often, but this celestial object resembles the "Hand of God." 
The hand was produced when a star super novaed and ejected an enormous cloud of material, which NASA's Nuclear Spectroscopic Telescope Array ( NuSTAR), glimpsed in high-energy X-rays.
Posted: 10 Jan 2014 01:55 PM PST
Posted: 10 Jan 2014 03:26 PM PST
Συγκλονιστική δημόσια καταγγελία που συνιστά εσχάτη προδοσία είχαμε πριν λίγο από τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Θράκης Σάκη Ζησίδη: Το Λιμενικό έλαβε εντολή "άνωθεν", δηλαδή από την κυβέρνηση, να αποχωρήσει από την περιοχή της Ζουράφας και να μη ενοχλεί τον στόλο των τουρκικών σκαφών (Ναυτικού, Ακτοφυλακής και αλιευτικά)!
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση είναι απλά τρομοκρατημένη σε ότι αφορά την πιθανότητα κλιμάκωσης ελληνοτουρκικού επεισοδίου, αλλά αν φοβούνται να πάνε στο δάσος να παίξουν τους λαγούς.
Εδώ πλέον αναδεικνύονται ζητήματα εθνικής μειοδοσίας.
Και αν δίνουν τέτοιες εντολές στην Ακτοφυλακή ποιος μας λέει ότι σε μια κρίση δεν θα δώσουν τις ίδιες εντολές και στις Ένοπλες Δυνάμεις; Και το ερώτημα είναι αν θα το αποδεχθούν αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Χθες ούτε καν παρενοχλήθηκε το τουρκικό ελικόπτερο ειδικών δυνάμεων που πέταξε επάνω από τηνν Σάμο. Μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν υπάρξει ούτε καν διάβημα για το γεγονός στην Άγκυρα!
Διαβάστε περισσότερα »
Posted: 10 Jan 2014 06:08 AM PST
Posted: 10 Jan 2014 04:57 AM PST
Posted: 10 Jan 2014 04:50 AM PST
Με την προχθεσινή ανάληψη από την Ελλάδα της ευρωπαϊκής προεδρίας και βλέποντας τις προετοιμασίες, τις απαγορεύσεις μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας, τις υποδοχές των ηγετών της Ε.Ε.και τους τεμενάδες που έκαναν οι ηγέτες της χώρας μας προς τους ξένους πολιτικούς και οικονομικούς επικυρίαρχους, μου ήρθαν στο νου οι κοτζαμπάσηδες των χρόνων της οθωμανικής επικυριαρχίας στη χώρα μας, δηλαδή τα κατά τόπους «επιφανή» άτομα, που επίσης ήταν σκλάβοι που επελέγησαν από τον κατακτητή σαν τοποτηρητές του και οι οποίοι παριστάνοντας τους αφέντες στον υπόδουλο ελληνισμό, τον υποχρέωναν να πειθαρχεί προς τους νόμους της σκλαβιάς που διέταζαν οι Οθωμανοί πασάδες και αγάδες επικυρίαρχοι…
Ο Μπαμπινιώτης στο λεξικό του, στο λήμμα «κοτζαμπάσης», δίνει αρχικά την ερμηνεία του τοπικού άρχοντα, ή του προύχοντα και γενικότερα του αρχηγού κοινότητας, επί τουρκοκρατίας.
Αυτή η ερμηνεία βόλευε και τον ίδιο τον κοτζαμπάση, όμως δευτερευόντως, δίνει και την άλλη ερμηνεία του ανθρώπου που φέρεται με αυταρχικότητα και αυθαιρεσία, δηλαδή του σατράπη, απέναντι σ' αυτούς που του όρισαν να διοικήσει και να διαφεντέψει…
Πράγματι, η Ιστορία απέδειξε, πλην ορισμένων ελάχιστων εξαιρέσεων, ότι η δεύτερη ερμηνεία ήταν και η ορθότερη, καθότι ο κοτζαμπάσης, ως γνωστόν, δεν ήταν λαοπρόβλητος, αλλά ένα άτομο μισητό, που ταυτίστηκε με τον Τούρκο κατακτητή και εκτελούσε τυφλά και συχνά, με υπερβάλλοντα ζήλο, τις εντολές των αφεντάδων του, αδιαφορώντας παντελώς για τα βάσανα και τα προβλήματα που προξενούσε στους Ρωμιούς, καθώς το μόνο που τον ενδιέφερε, ήταν το πώς θα έχει ευχαριστημένα τα αφεντικά του, ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην «καρέκλα» του, απολαμβάνοντας τα προνόμια που του δόθηκαν, ξεπουλώντας την Πατρίδα και τον λαό της.
Ο Κουντουριώτης τους αποκαλούσε τουρκοπροεστούς και ο απλός λαός τουρκοκοτζαμπάσηδες
Ο Καποδίστριας έλεγε πως ήταν «Τούρκοι φέροντες χριστιανικά ονόματα», π.χ. Τούρκογλου!!!
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.